Skip to main content
Spotify for Podcasters
Life Unbottled

Life Unbottled

By Life Unbottled

За нещата от живота и виното в него. Ана и Яна сядат на разговор една с друга и с интересни събеседници. Пиейки вино и разсъждавайки за морал, възпитание, деца, мъже, жени, мода, книги, филми, изкуство, пътувания, IT, готвене, самолети и каквото се сетите. Не, че ние сме вещи по всяка тема, но пък имаме приятели от всички сфери на живота. Съдържателни и точно в целта.
Available on
Apple Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Life Unbottled Ep. 11: Keratsuda & Tattoos

Life UnbottledJun 23, 2020

00:00
40:53
Life Unbottled Ep. 11: Keratsuda & Tattoos

Life Unbottled Ep. 11: Keratsuda & Tattoos

Леко разюздан епизод след, по време или преди пандемия. 

Виното е Керацуда на Вила Мелник. Мистериозен, забравен и неразбиран сорт, интерпретиран от семейство Зикатанови по модерен, ненатрапчив и елегантен начин. Ще научите и за самата изба и за нейните инициативи и защо обединението наистина прави силата.

Гостува ни Катерина Бояджиева, с която имаме доста интимно познанство. Млада, самородна и изящно талантлива дама в своята област: татуирането. И не само в нея. 

ENJOY!


Jun 23, 202040:53
Life Unbottled, ep. 10: една е Митра, биовиното и винените пътувания

Life Unbottled, ep. 10: една е Митра, биовиното и винените пътувания

Ето ни на първата кръгла цифра - десети епизод! Ако бяха женени, Ана и Яна щяха да празнуват сватба на цветята. Не са,  но празнуват десетата си изява в ефир интимно - говорят си една с друга. За чист живот - био лозя и вина, за чудната Митра (жена и вино) и за още по-чудната Северна и Североизточна винена България. Да не забравяме и Калимочо-то.

Записан преди повече от месец и половина, този епизод се излъчва едва сега - когато се надяваме, че тъмата се развиделява и че придвижването няма да е така ограничено.

Бележка под линия: поради датата на записа, т.е. преди извънредното - COVID-19 - положение, някои събития, за които говорим като джаз феста на изба Орбелус не са актуални, но така добре ни се получи, че не искахме да презаписваме или редактираме излишно. 

May 04, 202031:39
Life Unbottled, ep. 09: Емил Иванов и как да преборим ограниченията си, изба Хараламбиеви и Кайлъшки мискет

Life Unbottled, ep. 09: Емил Иванов и как да преборим ограниченията си, изба Хараламбиеви и Кайлъшки мискет

Винената тема в този епизод е за изба Хараламбиеви и техния Кайлъшки мискет. Haralambievi Family Vineyards е семеен проект на Димитър и Цвети Хараламбиеви, роден от силна любов към виното и безгранична отдаденост към работата. Повече за избата можете да научите на сайта www.hubavovino.com. Изба Хараламбиеви можете да следите и в социалните мрежи: Facebook -  Haralambievi family vineyards & Instagram - haralambievivineyards

Разговаряме с Емил Иванов, бивш банкер с международен опит, настоящ ТВ водещ, за човешките ограничения, какви възможности и граници имаме и какво всъщност представлява успехът. Предаването Отвъд ограниченията на Емо Иванов можете да гледате по WNESSTV, като скоро очакваме съвсем нови интервюта с вълнуващи и вдъхновяващи гости.

Mar 08, 202042:27
Life Unbottled, ep. 08 - за медитацията и среща с Яна Янева, за изба Царев Брод и тяхната Гергана – кръстоска между Димят и Мускат Отонел

Life Unbottled, ep. 08 - за медитацията и среща с Яна Янева, за изба Царев Брод и тяхната Гергана – кръстоска между Димят и Мускат Отонел

В новия епизод на Life Unbottled ви срещаме с Яна Янева - учител по медитация - Habit Mindful Living и собственик на галерия SABAI. Яна е от онези градски хора, постигнали всичко, за което повечето хора мечтаят: успешна кариера в международна компания, семейство и на пръв поглед щастлив живот, докато в същото време тя „прегаря“. Минава доста време, докато съвсем случайно, благодарение на един онлайн курс по медитация тя преоткрива себе си, способността да намира равновесие и истинското си призвание: да помага на хората да намират баланс и да водят съзнателен живот.
Виното, с което ви запознаваме в осмия ни епизод е Гергана на изба Царев Брод.
Гергана е бял хибриден винен сорт грозде, селектиран чрез кръстосване на сортовете Димят и Мускат Отонел.

