Skip to main content
Spotify for Podcasters
Leadcast

Leadcast

By Maria & Essi

Haluatko kuulla kokemuksia ja näkemyksiä Suomen liike-elämän huipulta? Kaipaatko vinkkejä, motivaatiota ja innostusta omalle urallesi? Jos vastauksesi on kyllä, Leadcast on sinua varten. Leadcastissa Maria Wasastjerna ja Essi Weseri sukeltavat CV:tä syvemmälle ja keskustelevat Suomen liike-elämän huippujen kanssa heidän urapoluistaan ja johtajuudesta. Kuulemme inhimillisiä tarinoita menestyksen takaa ja saamme arvokkaita oppeja, jotka hyödyttävät meitä jokaista niin uralla kuin elämässä ylipäätään. Uusi jakso joka toinen keskiviikko!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

44. Miika Huttunen, Slushin toimitusjohtaja: Vesi, hiki, uni, oppi

LeadcastMar 16, 2020

00:00
30:21
138. Kaj Hagros ja Eeva Raita: Hyvä tunnelma, hyvä hallitus?

138. Kaj Hagros ja Eeva Raita: Hyvä tunnelma, hyvä hallitus?

Yhteistyö Directors’ Institute Finlandin kanssa jatkuu! Tässä jaksossa vierainamme ovat hallitusammattilainen Kaj Hagros sekä Futuricen strategian ja kulttuurin johtaja Eeva Raita. Keskustelemme hallitustyöstä muuttuvassa maailmassa sekä reaaliaikaisen yhteydenpidon ja tunnelman merkityksestä. Miten luodaan hyvä tunnelma? Minkälainen on hyvä hallitus? Kaj ja Eeva jakavat myös ajatuksiaan ryhmäajattelun vaaroista sekä skenaariotyön hyödyistä ja haitoista.

May 31, 202339:10
137. Mårten Mickos, HackerOnen toimitusjohtaja: Rohkea sarjayrittäjä mahdollisuuksien maailmassa

137. Mårten Mickos, HackerOnen toimitusjohtaja: Rohkea sarjayrittäjä mahdollisuuksien maailmassa

Tässä jaksossa vierailee yksi Piilaakson menestyneimmistä suomalaisista, Mårten Mickos, joka on sarjayrittäjä, enkelisijoittaja ja tietoturvahaavoittuvuuksien metsästykseen keskittyvän HackerOne-yhtiön toimitusjohtaja. Puhumme Mårtenin urapolusta yrittäjänä, muutosta Kaliforniaan, uran haastavimmista hetkistä ja intohimosta kasvattaa startupeja. Mitkä ovat avaimet menestykseen? Keskustelemme myös oman asenteen merkityksestä ja mielen rajoista. Entä mikä on ollut Mårtenin isoin oivallus työelämässä? 

May 17, 202341:27
136. Elina Ibounig, BCG:n osakas: Suomen keihäänkärjet vihreään kasvuun

136. Elina Ibounig, BCG:n osakas: Suomen keihäänkärjet vihreään kasvuun

Elina Ibounig on erikoistunut kestävään kehitykseen ja strategiasuunnitteluun Boston Consulting Groupissa. Tässä jaksossa keskustelemme vihreän siirtymän mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille. Mitkä ovat Suomen keihäänkärjet vihreään kasvuun? Mikä on yritystemme vientipotentiaali eri sektoreilla? Keskustelemme myös konsultin työstä ja sen haasteista, urapolulla tasapainoilusta sekä aikalisän ottamisesta. Entä mikä on ollut Elinan tärkein oivallus elämässä?
May 03, 202332:14
135. Bengt Holmström, professori ja nobelisti: Sattumalta taloustieteilijäksi

135. Bengt Holmström, professori ja nobelisti: Sattumalta taloustieteilijäksi

Bengt Holmström on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia taloustieteilijöitä ja taloustieteen nobelisti. Tässä jaksossa keskustelemme onnellisuusmittareista, yhteisöllisyyden merkityksestä ja valtion roolista. Pohdimme Suomen tulevaisuutta ja kysymme Bengtiltä, miten turvata maamme menestystarina? Entä mistä Bengt on ylpein urallaan, ja mikä on hänen paras urapäätöksensä? Keskustelemme myös professorin työstä ja kuulemme, mitä Bengt aina kertoo jokaisella luennollaan.

Apr 19, 202343:08
134. Philip Aminoff ja Henrietta Haavisto: Kylmä vesi opettaa

134. Philip Aminoff ja Henrietta Haavisto: Kylmä vesi opettaa

Suosittu hallitustyötä koskeva yhteistyö DIF:n kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Tässä jaksossa vierainamme ovat hallituskonkari Philip Aminoff ja Wärtsilän Henrietta Haavisto. Mitä osaamista tulevaisuuden hallitustyöskentelyssä tarvitaan? Mitkä ovat onnistumisen edellytykset kriisitilanteissa? Keskustelemme myös hallitusten vaihtuvuudesta sekä roolista yritysten maineenhallinnassa. Kuka on yrityksen chief reputation officer? Vieraamme kertovat myös omien urapolkujensa käännekohdista ja yhtyvät siihen, että kylmään veteen hyppääminen opettaa.

Apr 05, 202342:24
133. Turkka Kuusisto, Posti Groupin toimitusjohtaja: Supervoimana aitous

133. Turkka Kuusisto, Posti Groupin toimitusjohtaja: Supervoimana aitous

Diplomi-insinööri Turkka Kuusisto johtaa 21 000 hengen Posti Groupia. Tässä jaksossa kuulemme Turkan työstä ja urahypystä toimitusjohtajan rooliin. Mitä neuvoja Turkalla on roolia vaihtavalle tai uraloikkaa tekevälle? Puhumme toimitusjohtajuuden hyvistä ja haastavista puolista, ajankäytöstä sekä kalenterin hallinnasta. Miksi agendaton aika on niin tärkeää? Keskustelemme myös Postin muutosmatkasta ja sen johtamisesta. Miten pienen kylän verran ihmisiä saadaan muutokseen mukaan?

Mar 22, 202335:30
132. Helena Puolakka, ravintoloitsija ja huippukokki: Kunnianhimoinen kapteeni

132. Helena Puolakka, ravintoloitsija ja huippukokki: Kunnianhimoinen kapteeni

Tästä alkaa meidän 10. tuotantokausi! Kevään ensimmäisessä jaksossa vierailee Helena Puolakka, yksi Suomen arvostetuimpia keittiömestareita, joka luotsaa Savoy-ravintolaa. Helena tunnetaan myös Master Chef Suomen tuomarina. Kuulemme Helenan kiehtovan urapolun käänteistä Lontoon ja Pariisin Michelin-ravintoloissa. Mitä ulkomailla vietetyt vuodet opettivat? Miten työskentely Gordon Ramsayn keittiössä muokkasi Helenan johtamisfilosofiaa? Puhumme myös ammatillisesta kutsumuksesta ja intohimosta työhön sekä palautumisesta ja tasapainon etsimisestä.

Mar 08, 202331:52
131. Elisa Markula, VR:n toimitusjohtaja: Arvot pitävät raiteilla

131. Elisa Markula, VR:n toimitusjohtaja: Arvot pitävät raiteilla

Vuoden viimeisessä jaksossa ennen joulutaukoa pääsemme keskustelemaan VR:n uuden toimitusjohtajan Elisa Markulan kanssa. Kuulemme Elisan urapolun haasteista ja käänteistä alkaen siitä, miten heitto syvään päätyyn Pietariin opetti ja kasvatti nuorta johtajaa. Puhumme ihmismielen selviytymismekanismeista, Elisan viettämästä puutarhalomasta ja siihen liittyvästä pelosta - kelpaanko minä? Mitä seuraavaksi? Lisäksi keskustelemme hyvän johtajuuden heijastusvaikutuksista sekä työkulttuurin pito- ja vetovoimasta. Entä mitkä ovat johtajuuden 3 K:ta?

Dec 21, 202242:36
130. Eeva Ahdekivi ja Pauli Anttila: Hallitustyö ja roolit

130. Eeva Ahdekivi ja Pauli Anttila: Hallitustyö ja roolit

Directors’ Institute Finlandin kanssa tehdyn hallitustyötä koskevan sarjan viimeinen osa on täällä! Vierainamme ovat hallituskonkari Eeva Ahdekivi sekä Solidiumin sijoitusjohtaja Pauli Anttila. Keskustelemme hallitustyöstä ja siihen liittyvistä eri rooleista. Miten hallituksen puheenjohtaja luovii vaikeiden tilanteiden läpi? Onko käynnissä kehitys jo liiankin monimuotoisiin hallituksiin? Entä uudistuvatko hallitukset riittävästi? Eeva ja Pauli kertovat meille myös omien urapolkujensa käännekohdista sekä haastavimmista hetkistä ja jakavat meille elämänsä motot.

Dec 14, 202242:13
129. Paul Catchlove, Knowledge Senior Director, BCG Transform: The importance of reflection

129. Paul Catchlove, Knowledge Senior Director, BCG Transform: The importance of reflection

Paul Catchlove’s career path is like nothing we have heard before! After starting his career as an opera singer, he became a Catholic priest working in the Vatican, then a successful lawyer, and nowadays Paul works as a management consultant specialized in large-scale transformations. In this episode, Paul shares his insightful lessons learned along the way and talks about the common denominators of his various roles. We discuss leadership and the importance of continuous reflection - how it helps us make better decisions, build better relationships, and improve our performance.

Nov 30, 202238:53
128. Calle Pettersson, Elon toimitusjohtaja: Muutosjohtaminen on joukkuelaji

128. Calle Pettersson, Elon toimitusjohtaja: Muutosjohtaminen on joukkuelaji

Arvostettu ihmisjohtaja Calle Pettersson on tehnyt monipuolisen uran perunamyyjästä muusikoksi ja kunnan sivistystoimijohtajasta aina työeläkeyhtiö Elon toimitusjohtajaksi. Keskustelemme Callen kanssa työssä onnistumisesta ja sen merkityksestä, muutosjohtamisesta sekä välietappien juhlimisesta. Voiko yksi ihminen muuttaa yrityksen suunnan? Miksi muutosvastarinta on tärkeää yhteisölle? Calle kertoo meille myös keikkamuusikon urastaan ja siitä, miksi päätyikin valitsemaan toisenlaisen tien.

Nov 16, 202233:16
127. Markku Mäkijärvi, HUS:n johtajaylilääkäri: Supervoimana usko ihmisiin

127. Markku Mäkijärvi, HUS:n johtajaylilääkäri: Supervoimana usko ihmisiin

Tässä jaksossa vierailee HUS:n johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi Leadcastin toivottuna lääkärihaastateltavana. Keskustelemme Markun johtajauran haastavimmasta ajasta eli koronapandemiasta. Puhumme pelon kohtaamisesta ja sen käsittelemisestä, jaksamisesta sekä paineensietokyvystä. Mitkä ovat olleet koronataistelun onnistumiset ja virheet Suomessa? Kuunnellaanko asiantuntijoita tarpeeksi, ja mikä on poliittisen pelin vaikutus? Keskustelemme vaikeiden asioiden esille ottamisesta sekä kohtaamisen ja kuuntelemisen tärkeydestä. Entä onko pandemia jo ohi?

Nov 02, 202230:40
126. Jaakko Eskola ja Josefiina Kotilainen: Sparraileva hallitus arvonluojana

126. Jaakko Eskola ja Josefiina Kotilainen: Sparraileva hallitus arvonluojana

Hallitustyötä koskeva sarja Directors’ Institute Finlandin kanssa jatkuu! Vierainamme ovat Jaakko Eskola, Teknologiateollisuuden puheenjohtaja ja hallitusammattilainen, sekä Josefiina Kotilainen, Startup-säätiön toimitusjohtaja. Keskustelemme arvonluonnista ja strategiasta sekä hallituksen ja johdon rooleista. Miten asettaa strategiatavoitteet? Poikkeavatko käytännöt listayhtiöiden ja startupien välillä? Entä miten huomioida nopeasti muuttuva ympäristö? Puhumme myös Mika Waltarista, strategian hämärtymisestä ja innostumme Jaakon fail fast Friday -konseptista.

Oct 19, 202244:56
125. Richard Bistrong, keynote speaker and advisor: From corruption to compliance

125. Richard Bistrong, keynote speaker and advisor: From corruption to compliance

In this episode, Richard Bistrong shares his remarkable and touching story from international commerce to corruption and to compliance. Today Richard consults, writes and speaks on ethical business based on his past experiences - being investigated by the US Department of Justice and sentenced to prison for corruption, after working undercover for the FBI. How was that as a job? What are his lessons learned? Why do you bribe your way to success? We also talk about learning from failure, the meaning of regret, and the importance of keeping your loved ones close.

Oct 05, 202245:27
124. Ilkka Kivimäki, pääomasijoittaja: Miksi Suomi on paras maa yrittää?

124. Ilkka Kivimäki, pääomasijoittaja: Miksi Suomi on paras maa yrittää?

Syksyn ensimmäisessä jaksossa vierailee Ilkka Kivimäki, pääomasijoitusyhtiö Maki.vc:n perustajaosakas ja Suomen yksi tunnetuimmista startup-vaikuttajista. Keskustelemme Ilkan urapolun käännekohdista, pääomasijoitusalasta ja sen kehityksestä. Miltä tulevaisuus näyttää? Millainen asema Suomella on startup- ja kasvuyrityskentän ekosysteeminä? Miten Ilkka pitchaa meille Suomen parhaana paikkana yrittäjille? Puhumme myös yrittäjien hyvinvoinnista ja jaksamisesta Ilkan omien kokemusten valossa.

Sep 21, 202236:47
123. Tiina Frazer, Lumenen markkinointijohtaja: Brändien rooli DEI-työssä

123. Tiina Frazer, Lumenen markkinointijohtaja: Brändien rooli DEI-työssä

Tässä jaksossa vierailee Lumenen markkinointijohtaja Tiina Frazer, joka on tehnyt kansainvälisen uran Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Keskustelemme sosiaalisesta vastuullisuudesta, DEI-työstä ja brändien roolista. Millaisia toimia brändeiltä odotetaan DEI-kysymyksissä? Mitkä ovat suurimmat haasteet? Puhumme myös holistisesta hyvinvoinnista, kauneuskäsityksestä ja sen kehityksestä. Mikä on kosmetiikkateollisuuden vastuu kauneusihanteista? Tiina kertoo meille myös isoimman oivalluksensa työelämässä. Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lumenen kanssa.

