Skip to main content
Spotify for Podcasters
Vitale praat- de podcast voor vrouwen over vitaliteit en leefstijl -Zijvitaal - Linda Lahaije

Vitale praat- de podcast voor vrouwen over vitaliteit en leefstijl -Zijvitaal - Linda Lahaije

By Linda Lahaije

Deze vitale praat podcast is brutaal eerlijk, en neemt je op een no nonsens manier mee hoe je als vrouw vitaal en mentaal veerkrachtig blijft in een veeleisende maatschappij zodat jij weer de regie neemt over jouw leven en jouw gezondheid.

Don't expect to see a change if you don't make one!

Veel luister plezier en als je vragen hebt naar aanleiding van de podcast stel deze dan gerust, ik help je graag verder 😊 linda@zijvitaal.nl of ga naar www.zijvitaal.nl
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

7. Waarom je regelmatig zelf een APK check zou moeten doen

Vitale praat- de podcast voor vrouwen over vitaliteit en leefstijl -Zijvitaal - Linda LahaijeDec 02, 2022

00:00
27:35
8. Wat doe jij om het jaar af te sluiten? Heb je een plan voor 2023? Of maakt een ander de plannen voor jou?

8. Wat doe jij om het jaar af te sluiten? Heb je een plan voor 2023? Of maakt een ander de plannen voor jou?

De laatste dagen van het jaar staan voor de deur. Over een week staan we alweer te toasten op het nieuwe jaar. Een mooi moment om eens terug te kijken hoe het afgelopen jaar was.

Als je zo terugkijkt, wat waren dan de hoogte- en dieptepunten? Wat heb je geleerd en welke stappen heb je gezet? Waarin heb je jezelf teleurgesteld of juist verrast? Kwamen er nieuwe mensen in je leven of nam je juist afscheid van mensen en waarom? Wat laat je graag achter en wat neem je mee naar 2023?


En heb jij je plan of doel waargemaakt? Zo ja fantastisch dan ben je echt mega uniek ( of je hebt vorig jaar meegedaan aan de masterclass een plan maken wat werkt😉) Zo nee wat is er gebeurt waarom jij je plan niet hebt volbracht? Waarom heeft het niet gewerkt?


Wat doe jij om het jaar af te sluiten?

En dan bedoel ik echt niet alle kerstdiners afgaan, boodschappen doen en misschien extra opruimen…… Nee wat doe je echt bewust om het jaar af te sluiten? Ga je er even voor zitten? Of kijk je wel hoe het loopt? Of ren jij jezelf al heel het jaar ondersteboven dat je geen tijd hebt (neemt) om even te kijken en te voelen wat jij nu echt wil en ik denk nog wel belangrijker wat je niet meer wil!


De meeste maken wilde plannen waar vervolgens helemaal niks vanuit komt, want ze starten als een dolle stier om vervolgens na 2 dagen te denken kak ik moet dus echt wat doen of laten...... De meeste houden hun plan of goede voornemens maar een dag of 12 vol en dat is toch enorm frustrerend. Om dat te voorkomen geef ik donderdag 29 december van 1030 - 1230 nog een keer de masterclass een vitaal plan maken voor 2023 wat wel werkt.


Een plan voor 100 dagen, wat je wilt waarom en hoe je dat gaat halen, dat doen we door te laten in 2022 wat ons niet meer dient, te kijken wat je wilt en waarom, je gaat aan de slag met je kernwaardes omdat dat de fundering is om je plan te laten slagen. Je doet een vitaliteitscheck, zodat je direct weet waar jij meer voor jezelf mag kiezen en jij gaat dus kijken wat jij wilt voor 2023, vandaar uit gaan we broeden en daar komt geen ei uit maar een echt plan waar jij tot in je tenen de kriebels van krijgt omdat het je past als een jas en jij er zo blij van wordt dat je dat wel wilt halen en dus aan de slag gaat!

