Skip to main content
Spotify for Podcasters
Little Hope Flags

Little Hope Flags

By Alceste

Writing or...rather, recording (!) my way to adulting! A Greek podcast for all of us finding our way to adulthood.
Available on
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Πώς (και γιατί) να κάνεις budgeting

Little Hope FlagsJan 08, 2022

00:00
04:19
6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κόψεις τα social media

6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κόψεις τα social media

Social media. Η μεγαλύτερη καταβόθρα χρόνου που έχει εφευρεθεί ποτέ, και μια παγίδα από την οποία λίγοι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν. Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, 10 ή 60 χρονών, υπάρχει ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και για εσένα, και μόλις το ανακαλύψεις, μια άλλη πλευρά της ζωής ξεδιπλώνεται, ένα κεφάλαιο φλύαρο και χωρίς ουσία, που σου δίνει όμως μια προσωρινή ικανοποίηση, και εκεί κρύβεται μία από τις μεγάλες παγίδες των social media.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι 6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κόψεις τα social media; Και πώς μπορείς να το καταφέρεις;
May 14, 202204:18
Περί λήθης

Περί λήθης

Δε συνηθίζω να γράφω κριτικές για ταινίες, προτιμάω να αφήνω τα ειδικά στους ειδικούς. Αυτή άλλωστε δεν είναι μια ανάρτηση για μια ταινία, αλλά ένα κείμενο με αφορμή την ταινία “Μήλα” του Χρήστου Νίκου, ένα έργο που αγγίζει το θέμα της μνήμης, της ηθελημένης ή μη αμνησίας, και το πώς και αν μπορείς να ξεκινήσεις πραγματικά από την αρχή. Αν δεν έχεις δει την ταινία, και σκοπεύεις, αυτό το κείμενο έχει spoilers, οπότε proceed at your own risk.

Αυτό είναι ένα κείμενο περί λήθης, και για όλα εκείνα που θα θέλαμε να αφήσουμε πίσω.
May 14, 202203:55
Ψυχογαστρονομία

Ψυχογαστρονομία

Απολαμβάνοντας τη μαγειρική, τη διατροφή, τη ζωή

Η σχέση μας με το φαγητό είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σχέσεις της ζωής μας. Η γενιά μας, και οι γενιές που ακολουθούν, ήταν από τις πρώτες που έχτισε μια ιδιαίτερη αλληλεπίδραση με το φαγητό: από τις ταβέρνες με τους γονείς, τα πανηγύρια όπου τα κεράσματα έδιναν και έπαιρναν, και τα τεράστια οικογενειακά τραπέζια, μέχρι τα αμέτρητα μικρά μαγαζιά σε κάθε γωνιά της πόλης με εδέσματα από όλο τον κόσμο, και τα social media feed μας όπου το λεγόμενο #foodporn κυριαρχεί, το φαγητό δεν είναι πλέον μία αναγκαιότητα, αλλά τρόπος ζωής και lifestyle.

Πίσω όμως από όλες αυτές τις όμορφες εικόνες, και τις ατέλειωτες συνταγές που αποθηκεύουμε στο instagram για να δοκιμάσουμε κάποια στιγμή, κρύβεται μια άλλη ιστορία. Μια σχέση με το φαγητό που συνδέεται στενά με τον τρόπο που μεγαλώσαμε, τα ερεθίσματα από το περιβάλλον μας, αλλά και τη συναισθηματική μας κατάσταση. Γιατί το φαγητό δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε το μαγείρεμα, ούτε η κατανάλωση του, και το βιβλίο “Ψυχογαστρονομία” από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο αποτελεί μια περίτρανη απόδειξη αυτού.

Τι είναι όμως η “Ψυχογαστρονομία”; Και πώς μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την τροφή, χάρη σε αυτόν τον πρακτικό οδηγό;
Jan 17, 202204:32
Πώς (και γιατί) να κάνεις budgeting

Πώς (και γιατί) να κάνεις budgeting

Το budgeting, που ακούγεται ξένο και τρομακτικό, είναι ένα βασικό εργαλείο για κάθε σπίτι και ενήλικα που θέλει να ελέγχει τα έσοδα και τα έξοδα του, να ξέρει πότε μπορεί να ξοδέψει και πότε πρέπει να πει όχι σε έναν πειρασμό, αλλά και να κάνει τον προγραμματισμό του για επερχόμενες αναμενόμενες, και μη, δαπάνες.

Αν εσύ δεν έχεις βάλει το budgeting στη ζωή σου (ακόμα), τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις.
Jan 08, 202204:19
Τι έμαθα το 2021

Τι έμαθα το 2021

2021. Μια χρονιά παράξενη, που ξεκίνησε περίεργα. Κλεισμένοι στο  σπίτι, με τους δύο συγγενείς που τυχαίνει να μένουμε στην ίδια  πολυκατοικία, ή ακόμα χειρότερα, μόνοι μας, να παίζει η μουσική στη  διαπασών και να κρυφοζηλεύουμε τους τραγουδιστές που έστω και στο κρύο,  ήταν έξω, σε μια σκηνή, να κάνουν θέαμα για εμάς. Μια χρονιά που ήρθε με  ασάφεια, για να μη χρησιμοποιήσω την πιο δύσκολη λέξη, “ανασφάλεια”,  που τριβέλιζε το μυαλό όλων μας. Κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει, κι η  αλήθεια είναι πως ακόμα και τώρα, εξακολουθούμε να μην ξέρουμε. Μάθαμε να ζούμε σε αυτό και η καθημερινότητα μας να είναι η αναπάντεχη αλλαγή.

Τι έμαθα λοιπόν το 2021;

Dec 11, 202103:33
Γιατί να αγαπάς το φθινόπωρο

Γιατί να αγαπάς το φθινόπωρο

Φθινόπωρο. Αυτό το γλυκό μεταίχμιο, ανάμεσα στη ραστώνη και την ακαμψία. Το μετέωρο βήμα των εποχών. Το τέλος και η αρχή ταυτόχρονα. Η αρχή πριν το τέλος. Δεν είναι περίεργο που το φθινόπωρο σηματοδοτεί την αρχή μιας σεζόν, αλλά ταυτόχρονα, είναι και τόσο κοντά στο τέλος μιας χρονιάς;
Oct 14, 202103:23
Πίσω από κλειστές πόρτες

Πίσω από κλειστές πόρτες

Πότε δεν ξέρεις. Δε μπορείς να ξέρεις, να μαντέψεις ή να φανταστείς τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Τι ανείπωτα δράματα ή κινηματογραφικές στιγμές ευτυχίας λαμβάνουν δράση. Πόσα συναισθήματα χρωματίζουν τους τοίχους κάθε σπιτιού, και αν σφίγγει ή πεταρίζει η καρδιά διασχίζοντας το κατώφλι.

Πίσω από κλειστές πόρτες κρύβεται η ζωή.
Oct 09, 202102:60
20 καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις

20 καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις

Συνήθειες. Μεγάλη κουβέντα. Όχι τόσο για τις καλές, μα κυρίως για εκείνες τις κακές που δυσκολευόμαστε να κόψουμε. Μήπως όμως αντί να σκεφτόμαστε αυτά που πρέπει να σταματήσουμε, να αναλογιστούμε όλα εκείνα που καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε;

Αυτή είναι η δική μου λίστα με τις 20 καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις.
Sep 23, 202103:36
Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Γκάζι είναι μία από τις πιο ζωντανές περιοχές της πόλης. Τα νυχτερινά μαγαζιά της γεμίζουν κάθε Σαββατόβραδο με φοιτητές που διασκεδάζουν μέχρι το πρωί, ενώ τα νεοεμφανιζόμενα comedy club της εισάγουν το κοινό σε ένα νέο είδος ψυχαγωγίας.

Στα ίδια όμως μονοπάτια που βαδίζει η σημερινή νεολαία, κάποτε οι λερωμένοι από το λιθάνθρακα εργάτες άφηναν ίχνη με τα σκονισμένα παπούτσια τους.

Αυτή είναι η ιστορία του Γκαζιού, και όλα όσα θα δεις στην ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
Sep 23, 202103:38
Κάθε άνθρωπος έχει τη θέση του

Κάθε άνθρωπος έχει τη θέση του

Έχω μια φίλη, ας την πούμε Ζ., που είναι η χαρά της ζωής. Πρόσχαρη, χαμογελαστή, πάντα ευγενική. Σπανίως θυμώνει, κι ακόμα σπανιότερα κρατάει κακία. Συγχωρεί πολύ εύκολα, και προχωράει γρήγορα παρακάτω, δίνοντας άφεση αμαρτιών ακόμα και στο χειρότερο διαρρήκτη των συναισθημάτων της.
Sep 03, 202103:19
Η σημασία της μίας φοράς

Η σημασία της μίας φοράς

Έχω ένα καλό. Είμαι πολύ πεισματάρα. Έχω όμως και ένα κακό. Είμαι πολύ πεισματάρα. Για τον εαυτό μου, το πρώτο έχει αποδειχτεί σωτήριο. Για τους γύρω μου, το δεύτερο είναι εν μέρει εκνευριστικό. Δεν εγκαταλείπω εύκολα, δεν τα παρατάω, κι αν κάποια στιγμή λυγίσω, μετά από λίγο ξανασηκώνομαι.
Jul 23, 202103:22
Όσα δε μπορώ να κάνω

Όσα δε μπορώ να κάνω

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μπορώ να κάνω. Δε μπορώ να κάνω κατακόρυφο, να οδηγήσω μηχανή, να φάω σέλινο, και να μιλήσω κινέζικα. Αν το σκεφτείς, αυτά που δε μπορώ να κάνω είναι σίγουρα περισσότερα από εκείνα που μπορώ, κι όμως σηκώνομαι κάθε πρωί και νιώθω γεμάτη δυνατότητες, against all odds.

