Skip to main content
Spotify for Podcasters
Larping Out Loud

Larping Out Loud

By Katrine Wind

Larping Out Loud er en rollespilspodcast på dansk af Katrine Wind og Kathrine Abel. Fokus er især på liverollespil, freeform scenarier (Fastaval-format) og til dels blackbox.

Alle afsnit gennemgår forskellige emner i kategorierne spil og design - især inden for LARP. Ofte inviteres et spændende menneske i studiet til en samtale om erfaringer, anekdoter og hvad der foregår i rollespilsmiljøet. Dette første afsnit indeholder en præsentation af podcasten og værterne.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

47. Det "gode" offer m/ Danny Meyer Wilson

Larping Out LoudApr 26, 2022

00:00
54:01
52. Er jeg mon god nok? m/Peter Brichs

52. Er jeg mon god nok? m/Peter Brichs

Peter har i en alder af 36 spillet sit livs første liverollespil! Hør om hans oplevelse i dette afsnit, hvor vi vender alt fra præstationsangst til nervøsitet over om kostumet nu er godt nok. Vi taler også om hvad du som ny spiller selv kan gøre for at overkomme eventuelle bekymringer og om, hvordan vi som medspillere og arrangører gør vores fælles yndlingshobby endnu nemmere at blive en del af.

Apr 22, 202330:23
51. "Going to the USA"

51. "Going to the USA"

At sætte ens liverollespil op i andre lande er en vild oplevelse. Katrine Wind sender fra Texas, hvor hun er ved at køre to runs af scenariet Daemon sammen med Christian Møller Christensen, der er en dansk rollespiller bosat i USA. Snakken går på kulturforskelle, hvad man skal være opmærksom på, når man sætter andres liverollespil op og hvad de har lært”.

Apr 04, 202336:27
50. Du må ikke være med i hulen, Mulle!

50. Du må ikke være med i hulen, Mulle!

Hvad er flagging? Hvordan bruges det? Og hvorfor bruges det? I dette afsnit griber værterne Katrine Wind og Kathrine Abel fat om begrebet flagging og de muligheder samt udfordringer der er ved det. Vi er virkelig inde i et nicheområde af rollespilsdesign og forsøg på at passe på vores miljø her. For kan vi egentligt tillade os at ekskludere nogen fra vores rollespil og til vores begivenheder?

Denne gang har vi ingen gæst i studiet, men har du kommenterer, spørgsmål eller erfaringer du gerne vil dele, så smid endelig en kommentar under posten her.

Feb 14, 202345:16
49. LatexPosting m/Naja Barkholt og Martin Andreas Dahl Sinding

49. LatexPosting m/Naja Barkholt og Martin Andreas Dahl Sinding

Rollespil og memes har vist sig at være et rigtig godt mix! Ikke nok med at det er sjovt - det kan det også bruges f.eks. som dokumentation af larps, debriefing m.m.

Naja og Martin var nogle af skaberne bag Facebookgruppen "LatexPosting", hvor rollespillere deler memes, som vedrører mange forskellige dele af miljøet. I dette afsnit snakker vi med dem om, hvad memes kan, hvad de ikke kan og om hvad LatexPosting er for en størrelse.

Nov 07, 202239:40
48. Online-rollespil m/Adrian Poulsen & Mia Kyhn

48. Online-rollespil m/Adrian Poulsen & Mia Kyhn

Online-rollespil blev rigtig stort under corona, og nu har Mia og Adrian samlet en masse erfaringer om, hvad det format kan, og hvorfor man skulle prøve at spille online-larps, selvom vi kan mødes fysisk igen. Vi mødtes med dem på Knutpunkt 2022, og vi hører mere om både de larps, Mia og Adrian har skrevet samt om det praktiske ved at arrangere den type larps.

Sep 13, 202239:00
47. Det "gode" offer m/ Danny Meyer Wilson

47. Det "gode" offer m/ Danny Meyer Wilson

Spørgsmålet "Vil du ikke nok undertrykke mig?" er sjældent nok, når vi gerne vil spille grimme relationer med skæve magtbalancer. Der skal mere til, og hvad dét kunne være har dagens gæst Danny Meyer Wilson nogle bud på. Med afsæt i en artikel om netop det "gode" offer af Katrine Wind og Karijn van der Heij, taler vi om, hvordan vi kan hjælpe hinanden i rollespilssituationer, hvor der er et tydeligt offer - og vi snakker også lidt om, hvorfor det overhovedet er interessant at dykke ned i de her ødelagte forhold og relationer.