Dus direct ontvang je coaching en begeleiding on the job


Wat kan ik dan? Als je samen met mij jouw plan gaat maken, heb je een simpel uit te voeren plan, wat praktisch is en als je de stappen vooraf volgt een plan wat echt werkt en jij dus eindelijk dat doel wel haalt, daarom ga je vooraf eerst wat dingen doen o.a. de vitaliteits check en aan de slag met je kernwaardes, zodat je vooraf weet waar je staat en kan kijken waar je naar toe wilt, dan kunnen we de tijd samen benutten voor het plan.

We gaan vastpakken, loslaten en opnieuw bouwen, met een plan op zak waardoor je rust in je hoofd krijgt, ruimte voor jezelf en richting in je leven en 2023 wel jouw jaar wordt en je fysiek en mentaal vitaal bent en blijft.

Je gaat het nieuwe jaar in met een 100 dagen plan waar jij je wel aan gaat houden, wat je helpt om fysiek en mentaal mentaal veerkrachtig te zijn, een plan wat goed voelt tot in je tenen, waarvan jij zegt hoppa 2023 kom maar op, want ik weet wat ik wil en niet wil.

Deze masterclass is mega praktisch: dus vastpakken, aankijken wat er is en niet is, loslaten wat je niet meer dient, nieuw plan maken.

https://zijvitaal.nl/masterclass-vitaalplan/Maak een plan voor jezelf anders maakt iemand anders een plan voor jou en dat is meestal niet het fijnste plan.........

Hier kan je de vitaliteits check en de kernwaardenlijst vinden 👉https://zijvitaal.nl/gratis


Dec 27, 202219:43
7. Waarom je regelmatig zelf een APK check zou moeten doen

7. Waarom je regelmatig zelf een APK check zou moeten doen

Doe jij weleens een APK check?? En dan heb ik het niet over je auto, nee voor jezelf? Voor onze auto gaan we bij elk rood lampje vliegensvlug naar de garage toe want stel dat er iets aankomt of stuk gaat, maar de rode lampjes die ons lichaam je geeft negeren we vaak en als we dan eindelijk actie ondernemen is het al zover dat we forse klachten hebben.

Hoe doe je die APK, waar kijk je naar? Welke checklist doe je en waarom, neem jezelf serieus en kijk regelmatig eens onder je eigen motorkap.


Zoals ik vertel in deze podcast kan de vitaliteits check je hiermee helpen, deze kan je hier vinden

https://zijvitaal.nl/gratis op deze pagina kan je ook de kernwaardenlijst vinden en nog veel meer om je te ondersteunen om vitaal en mentaal veerkrachtig te worden.

Wil je de APK check graag samen met mij doen, op 14 december geef ik hier een workshop over info en je plek reserveren kan hier https://zijvitaal.nl/workshop-apk/

Als ik je ergens mee kan helpen geef een gil, wil je niks meer missen abonneer je dan en je krijgt een melding als er weer een nieuwe podcast voor je klaar staat. Fijn als je laat weten welke actie je hebt ondernomen en wat deze podcast voor je heeft gedaan.


Voor nu houdoe

Hartelijke groet,

Linda Lahaije

Dec 02, 202227:35
6. Je draak temmen en welke eerste stap je kan/moet nemen zonder je zwaard te trekken.
Oct 14, 202216:50
5. BAM BAM stijl- rust in je hoofd, ruimte voor jezelf en richting in je leven

5. BAM BAM stijl- rust in je hoofd, ruimte voor jezelf en richting in je leven

Waar begin je als vrouw als je denkt en voelt dat je niet helemaal tevreden bent hoe het nu gaat met jezelf, je leven, je gezondheid, dan start je BAM BAM stijl, Begin Altijd Met jezelf. Want je kan de ander niet veranderen, hoogstens hoe jij ermee omgaat. En wil je een verandering bij jezelf start het toch echt bij en met jezelf. In deze podcast neem ik je mee hoe je dat kan doen en welk feestje je dan kan gaan vieren als je het ook echt gaat doen.

