Skip to main content
Spotify for Podcasters
Livet i Landet

Livet i Landet

By Linda Thulin

Livet i Landet är en intervjupodcast där mångåriga radiojournalisten Linda Thulin vill veta hur människorna som bor i Sverige idag egentligen har det.
Vid olika köksbord intervjuar hon vänner och bekanta, kända och okända om vad som rör sig i just deras huvuden och hur deras vardag ser ut. Podden är ett sätt att koppla ihop samhällsfrågor med våra vanliga liv och att göra dem intressanta för fler sorters människor. Livet i Landet saknar idag finansiering. Vill du bidra kan du göra det via swish 1233071503 eller patreon.com/livetilandet
Available on
Spotify Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Currently playing episode

Program 2: Ann-Marie

Livet i LandetJun 05, 2021

00:00
44:32
S2P15 Micke Syd Andersson

S2P15 Micke Syd Andersson

Möt en man som ständigt återvänder till tonårens kompisgäng, trots att han passerat 60.  För hur kan man låta bli när man är en del av ett popband som fortsätter göra avtryck i människors liv, generation efter generation? Men Micke Syd Andersson är så mycket mer än trummis i Gyllene Tider. Här berättar han om sin inblandning i bygget av ett seniorboende, och om samarbetet med blåljuspersonal och resorna till Ukraina. Allra mest pratar han om att må bra i sig själv och om värdet av att ständigt utvecklas som människa. Säsongsavlutningen av den andra säsongen med Livet i Landet är en öppenhjärtig och vindlande intervju om musiken, livet, kärleken och samhället vi lever i. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering, vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Mar 06, 202301:16:15
S2P14 Lena Carlbom

S2P14 Lena Carlbom

Hon har precis avslutat en 35-årig karriär som fritidspolitiker och skaffade sig sin första yrkesutbildning som 55-åring. Nu handlar livet för Lena Carlbom om det nya jobbet på ett SIS-hem för unga kriminella och de 8 barnbarnen. Här berättar hon om det nya jobbet, men också om sitt tidigare engagemang för de som står längst från arbetsmarknaden. Hon beskriver också hur arbetet som lokalpolitiker förändrats på senare tid och varför det inte längre passar henne. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering, vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Feb 27, 202356:01
S2P13 David Lindahl

S2P13 David Lindahl

Möt 24-åringen som valde bana i livet redan när han var sju. Det var målet att få gå på Skategymnasiet Bryggeriet i Malmö som tog David Lindahl igenom grundskolan, och som femtonåring lämnade han småstaden han vuxit upp i för att leva sin dröm. Vad var det med skatekulturen som lockade och vad gör man när man redan som 19-åring har nått sitt stora mål? David berättar om subkulturen som är en del av hans identitet och om försprånget av flytta hemifrån tidigt. Men också om hur han lärde sig hantera pengar och varför han provar att leva utan TV och Wi-Fi. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering, vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Feb 20, 202357:47
S2P12 Susanna Dzamic

S2P12 Susanna Dzamic

Vad händer med livet när man en dag är gammal nog att veta vem man verkligen är? När man ska trampa upp nya stigar och vänja sig själv och sin omgivning vid en annan slags person än den man varit tidigare? Radioprofilen Susanna Dzamic vet en del om det och här berättar hon om resan som tagit henne i riktningar hon inte riktigt väntat sig. Hör också om hur en trasig  kassettbandspelare avgjorde hennes yrkesval och varför hon älskar sitt Malmö. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering, vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Feb 13, 202356:13
S2P11 Staffan Karlsson

S2P11 Staffan Karlsson

Det finns många sätt att hitta vägen in i det som ska bli ens framtida karriär. För musikproducenten Staffan Karlsson var det en studiecirkel, en lögn och telefonnumret till en känd musiker. Vägen från rivningskåken på Vallås i Halmstad har sedan gått via flertalet olika studios och en mängd namnkunniga artister. Här berättar han om vad han tycker är bra musik, om att jobba med Earth Wind and Fire och om den kommande plattan med Gyllene Tider. Men också om utbrändheten efter tiden i USA och om att upptäcka för sent att man hade en pappa med en spännande historia. Och så avslöjar han vad det egentligen är han är bra på. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering, vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Feb 06, 202358:27
S2P10 Sara Reda

