Skip to main content
Spotify for Podcasters
Koodi.info

Koodi.info

By Koodi.info

Aiheita mm. webin teknologiat, käyttöliittymäsuunnittelu, arkkitehtuurit, muut ohjelmisto teknologiat sekä avointa keskustelua ohjelmistoalasta.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Ravintolakokista koodariksi osa 1

Koodi.infoMar 07, 2020

00:00
27:33
Ravintolakokista koodariksi osa 1

Ravintolakokista koodariksi osa 1

Harrastukset veivät opiskelemaan uutta alaa. Alku ei ollut helppoa, mutta intohimo uuden oppimiseen vei mukana uusiin työympäristöihin. # Investointi uuteen kannatti tehdä 📚 Kun valmistuin ammatillisesta koulusta tilanteeni ei ollut paras mahdollinen. Minulla oli ammattitutkinto, ei työpaikkaa, toiminimi ja talouskriisi.  Näistä edellytyksistä kuitenkin jaksoin yrittää ja uskoa, että työllistyn. ## Mikä ihmeen SEO? 🕵🏼‍♀️ Ensimmäinen työpaikkani uudella alalla oli Fonecta hakukone analyytikko. Tuli opittua hakukoneoptimointia eli SEO ( Search Engine Optimization ) **Mitä tuli opittua?** * Miten hakukoneet toimii * Metatietojen tärkeys  * Linkittämisen tärkeys * Sisällön optimointi ## Sinut on erotettu! 🥾 Mainostoimisto ympäristössä riitti tekemistä laidasta laitaan. Profiili Freelanceri sivustolla oli syy potkuihin!  Irtisanomisesta huolimatta oli mielenkiintoinen työympäristö pienessä mainostoimistossa.  **Mitä tuli opittua?** * PHP koodia * Photoshop slice työkalun käyttöä * Sisällönhallintajärjestelmiä Wordpress, Cmsms, Joomla, Fork CMS, Concrete5, Perch, Drupal * jQuery * Facebook SDK > Työpöytäni 2008-2009  ![Työpöytäni vuonna 2009](https://s3.eu-north-1.amazonaws.com/apiclients-koodi-info/images/tyopoyta-2009.jpg?x-craft-preview=Cj6RsosiTy&token=GCc8ivfUqkGB0-GN3NtXzlu53dbE_eBk) >   Työpöytäni ja menoa 2007-2010  ![Työpöytiä ja meininkiä 2008-2009](https://s3.eu-north-1.amazonaws.com/apiclients-koodi-info/images/tyopoyta-08-09.jpg?x-craft-preview=kXJWdN3cCd&token=CjVU7j_IPvU1B_6hnoW8_DrYJ5Rxjzui) >   Työnäytteitä vuosien 2009-2012 varrelta ![Työnäytteitä vuosien 2009-2012 varrelta ](https://s3.eu-north-1.amazonaws.com/apiclients-koodi-info/images/duunit.jpg?x-craft-preview=CgPFu9H3Fb&token=VPouMqMOMP4gTM9sdWP91JxmozMH7IdW)
Mar 07, 202027:33
Jamstack moderni web-kehitys arkkitehtuuri

Jamstack moderni web-kehitys arkkitehtuuri

### Mikä on Jamstack? Jamstack on arkkitehtuuri joka koostuu kolmesta teknologia osaalueesta. Javascript, API sekä Markdown.  [JAMstack Fundamentals: What, What and How? With Phil Hawksworth](https://vimeo.com/340526374#at=1110) ### Hyödyt **Nopea** Valmiiksi koostetut staattiset sivut. Kuvat muut resurssit ( ääni, ikonit ja muut mediat ) voidaan  jakaa sisällönjakeluverkkoon ( CDN ) **Hakukone ystävällinen** Staattiset sivut sekä selkeä URL arkkitehtuuri mahdollistaa sen, että hakukone indeksoi sivun nopeammin ja näin ollen sivusto indeksoituu hakukoneessa paremmin. Nopeammat sivut tarkoittavat enemmän pisteitä Googlen hakukoneessa. **Turvallinen** Ei tietokantaa ei murheita. Hyökkäys pinta-ala on vähemmän kuin perinteisellä tietokantapohjaisella arkkitehtuurilla. **Halpa** Tiedostojen ylläpito on halpaa tai jopa ilmaista. **Skaalautuvuus** Liikenteenmäärän kasvusta johtuvaa kuorimusta voidaan optimoida sisällönjakeluverkkoon avulla. [Jamstack WTF](https://jamstack.wtf/)
Feb 20, 202021:18
Koodi.info on nyt julki ja toivotan sinut tervetulleeksi sivuille

Koodi.info on nyt julki ja toivotan sinut tervetulleeksi sivuille

### Miksi Koodi.info perustettiin Näin tarvetta jakaa ohjelmointiin liittyvää sisältöä Suomeksi. Haluan olla tukemassa uusia teknologia-alalle pyrkiviä ja ohjelmistosuunnittelusta kiinnostuneita löytämään kanavan mistä löytää alaan liittyvää infoa. Lisäksi koen, että tarve on selkeästi olemassa tämänkaltaiselle blogille. Blogi toimii myös itselleni hyvänä muistiinpano välineenä sekä oppimisympäristönä.  ### Mitä Koodi.info mahdollisesti tulee olemaan *  Infoa yleisesti ohjelmistoalasta *  Teknologia höpinää  *  Rento ja mukaansa tempaavaa ### Minkälaisia sisältöjä Toiveena on tuottaa mielenkiintoista sisältöä. Kuitenkin sellaista sisältöä joka on helposti ymmärrettävässä muodossa. Lista millaisia aiheita sivusto tulee sisältämään * Oppaita ohjelmointiin * Ongelmatilanteiden ratkaisua * Ohjelmistoalalla työskentelyä yleisesti * Käyttäjälähtöistä kehittämistä * Ohjelmisto- sekä Iotprojekteja  * Tips and Triks  * Ja paljon muuta #### Miten Koodi.info on suunniteltu ja koodattu JAMstack jossa craft cms toimii sisällönhallintana. * Backend: [MongoDB](https://www.mongodb.com/) * Julkkari: [Craft 3 CMS](https://craftcms.com/)   * Frontti: [Gridsome](https://gridsome.org/) * UI: [Tailwind](https://tailwindcss.com/) * Data: Markdown [GraphQL](https://graphql.org/learn/) * CI: Github * Hostaus: [Netlify](https://www.netlify.com/) custom url Tästä arkkitehtuurista tulossa oma julkaisu. ####  Inspiraatiota Koodi.info ei ole uniikki ja inspiraation lähteitä on monia mm. * 💬[Koodiklinikka](https://koodiklinikka.fi/)  Ehkä merkittävin kanava tällä hetkellä itselleni  * 🎧[Webbidevaus](https://webbidevaus.fi/)  Erittäin hyvä podcast Antti ja Riku höpisevät  * 📖 [Alligator.io](https://alligator.io/) Blogi jossa helposti ymmärrettävässä muodossa ohjelmistokehitys aiheita.  👋 Palautteet:  [Twitter](https://twitter.com/vj_andrei/)
Feb 01, 202013:41