Feb 25, 202038:23
Life Unbottled, ep. 07: за Трифон Зарезан, среща със Слав & Хубен и новия винен проект Wine Hippies

Life Unbottled, ep. 07: за Трифон Зарезан, среща със Слав & Хубен и новия винен проект Wine Hippies

В седми епизод на Life Unbottled ви срещаме с една стихийна творческа двойка – Слав & Хубен, създателите на 12mag, представяме един нов винен проект – Wine Hippies и Яна разказва за легендата около Трифон Зарезан.

Слав Анастасов е познат най-вече като гримьор, Хубен Хубенов – като стилист. Двамата са истинско стихийно креативно дуо, което стои зад независимия онлайн проект 12 Magazine – платформа, в която можете да намерите микс от мода, култура, интервюта и да усетите България като част от света – без компромис и без задръжки.

Wine Hippies – е нов и нетрадиционен винен проект, зад който стоят Димитър Николов от Apollo Wines и Атанас Балев, управител на софийския ресторант Космос.

Трифон Зарезан е ясен, макар че последните години Св. Валентин се опитва да го засенчи – ние сме либерални и сме ОК всеки да празнува каквото и когато пожелае!

Feb 05, 202054:05
Life Unbottled, ep. 06: за кафето и оранжевите вина

Life Unbottled, ep. 06: за кафето и оранжевите вина

В този епизод ни гостува Йордан Дъбов. Към 2020 той е единственият български кафе експерт на световно ниво, създател на пекарната за специални кафета - DABOV Specialty Coffee и съдия в конкурса Cup of Excellence, където се избират най-добрите кафета на света. С него говорим за началото на кариерата му, за това как се създава професия и добър вкус и как се става толкова добър, колкото е той. Интересно и респектиращо е, чуйте го.

В частта за виното споделяме с вас поредното интересно и немасово вино: Orange Barrel Fermented на изба Марян.

Jan 20, 202056:52
Life Unbottled, ep. 05 – Birds Harvest & фотографската изложба „100 грама нежност“

Life Unbottled, ep. 05 – Birds Harvest & фотографската изложба „100 грама нежност“

В първия епизод на Life Unbottled за 2020 ви пожелаваме една невероятна, незабравима, изпълнена с много поводи за весел смях и прекрасни вина година, в която да сте много здрави, да жънете успехи и не на последно място да обичате и да бъдете обичани!

Първото вино, с което ви запознаваме тази година е Trace de Soleil Birds Harvest Sémillon 2017 г. на българската изба Eolis Estate. Сортът Семийон, произхождащ от района на Бордо, Франция, е един от късно зреещите сортове, използван за направата на висококачествени ароматни сухи бели вина. Birds Harvest фигурира в наименованието на това вино, защото бележи моментът, в който гроздето е толкова добре узряло и дори започва леко да стафидира, че птиците пристигат, за да му се насладят. От това грозде Семийон, късна беритба, е произведен Trace de Soleil, който ние ви съветваме да пробвате, както и да ни споделите вашите впечатления.

Срещаме ви с Вера Гоцева – Lomovera, която води курсове по фотография, фотоуикенди, корпоративни фототиймбилдинги и публични лекции в различни формати. Зад гърба си има солиден опит като журналист и фотограф с интереси в сферата на визуалните изкуства, психологията, науката и технологиите и София Фердинандова, съдружник в организацията „Психодраматична работилница“, училищен психолог с над 10 годишен опит, психотерапевт, супервизор и обучител в метода психодрама, един от създателите на благотворителния проект „Живот на килограм“, който достига до учениците между 12 и 18 години, работейки с тях в училище, като целта е една: децата да бъдат предпазени от хранителни разстройства като анорексия, булемия, хиперфагия, орторексия и други.

