Skip to main content
Spotify for Podcasters
LaLaLoveYou

LaLaLoveYou

By LaLaLoveYou

LaLaLoveYou is een taboedoorbrekende podcastreeks over liefde en relaties voor en door jongeren.

Een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#3. Menstruatie

LaLaLoveYouJun 05, 2021

00:00
39:57
Het vrouwelijk orgasme

Het vrouwelijk orgasme

In deze aflevering vertellen Angie, Caroline, Maya, en Tille jullie over het vrouwelijk orgasme en hun persoonlijke ervaringen. Wat is dat nu eigenlijk een orgasme? Hoe werd er vroeger naar gekeken en hoe kijken we er nu naar? Het vrouwelijk orgasme is nog te vaak onbesproken. Seks in de douche, een krabbende teennagel die de lust verstoort, porno voor vrouwen, de invloed van de media, seksuele opvoeding en orgasmes bij transpersonen. Je komt het allemaal te weten in de derde aflevering van het tweede seizoen van LaLaLoveYou. LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant. Instagramtips - ALotteLove - Evvy
Nov 21, 202249:17
Love Languages

Love Languages

Ben jij een echte knuffelbeer? Gooi jij complimentjes in het rond? Of breng je liever ongestoord tijd door met de mensen die je graag ziet? In deze aflevering van LaLaLoveYou vertellen Aymara, Michelle en Lotte je alles over The Five Love Languages. Ze helpen je jouw liefdestaal te ontdekken en geven tips om de andere talen te spreken. Iedereen is uniek en dit is niet anders voor de manier waarop jij het liefst je liefde uit en ontvangt. Welke relatie je in je leven ook wilt verbeteren, met vrienden, familie of geliefden, de liefdestalen helpen je om jouw liefde op een effectieve manier over te brengen en de mensen in jouw omgeving geliefd te doen voelen.  LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant. Link website: https://5lovelanguages.com/ Link quiz: https://5lovelanguages.com/quizzes/love-language
Oct 19, 202246:09
Communicatie in conflict

Communicatie in conflict

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van LaLaLoveYou praten Steven, Eline en Elien over communicatie binnen een relatie. Ze bespreken wat de basis is van goede communicatie, maar ook wat je best vermijdt. Dit doen ze aan de hand van de vier negatieve communicatie stijlen die beschreven zijn door psycholoog John Gottman: the four horsemen of the apocalypse. Verder geven ze je handvaten om makkelijker je gevoelens en noden te uiten. LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
Aug 10, 202245:11
Extra - Kevins verhaal

Extra - Kevins verhaal

Dit is een extra bij aflevering 4 over grenzen en consent, waarin we ruimte bieden aan een specifiek verhaal van seksueel geweld. Deze extra is dan ook iets intenser dan de aflevering zelf, die we zo toegankelijk mogelijk wilden houden. We vonden dit echter een te waardevolle getuigenis om niet te laten horen en we hopen dat we hiermee het thema van seksueel geweld bespreekbaarder kunnen maken. Of zoals Kevin het zelf zegt: "Het gebeurt vaker dan je denkt en het gevoel is moeilijk te omschrijven. Deze persoonlijke ervaring komt uit het hart. Het is een stem uit velen, maar ook een stem naar vrijheid. Spreken is voor mij een deel van de genezing. Hopelijk kan ik mensen met mijn verhaal helpen" TRIGGER WARNING: In deze extra komen een aantal moeilijke onderwerpen aan bod. Het gaat om een getuigenis van seksueel geweld, onbegrip en verkeerd handelen van hulpinstanties, posttraumatische stressstoornis, complex trauma en andere gevolgen van trauma. Als je op dit moment niet naar deze extra kan luisteren, of je twijfelt nog, dan hebben we een korte boodschap voor je opgenomen. Je vindt deze boodschap terug als aflevering met als titel 'Hallo'. Als je vandaag nog niet helemaal klaar bent om te luisteren, maar je zou wel graag met iemand praten, of als je na het beluisteren van deze aflevering nood hebt aan een gesprek, dan hebben we hier een aantal organisaties opgelijst waar je terechtkan. LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
Jun 19, 202114:03
#4. Grenzen en consent

#4. Grenzen en consent

Grenzen en consent: woorden waar we de laatste tijd wel wat over horen. Deze twee begrippen zijn nauw met elkaar verbonden. In deze podcastaflevering gaan Sarah, Kevin, Citlali en Silke na wat ze specifiek inhouden om daarna dieper in te gaan op de complexe situaties die ze kunnen creëren.  TRIGGER WARNING: In deze podcast komen een aantal moeilijke onderwerpen aan bod. Het gaat om grenzen en consent (in de familiecontext, in vriendschappen, in de hulpverlening, op het openbaar vervoer), grensoverschrijdend gedrag op het werk en bij de dokter, en seksueel geweld. Als je op dit moment niet naar deze podcast kan luisteren, of je twijfelt nog, dan hebben we een korte boodschap voor je opgenomen. Je vindt deze boodschap terug als aflevering met als titel 'Hallo'. Als je vandaag nog niet helemaal klaar bent om te luisteren, maar je zou wel graag met iemand praten, of als je na het beluisteren van deze aflevering nood hebt aan een gesprek, dan hebben we hier een aantal organisaties opgelijst waar je terechtkan. LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
Jun 19, 202147:25
#3. Menstruatie