Το σώμα συχνά δεν αντέχει, το μυαλό μπορεί να μην λειτουργεί, η ψυχή να είναι αδύναμη. Ο χρόνος να είναι περιορισμένος, και τα εφόδια λιγοστά. Τα εμπόδια είναι συχνά περισσότερα από τις δυνατότητες, κι όμως, οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να δίνουμε την προσοχή μας στα ναι, και στα ίσως, αγνοώντας εκείνα τα δεν.
Jun 13, 202102:49
Η σημασία των μικρών πραγμάτων

Η σημασία των μικρών πραγμάτων

Τα 30α μου γενέθλια εκτός από το μεγάλο σοκ των πρώτων -αντα που έφεραν μαζί τους, σημαδεύτηκαν από μια πολύ μεγάλη συνειδητοποίηση. Ένα aha moment, που με έκανε να αναθεωρήσω όλα εκείνα που είχα στο μυαλό μου για τα 30, και να σκεφτώ κάτι απρόσμενο μα σημαντικό. Κάτι που εκ των υστέρων μοιάζει τόσο αυτονόητο που είναι σχεδόν αστείο να μιλάω γι’αυτό.
May 27, 202103:21
Ποιανού τη ζωή ζεις;

Ποιανού τη ζωή ζεις;

Δεν το καταλαβαίνεις. Γίνεται σιγά-σιγά όπως όλα τα μεγάλα πράγματα. Είναι οι μικρές αποφάσεις, εκεί που δίστασες, ή εκεί όπου προχώρησες. Είναι όλα έκανες, ή όσα δεν έκανες, και καμιά φορά αυτά τα τελευταία μας βαραίνουν πιο πολύ από εκείνα τα πρώτα. Τα ναι που δέχτηκες, τα όχι που δεν είπες, το φόρεμα που δεν αγόρασες και που το σκέφτεσαι ακόμα καμιά φορά.

Εσύ ποιανού τη ζωή ζεις;

May 27, 202103:29
Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης

Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης

Ένα εγχειρίδιο 90 ημερών που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου
May 15, 202103:47
Wasted Youth

Wasted Youth

Μην ξοδεύεις τα νιάτα σου
May 03, 202103:11
Γιατί η κρίση ηλικίας είναι καλή

Γιατί η κρίση ηλικίας είναι καλή

Μπορεί να μην την έχεις βιώσει ακόμα, να τη ζεις τώρα, ή να την έχεις περάσει. Η κρίση ηλικίας του πρώτου τετάρτου δεν αφήνει άλλωστε κανέναν παραπονεμένο. Αν είσαι λοιπόν 25, ή λίγο παραπάνω, κάποια στιγμή θα αρχίσεις να αναλογίζεσαι όλα εκείνα τα υπαρξιακά ερωτήματα που μέχρι τώρα απέφευγες πανηγυρικά. Αυτά τα «πού πάω», «τι θέλω από τη ζωή μου», και «με ποιον πρέπει να είμαι». Όσο τρομακτική κι αν μοιάζει όμως, αυτή η κρίση ηλικίας είναι καλή.

Γιατί; Συνέχισε να ακούς.
Apr 23, 202103:24
Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις ανθρώπους

Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις ανθρώπους

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις σήμερα κιόλας!
Apr 16, 202103:51
Οι μεγάλες αλήθειες του blogging

Οι μεγάλες αλήθειες του blogging

Όλα όσα μαθαίνεις όταν αρχίζεις να ασχολείσαι σοβαρά με το blogging.
Apr 07, 202103:42
Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα

Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα

Τη Rut Nieves τη γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο της βιβλίο, “Πίστεψε σ’εσένα”, έναν ύμνο αυτοαγάπης και δυναμισμού, που είχε ως στόχο να κάνει κάθε αναγνώστη να πιστέψει στις δυνάμεις και στα όνειρα του. Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, “Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα”, έρχεται ως ένα εγχειρίδιο και ένας πρακτικός οδηγός με ξεκάθαρες συμβουλές, βήματα, και κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να κυνηγήσουμε τους στόχους μας, να υπερνικήσουμε τα εμπόδια, και να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις μας.

Γιατί πρέπει να διαβάσεις λοιπόν το “Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα” και πώς θα σε βοηθήσει;
Mar 30, 202104:37
Η λίστα των αναπάντητων ερωτημάτων

Η λίστα των αναπάντητων ερωτημάτων

Οι αναπάντητες ερωτήσεις της ενήλικης ζωής μουΚάποιες φορές πατάς ένα κουμπί, και κάτι συμβαίνει. Άλλες πάλι, δεν συμβαίνει τίποτα. Μερικές φορές ακόμα κι αν δεν πατήσεις το κουμπί, κάτι θα συμβεί. Πράγματα γίνονται είτε κάνεις κάτι είτε όχι. Ή ακόμα κι αν κάνεις, μπορεί να μη συμβούν. Προσπαθούμε να δαμάσουμε τον κόσμο με νόμους, αλλά πάντα ένα κομμάτι του ξεγλιστράει μέσα από τα χέρια μας. Κι αυτό αρκεί για να σε τρελάνει αν το καλοσκεφτείς.
Mar 25, 202103:01
Τα 9 μαθήματα που πήρα στα 20 μου

Τα 9 μαθήματα που πήρα στα 20 μου

Δεκαετία των 20. Η εποχή που ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, τον κόσμο, και το μαγικό φίλτρο της ανεξαρτησίας. Η δεκαετία των λαθών, των μαθημάτων, των πρώτων, και των επιτευγμάτων. Μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής σου αν την αξιοποιήσεις σωστά. Κάτι που εγώ δεν έκανα (σε μεγάλο βαθμό) και το μετανιώνω τώρα.Αυτά είναι τα 9 μαθήματα που πήρα στα 20 μου, και αυτά που αν είσαι ακόμα σε αυτή τη φάση της ζωής σου, πρέπει να προσέξεις.
Mar 18, 202105:10
Τι αλλάζει όταν μένεις μόνη σου

Τι αλλάζει όταν μένεις μόνη σου

Όταν φεύγεις από το πατρικό σου, είτε ως φοιτήτρια, είτε πριν συγκατοικήσεις με το άλλο σου μισό, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα δεις να αλλάζουν. Η καθημερινότητα σου, η διαχείριση του χρόνου και των οικονομικών σου, αλλά και η ίδια η αίσθηση της ενηλικίωσης είναι μερικά μόνο από αυτά.Τι αλλάζει λοιπόν όταν μένεις μόνη σου;
Mar 18, 202103:32
Φτιάχνοντας κοσμήματα από υγρό γυαλί

Φτιάχνοντας κοσμήματα από υγρό γυαλί

Λένε πως η δημιουργικότητα είναι ατελείωτη, και πως όσα περισσότερα φτιάχνεις, τόσο πιο δημιουργικός γίνεσαι. Λένε ακόμα πως είναι προτιμότερο να δοκιμάσεις και να αποτύχεις παρά να μη δοκιμάσεις ποτέ.

Αυτές οι δύο προτάσεις συνοψίζουν πολύ καλά την εμπειρία μου με το υγρό γυαλί.

Πώς είναι λοιπόν να φτιάχνεις κοσμήματα από υγρό γυαλί;
Mar 12, 202103:01
Girl, stop apologizing

Girl, stop apologizing

Ένα βιβλίο που θα σου δείξει πώς να κυνηγήσεις τους στόχους σου

Τη Rachel Hollis τη γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο της βιβλίο αυτοβοήθειας, το «Girl, wash your face» (ή αλλιώς «Κορίτσι, ξύπνα!»), ένα προσωπικό μανιφέστο αυτοαγάπης και πίστης στις ικανότητες κάθε γυναίκας.

Στο δεύτερο βιβλίο της, η Hollis έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τις δικές της συμβουλές για το πώς να πετύχουμε τους στόχους μας, εμψυχώνοντας μας και θυμίζοντας μας ότι έχουμε ήδη όλα όσα χρειάζεται για να πετύχουμε.

Τι θα μάθεις λοιπόν διαβάζοντας το «Girl, stop apologizing»;
Jan 22, 202104:05
Οι άνθρωποι

Οι άνθρωποι

Οι άνθρωποι είναι περίεργα όντα. Κρύβουν μέσα τους τόσες αντιφάσεις που είναι να αναρωτιέσαι πως δεν ξυπνάνε μια μέρα, σκισμένοι στα δύο. Διχοτομημένοι, όπως οι αμοιβάδες, δίχως ελπίδα σωτηρίας.

Αυτοί οι άνθρωποι, μια ολόκληρη άβυσσος. Μαύρες τρύπες, ανεξερεύνητες, τρομακτικές και χαώδεις. Κανείς δεν ξέρει ποτέ τι σκέφτεται ο διπλανός του, και γι’αυτό καμιά φορά, αν διακρίνουμε ένα βλέμμα κάπως διαφορετικό, ρωτάμε “Τι σκέφτεσαι;”, λες και η απάντηση είναι απλή, όπως “Κόκκινο” ή “Δύο”. Η απάντηση δεν είναι απλή. Ποτέ δεν είναι. Σε καμία ερώτηση, ακόμα και στην πιο κοινή. Άλλωστε, οι απλές ερωτήσεις δεν πάνε χέρι-χέρι με τις απλές απαντήσεις. Το αντίθετο θα έλεγα.
Jan 02, 202103:30
Τι έμαθα το 2020

Τι έμαθα το 2020

Έχω καθιερώσει ένα έθιμο, από τότε που ξεκίνησα αυτό το blog. Στο τέλος κάθε χρονιάς, κάθομαι μπροστά από ένα κενό αρχείο Word και ανατρέχω σε όσα συνέβησαν, σε εκείνα που μου δίδαξαν, και που μοιράστηκα ενδεχομένως και μαζί σας. Αυτή η αναδρομή με κάνει να συνειδητοποιώ κάθε φορά πως ο χρόνος δεν κυλάει απλά, και όσα γίνονται δεν είναι απαραίτητα τυχαία. Άλλωστε, καθετί εξαρτάται από τον τρόπο που ερμηνεύουμε τις καταστάσεις, κι αυτό ίσως να είναι το μόνο που ορίζει πραγματικά την ποιότητα της ζωής μας.

