Skip to main content
Spotify for Podcasters
LaLaLoveYou

LaLaLoveYou

By LaLaLoveYou

LaLaLoveYou is een taboedoorbrekende podcastreeks over liefde en relaties voor en door jongeren.

Een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Hallo

LaLaLoveYouMay 07, 2021

00:00
02:00
Het vrouwelijk orgasme

Het vrouwelijk orgasme

In deze aflevering vertellen Angie, Caroline, Maya, en Tille jullie over het vrouwelijk orgasme en hun persoonlijke ervaringen. Wat is dat nu eigenlijk een orgasme? Hoe werd er vroeger naar gekeken en hoe kijken we er nu naar? Het vrouwelijk orgasme is nog te vaak onbesproken. Seks in de douche, een krabbende teennagel die de lust verstoort, porno voor vrouwen, de invloed van de media, seksuele opvoeding en orgasmes bij transpersonen. Je komt het allemaal te weten in de derde aflevering van het tweede seizoen van LaLaLoveYou.

LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.

Instagramtips

- ALotteLove

- Evvy

Nov 21, 202249:17
Love Languages

Love Languages

Ben jij een echte knuffelbeer? Gooi jij complimentjes in het rond? Of breng je liever ongestoord tijd door met de mensen die je graag ziet? In deze aflevering van LaLaLoveYou vertellen Aymara, Michelle en Lotte je alles over The Five Love Languages. Ze helpen je jouw liefdestaal te ontdekken en geven tips om de andere talen te spreken. Iedereen is uniek en dit is niet anders voor de manier waarop jij het liefst je liefde uit en ontvangt. Welke relatie je in je leven ook wilt verbeteren, met vrienden, familie of geliefden, de liefdestalen helpen je om jouw liefde op een effectieve manier over te brengen en de mensen in jouw omgeving geliefd te doen voelen. 

LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.

Link website: https://5lovelanguages.com/

Link quiz: https://5lovelanguages.com/quizzes/love-language

Oct 19, 202246:09
Communicatie in conflict

Communicatie in conflict

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van LaLaLoveYou praten Steven, Eline en Elien over communicatie binnen een relatie. Ze bespreken wat de basis is van goede communicatie, maar ook wat je best vermijdt. Dit doen ze aan de hand van de vier negatieve communicatie stijlen die beschreven zijn door psycholoog John Gottman: the four horsemen of the apocalypse. Verder geven ze je handvaten om makkelijker je gevoelens en noden te uiten.

LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.

Aug 10, 202245:11
Extra - Kevins verhaal
Jun 19, 202114:03
#4. Grenzen en consent
Jun 19, 202147:25
#3. Menstruatie
Jun 05, 202139:57
#2. Liefdesverdriet

#2. Liefdesverdriet

In deze tweede aflevering van LaLaLoveYou praten Dries, Nora en Annelies over liefdesverdriet. Hun eigen ervaringen worden afgewisseld met wat wetenschappelijk onderzoek. Sommige verhalen zijn zeer herkenbaar, maar het blijkt toch al snel dat iedereen liefdesverdriet op een andere manier beleeft.

Hieronder zetten we de links naar de besproken onderzoeken:

https://www.goodtherapy.org/blog/heartbreak-and-healing-why-we-love-breakup-songs-0605145 

https://www.vice.com/en/article/j5e397/why-exactly-are-we-so-obsessed-with-songs-about-heartbreak 

https://www.psychologytoday.com/us/blog/hot-thought/202009/why-do-people-breakup-songs

TRIGGER WARNING: In deze podcast komen een aantal moeilijke onderwerpen aan bod. Het gaat om echtscheiding, toxische relaties, zelfverwonding en depressie. Als je op dit moment niet naar deze podcast kan luisteren, of je twijfelt nog, dan hebben we een korte boodschap voor je opgenomen. Je vindt deze boodschap terug als aflevering met als titel 'Hallo'. Als je vandaag nog niet helemaal klaar bent om te luisteren, maar je zou wel graag met iemand praten, dan kan dat op het nummer 106 (Tele-Onthaal). Chat je liever? Dat kan op tele-onthaal.be. Voor jongeren is er Awel, op het nummer 102, of de chat op awel.be. Voor meer existentiële vragen kan je terecht bij een huisvandeMens in jouw beurt. Een overzicht vind je op demens.nu.

LaLaLoveYou is een initiatief van deMens.nu Vlaams-Brabant.

May 22, 202153:22
#1. Liefde, relaties en intimiteit in tijden van corona
May 08, 202148:36
Hallo
May 07, 202102:00
LaLaLoveYou - de trailer
Apr 30, 202100:23