Skip to main content
Spotify for Podcasters
Lightworkers Podcast

Lightworkers Podcast

By Lightworkers Community

Welkom bij de Lightworkers Podcast, dé plek voor bewustwording, holistisch leven en spirituele verdieping. Hier gaan we samen op zoek naar antwoorden op levensvragen en ontdekken we manieren om ons bewustzijn te vergroten, zodat we meer balans, rust en geluk kunnen ervaren in het dagelijks leven. Tijdens onze gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen leer je hoe je jouw spirituele groei kunt bevorderen en op een dieper niveau kunt transformeren. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en ons innerlijke licht versterken, zodat we een positieve impact kunnen hebben op de wereld om ons heen.
Currently playing episode

Leven vanuit dankbaarheid: 7 tips

Lightworkers PodcastMay 04, 2023

00:00
13:53
Leven vanuit dankbaarheid: 7 tips

Leven vanuit dankbaarheid: 7 tips

In de vorige podcastaflevering heeft Antonietta gesproken over leven vanuit je hart, en dankbaarheid is een belangrijk aspect dat daarbij hoort. Leven vanuit dankbaarheid betekent bewust zijn van de positieve aspecten in het leven en deze waarderen, of het nu kleine dingen zijn zoals de zon die schijnt of grotere dingen zoals gezondheid en sterke relaties met dierbaren. 

Dankbaarheid kan op verschillende manieren in het leven worden geïntegreerd:

  • Het verleggen van je focus naar dankbaarheid en meditatie helpen om je gedachten te kalmeren en je te concentreren op het heden, wat leidt tot een gevoel van dankbaarheid.
  • Dankbaarheid is een houding die dagelijks moet worden beoefend om er een gewoonte van te maken.
  • Dankbaar zijn voor wat we hebben kan ons helpen om moeilijke momenten het hoofd te bieden en positieve oplossingen te vinden.
  • Praktische tips om dankbaarheid te cultiveren zijn onder andere het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek en het creëren van een dankbaarheidsbox.
  • Het inbouwen van momenten van stilte en reflectie in je dagelijkse routine helpt om de focus te verleggen naar dankbaarheid en positieve aspecten van het leven.
  • Het uiten van dankbaarheid naar anderen en actief zoeken naar manieren om anderen te helpen, draagt bij aan een gevoel van dankbaarheid en creëert een positieve sfeer in de gemeenschap.
  • Het herinneren aan en waarderen van de kleine dingen in het leven helpt om dankbaarheid in het dagelijks leven te verankeren.
  • Dankbaarheid is een krachtige en waardevolle houding die bijdraagt aan meer vreugde, tevredenheid en veerkracht in het leven. Het is een dagelijkse keuze die gemaakt kan worden, ongeacht de omstandigheden.
May 04, 202313:53
Leven vanuit het hart: de balans tussen gevoel en ratio

Leven vanuit het hart: de balans tussen gevoel en ratio

In deze allereerste podcast van de Lightworkers Community vertelt Antonietta over haar persoonlijke reis naar het vinden van haar innerlijke waarheid en hoe je ook zelf meer balans kunt vinden tussen het leven vanuit je hart en het gebruik van je verstand. Door je ideeën en doelen vanuit je hart te laten komen en je verstand te gebruiken om ze uit te werken, kun je je leven beter sturen en tegelijkertijd je innerlijke waarheid blijven volgen. In deze aflevering deelt Antonietta ook haar recente ervaring van het te veel leven vanuit het hart en het belang van het inschakelen van je ratio.

Apr 13, 202314:04