Jun 29, 202232:16
122. Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén: Nostetaan kissa pöydälle

122. Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén: Nostetaan kissa pöydälle

Tässä jaksossa jatkamme hallitustyötä koskevaa neliosaista sarjaa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa. Aiheena on tulevaisuus ja monimuotoisuus hallituskontekstissa. Vieraanamme on Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén. Jussi on Koneen hallituksen varapuheenjohtaja ja sukunsa viidennen polven omistaja hissiyhtiössä. Saara-Sofia on puolestaan kansanedustaja ja poliitikko, joka toimii mm. Me-säätiön hallituksessa. Keskustelemme hallitusten koosta ja kokoonpanoista sekä kansainvälisyydestä. Miksi Suomi ei ole hallitustyön mallimaa? Miltä hallitustyön tulisi näyttää tulevaisuudessa? Kysymme myös, minkä neuvon vieraamme antaisivat vanhemmalle itselleen eläkkeen kynnyksellä.

Jun 22, 202243:07
121. Maija Itkonen ja Ville Voipio: Kukaan ei halua olla kiintiövihreä

121. Maija Itkonen ja Ville Voipio: Kukaan ei halua olla kiintiövihreä

Tässä jaksossa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa keskustelemme hallitustyöstä ja vastuullisuudesta. Ville Voipio on teknologian ja johtamisen ammattilainen sekä Vaisalan neljännen sukupolven omistaja. Sarjayrittäjä Maija Itkonen on puolestaan siirtynyt nyhtökaurasta johtamaan uutta ruokastartupia, Onego Bio’a. Keskustelemme vastuullisuuden yhteydestä arvoihin, yksilön muutosvoimasta sekä viherpesusta. Miksi vastuullisuus on Villen mielestä höpöhöpöä? Mikä rooli hallituksella on siinä, että vastuullisuus on yrityksen strategiassa ja kulttuurissa? Minkälaista vastuullisuusosaamista hallituksiin tarvitaan? Jakso on ensimmäinen osa neliosaisesta sarjasta yhteistyössä DIF:n kanssa.

Jun 08, 202242:42
120. Leena Laitinen, Alkon toimitusjohtaja: Strategian dekantointi

120. Leena Laitinen, Alkon toimitusjohtaja: Strategian dekantointi

Leena Laitinen johtaa Suomen alkoholimonopoliyhtiö Alkoa, ja hänellä on pitkä kokemus elintarvikealalta ja päivittäistavarakaupasta. Keskustelemme Alkon toimialan murroksesta ja yhtiön strategiaprosessista (tai dekantoinnista!). Pureudumme myös palvelun johtamiseen sekä yksilön ja yrityskulttuurin merkitykseen onnistumisessa. Miten johdetaan hyvää palvelukulttuuria? Entä mitä Leenan mukaan hakijat nykyisin kysyvät työhaastattelussa rekrytoijalta?

May 25, 202234:60
119. Antti Mäkinen, Solidiumin toimitusjohtaja: Vastuullinen omistaminen

119. Antti Mäkinen, Solidiumin toimitusjohtaja: Vastuullinen omistaminen

Antti Mäkinen on Suomen valtion sijoitusyhtiö Solidiumin toimitusjohtaja. Hän toimii myös Stora Enson hallituksen puheenjohtajana sekä Metso Outotecin hallituksessa. Tässä jaksossa keskustelemme Antin urapolun lisäksi pörssiyrityksen arvonluonnista, omistajuudesta ja yritysvastuusta. Mitä eroa on omistajalla, sijoittajalla ja aktivistisijoittajalla? Puhumme suomalaisesta ja vastuullisesta omistajuudesta, sekä pohdimme mihin kaikkiin yhteiskunnallisiin ja ESG-liitännäisiin asioihin yrityksen odotetaan ottavan kantaa tänä päivänä - entä mihin raja vedetään? Lisäksi kysymme, miltä elämä näyttää Solidiumin jälkeen, kun Antti on jättämässä päivätyönsä.

May 11, 202236:25
118. Sara Mella, Nordean Personal Banking -liiketoiminnan johtaja: Paras urapolku ei ole lineaarinen

118. Sara Mella, Nordean Personal Banking -liiketoiminnan johtaja: Paras urapolku ei ole lineaarinen

Sara Mella on Nordean yksityisasiakkaista vastaava johtaja ja konsernin johtoryhmän jäsen. Pankkijätissä hän on viihtynyt jo 30 vuotta ja rohkeasti hypännyt uusiin tehtäviin, kuten liiketoiminnasta it-maailmaan. Miten selvitä hypystä uuteen ja tuntemattomaan? Miksi kannattaa tehdä sivuaskeleita urapolulla? Mitä tarkoittaa, että paras urapolku ei ole lineaarinen? Keskustelemme myös hyvästä johtamisesta ja siitä, miten tiimiä voi johtaa yksilöinä ja yhdessä.

Apr 27, 202237:09
117. Lenita Airisto, kirjailija: Puolustaudu, taistele, voita!

117. Lenita Airisto, kirjailija: Puolustaudu, taistele, voita!

Tässä jaksossa keskustelemme suorapuheisen ja valloittavan Lenita Airiston kanssa. Kuulemme Lenitan monivaiheisesta urapolusta, oman elämän taisteluista ja voitoista, päättäväisyydestä ja rajojen rikkomisesta. Mitä tapahtuu, kun valitsee harvemmin kuljetun tien? Mistä Lenitan energia kumpuaa? Keskustelemme naisten asemasta nyky-yhteiskunnassa ja miten se on vuosien saatossa muuttunut. Lenita jakaa meille myös tärkeän neuvon, joka liittyy erilaisuuteen ja itsensä tuntemiseen.

Apr 13, 202238:10
116. Jannica Fagerholm, hallitusammattilainen: Uran tärkeimmät päätökset

116. Jannica Fagerholm, hallitusammattilainen: Uran tärkeimmät päätökset

Jannica Fagerholm on Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön toimitusjohtaja ja rautainen hallitusammattilainen. Tässä jaksossa keskustelemme Jannican urapolusta, hallitustyöstä ja säätiöiden roolista yhteiskunnassamme. Mikä tekee hyvän hallituksen? Puhumme hyvästä johtamisesta sekä sitoutumisen, asiantuntemuksen ja empatian merkityksestä. Lisäksi keskustelemme diversiteetistä yritysjohdossa ja ruuhkavuosista. Missä ja milloin tehdään uran tärkeimmät päätökset?

Mar 30, 202236:36
115. Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja: Elämä on joukkuepeliä

115. Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja: Elämä on joukkuepeliä

Olli Rehn johtaa Suomen Pankkia ja on tehnyt huikean uran kansanedustajana, Euroopan parlamentin jäsenenä, EU:n talouskomissaarina sekä elinkeinoministerinä. Mikä sai Ollin alunperin kiinnostumaan politiikasta? Keskustelemme Suomen Pankin tehtävästä ja talouspolitiikan roolista Ukrainan sota huomioiden. Kuulemme myös siitä, miksi ilmastonmuutoksen torjunta on hyvää talouspolitiikkaa. Lisäksi Olli kertoo parhaan muistonsa Brysselistä ja pitkän avioliiton salaisuuden. Miten Olli suhtautuu mahdolliseen presidenttiehdokkuuteen?

Mar 16, 202241:47
114. Suomen puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen: Tärkein puolustuslinja kulkee korvien välissä

114. Suomen puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen: Tärkein puolustuslinja kulkee korvien välissä

Tässä jaksossa meillä on erityinen vieras, nimittäin Suomen puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen. Keskustelemme Timon vaikuttavasta sotilasurasta ja hyvästä johtamisesta, sekä meitä jokaista koskettavasta Ukrainan sodasta. Mitä meidän kaikkien tulisi ymmärtää sodasta? Millainen on Suomen turvallisuusympäristö tällä hetkellä? Puhumme puolustusvoimien ja puolustuskyvyn kehittämisestä, arvoista ja asenteen merkityksestä. Mitkä ovat sotilasjohtamisen erityispiirteet? Mistä Timo on tällä hetkellä erityisen kiitollinen? Jakso on äänitetty 7.3.2022.

Mar 09, 202231:02
113. Mika Sutinen, hallitusammattilainen: Inhimillinen pääomasijoittaja

113. Mika Sutinen, hallitusammattilainen: Inhimillinen pääomasijoittaja

Mika Sutinen on kokenut ja näkemyksellinen hallitusammattilainen, pääomasijoittaja ja kirjailija. Hän istuu kymmenessä hallituksessa ja toimii puheenjohtajana mm. Reaktorilla, Frameryssa ja Jungle Juice Barissa. Keskustelemme pääomasijoittamisesta ja Wall Streetin Gordon Gekko -mielikuvasta. Miten pääomasijoittamisella luodaan arvoa? Puhumme myös osallistavasta johtamisesta, strategian suunnittelusta ja läpiviennistä. Miksi strategioita ylisuunnitellaan ja alitoteutetaan? Mika jakaa myös neuvon kaikille yrittäjiksi haaveileville.
Feb 23, 202238:50
112. Leadcast-alumni Topi Manner, Finnairin toimitusjohtaja: Kukaan ei kestä jatkuvaa kriisiä

112. Leadcast-alumni Topi Manner, Finnairin toimitusjohtaja: Kukaan ei kestä jatkuvaa kriisiä

Leadcastin uusi alumnisarja saa upean startin, kun vieraaksemme palaa Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner. Tapasimme Topin edellisen kerran juuri pandemian kynnyksellä, ja nyt kuulemme, minkälaista on ollut johtaa Finnairia läpi kriisin ja mitä pitkittynyt pandemiatilanne on opettanut. Miten Topi on itse kehittynyt johtajana? Mitä uutta hän on oppinut itsestään ja organisaatiosta? Keskustelemme myös eskapismista, asioiden hyväksymisestä ja resilienssistä. Miten energisoida tiimiä epävarmuuden keskellä?

Feb 09, 202237:29
111. Piia-Noora Kauppi, Finanssialan toimitusjohtaja: Mistä olet saanut luopua?

111. Piia-Noora Kauppi, Finanssialan toimitusjohtaja: Mistä olet saanut luopua?

Vuoden ensimmäisenä vieraanamme on Piia-Noora Kauppi, joka johtaa Finanssiala ry:tä. Kuulemme, miten Finanssiala vaikuttaa meidän jokaisen arkeen, ja keskustelemme uteliaisuudesta ja luopumisesta. Mistä Piitu on joutunut - tai saanut - luopua? Miten omaa uteliaisuutta voi ruokkia tai suitsia? Piitu kertoo myös, miten 23-vuotiaana uskalsi hakea Euroopan parlamenttiin, nuoreen ikään liittyvistä ennakkoluuloista ja työelämän tärkeimmistä oivalluksista. Mitä todellinen riskinotto vaatii? Miten kannattaa valita, mistä luopuu työurallaan? Jakso sisältää Anyfinin mainoksen.
Jan 26, 202237:00
110. Yacine Samb, Googlen monimuotoisuus-, syrjimättömyys- ja tasa-arvoasioiden johtaja: Antirasismi ja monimuotoisuuden edistäminen

110. Yacine Samb, Googlen monimuotoisuus-, syrjimättömyys- ja tasa-arvoasioiden johtaja: Antirasismi ja monimuotoisuuden edistäminen

Viimeisenä vieraanamme ennen joulutaukoa on Yacine Samb, joka toimii Googlella monimuotoisuus-, syrjimättömyys- ja tasa-arvoasioiden johtajana. Yacine on entinen kilpaurheilija, ammattimalli ja muodin harrastaja, joka toimi aikaisemmin Googlen Pohjois-Euroopan tuotemarkkinointipäällikkönä. Keskustelemme Yacinen urapolusta ja työstä antirasismin parissa, sekä monimuotoisuuden strategisista hyödyistä. Mitä meistä jokainen voi tehdä monimuotoisuuden edistämiseksi omassa arjessa? Miksi jokaisen tulisi pohtia, mikä on oma ikigai? Yacine jakaa myös vinkkejä, miten huolehtia omasta hyvinvoinnista.

Dec 22, 202147:43
109. Patrik Gayer, Teslan yhteiskuntasuhdepäällikkö: Mitä lobbari oikeasti tekee?

109. Patrik Gayer, Teslan yhteiskuntasuhdepäällikkö: Mitä lobbari oikeasti tekee?

Patrik Gayer toimii Teslan Pohjoismaiden yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Hän hyppäsi yritysmaailmaan ja lobbariksi poliittisen vallan ytimestä. Mitä lobbari oikeasti tekee? Miten rakentaa siltoja politiikan ja yritysmaailman välillä? Puhumme suorituskeskeisen kulttuurin paineista ja uravalinnoista, tunteiden reflektoinnista sekä yksinolemisen vaikeudesta. Lisäksi keskustelemme henkisestä hyvinvoinnista, käytännön empatiakyvystä ja Suomen poliittisesta kulttuurista.Miksi työtä ei aina kannata tehdä tunteella? Miten reflektoida uraa ja elämää laajemmin arkiruljanssin keskellä?

Dec 08, 202137:39
108. Emma Seppälä, PhD, international keynote speaker and author: Leading happiness

108. Emma Seppälä, PhD, international keynote speaker and author: Leading happiness

Emma Seppälä is a leading expert in the science of happiness, and the author of The Happiness Track. Emma heads research at Stanford and Yale, consults Fortune 500 companies, and advises leaders on how to build a positive organization. In this episode, we discuss the science of happiness, positive leadership, our innovative potential and well-being. How can we make our minds more resilient? How can we create a positive organization? Emma also talks about how our society is lost with the question of success. Is happiness the fastest route to success? And perhaps most importantly, how can we lead our own happiness?

Nov 24, 202131:37
107. Jenny Wolfram, founder and CEO: Being well-rounded is overrated

107. Jenny Wolfram, founder and CEO: Being well-rounded is overrated

Jenny Wolfram is the founder and CEO of BrandBastion, a company that protects ad performance and brand reputation on social media. In this episode, Jenny shares her journey from a law student to a successful entrepreneur, and talks about her biggest learnings and leadership insights. How do you build a global remote company from scratch? How do you recruit the best talents? We learn how brands should behave on social media, and discuss online platforms, freedom of speech and hate speech. What is harmful content on social media?