Τι έμαθα λοιπόν το 2020;
Dec 25, 202003:08
Πώς να κάνεις ξεκαθάρισμα στη ζωή σου

Πώς να κάνεις ξεκαθάρισμα στη ζωή σου

Είτε άλλαξε ο χρόνος, η εποχή, ή απλά ήρθαν τα γενέθλια σου, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου όπου απλά θέλεις να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα, και όχι μόνο στα συρτάρια σου.Πώς μπορείς να κάνεις λοιπόν ένα ξεκαθάρισμα στη ζωή σου;Από πού πρέπει να ξεκινήσεις, τι πρέπει να διώξεις, και κυρίως, τι πρέπει να κρατήσεις;
Dec 25, 202003:25
Ώθηση, η ευχή του 2021

Ώθηση, η ευχή του 2021

Να μια λέξη που δε χρησιμοποιούμε συχνά. Ίσως εκεί, κάπου στο Λύκειο, να την λέγαμε ξανά και ξανά, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και τα κόκκινα αμάξια που έτρεχαν στις σελίδες του βιβλίου Φυσικής. Είναι μια λέξη όμως δυνατή, πολύ δύνατη. Ώθηση, δύναμη, κίνηση προς τα μπροστά. Παίρνω φόρα και κυνηγάω, κατακτάω, καταρρίπτω κάθε εμπόδιο. Είμαι δυνατός, δημιουργικός, άτρωτος. Δεν αφήνω τίποτα να με σταματήσει, ούτε καν τον ίδιο μου τον εαυτό. Είναι μια λέξη που κρύβει μέσα της τόση ισχύ, κι αυτό το μαγικό συστατικό που καμιά φορά μας λείπει όταν αρχίζουμε κάτι καινούριο.
Dec 25, 202002:47
Να σταματάς

Να σταματάς

Αν θέλεις να ζήσεις, πρέπει πρώτα να σταματήσεις. Για να τρέξεις πρέπει πρώτα να περπατήσεις. Για να πάρεις ανάσα να αφήσεις την αναπνοή σου να βρει το δικό της ρυθμό.

Πρέπει να σταματάς.

Να αφήνεις το χρόνο να κυλάει, αυτό τον ίδιο χρόνο που τόσο πολύ προσπαθείς να γεμίζεις με κάθε λογής πράγματα κι υποχρεώσεις. Κι ας νιώθεις πως τίποτα δε μπορεί να περιμένει όταν οι εκκρεμότητες σου γεμίζουν τρεις σελίδες.
Dec 12, 202003:32
Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις

Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις

Πρέπει να είμαι πέμπτη δημοτικού, και είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε κατάστημα Zara. Εντυπωσιασμένη από το λευκό φωτισμό, δε μπορώ να σταματήσω να χαζεύω γύρω μου. Η μαμά μου με τραβάει από το χέρι για να δοκιμάσω ρούχα, πρέπει να ψωνίσουμε για τη σχολική γιορτή που είναι σε λίγες μόλις μέρες. Θυμάμαι ακόμα το σύνολο που διαλέξαμε: μια μωβ φούστα, ένα ροζ ζιβάγκο, και μια μπλε βελούδινη ζακέτα, που τη φοράω ακόμα και σήμερα.
Nov 20, 202003:13
Εκείνη η μέρα

Εκείνη η μέρα

Περνούσε πολύς κόσμος από μπροστά της κάθε μέρα. Οι περισσότεροι ήταν άγνωστοι, δεν τους είχε δει ποτέ ξανά. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που ήταν συχνοί περαστικοί, όπως εκείνη η ξανθιά κυρία που φορούσε πάντα ταγέρ, ή ο άντρας με το σορτσάκι που έμοιαζε μονίμως ιδρωμένος. Τους κοιτούσε όλους με ενδιαφέρον, μα ποτέ κανείς δεν της επέστρεφε το βλέμμα. Ήταν σαν να μην υπήρχε για εκείνους, κι αυτό την πλήγωνε πολύ βαθιά.
Nov 20, 202003:19
Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

…και που τα παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν που το έκανες

Γιατί πρέπει να το διαβάσεις και εσύ, είτε έχεις παιδιά, είτε όχι, και τι μαθήματα σου διδάσκει για τις σχέσεις σου.
Nov 07, 202004:08
Ένα ακόμα ηλιοβασίλεμα

Ένα ακόμα ηλιοβασίλεμα

Είμαστε στη θάλασσα κι ο ήλιος έχει αρχίσει να παίρνει γοργά την κατηφόρα, χρωματίζοντας τα πάντα γύρω του με ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που κανένας ζωγράφος δε θα μπορέσει να αναπαράγει ποτέ με τόση ακρίβεια.

“Κοίταξε εκείνο το σύννεφο, έχει τόσο περίεργο σχήμα”, μου λέει.

“Ναι αλλά το ηλιοβασίλεμα είναι πιο όμορφο,” του απαντάω, αρνούμενη να κοιτάξω αλλού έστω και για ένα δευτερόλεπτο, μαγεμένη από τον ορίζοντα.

“Είναι ένα ακόμα ηλιοβασίλεμα. Αύριο θα έχει κι άλλο.”

“Κανένα όμως δε θα είναι όπως αυτό,” κι η κουβέντα αργοσβήνει με τα βλέμματα μας στραμμένα σε αντίθετες μεριές.
Oct 29, 202003:27
Αυτή είναι η λύση για όλα σου τα προβλήματα

Αυτή είναι η λύση για όλα σου τα προβλήματα

Είναι μια ακόμα βροχερή μέρα, από αυτές που μοιάζουν σαν να μην ξημέρωσε ποτέ. Είναι Δευτέρα, έχει μόλις αρχίσει μια δύσκολη εβδομάδα, και αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε καλύτερα να μη σηκωνόμασταν ποτέ από το κρεβάτι.

Όλα είναι κάπως ανάποδα. Εκκρεμότητες που δεν κλείνουν, άλλες που ανοίγουν από το πουθενά, δύο παραλίγο τούμπες, και ένα διαλυμένο ζευγάρι παπούτσια. Η διάθεση λοιπόν δεν είναι και η καλύτερη. Ώσπου μου στέλνει ο φίλος μου αυτό εδώ το video, και μου έρχεται ένα μεγάλο aha moment. Γιατί όπως λέει και ο Jocko: “Έχεις προβλήματα; Ωραία. Αντιμετώπισε τα.”

Το πιο εύκολο πράγμα όταν κάτι πάει στραβά είναι να παραπονεθούμε και να γκρινιάξουμε. Να νιώσουμε αδικημένοι, καταραμένοι από τη μοίρα, μόνοι και έρημοι σε αυτό τον κόσμο. Ναι, αυτή είναι η πρώτη μας αντίδραση. Είναι όμως η σωστή;
Oct 02, 202003:05
6 πράγματα που συμβαίνουν όταν φτιάχνεις blog

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν φτιάχνεις blog

Όταν φτιάχνεις δικό σου blog, δε μπορείς να φανταστείς ότι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι. Αν το blogging είναι για σένα κάτι παραπάνω από ένα απλό hobby, τότε να ξέρεις ότι θα δεις πολλές πτυχές της ζωής σου να αλλάζουν μαζί με εσένα τον ίδιο.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν φτιάχνεις blog;
Sep 18, 202004:07
Το δώρο του θυμού

Το δώρο του θυμού

Και άλλα 11 χρήσιμα μαθήματα ζωής από τον Γκάντι

Ως λάτρης της αυτοβελτίωσης, και των feel good βιβλίων εκλαϊκευμένης ψυχολογίας, το βιβλίο του Αρούν Γκάντι, εγγονού του Μαχάτμα Γκάντι, δε θα μπορούσε να μου ξεφύγει. Μια σύντομη καλογραμμένη και άκρως προσωπική βιογραφία του εγγονού του Γκάντι η οποία πραγματεύεται όλα εκείνα τα οποία αποκόμισε ο ίδιος μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε δίπλα στον ακτιβιστή παππού του, και πώς αυτά τα 12 μαθήματα που πήρε άλλαξαν ολόκληρη τη ζωή του.

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα χρήσιμα μαθήματα ζωής από τον Γκάντι, και γιατί ο θυμός είναι τελικά δώρο για τον άνθρωπο;
Sep 18, 202004:13
Η αλήθεια της γενιάς Υ

Η αλήθεια της γενιάς Υ

Όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τη γενιά Υ και γιατί πρέπει να τα αλλάξουμε
Sep 18, 202003:20
Ο κάκτος που ανθίζει

Ο κάκτος που ανθίζει

Πριν από καιρό, είχα διαβάσει ένα πολύ ωραίο e-mail από την Πριγκιπέσα των Βαλκανίων (ή αλλιώς Χριστίνα), το οποίο ανέφερε μια πολύ ωραία μεταφορά. Τα παιδιά λέει είναι σαν τους σπόρους: όταν τους σπέρνεις, δε μπορείς να ξέρεις ποτέ τι ακριβώς θα βγει. Έχεις προσδοκίες, έχεις ελπίδες, και μερικές φορές, μπορεί το χώμα που βάζεις να είναι επίτηδες τέτοιο για να βγάλει τους καρπούς που θέλεις. Αλλά η φύση είναι αναρχική, ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, και κάνει του κεφαλιού της. Γι’αυτό άλλωστε και εμείς, ο καθένας από εμάς, είναι φορές που νιώθουμε πως δεν ανήκουμε πουθενά. Είπαμε, είμαστε κομμάτι από τα αστέρια, αλλά είμαστε και κομμάτι από τη γη. Ό,τι έχει η φύση, το έχουμε και εμείς μέσα μας.