Apr 26, 202254:01
46. Larp democracy m/Sebastian Nemeth

46. Larp democracy m/Sebastian Nemeth

Sebastian Nemeth er tilbage i Larping Out Loud og diskuterer emnet “Larp democracy" med os. Vi forsøger os med en definition af et emne, der handler om, at vi som Nordvesteuropæere ofte ender med demokratiske løsninger og ikke har lyst til, at nogen skal være udenfor. Vi kommer med bud på, hvilke faktorer der kunne spille ind samt hvad både spillere og larp-designere kan gøre for at få nogle mindre harmoniske løsninger på konflikter og relationer.

Mar 20, 202251:12
45. Det svære ved at være arrangør

45. Det svære ved at være arrangør

På Forum kørte Larping Out Loud et bæverding-format, hvor vi sidst på eftermiddagen inviterede rollespilsarrangørerne Ann Christensen, Louise Helth van Sprang, Stefan Carlsen og Sebastian Nemeth til en løs snak om de ting, der er svære ved at være arrangør. Der var inviteret til en fri tone og spørgsmål fra salen. Her kan du høre, hvad de havde at sige. 

Jan 10, 202254:09
44. Snapphaneland m/Alma Elofsson Edgar & Rosalind Göthberg

44. Snapphaneland m/Alma Elofsson Edgar & Rosalind Göthberg

Elskede du også Gøngehøvdingen? Nu er det muligt at spille for alvor i den periode. Snapphaneland er et scenarie, hvor man spiller i Skåne. Alle taler enten dansk eller svensk, og sprogbarrieren er en del af designet. På Knutepunkt 2021 fortalte Alma og Rosalind om scenariet, og selve optagelsen er på engelsk.

Dec 15, 202127:13
43. Status på Larping Out Loud - Keynote på Forum

43. Status på Larping Out Loud - Keynote på Forum

Larping Out Loud var inviteret som fremhævede talere til dette års Bifrost Forum - landsforeningens årlige kongres for rollespil i foreningsregi. Kathrine Abel blev desværre forhindret i at deltage, så Katrine Wind kørte showet selv. Dette afsnit er optagelsen fra vores talk om, hvad denne podcast kan tilbyde som en community platform. Og så er der bl.a. lidt om os, lidt om feminisme, lidt om podcastproduktion, lidt om tryghed og til slut svar på spørgsmål fra publikum. 

Nov 17, 202130:47
42. Fastavaloverdrommer m/Nynne Søs Rasmussen

42. Fastavaloverdrommer m/Nynne Søs Rasmussen

Nynne fortæller om at overdommer for dommerkomitéen for scenarier på Fastaval. Nynne har prøvet lidt af hvert men fortæller her om, hvordan det egentlig fungerer, og hvad der er det fede ved et arrangement som Fastaval.

Oct 28, 202142:29
41. At blive forladt i relationer m/Lene Frederiksen

41. At blive forladt i relationer m/Lene Frederiksen

Er du også blevet ghostet i rollespil? Det med at din medspiller ikke har lyst/tid/overskud/opmærksomhed til at spille jeres relation er noget, der kan gøre utrolig ondt - og har gjort det på både Abel, Wind og gæsten Lene Frederiksen.

I det her afsnit, der går rigtig tæt på rigtig svære følelser, kigger vi på, at det med kemi har stor indflydelse på rollespil. Vi kommer også med nogle forslag til, hvordan man som medspiller kan gøre det lidt nemmere at håndtere, hvis relationen bare ikke fungerer for den ene part (sig det, please!).

Vi har også masser af lytter-input, efter det er blevet diskuteret på Larping Out Louds Facebook-side. Kom endelig over og fortæl os om du er enig eller uenig, eller om du har andre gode tips og pointer til det her emne.