In deze podcast heb ik het over twee dingen die je meteen al kunnen helpen en dat zijn de vitaliteitscheck en de kernwaardenlijst, beide eenvoudig te vinden op mijn website www.zijvitaal.nl/vitaliteitscheck een kind kan de was doen.

Aug 05, 202221:12
4. Ben jij een goede vriendin........ van jezelf?

4. Ben jij een goede vriendin........ van jezelf?

Wij vrouwen willen een leuke moeder, een lieve vrouw, goede dochter, een goede werknemer, een goede vriendin zijn, voor alles en iedereen doen we ons best, maar ben jij een goede vriendin van jezelf? Welke adviezen geef jij je vriendinnen, of wens jij je vriendinnen toe die je stiekem ook weleens aan jezelf mag wensen of geven. Voor een ander weet je het haarfijn, maar jij dan? Dus bij deze een liefdevolle reminder om eens te kijken en voelen wat JIJ nodig hebt en wat kan je vandaag al doen om een betere vriendin voor jezelf te zijn?

Leuk als je me laat weten wat je ermee hebt gedaan.

Tot volgende keer, gezonde groet, Linda

Jul 29, 202214:41
3. Als vrouw kiezen voor jezelf, loslaten en voluit leven een gezonde keus!

3. Als vrouw kiezen voor jezelf, loslaten en voluit leven een gezonde keus!

Vrouwen zijn een kei in grenzeloos zorgen voor iedereen, behalve voor zichzelf. Vaak tegen dezelfde dingen aan blijven lopen, pleasen tot ze een ons wegen, een onrustig gevoel hebben maar niet de vinger er op kunnen leggen? Moeite hebben om voor zichzelf te kiezen of op te komen, zelden 100% zichzelf zijn, vinden het lastig om nee te zeggen, oude ellende die terug blijft komen en belemmerd,

Toppunt van waanzin is steeds hetzelfde blijven doen, maar een andere uitkomst verwachten, dus als je iets anders wilt dan je nu hebt of doet, dan zul je iets anders moeten doen dan je nu doet.

Graag laat ik je zien en ervaren hoe je het anders kan doen en loslaat wat je niet meer dient. Wij vrouwen zijn rete sterk als we beter voor onszelf zorgen en dus gaan kiezen voor onze eigen behoeftes en gevoel. Een vrouw die vaker kiest voor zichzelf, staat als een huis, is vitaal en straalt van het zelfvertrouwen. Daarom zorg ik samen met jou dat je weer de regie neemt over jouw leven.

In deze podcast ga je kijken naar alle vlakken, want jij bent ook een geheel. Anders is het alsof je in een boot zit met een roeispaan, dan blijf je maar rondjes draaien en daar heb ik een hekel aan. Want als je eenmaal een keuze hebt gemaakt moet het ook meteen, direct de goede kant op gaan.

Alles komt aan bod, fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en pro actief, want als een stuk niet lekker loopt dan hapert de rest.


Dus aan de slag, de vitaliteitscheck waar ik het over heb kan je hier downloaden: https://www.zijvitaal.nl/vitaliteit-check/ vul deze in hoe het NU is, niet hoe je zou willen dat het is! Wil je dat ik je help en met je ga kijken hoe jij snel de regie weer kan krijgen over jouw leven en je gezondheid, dan mail de check naar me toe met je vraag en voordat je het weet zitten wij aan een virtueel bakkie, je vraag kan je mailen naar vraag@zijvitaal.nl

Feb 25, 202239:58
2. Hoe jij je kernwaardes kan inzetten om je kwaliteiten te versterken, dus jou ik

2. Hoe jij je kernwaardes kan inzetten om je kwaliteiten te versterken, dus jou ik

Nu weet jij je kernwaardes en dan....