Αυτό το πολύ όμορφο e-mail της Χριστίνας λοιπόν, με έβαλε σε σκέψεις. Σε πολλές σκέψεις. Όχι τόσο για τις προσδοκίες που έχουμε (ως γονείς, σύντροφοι, φίλοι, παιδιά…), αλλά για το πώς τις προβάλλουμε προς τα έξω, και κυρίως προς τους άλλους.

Τι εννοώ όμως;
Sep 18, 202003:60
Όλα καλά στο μικρόκοσμό σου;

Όλα καλά στο μικρόκοσμό σου;

Έχω κάποιες φίλες και φίλους που ζουν μέσα σε μια όμορφη φούσκα. Σαν ψάρια και εκείνοι, είναι κλεισμένοι σε αυτή τη γυάλα, η οποία είναι αρκετά διαφανής για να μην τους κρύβει τον κόσμο, αλλά εξίσου ανθεκτική για να τους κρατάει κλεισμένους μέσα. Κι κάπως έτσι βολεμένοι στον προστατευμένο μικρόκοσμό τους, δε βλέπουν, και δε θέλουν, να πάνε παραπέρα.
Sep 18, 202002:40
Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να σωθεί

Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να σωθεί

Δε μπορείς να σώσεις αυτόν που δε θέλει να σωθεί. Δε μπορείς να ανοίξεις το κεφάλι του και να του βάλεις ιδέες που αλλιώς δε δέχεται. Να τον πείσεις να ξεκολλήσει από την εύκολη, βολική, μα βαλτωμένη πραγματικότητα του. Δε μπορείς να γίνεις ο Superman κανενός. Είμαστε όλοι οι ήρωες του εαυτού μας.

Sep 18, 202002:53
Τα λιγότερα που είναι περισσότερα

Τα λιγότερα που είναι περισσότερα

Πριν κάμποσο καιρό, ένας άνθρωπος που θεωρώ από τους πιο σοφούς από όσους γνωρίζω (και που τυχαίνει να είναι ο πατέρας μου), μου διάβασε μια Πρωτοχρονιάτικη ευχή για την αξία του λιγότερου. Έχουμε μάθει να ευχόμαστε πάντα για τα πιο πολλά, πιο πολλή αγάπη, πιο πολλή ευτυχία, πιο πολλά χρήματα, ταξίδια, ή αγαθά.

Μήπως όμως τελικά τα λιγότερα είναι περισσότερα;
Sep 18, 202003:35
On Writing

On Writing

Γιατί πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο On Writing του Stephen King, είτε θέλεις να γράψεις, είτε όχι.

Aug 30, 202003:04
Πώς να ξεπεράσεις το φόβο της λάθος επιλογής

Πώς να ξεπεράσεις το φόβο της λάθος επιλογής

Τι γίνεται όταν φοβάσαι μήπως κάνεις τη λάθος επιλογή. Η ζωή μας είναι γεμάτη από επιλογές. Από το τι θα φάμε το μεσημέρι και το τι ρούχο θα ψωνίσουμε, μέχρι το πού θα στείλουμε βιογραφικό και σε ποια περιοχή θα μετακομίσουμε, όλες αυτές οι αποφάσεις, μικρές κι ασήμαντες ή μεγάλες και σημαίνουσες, υφαίνουν τον ιστό της ζωής μας. Ένα περίπλοκο νήμα από χοντρό σχοινί όπου κάθε κόμπος συνδέεται όχι μόνο με τον προηγούμενο αλλά και με όλους τους υπόλοιπους. Κι έτσι, δυσκολευόμαστε να βρούμε πού ήταν τελικά εκεί που στρίψαμε λάθος, κι αν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι χωρίς να διαλύσουμε ολόκληρο τον κόμπο.
Aug 30, 202003:41
Εσύ πόσο #GIRLBOSS είσαι;

Εσύ πόσο #GIRLBOSS είσαι;

Πριν λίγο καιρό, ξεκίνησα να διαβάζω το #GIRLBOSS, το βιβλίο της Sophia Amoruso, creator του brand NastyGal, και του κινήματος #girlboss-female entrepreneurs. Γιατί τι άλλο μπορεί να θέλει να διαβάσει μία blogger που προσπαθεί να κατακτήσει τον χώρο του internet; (αμήχανο γελάκι)

Αυτό που δεν ήξερα όμως (πέρα από το πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν το NastyGal τη δεκαετία του 2010), ήταν ότι μερικά χρόνια μετά τη δημοσίευση του βιβλίου, η μέχρι πρότινος επιτυχημένη επιχείρηση του πρώτου #GIRLBOSS, κήρυξε πτώχευση και πωλήθηκε για 20 εκατομμύρια δολάρια. A star is dead, or what?
Aug 30, 202003:42
Τα σχολικά τα χρόνια

Τα σχολικά τα χρόνια

Εσύ θα γύριζες πίσω στο σχολείο;

Όταν σκέφτομαι το σχολείο, με κατακλύζουν πολλές αναμνήσεις: ο σκοτεινός διάδρομος με το παλιομοδίτικο πλακάκι, η μεγάλη γωνιακή τάξη, η άσκηση που έμεινε άλυτη, το ξαφνικό τεστ, το χαζό σκονάκι στο θρανίο. Οι εκδρομές, οι κλίκες, ο εφηβικός θυμός, και η ονειροπόληση. Τόσες αντιφάσεις συνυφασμένες σε ένα σύνολο, και όλα αυτά να συνθέτουν μία εικόνα.

Το σχολείο είναι ένα πέρασμα ενηλικίωσης. Εκεί αντιμετωπίζεις τις πρώτες δυσκολίες, τις πρώτες προκλήσεις, την απόρριψη, την αδικία. Αλλά μόνο εκεί γνωρίζεις τη φιλία, την επιτυχία, την αγνή μορφή του πλατωνικού έρωτα, και τα πρώτα βήματα προς τη σταδιακή ανεξαρτητοποίηση.

Aug 30, 202003:15
Η ομορφιά του φθινοπώρου

Η ομορφιά του φθινοπώρου

Το καλοκαίρι, όπως όλα τα ωραία πράγματα, κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος του. Η ανεμελιά, οι ατέλειωτες μέρες με λιακάδα, οι διακοπές, τα αναρίθμητα, χωρίς τύψεις, παγωτά, όλα αυτά γίνονται αναμνήσεις που κουβαλάμε μέσα μας το μακρύ χειμώνα.

Και κάπως έτσι, έρχεται σιγά-σιγά το φθινόπωρο. Ο καιρός αλλάζει. Πέφτουν οι πρώτες βροχές που αφήνουν πίσω τους μια αισθητή δροσιά. Τα φύλλα χρυσίζουν και η μέρα μικραίνει. Αναζητάς ξανά την κουβέρτα σου και μπορείς να κοιμηθείς δίπλα σε εκείνον, χωρίς να σε ενοχλεί το παραμικρό του άγγιγμα.

Όσο κι αν μας λείπει το καλοκαίρι, το φθινόπωρο έχει αναμφισβήτητα τη δική του ομορφιά. Ποια είναι αυτή;
Aug 30, 202003:28
7 λόγοι για να μάθεις να μαγειρεύεις

7 λόγοι για να μάθεις να μαγειρεύεις

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις (επιτέλους) να μαγειρεύεις;

Σαν τα γεμιστά της μαμάς τίποτα. Ή σαν τα φρεσκοτηγανισμένα κεφτεδάκια που κάνουν ολόκληρη τη γειτονιά να μοσχοβολάει. Για τα κέικ της πάλι δε θα μιλήσω καν. Κλείνω τα μάτια μου και μου έρχεται η γεύση του στο στόμα καθώς μπουκωνόμουν τα Κυριακάτικα πρωινά καθισμένη μπροστά από την τηλεόραση βλέποντας παιδικά. Το φαγητό είναι γεύση, μυρωδιά, απόλαυση, και αναμνήσεις. Σε κάθε περίσταση, καλή ή κακή, της ζωής μας, τρώμε. Το λέει άλλωστε και το ρητό. Never eat alone.

Γιατί πρέπει λοιπόν να μάθεις να μαγειρεύεις;
Aug 30, 202003:06
Τα 9 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να μείνεις μόνος σου

Τα 9 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να μείνεις μόνος σου

Μπορεί να τελείωσες μόλις τη σχολή σου, ή να έπιασες την πρώτη σου δουλειά. Ίσως να είσαι σε σοβαρή σχέση και να θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω. Ή μπορεί απλά να πάτησες τα 28 και να θέλεις μια αλλαγή.Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα αλάνθαστα σημάδια ότι έχει έρθει η ώρα να μείνεις μόνος σου;
Aug 20, 202002:59
Στρώσε το κρεβάτι σου

Στρώσε το κρεβάτι σου

…Μικρά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου, ίσως και τον κόσμο.

Αν διαβάζεις το blog μου, ξέρεις ότι ένα μεγάλο κομμάτι των αναρτήσεων που δημοσιεύω σχετίζεται με το κομμάτι της αυτοβελτίωσης. Της προσωπικής αλλά και σε επίπεδο σχέσεων, οικογενειακών, φιλικών, και ερωτικών. Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως είναι η αναγνώριση των αδυναμιών μας και η προσπάθεια να εξελιχτούμε στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού μας.

Έτσι λοιπόν, όταν έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του William H. Mc Raven, «Στρώσε το κρεβάτι σου», δε μπόρεσα να μη το διαβάσω. Ο ναύαρχος Mc Raven μοιράζεται τις 10 πιο κομβικές εμπειρίες της καριέρας του και τα μαθήματα που άντλησε από αυτές, και μας εύχεται να εφαρμόσουμε τους δικούς του κανόνες για μια καλύτερη ζωή.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα μικρά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου, ίσως και τον κόσμο;
Aug 20, 202003:17
6 λόγοι που αγαπάω την Αθήνα

6 λόγοι που αγαπάω την Αθήνα

Η σχέση μου με την Αθήνα είναι μια σχέση τρελής αγάπης και ανείπωτου μίσους. Είναι στιγμές που λατρεύω τον απίστευτο χαρακτήρα της, σαν έφηβη που κάνει την επανάσταση της, και άλλες που αντιπαθώ αυτό το αστικό γκρι της που με πνίγει.

