Skip to main content
Spotify for Podcasters
Hospitality & Leiderschap Podcast

Hospitality & Leiderschap Podcast

By Letsgoactive training groep

Interviews, gesprekken, informatie en vooral inspiratie op het gebied van gastvrijheid, Givability®, leiderschap en leidinggeven. Gemaakt door Letsgoactive training groep, het trainingsbureau voor effectieve Hospitality & Leiderschapstrainingen. Mail ons jouw vragen naar podcast@letsgoactive.nl en je hoort je antwoord in een volgende podcast!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Nr. 1 Leidinggeven aan zelforganisatie - Seizoen 3

Hospitality & Leiderschap PodcastNov 26, 2021

00:00
42:37
Nr. 1 Leidinggeven aan zelforganisatie - Seizoen 3

Nr. 1 Leidinggeven aan zelforganisatie - Seizoen 3

In deze eerste Hospitality & Leiderschap Podcast van het derde seizoen is Werkgelukdeskundige Veronique Kilian te gast. Haar recent uitgebrachte derde managementboek 'Leidinggeven aan zelforganisatie' en haar persoonlijke ervaringen staan centraal in deze podcast. Je krijgt inzicht in zelfsturende en zelforganiserende teams, wat daarbij komt kijken en wat er kan misgaan. En uiteraard komt werkgeluk uitgebreid ter sprake. Een mooi inspirerend gesprek! 
Nov 26, 202142:37
Nr. 11 Een klik met iemand hebben of juist niet - Seizoen 2

Nr. 11 Een klik met iemand hebben of juist niet - Seizoen 2

Wat maakt nu dat je met de ene persoon juist meteen een klik hebt en de ander direct in je allergie zone terecht komt? En wat betekent dit in een team. In deze podcast is DISC en Insights Discovery expert Angelique Heijmans te gast en gaan we deze vraag beantwoorden. Wat is het verschil tussen DISC en Insights, wat betekenen de kleuren en wat kun je ermee? 
Mar 09, 202152:25
Nr. 10 Diversiteit & verandering - Seizoen 2

Nr. 10 Diversiteit & verandering - Seizoen 2

In deze episode nemen Change Expert en Trainer Astrid van Wanum en Jeff Dadema je mee in diversiteit, in ruime zin, en in verandering. Wat is diversiteit precies en wat levert het jouw organisatie of team op? Welke uitdagingen komen we tegen en hoe ga je daar als leider mee om. Wat zien we in de maatschappij gebeuren en wat is onze visie hierop. Een ietwat filosofische aflevering van de Hospitality & Leiderschap podcast dit keer. 
Mar 01, 202147:25
Nr. 9 Perspectief voor de Horeca - Seizoen 2

Nr. 9 Perspectief voor de Horeca - Seizoen 2

De horeca is al maanden op slot en er lijkt maar geen eind te komen aan de tunnel. Wat is er nodig weer aan de slag te kunnen en hoe kun je als horecaondernemer ook zelf werken aan perspectief? Van defensief naar offensief beleid! Thom Olschansky en Jeff Dadema geven hun kijk op de zaak en nemen je mee in het hervinden van perspectief. Met uiteraard de nodige tips! 
Feb 23, 202150:35
Nr. 8 Mensgericht & Gastvrij leidinggeven - Gevend Leiderschap - seizoen 2

Nr. 8 Mensgericht & Gastvrij leidinggeven - Gevend Leiderschap - seizoen 2

In deze aflevering nemen Femke van Erp en Jeff Dadema je mee in de nieuwe leiderschapsstijl Gevend Leiderschap. Een mensgerichte hedendaagse manier van leidinggeven voortgekomen uit de Givability® filosofie. Wat is Gevend Leiderschap en waarin verschilt Gevend Leiderschap met andere leiderschapsstijlen? Waarom is het voor leidinggevenden zo interessant is met de knop op geven leiding te geven: het maakt leidinggeven effectiever en makkelijker. 
Feb 16, 202155:04
Nr. 7 Leiderschap & Kwaliteit van leven in de ouderenzorg - seizoen 2

Nr. 7 Leiderschap & Kwaliteit van leven in de ouderenzorg - seizoen 2

Te gast in deze episode is Jeanine Huijbregts, Adviseur Gastvrijheid bij Thebe. Wat is nu precies kwaliteit van leven en hoe zorg je ervoor deze kwaliteit van leven te realiseren, onder normale omstandigheden en in covid-19 tijd? Jeanine geeft haar inspirerende visie en hoe zij zich er hard voor maakt. Daarnaast krijg je als luisteraar een mooie inkijk in hoe je met lef en leiderschap echt iets voor elkaar krijgt.  
Feb 08, 202147:49
Nr. 6 Positief Leiderschap in de hotellerie in crisistijd - seizoen 2

