Skip to main content
Spotify for Podcasters
Kyrkfika från Habo Missionskyrka

Kyrkfika från Habo Missionskyrka

By Habo Missionskyrka

Vad säger vanliga människor om tro och livet? I den här podcasten möter Ida-Maria Brengesjö människor som samtalar om vad deras tro betytt för deras liv. Om livets märkliga vändningar och vad Gud ger för mening in i allt.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Magdalena Ek

Kyrkfika från Habo MissionskyrkaOct 27, 2021

00:00
30:22
Magdalena Ek

Magdalena Ek

Dagens gäst är Magdalena Ek. Mamman, frun och slöjdläraren som växte upp med tron ständigt närvarande i föräldrahemmet. Ett avsnitt om trons påverkan och hur den förändrats som vuxen, om inflytande och vila samt om ett möte i Norge som förändrade allt.

Oct 27, 202130:22
Emily Bjurenstedt

Emily Bjurenstedt

I veckans avsnitt av Kyrkfika möter vi Emily Bjurenstedt. Emily är sångerskan som älskar att städa och älskar att jobba. Under flera år drev hon egen butik  men sadlade om för ett liv i begravningsbranschen. Nu har hon lämnat drömjobbet för att satsa på att driva företag med sin man. Vi pratar om att byta drömmar, att sadla om mitt i livet, men också om de episoder då livet gör riktigt ont och att mitt i det återupptäcka en tro. Och förstås om musiken! 

Oct 13, 202132:42
Anders Almfors

Anders Almfors

I detta avsnitt möter ni Anders Almfors, systemarkitekt på Kapsch, och där jobbet har tagit honom till världens alla hörn. Det blir ett samtal om kulturförståelse och tro, men också om politik då Anders även är lokalpolitiskt engagerad i Habo och brinner för barn och unga, volleyboll och sitt eget närområde. 

Sep 22, 202127:31
Jerker Sandell

Jerker Sandell

Kyrkfika är äntligen tillbaka efter sommaruppehållet med en ny säsong! I dagens avsnitt möter ni Jerker Sandell, småbarnspappa och make som arbetar som försäljningschef på IKEA. Vi har ett samtal om jobbet, ledarskap, företagsutveckling och inte minst tro. Var med och lyssna!
Sep 15, 202133:09
Marcus Brengesjö

Marcus Brengesjö

Denna vecka i Kyrkfika möter vi Marcus Brengesjö. Marcus arbetar som kommunikationsstrateg för Trafikverket, är musiker och även barnboksillustratör. Detta pratar vi om, men även om den där tron som inte alltid är helt självklar.  

Jun 28, 202133:39
Karin Mizgalski

Karin Mizgalski

I veckans avsnitt av Kyrkfika möter ni Karin Mizgalski, Fotograf, grafisk designer och småbarnsmamma. Vi kommer att prata om det, men mest av allt kommer vi att prata om det som drabbat deras familj under det gångna halvåret då hennes far drabbades av akut leukemi. Vad har det gjort med dom och vad har tron betytt in i det...

Jun 21, 202131:03
Jonna Lindroth

Jonna Lindroth

Möt Jonna Lindroth, föräldraledig personalvetare med ett brinnande intresse för människor. Engagerad i Equmenia, jobbar för Erikshjälpen och längtar efter att bredda perspektivet på vad familj och församling kan vara. Hör henne och Ida-Maria Brengesjö prata om detta, om änglahyss i brevlådan och mycket mer i veckans avsnitt!

Jun 15, 202127:46
Jesper Holm

Jesper Holm

Möt Jesper Holm, trebarnspappan och systemutvecklaren med ett passionerat hjärta för musiken i alla dess former.

Jun 08, 202130:59
Per Alnervik

Per Alnervik

Möt Per Alnervik, förskollärare och tidigare Rektor som tillsammans med sin fru skrivit boken om Kollegialt lärande. Vi kommer att prata om detta, om att arbeta med barn och människor men också om tro och tvivel och den ambivalens som ibland finns där. 

May 31, 202133:01
Julia Ekman

Julia Ekman

Möt Julia Ekman som kommer att börja som ungdomsledare i Habo Missionskyrka till hösten. Julia är 20 år, uppvuxen i Stockholm och delar i det här avsnittet hur det kommer sig att hon delar ut pannkakor på torget på fredagar och varför hon just nu befinner sig i Hemavan. 

May 25, 202134:12
Ulrika Toorell

Ulrika Toorell

I dagens avsnitt möter vi Ulrika Toorell som minst sagt har många strängar på sin lyra. Hon delar deras familjs berättelse om att bli fosterhem för en kille från Afghanistan. Om glädjen att få en bror i familjen, utmaningarna det innebär och sedan sorgen i kampen om att få stanna i Sverige. Ulrika är just nu tjänstledig och driver odlingsprojektet Gunnars Gröna. Om detta och mycket mer talar vi om i detta avsnitt.
May 12, 202134:12
Edvin Alnervik

Edvin Alnervik

Kyrkfika är äntligen tillbaka och i detta avsnitt möter Ida-Maria Brengesjö Edvin Alnervik för ett samtal om tron och livet. Edvin är platschef i byggbranschen, musiker, trebarnspappa och engagerad ledare som drömmer om en ärligare tro och en kyrka där alla får rum. 

May 03, 202141:15
Daniel Grahn

Daniel Grahn

Möt Daniel Grahn, generalsekreterare på Erikshjälpen och fd journalist för tidningen Dagen för ett samtal om journalistik, mötet med människor och brottningen med tron. 

