Skip to main content
Spotify for Podcasters
Geert Portretteert

Geert Portretteert

By locochat

Hallo, ik ben Geert; leerkracht, muzikant en gelukkig. Zelf ben ik blind; fotograferen zal me dus niet zo goed afgaan, maar mensen audioportretteren, dat doe ik graag. Ik presenteer elke vrijdagavond tussen 5 en 7 het programma "Totaal Van Streek" op stadsradio Halle. Dat betekent dat de meeste audioportretten streekgebonden zijn.
Wil je ook een audioportret, laat het me weten.
Currently playing episode

Interview met Rik Devillé

Geert PortretteertAug 26, 2023

00:00
06:54
Koken oep a gemak, met Albert "Stoemp" Verdeyen

Koken oep a gemak, met Albert "Stoemp" Verdeyen

Met de feestdagen in zicht kwam het bezoek van topchef Albert Stoemp zeer gelegen. Hij geeft ons in zijn gekende sappige Brusselse tongval een kijkje in zijn keuken. Een kijkje in zijn interne keuken is wellicht een betere omschrijving, want de podcast zit boordevol tips voor diegenen die koken tot kunst willen verheffen.

Dec 10, 202319:45
De warmste week in de Vontjesboer

De warmste week in de Vontjesboer

In café Vontjesboer op de Maandagmarkt in Halle doen ze ook dit jaar weer mee aan de warmste week. Van 10 tot en met 16 december worden tal van activiteiten georganiseerd. Daan Muizer geeft op z'n minst vijf redenen om eens langs te komen.

Dec 09, 202303:32
Het warmste winkeltje

Het warmste winkeltje

Op 10 december vevindt het meest sympathieke plekje zich tegenover de basiliek. In het voormalige Mariawinkeltje worden artisanale lekkernijen en tweedehandsproducten aangeboden. Sam Abrams en zijn jonge, enthousiaste medewerkers Miel en Maurice vertellen er meer over.

Dec 09, 202303:25
Champagne en geuze bij Villa Servais

Champagne en geuze bij Villa Servais

In het voorjaar van 2024 organiseert Villa Servais een cellostage. Je kan het project steunen door dit weekend, en ook nog wel daarna, een bestelling geuze en/of champagne te plaatsen. Geert De Poorter vertelt.

Dec 09, 202304:39
"Totaal Van Streek" 19 van vrijdag 8 december 2023

"Totaal Van Streek" 19 van vrijdag 8 december 2023

We zijn met ons hoofd in de wolken, want zanger Benny Michiels komt langs voor een interview. Hoe het verder met die wolken is gesteld, vernemen we van weerman Karel.

Kasteel Gravenhof in Dworp gaat weer open en komt in Roemeense handen; we halen de nieuwe eigenaars voor de microfoon.

Verder zit de uitzending boordevol champagne en geuze, kersthappenings, initiatieven in het kader van de warmste week en toffe platen.

Dec 08, 202301:44:25
Kerstversiering met Jean Deras

Kerstversiering met Jean Deras

Jean staat binnenkort weer te schilderen. Dat mag je vooral letterlijk nemen, want hij is helemaal klaar om de mooiste kersttaferelen in het straatbeeld te brengen. De ideale periode om Jean in de verf te zetten; hij zal dat dan weer graag met jullie ramen doen.
Dec 06, 202302:45
Citizen Jane

Citizen Jane

Wat als een artiest niet in hokjes denkt en de vrijheid die hij zichzelf verschaft optimaal benut? Dan krijg je het puur en wondermooi verhaal van Jan Vanlaet, een praatverzachter om stil bij te worden.

Dec 02, 202322:57
"Totaal Van Streek" 18 van vrijdag 1 december 2023

"Totaal Van Streek" 18 van vrijdag 1 december 2023

De feestdagen komen stilaan dichterbij. Het ideale moment om inspiratie op te doen en vragen te stellen aan Albert Verdeyen, een kok die van alle markten thuis is.

Aan muzikale duizendpoot Jan Vanlaet, die eveneens langskomt, mag je natuurlijk ook vragen stellen.