Nov 10, 202139:08
106. Olli-Pekka Kallasvuo, hallitusammattilainen: Pidä huolta läheisistä, työstä ja itsestäsi

106. Olli-Pekka Kallasvuo, hallitusammattilainen: Pidä huolta läheisistä, työstä ja itsestäsi

Olli-Pekka Kallasvuo teki vaikuttavan  uran Nokialla ja johti yritystä maailmanvalloituksessa ja valtavissa haasteissa. Keskustelemme Olli-Pekan urapolusta, toimitusjohtajan yksinäisyydestä ja julkisuuspaineista. Miltä tuntuu mediamyllytys? Tuleeko johtajan olla pidetty tai arvostettu? Entä milloin johtajan kannattaa esittää roolia? Olli-Pekka kertoo meille myös empatiasta ja sen puutteesta sekä siitä, miksi hyvää johtajuutta ei kannata määritellä.

Oct 27, 202139:30
105. Kimmo Laiho, artisti: Kunnianhimo ja sisäinen palo

105. Kimmo Laiho, artisti: Kunnianhimo ja sisäinen palo

Elastisena tunnettu räppäri Kimmo Laiho on tehnyt yli 20 vuoden menestyksekkään uran muusikkona, tuottajana ja yrittäjänä Rähinä Records -levy-yhtiössä. Tässä jaksossa kuulemme, millaista on tehdä uraa ja menestyä vaativalla musiikkialalla. Keskustelemme kunnianhimosta, onnistumisista ja pettymyksistä, isyydestä sekä itsensä johtamisesta. Millaista on johtaa omaa luovuutta ja mitä se käytännössä edellyttää? Mitä menestys tarkoittaa? Entä mikä on paras ja huonoin Kimmon saama uraneuvo?

Oct 13, 202140:57
104. Anne Brunila: Mistä onni tulee?

104. Anne Brunila: Mistä onni tulee?

Anne Brunila on Suomen talouselämän vaikutusvaltaisimpia johtajia, jonka kanssa keskustelemme uralla etenemisestä, huijarisyndroomasta ja miten siitä voi päästä eroon - vai voiko? Lisäksi Anne kertoo, miksi hän aikoinaan pysähtyi ja jätti mielenkiintoisen päivätyönsä. Puhumme rohkeudesta, resilienssistä ja selviytymisestä Annen vaikeiden kokemusten valossa. Mitä tehdä kun elämässä tapahtuu jotakin peruuttamatonta? Mistä onnellisuus kumpuaa?

Sep 29, 202139:26
103. Janne Taalas, CMI:n toimitusjohtaja: Ihmiset tulee kohdata ihmisinä

103. Janne Taalas, CMI:n toimitusjohtaja: Ihmiset tulee kohdata ihmisinä

Janne Taalas johtaa Martti Ahtisaari Peace Foundationia tai tuttavallisemmin CMI-järjestöä, joka on maailman johtavia rauhanvälitystoimijoita. Aiemmin Roomassa ja New Yorkissa työskennellyt Janne kertoo, mitä suomalaisdiplomaatit ja suurlähettiläät tekevät maailmalla. Keskustelemme multidiplomatiasta, ikkunattomista huoneista sekä Afganistanin tilanteesta. Ovatko kaikki konfliktit ratkaistavissa? Mitä on digitaalinen diplomatia? Entä mitä meidän kaikkien tulisi oppia italialaisilta?

Sep 15, 202134:11
102. Deb Mangone, Pfizer Finland Country Manager: Go for it!

102. Deb Mangone, Pfizer Finland Country Manager: Go for it!

Leadcast’s fall season starts with a particularly topical guest: Deb Mangone shares her career path from her native New York to leading Pfizer Finland. We discuss, of course, the global pandemic and the vaccine, trusting science, as well as living in Finland. What strategies and advice are helpful when starting a new position, especially in times of remote work? What is most essential for career development? Deb also shares her lessons learned from not getting a job she wanted, as well as her favorite thing about Finland. The episode was recorded in August 2021.

Sep 01, 202139:14
101. Maaret Kallio, psykoterapeutti: Minkälainen on hyvinvoiva mieli?

101. Maaret Kallio, psykoterapeutti: Minkälainen on hyvinvoiva mieli?

Viimeisenä vieraanamme ennen kesätaukoa on psykoterapeutti Maaret Kallio, jonka missiona on tuottaa ymmärrystä ihmismielen ja ihmissuhteiden mutkaisuuksiin. Keskustelemme armollisuudesta, inhimillisyydestä sekä ihmismielen hoitamisesta. Minkälainen on hyvinvoiva mieli? Miksi jokaisen tulisi omaksua JIM-tekniikka? Puhumme myös riittämättömyyden tunteesta, voimavaroista ja asioiden jonoon laittamisesta, sekä psykologisesta turvallisuudesta työpaikalla. Lopuksi saamme vinkkejä rentouttavaan ja palauttavaan kesälomaan.

Jun 02, 202137:49
100. Tarja Halonen, presidentti: Jokaisella on oikeus onneen

100. Tarja Halonen, presidentti: Jokaisella on oikeus onneen

Leadcastin 100. jakson vieraana on Tarja Halonen, joka toimi Suomen tasavallan 11. presidenttinä. Tarja on kiinnittänyt uransa aikana huomiota erityisesti sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvon edistämiseen. Keskustelemme tasa-arvosta pandemiassa, elämästä, onnellisuudesta, luottamuksesta sekä pensasperheistä. Mikä tekee Tarjan onnelliseksi? Mistä hän on ylpein urallaan? Mitä meistä jokainen voi tehdä tasa-arvon edistämiseksi? Tarja jakaa ajatuksiaan hyvästä johtajuudesta, antaa kirjavinkkejä ja paljastaa lapsuuden haaveammattinsa. Mutta kertooko hän meille salaisen paheensa?

May 26, 202147:06
99. Timo Ritakallio, OP Ryhmän pääjohtaja: Työelämä muuttuu radikaalisti

99. Timo Ritakallio, OP Ryhmän pääjohtaja: Työelämä muuttuu radikaalisti

Tässä jaksossa keskustelemme OP Ryhmän pääjohtajan ja intohimoisen suunnistajan Timo Ritakallion kanssa siitä, miltä tulevaisuuden työelämä näyttää. Mistä neljästä asiasta hyvä johtaminen koostuu? Miten taklataan etätyön ja etäjohtamisen eri haasteet? Miten johdetaan kameran välityksellä ja säilytetään vireystila? Kuulemme myös miten Timo löysi toiveammattinsa jo 10-vuotiaana, mikä on koulutuksen merkitys uralle, ja kysymme osaako Timo  laiskotella.

May 19, 202139:34
98. Elina Liehu, Ferovalon toimitusjohtaja: Itseä ei kannata liikaa ruoskia

98. Elina Liehu, Ferovalon toimitusjohtaja: Itseä ei kannata liikaa ruoskia

Elina Liehu on 50-vuotiaana yrittäjäksi ryhtynyt sanavalmis tehopakkaus, jonka kansainvälistä tunnustusta kerännyt Ferovalo-yritys tarjoaa vuokrajohtajapalveluita. Milloin yritys tarvitsee vuokrajohtajaa? Keskustelemme myös yrittäjyydestä sekä irtisanomisesta ja irtisanotuksi tulemisesta. Miten uran takapakeista voi nousta? Entä mitä tehdä kun CV näyttää kauhealta? Lisäksi puhumme päätöksenteosta uralla sekä itsensä kehittämisestä heikkouksien ja vahvuuksien kautta. Millä perusteella vaikeita urapäätöksiä kannattaa tehdä?

May 12, 202134:17
97. Sampo Pasanen, Reaktorin toimitusjohtaja: Digitalisaation aallonharjalla

97. Sampo Pasanen, Reaktorin toimitusjohtaja: Digitalisaation aallonharjalla

Sampo Pasanen luotsaa Reaktoria, joka on digitalisaation edelläkävijä ja jonka innovatiivisia projekteja on palkittu maailmaa muuttavina ideoina. Tässä jaksossa keskustelemme tietysti digitalisaatiosta. Mitkä ovat datatalouden hyödyt ja riskit? Miksi meidän tulisi puhua tukiälystä eikä tekoälystä? Mitkä sovellukset helpottavat Sampon arkielämää? Kuulemme myös, mitä matalan hierarkian organisaatio tarkoittaa käytännössä, mitkä ovat itseohjautuvuuden haasteet ja miten organisaatio toimii ilman esihenkilöitä.

May 05, 202138:42
96. Mika Ihamuotila, hallitusammattilainen: Ilman luovuutta ei ole mitään

96. Mika Ihamuotila, hallitusammattilainen: Ilman luovuutta ei ole mitään

Mika Ihamuotila on Marimekon pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös yritysjohtaja, hallitusammattilainen, pääomasijoittaja ja nykyään lisäksi kirjailija. Käymme Mikan kanssa mielenkiintoisen keskustelun hänen identiteetistään sekä elämää muokanneista tapahtumista. Puhumme myös menestyvien brändien kansainvälistämisestä sekä Suomen brändistä. Mikä on Suomi-brändin suurin haaste? Millaisia etuja kansainvälistyminen Suomesta tuo mukanaan? Kuulemme myös miksi luovat ihmiset tulee saada innostumaan rahasta.

Apr 28, 202138:51
95. Helena Kastikainen, yrittäjä ja valmentaja: Millenniaalijohtaminen

95. Helena Kastikainen, yrittäjä ja valmentaja: Millenniaalijohtaminen

Helena Kastikainen on yrittäjä, puhuja, kirjailija sekä millenniaalijohtajien valmentaja. Helenasta tuli 23-vuotiaana tavaratalonjohtaja ja sadan ihmisen esihenkilö - vaikka lukio jäi aikoinaan kesken. Keskustelemme johtajaksi kasvamisesta sekä eri sukupolvista työelämässä. Miten X- ja Z-sukupolvia kannattaa johtaa? Miten he itse johtavat? Kuinka kasvaa esihenkilöksi? Kuulemme myös, miten Helena löysi itsensä kehittämisen ja oman potentiaalinsa, sekä puhumme työuupumuksesta.
Apr 21, 202141:01
94. Hanna Porkka, S-Pankin varallisuudenhoidon johtaja: Missiona suomalaisten vaurastuminen

94. Hanna Porkka, S-Pankin varallisuudenhoidon johtaja: Missiona suomalaisten vaurastuminen

Hanna Porkka on S-Pankin varatoimitusjohtaja ja varallisuudenhoidon johtaja, joka on rakentanut vaikuttavan uran finanssimaailmassa. Hän on aikaisemmin toiminut johtotehtävissä mm. Nordealla, Alfred Bergillä ja SEB:lla. Keskustelemme suomalaisesta säästämisestä ja sijoittamisesta sekä muutoksessa olevasta vaurastumisen maailmasta. Mitä kaikkien tulisi ymmärtää ja tietää säästämisestä? Mikä on suurin virhe sijoittamisessa? Puhumme myös tasa-arvosta sekä verkostoitumisen merkityksestä uralle.

Apr 14, 202138:07
93. Lauri Ratia, teollisuusneuvos: Empaattinen ihmemies

93. Lauri Ratia, teollisuusneuvos: Empaattinen ihmemies

Lauri Ratia on Stockmannin vastikään väistynyt hallituksen puheenjohtaja ja 75-vuotias vaikuttavan uran tehnyt yritysjohtaja ja hallistusammattilainen. Hänellä on maine yritysten ihmepelastajana, ja tässä jaksossa keskustelemmekin suurista muutosoperaatioista. Voiko yksi ihminen kääntää yrityksen suunnan? Miltä tuntuu jättää Stockmann? Puhumme myös osallistavasta johtamisesta, coachingin opeista sekä tunteiden näyttämisestä. Olemmeko Suomen liike-elämässä tarpeeksi empaattisia?

Apr 07, 202141:00
92. Lotta Kopra, Spinnovan kaupallinen johtaja: Nauti kasvumatkasta

92. Lotta Kopra, Spinnovan kaupallinen johtaja: Nauti kasvumatkasta

Lotta Kopra on Spinnova-kasvuyrityksen kaupallinen johtaja sekä enkelisijoittaja ja hallitusammattilainen. Tässä jaksossa keskustelemme siitä, millaista on lähteä konsultista yrittäjäksi ja pitää sapattivapaa, sekä saamme vinkkejä yrittäjille ja sellaiseksi haluaville. Milloin on paras aika perustaa yritys? Millä perusteella yrityksiin kannattaa sijoittaa? Puhumme kiinnostavista start-upeista ja Lotta paljastaa myös erinomaisen jokapäiväisen rutiininsa.
Mar 31, 202135:48
91. Tero Ojanperä, Silo.AI:n perustajaosakas: Ihmisläheinen tekoäly

91. Tero Ojanperä, Silo.AI:n perustajaosakas: Ihmisläheinen tekoäly

Tero Ojanperä on Silo.AI:n yksi perustajista ja Suomen tunnetuimpia digitalisaation ja teknologialiiketoiminnan asiantuntijoita. Tässä jaksossa perehdymme tekoälyn maailmaan. Miten tekoäly voi olla ihmisläheistä? Miten yritykset hyötyvät tekoälyratkaisuista? Entä miten Tesla liittyy lastenkasvatukseen? Puhumme myös Teron vaikuttavasta Nokia-urasta, patenttisodista ja uran muutoskohtien haastavuudesta. Lisäksi saamme vinkkejä ajanhallintaan ja kuulemme, miten meistä jokainen voi muuttaa maailmaa.
Mar 24, 202137:48
90. Tiina Alahuhta-Kasko, Marimekon toimitusjohtaja: Vastuullisuuden johtaminen

90. Tiina Alahuhta-Kasko, Marimekon toimitusjohtaja: Vastuullisuuden johtaminen

Tiina Alahuhta-Kaskon ura on vaikuttava. Hän on noussut kesäduunarista aina toimitusjohtajaksi asti Marimekolla. Tässä jaksossa keskustelemme vastuullisuuden johtamisesta ja sen mittaamisesta murroksessa olevassa muotimaailmassa. Kuinka vastuullinen Marimekko on asteikolla 1-10? Miltä 70-vuotiaan Marimekon tulevaisuus näyttää? Mistä Tiina on urallaan ylpein? Lisäksi puhumme epävarmuudesta, kokeiluista ja vanhojen uskomusten haastamisesta yrityskulttuurissa.
Mar 17, 202139:28
89. Pekka Vauramo, Metso:Outotecin toimitusjohtaja: Yrityskaupat ja onnistunut integraatio

89. Pekka Vauramo, Metso:Outotecin toimitusjohtaja: Yrityskaupat ja onnistunut integraatio

Pekka Vauramo johtaa vuonna 2020 yhdistynyttä Metso:Outotecia, kaivosalan uutta globaalia suuryritystä. Tässä jaksossa kuulemme, millaista on johtaa kahden pörssiyrityksen yhdistymistä, ja keskustelemme erilaisten johtamis- ja yrityskulttuurien yhteensovittamisesta. Minkälainen on onnistunut yrityskauppa? Mitkä ovat yrityskulttuurien yhdistämisen kipupisteet? Pekka paljastaa myös oman supervoimansa ja kertoo, miksi sivuaskeleet uralla ovat niitä opettavaisimpia.