Живот на килограм“ и Lomovera си партнират за Фотографската изложба „100 грама нежност“, която ще бъде открита на 9 януари и ще продължи до 2 февруари, тази година и може да бъде посетена ежедневно и безплатно в гaлерия Credo Bonum Gallery.

Jan 03, 202029:22
Life Unbottled, ep. 04 – пилотиране на самолети и пенливи вина

Life Unbottled, ep. 04 – пилотиране на самолети и пенливи вина

В четвъртия епизод на Life Unbottled стартираме нова рубрика, която още се двоумим как да кръстим, като вариантите за сега са:
а) По-добре късно, отколкото никога
б) Late bloomer
в) Никога не се отказвай
Първият ни гост е Александър Богоявленски – digital mastermind, журналист с дългогодишна практика в България и Великобритания, експерт и маниак на тема авиация и отскоро професионален пилот. С него си говорим за това как се става пилот, какво образование и какви бучения са необходими и къде човек може да реализира мечтата си да полети. Надяваме се неговата лична история да ви вдъхнови и не само да вярвате в чудесата, а да вярвате в мечтите си и никога да не спирате да ги преследвате!
Втората ни тема в епизода е българското пенливо вино, като в частност ви представяме Midalidare Sparkling Brut - пенливо вино Брут по традиционен метод, което силно ни впечатли на DivinoTaste2019. Midalidare Sparkling Brut е от 100% Шардоне, собствени лозя на изба Мидалидаре, набрано на ръка в края на месец август от лозов масив Присовете, Дабовец (сертифициран за Био производство). Отлежава върху утайките си 24-60 месеца, а от избата споделят, че може да се консумира както веднага, така и има потенциала да отлежава 10 и повече години.
Горещо ви препоръчваме това вино, особено подходящо за празничните вечери, но не само!

Dec 24, 201930:14
Life Unbottled, ep. 03 - винени магазини и винени номади

Life Unbottled, ep. 03 - винени магазини и винени номади

В третия епизод на Life Unbottled си говорим предимно за вино, но не съвсем. Първата тема касае винените магазини: как да ги избираме, как да навигираме в тях, как да общуваме с персонала там и изобщо как да си излезем с бутилка вино, която да ни направи щастливи. По-долу ще намерите списък, който ще ви помогне в тази задача. Веднага правим уговорката да не приемате лично липсата на любимия ви магазин или търговец, това са тези, които са се доказали с времето.

Втората част от епизода ни среща с Ирина Софранова, която определяме като (винен) номад. В търсенето на натуралните хора, места и човешки истории, виното е само проводник. Човек, който прекарва 2/3 от годината на път. Има какво да разкаже...

ВИНЕНИ МАГАЗИНИ

Специализирани винени магазини: дали са посветени предимно на български или на вносни вина, тук можете да намерите немасова селекция, подбрана с познание, разбиране и усет към виното. На тези места можете да очаквате адекватна консултация и дегустационни събития.

СОФИЯ:

- Casavino: ул. Дойран 10А, ж.к. Бели брези, бул. Ген. М. Д. Скобелев 59, бул. Янко Сакъзов 48, бул. Александър Малинов 91, ж.к. Младост 4, бул. Александър Пушкин 34, кв. Бъкстон, бул. Симеоновско шосе 110

- Crafter: ул. Христо Белчев 6

- Crispy Deli: ул. Врабча 14

- Enjoywine: ул. Цар Иван Шишман 19

- Le Petit Quche: ул. Оборище 6

- SeeWines gallery: бул. България 106

- Tempus Vini Wine Point: ул. Княз Борис I 81

- Vino Orenda: Руски паметник, ул. Македония 50А, вход от към бул. Скобелев

- Vinello: Аутлет Център - бул. Цариградско шосе 92A, Мол Сердика Център - бул. Ситняково 48, ул. Княз Александър Батенберг 16, Мол Парадайз Център - бул. Черни Връх 100