Mar 08, 202126:50
Palle Bjurenstedt

Palle Bjurenstedt

Möt Palle Bjurenstedt, Jönköpingssonen som under stor del av sitt liv levt med Bok- och musikhandeln Nya Musik. Det kommer vi att prata om, men också om pojkstreck, den stora kärleken och tron som ständig följeslagare genom livet. 

Korrigering: Vi har upptäckt ett litet fel... När Palle hänvisar till Paulus tal inför areopagen om "en okänd Gud" så är det ju Athen han befinner sig i förstås och inte Efesos. Rätt ska vara rätt ändå :) 

Mar 01, 202129:07
Moa Forzelius

Moa Forzelius

Vi möter Moa Forzelius för ett samtal om hur det var att ta studenten under pandemiåret 2020, vad sången och musiken har för betydelse i livet och tron men också för att tala om det som just nu drabbat Moas familj. I höstas fick hennes mamma besked om att hon har fått Leukemi och iMoa talar i denna podd om hur det påverkat henne och hennes familj. Om tro på en Gud när man knappt vet om man orkar tro.
Feb 22, 202131:34
Olle Östklint

Olle Östklint

I detta avsnitt möter ni Olle Östklint. Fysik och matematik lärare med en passion för tro och vetande. Vi möter honom för ett samtal om skapelsen, Tyskland och intresset för människor. Missa inte detta! 

Feb 15, 202132:01
Inger Brandt

Inger Brandt

I detta avsnittet av kyrkfika möter vi Inger Brandt och får ta del av både hennes och hennes familjs livshistoria. Om längtan efter barn, att till slut få tre underbara ungar men där en av dem har stora funktionsvariationer. Om utmaningarna, glädjen och kampen som mamma. Detta vill du inte missa! 

Feb 08, 202132:30
Mirjam Nydahl

Mirjam Nydahl

I veckans avsnitt av kyrkfika möter vi Mirjam Nydahl, socionom, 4-barns mamma med ett varmt hjärta för Erikshjälpen. Vi landar i ett samtal om Post-it lappar, änglabesök och att inte alltid vara överens med Gud. Var med och lyssna! 

Feb 01, 202131:14
Jakob Gunnarsson

Jakob Gunnarsson

Vi är tillbaka efter juluppehållet och i dagens avsnitt möter vi Jakob Gunnarsson, ungdomsledare i Habo Missionskyrka. Vi landar i ett samtal om att ta steg i tro, om ungdomars sökande och längtan och varför Asklanda är en fantastisk plats.
Jan 25, 202131:41
Johannes och Frida Widlund - Ett samtal om klimatet

Johannes och Frida Widlund - Ett samtal om klimatet

Ett litet annat avsnitt än vi tidigare gjort då vi inte utgår från en livsberättelse utan ett tema. I det här avsnittet talar vi om klimatet och varför man ska bry sig om klimatfrågan. Vad har den med den kristna tron att göra? Ett samtal med Johannes och Frida Widlund från organisationen God Jord - kristna för miljö och rättvisa. 

Dec 13, 202025:38
Carin Bäcknäs

Carin Bäcknäs

Vi möter Carin Bäcknäs, förskolelärare och trebarns mamma i ett samtal om pedagogik och vikten av att se den enskilda människan. Men också ett samtal om att förlora sin mamma som barn och att landa sin identitet som vuxen. Om att våga vara liten och förtrösta i att Gud är stor. 

Nov 06, 202031:01
Tobias Haraldsson

Tobias Haraldsson

Vi möter Tobias Haraldsson, Polis och Habobo med ett stort hjärta för ungdomar och människor. Om drömmen om att bo på landet,  vikten av att möta alla människor  med värme och hjärta och om förmågan att ge människor hopp in i hopplöshet. Ett varmt och innerligt samtal om livets glädje och utmaningar

Oct 25, 202032:29
Rolf Johansson

Rolf Johansson

Vi möter Rolf Johansson före detta polis och lantbrukare, men också pappa till Lena-Maria som föds med svåra fysiska handikapp. Ett samtal om att se människor för vad dem är bakom fasaden, att våga fullfölja sina drömmar, men också om den oerhörda livsförändring som det innebar när drömmen om ett barn blir en kamp för livet. Vad gör man när allt ställs på sin spets och tron på Gud är det enda som bär? Om hur det sköra i livet kan bli det absolut vackraste. 

Oct 11, 202028:55
Elias Andréasson

Elias Andréasson

Vi möter Elias Andréasson, projektledare för Bogserlinan som är ett integrationsprojekt genom Habo Wolley. Om idrotten som en livsstil, hur den dåliga förloraren ibland tar över och hur mötet med människor i utsatthet gör hjärtat mjukare. Om tron, som mitt i all prestationsfokusering blir en prestationsfri plats att få andas ut.
Oct 04, 202024:29
Rickard Johansson

Rickard Johansson

Vi möter Rickard Johansson som arbetar som resande säljare för bland annat Santa Maria och Risenta. Ett samtal om småbarnsliv, scouting och möten med människor. Om att våga övervinna sina hinder och begränsningar och hur ett tilltal från Gud fick honom att lämna drömmen om en egen ICA-butik och sadla om. 

Sep 20, 202020:18
Per Sjönneby

Per Sjönneby

Vi möter Per Sjönneby, Sjukhuspastor på Jönköpings länssjukhus Ryhov. Om att möta människor i sorg, hur man själv som ensamstående trebarns pappa orkar gå vidare efter förlusten och hur tron kan få vara en plats att vila på när man inte längre orkar be.

Sep 05, 202030:38