Η Αθήνα είναι η πόλη των αντιθέσεων, αλλά όσο κι αν δε μου αρέσει κάποιες στιγμές, οι λόγοι που την αγαπάω κάπως καταφέρνουν πάντα να υπερισχύουν.

Αυτοί είναι λοιπόν οι 6 λόγοι που αγαπάω την Αθήνα.
Aug 20, 202004:04
Unfollow, unfriend, unbothered

Unfollow, unfriend, unbothered

Ο χρήστης @xanthi_25k* σας έκανε unfollow στο instagram. Επίσης, σας έχει κρύψει για να μη βλέπει τις δημοσιεύσεις σας στο facebook, και φήμες λένε ότι έχει διαγράψει όλες τις φωτογραφίες από το κοινό ταξίδι σας στην Πράγα. Ο χρήστης @xanthi_25k μάλλον δε σας συμπαθεί πια, και ο χρήστης @littlehopeflags σηκώνει αδιάφορα τους ώμους.

Τι κάνεις όταν ένας «δήθεν» φίλος αποφασίζει να σε βγάλει από τη διαδικτυακή ζωή του;

Και μήπως είναι οκ αν απλά δε σε πειράξει;

Aug 11, 202003:31
Εσύ τι είσαι; Αστέρι ή δορυφόρος;

Εσύ τι είσαι; Αστέρι ή δορυφόρος;

Είμαι στο αυτοκίνητο, κι αλλάζω σταθμούς εμμονικά. Αν υπήρχε κάποιου είδους πρωτάθλημα για τον πιο αναποφάσιστο ακροατή οδηγό αυτοκινήτου θα κέρδιζα τον τίτλο κάθε χρόνο χωρίς καν να προσπαθήσω. Για όποιον είναι μαζί μου στο αυτοκίνητο, αυτό είναι ένα μαρτύριο. Για εμένα όμως είναι μια από τις καλύτερες φάσεις της οδήγησης, ειδικά όταν πετυχαίνω το τέλειο τραγούδι για τη συγκεκριμένη ώρα, μέρα, και διάθεση.

Κάπως έτσι, σε ένα τέτοια συνταίριασμα διάθεσης και οκτάβας, το αυτί μου έπιασε μια άγνωστη μελωδία, “Who do you think you are? / You’re not a star / You’re just a satellite, a satellite”, που έλαχε να με συνοδεύσει σε πολλές από τις επόμενες διαδρομές μου, καθώς το άκουγα δύο και τρεις φορές συνεχόμενα, ίσα για να τραγουδήσω φάλτσα αυτό το στίχο μόνο.

Και κάπως έτσι, μετά από πολλές επαναλήψεις, γεννήθηκε αυτό το κείμενο.

Εσύ τι είσαι; Αστέρι ή δορυφόρος;

Aug 01, 202003:38
Φτιάχνοντας κοσμήματα από τσιμέντο

Φτιάχνοντας κοσμήματα από τσιμέντο

Jul 25, 202004:07
Η απενοχοποίηση της βαρεμάρας

Η απενοχοποίηση της βαρεμάρας

Είναι κάποιες μέρες που δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Όλα σου μοιάζουν αδιάφορα. Δε θέλεις να διαβάσεις, δε θέλεις να χαζέψεις στον υπολογιστή, η τηλεόραση προτιμάς να μένει κλειστή, κι η μόνη λύση είναι ο καναπές με θέα το ταβάνι, που σαν να έχει σκάσει σε ένα σημείο, δε νομίζεις;

Τέτοιες μέρες, η μόνη φράση που μπορεί να περιγράψει τη συναισθηματική σου κατάσταση είναι η λέξη “βαριέμαι”, ακολουθούμενη από κάποιου είδους ποσοτικό επίρρημα, όπως πολύ, πάρα πολύ, απίστευτα, και φοβερά. Και παρόλο που το νιώθεις, ειλικρινά και αδιαπραγμάτευτα, το παραδέχεσαι με κάποια ενοχή. “Βαριέσαι; Τι πάει να πει βαριέσαι;” φωνάζει αμέσως το επικριτικό κομμάτι του εαυτού σου, κι εσύ καταπίνεις αυτή τη φράση που τόλμησες να ψελλίσεις.

Γιατί όμως είναι τόσο κακό το να βαριέσαι; Γιατί πρέπει πάντα να έχεις κάτι να κάνεις; Και τι μας αναγκάζει τελοσπάντων να ζούμε σε μια μόνη κατάσταση τρεξίματος;

Μήπως είναι η ώρα να απενοχοποιήσουμε επιτέλους τη βαρεμάρα;
Jul 16, 202003:15
Μαθήματα Αισοδοξίας

Μαθήματα Αισοδοξίας

Πριν από λίγο καιρό, έτρεξα ένα πολύ προσωπικό και πολύ διαφορετικό challenge, το οποίο ονόμασα «Challenge Αισιοδοξίας». Στην πραγματικότητα, ήταν ένας μήνας αφιερωμένος σε θετικές δράσεις και ενέργειες με στόχο να βελτιωθεί η διάθεση μου αλλά και να αισθανθώ περισσότερη αισιοδοξία.

Τι έμαθα λοιπόν μετά από αυτό το challenge;

Και τι μαθήματα αισιοδοξίας πήρα τελικά;
Jul 16, 202004:07
Ωδή στο καλοκαίρι

Ωδή στο καλοκαίρι

Καλοκαίρι. Αυτή η εποχή που όσοι κι αν κάποιοι μισούν, όλοι μας κατά βάθος αγαπάμε, γιατί την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με εκείνη την ατέλειωτη ανεμελιά, που ερχόταν πάντα μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Καλοκαίρι. Μια εποχή που κουβαλάει μέσα της τόσες εικόνες και τόσα πολλά συναισθήματα που όσες λέξεις κι αν γραφτούν δε θα φτάσουν ποτέ για να τα περιγράψουν όλα.

Αυτό εδώ το κείμενο είναι μια ωδή στο καλοκαίρι.
Jul 03, 202003:46
10 δευτερόλεπτα

10 δευτερόλεπτα

Ένα ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού καθόμασταν στην αυλή του σπιτιού, ενώ ο αρχηγός της οικογένειας έψηνε και παράλληλα μοιραζόταν μαζί μας τις πιο χρήσιμες συμβουλές του καλού ψήστη.
«Για να καταλάβεις αν το κάρβουνο θέλει αλλαγή,» μας έλεγε, «βάζεις το χέρι σου από πάνω. Αν μπορείς να αντέξεις μέχρι 10 δευτερόλεπτα, η φωτιά είναι καλή. Αν αντέχεις παραπάνω, πρέπει να βάλεις καινούριο στο επόμενο ψήσιμο.»
Jul 02, 202003:55
Dear future me

Dear future me

Εσύ θα έγραφες γράμμα στο μελλοντικό εαυτό σου;

Εγώ πάντως ναι, κι αυτό είναι το δικό μου γράμμα.
Jun 27, 202003:52
17 πράγματα που έμαθα μετά από ένα χρόνο γάμου

17 πράγματα που έμαθα μετά από ένα χρόνο γάμου

Λένε πως όταν περνάς καλά, ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Αν δεν το πιστεύεις, προσπάθησε να περάσεις μία ώρα σε έναν ασφυκτικά ζεστό χώρο φορώντας γούνα, κι άλλη μία ξαπλωμένος στην παραλία με ένα mojito στο χέρι. Δεν το λέω εγώ, ο Αϊνστάιν το είπε όταν μιλούσε για τη σχετικότητα του χρόνου.

Πέρα από την πλάκα, το πόσο καλά περνάς, ή έστω το πόσο drama-free ζωή κάνεις, αποτελεί μια καλή απόδειξη του επιπέδου των σχέσεων και της ποιότητας των επιλογών σου, κι αυτό είναι ένα από τα μαθήματα που πήρα όντας παντρεμένη.

Ποια άλλα πράγματα έμαθα όμως μετά από ένα χρόνο γάμου;
Jun 21, 202004:55
Everything is fucked- ένα βιβλίο για την ελπίδα

Everything is fucked- ένα βιβλίο για την ελπίδα

«Μήπως η ελπίδα δεν είναι το αντίδοτο απέναντι στο κακό, αλλά είναι μια άλλη μορφή του κακού; Κι αν η ελπίδα είναι απλά αυτό που ξέμεινε στο κουτί (της Πανδώρας);»

Στο νέο του βιβλίο, ο Mark Manson (τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το βιβλίο The subtle art of not giving a f*ck, ένα βιβλίο-ύμνος για όλα εκείνα στα οποία δίνουμε παράλογα πολλή σημασία) μιλάει για την ελπίδα. Γι’αυτό το συναίσθημα που μας στηρίζει όπως ο φάρος τα πλοία τις φουρτουνιασμένες νύχτες, για την ανάγκη που έχουμε να πιστεύουμε πάντα σε ένα καλύτερο αύριο, και τα όνειρα που χτίζουμε πάνω σε αυτή την πεποίθηση πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Το Everything is f*cked του Mark Manson δεν είναι ένα βιβλίο για την ελπίδα.

Είναι ένα βιβλίο ενάντια στην ελπίδα. Γιατί για τον Mark, η ελπίδα δεν είναι φάρμακο που γιατρεύει, αλλά ξυλοκαΐνη που μουδιάζει τον πόνο.