Twee sympathieke gasten, nieuws en evenementen, heerlijke muziek om het weekend in te zetten ..., dat is "Totaal Van Streek", jouw regionale kijk op de komende week.

Dec 02, 202301:45:07
Feestelijk processiejaar in het verschiet, met Guy en Guy

Feestelijk processiejaar in het verschiet, met Guy en Guy

Two guys in the room: de ene, Guy De Keersmaecker, is deken van Halle sinds september 2022; de andere, Guy Nechelput, gewezen schepen van cultuur en sociale zaken in de Mariastad. Samen vinden ze elkaar in het organiseren en promoten van de processie en het kroningsfeest, waar ook u financieel toe kan bijdragen. Zoals je kan horen, loont het de moeite.

Nov 29, 202315:14
Van huisschaker tot grootmeester, met schaakkring "De Zwarte Dame"

Van huisschaker tot grootmeester, met schaakkring "De Zwarte Dame"

"De Zwarte Dame" is een gevestigde waarde in Halle. Tal van jonge en net iets minder jonge schakers hebben in de afgelopen 31 jaar de weg naar het clublokaal gevonden. Jaarlijks is de club flink vertegenwoordigd tijdens "de nacht van het bordspel" in het wereldcafé. Secretaris Rashed Rab en drijvende kracht Mieke Maeckelbergh komen vertellen.

Nov 27, 202312:09
Paul Nijs, een dokter waar muziek in zit

Paul Nijs, een dokter waar muziek in zit

Paul bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd in Halle, maar tegen de Afrikaanse lokroep was geen kruid gewassen. Gespecialiseerd in tropische ziekten, strijdt hij sinds 1984 in de buurt van Durban onophoudelijk tegen hiv en tbc. Een verhaal dat zowel de bittere realiteit als de mooie kant van het leven belicht.

Nov 26, 202319:17
Hulde aan Nicole Van Overstraeten, met Hilde Rooselaer

Hulde aan Nicole Van Overstraeten, met Hilde Rooselaer

Nicole Van Overstraeten is niet meer. Haar onverwacht heengaan heeft vele Hallenaren diep geraakt. De poëziewereld verliest een zeer gewaardeerd schrijfster van o.a. gedichten en haiku's.

Hilde Rooselaer schetst een mooi portret en refereert ook naar de herdenkingsavond tijdens de november wereldmaand, waar Nicole nauw bij betrokken was. Het interview eindigt met een gedicht van Nicole dat ze zelf voordraagt.

Nov 26, 202307:58
"Totaal Van Streek" 17 - vrijdag 24 november 2023

"Totaal Van Streek" 17 - vrijdag 24 november 2023

- Vorige week zaten we nog in Cuba; vandaag trekken we naar Zuid-Afrika. Dokter en Hallenaar Paul Nijs zet zich ginds dag na dag in voor mensen met hiv. Een boeiend verhaal, doorspekt met weetjes over de plaatselijke cultuur.

- We doen ook nog even Spanje aan, want we praten met Kris Baert over de reis die stadsradio Halle net achter de rug heeft en die blijkbaar zeer goed is verlopen.

- 2024 wordt een bijzonder jaar voor de Halse Mariaprocessie; Guy Nechelput en deken Guy De Keersmaecker komen erover praten.

- Hilde Rooselaer brengt een hulde aan de plots overleden Nicole Van Overstraete, die onder meer nauw betrokken was bij de november wereldmaand.

- En wordt het echt winter? We vragen het aan weerman Karel.

Nov 25, 202301:47:44
Een avondje Cuba in het Hals wereldcafé

Een avondje Cuba in het Hals wereldcafé

Wist je dat Cuba op termijn zal verdwijnen als de zeespiegel blijft stijgen? Met een diepere kijk op het land moeten we dus wat opletten, maar Saskia en Veerle dompelen je onder in een zee van vriendschap en creativiteit. Op de koop toe ben je van harte welkom op de Cubaanse avond in het wereldcafé van Halle, donderdag 23 november vanaf 19:30.