Mar 10, 202139:20
88. Jaana Hirsikangas, Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja: Tasa-arvo ja palkka-avoimuus

88. Jaana Hirsikangas, Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja: Tasa-arvo ja palkka-avoimuus

Naistenpäivän kunniaksi vieraanamme on Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas, joka on omistanut uransa oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon edistämiselle. Kuulemme hänen ainutlaatuisia kokemuksiaan ja oppejaan ulkomaankommennuksilta ja maailmalta YK:n kehitystyössä. Keskustelemme Jaanan tärkeästä työstä erityisesti sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi Suomessa. Puhumme myös syrjimättömyydestä, palkkatasa-arvosta ja miksi meidän tulee puhua palkoista avoimemmin.

Mar 03, 202137:12
87. Veli-Matti Mattila, Elisan toimitusjohtaja: Oppimisen kyky ja halu

87. Veli-Matti Mattila, Elisan toimitusjohtaja: Oppimisen kyky ja halu

Veli-Matti Mattila on toiminut Elisan toimitusjohtajana vuodesta 2003 alkaen, eli hän on yksi suomalaisten pörssiyhtiöiden pitkäaikaisimpia –ja menestyneimpiä– toimitusjohtajia. Kysymme Veli-Matilta tietysti hänen pitkän uransa salaisuudesta, puhumme avartavista ulkomaankokemuksista sekä siitä, miten johtaa organisaation oppimista. Lisäksi Veli-Matti kertoo meille, mitä 5G oikeasti tarkoittaa ja miten se muuttaa meidän jokaisen arkea.

Feb 24, 202134:30
86. Mimmit sijoittaa x Leadcast: Ystävyys ja yhtiökumppanuus

86. Mimmit sijoittaa x Leadcast: Ystävyys ja yhtiökumppanuus

Tässä yhteisjaksossa Mimmit sijoittaa -podin kanssa keskustelemme Hanna Tikanderin ja Pia-Maria Nickströmin  kanssa ystävyydestä ja yhtiökumppanuudesta. Pohdimme millaista on perustaa yritys ystävän kanssa ja mitkä ovat tärkeimpiä tekijöitä yhtiökumppanin valinnassa. Kuulemme myös Mimmien uratarinan ideasta kaupallistamiseen ja orgaaniseen kasvuun, ja saamme vinkkejä sijoittamiseen, säästämiseen ja oman talouden haltuunottoon. Lisäksi paljastamme minkälaisia yhteisiä piirteitä Leadcastin vieraista löytyy!

Feb 16, 202155:49
85. Erika Ehrnrooth, Eilakaislan toimitusjohtaja: Energinen kriisien selättäjä

85. Erika Ehrnrooth, Eilakaislan toimitusjohtaja: Energinen kriisien selättäjä

Erika Ehrnrooth johtaa henkilöstöpalveluyritys Eilakaislaa ja on ensimmäisessä toimitusjohtajan roolissaan joutunut kohtaamaan kriisin toisensa jälkeen. Keskustelemme Erikan kanssa yt-neuvotteluista, irtisanomisista ja kyberhyökkäyksestä sekä johtajan haavoittuvuudesta. Erika jakaa avoimesti oppejaan vaikeista kokemuksista sekä siitä, miten hyvän voi laittaa kiertämään. Keskustelemme myös henkilöstö- ja rekrytointialasta, sen polarisoitumisesta ja rohkeuden tarpeesta.

Feb 10, 202138:30
84. Leena Linnainmaa, DIF:n pääsihteeri: Hallitustyön saloista ja naisjohtajuudesta

84. Leena Linnainmaa, DIF:n pääsihteeri: Hallitustyön saloista ja naisjohtajuudesta

Leena Linnainmaa on koulutukseltaan varatuomari, joka ennen Directors’ Institute Finlandia teki vaikuttavan uran Keskuskauppakamarissa. Perehdymme Leenan avulla hallitustyöhön ja sen saloihin, sekä saamme vinkkejä hallituspaikan saamiseen. Leena on myös intohimoinen tasa-arvon edistäjä ja naisjohtajuuden puolestapuhuja, ja keskustelemmekin tasa-arvosta Suomen liike-elämässä, sukupuolittuneista ammateista, kiintiöistä sekä siitä, onko naisjohtajuuden käsitteelle tarvetta nykypäivänä.

Feb 03, 202137:55
83. Paneelikeskustelu: Beyond shareholder value - yrityksen arvonluonti muuttuvassa maailmassa

83. Paneelikeskustelu: Beyond shareholder value - yrityksen arvonluonti muuttuvassa maailmassa

Tämä erityisjakso on tallenne webinaarista, jossa kokeneet johtajat ja ansioituneet hallitusammattilaiset, eli Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen, Postin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sekä BCG:n Senior Partner Teemu Ruska, keskustelevat yritysten roolista ja arvonluonnista 2020-luvulla. Kyseessä on BCG:n ja DIF:n kanssa yhteistyössä toteutettu webinaari, jonka Leadcastin Essi ja Maria moderoivat 20.1.2021. Kuulemme näkemyksiä yritysaktivismin hyödyistä ja riskeistä, yritysvastuun oikeudellistumisesta sekä arvonluonnin ja vaikuttavuuden mittaamisen haasteista – vai mahdollisuuksista?

Jan 29, 202101:15:14
82. Henrik Dettmann, koripallovalmentaja: Yksi ohiheitto ratkaisi kaiken

82. Henrik Dettmann, koripallovalmentaja: Yksi ohiheitto ratkaisi kaiken

Henrik Dettmann on Suomen menestynein koripallovalmentaja, joka valmentaa Suomen koripallomaajoukkuetta eli Susijengiä. Henrik on myös ansioitunut luennoitsija, ja kuulemme hänen tärkeimmät oppinsa johtamisesta. Keskustelemme myös Henrikin valmennusfilosofiasta, tiimipelistä ja siitä, mitä menestyminen edellyttää ja miten tappioista pääsee eteenpäin. Puhumme lisäksi omien rajojen venyttämisestä, kollektiivisen itseluottamuksen tärkeydestä, ja saamme neuvoja kriittisen palautteen antamiselle.
Jan 27, 202137:00
81. Futucast x Leadcast: Yrittäjyys ja mokaaminen

81. Futucast x Leadcast: Yrittäjyys ja mokaaminen

Tässä yhteisjaksossa Futucast-podin kanssa pääsemme keskustelemaan innostavan duon Isak Raution ja William von der Pahlenin kanssa yrittäjyydestä ja epäonnistumisista. Kuulemme heidän uratarinoistaan stand-up-koomikkona ja sarjayrittäjänä jo 17-vuotiaasta lähtien. Jaamme omia mokiamme, paljastamme Leadcastin moton ja kerromme parhaista oivalluksistamme. Opimme myös miten taklata kroonista kiirettä digiminimalismin avulla sekä puhumme kunnianhimon asettamisesta tarpeeksi korkealle!

Jan 20, 202101:07:08
80. Jan Vapaavuori, Helsingin pormestari: Elämä on viime kädessä intohimokysymys

80. Jan Vapaavuori, Helsingin pormestari: Elämä on viime kädessä intohimokysymys

Jan Vapaavuori on koulutukseltaan juristi, joka on tehnyt huikean uran politiikassa ja toimii kevääseen asti Helsingin pormestarina. Janne on toiminut myös kansanedustajana, ministerinä sekä Euroopan investointipankin varapääjohtajana Luxemburgissa. Keskustelemme johtamisen ongelmista ja niiden taklaamisesta, työn priorisoinnista ja intohimosta sekä kärsimättömyydestä. Kysymme myös Jannen tulevaisuuden suunnitelmista sekä siitä, millaista on olla median syynissä.

Jan 13, 202139:46
79. Raija Tapio, Aavan toimitusjohtaja: Varmin tapa epäonnistua on jättää tekemättä

79. Raija Tapio, Aavan toimitusjohtaja: Varmin tapa epäonnistua on jättää tekemättä

Raija Tapio on tehnyt huikean urakehityksen laboratoriohoitajasta Aava-lääkärikeskuksen toimitusjohtajaksi. Keskustelemme Raijan kanssa siitä, millaista on johtaa suomalaista perheyritystä, mikä on ollut hänen tärkein ura-askeleensa ja mitä menestys on. Lisäksi Raija pohtii mitä naisjohtajuuden takaa löytyy, ja paljastettakoon että yhteinen tekijä on lapsuudessa. Kuulemme myös miten luovuus ja jousto toimivat uran ja vanhemmuuden eli arkirallin yhdistämisessä.

Jan 06, 202137:59
78. Esa Saarinen, filosofi ja valmentaja: Legendaarinen arjen filosofi

78. Esa Saarinen, filosofi ja valmentaja: Legendaarinen arjen filosofi

Vuoden viimeinen vieraamme on Esa Saarinen, legendaarinen filosofi, kirjailija, luennoitsija ja yritysvalmentaja. Keskustelemme Esan kanssa arjen filosofiasta, yhteyden löytämisestä itseen ja muihin sekä positiivisuuden syvemmistä sävyistä. Opimme myös mikä ominaisuus on Esan mielestä harvinaisen hyvä suomalaisessa yritysjohtamisessa. Lisäksi puhumme Esan tunnetuista Pafos-seminaareista ja niissä nousevista tärkeistä teemoista.

Dec 23, 202036:11
77. Henri Alén, ravintoloitsija ja huippukokki: Aina on olemassa ratkaisu

77. Henri Alén, ravintoloitsija ja huippukokki: Aina on olemassa ratkaisu

Henri Alén tunnetaan monista huippuravintoloistaan, kuten Helsingissä toimivat Finnjävel, Muru ja Pastis. Henri jakaa meille kiinnostavan uratarinansa ja kertoo, millaista on perustaa ja johtaa omia ravintoloita ja mikä merkitys näkymättömillä asioilla on ravintolan menestykselle. Henri kertoo myös korona-ajan vaatimasta kekseliäisyydestä sekä siihen liittyvästä ennennäkemättömästä tutkimushankkeesta. Opimme myös, mikä on Henrin lempimauste ja sopivatko marjat ja kala yhteen.

Dec 16, 202037:20
76. Tuukka Seppä, BCG:n Senior Partner ja Pohjoismaiden toimitusjohtaja: Kriisissä pitää olla osa ratkaisua

76. Tuukka Seppä, BCG:n Senior Partner ja Pohjoismaiden toimitusjohtaja: Kriisissä pitää olla osa ratkaisua

Tuukka Seppä johtaa Boston Consulting Groupia Pohjoismaissa. Tuukan konsultin ura meinasi tyssätä heti alkuunsa, mutta nyt hän on viihtynyt BCG:llä jo yli 20 vuotta. Keskustelemme Tuukan kanssa siitä, mihin ja milloin konsultointia tarvitaan ja miksi konsultointi herättää joskus vahvojakin tunteita. Vertailemme syväosaamista ja yleisjohtamista sekä konsultointia meillä ja maailmalla. Tuukka kertoo myös kokemuksistaan Kaliforniassa sekä miksi hänet opiskeluaikoina palkittiin vuoden teekkarijäynääjäksi.
Dec 09, 202034:40
75. Pauliina Martikainen, Maki.vc:n sijoitusjohtaja: Pääomasijoitusmaailman näköalapaikalla

75. Pauliina Martikainen, Maki.vc:n sijoitusjohtaja: Pääomasijoitusmaailman näköalapaikalla

Pauliina Martikainen on Maki.vc:n sijoitusjohtaja, joka on työskennellyt aiemmin mm. Slushissa ja ollut yksi Wave Venturesin perustajista. Keskustelemme Pauliinan kanssa nopeasti kehittyvästä rahoitusmaailmasta sekä siitä, mikä tekee sijoituskohteesta kiinnostavan. Pauliina kertoo myös miten edistää naisten yrittäjyyttä, miksi hän ei pelkää auktoriteetteja ja minkä neuvon hän antaisi Suomen yritysmaailman vanhemmalle johtajasukupolvelle.

Dec 02, 202037:03
74. Susan Duinhoven, CEO of Sanoma: Don’t take anything as a given

74. Susan Duinhoven, CEO of Sanoma: Don’t take anything as a given

In this episode, Susan Duinhoven shares her remarkable career path from a PhD in physical chemistry to consultancy, entrepreneurship and now heading the Finnish front running learning and media company Sanoma. We discuss change leadership, change resistance, and lessons learned from steering a company in crisis. Susan also talks about the importance of argumentation skills and how to never take rules as an absolute. In her view, always challenge! Susan was recently awarded Transformation Leader 2020 by BCG.

Nov 25, 202039:40
73. Mikko Helander, Keskon pääjohtaja: Valitse rohkeasti myös ei

73. Mikko Helander, Keskon pääjohtaja: Valitse rohkeasti myös ei

Vuorineuvos Mikko Helander johtaa Keskoa ja teki sitä ennen huikean uran teollisuudessa mm. Metsä Boardilla ja Valmetilla. Mikon johdolla Kesko on kasvanut ja kukoistanut, ja tässä jaksossa keskustelemmekin strategian merkityksestä ja muutoksen johtamisesta. Mikko kertoo myös miksi tulee rohkeasti tehdä valintoja, uskaltaa luopua asioista ja sanoa ei. Lisäksi keskustelemme mikä on tärkeintä palautumisessa sekä työtahdista eri elämänvaiheissa.
Nov 18, 202038:37
72. Kirsi Leivo, Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja: Johtaminen julkisella sektorilla

72. Kirsi Leivo, Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja: Johtaminen julkisella sektorilla

Kirsi Leivo on Suomen Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja. Turusta kotoisin oleva Kirsi on oikeustieteilijä Helsingin yliopistosta ja College of Europesta Bryggestä. Tässä jaksossa keskustelemme johtamisesta julkisella sektorilla sekä siihen liittyvistä haasteista ja erityispiirteistä. Kuulemme myös Kirsin ulkomaan opinnoista ja työskentelystä Euroopan komissiossa. Lisäksi Kirsi jakaa kokemuksiaan siitä, miten välttyi uupumiselta ja oppi asettamaan rajoja, sekä miksi itsensä unohtaminen voi olla tie onneen ja rauhaan elämässä.