S2P10 Sara Reda

I flera år flyttade hon mellan olika lägenheter medan bomberna föll över hemstaden Aleppo. Men när det inte längre fanns vatten blev vardagen omöjlig. 2015 flydde Sara Reda från Syrien till Sverige tillsammans med sin brorsdotter. Nu berättar hon om hur det var att leva ensam i ett nytt land med ett nytt språk efter att ha vuxit upp i en tajt familj med 11 syskon. Språket har varit centralt för att hitta en plats i det nya landet och hon hatar att säga “jag kan inte”. Hon drömmer drömmer om att alla syskonen ska få träffas igen och kämpar med att hitta en balans mellan att se framåt utan att helt glömma de hemska upplevelserna av kriget. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering, vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Feb 01, 202351:20
S2P9 Magnus Wernersson

S2P9 Magnus Wernersson

Han är så förknippad med sin hemstad att hans treåriga barnbarn till och med kallar honom Falkenberg. Magnus Wernerssons kontaktnät överträffar nog de flestas, något som varit ett framgångsrecept för hela kommunen. Hör honom berätta om hur Falkenberg som vid millennieskiftet var rejält på dekis, nu har vänt trenden med besked. Vi pratar också om hur han kom på vad han är bäst på, om fyra decenniers revyliv och om att vara gift med kommunens mäktigaste politiker. Och en massa annat. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering, vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Jan 23, 202358:00
S2P8 Gabriella Picano

S2P8 Gabriella Picano

Hon är den personliga tränaren som insett att den fysiska träningen sällan blir av om man inte samtidigt jobbar med sig själv. Själv lämnade hon ganska tidigt en lovande karriär inom PR-branschen för att istället få människor att må bra i både kropp och själ. Gabriella Picanos berättar om att hitta just sin väg i livet och om varför hennes karriärbyte väckte så starka reaktioner hos släkten i Italien. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsar om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Jan 09, 202350:20
S2P7 "Anna"-Hur gick det sen?

S2P7 "Anna"-Hur gick det sen?

Vad händer när en ganska vanlig medelålders kvinna hamnar i fängelse och möter en helt ny värld? Hur kan en ADHD-diagnos hos en vuxen skapa så mycket kaos i ett liv? Och varför är Anna beredd att leva på nästan ingenting bara hon får behålla sitt hus? I veckans avsnitt återbesöker jag en av mina huvudpersoner från förra säsongen. När jag lämnade “Anna” våren 2021 visste vi inte om hon hade jobb, hem eller ens sin frihet framför sig. Därför blev jag tvungen att ta reda på hur det gick. Hör fortsättningen på berättelsen om “Anna” som kämpar på i en rörig tillvaro och har väldigt mycket “stolpe ut”. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten är Lindas hjärteprojekt och saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Dec 12, 202255:14
S2P6 Håkan Magnusson

S2P6 Håkan Magnusson

Hur är det att jobba med något som nästan alla har en stark åsikt om? Läraren Håkan Magnusson jobbar på en friskola i ett segregerat område i Helsingborg och han har ett och annat att säga om en ensidig debatt som är fixerad vid driftsformer. Hör honom berätta om sin vardag på en högstadieskola som kommunen gav upp hoppet om. Du får också höra hur bakgrunden inom fotbollen bäddade för både omskolningen till lärare och de nya planerna på att bli fritidspolitiker. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten är Lindas hjärteprojekt och saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Dec 05, 202249:47
S2P5 Marion Almbecker Kristensson

S2P5 Marion Almbecker Kristensson

Hur många gånger behöver man egentligen gå en kurs i att skriva om sitt CV? Hur kan det vara lyx att äta gårdagens rester? Och hur många timmar ska man behöva åka buss för ett tre timmars arbetspass? Att sitta vid ett köksbord med Marion Almbecker Kristensson, bara ett stenkast från havet, innebär många aha-upplevelser och djupa suckar. Marion berättar om sitt ganska brokiga yrkesliv som nu har lett till en utbildning till samtalsterapeut och ett liv som egenföretagande. Men vägen dit gick via många tillfälliga jobb och många arbetsmarknadsåtgärder. Framförallt gick det via många år på jobbet som städare, ett jobb som hon älskade nästan lika mycket som sin fantastiska chef. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten är Lindas hjärteprojekt och saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Nov 28, 202257:42
Säsong 2 program 4: Frida Stranne