Nov 21, 202314:19
Jacky Duyck: kunstschilder, ereburger en vaderlijk leermeester

Jacky Duyck: kunstschilder, ereburger en vaderlijk leermeester

Nog tot 10 december herbergt cultuurcentrum "Westrand" in Dilbeek een tentoonstelling met schilderijen en tekeningen die de leerlingen van Jacky hebben gemaakt. Alle studenten hebben een beperking; dat maakt het project des te meer bijzonder. Luister naar een Duyckvlucht doorheen het leven en werk van een gepassioneerd en zeer aimabel man.

Nov 20, 202310:46
Carnaval halle zoekt seniorenprinsenpaar, met Jos Vandenhouden

Carnaval halle zoekt seniorenprinsenpaar, met Jos Vandenhouden

Seniorenprinsenpaar word je niet zomaar. Je moet er wat voor over hebben. De belevenis is echter zo uniek dat het meer dan de moeite loont om ervoor te gaan.

Opgelet: de shownamiddag gaat niet door op 10 februari, zoals in het interview wordt vermeld, maar wel op zondagnamiddag 11 februari.

Nov 19, 202307:19
"Totaal Van Streek" 16 van vrijdag 17 november 2023

"Totaal Van Streek" 16 van vrijdag 17 november 2023

Carnaval Halle zonder een seniorenprinsenpaar, dat zou een spijtige zaak zijn. Samen met Jos Vandenhouden gaan we op zoek naar geschikte kandidaten.

Sigaren, mojito en Fidel Castro; tot zover de doorsnee kennis over Cuba. Saskia en Veerle brengen hier met hun enthousiaste reisverhalen verandering in.

Verder zijn er levende boeken in de bibliotheek van Halle, een prachtige tentoonstelling in de Westrand, een smeekbede voor beter weer en een platina huwelijksjubileum; gaat u maar eens na hoeveel jaren pure liefde dit wel mag zijn!

Tot slot is het morgen de grote dag voor alle brave kinderen van Halle. Ook dat kunnen we niet zomaar laten passeren ...

Nov 18, 202301:47:30
Endless Love: 70 jaar pure liefde!

Endless Love: 70 jaar pure liefde!

Marie-Thérèse (90) en François (92) uit Asse vierden onlangs hun platina huwelijksjubileum. Wat zou ik daar, buiten een welgemeende dikke proficiat, nog aan kunnen toevoegen? Inderdaad, te meer omdat alle woorden die je hoort recht uit het hart komen.

Dat jullie nog lang samen mogen zijn!

Nov 13, 202308:17
Karel Holvoet: warm interview met een vrieskoujager

Karel Holvoet: warm interview met een vrieskoujager

Niemand wordt graag in de kou gezet, behalve Karel Holvoet; die heeft niets liever. Kom meer te weten over enkele weerfenomenen en maak kennis met de weerman die elke vrijdag te horen is rond 17:50 in "Totaal Van Streek" op stadsradio Halle.

Nov 08, 202311:58
Hondige info met Tineke Barbé
Nov 05, 202315:18
Samen ontbijten met 11.11.11 en Erwin Malfroy

Samen ontbijten met 11.11.11 en Erwin Malfroy

Op zondag 12 november kan je in de Oude Post gezellig ontbijten of een ontbijt afhalen. Voor dat laatste dien je wel een bestelling te plaatsen via https://www.halle.be/evenementenkalender/event-ontbijt-en-afhaalontbijt-111111-halle-0

Luister naar de spontane babbel met Erwin tijdens de opening van de Halse wereldmaand.


"Omdat honger een onrecht is!".

Nov 04, 202302:42
"Totaal Van Streek" 15 - 3 november 2023

"Totaal Van Streek" 15 - 3 november 2023

De start van de Halse wereldmaand zorgt alweer voor een feestelijk jasje. Er komt veel lekkers op tafel deze avond met een gezellig eetcafé èn dito ontbijt in Halle. Verder is er jeugd en muziek uit Dworp, schaken met "De Zwarte Dame" en weerman Karel komt live naar de studio.

Met de playlist van vandaag doen we maar liefst 20 wereldsteden aan. Het nieuws komt van bij ons; de muziek van overal.