Jun 14, 202004:11
Μονοήμερη στη Νεμέα

Μονοήμερη στη Νεμέα

Ένα από τα θετικά του να μένεις στην Αθήνα, είναι όλοι εκείνοι οι κοντινοί προορισμοί που μπορείς να επισκεφτείς, είτε για ενα Σαββατοκύριακο (όπως για παράδειγμα η Δημητσάνα), είτε ακόμα και για μονοήμερη, για να αλλάξεις παραστάσεις, να δεις λίγο πράσινο, ή να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα.

Κάπως έτσι λοιπόν, πριν λίγο καιρό, ψάχνοντας για κοντινές εκδρομές στην Αθήνα, έπεσε στην αντίληψη μου η Νεμέα, ένας προορισμός που δεν είχα σκεφτεί, αλλά που έχει αρκετά πράγματα να δεις ώστε να γεμίσεις μια ολόκληρη ημέρα, χωρίς όμως να κουραστείς με τις μεγάλες αποστάσεις.

Γιατί λοιπόν αξίζει να πας μονοήμερη στη Νεμέα;

Τι πρέπει να κάνεις εκεί, ποια μέρη να επισκεφτείς, και τι να μην χάσεις;
May 23, 202007:09
Οι μικρές χαρές της ζωής

Οι μικρές χαρές της ζωής

Υπάρχουν κάποιες στιγμές, κάποιες μικρές εκλάμψεις ευτυχίας, που θυμίζουν ανάσα σε έναν μακρύ αγώνα δρόμου. Είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθεις ελεύθερος, χαρούμενος, και αήττητος, σαν να σε διαπερνάει ο χώρος και ο χρόνος, σαν να είσαι αιώνιος και να αιωρείσαι πάνω από όλους και από όλα.

Είναι αυτές οι μικρές χαρές της ζωής, αυτές οι τόσο μικρές, μα τόσο μεγάλες. Οι τόσο ασήμαντες, μα τόσο σημαντικές.

Είναι οι χαρές που είναι η ίδια η ζωή.
May 16, 202003:50
Η ιστορία της μέλισσας και της μύγας

Η ιστορία της μέλισσας και της μύγας

Υπάρχει μια ιστορία για μια μέλισσα και μια μύγα που βρέθηκαν κάποια στιγμή παγιδευμένες σε ένα μπουκάλι. Η όμορφη και ξύπνια μέλισσα πάλευε με τις ώρες να βρει την έξοδο, πετώντας ξανά και ξανά προς τον πάτο του μπουκαλιού. Στο τέλος, εξασθενημένη και απογοητευμένη, μάζεψε τα φτερά της κι αφέθηκε στην μοίρα της. Η μύγα από την άλλη, μετά από μερικά απανωτά χτυπήματα στα τοιχώματα του πλαστικού μπουκαλιού, αποφάσισε να αλλάξει πορεία. Αντί για τον πάτο, στράφηκε προς την κορυφή, κι έτσι πανηγυρικά βρήκε την έξοδο.

Τι μας διδάσκει όμως η ιστορία της μέλισσας και της μύγας;
May 07, 202003:57
Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι

Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι

15 μαθήματα που μας διδάσκει το βιβλίο «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι».
May 02, 202003:31
Το Δώρο

Το Δώρο

“Το Δώρο” του Στέφανου Ξενάκη είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της τελευταίας χρονιάς, και ένα από τα βιβλία που κέρδισε τα βραβεία αναγνωστών του Public για το 2019.

Τι λέει όμως “Το Δώρο”; Και αξίζει να το διαβάσεις τελικά;

May 02, 202003:47
Τι μας διδάσκει η καραντίνα

Τι μας διδάσκει η καραντίνα

Οι μέρες περνάνε και τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό να γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Ωστόσο, μέσα σε όλο αυτό το τόσο αρνητικό κλίμα, υπάρχουν κάποια πράγματα που η καραντίνα μας διδάσκει, μαθήματα που οφείλουμε να πάρουμε και να κουβαλήσουμε μέσα μας ακόμα και αφότου επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Τι μας διδάσκει λοιπόν η καραντίνα;

Mar 22, 202003:26
Οι 5 καλοκαιρινές εμπειρίες

Οι 5 καλοκαιρινές εμπειρίες

Ποιες είναι λοιπόν οι 5 εμπειρίες του καλοκαιριού που πρέπει να ζήσεις και φέτος;
Mar 21, 202003:45
5 πράγματα που θα ακούσεις όταν παντρεύεσαι

5 πράγματα που θα ακούσεις όταν παντρεύεσαι

Γάμος. Αυτό το μεγάλο κεφάλαιο, το επόμενο βήμα στη σχέση σου, μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα επιλέξεις να πάρεις. Μια μέρα που θα τη θυμάσαι για πάντα, με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά και μια φάση της ζωής σου όπου θα χρειαστεί να οπλιστείς με πολύ υπομονή. Γιατί η διοργάνωση του γάμου είναι δύσκολη, αλλά πιο δύσκολη είναι η διαχείριση όλων των ανθρώπων με τους οποίους θα συναναστραφείς από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα 5 πράγματα που σίγουρα θα ακούσεις όταν παντρεύεσαι;
Mar 21, 202003:57
Η θεωρία του μαγνήτη

Η θεωρία του μαγνήτη

Γιατί φαίνεται να τραβάμε τους λάθος ανθρώπους και τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτό.
Mar 21, 202002:59
Take a break

Take a break

Μήπως πρέπει να χτίσεις μια ζωή από την οποία δε θα θέλεις να ξεφύγεις;
Mar 21, 202003:39
Η τυραννία του αργότερα

Η τυραννία του αργότερα

Όταν αφήνεις τα πάντα για αργότερα και χάνεις το τώρα
Mar 21, 202003:25
Τι έμαθα όταν άρχισα να κρατάω ημερολόγιο

Τι έμαθα όταν άρχισα να κρατάω ημερολόγιο

Τι έμαθα λοιπόν όταν άρχισα να κρατάω ημερολόγιο;
Mar 21, 202003:58
Go and love yourself

Go and love yourself

Άραγε, εσύ αγαπάς τον εαυτό σου; Και πώς (και πότε) του το δείχνεις;

Go and love yourself.

Mar 21, 202003:22
Τα 30 σημάδια των 30

Τα 30 σημάδια των 30

30. Αυτή η ηλικία που όταν ήμασταν μικρά, μας φαινόταν τόσο μακριά. Αυτή η ηλικία που ακόμα ηχεί μεγάλη στα αυτιά μας, κι όταν την ακούμε, σκεφτόμαστε κάτι αποτυχημένους rockabilly που ξέχασαν να μεγαλώσουν, με τις μακριές κοτσίδες και τις δερμάτινες αρβύλες. 30. Αυτή η ηλικία που είναι πλέον πραγματικότητα.

Ποια είναι λοιπόν όλα αυτά τα 30 σημάδια των 30;
Mar 21, 202004:44
Imperfectly imperfect

Imperfectly imperfect

Μήπως ήρθε η ώρα να αποδεχτείς τις ατέλειες σου;
Mar 21, 202003:35
Οι 11 κανόνες ζωής των παιδιών

Οι 11 κανόνες ζωής των παιδιών

Κάποιος είχε πει ότι αν θέλουμε να μάθουμε πώς να ζούμε τη ζωή σωστά πρέπει να κοιτάξουμε τα παιδιά. Καθώς βλέπω και εγώ τον ανιψιό μου να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο τη βαθύτερη αλήθεια αυτής της φράσης. Ο τρόπος που παίζει, που γελάει, που ανακαλύπτει τον κόσμο μου θυμίζουν αλήθειες καιρό ξεχασμένες.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι 11 κανόνες ζωής που μας μαθαίνουν τα παιδιά;
Mar 21, 202003:31
Τι να κάνεις όταν αποτυγχάνεις

Τι να κάνεις όταν αποτυγχάνεις

Θυμάμαι τη μέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων σαν να ήταν χτες. Το άγχος καθώς διέσχιζα εκείνο το διάδρομο του σχολείου που βλέπω ακόμα στα όνειρα μου. Τα σφιγμένα καλημέρα που καλυπτόντουσαν από το δυνατό καρδιοχτύπι. Η αγωνία που δε με άφηνε να δω καθαρά, ενώ έψαχνα το όνομα μου στις μακριές λίστες. Τι κάνεις όταν αποτυγχάνεις; Και πώς αντιμετωπίζεις την αποτυχία όταν πρέπει να ανταποκριθείς στις υψηλές προσδοκίες των γύρω σου;
Mar 21, 202004:06
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στις σχέσεις σου

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στις σχέσεις σου

Μην πουλάς τον εαυτό σου φτηνά. Μην κατεβάζεις την αξία του επειδή κάποιος δεν την αναγνωρίζει, δε μπορεί, ή δε θέλει να προσφέρει όσα αξίζεις. Μην φέρεσαι στον εαυτό σου σαν να είναι κάλτσα γυμναστικής, ενώ είναι ένα φίνο ιταλικό καλσόν. Μην αλλάζεις το ποιος είσαι για να προσαρμοστείς σε κάποιον. Όποιος σε θέλει, θα κάνει αρκετά βήματα προς το μέρος σου, για να κάνεις και εσύ άλλα τόσα ώστε να τον φτάσεις.
Mar 21, 202003:59
Το κορίτσι που όλοι ξεχνούσαν το όνομα του

Το κορίτσι που όλοι ξεχνούσαν το όνομα του

Φλάσμπακ στο νηπιαγωγείο. Ένα χαριτωμένο κοριτσάκι με πλεξούδες με πλησιάζει όλο χαρά. «Και σένα,» μου λέει, «εσένα πώς σε λένε;». Την κοιτάζω τρομαγμένη. Εσωστρεφής εγώ, δεν έχω συνηθίσει σε τόση κοινωνικότητα. «Άλκηστη,» της απαντάω δειλά. Εκείνη ανοιγοκλείνει τα μάτια της, σουφρώνει τη μύτη της, και φεύγει. Δεν της αρέσουν οι άγνωστες λέξεις, και το όνομα «Άλκηστη» ήταν μία από αυτές.
Mar 17, 202002:38
Η αξία του παλιού