Oct 06, 202101:02:30
40. Ritualer vol. 2. Tips og tricks m/René Kragh Pedersen

40. Ritualer vol. 2. Tips og tricks m/René Kragh Pedersen

René er tilbage med konkrete erfaringer og forslag til ritualer. Denne gang handler det f.eks. om brug af lyd, lys, genstande, omgivelserne - og indvolde. Ad! Vi kommer også ind på, hvordan man kan kommunikere til de andre spillere under et ritual, og om ritualer kan fejle.

Aug 25, 202101:02:38
39. Bliver dine ideer heller ikke til noget?

39. Bliver dine ideer heller ikke til noget?

Har du også en skuffe fyldt med ideer til scenarier, som du godt engang ude i den ukendte fremtid gad lave? Har du også tænkt din idé ihjel før du overhovedet fik den afprøvet?

I dette afsnit taler vi om tips og tricks til at få gjort ideen til virkelighed. Vi påstår ikke at have den hellige gral, men da vi begge har gjort os skyldige i idé-drab, vil vi gerne dele nogle erfaringer.

Aug 04, 202124:04
37. Ny film om rollespil med Moyna Söderstrand
Apr 23, 202135:23
36. Fastaval special with Fatima AbdulKarim and Juhana Pettersson

36. Fastaval special with Fatima AbdulKarim and Juhana Pettersson

Fatima AbdulKarim and Juhana Pettersson are the honorary guests for Fastaval 2020 and 2021. They were two members of the core organizing team of the Palestinian-Finnish larp Halat hisar (which means “State of siege”) in which they emulate the experience of being oppressed through a fictional foreign countries forces that interfere in the life of students and staff at a Finnish university. In this first episode in English of Larping Out Loud, Fatima and Juhana tell the interesting story of the larp itself and of their views on larp as a political tool.

Mar 31, 202101:16:17
34. Firefly m/Nikoline, Marie og Helle

34. Firefly m/Nikoline, Marie og Helle

Hvad rimer på franchise, nerfguns, babygylp og rollespil?  

Firefly! 

Til oktober kører Nikoline, Marie og Helle deres første Firefly-scenarie. De taler i dagens afsnit af Larping Out Loud om deres design, hvordan man håndterer franchise-rollespil og at arrangere et stort rollespil i en ren kvindegruppe, mens to ud af tre af gruppens medlemmer er på barsel. Hør deres bedste råd her.

Jan 30, 202149:09
33. Blackbox m. Anna Groth og Jesper Heebøll
Dec 02, 202059:52
32. Ritualer m/René Kragh Pedersen

32. Ritualer m/René Kragh Pedersen

Så skal det handle om ritualer! De kan være både fantastiske og skræmmende. René har lavet ritualer i mange forskellige sammenhænge i mange år og taler med Abel om det. 

Nov 12, 202001:08:28
31. Ekstern tryghedsperson m/Klara Rotvig

31. Ekstern tryghedsperson m/Klara Rotvig

Det at have en tryghedsperson, som ikke er en del af arrangørgruppen til et rollespilsscenarie har både fordele og ulemper. Klara Rotvig og Katrine Wind deler deres erfaringer og tanker med udgangspunkt i det oplæg, de skulle have holdt om emnet på Knudepunkt 2020. Klara var ekstern tryghedsperson til Spoils of War i 2019 og bliver det igen i 2021. Lad os høre, hvad du synes!

Oct 23, 202050:45
30. Er du bøsse eller hva'? m/Steen Bach Hansen

30. Er du bøsse eller hva'? m/Steen Bach Hansen

Vi taler om seksualitet og repræsentation i rollespil med Steen, som ud over at elske high action livescenarier, Dungeons and Dragons og Magic the Gathering også er homoseksuel. Hvad er repræsentation, og hvad betyder det både for os almindelige dødelig og for samfundet generelt?

Sep 10, 202028:59
29. Politik i rollespil m/Jacob Kronby Schulze

29. Politik i rollespil m/Jacob Kronby Schulze

Hvad har armbrøste, Bifrost og Nick Hækkerup med hinanden at gøre? Lige pt. en hel del!