Nov 11, 202034:34
71. Johanna Lamminen, Gasumin toimitusjohtaja: Mukavaa epämukavuusalueella

71. Johanna Lamminen, Gasumin toimitusjohtaja: Mukavaa epämukavuusalueella

Johanna Lamminen on kaasu- ja energiayhtiö Gasumin toimitusjohtaja sekä Sammon ja Cargotecin hallitusjäsen. Johanna väitteli tekniikan tohtoriksi vuonna 2016, ja keskustelemmekin Johannan urapolun lisäksi siitä, mikä sai hänet jälleen tarttumaan opiskeluun. Kuulemme myös millaista oli siirtyä pankkialalta teollisuuteen, ja puhumme valtiosta omistajana. Johanna kertoo lisäksi tärkeimmän oppinsa Gasumilta sekä asian jonka tekisi elämässään toisin. Tämä voi olla hyödyllinen neuvo kaikille vanhemmille!

Nov 04, 202038:42
70. Merja Ylä-Anttila, Yleisradion toimitusjohtaja: Elä omaa intuitiota kuunnellen

70. Merja Ylä-Anttila, Yleisradion toimitusjohtaja: Elä omaa intuitiota kuunnellen

Merja Ylä-Anttila on Yleisradion toimitusjohtaja, joka on tehnyt monipolvisen ja vaikuttavan uran journalismissa ja toiminut aikaisemmin mm. MTV Uutisten vastaavana päätoimittajana. Tässä jaksossa keskustelemme media-alan muutoksesta, kohta 100-vuotiaan Yleisradion roolista
sekä valeuutisista. Merja kertoo myös avaintekijöistä hyvän tiimihengen rakentamiseen ja millaista oli siirtyä pois journalismista toimitusjohtajan tehtävään. Lisäksi Merja jakaa erinomaisia vinkkejä esiintymisjännitykseen ja miten ottaa tila haltuun.

Oct 28, 202038:23
69. Rolf Ladau, Pauligin toimitusjohtaja: Pään ja sydämen vangitsija

69. Rolf Ladau, Pauligin toimitusjohtaja: Pään ja sydämen vangitsija

Rolf Ladau on Pauligin innostava toimitusjohtaja ja markkinointikonkari, joka on työskennellyt maailman johtavien brändien parissa. Keskustelemme tässä jaksossa Rolfin upeasta urapolusta ja mitä 20 vuotta ulkomailla ovat hänelle opettaneet rakastettujen brändien rakentamisesta ja johtamisesta. Kuulemme myös miten Rolf edistää hyvää palautekulttuuria ja millaista oli siirtyä brändigurusta yleisjohtajan rooliin. Lisäksi Rolf jakaa vinkkejä kansainvälisestä urasta haaveilevalle.

Oct 21, 202040:03
68. Elina Kivioja, Vattenfallin toimitusjohtaja: Peloton energia-alan uudistaja

68. Elina Kivioja, Vattenfallin toimitusjohtaja: Peloton energia-alan uudistaja

Elina Kivioja on Vattenfallin toimitusjohtaja, joka on aikaisemmin toiminut mm. yhtiön liiketoimintajohtajana. Keskustelemme Elinan kanssa fossiilivapaasta tulevaisuudesta, energiateollisuudesta ja alalle kaivatusta monimuotoisuudesta. Opimme mitä on ruotsalaistyyppinen johtaminen ja miten Elina tuo synkkään ilmastokeskusteluun toivoa. Elina jakaa myös kokemuksiaan mentoroinnin tärkeydestä ja miten vanhemmuus opetti pelottomuutta.

Oct 14, 202028:52
67. Björn Wahlroos, hallituksen puheenjohtaja: Karismaattinen kapitalisti

67. Björn Wahlroos, hallituksen puheenjohtaja: Karismaattinen kapitalisti

Nalle Wahlroos on Suomen talouselämän suurimpia vaikuttajia, joka toimii nykyään Sampo-konsernin ja UPM:n hallitusten puheenjohtajana. Nallelta on totuttu kuulemaan kriittisiä näkemyksiä yhteiskunnallisesta päätöksenteosta, mutta tässä jaksossa keskustelemme Nallen kiehtovasta urapolusta, virheiden tekemisestä, sattuman merkityksestä sekä riskinotosta. Kuulemme myös Nallen ajatuksia kestävästä kapitalismista ja yritysvastuullisuudesta - tai Nallen mukaan jopa hölynpölystä. Lisäksi Nalle paljastaa, mitä emme löydä hänen CV:stään ja minkä neuvon hän antaisi nuoremmalle itselleen.

Oct 07, 202039:53
66. Katja Keitaanniemi, OP Yrityspankin toimitusjohtaja: Liiketoiminnan ketteröittäjä

66. Katja Keitaanniemi, OP Yrityspankin toimitusjohtaja: Liiketoiminnan ketteröittäjä

Katja Keitaanniemi on tekniikan lisensiaatti, joka on tehnyt huikean uran finanssimaailmassa. Aiemmin Katja toimi mm. Finnveran liiketoimintajohtajana sekä Nordean ja Evlin metsäanalyytikkona. Keskustelemme Katjan kanssa miten ketteröittää liiketoimintaa ja organisaatiota, tasa-arvon edistämisestä sekä siitä, miten analyyttisyys ja tunneäly voivat kulkea käsi kädessä. Katja jakaa myös oppejaan agile coachingista ja siitä, miltä tuntuu hypätä altaan kylmään päähän, ja miksi sinne tulisi välillä jopa hakeutua.

Sep 30, 202036:02
65. Kai Telanne, Alma Median toimitusjohtaja: Strategiasuunnittelu alhaalta ylös

65. Kai Telanne, Alma Median toimitusjohtaja: Strategiasuunnittelu alhaalta ylös

Kai Telanne on Alma Median toimitusjohtaja, joka on tehnyt uransa media-alalla ja kokenut alan murroksen eturintamassa. Kuulemme miten Kai on tiiminsä kanssa luotsannut Alma Median digimurroksen läpi ja kuinka organisaation oppiminen ja joukkuepeli ovat avainasemassa. Keskustelemme myös rullaavasta strategiaprosessista, ketteryydestä ja päätösvallan antamisesta niin alas organisaatiossa kuin mahdollista. Lisäksi kuulemme Kain henkilökohtaiset kokemukset ja opit kahdesta työsyrjintätapauksesta.

Sep 23, 202039:44
64. Panu Luukka, Leidenschaftin perustaja: Yrityskulttuurin johtaminen

64. Panu Luukka, Leidenschaftin perustaja: Yrityskulttuurin johtaminen

Panu Luukka on yrityskulttuurin asiantuntija ja intohimoinen paremman työelämän puolestapuhuja. Panu työskentelee perustamassaan Leidenschaft-yrityskulttuuritoimistossa, ja hänellä on vankka kokemus henkilöstöhallinnosta. Opimme tässä jaksossa, mitä yrityskulttuuri on, ja saamme konkreettisia askelmerkkejä sen ymmärtämiseksi ja johtamiseksi. Panu kertoo myös, miksi suomalainen työelämä on rikki, miten se tulisi korjata ja miksi maanantai on uusi perjantai. TGIM!

Sep 16, 202038:43
63. Annu Nieminen, Upright Projectin perustaja: Onnellinen yrittäjä

63. Annu Nieminen, Upright Projectin perustaja: Onnellinen yrittäjä

Annu Nieminen on energinen ja palkittu diplomi-insinööri ja Upright Projectin perustaja. Upright Project laskee yritysten nettoimpaktin eli kokonaisvaikutuksen maailmaan, jotta sijoittajien ja kuluttajien olisi helpompi tehdä eettisiä päätöksiä. Keskustelemme Annun kanssa yritysten arvonluonnista ja vaikutuksista ihmiskunnan resursseihin sekä näiden mittaamisesta. Annu kertoo myös olevansa onnellinen yrittäjä, ja kuulemmekin mikä yrittäjyydessä on parasta, mitkä ovat suurimmat haasteet, ja lisäksi saamme neuvoja yrittäjyydestä haaveilevalle.
Sep 09, 202037:54
62. Carl Haglund, Accenturen johtaja ja entinen poliitikko: Töissä tulee viihtyä

62. Carl Haglund, Accenturen johtaja ja entinen poliitikko: Töissä tulee viihtyä

Carl Haglund on tehnyt vaikuttavan uran politiikassa entisenä Suomen puolustusministerinä, RKP:n puheenjohtajana ja europarlamentaarikkona. Politiikasta yritysmaailmaan siirtynyt Calle toimii nykyään johtajana konsulttiyhtiö Accenturella. Tässä jaksossa keskustelemme Callen kanssa uravalintojen tekemisestä sekä politiikan ja siihen liittyvän julkisuuden henkisestä ja fyysisestä rasittavuudesta. Kuulemme myös Callen ajatuksia työn ja perheen yhteensovittamisen haasteista ja nuoren iän merkityksestä työelämässä.

Sep 02, 202036:59
61. Best of: Urahaasteet ja resilienssi

61. Best of: Urahaasteet ja resilienssi

Tässä jaksossa kuulemme Leadcastin parhaita paloja urahaasteista ja niiden taklaamisesta esimerkiksi resilienssin ja naurun voimalla. Palaamme vieraidemme avoimiin ja rehellisiin kertomuksiin, kuten Leena Saarisen oppeihin potkuista, Mika Vehviläisen ja Topi Mannerin vaikeimpiin urahetkiin, Suvi-Anne Siimeksen neuvoihin kritiikistä, sekä Kati ter Horstin ajatuksiin positiivisuudesta. Harvoin uratarinat ovat pelkkää menestystä, ja tässä jaksossa opimmekin miten erilaisista haasteista ja takapakeista voi selviytyä - naurua unohtamatta!

Aug 26, 202058:23
60. Best of: Autenttisuus ja rohkeus olla oma itsensä

60. Best of: Autenttisuus ja rohkeus olla oma itsensä

Tässä jaksossa käymme läpi Leadcastin parhaita paloja autenttisuudesta, rohkeudesta olla oma itsensä sekä haavoittuvuudesta. Lukuisat vieraamme ovat korostaneet kuinka tärkeää on olla oma itsensä osana hyvää johtajuutta, mikä on ollut myös meille itsellemme podin tärkeimpiä oppeja. Palaamme tässä mm. Sari Baldaufin ja Pia Kållin oivalluksiin johtajuudesta, Jyrki Kataisen ajatuksiin itseluottamuksen tärkeydestä sekä Sanna Suvanto-Harsaaen huonoimpaan uraneuvoon autenttisuudesta. Jakso on tehty yhteistyössä Nordic Business Forumin kanssa. Meitä yhdistää missio edistää jokaisen henkilökohtaista kasvua inspiroivien puhujien kautta!
Aug 19, 202040:06
59. Best of: Työnhaku ja urahypyt

59. Best of: Työnhaku ja urahypyt

Tässä jaksossa käymme läpi Leadcastin parhaita paloja uralla etenemisestä, itsensä kehittämisestä ja uudistumisesta. Keskustelemme Duunitorin asiantuntijan kanssa asenteen ja rohkeuden merkityksestä työnhaussa ja saamme neuvoja urahyppyihin. Lisäksi opimme mikä ratkaisee rekrytoinnissa, voiko uraa suunnitella ja miksi urahaaveet ja toiveet tulisi sanoa ääneen. Palaamme mahtavien podivieraidemme ajatuksiin, kuten Kati Levorannan neuvoihin urasiirrosta, Risto Siilasmaan näkemyksiin työn vaihtamisesta sekä Karla Lindahlin ja Saku Tuomisen erinomaisiin työhaastattelukysymyksiin. Jakso on tehty yhteistyössä Duunitorin kanssa, joka on Suomen liikennöidyin rekrytointimedia.

Aug 05, 202056:12
58. Paneelikeskustelu: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa koronapandemian valossa

58. Paneelikeskustelu: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa koronapandemian valossa

Grande finale! Tässä jaksossa Suomen liike-elämän kokeneet johtajat, eli Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta, Keskon pääjohtaja Mikko Helander, BCG:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja Tuukka Seppä ja Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka keskustelevat kriisijohtamisesta ja tulevaisuuden näkymistä. Kyseessä on BCG:n ja DIF:n kanssa yhteistyössä tehty webinaari, jonka Leadcastin Essi ja Maria moderoivat. Opimme miten mahdollistetaan innovointi kriisin keskellä, mitkä pandemiasta aiheutuneet muutokset johtamisessa jäävät pysyviksi ja miten valmistautua uuteen normaaliin, vai onko sellaista? Tämä webinaarinauhoitus on Leadcastin viimeinen jakso ennen kesätaukoa. Rentouttavaa kesää kaikille!

Jun 22, 202001:20:32
57. Gita Kadambi, Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja: Luovuuden johtaminen

57. Gita Kadambi, Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja: Luovuuden johtaminen

Gita Kadambi on tehnyt uransa taiteen ja kulttuurin parissa ja toimii nykyään Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajana. Hän on kasvanut kahden kulttuurin kodissa ja opiskellut musiikkitiedettä sekä johtamista. Tässä jaksossa keskustelemmekin luovan organisaation johtamisesta sekä taiteen ja kulttuurin merkityksestä. Kuulemme myös minkä asian Gita on kokenut vaikeimmaksi poikkeuksellisen kevään aikana.

Jun 15, 202030:38
56. Hanna Maula, UPM:n viestintä- ja brändijohtaja: Design ja johtaminen

56. Hanna Maula, UPM:n viestintä- ja brändijohtaja: Design ja johtaminen

Hanna Maula on kokenut viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija. Hän on yhdistänyt akateemisen uran yritysmaailmaan mm. Aalto-yliopistolla, Stanfordissa, Nesteellä ja nykyään UPM:llä. Keskustelemme tässä jaksossa Hannan ja hänen perheensä ruuhkavuosista Yhdysvalloissa sekä Piilaakson yrityskulttuurista ja opeista. Hanna kertoo myös kirjastaan ”Design ja johtaminen” sekä siitä, miksi moni johtaja hyötyisi designin periaatteista.

Jun 08, 202035:55
55. Kaius Niemi, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja: Uskalla kulkea vastavirtaan

55. Kaius Niemi, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja: Uskalla kulkea vastavirtaan

Kaius Niemi on Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja, jonka johdolla lehden tilaajamäärät ovat kääntyneet kasvuun 25 vuoden tauon jälkeen. Tässä jaksossa keskustelemmekin siitä, miten muutos ja vastavirtaan kulkeminen mahdollistetaan. Lisäksi kuulemme Kaiuksen kokemuksista ulkomaantoimittajana, sekä päätoimittajaan ja toimitukseen kohdistuvista paineista ja kritiikistä. Kaius kertoo myös sosiaalisen median aseistamisesta, joka on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Haastattelu tehtiin juuri koronapandemian alla.