Nr. 6 Positief Leiderschap in de hotellerie in crisistijd - seizoen 2

De term 'anderhalve meter maatschappij' was nog maar nauwelijks gevallen of Postillion Hotels kwam onder leiding van Algemeen Directeur Erik-Jan Ginjaar met de oplossing voor vergaderen en congresseren op 1,5 meter. In deze editie van de Hospitality & Leiderschap Podcast is Erik-Jan te gast en deelt hij zijn inspirerende visie op leiderschap in crisistijd. Hoe houd je tijdens lock downs en in crisis de mensen in je organisatie betrokken? Wat is de rol van positiviteit en aandacht? Een waanzinnig inspirerende leiderschap podcast!
Feb 01, 202154:46
Nr. 5 Gastvrij leiderschap in de wereld van de Wooncoöperatie - Seizoen 2

Nr. 5 Gastvrij leiderschap in de wereld van de Wooncoöperatie - Seizoen 2

Hoe word je als Wooncoöperatie met behulp gastvrijheid een onderscheidend klantgerichte organisatie? In een markt waarin veelal argwanend naar Wooncoöperaties wordt gekeken, laat Stichting Woonopmaat onderleiding van Directeur-Bestuurder Sjoerd Hooftman zien hoe je dat aanpakt. Een prachtig interview met mooie leiderschapsinzichten en praktische voorbeelden. 
Jan 25, 202152:24
Nr. 4 Goed voor jezelf zorgen tijdens de lock down - Seizoen 2

Nr. 4 Goed voor jezelf zorgen tijdens de lock down - Seizoen 2

Gastvrij zijn naar jezelf en voor jezelf zorgen. In deze extra ingelaste editie neemt Mindfullness trainer Ellen Spoor je mee in hoe je goed voor jezelf kunt zorgen tijdens de lock down periode. Ervaar je extra stress omdat je niet aan het werk kunt of mag, werk je thuis en is vind je niet de rust die je nodig hebt om goed te functioneren? Wordt het allemaal een beetje teveel en merk je dat de huidige crisis een zware wissel trekt op je humeur? Dan is deze extra editie van onze podcast serie er vooral voor jou. Met concrete eenvoudige tips die je direct kunt toepassen om rustiger te worden en minder stress te ervaren met als resultaat dat je weer positief vooruit kunt.  
Jan 20, 202142:25
Nr. 3 De noodzaak van Purpose - Seizoen 2

Nr. 3 De noodzaak van Purpose - Seizoen 2

Waarom doe jij wat je doet? Wat is de reden dat jouw organisatie bestaat? Meer dan ooit is het nuttig om over je missie en doel na te denken. En gezien de veranderende wereld, opnieuw te heroverwegen. Nieuwe paden te bewandelen en (weer) succesvol te worden. In deze episode is Frank Veldhof van Hutten en Edorfine te gast. Jeff en Frank nemen je mee in de wereld van Purpose, visie en het succes van organisaties. 
Jan 19, 202150:16
Nr. 2 De kracht van Givability® - Seizoen 2

Nr. 2 De kracht van Givability® - Seizoen 2

De term komt regelmatig voor in onze podcasts, Givability®. Wat is Givability® nu precies? Wat houden de 7 principes in? En hoe kun jij Givability® inzetten in jouw werk en omgeving. In deze extra lange podcast nemen Jeff Dadema en Chantal van de Wiel je mee en vertellen ze hoe het precies werkt. Je krijgt daarbij uiteraard concrete tips om direct ook jouw knop op 'geven' te zetten en het succesvol toe te passen. Na het luisteren van deze podcast kun jij zelf meer impact maken en positieve invloed uitoefenen op alles om je heen. 
Jan 12, 202101:01:20
Nr. 1 Sterke Teams - Seizoen 2

Nr. 1 Sterke Teams - Seizoen 2

We willen allemaal graag een sterk en succesvol team. Wat is een sterk team precies en wat komt erbij kijken je team sterk en succesvol te maken? In deze eerste episode van 2021 gaan Femke van Erp en Jeff Dadema op zoek naar het geheim van een sterk team. Met sprekende voorbeelden en veel stof om over na te denken. Laat je weer inspireren en werk aan jouw eigen team!
Jan 05, 202152:56
Nr. 10 Gastvrij netwerken, live & online

Nr. 10 Gastvrij netwerken, live & online

Waar draait netwerken precies om? Wat is de rol van gastvrijheid bij netwerken en hoe doe je dat nu effectief? Je krijgt de antwoorden in deze episode. Gast aan tafel bij Jeff is niemand minder dan LinkedIn specialist Harrie Lamers. Het gesprek gaat over online netwerken en live netwerken, over netwerk events in deze tijd en in normale tijden waar we hopelijk snel weer in terecht komen. Uiteraard met de nodige concrete tips van Harrie. Veel luisterplezier!
Dec 22, 202049:08
Nr. 9 Leiderschap in Duurzaamheid