Ifølge Bifrosts næstformand Jacob Kronby Schulze kan rollespil som hobby sagtens være politisk uden at være hverken blå eller rød. I disse dage har han fået svar på det store arbejde med at få ændret dansk lovgivning og det er her, Justitsministeren kommer ind i billedet. Hør snakken om, hvad politik og rollespil har med hinanden at gøre i vores seneste afsnit.

Aug 25, 202045:46
28. Kampagnen Paramounts opstart med Mads Sørensen og Lukas Sørensen

28. Kampagnen Paramounts opstart med Mads Sørensen og Lukas Sørensen

To af deltagerne på Orkernes Sommerskole er i gang med at lave live-kampagne ved navn Paramount. Det vil vi gerne høre mere om og vise, hvad der også bliver lavet i rollespils-Danmark. Wind taler med de to unge arrangører, der er inspireret blandt andet af Game of Thrones og tidligere, danske scenarier i opbyningen af denne nye kampagne i Midtjylland. 

Aug 13, 202019:09
27. Sommerskolens maskinrum

27. Sommerskolens maskinrum

Søren Lyng Ebbehøj og Troels Barkholt-Spangsbo taler om, hvad sommerskolen kan og hvor den skal hen i fremtiden i dette sidste afsnit fra #OrkernesSommerskole 2020.

Som henholdsvis en af året forstandere og underviser fra sommerskolens opståen og leder af projektlinjen/en af personerne bag undervisningsstrukturen, giver de et unikt indblik i, hvorfor sommerskolen er så unik og vigtig, at Bifrost kører projektet videre.

En særlig tak til de tidligere års forstandere Maria Bergmann Hamming, Jeppe Bergmann Hamming, Nynne Søs Rasmussen og Simon Steen Hansen for deres store indsats for, at sommerskolen er, hvad den er i dag.

Jul 26, 202042:01
26. Orkernes sommerskole m/Erik Støvring Preussler

26. Orkernes sommerskole m/Erik Støvring Preussler

Erik Støvring Preussler har været på sommerskolen adskillige gange før. Nu er han ved at lave et scenarie, som han fortæller om i denne her korte snak. Han fortæller også, hvordan han bruger sommerskolen til at komme videre med scenariet.

Jul 24, 202005:06
25. Orkernes sommerskole m/Luca

25. Orkernes sommerskole m/Luca

Så er der endnu en ung, spirende rollespilsdesigner på linjen til at fortælle om sine ideer og om sommerskolen.

Jul 24, 202006:44
24. Orkernes sommerskole m/Martin Sinding

24. Orkernes sommerskole m/Martin Sinding

Dette er det første i rækken af små afsnit fra Orkernes sommerskole 2020. Her med Martin Sinding, der introducerer. 

Jul 23, 202007:13
23. Publikum til rollespil

23. Publikum til rollespil

I dagens afsnit taler vi om publikum til rollespil. Abel skrev bachelor om dette emne, og Wind får udfordret sin kritiske opfattelse af, hvad publikum til rollespil kan og ikke kan. 

Jul 15, 202039:23
22. Tryghedsupdate og debriefing m/Klara Rotvig

22. Tryghedsupdate og debriefing m/Klara Rotvig

Klara er tilbage! Vi skal høre en opdatering på, hvordan det går med tryghedsarbejdet i Bifrost, og derudover fortæller Klara om sine tanker omkring debriefing i rækken af podcastafsnit, der går fra planlægning til evaluering. Dette specialafsnit er optaget i en rollespilskælder i Vanløse, og Klara kommer med guldkorn omkring, hvad en debiefing kan og hvordan det kan gøres - for skal der overhovedet være en debriefing efter et rollespilsscenarie?

Jun 12, 202001:22:39
21. Afvikling 2.0: Det praktiske m/Daniel Larsen

21. Afvikling 2.0: Det praktiske m/Daniel Larsen

Vi har fået eksperthjælp i anden del af vores føljeton om afvikling. Logistik, hård sikkerhed og det med at afvikle andres scenarier er noget, Daniel Larsen har beskæftiget sig meget med. Så hvad skal man vide? Og hvorfor gider man lægge det hårde, praktiske og ofte nærmest usynlige arbejde til andres scenarier? Vi slår et slag for, at vi skal hylde og passe meget bedre på vores praktiske folk. Der er ikke så mange af dem, og mange laver et uvurderligt stykke arbejde i foreningerne og til enkeltstående scenarier.