Η αξία του παλιού

Γιατί δυσκολευόμαστε να μείνουμε καιρό σε μία σχέση;
Mar 17, 202003:37
Τα 5 must της άνοιξης

Τα 5 must της άνοιξης

Ποια είναι τα must που πρέπει να κάνεις τώρα που μπήκε η άνοιξη, για να απολαύσεις στο έπακρο αυτή την εποχή, και να ετοιμαστείς για το καλοκαίρι;

Mar 17, 202003:10
Η μετριότητα του είναι

Η μετριότητα του είναι

Πώς είναι να είσαι μέτριος σε έναν κόσμο που θέλει μόνο το τέλειο;

Mar 17, 202003:43
Brand Me

Brand Me

Ανοίγω το instagram της Τ. Το προφίλ της γεμάτο με φωτογραφίες από ταξίδια, φαγητά, και βόλτες στην πόλη. Της ίδιας Τ. που ταξιδεύει μια φορά τα τρία χρόνια (και αν…), που κάνει μονίμως δίαιτα, και που βγαίνει συνέχεια στα ίδια μέρη. Κι όμως, αν τη γνώριζε κανείς μόνο από την διαδικτυακή παρουσία της θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι είναι περιπετειώδης, εναλλακτική, και ενδιαφέρουσα. Η σχέση ανάμεσα στη δημόσια εικόνα της Τ. και στο ποια είναι πραγματικά είναι ακριβώς η ίδια με τη σχέση που έχει η Αθήνα με τη Νέα Υόρκη: είναι και οι δύο πόλεις. Και κάπου εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες.
Mar 17, 202002:40
To fight, or not to fight?

To fight, or not to fight?

“Τελικά,” με ρωτάει η Α., “οι καυγάδες σε μια σχέση είναι καλοί ή όχι;”

Το σκέφτομαι για λίγο. Η μόνη απάντηση που μου μοιάζει πιο σωστή είναι το ναι, το όχι, και το εξαρτάται.
Mar 17, 202002:09
Η θεωρία της ζέβρας

Η θεωρία της ζέβρας

Υπάρχει μια θεωρία από τον περίφημο καθηγητή ψυχολογίας Jordan Peterson ο οποίος μιλάει για την θεωρία της ζέβρας. Οι ζέβρες λοιπόν έχουν αυτές τις θαυμάσιες ασπρόμαυρες ρίγες, και όπως για καθετί στη φύση, υπάρχει λόγος που είναι φτιαγμένες έτσι. Οι ασπρόμαυρες ζέβρες μοιάζουν όλες ίδιες από μακριά. Όταν κινούνται μέσα στην αγέλη, αν βάλεις στόχο μία από αυτές, μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα την έχεις χάσει από τα μάτια σου.
Mar 17, 202002:40
Ο πεντάλογος της συγκατοίκησης

Ο πεντάλογος της συγκατοίκησης

Σκέφτεσαι να συγκατοικήσεις;

Προτού κάνετε το μεγάλο βήμα, αυτά είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να έχετε συζητήσει πριν αρχίσετε να μαζεύετε αγγελίες.
Mar 17, 202003:35
9+1 πράγματα που μαθαίνεις για τα αγόρια όταν μένεις με ένα

9+1 πράγματα που μαθαίνεις για τα αγόρια όταν μένεις με ένα

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις στο ίδιο σπίτι με αγόρι για πρώτη φορά στη ζωή σου; Αν ναι, τότε ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστείς είναι να διαβάσεις την παρακάτω λίστα με εκείνα τα 9+1 πράγματα που θα μάθεις από αυτή τη συγκατοίκηση.
Mar 17, 202003:56
Όλα θα γίνουν καλύτερα

Όλα θα γίνουν καλύτερα

Είναι η πρώτη Δευτέρα της ζωής μου που δεν χαίρομαι που δεν έχω να πάω στη δουλειά. Είναι η πρώτη Δευτέρα που εύχομαι να γύριζαν όλα πίσω στο νορμάλ τους, σε αυτό το κανονικό που θεωρούσαμε όλοι μας τόσο δεδομένο. Και η πρώτη Δευτέρα που βγήκα έξω, σαν κυνηγημένη, να ψωνίσω προμήθειες, και κάθε περαστικός μου έμοιαζε εχθρός. Είμαστε μόνοι μας, ο καθένας για τον εαυτό του, σαν επιτραπέζιο όπου νικάει αυτός που μένει όρθιος στο τέλος.
Mar 17, 202003:50
7 πράγματα που θα σου λείψουν από το πατρικό σου

7 πράγματα που θα σου λείψουν από το πατρικό σου

Ήρθε η μεγάλη μέρα. Η μέρα που περίμενες από όταν έκλεισες τα 15. Η στιγμή να φύγεις από το πατρικό, και να μείνεις επιτέλους μόνος σου. Να μπαινοβγαίνεις ό,τι ώρα θες, να φέρνεις κόσμο όποτε θελήσεις, και να μη δίνεις αναφορά σε κανέναν. Και κυρίως, να μην έχεις τους γονείς σου να σου λένε «Ξενοδοχείο το έκανες», κοιτάζοντας σε με μια μείξη θυμού, θλίψης, και παραπόνου.

Mar 14, 202003:34
Κοινωνικές προσδοκίες, αυτή η μάστιγα

Κοινωνικές προσδοκίες, αυτή η μάστιγα

Κοινωνικές προσδοκίες. Όλες αυτές οι κορυφές που πρέπει να έχεις κατακτήσει μέχρι την Χ ηλικία. Η πίεση που μας ασκούν οι άνθρωποι και τα πιστεύω τους, και το μεγάλο ερώτημα αν πρέπει να μας νοιάζει τελικά ή όχι.
Mar 14, 202003:15
Οι άνθρωποι έχουν ημερομηνία λήξης

Οι άνθρωποι έχουν ημερομηνία λήξης

Όταν είμαστε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά: αν η Καιτούλα σπάσει το παιχνίδι σου, τσακώνεστε στη Γλώσσα, και στα Μαθηματικά ψάχνετε για μια άλλη καλύτερη φίλη. Ώσπου τα ξαναβρίσκετε και ξεχνάτε τι σας χώρισε εξαρχής. Οι παιδικοί τσακωμοί δεν κρατάνε πολύ, οι πληγές έχουν κλείσει μέχρι το τελευταίο διάλειμμα.

Mar 14, 202002:29
Το βασικό checklist του ενοικίου

Το βασικό checklist του ενοικίου

Όταν αποφασίζεις να συγκατοικήσεις με το άλλο σου μισό, το πιο μεγάλο κομμάτι σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής σου είναι το ενοίκιο, δηλαδή το ίδιο σπίτι. Μπορεί σε πρώτη φάση το πού θα μείνετε να μοιάζει ασήμαντο μπροστά σε αυτό το μεγάλο βήμα, αλλά το νέο σας σπίτι θα παίξει τεράστιο ρόλο, τόσο στην καθημερινότητα σας, όσο και στη…μακροβιότητα της σχέσης σας.

Πώς θα κάνετε λοιπόν τη σωστή επιλογή;
Mar 14, 202003:50
Τι να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Τι να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι σαν να έχει γυρίσει η γη ανάποδα και να μην πηγαίνει τίποτα καλά. Ο πρωινός καφές χύνεται στο λευκό σου παντελόνι λίγο πριν φύγεις από το σπίτι, το αυτοκίνητο δυσκολεύεται να πάρει μπρος, πέφτεις σε σκουπιδιάρικο, και όταν φτάνεις αργοπορημένος στη δουλειά, ο υπολογιστής σου έχει κρασάρει.
Mar 14, 202002:49
Πρωινά Κυριακής

Πρωινά Κυριακής

Ξυπνάς γύρω στις 08:30. Όλα είναι ήσυχα, κοιμισμένα ακόμα. Είναι πολύ νωρίς για να κυκλοφορεί κόσμος στο δρόμο. Μπορείς να ακούσεις επιτέλους τα πουλιά να κελαηδούν. Κάθεσαι έξω, στο μικρό σου μπαλκόνι, παρόλο που η ψύχρα κάνει το δέρμα σου ανατριχιάζει. Η ζεστή κούπα καφέ που κρατάς ανάμεσα στις παλάμες σου ζεσταίνει πρώτα τα χέρια σου, και μετά την καρδιά σου. Αυτοί οι φρεσκοκομμένοι κόκκοι καφέ, τι φοβερή ανακάλυψη. Κλείνεις τα μάτια σου για μερικά δευτερόλεπτα για να απολαύσεις τη γαλήνη.

Γιατί να αγαπάς τα πρωινά της Κυριακής;
Mar 14, 202003:47
Οι σχέσεις είναι σαν ουράνιο τόξο

Οι σχέσεις είναι σαν ουράνιο τόξο

Τις προάλλες είχαμε βγει για καφέ με τη φίλη μου τη Μ. Η Μ. είναι από αυτά τα άτομα που πάνω στην κουβέντα, μπορεί να σου πει έτσι αβίαστα μια ατάκα η οποία θα σε βάλει σε πολλές σκέψεις.

Έτσι λοιπόν, εκεί που συζητούσαμε για ένα από τα αγαπημένα μας θέματα, aka τις σχέσεις, μου λέει το εξής:

“Ίσως οι σχέσεις να είναι τελικά σαν ουράνιο τόξο.”
Mar 14, 202002:52
11 πράγματα που συμβαίνουν όταν αποκτάς ανιψάκι

11 πράγματα που συμβαίνουν όταν αποκτάς ανιψάκι

Όταν μαθαίνεις ότι θα αποκτήσεις ανιψάκι, το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι ένας ανυπέρβλητος ενθουσιασμός. Αρχίζεις να μετράς τις εβδομάδες, και όταν φτάνει η μεγάλη μέρα, δε μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ από την αγωνία.