Säsong 2 program 4: Frida Stranne

Vad händer när en människa som lagt hela sin karriär på att försöka förstå och förbättra världen tappar hoppet? Hur går man vidare när man inte längre tror att det man gör har betydelse? Och vad är det som har hänt som gör att engagerade människor med viktig kunskap funderar på att ge upp? Statsvetaren Frida Stranne engagerar sig i många samhällsfrågor; Fred, klimatfrågan, jämställdhet och demokrati. Hon forskar om USA:s säkerhetspolitik och har en framträdande plats i den offentliga debatten. Men när jag träffar henne i villan utanför Halmstad är det en modfälld, trött och uppgiven person jag möter. Hatet och hoten har blivit vardag och det mesta av det hon brinner för går åt fel håll säger hon. Ljuspunkterna är familjen, barnbarnet, hemmet och närheten till naturen. Men vad ska hända med allt hon kan och har lärt sig genom åren om hon inte längre orkar ta plats i debatten? Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten är Lindas hjärteprojekt och saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsar om gäster, besök gärna livetilandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Nov 21, 202258:36
Säsong 2 Avsnitt 3: Christan Hertz

Säsong 2 Avsnitt 3: Christan Hertz

Säg företagare och många av oss ser framför sig en driftig person med långa arbetsdagar och en stark vilja att tjäna pengar. Och givetvis vill Christian Hertz tjäna pengar. Men framförallt vill han hjälpa människor. Och han tycker att det borde vara enklare att kombinera de båda. Med sina olika företag vill han och hans kompanjoner bland annat demokratisera välgörenhetsbranschen och skapa hållbara arbetsplatser. En nyckel i båda fallen är god kommunikation och Christian bjuder på en ganska hårresande siffra när det gäller vår förmåga att ta till oss information. Han berättar också om livet i ett hus på landet, om att vara pappa till tonårsdöttrar och att leva ihop med en fru man blev ihop med som tonåring. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten är Lindas hjärteprojekt och saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 12330711503. För mer information, till exempel om hur du tipsa om gäster, besök gärna livetialandet.se eller Facebooksidan Livet i Landet.
Nov 14, 202238:13
Säsong 2 Program 2: Martin Nilsson

Säsong 2 Program 2: Martin Nilsson

Hade minnesmästaren Martin Nilsson så mycket i huvudet inför finalen i TV4:s Talang att han faktiskt höll på att dö? För första gången berättar han om den obehagliga natten efter programmet som gjorde honom känd för en bredare publik. Martin får bemöta min skepsis  kring det där med minnestekniker, men vi pratar också om mycket annat. Om hur man ska få ihop livet när saker går så bra att tiden inte räcker till. Om att sätta upp mål och fullfölja dem. Och så berättar han om när han kom på att hans barn bara kände pappan och inte människan Martin, och vad han gjorde då. Och så blir det lite fotboll och hårdrock, våra två stora gemensamma intressen. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och om hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten är Lindas hjärteprojekt och saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 1233071503. För mer information, till exempel om hur du tipsar om gäster, besök gärna livetilandet.se eller facebooksidan Livet i Landet.
Nov 07, 202257:15
Trailer: Det här är Livet i Landet säsong 2

Trailer: Det här är Livet i Landet säsong 2

Den andra säsongen av Livet i Landets podcast skiljer sig från den första eftersom den är en ren intervjupodcast. Nu sitter jag - som heter Linda Thulin - vid olika köksbord och pratar med alla sorters människor om hur just de har det i sina liv. Jag tror att vi alla behöver blir lite bättre på att koppla ihop våra vardagsliv med samhället i stort och jag tror att fler sorters människor behöver och vill få prata om sånt som är viktigt. Både för oss som individer och för oss som samhälle. Det är så vi får en så rättvisande och nyanserad bild som möjligt av vad det är för land vi lever i. Så välkommen till den andra säsongen av Livet i Landet. Varje måndag kommer det nya avsnitt. Mer information finns på livetilandet.se och på facebooksidan Livet i landet.
Nov 01, 202200:54
Säsong 2 program 1: Annemo Löfquist