Jun 02, 202059:53
20. Afvikling: Don’t be a douche

20. Afvikling: Don’t be a douche

Afvikling af scenarier er da noget, man “bare gør”, ikke? I dagens afsnit går vi ind i nogle af de ting, vi selv har gjort skidt og oplevelser, vi ikke synes du behøver at gentage. Og så er kulturforskelle er ikke kun relevante i internationale scenarier, men bare forskellige steder i landet og endda grupper inden for de samme foreninger kan have totalt forskellige tilgange til spiloplevelsen. Så hvordan favner du dem alle sammen? Lyt med, om du er enig.

May 14, 202045:33
19. Planlægning eller kaos: Vores tre bedste tips

19. Planlægning eller kaos: Vores tre bedste tips

Surprise surprise: Det kan være en god idé at planlægge sit scenarie på forhånd. Men det er faktisk ikke så enkelt. Rollespilsscenarier kører ofte i en begrænset periode, men der er lang tid op til, hvor du både skal holde spillernes interesse og sørge for, at de ikke får informations-overload. Vi opsummerer med de bedste råd - og hvad vi selv foretrækker.

Apr 10, 202042:09
18. NPC’er, hjælpere og andet godtfolk

18. NPC’er, hjælpere og andet godtfolk

Som rollespilsarrangør har man nærmest altid behov for hjælp for at få scenariet til at løbe af stablen. Det kan være til madlavning, opsætning, NPC-roller eller alle mulig andre funktioner. I dette afsnit går vi igennem, hvordan du som arrangør giver den bedst mulige oplevelse til dine hjælpere, og at du samtidig får opfyldt de behov, du har for hjælp. Og så kommer vi ind på det der med betaling for den slags hjælp….

Mar 26, 202036:50
17. Bifrost ifølge Forkvinden m/ Maja Toft Løvbakke

17. Bifrost ifølge Forkvinden m/ Maja Toft Løvbakke

Landsforeningen Bifrost er paraplyorganisationen for de fleste danske rollespilsforeninger. Men hvordan er organisationen egentlig bygget op? Forkvinde Maja Toft Løvbakke fortæller om, hvad status fra Bifrost er, og hvad hun har fokus på for tiden. Vi kommer også ind på, hvilken betydning Bifrost har i det danske rollespilsmiljø og hvordan Landsorganisationen har rykket sig de seneste år. Som en lille bonus har vi en skarp snak om Forum.

Jan 28, 202059:32
16. Foreningsarbejde m/Ida Juul Farver

16. Foreningsarbejde m/Ida Juul Farver

Rollespilsforeningerne er arnested for mange udøvere af vores hobby. Foreningerne bliver drevet af frivillige ildsjæle, der sørger for, at mange voksne og børn har en fælles legeplads år efter år. Ida har siddet som forkvinde i Hareskoven de seneste seks år, og hun giver et indblik i, hvordan foreningen bag Danmarks ældste liverollespilskampagne fungerer.

Dec 11, 201957:59
15. At arrangere andres scenarier m/Oliver Nøglebæk

15. At arrangere andres scenarier m/Oliver Nøglebæk

Hvad kan man lære af at sætte andres scenarier op? Dette og meget mere svarer Oliver Nøglebæk på i dagens afsnit. Vi kommer hele vejen rundt om både kreative og praktiske fordele og ulemper ved, at undlade at lave sit eget scenarie helt fra bunden. "Og så får man gode point ved at give de oprindelige designere mulighed for at spille deres eget scenarie", fortæller Oliver.

Oct 22, 201937:49
14. Sofie Støvelbæk

14. Sofie Støvelbæk

Sofie Støvelbæk er CEO for Rollespilsakademiet, tilbagevendende arrangør af de danske versioner af Knudepunkt, brætspilsdesigner - og meget mere. Larping Out Loud introducerer et format, hvor Abel og Wind taler med mennesker i det danske rollespilsmiljø om deres egne projekter og erfaringer i stedet for at fokusere på et bestemt emne. Sofie er den første i rækken af gæster, hvor vi ikke tager ét bestemt tema op.