Jun 01, 202039:37
54. Kirsi Gotthardt, Ikean viestintäjohtaja: Onnistunut muutosviestintä

54. Kirsi Gotthardt, Ikean viestintäjohtaja: Onnistunut muutosviestintä

Kirsi Gotthardt on Ikean viestintäjohtaja Suomessa. Ennen Ikeaa Kirsi toimi Nokialla ja Lumenella eri viestintätehtävissä. Tässä jaksossa keskustelemme energisen Kirsin kanssa onnistuneesta muutosviestinnästä. Opimme mitkä ovat tärkeimmät tekijät kun viestitään tulevasta muutoksesta, mitä virheitä tyypillisesti tehdään ja miten varmistetaan, että viesti tavoittaa kuulijan ilman väärinymmärryksiä. Lisäksi opimme miksi yrityksillä tulisi olla kelluva viestintäsuunnitelma.
May 25, 202033:56
53. Christoph Vitzthum, Fazerin konsernijohtaja: Tartu mahdollisuuksiin!

53. Christoph Vitzthum, Fazerin konsernijohtaja: Tartu mahdollisuuksiin!

Christoph Vitzthum luotsaa yhtä Suomen vanhinta ja tunnetuinta perheyritystä eli Fazeria ja toimii Konecranesin hallituksen puheenjohtajana. Ennen Fazeria Christoph teki huikean uran Wärtsilällä, jossa erilaisia mahdollisuuksia ja uusia haasteita riitti. Tässä jaksossa keskustelemme perinteisen ja ikonisen yrityksen uudistamisesta sekä yrityskauppojen ja investointien onnistumisen edellytyksistä. Kuulemme myös mikä on Christophin suosikkimakeinen ja paras aivoruoka! Haastattelu tehtiin juuri ennen koronapandemian alkua.

May 18, 202036:26
52. Christina Dahlblom, Milttonin osakas: Positiivinen johtajuus ja rutiinien merkitys

52. Christina Dahlblom, Milttonin osakas: Positiivinen johtajuus ja rutiinien merkitys

Miltton-viestintätoimiston Christina Dahlblom on kauppatieteiden tohtori, joka on työskennellyt mm. liikkeenjohdon konsulttina, yrittäjänä sekä politiikassa. Tässä jaksossa keskustelemme Christinan kanssa positiivisesta johtamisesta, rutiinien roolista strategisessa ajattelussa sekä siitä, miten arkiset asiat vaikuttavat kapasiteettiin ja kuormitukseen. Christina kertoo myös, miten nuoruuden vaikeudet voivat jättää jäljen koko elämään. Christina on juuri siirtymässä uusiin haasteisiin ja jatkaa väliaikaisesti Milttonin Senior Advisorina.

May 11, 202035:39
51. Minna Parikka, kenkäsuunnittelija: Visio ja elämykset menestystekijöinä

51. Minna Parikka, kenkäsuunnittelija: Visio ja elämykset menestystekijöinä

Minna Parikka on kansainvälisesti menestynyt suomalainen kenkäsuunnittelija, jonka upeita karkkimaisia luomuksia myydään ympäri maailmaa. Tässä jaksossa saamme kuulla Minnan kiinnostavasta urapolusta sekä siitä, millaista on visioida ja rakentaa oma brändi sekä viedä se maailmalle. Lisäksi Minna kertoo muotialasta, yrittämisestä, luovuudesta ja inspiraation lähteistä. Saamme myös kuulla hänen työnsä parhaat ja pahimmat puolet.

May 04, 202034:11
50. Antti Heikinheimo, sovittelija: Intohimo ja töissä jaksaminen

50. Antti Heikinheimo, sovittelija: Intohimo ja töissä jaksaminen

Antti Heikinheimo on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran asianajomaailmassa, pro bono -tehtävissä ja toimii nykyään sovittelijana. Hän on epätyypillinen kuusikymppinen mies, sillä hän on myös uskollinen joogan harjoittaja. Tässä jaksossa keskustelemme intohimosta ja jaksamisesta työssä sekä siitä, miten nämä liittyvät läheisesti toisiinsa. Antti jakaa ihailtavan avoimesti kokemuksiaan omien rajojen löytämisestä ja asettamisesta sekä antaa hyviä neuvoja siitä, miten havaita ja estää alkava uupumus.

Apr 27, 202036:55
49. Martin Reeves, Director, BCG Henderson Institute: Winning in the 2020s

49. Martin Reeves, Director, BCG Henderson Institute: Winning in the 2020s

Martin Reeves leads the BCG Henderson Institute, a think tank for business strategy and management. Martin is also a well-known TED speaker, author and regular contributor to leading management journals. In this episode, Martin shares the five imperatives for companies to succeed in the 2020s. We also discuss key characteristics of future business leaders and why learning is the new execution. The episode was recorded just before the COVID-19 pandemic.

Apr 20, 202035:21
48. Catharina Stackelberg, Marketing Clinicin perustaja: Peloton markkinointiguru

48. Catharina Stackelberg, Marketing Clinicin perustaja: Peloton markkinointiguru

Catharina Stackelberg on Marketing Clinicin perustaja, markkinoinnin konkari ja hallitusammattilainen. Hän teki pitkän uran Coca-Colalla, ja tässä jaksossa hän kertookin meille, minkälainen brändi- ja johtajuuskoulu se oli ja miten hänestä jo nuorena tuli peloton. Keskustelemme myös yrittämisen aloittamisen hankaluuksista, kasvusta, kaupallistamisesta ja laajentamisesta Suomen ulkopuolelle. Lisäksi saamme hyviä vinkkejä hallitustyöskentelyn aloittamiseen.

Apr 13, 202035:05
47. Ekaterina Gianelli, Partner, Inventure & Katja Toropainen, Founder, Inklusiiv: Call for more diversity in tech

47. Ekaterina Gianelli, Partner, Inventure & Katja Toropainen, Founder, Inklusiiv: Call for more diversity in tech

In this episode we talk to two pioneers in the Finnish technology, startup and venture capital scene. Moscow-born Ekaterina Gianelli is a Partner at Inventure, one of the most active early-stage funds in the Nordics. Former Slush leadership team member Katja Toropainen is the founder of Inklusiiv, an inclusion movement and non-profit organization. Ekaterina shares her fascinating career story and experiences with diversity, femtech and the imposter syndrome, while Katja talks about her mission to advance equity and inclusion in working life.

Apr 06, 202040:33
46. Mikko Leskelä, Protoomon perustaja: Teologin heikkous etuna liike-elämässä

46. Mikko Leskelä, Protoomon perustaja: Teologin heikkous etuna liike-elämässä

Mikko Leskelä on teologi, rahoitustieteilijä ja strategiakonsultti. Tämä monitaituri vaihtoi papin urahaaveen rahoitusalaan ja teki hypyn korporaatioista konsultointiin ja ihmistieteisiin. Nykyään Mikko toimii strategiakonsulttina perustamassaan Protoomo-yrityksessä. Tässä jaksossa kuulemme Mikon mielenkiintoisesta ja erilaisesta urapolusta sekä siitä, miten teologin tausta on hyödyksi liike-elämässä. Keskustelemme myös kiroilemisesta, vanhemmuudesta ja tietämisen rajoista.

Mar 30, 202036:46
45. Eeva Sipilä, Metson talousjohtaja: Johtaminen numeroiden ja ihmisten yhdistelmänä

45. Eeva Sipilä, Metson talousjohtaja: Johtaminen numeroiden ja ihmisten yhdistelmänä

Eeva Sipilä tiesi jo varhain haluavansa kansainväliseen liiketoimintaan. Tässä jaksossa kuulemme Eevan matkasta Metson CFO:ksi sekä siitä, mikä yllätti eniten kun hän toimi vuoden Metson väliaikaisena toimitusjohtajana. Keskustelemme Eevan kanssa myös johtamisesta numeroiden ja ihmisten yhdistelmänä, lasikatosta sekä työssä menestymisen edellytyksistä. Eeva paljastaa meille myös tärkeimmän oivalluksensa elämässä.

Mar 23, 202031:44
44. Miika Huttunen, Slushin toimitusjohtaja: Vesi, hiki, uni, oppi

44. Miika Huttunen, Slushin toimitusjohtaja: Vesi, hiki, uni, oppi

Miika Huttunen on Slushin uusi toimitusjohtaja. Tämä 26-vuotias supermies liittyi Slushiin vapaaehtoisena vuonna 2014 ja on sen jälkeen työskennellyt kumppaneista vastaavana sekä operatiivisena johtajana. Tässä jaksossa keskustelemme tietysti Slushista mutta myös vapaaehtoisten johtamisesta sekä menestyksekkään yrittäjyyden edellytyksistä. Lisäksi Miika antaa kolme parasta neuvoaan oman yrityksen perustamiseen ja jakaa näkemyksensä tämän päivän kiinnostavimmista start-upeista.

Mar 16, 202030:21
43. Annastiina Hintsa, Hintsa Performancen toimitusjohtaja: Hyvinvointi menestyksen edellytyksenä

43. Annastiina Hintsa, Hintsa Performancen toimitusjohtaja: Hyvinvointi menestyksen edellytyksenä

Annastiina Hintsa on Hintsa Performancen toimitusjohtaja. Ennen liittymistään isänsä yritykseen hän toimi McKinseylla johdon konsulttina. Tässä jaksossa keskustelemme Stiinan kanssa hyvinvoinnista sekä yksilön että yrityksen menestymisen edellytyksenä. Stiina antaa meille loistavia neuvoja mm. oman hyvinvoinnin johtamiseen, digi detoxiin ja kehottaa kysymään itseltään tärkeitä kysymyksiä, kuten onko oman elämänsä ohjaajan paikalla. Lisäksi Stiina kertoo burnoutistaan ja miten se liittyy hänen ultrajuoksuharrastukseensa.

Mar 09, 202037:15
42. Topi Manner, Finnairin toimitusjohtaja: Nobody’s perfect but a team can be

42. Topi Manner, Finnairin toimitusjohtaja: Nobody’s perfect but a team can be

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner on Turusta kotoisin oleva kauppatieteiden maisteri. Ennen lentoyhtiön johtoon siirtymistä hän teki pitkän uran Nordean johtotehtävissä. Keskustelemme tässä jaksossa tiimien rakentamisesta, psykologisesta turvallisuudesta ja opimme, miten filosofi Kierkegaard ja tiimityö liittyvät toisiinsa. Topi kertoo myös uransa haastavimmista ajoista, kannustuksen merkityksestä läpi urapolun ja kuulemme hyviä vinkkejä elämänhallintaan.

Mar 02, 202034:34
41. Minna Aila, Konecranesin markkinointi- ja yhteiskuntasuhdejohtaja: Miten löytää työn merkityksellisyys?

41. Minna Aila, Konecranesin markkinointi- ja yhteiskuntasuhdejohtaja: Miten löytää työn merkityksellisyys?

Minna Ailaa voi kutsua teollisuusyritysten konkariksi yli 30 vuoden työkokemuksella, ja pian hän on siirtymässä Konecranesilta Nesteelle. Vastuullisuus, eettinen liiketoiminta ja työn merkityksellisyys ovat aina olleet keskeisiä Minnalle. Keskustelemmekin hänen kanssaan näistä teemoista sekä opimme, miksi työn merkityksellisyys on bisneksen kovinta ydintä ja ehdoton menestymisen edellytys. Minna myös kertoo salaisesta paheestaan eli tsundokusta!

Feb 24, 202034:53
40. Pauli Aalto-Setälä, Dentsun toimitusjohtaja: Yritys menestyy myötätunnolla

40. Pauli Aalto-Setälä, Dentsun toimitusjohtaja: Yritys menestyy myötätunnolla

Pauli Aalto-Setälä on Dentsu Aegis Networkin toimitusjohtaja ja oikea monitaituri. Ennen Dentsua Pauli johti Aller Mediaa 10 vuotta, ja lisäksi häntä voi kuvata enkelisijoittajaksi, hallitusammattilaiseksi, kirjailijaksi, professoriksi ja toimittajaksi. Keskustelemme Paulin kanssa johtamisesta alustataloudessa, myötätunnosta ja leanin soveltamisesta omaan työntekoon. Pauli kertoo myös, miksi kannattaa sanoa useammin kyllä kun ei, ja miksi hän lopetti Facebookin ja Instagramin käytön.

Feb 17, 202035:46
39. Emma Falck, BCG:n Partner: Puoliso on kaikki kaikessa

39. Emma Falck, BCG:n Partner: Puoliso on kaikki kaikessa

Emma Falck on koulutukseltaan tekniikan tohtori, joka on työskennellyt laskennallisen biofysiikan tutkijana, Koneen johtotehtävissä Shangaissa sekä konsulttina BCG:llä. Keskustelemme Emman kanssa hänen rohkeista urahypyistään sekä kiinalaisesta työkulttuurista ja ilmiöistä. Emma kertoo myös puolison valinnan tärkeydestä ja vaikutuksista.

Feb 10, 202031:55
38. Jorma Eloranta, vuorineuvos: Brutally honest

38. Jorma Eloranta, vuorineuvos: Brutally honest

Jorma Eloranta on yksi Suomen talouselämän kokeneimmista ja merkittävimmistä vaikuttajista, jolla on myös pilkettä silmäkulmassa. Hän on toiminut yhteensä 28 vuotta eri yritysten toimitusjohtajana ja yli 40 vuotta hallituksissa. Nykyään hän on Stora Enson ja Cargotecin hallituksissa. Ajatuksia herättävässä keskustelussa Jorma kertoo palautteen keräämisen tärkeydestä, riskien ottamisesta ja innostamisesta naurun kautta - erityisesti haasteiden keskellä. Opimme myös miksi kannattaa välttää lokeroitumista ja altistaa itsensä erilaisuudelle.
Feb 03, 202034:33
37. Frida Johansson, Supercellin Recruitment Lead: Kuinka paljon voi luottaa intuitioon?

37. Frida Johansson, Supercellin Recruitment Lead: Kuinka paljon voi luottaa intuitioon?

Frida Johansson vastaa Euroopan ensimmäisen yksisarvisen eli mobiilipeliyhtiö Supercellin globaalista rekrytoinnista San Franciscosta Tokioon. Hän on luonut yhtiön rekrytointistrategian ja prosessit, ja kyselemmekin häneltä tästä matkasta. Frida jakaa meille myös rekrytointiin, CV:hen ja haastatteluihin liittyviä oppejaan ja kertoo siirtymisestään asiantuntijasta esimieheksi. Lisäksi Frida paljastaa, että kandidaatin tavatessaan hän kiinnittää ensimmäisenä huomiota omiin ennakkoluuloihinsa.