In de eerste aflevering nam ik je mee in het vinden van je kernwaardes, want door te kiezen voor je kernwaardes kies jij voor jezelf. In deze aflevering neem ik je mee hoe je jouw kernwaardes kan inzetten om je kernkwaliteiten te vergroten en te versterken, want ja iedereen heeft kernkwaliteiten. Om je kernkwaliteiten te weten of te herontdekken kan jij vragen aan de mensen die je lief zijn, wat ze in je waarderen, of wat vind jij heel gewoon om te doen? of voel eens of jij kwaliteiten in jezelf mist, of wat je te weinig doet, waar heb jij bewondering voor, een paar simpele vragen waarmee jij je kernkwaliteiten in kan gaan ontdekken. Want waar blink jij in uit, waar ben je goed in, wat vind jezelf wat je goed doet enne niet te bescheiden ladies, zet deze kwaliteiten in!

Want samen met je kernwaardes kan jij je kernkwaliteiten versterken en dan dus volledig gaan kiezen voor jezelf en je eigen behoeftes, waardoor je dus volledig voor je zelf kan gaan zorgen, je zelf meer gaat waarderen en meer zelfliefde gaat voelen wat er is gaat resulteren dat je meer zelfvertrouwen gaat krijgen, luister je mee?

Jan 14, 202215:23
1. Kiezen voor jezelf door te kiezen voor jouw kernwaardes

1. Kiezen voor jezelf door te kiezen voor jouw kernwaardes

Yeah de eerste vrouwenpower podcast van Zijvitaal waarin ik je leer om echt te kiezen voor jezelf zodat jij weer de regie neemt over jouw leven en jouw gezondheid, zodat jij volledig vitaal jezelf bent en dat op een no nonsens manier.

Mijn naam is Linda Lahaije en welkom bij deze vrouwenpower podcast, ik zal me kort even voorstellen, ik ben getrouwd met de allerliefste, enorme trotse moeder van twee pubers, baasje van hond Joep, en heb mijn eigen praktijk waarin ik werk als integraal leefstijl en vitaliteits coach en trainer voor vrouwen ja dat is een hele mond vol en nu hoor ik je denken oh daar gaan we weer ik moet weer meer bewegen en gezond eten……..ja dat is een stukje van leefstijl maar weet je leefstijl is veel meer dan alleen voeding en beweging, een gezonde leefstijl is hoe jij fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en pro actief in je vel zit, dus jij totaal als vrouw want slaap maar eens slecht of heb maar een dot stress, dan komt er van bewegen en gezond eten helemaal niks terecht

Die leefstijl is dus hoe jij leeft en dat start bij wie jij bent of wie jij wilt zijn en vaak is daarvoor nodig om meer ruimte in je hoofd te krijgen, want zeker als moeder vergeet jij jezelf regelmatig ja ik ook trap nog in die valkuil alleen door terug te gaan naar de basis dus naar jou ik, deze basis is net als bij het bouwen van een huis de fundering essentieel en dat zijn jouw de kernwaardes, dit is welke keuzes je maakt en niet maakt. Een kernwaarde is wie jij bent en waar je voor staat, ze zijn je identiteit en bepalen je prioriteiten, wat je doet (en hoe je het doet), je relaties hoe je communiceert en hoe je tegen te laat communiceren. Dus dingen die jij belangrijk vindt, als je deze waardes niet goed weet of die van een ander leeft zal je een gevoel van niet happy gaan ervaren, of steeds tegen dezelfde dingen aan gaan lopen. 

Dus wat je in je leven ook wilt of wilt veranderen is het belangrijk dat jij weet wie je bent en waarom je iets doet of juist niet doet, het helpt je dus zeker op leefstijl gebied sterkere keuzes te gaan maken, keuzes die jouw dienen en dus helpen op fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en pro-actief gebied, dus here we go!

Jan 07, 202214:26