Oct 03, 201953:03
13. Teater som ramme for rollespil

13. Teater som ramme for rollespil

Hvordan kan det fungere at basere et rollespil på teater? Vi har tidligere talt om Inside Hamlet, men dette afsnit tager udgangspunkt i, at Abel var til A Nice Evening With the Family i Sverige i juni. Vi bruger hendes oplevelser fra scenariet til at tale om gevinster og udfordringer ved at tage konkrete teatermanuskripter og basere sit larp på disse.

Sep 17, 201931:46
12: Let’s talk about sex m/Maria Østerby

12: Let’s talk about sex m/Maria Østerby

Seksuelle relationer mellem karakterer er en del af rollespil, der kan være udfordrende at spille - og at tale om! Hvordan skal vi lige gå til det? Det har både gæst og værter stærke holdninger til i dagens afsnit, hvor Maria Østerby er på besøg. På Forum 2018 afholdt hun et oplæg, hvor hun gennemgik diverse sexteknikker, og hvordan de havde virket for hende til forskellige rollespil. Teknikkerne bliver udfoldet og flere føjet til i en ivrig diskussion, der også kommer ind på kroppe og forventningsafstemning.

Aug 26, 201948:45
11. Mens vi bleeder

11. Mens vi bleeder

Bleed beskriver følelsen af, at visse elementer af en karakter flyder over i spilleren eller omvendt. Det bliver ananas i egen juice, når samtalen startes, da Abel sidder midt i en følelse af bleed efter Winds scenarie Spoils of War. Og det kan afsløres, at rollespilsdesignere også kan være meget påvirkede efter et scenarie. Det er ikke et hardcore teoretisk afsnit om bleed men mere en situationsrapport og tanker, mens vi sidder i det.  

Aug 05, 201938:24
10: Ung arrangør m/ Ann Christensen

10: Ung arrangør m/ Ann Christensen

Hvordan er det at starte med at arrangere rollespil som ung i dagens Danmark? Og hvad sker der rollespilsmæssigt blandt de unge voksne? Nye generationer af rollespilsarrangører udspringer af foreninger, efterskoler og andre rollespilsmiljøer, men er der nogen barrierer ved at være ung arrangør i dag? Larping out Loud har inviteret Ann Christensen ind til en snak om rollespil, arrangørarbejde, aldersfordomme og foreningen Elysion, hun har været med til at starte i Aarhus.  

Jul 20, 201944:57
9. Karakterskrivning m/Freja Gyldenstrøm

9. Karakterskrivning m/Freja Gyldenstrøm

Karakterer er en essentiel del af de fleste rollespil. Vi har inviteret Freja Gyldenstrøm ind til at fortælle om, hvordan hun skriver karakterer. Freja er en eftertragtet karakterskriver blandt designere i det internationale rollespilsmiljø og har nogle råd til andre, der gerne vil det samme. Det er altså ikke en gennemgang af “hvordan man skriver en karakter” eller “hvilke typer karakterer findes” - det er en indsigt i, hvordan karakterer for eksempel bliver skrevet i disse år. 

Jun 10, 201959:22
8: Frontloading og backloading, et designværktøj

8: Frontloading og backloading, et designværktøj

Spændingskurver er måske ikke den mest sexede del af dit scenarie at overveje. Men det er vigtigt! I dagens afsnit får du forslag til, hvordan du kan bygge dit scenarie op dramaturgisk samt nogle eksempler på scenarier, der bruger de opbygninger. Abel tager dig sikkert igennem to af de mest benyttede modeller i dramaturgien til at opbygge et narrativ, og Wind trodser modellerne og slår et slag for sin kæphest omkring at lave frontloadede scenarier. 