Jan 26, 202032:21
36. Clarisse Berggårdh, Pohjoisranta BCW:n toimitusjohtaja: Johtaminen on viestintää

36. Clarisse Berggårdh, Pohjoisranta BCW:n toimitusjohtaja: Johtaminen on viestintää

Clarisse Berggårdhilla on huikea 25 vuoden työkokemus media- ja viestintä-alasta, myynnistä ja markkinoinnista, ja hän toimii nykyään Pohjoisranta BCW:n toimitusjohtajana. Clarisse on myös Suomen Mentoreiden konkarimentori. Tässä jaksossa energinen ja positiivinen Clarisse kertookin meille mentorointiopeistaan, uransa haasteellisimmista hetkistä sekä siitä, miltä tuntuu irtisanoa ja tulla irtisanotuksi. Hän antaa myös hyvän vinkin siitä, milloin on aika vaihtaa työtehtävää tai -paikkaa.

Jan 20, 202037:31
35. Karla Lindahl, KONE Suomen ja Baltian toimitusjohtaja: Ambivertti ihmisjohtaja

35. Karla Lindahl, KONE Suomen ja Baltian toimitusjohtaja: Ambivertti ihmisjohtaja

Karla Lindahl aloitti uransa KONEen juristina, eteni sitten täysin uuteen rooliin sijoittajasuhdejohtajaksi, siitä strategiajohtajaksi ja sen jälkeen Suomen ja Baltian toimitusjohtajaksi vain 35-vuotiaana. Keskustelemme Karlan kanssa nöyryyden ja kuuntelemisen merkityksestä, haavoittuvuuden näyttämisestä töissä sekä unen tärkeydestä. Karla kertoo myös siirtymisestään asiantuntijasta esimieheksi ja miksi hänen isänsä maksoi huonoista kouluarvosanoista!

Jan 13, 202036:18
34. Mika Vehviläinen, Cargotecin toimitusjohtaja: Äärimmäinen avoimuus eettisen liiketoiminnan perustana

34. Mika Vehviläinen, Cargotecin toimitusjohtaja: Äärimmäinen avoimuus eettisen liiketoiminnan perustana

Mika Vehviläinen on Cargotecin toimitusjohtaja, Suomen yritysjohtajien kärkikastia ja perhekeskeinen kolmen lapsen isä. Hän on aiemmin toiminut Finnairin toimitusjohtajana ja Nokian johtotehtävissä niin Euroopassa, Aasiassa kuin Pohjois-Amerikassakin. Keskustelemme Mikan kanssa erityisesti business-etiikasta ja siihen liittyen hänen uransa vaikeimmista hetkistä. Mika kertoo myös, missä meillä on Pohjoismaissa parantamisen varaa eettiseen liiketoimintaan liittyen.

Dec 23, 201936:00
33. Timo Esko, KKO:n entinen presidentti: Rauhallisen mielen merkitys

33. Timo Esko, KKO:n entinen presidentti: Rauhallisen mielen merkitys

Timo Eskolla on takanaan näyttävä 45 vuoden ura. Hän on työskennellyt mm. asianajajana, Turun hovioikeuden presidenttinä ja ennen eläköitymistään korkeimman oikeuden presidenttinä. Keskustelemme Timon kanssa mm. asiantuntijaorganisaation johtamisesta, julkisuudessa esiintymisestä, oikeusvaltiosta ja oikeusturvan toteutumisesta Suomessa. Timo kertoo meille myös, mikä oli hänen mielestä haastavimpia tehtäviä KKO:n presidentin työssä.

Dec 16, 201928:15
32. Kati ter Horst, Stora Enson Paper-divisioonan johtaja: Karismaattinen kosmopoliitti

32. Kati ter Horst, Stora Enson Paper-divisioonan johtaja: Karismaattinen kosmopoliitti

Kati ter Horst on Suomen vaikutusvaltaisimpia yritysjohtajia, joka johtaa Stora Enson paperiliiketoimintaa. Paperin kysyntä laskee, joten liiketoiminta on jatkuvan paineen alla. Keskustelemmekin Katin kanssa mm. raskaiden päätösten tekemisestä, muutoksesta ja siitä, mitä tapahtuu jos ei olla valmiita muuttumaan. Tämä kosmopoliitti kertoo myös innovaatioiden ja diversiteetin merkityksestä sekä siitä, mikä yllätti kun hän muutti takaisin Suomeen yli 20 vuoden jälkeen.

Dec 09, 201935:53
31. Tapio Schrey, BCG:n Partner ja coach: Ketterä metodi ja työnteon muutos

31. Tapio Schrey, BCG:n Partner ja coach: Ketterä metodi ja työnteon muutos

Tapio Schrey on Boston Consulting Groupin Partner ja konsultti pehmeillä arvoilla. Tapio auttaa yrityksiä maailmanlaajuisissa transformaatioissa ja etenkin agilessa eli ketterässä metodissa. Opimmekin tänään, mitä agile tarkoittaa ja miten se liittyy läheisesti ihmisiin, luottamukseen, työnteon tavan muutokseen ja legoihin (kyllä!). Coachiksi kouluttautunut Tapio kertoo myös, miten voi oppia työmäärän hallintaa.

Dec 02, 201933:19
30. Jaana Tuominen, Fiskarsin toimitusjohtaja: Yrityksen arvoja ei määritellä vaan ne löydetään

30. Jaana Tuominen, Fiskarsin toimitusjohtaja: Yrityksen arvoja ei määritellä vaan ne löydetään

Jaana Tuominen on Fiskarsin toimitusjohtaja, joka sitä ennen johti Pauligia liki 10 vuotta. Hän on ekstrovertti arvopohjainen johtaja, joka on hoitanut jo kahden yrityksen arvoprosessin. Tässä jaksossa perehdymmekin Jaanan kanssa siihen, mitä arvojohtaminen käytännössä tarkoittaa, miten yrityksen arvot rakennetaan ja jalkautetaan. Jaana paljastaa meille myös lempituotteensa Fiskarsilla, vaikka onkin vannoutunut minimalisti.

Nov 25, 201936:47
29. Sari Baldauf, hallitusammattilainen: Utelias elämäntaiteilija

29. Sari Baldauf, hallitusammattilainen: Utelias elämäntaiteilija

Sari Baldauf on maailmanluokan johtaja, joka teki merkittävän uran Nokialla ja sai lukuisia tunnustuksia maailman talouslehdistöltä. Nykyään hän toimii mm. Nokian ja Daimlerin hallituksissa. Keskustelemme Sarin kanssa siitä, miten maailma muuttuu ja minkälaisia johtajia nykyään tarvitaan. Sari kertoo myös, minkälainen on hyvä tiimi ja miten se rakennetaan ja energisoidaan. Lisäksi hän paljastaa, mitä kaikkien organisaatioiden tulisi viimeiseen asti välttää.

Nov 18, 201936:22
28. Kolmannen tuotantokauden aloitus: Maria ja Essi, Leadcastin perustajat

28. Kolmannen tuotantokauden aloitus: Maria ja Essi, Leadcastin perustajat

Tällä jaksolla aloitamme kolmannen tuotantokauden, ja kuuntelijoiden toiveesta podivieraina ovat Maria ja Essi itse. Haastattelijana toimii Boston Consulting Groupin Anni Tuulos. Keskustelemme Annin kanssa Leadcastista sekä siitä, mikä on yllättänyt podissa ja mitkä ovat tärkeimmät oppimme lähes 30 jakson jälkeen. Juttelemme myös tasa-arvosta, ruuhkavuosista, autenttisuudesta ja vastaamme tietysti omaan sekuntihaasteeseemme.

Nov 11, 201934:46
27. Emilia Kullas, Evan johtaja: Taloudellinen itsenäisyys on kaiken alku ja loppu

27. Emilia Kullas, Evan johtaja: Taloudellinen itsenäisyys on kaiken alku ja loppu

Emilia on Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja ja Talouselämän entinen päätoimittaja. Hänet tunnetaan pitkäaikaisena talousjournalistina ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Emilia on myös kirjoittanut sijoittamisaiheisia kirjoja, ja tässä jaksossa keskustelemmekin sijoittamisesta, rahaan liittyvistä tunteista, virheiden tekemisestä, sekä Talouselämän päättäjänaiset -listan merkityksestä.

Nov 04, 201938:58
26. Ami Paanajärvi, Roschierin osakas: #ilovemymordor

26. Ami Paanajärvi, Roschierin osakas: #ilovemymordor

Ami Paanajärvi on asianajotoimisto Roschierin osakas. Hän on valloittava persoona, joka yllättää suorasukaisuudellaan ja positiivisuudellaan. Tässä jaksossa Ami kuitenkin yllättää kertomalla jännittävänsä esiintymistä, vaikka hänen työnsä sisältää paljonkin yleisön edessä puhumista. Keskustelemmekin Amin kanssa esiintymisjännityksestä ja keinoista sen taklaamiseksi. Ami myös kertoo suhtautumisestaan Roschierin ei-niin-mairittelevaan lempinimeen. Tiedätkö mikä se on?

Oct 28, 201931:09
25. Anni Ronkainen, Keskon Chief Digital Officer: Empatia on digin paras kaveri

25. Anni Ronkainen, Keskon Chief Digital Officer: Empatia on digin paras kaveri

Anni Ronkainen on Keskon Chief Digital Officer ja Executive Vice President. Ennen Keskoa Anni toimi Googlen maajohtajana Suomessa. Anni on siis digitalisaation asiantuntija, lähettiläs ja puolestapuhuja. Tässä jaksossa keskustelemmekin Annin kanssa mm. digiajan johtajuudesta, mentoroinnista ja sponsoroinnista sekä siitä, minkälaiset henkilöt pärjäävät digitalisoituneessa maailmassa. Anni jakaa meille myös huolensa digitalisaatiosta.

Oct 21, 201934:14
24. Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja: Ei kannata kiinnittyä yhteen tavoitteeseen

24. Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja: Ei kannata kiinnittyä yhteen tavoitteeseen

Juho on Kuopiosta kotoisin oleva filosofian maisteri, joka ennen Keskuskauppakamaria avusti mm. Jyrki Kataista, Alexander Stubbia ja Olli Rehnia. Tämä filosofi ei epäröi ottaa kantaa asiaan kuin asiaan, ja keskustelemmekin hänen kanssaan empatiasta erityisesti sosiaalisessa mediassa. Juho kertoo myös kilpailukykyisen Suomen reseptin ja antaa hyviä neuvoja siitä, miten asettaa tavoitteita ja lähestyä vaikeita päätöksiä uralla.

Oct 14, 201937:15
23. Leena Saarinen, hallitusammattilainen: Keep on rockin'

23. Leena Saarinen, hallitusammattilainen: Keep on rockin'

Leena Saarinen on kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen, joka on valloittanut maailmaa mm. Verso Foodin härkis-tuotteella. Vaikuttavan ja monipuolisen uran tehnyt Leena toimi aiemmin Unileverin, Altian ja Suomen Lähikaupan johdossa. Kahdesta jälkimmäisestä Leena joutui lähtemään, ja nämä potkut huomioitiin näyttävästi julkisuudessa. Tässä jaksossa Leena kertookin meille, miten selvitä uran vastoinkäymisistä, ja keskustelemme resilienssin ja rohkeuden merkityksestä.

Oct 07, 201933:40
22. Amy Gallo, author, speaker, coach: Conflicts are good

22. Amy Gallo, author, speaker, coach: Conflicts are good

In this special episode of Leadcast, we welcome Amy Gallo as our guest. Amy is a well-known author, speaker, coach and co-host of Harvard Business Review’s popular Women at Work podcast. Amy specializes in workplace dynamics and is the author of the HBR Guide to Dealing with Conflict. We discuss managing conflicts at work and get some practical tips how to handle difficult conversations. We also talk about conflict seekers and avoiders - which one are you?

Oct 04, 201936:59
21. Suvi Haimi, perustaja, Sulapac: Start-up-yrittäjyys ja epävarmuuden sietäminen

21. Suvi Haimi, perustaja, Sulapac: Start-up-yrittäjyys ja epävarmuuden sietäminen

Suvi Haimi on biokemisti, joka löysi ongelman omasta kylpyhuoneenkaapistaan, nimittäin muovipakkaukset. Suvin palkitun Sulapac-yrityksen missiona onkin pelastaa maailma muoviroskalta biohajoavilla pakkauksilla. Tässä jaksossa keskustelemme Suvin kanssa start-up-yrittäjyydestä, yhtiökumppanin tärkeästä valinnasta ja siitä, miten rakentaa menestyksekäs tiimi. Suvi kertoo myös, mitä hyötyä ja haittaa on ekstroverttina olemisesta.

Sep 30, 201926:48
20. Jukka Kurttila, Finlaysonin luova johtaja: Yritysaktivismi on lisääntymässä

20. Jukka Kurttila, Finlaysonin luova johtaja: Yritysaktivismi on lisääntymässä

Mainosalalla vaikuttavan uran tehnyt Jukka Kurttila päätti viisi vuotta sitten ostaa Finlaysonin, jonka liikevaihto oli laskenut jo sata vuotta ja jota hän itse luuli pölypalloksi. Jukka on valittu yhdeksi Pohjois-Euroopan vastuullisimmaksi yritysjohtajaksi, mutta parasta hänen työssään on tietynlainen vastuuttomuus. Keskustelemme Jukan kanssa tietysti yritysvastuullisuudesta mutta myös rohkeudesta ja siitä, mitä tekemistä design-alan yrityksellä on palkkaepätasa-arvon ja rasismin kanssa.

Sep 23, 201937:00
19. Kaisa Hietala, hallitusammattilainen: On terveellistä nöyrtymistä aloittaa joskus alusta

19. Kaisa Hietala, hallitusammattilainen: On terveellistä nöyrtymistä aloittaa joskus alusta

Kaisa Hietala teki pitkän ja merkittävän uran Nesteellä, joka kehittyi öljy-yhtiöstä uusiutuvien tuotteiden valmistajaksi. Nykyään hän toimii Kemiran ja Tracegrown hallituksissa. Keskustelemme Kaisan kanssa luonnonsuojelun ja liike-elämän yhdistämisestä, tarinankerronnasta ja siitä, mitä tulevaisuuden johtajalta vaaditaan. Personal traineriksi kouluttaunut Kaisa jakaa myös hyödyllisiä hyvinvointivinkkejä.