#3. Menstruatie

In de derde aflevering van LaLaLoveYou praten Julie en Kyra over menstruatie. We tackelen de hedendaagse problematiek van menstruatiearmoede alsook het taboe dat er nog steeds mee gepaard gaat. Hoe gemakkelijk praten we hierover en met wie? Wat weten mannen en wat willen ze erover weten? Michelle en Kyra gingen zelfs op pad om het aan de Leuvenaar te vragen. LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant. In 2021 werkt deMens.nu mee aan het project “M² – Maak een einde aan menstruatiearmoede” aangestuurd door de Vrouwenraad. Lees alles over onze projecten rond menstruatieschaamte en menstruatiearmoede op www.demenstruatiearmoede.nu.
Jun 05, 202139:57
#2. Liefdesverdriet

#2. Liefdesverdriet

In deze tweede aflevering van LaLaLoveYou praten Dries, Nora en Annelies over liefdesverdriet. Hun eigen ervaringen worden afgewisseld met wat wetenschappelijk onderzoek. Sommige verhalen zijn zeer herkenbaar, maar het blijkt toch al snel dat iedereen liefdesverdriet op een andere manier beleeft. Hieronder zetten we de links naar de besproken onderzoeken: https://www.goodtherapy.org/blog/heartbreak-and-healing-why-we-love-breakup-songs-0605145  https://www.vice.com/en/article/j5e397/why-exactly-are-we-so-obsessed-with-songs-about-heartbreak  https://www.psychologytoday.com/us/blog/hot-thought/202009/why-do-people-breakup-songs TRIGGER WARNING: In deze podcast komen een aantal moeilijke onderwerpen aan bod. Het gaat om echtscheiding, toxische relaties, zelfverwonding en depressie. Als je op dit moment niet naar deze podcast kan luisteren, of je twijfelt nog, dan hebben we een korte boodschap voor je opgenomen. Je vindt deze boodschap terug als aflevering met als titel 'Hallo'. Als je vandaag nog niet helemaal klaar bent om te luisteren, maar je zou wel graag met iemand praten, dan kan dat op het nummer 106 (Tele-Onthaal). Chat je liever? Dat kan op tele-onthaal.be. Voor jongeren is er Awel, op het nummer 102, of de chat op awel.be. Voor meer existentiële vragen kan je terecht bij een huisvandeMens in jouw beurt. Een overzicht vind je op demens.nu. LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
May 22, 202153:22
#1. Liefde, relaties en intimiteit in tijden van corona

#1. Liefde, relaties en intimiteit in tijden van corona

Daten, een relatie beginnen, samenwonen, breken met je partner: corona heeft alles op zijn kop gezet. In deze eerste aflevering van LaLaLoveYou praten Elize, Yora en Dorian over hun ervaringen van het laatste jaar. Elk vanuit hun eigen unieke verhaal, maar ook met aandacht voor de reacties van luisteraars en voor wat er ondertussen gebeurd is in de brede maatschappij. Wil jij ook je corona-verhaal kwijt? Stuur ons dan een DM op Instagram. Je vindt ons als @lalaloveyou.2021. We lezen alle verhalen en gaan ermee aan de slag in onze tweede corona-episode, die in het najaar verschijnt. TRIGGER WARNING: In deze podcast komen een aantal moeilijke onderwerpen aan bod. Het gaat om zelfmoord, eenzaamheid, psychische kwetsbaarheid en toxische relaties. Als je op dit moment niet naar deze podcast kan luisteren, of je twijfelt nog, dan hebben we een korte boodschap voor je opgenomen. Je vindt deze boodschap terug als aflevering met als titel 'Hallo'. Als je vandaag nog niet helemaal klaar bent om te luisteren, maar je zou wel graag met iemand praten, dan kan dat op het nummer 106 (Tele-Onthaal). Chat je liever? Dat kan op tele-onthaal.be. Voor jongeren is er Awel, op het nummer 102, of de chat op awel.be. Voor meer existentiële vragen kan je terecht bij een huisvandeMens in jouw beurt. Een overzicht vind je op demens.nu. LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
May 08, 202148:36
Hallo

Hallo

Dit is een boodschap voor wie het moeilijk heeft met een bepaald onderwerp uit onze podcast. Hallo! Wat mooi dat je zo goed voor jezelf zorgt. Misschien weet je al zeker dat je vandaag niet met een bepaald onderwerp kan omgaan. Misschien twijfel je nog. In ieder geval mag je ongelooflijk trots zijn op jezelf. Je geeft jezelf de ruimte om op jouw eigen tempo om te gaan met een bepaald onderwerp. En hey, de podcast, die staat er morgen nog.  Als je vandaag nog niet helemaal klaar bent om te luisteren, maar je zou wel graag met iemand praten, dan kan dat op het nummer 106 (Tele-Onthaal). Chat je liever? Dat kan op tele-onthaal.be. Voor jongeren is er Awel, op het nummer 102, of de chat op awel.be. Voor meer existentiële vragen kan je terecht bij een huisvandeMens in jouw beurt. Een overzicht vind je op demens.nu.
May 07, 202102:00
LaLaLoveYou - de trailer

LaLaLoveYou - de trailer

Vanaf 8 mei elke twee weken een podcastaflevering over liefde en relaties, gemaakt voor en door jongeren. Check it out! Een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
Apr 30, 202100:23