- Vinopoly: кв. Драгалевци, ул. Папрат 5 и кв. Бояна, ул. Кумата 8

- Wine & Co: ул. Ангел Кънчев 7

- Wine Emporium: ул. Казбек 59, ул. Екзарх Йосиф 30

- 1000 km Around Sofia: ул. Ангел Кънчев 8

- Купаж: ул. Солунска 42

ВАРНА:

- Casavino: ул. Георги Бенковски 3, Приморски парк II 482

- Vinopoly: бул. Владислав Варненчик 186 – МОЛ Варна

- БестКо Трейд: ул. Бузлуджа 9

- Kose Art Wine: ул. Юри Венелин 1

- "За вино": бул. Владислав Варненчик 186 – МОЛ Варна

- „На Здраве“: ул. Марин Дринов 49

- Родопа Милк: ул. Сан Стефано 16 (с най-обширна винена селекция), ул. Никола Михайловски 17, ул. Прага 2

- Складът – wine and liquor store: ул. Брегалница 12, ул. Димитър Икономов 23

РУСЕ:

- Enoteca Wine & Coffee: ул. Баба Тонка 1

В града има и фирмени магазини на местните изби: Винарски съюз Нисово, Винпром Русе, Левент и Седем поколения.

Онлайн магазини и сайтове на вносители с възможност за доставка:

- Apollowine - https://apollowine.com/

- Wineo -  https://wineo.bg/

- Cartel Wine & Spirits - https://www.cartelbg.com/

- MEIK 98 - http://www.meik98wines.com/

- Seewines - https://seewines.eu/

- Winebox - https://www.winebox.bg/

- Кино и Вино - https://kinoivino.bg/

- Мулен - https://moulin.bg/

Винени барове с цени за вкъщи:

- Grape Central: София, ул. Цар Самуил 45

- Vino Culture: Пловдив, ул. Отец Паисий 5

- Wineground Bottles & Beans: Варна, ул. Добри Чинтулов 18

Вериги магазини с добра винена селекция: Kaufland, Lidl, Metro, Фантастико.

Dec 07, 201944:24
Life Unbottled, ep. 02 - DiVino.Taste 2019 и винените изложения

Life Unbottled, ep. 02 - DiVino.Taste 2019 и винените изложения

Във втория епизод на Life Unbottled ви срещаме с Емил Коралов, организатор на Divino.Taste, издател на сп. DiVino и най-общо казано винен визионер.  Емо ни разказва какво предстои и какво да очакваме от Divino.Taste 2019 г.: кои са най-интересните майсторски класове, колко са избите, с които ще можете да се запознаете и още любопитни факти.
Говорим си и по-общо за винените изложения:  какво трябва да знаем за тях, как да се организираме и какво са Dos & Don’tsосновните правила на етикета, с които да се съобразяваме.

Nov 20, 201931:44
Life Unbottled, ep. 01 - Кои са Ана & Яна

Life Unbottled, ep. 01 - Кои са Ана & Яна

В първия епизод на Life Unbottled искаме да ви се представим – както със собствени думи, така и през очите на приятели и колеги.
Яна Петкова е винен автор и консултант, професионален дегустатор и лектор, блогър и ресторантьор.
Ана Динкова е обучител по личен, бизнес етикет, консултант по корпоративни комуникации, пише на свободна практика за няколко водещи онлайн медии.
Останалото – в първи епизод на Life Unbottled!

Nov 18, 201913:26
Life Unbottled - Старт!

Life Unbottled - Старт!

Life Unbottled – един подкаст за нещата от живота и виното в него.

Ние сме Ана и Яна и в разговор една с друга, както и с интересни събеседници, разбира се и пиейки вино ще разсъждаваме за всичко, което ни вълнува: възпитание, деца, мъже, жени, мода, книги, филми, изкуство, пътувания, джаджи, готвене, самолети и каквото се сетите.

Не, че ние сме вещи по всяка тема, но пък имаме приятели от всички сфери на живота. Съдържателни и точно в целта.

Nov 13, 201900:58