Sep 16, 201930:41
18. Kati Levoranta, Rovion toimitusjohtaja: Kansainvälisyys on rikkaus

18. Kati Levoranta, Rovion toimitusjohtaja: Kansainvälisyys on rikkaus

Kati Levoranta on vihaisista linnuista kuuluisan peli- ja viihdeyhtiö Rovion toimitusjohtaja. Kati hyppäsi toimitusjohtajaksi myyntitehtävistä ja aiemmalta lakiasiainjohtajan paikalta. Energinen ja kansainvälinen Kati on entinen maajoukkuetason tennispelaaja, ja tässä jaksossa keskustelemmekin mm. siitä, mitä hyötyä kilpaurheilusta on työelämässä, miten hakeutua uusiin työtehtäviin ja onko huipulla niin yksinäistä kuin sanotaan.

Sep 09, 201930:33
17. Antero Vartia, Compensate-säätiön perustaja: Innostus töistä vie mukanaan

17. Antero Vartia, Compensate-säätiön perustaja: Innostus töistä vie mukanaan

Antero Vartia on perustanut Compensate-säätiön, jonka avulla hän taistelee ilmastonmuutosta vastaan. Hän on myös entinen vihreiden kansanedustaja sekä yrittäjähenkinen monilahjakkuus, joka on perustanut Helsingin Mattolaituri-­kahvilan, Löyly-ravintolasaunan ja näytellyt elokuvissa. Tässä jaksossa keskustelemme Anteron kanssa mm. mielipidevaikuttamisesta, työn merkityksellisyydestä ja ajanhallinnan haasteista. Lisäksi Antero kertoo, miksi hän on huono esimerkki omalle tiimilleen.

Sep 01, 201936:36
16. Elina Björklund, Reiman toimitusjohtaja: Kasvun ja kansainvälistymisen visionäärinen johtaja

16. Elina Björklund, Reiman toimitusjohtaja: Kasvun ja kansainvälistymisen visionäärinen johtaja

Elina Björklund on Reiman toimitusjohtaja ja Suomen talouselämän merkittävimpiä vaikuttajia. Hänen johdolla suomalainen lastenvaateyritys on digitalisoitunut ja kansainvälistynyt, ja tässä jaksossa Elina paljastaa tärkeimmän tekijän vision ja strategian uudistamisessa ja toteuttamisessa. Keskustelemme myös siitä, mitä Kiinassa asuminen opetti Elinalle ja miksi uralla kannattaakin hakeutua ulkomaille.

Aug 26, 201931:08
15. Anna-Maria Tamminen, Hannes Snellmanin osakas: Suurin virhe neuvotteluissa on kyvyttömyys kuunnella

15. Anna-Maria Tamminen, Hannes Snellmanin osakas: Suurin virhe neuvotteluissa on kyvyttömyys kuunnella

Anna-Maria Tamminen on asianajotoimisto Hannes Snellmanin osakas, joka on erikoistunut kansainväliseen riidanratkaisuun. Tässä jaksossa keskustelemmekin sanavalmiin Anskun kanssa kansainvälisyydestä, neuvottelutaidoista ja saamme vinkkejä mm. palkkaneuvotteluihin. Ansku kertoo myös taustastaan kilpa-aerobic-valmentajana ja sen hyödyistä uralla. Kuulemme lisäksi hänen uransa kohokohdasta, joka jätti meidät lähes sanattomaksi.

Aug 19, 201937:03
14. Jyrki Katainen, EU-komissaari: Sanan valta saa ihmisiä liikkeelle

14. Jyrki Katainen, EU-komissaari: Sanan valta saa ihmisiä liikkeelle

J yrki Katainen on kaikkien tuntema poliitikko, joka on viimeiset viisi vuotta toiminut EU-komissaarina ja on juuri palaamassa takaisin Suomeen. Hän on toiminut myös kansanedustajana, valtiovarainministerinä ja Suomen pääministerinä vuosina 2011–2014, joka oli hänen mukaansa uran vaikeinta aikaa. Tässä jaksossa keskustelemmekin stressinsietokyvystä, sekä vaikuttamisesta ja siitä, millaista johtajuutta politiikka ja nykypäivän EU tarvitsee. 

Aug 11, 201925:29
13. Henriikka Puolanne, HOK-Elanto-ravintoloiden toimialajohtaja: Jokaisen numeron takana on ihminen

13. Henriikka Puolanne, HOK-Elanto-ravintoloiden toimialajohtaja: Jokaisen numeron takana on ihminen

Henriikka Puolanne on HOK-Elanto-ravintoloiden toimialajohtaja, joka on tehnyt nousukiitoisen uransa pääosin S-ryhmässä. Tässä jaksossa keskustelemme energisen Henriikan kanssa empatian merkityksestä, ihmisjohtamisesta ja työntekijöiden toimintavapaudesta, sekä asioiden priorisoinnista. Henriikka kertoo myös huonoimmasta saamastaan neuvosta ja uupumuksesta selviytymisestä.

Aug 05, 201931:51
12. Pia Kåll, Managing Partner, CapMan Buyout: Johtajien tulisi tiedostaa omat ennakkoluulonsa

12. Pia Kåll, Managing Partner, CapMan Buyout: Johtajien tulisi tiedostaa omat ennakkoluulonsa

Pia johtaa CapMan Buyoutia, joka on Pohjoismaiden vanhin listaamattomiin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi. Ennen sitä Pia toimi pitkään johdon konsulttina. Tässä jaksossa Pia kertoo, miten johtajuutta voi opetella ja miten saada lisää naisia hakeutumaan perinteisesti miesvaltaiselle pääomasijoitusalalle esim. Level20-hankkeen tuella. Käymme myös mielenkiintoisen keskustelun tiedostamattomista ennakkoluuloista ja niiden merkityksestä johtajuudessa.

Jul 29, 201936:01
11. Saku Tuominen, HundrEDin luova johtaja: Uskalla tehdä vähemmän sekä lopettaa

11. Saku Tuominen, HundrEDin luova johtaja: Uskalla tehdä vähemmän sekä lopettaa

Saku Tuominen on pitkän linjan yrittäjä ja yritysjohtaja, joka toimii opetusalan innovaatioihin keskittyvän HundrEDin luovana johtajana. Hän on aiemmin mm. kehittänyt yli 100 tv-formaattia, konsultoinut yli 100 yritystä ja kirjoittanut 11 kirjaa. Hän myös viljelee oliiveja Italiassa! Tässä jaksossa keskustelemme Sakun kanssa luovuudesta, päätöksenteosta, kokeilukulttuurista ja lopettamisen tärkeydestä. Saku antaa myös mainion vinkin siitä, miten voi harjoitella kiitollisuutta ja mitä hyötyä siitä on.

Jul 22, 201933:53
10. Kirsi Komi, hallitusammattilainen: Kannattaa olla itselleen armollinen

10. Kirsi Komi, hallitusammattilainen: Kannattaa olla itselleen armollinen

Tämän viikon podivieraamme on Kirsi Komi, yksi Suomen talouselämän vaikutusvaltaisimmista johtajista. Kirsi on hallitusammattilainen (mm. Metsä Board, Kansallisteatteri, Docrates ja aiemmin mm. Patria ja Citycon). Sitä ennen Kirsi oli parikymmentä vuotta mukana valloittamassa maailmaa Nokialla. Tässä jaksossa Kirsi kertoo, miten mentoroinnista voi saada rohkeutta, mikä rekrytoinnissa ratkaisee ja miten elämän suurin kriisi kasvatti häntä ihmisenä. Kirsi jakaa myös oppeja neuvottelutaktiikasta ja vinkkaa, miten valmistautua palavereihin.

Jul 15, 201935:01
9. Johanna Småros, Relexin perustaja: Insinöörin putkiaivoajattelu on sama kun mindfulness

9. Johanna Småros, Relexin perustaja: Insinöörin putkiaivoajattelu on sama kun mindfulness

Tekniikan tohtori Johanna Småros teki urahypyn logistiikan tutkijasta yrittäjäksi, ja hänen perustamansa ohjelmistotalo Relex on kasvanut globaaliksi menestystarinaksi. Vuoden bisnesnaiseksikin valittu Johanna paljastaa meille tässä jaksossa, että kaikki on kuitenkin ollut kiinni vain sattumasta, eikä hänellä ole ikinä ollut urasuunnitelmaa. Johanna myös kertoo, mikä meidän kysymyksistä on hänen mielestään täysin kohtuuton. Voitko arvata, mikä se on?

Jul 07, 201932:56
8. Risto Siilasmaa, Nokian hallituksen puheenjohtaja ja F-Securen perustaja: Uskalla näyttää heikkoutesi

8. Risto Siilasmaa, Nokian hallituksen puheenjohtaja ja F-Securen perustaja: Uskalla näyttää heikkoutesi

Tässä jaksossa vieraanamme on Risto Siilasmaa, joka ei juuri esittelyjä tarvitse. Hän on yrittäjä ja paranoidi optimisti,  joka toimii Nokian hallituksen puheenjohtajana ja on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja. Keskustelemme Riston kanssa hänen johtamisfilosofiastaan, aitouden ja heikkouksien näyttämisen tärkeydestä ja siitä, miten elämässä on uskallettava haaveilla ja tehdä myös yllätyksellisiä asioita. 

Jul 01, 201938:02
7. Pia Aaltonen-Forsell, Outokummun talousjohtaja: Mahdollisuuksia tarjoutuu valmistautuneelle

7. Pia Aaltonen-Forsell, Outokummun talousjohtaja: Mahdollisuuksia tarjoutuu valmistautuneelle

Pia Aaltonen-Forsell on Outokummun talousjohtaja, joka päätti jo varhain urallaan haluavansa pörssiyhtiön talousjohtajaksi. Pia rakensi uraansa askel askeleelta tätä päämäärää kohti, ja tässä jaksossa saammekin Pialta hyviä vinkkejä urahaaveiden toteuttamiseen. Keskustelemme Pian kanssa myös suomalaisesta keskusteluilmapiiristä, diversiteetistä ja maatilan hoidosta (kyllä!).

Jun 24, 201930:43
6. Suvi-Anne Siimes, Telan toimitusjohtaja: Kritiikin edessä ei aina pidä taipua

6. Suvi-Anne Siimes, Telan toimitusjohtaja: Kritiikin edessä ei aina pidä taipua

Suvi-Anne Siimes on Telan toimitusjohtaja, entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja ja ministeri. Tässä jaksossa keskustelemme Suvi-Annen kanssa johtamisesta, vaikuttamisesta ja vallasta niin politiikassa kuin sen ulkopuolellakin. Saamme myös kuulla, miten kritiikkiä kannattaa antaa ja vastaanottaa. Suvi-Anne antaa myös kullanarvoisen vinkin siitä, miten nuoren työikäisen kannattaa varautua tulevaan.

Jun 17, 201929:08
5. Kaori Uehigashi, BCG:n osakas: Pieni mutta pippurinen projektinjohtaja

5. Kaori Uehigashi, BCG:n osakas: Pieni mutta pippurinen projektinjohtaja

Kaori Uehigashi toimii osakkaana kansainvälisessä konsultointiyhtiö Boston Consulting Groupissa ja johtaa suuria investointiprojekteja ympäri maailmaa. Silloin kun Kaori ei rakenna kaivoksia, laivoja tai energialaitoksia, hän harrastaa mm. viulunsoittoa. Tässä jaksossa Kaori kertoo uratarinansa lisäksi millaista on toimia perinteisesti miesvaltaisilla aloilla, kulttuurierojen merkityksestä ja mikä on hänen huonoin saamansa neuvo.

Jun 10, 201929:59
4. Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja: Muutosta ajaa kunnianhimo tai kipu

4. Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja: Muutosta ajaa kunnianhimo tai kipu

Pekka Mattila on Aalto-yliopiston Professor of Practice ja Aalto University Executive Educationin toimitusjohtaja. Hän on suorasanainen johtamisen huippuosaaja, jonka intohimona on taide. Tässä jaksossa keskustelemme Pekan kanssa muutosjohtamisen haasteista, riittämättömyyden tunteesta ja tiimistä menestyksen mittarina. Lisäksi Pekka kertoo, mikä on johtajan pahin synti.

Jun 03, 201928:16
3. Marianne Saarikko-Janson, No Asshole Ventures: Älä tyydy kompromisseihin

3. Marianne Saarikko-Janson, No Asshole Ventures: Älä tyydy kompromisseihin

Marianne Saarikko-Janson on palkitun Fondia-lakipalveluyrityksen perustaja ja toimii nykyään sijoittana No Asshole Ventures -yhtiössään. Häneltä löytyy kokemusta yrittämisen ja menestyksen hyvistä ja huonoista puolista sekä rohkeutta puhua vaikeistakin asioista. Tässä jaksossa Marianne kertoo uratarinansa lisäksi siitä, miten heikkouksiin ei kannata takertua, miksi johtajan itsetunnon pitää olla kunnossa ja kuinka Ban Bossy on lähellä hänen feministisydäntään.

May 27, 201929:34
2. Sanna Suvanto-Harsaae, hallitusammattilainen: Parhaissa hallituksissa osataan tapella

2. Sanna Suvanto-Harsaae, hallitusammattilainen: Parhaissa hallituksissa osataan tapella

Sanna Suvanto-Harsaae on yksi Suomen talouselämän kovimmista nimistä. Hän on tehnyt uransa markkinoinnissa ja kuluttajabusineksessä, ja toimii nykyään hallituksen jäsenenä yhdeksässä yrityksessä Pohjoismaissa. Tässä jaksossa Sanna kertoo, miten hän päätyi hallitusammattilaiseksi, mikä hallitustyöskentelyssä motivoi ja miksi hän kannustaa johtoa tekemään vähemmän mutta suuremmin ja paremmin.

May 18, 201929:58
1. Laura Tarkka, Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja: Johtaminen on kitkan poistamista

1. Laura Tarkka, Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja: Johtaminen on kitkan poistamista

Laura Tarkka on legendaarisen hotelliryhmä Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri, joka on tehnyt muutamia merkittäviä urahyppyjä investointipankista yritysjärjestelyihin ja talousjohtajasta toimitusjohtajaksi. Tässä jaksossa Laura kertoo, mitä hyötyjä alan vaihdosta on, mikä ratkaisee rekrytoinnissa ja mistä hän on urallaan ylpein tänä päivänä.
May 16, 201929:55
0. Leadcastin esittely

0. Leadcastin esittely

Miksi kaksi juristia lähtee tekemään podcastia työn ja arkirumban ohessa? Mistä aiheista Leadcastissa keskustellaan ja miksi sinun kannattaa kuunnella sitä? Tässä esittelyjaksossa Essi ja Maria kertovat podinsa taustan ja tarkoituksen!

May 16, 201903:15