Εκείνους τους εννιά μήνες, έχεις πολύ χρόνο για να σκεφτείς. Όσα όμως και να βάλεις με το μυαλό σου, η πραγματικότητα τελικά είναι πολύ διαφορετική.

Γιατί όταν αυτή η μικρή ζωούλα γεννιέται, φέρνει τόσες αλλαγές μαζί της όσες και ένας τυφώνας.
Mar 14, 202002:59
Πες θεία

Πες θεία

Πώς είναι να γίνεσαι θεία για πρώτη φορά
Mar 14, 202002:35
Γιατί τα 30 είναι καλύτερα από τα 20

Γιατί τα 30 είναι καλύτερα από τα 20

Ξέρω τι θα σκεφτείτε. Αυτή εδώ μας χρυσώνει το χάπι. Αφού δε μπορεί να το αποφύγει, ψάχνει τρόπο να το απολαύσει. Άλλωστε, υπάρχουν χειρότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή από το να τριανταρίζεις.

Ναι, ναι, και ναι. Έχετε δίκιο. Το ίδιο όμως και εγώ, και θα σας το αποδείξω ευθύς αμέσως.

Γιατί τα 30 είναι καλύτερα από τα 20.
Mar 14, 202003:21
Πίστεψε σ’εσένα

Πίστεψε σ’εσένα

Γιατί πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο “Πίστεψε σ’εσένα” και τι θα κερδίσεις από αυτό;
Mar 12, 202004:05
10 πράγματα που αλλάζουν όταν γνωρίσεις τον έναν

10 πράγματα που αλλάζουν όταν γνωρίσεις τον έναν

Ποια είναι εκείνα τα 10 πράγματα που αλλάζουν όταν γνωρίσεις τον έναν;

Mar 12, 202003:41
Just don’t do it

Just don’t do it

Αυτό που σκέφτεσαι ότι θέλεις να κάνεις; Ναι, αυτή η ιδέα που έχεις; Μην την κάνεις πραγματικότητα. Δε χρειάζεται. Ο κόσμος έχει ήδη πολλά να απασχολήσει το χρόνο του.
Mar 12, 202002:31
Εσύ θα γύριζες πίσω το χρόνο;

Εσύ θα γύριζες πίσω το χρόνο;

Καμιά φορά σκέφτομαι “Μακάρι να μην το είχα κάνει αυτό. Να μην είχα κάνει εκείνο ή το άλλο λάθος, να μην είχα χαραμίσει άσκοπα το χρόνο μου. Μακάρι να μπορούσα να ξαναζήσω τις στιγμές και να διορθώσω όλα εκείνα που δεν έγιναν όπως έπρεπε.”
Mar 05, 202003:11
7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστήριο

7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστήριο

Γυμναστήριο. Αίμα, δάκρυα, και ιδρώτας, και στο τέλος μια σκεπαστή για να συνέλθουμε. Η αγαπημένη resolution του 90% του πληθυσμού κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, ή όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Το μέρος όπου το ρητό «Βαράτε με, κι ας κλαίω», βρίσκει το άλλο του μισό.
Mar 05, 202003:02
Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία από την ανάγνωση ενός “ζωντανού βιβλίου”, μια εμπειρία που θα τη θυμάμαι για καιρό.
Feb 22, 202003:25
Το καλύτερο δυνατό

Το καλύτερο δυνατό

Ο δρόμος θα φτιαχτεί. Κάποια στιγμή. Εσύ αρκεί να πηγαίνεις κάθε μέρα και να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Αυτό είναι το νόημα. Το καλύτερο δυνατό.
Feb 22, 202004:03
Η μελωδία της ησυχίας

Η μελωδία της ησυχίας

Για μια στιγμή, κλείσε τα μάτια σου και άκου. Εδώ που βρίσκεσαι, τώρα που διαβάζεις, ή τώρα που ακούς, κλείσε τα μάτια σου. Αφέσου μονάχα στην αίσθηση της ακοής. Τι συμβαίνει γύρω σου; Τι ήχους πιάνουν τα αυτιά σου;
Feb 17, 202003:57
Η άσπρη και η μαύρη γάτα

Η άσπρη και η μαύρη γάτα

Κοιτάζονται σαν να ζυγίζουν η μία την άλλη. Δε μετακινούνται, δεν αποστρέφουν το βλέμμα τους. Η μία περιμένει την άλλη να κάνει την πρώτη κίνηση. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η μαύρη γάτα τρέχει προς τη λευκή, και η λευκή πηδάει μακριά. Μένω να τις χαζεύω για λίγο όπως κυνηγιούνται, σαν ανέμελα παιδιά που βρήκαν ένα δικό τους παιχνίδι με άτυπους όρους.
Jan 25, 202003:54
Αυτό μαθαίνεις όταν μαθαίνεις πατινάζ

Αυτό μαθαίνεις όταν μαθαίνεις πατινάζ

Χειμώνας στην Αθήνα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η πόλη έχει γεμίσει παγοδρόμια. Το καλύτερο από όλα εκείνο του Σταύρος Νιάρχου, όχι μόνο γιατί είναι δωρεάν, αλλά και γιατί είναι στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να απολαμβάνεις τη μοναδική θέα του καναλιού, και αν είσαι τυχερός, το χορό των συντριβανιών με τη συνοδεία των πιο γνωστών μελωδιών κλασικής μουσικής.
Αν μου έμεινε κάτι από όλη αυτή την εμπειρία, εκτός από τη μοναδική θέα, ήταν αυτό το ένα πράγμα που μαθαίνεις όταν μαθαίνεις πατινάζ.
Jan 25, 202004:13
Τι να κάνεις για τα post-Christmas blues

Τι να κάνεις για τα post-Christmas blues

Τι μπορείς να κάνεις για τα post-Christmas blues;

Πώς θα ξεπεράσεις την κατάθλιψη μετά τις γιορτές; Και πού θα βρεις τη χαμένη σου αισιοδοξία για να ξεκινήσεις τη χρονιά με όρεξη;
Jan 17, 202004:26
Το πιο σημαντικό πράγμα που μου έμαθε ο χορός

Το πιο σημαντικό πράγμα που μου έμαθε ο χορός

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μου έμαθε ο χορός;
Jan 17, 202002:36
Ο μαγικός κόσμος των introvert

Ο μαγικός κόσμος των introvert

Τι σημαίνει να είσαι introvert σε έναν κόσμο που δεν ησυχάζει ποτέ
Jan 10, 202003:07
Τα κορίτσια του μεσονυχτίου

Τα κορίτσια του μεσονυχτίου

Τα κορίτσια του μεσονυχτίου. Τα κορίτσια που ξενυχτάνε με ένα μυστικό. Εκείνα που ντύνονται με την τελευταία τάση της μόδας, και μοιάζουν ίδια. Άλλα πιο ψηλά, άλλα πιο κοντά. Κάποια ξανθά, κάποια μελαχρινά, με έντονα χείλη και βαμμένα μάτια. Το ίδιο στυλ, οι ίδιες προθέσεις, αλλά με την πεποίθηση πως όχι, καθεμία είναι διαφορετική. Και για καθεμία αυτή θα είναι «η βραδιά».
Jan 05, 202003:16
Οι 10 ευχές του 2020

Οι 10 ευχές του 2020

Σε κάθε αλλαγή χρονιάς, γεμίζουμε τους τοίχους και τα κινητά μας με ευχές. Ευχές για τη νέα χρονιά και ελπίδες ότι θα μας φέρει τόσα καλά όσα ονειρευόμαστε χωρίς να μας στερήσει τίποτα από όσα έχουμε ήδη.

Ποιες είναι λοιπόν οι 10 ευχές του 2020;
Jan 05, 202003:20
Όσα έμαθα το 2019

Όσα έμαθα το 2019

Μιας που το 2019 έφτασε στο τέλος του, ήρθε η ώρα για μια ακόμα ανασκόπηση μιας χρονιάς με πολλές αλλαγές, εντάσεις, στρες, αλλά και όμορφες στιγμές, νέες εμπειρίες, και πολλή αισιοδοξία για όσα είναι να έρθουν.

Αυτά είναι λοιπόν όσα έμαθα το 2019.
Dec 25, 201902:51
5 διαφορετικά πράγματα που αξίζει να κάνεις στην Αθήνα

5 διαφορετικά πράγματα που αξίζει να κάνεις στην Αθήνα

Αυτά είναι τα 5 διαφορετικά πράγματα που αξίζει να κάνεις στην Αθήνα.
Dec 09, 201904:43
4 πράγματα που μας μαθαίνουν τα Χριστούγεννα

4 πράγματα που μας μαθαίνουν τα Χριστούγεννα

Ποια είναι τα 4 πράγματα που μας μαθαίνουν τα Χριστούγεννα και πώς μπορούμε να τα εφαρμόσουμε στη ζωή μας αφότου θα έχουν σβήσει τα λαμπάκια του δέντρου;
Nov 30, 201903:37
The glorification of busy

The glorification of busy

Η αυταπάτη του να είσαι πολυάσχολος
Nov 30, 201903:04
Το σενάριο της ζωής σου

Το σενάριο της ζωής σου

Εσένα ποιο είναι το σενάριο της δικής σου ζωής; Το έχεις σκεφτεί ποτέ;
Nov 30, 201903:07
Ο δρόμος προς την ευγνωμοσύνη

Ο δρόμος προς την ευγνωμοσύνη

Οι 4 απλοί τρόποι για να μάθεις να νιώθεις ευγνωμοσύνη
Nov 30, 201903:47
Το σύνδρομο του ΙΚΕΑ

Το σύνδρομο του ΙΚΕΑ

Μήπως πάσχεις και εσύ από το σύνδρομο του ΙΚΕΑ; Πάτα play, μπορεί να εκπλαγείς!
Nov 30, 201903:52