Nr. 9 Leiderschap in Duurzaamheid

Gast aan tafel in deze episode is Dennis Rook, Manager Verkoop bij Irado en Givability® Ambassador. Dennis is een gedreven leidinggevende met passie voor duurzaamheid. Samen met zijn team en collega's bij Irado werkt hij dagelijks aan een afval-vrije wereld en een afval-vrij bedrijf. Waarom is dit zo belangrijk en hoe word je een afval-vrij bedrijf? Je hoort het in deze podcast. Daarnaast vertelt Dennis hoe hij leiding geeft aan zijn team in deze bijzonder tijd van thuiswerken. Veel luisterplezier weer!
Dec 15, 202044:01
Nr. 8 Persoonlijk Leiderschap

Nr. 8 Persoonlijk Leiderschap

In deze episode van de Hospitality & Leiderschap Podcast staat leiderschap centraal en nemen Remko Delsasso en Jeff Dadema van Letsgoactive training groep je mee in Persoonlijk Leiderschap. Hoe maak jij persoonlijk het verschil? Hoe ga je om met tegenslagen en ongewenste situaties? Wat doet de huidige tijd met je en hoe doorsta je die met glans? Je krijgt antwoord op jouw persoonlijke leiderschap vragen, maakt kennis met systemisch denken en leert hoe Givability® helpt bij jouw eigen leiderschap.. Bovendien is het ook gewoon weer een superleuke podcast om naar te luisteren!
Dec 07, 202051:20
Nr. 7 Givability® in de Ziekenhuiszorg

Nr. 7 Givability® in de Ziekenhuiszorg

Inspirerende Hospitality & Leiderschap podcast met als gast Marc Asselbergs, directeur van Revoir Groep, Gevend Leider en Givability® Ambassador. Je krijgt een boeiende inkijk in de wereld van de oogheelkunde een de oogheelkunde poli. Over hoe het team van Revoir en Ergra met behulp van Givability® het verschil maakt op de poli en over leiderschap in de wereld van 'beter zien'. 
Nov 30, 202040:23
Nr. 6 De Mens van Morgen

Nr. 6 De Mens van Morgen

Margôt van Brakel, auteur van het boek 'De mens van morgen', is te gast in deze Hospitality & Leiderschap Podcast. Margôt is communicatie strateeg expert en expert op het gebied van Artificial Intelligenge. In de podcast krijg je een inkijk in hoe wij als mensen met ons leiderschap de toekomst zelf in handen hebben. Een waanzinnig inspirerend gesprek wat je zeker wilt beluisteren!
Nov 23, 202053:54
Nr. 5 Leiderschap in de coronatijd & ontwikkelingen in de cateringmarkt

Nr. 5 Leiderschap in de coronatijd & ontwikkelingen in de cateringmarkt

In deze episode is Frank Veldhof, Operationeel Directeur van Hutten, te gast bij Jeff Dadema aan tafel. Een super inspirerend gesprek over amplitief leiderschap in coronatijd, over gastvrijheid en de veranderingen in de cateringmarkt en de toekomst van samenwerken in organisaties.
Nov 17, 202046:38
Nr. 4 Trainingsgedrag & effect

Nr. 4 Trainingsgedrag & effect

Onze podcast gaat deze week over trainingsgedrag en effect. Een inspirerend interview met Stefanie Emons, Communicatie & Gedragsspecialist, trainingsacteur en trainer bij Letsgoactive training groep.
Nov 09, 202030:35
Nr. 3 Werkplezier

Nr. 3 Werkplezier

In deze episode heeft Jeff Dadema een inspirerend gesprek met Nicole de Leeuw, Givability trainer bij Letsgoactive en eigenaar van Escape Room Emmelocked over werkplezier. Wat zorgt voor werkplezier en wat niet? Hoe zit het met het werkplezier nu we allemaal veel online werken? Luister deze Podcast van Letsgoactive training groep. 
Nov 03, 202037:56
Nr. 2 Gastvrijheid in een lastige tijd

Nr. 2 Gastvrijheid in een lastige tijd

Een inspirerend gesprek tussen Jeff Dadema (Host) en Hospitality & Sales Trainer Bianca Cuperus van Letsgoactive training groep over gastvrijheid en het verschil maken in deze lastige crisisperiode. 
Oct 28, 202041:40
Nr. 1 Introductie Hospitality & Leiderschap Podcast

Nr. 1 Introductie Hospitality & Leiderschap Podcast

In deze eerste podcast maak je kennis met Letsgoactive training groep, ons gedachtegoed en jouw host in onze podcasts: Jeff Dadema
Oct 20, 202025:49