May 08, 201930:04
7: Fastaval-special m/Joan Zenia Juhl Hansen og Louise Floor Frellsen

7: Fastaval-special m/Joan Zenia Juhl Hansen og Louise Floor Frellsen

Fastaval betegnes af mange danske rollespillere som “Nørdernes Jul”. Dagens afsnit tager jer lyttere med ned i Fastavals maskinrum, og gæsterne er leveringsdygtige både interessante perspektiver og anekdoter. Louise Floor Frellsen er scenarieansvarlig og har selv skrevet adskillige, fremragende scenarier til Fastaval, og Joan Zenia Juhl Hansen viste sig kort efter optagelsen at modtage årets “Æresotto” for mange års utrætteligt, frivilligt arbejde på og omkring Fastaval - og specifikt for hendes arbejde med at introducere tryghedsværterne.  

Apr 23, 201957:17
6. 60/40-design med Ann Kristine Eriksen

6. 60/40-design med Ann Kristine Eriksen

Samtalen med Ann Kristine Eriksen udvikler sig til en begyndende teori omkring, hvad spillere bringer med sig, som man som designer skal være opmærksom på. Det sker til stor begejstring for værterne Katrine Wind og Kathrine Abel. 60/40-teorien er bare en lille del af, hvad dette afsnit har at byde på. Ann Kristine Eriksen har stor erfaring som designer af især Fastaval- og Black Box-scenarier, og hun udfolder også, hvorfor hun lægger vægt på, at “du skal designe dit scenarie - ellers gør dine spillere det”. 

Apr 10, 201953:38
5. Forventningsafstemning og kommunikation

5. Forventningsafstemning og kommunikation

Ét af Larping Out Loud-værternes yndlingsord i rollespilsdesign er “Forventningsafstemning”. I dagens afsnit gennemgår Kat(h)rinerne deres erfaringer med og tips til kommunikation med spillere - og eksempler på, hvad man i hvert fald ikke skal gøre. Dét der med kommunikation er ikke altid så let, som man tror. Men et par simple grundregler kan gøre processen meget nemmere.  Det gennemgår podcasten i dag, 

Mar 30, 201929:28
4: Tryghed m/Klara Rotvig

4: Tryghed m/Klara Rotvig

Hvordan kan man som rollespilsdesigner arbejde med tryghed til sine scenarier? Hvad skal man være opmærksom på? Klara Rotvig har bidraget til Landsforeningen Bifrosts arbejde med at lave en guide til arrangører. Som ekspert på tryghedsområdet uddeler Klara i dagens afsnit guldkorn med tips og tricks til “hvad det der tryghed er, og hvordan man kan arbejde med det”. 

Mar 29, 201951:46
3. Design dig ud af offgame udfordringer

3. Design dig ud af offgame udfordringer

Hvordan kan du bruge dit rollespilsdesign til at løse praktiske problemer i dit rollespilsarrangement, så det bliver en integreret del af din setting? Afsnittet baserer sig på Katrine Wind og Alexander Bakkensens oplæg på Bifrost-kongressen “Forum 2018” . Blandt andet kan du høre om, hvordan man kan løse “hvordan får vi spillerne til at lade være at slå hinanden ihjel i et Game of Thrones-inspireret scenarie”-problemet. 

Mar 28, 201927:06
2. Ordbog

2. Ordbog

Dagens specialafsnit er en gennemgang af, hvordan Katrine Wind og Kathrine Abel definerer og bruger forskellige begreber i podcasten. Introduktionen her er mest en hjælp, hvis man ikke er så bekendt med rollespilsterminologi og forskellige rollespilskongresser. Dog kan den være en hjælp til mere erfarne lyttere, da der kan være forskellige tolkninger af nogle begreber, og en bestemt version benyttes i Larping Out Loud. 

Mar 27, 201914:44
1. Præsentation af Larping Out Loud

1. Præsentation af Larping Out Loud

 Larping Out Loud er en rollespilspodcast på dansk med dine værter Katrine Wind og Kathrine Abel. Fokus er især på liverollespil, freeform scenarier (Fastaval-format) og til dels blackbox.

Alle afsnit gennemgår forskellige emner i kategorierne spil og design - især inden for LARP. Ofte inviteres et spændende menneske i studiet til en samtale om erfaringer, anekdoter og hvad der foregår i rollespilsmiljøet. Dette første afsnit indeholder en præsentation af podcasten og værterne.  

Mar 24, 201908:60