Nov 04, 202301:47:38
"Zeg maar dag", aan Jan en alle andere streekartiesten

"Zeg maar dag", aan Jan en alle andere streekartiesten

Op zaterdag 11 november zendt jouwradio.be de Vlaamse top 100 uit. Jan Vankeerberghen is genomineerd met "Zeg Maar Dag". Hij draagt tevens alle artiesten uit de streek een warm hart toe, zoals je kan horen in dit interview. Stem jij ook op Jan?

Oct 31, 202308:48
November Wereldmaand met Marc De Coster

November Wereldmaand met Marc De Coster

November is al voor de twintigste maal de bijzonderste maand van het jaar in Halle. Ambassadeur Marc De Coster blikt voor- en eerst achteruit.

Oct 31, 202306:12
Darten in sportcafé "De Koornmolen" met Piet Stas

Darten in sportcafé "De Koornmolen" met Piet Stas

Darten is populair, ook in Gooik. Piet vertelt ons meer over deze sport en zijn gezellig sportcafé.

Oct 30, 202304:06
"Smile To Me" uit Sint-Pieters-Leeuw met Nathalie en Carine

"Smile To Me" uit Sint-Pieters-Leeuw met Nathalie en Carine

"Smile To Me" bezorgt jaarlijks een vijftigtal kinderen met een zware fysieke en/of mentale beperking de dag van hun leven. Nathalie en Carine zijn niet enkel de bezielers van deze vzw, ze zijn in de eerste plaats moeder van "anderskinderen". Luister naar hun pakkende getuigenis.

Oct 30, 202311:27
Krok & Ko met Karla en Dylan

Krok & Ko met Karla en Dylan

Voor de lekkerste croque uit de streek moet je bij "Krok & Ko" zijn; nu al in Itterbeek, binnenkort ook in Vlezenbeek. Bovendien wordt inclusie hoog in het vaandel gedragen door dit bijzondere eetcafé. Luister naar een spontane babbel met Karla Claus en Dylan De Tobel.
Oct 30, 202307:25
Totaal Van Streek 14 - 27 oktober 2023

Totaal Van Streek 14 - 27 oktober 2023

We gaan het hebben over honden. De taal die honden spreken begrijpen we soms goed, maar soms loopt dat ook wat minder vlot. Zit er wat ruis op de relatie met je viervoeter en heb je daar een vraag over, stel ze aan gedragsdeskundige Tineke Barbé.

"November Wereldmaand" staat voor de deur, voor de 20ste keer inmiddels. We praten uitgebreid over deze feestelijke editie met Marc De Coster.

Verder is er o.a. darts in Gooik, muziek met Jan Vankeerberghen en hondenweer met Karel Holvoet.

Oct 28, 202301:50:50
"Focus 2023", een fototentoonstelling in kasteel Coloma

"Focus 2023", een fototentoonstelling in kasteel Coloma

Tussen 21 en 29 oktober stellen tien verschillende hobbyfotografen hun werk aan het publiek voor. Hierover sprak ik met Guido Vandentroost, zelf deelnemer aan deze expositie.

Oct 21, 202308:42
Totaal Van Streek 13 - 20 oktober 2023

Totaal Van Streek 13 - 20 oktober 2023

Als het zo doorgaat zal ik aan mijn radiobaas een uurtje extra zendtijd moeten vragen om alle streekevenementen en -verenigingen te belichten smile-emoticon. We krijgen deze avond bezoek van "Krok & Ko", "Smile To Me" en "Creato".

Verder gaan we wandelen in Halle, is er muziek uit Alsemberg, fotografie in Sint-Pieters-Leeuw, bloemschikken in Essenbeek en overal regen; of zorgt weerman Karel toch voor een zonnestraaltje?

Oct 21, 202301:48:04
"Poetinisme" met em. Katlijn Malfliet

"Poetinisme" met em. Katlijn Malfliet

het westen slaagt er niet voldoende in om Russisch denken te begrijpen. Ik had hierover een bijzonder verhelderend gesprek met professor en Oost-Europadeskundige Katlijn Malfliet. Tevens refereer ik graag naar haar boek dat in 2018 verscheen: "Poetinisme, een Russisch fenomeen".

Hartelijk dank, professor Malfliet!