Säsong 2 program 1: Annemo Löfquist

Häng med till ett köksbord hemma hos en stelopererad sexbarnsmorsa som håller på att lära sig att beatboxa. Annemo Löfquist har trädgården full av cyklar, blommor och grönsaksodlingar och delar i nystarten av Livet i Landet öppenhjärtigt med sig av vardagslivet i Ränneslöv i södra Halland. Hon berättar om att leva med ständig smärta, om att fostra tre egna och tre bonusbarn och om att behöva be mamma om pengar i slutet av månaden. Hon ser också tillbaka på åren i Australien och reflekterar över skillnaden mellan att vara småbarnsförälder där och här. Livet i Landet är en fristående podcast av frilansjournalisten Linda Thulin. Här vill hon hitta ett nytt sätt att prata om Sverige och om hur människorna som bor här har det. I längre intervjuer sitter hon vid olika köksbord och pratar med vänner och bekanta, kända och okända om vilka de är och vad som är viktigt för just dem. Podcasten är Lindas hjärteprojekt och saknar idag finansiering. Vill du bidra till poddens fortlevnad kan du bli månadsgivare via Patreon eller swisha 1233071503. För mer information, till exempel om hur du tipsar om gäster, besök gärna livetilandet.se eller facebooksidan Livet i Landet. 
Oct 31, 202259:57
Program 4: Adelina

Program 4: Adelina

Varför ville grannarna bjuda på fika och klasskamraterna veta vem Adelina var när hon kom till Sverige 1992. Och varför är de nyanlända som hon idag lär svenska nästan helt utan sociala kontakter? Linda har träffat tvåbarnsmamman som mer än något annat vill lära sina döttrar att de kan bli vad de vill. Hennes jämförelse mellan flyktingmottagandet idag och för 30 år sedan väcker frågan om vad som har hänt under dessa åren och varför. Idéhistorikern Svante Nordin ger insiktsfulla och ganska hoppfulla svar, medan Linda och Benke undrar varför dagens politiska debatt inte handlar mer om visioner och de stora penseldragen.
Jun 05, 202157:54
Program 3: Christian

Program 3: Christian

Vem är mannen i den bruna kepsen, som mitt ute i en liten halländsk by står för mer kreativitet, handlingskraft och framtidstro än den genomsnittlige spandexcyklisten i centrala Stockholm? Linda har mött Christian Dahlqvist som visar hur viktigt att bestämma sig för vad man vill och varför, oavsett var man bor och lever. I uppföljningen säger landsbygdsforskaren Josefina Syssner att det är ett problem att det alltid är samma typ av människor som pratar om samhällsfrågor. Benke och Linda diskuterar oflexibla myndigheter och huruvida det är medias fel att ingen vågar tänja på gränserna.
Jun 05, 202144:46
Program 2: Ann-Marie

Program 2: Ann-Marie

Vem är den där arga personen vid tangentbordet som är kritisk mot politiker och media, och orolig över kriminalitet och invandring? En av Lindas huvudpersoner öppnar upp om livet som ensam fattigpensionär och kampen mot myndigheterna för att ge dottern ett liv som funkar. Ann-Maries rädsla för att de svenska välfärdssystemen håller på att kollapsa följs upp med forskaren Malin Junestav som delvis ger henne rätt. Linda och Benke bollar sina reaktioner efter Ann-Maries berättelse och pratar bland annat om varför vi är så dåliga på att prata med människor som inte tycker som vi själva. 
Jun 05, 202144:32
Program 1 - Anna

Program 1 - Anna

Annas liv har strulat till sig på flera olika fronter hela livet. Nu har hon äntligen fått en ADHD-diagnos. I poddens första avsnitt lär vi oss mer om konsekvenserna för vuxna med ADHD. Programledare: Linda Thulin - Roger Bengtsson
Mar 30, 202145:29