Oct 16, 202342:44
Interview met Anja en Sophie van de Herstelacademie

Interview met Anja en Sophie van de Herstelacademie

De herstelacademie is er voor iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken om zich mentaal weer beter te voelen. Tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid kwamen twee ervaringsdeskundigen openhartig praten over mentaal herstel en de werking van de academie.

Oct 15, 202311:57
De Halse rommelmarkt met Ronny, Franske en Jean

De Halse rommelmarkt met Ronny, Franske en Jean

De rommelmart in Halle is een drukbezocht evenement. Ik had een hartelijk gesprek met Ronny, Franske en Jean, drie bezielers van dit maandelijks fenomeen.

Oct 14, 202313:10
(T)rots vzw uit Sint-Pieters-Leeuw met Nathalie Derauw

(T)rots vzw uit Sint-Pieters-Leeuw met Nathalie Derauw

Vzw (T)rots is een vereniging zonder beperkingen. Voorzitster Nathalie Derauw kwam langs in de studio.

Oct 14, 202305:06
Marcel Ringoet, de kleermaker van prins en koning.

Marcel Ringoet, de kleermaker van prins en koning.

Interview met Marcel Ringoet, gewezen kleermaker van koning Boudewijn en prins Karel.

Oct 14, 202312:26
Etage Tropical

Etage Tropical

Interview met Michelle Martens, voorzitster van de dansvereniging "Etage Tropical"

Oct 14, 202309:13
Totaal Van Streek 12 - 13 oktober 2023

Totaal Van Streek 12 - 13 oktober 2023

Straks loopt de studio weer vol met gasten:

- Marcel Ringoot, gewezen en vooral trouwe kleermaker van koning Boudewijn en prins Karel;

- Nathalie Derauw, voorzitster van vzw (T)rots;

- en Ronny Guillaume, bezieler van de Halse rommelmarkt.

Verder hebben we kunst in Vlezenbeek, toneel en een hobbybeurs in Lembeek, Poetinisme in Lennik en het weer met Karel.


Een flink belegde boterham dus, deze avond vanaf 5 uur in "Totaal Van Streek", jouw regionale kijk op de komende week.

Oct 14, 202301:42:57
Totaal Van Streek 11 - 6 oktober 2023
Oct 07, 202301:43:12
Totaal Van Streek 10 - 29 september 2023

Totaal Van Streek 10 - 29 september 2023

<ol>
<li>In deze aflevering gaat het o.m. over het Kinderuur in Sint-Genesius-Rode, hoe slapen weer een zaligheid werd van Kris Baert, een spelletjesnamiddag door Open Armen vzw en drie nieuwe winkels in halle die de deuren openen.</li>
</ol>
Sep 30, 202301:45:51
Totaal Van Streek 9 van 22 september 2023

Totaal Van Streek 9 van 22 september 2023

In het eerste uur van "Totaal Van Streek" praten we met Phaedra Debekker over sporten voor senioren, met Koen thewissen over de week van de duurzame gemeente en met Greet Agneessens over de vriendengroep "Into My Arms".
In deel twee gaan we fuiven met "Ladies' Circle" en snijden we de verjaardagstaart aan voor een bekende, charmante Hallenaar.

Sep 23, 202301:53:01
TVS 8

TVS 8

<ol>
<li>Aflevering van 15 september 2023.</li>
</ol>
Sep 17, 202301:53:37
Totaal Van Streek 7 - 8 september 2023

Totaal Van Streek 7 - 8 september 2023

We hebben een boek, kunst, concerten, open monumenten, een vleugje Sint-Veroon, bier en - wellicht voor de laatste keer dit jaar - heel veel zomerse platen. "Totaal Van Streek" is er elke vrijdagavond tssen 5 en 7, op stadsradio Halle

Sep 09, 202301:55:09
Interview met Rik Devillé

Interview met Rik Devillé

  1. Eerwaarde Heer Rik Devillé is gekend voor zijn kritiek op de katholieke kerk en zijn strijd tegen kindermisbruik. In mijn allereerste audioportret kom je erachter dat Rik voor veel meer staat.

Het audioportret werd op 22 augustus 2023 uitgezonden op stadsradio Halle in het programma "Totaal Van Streek". De streek rond Halle en het jaar 1963 vormden in deze aflevering de leidraad.

Aug 26, 202306:54