Skip to main content
Spotify for Podcasters
Schoolgeluiden

Schoolgeluiden

By Loes Hortensius

Merel Schulte, orthopedagoog en Loes Hortensius, onderwijsadviseur praten in deze podcast met elkaar en gasten over onderwijs en leerlingondersteuning in het VO. De eerste reeks gaat over leerling ondersteuning in coronatijd. De tweede serie gaat over inclusief onderwijs.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Schoolgeluiden Inclusie aflevering 5

Schoolgeluiden Apr 17, 2023

00:00
17:19
Schoolgeluiden inclusie aflevering 6

Schoolgeluiden inclusie aflevering 6

In deze aflevering bevraagt Loes Hortensius, Merel Schulte over het leernetwerk voor de ondersteuningscoordinatoren van SWVAM, dat ze heeft geleid. Wat duidelijk is, is dat inclusie als gespreksonderwerp blijvend op de agenda moet staan. Om ervaringen uit te wisselen, elkaar te steunen en om nieuwe inzichten met elkaar te bespreken en te ontwikkelen.

Tot slot delen we inzichten van Dolf van Veen met jullie.

Dit is de laatste aflevering van schooljaar 2022-2023. Volgend schooljaar gaan we verder met dit onderwerp in weer een nieuwe reeks.


Leuk dat jullie luisterden!

Merel en LoesJul 17, 202317:00
Schoolgeluiden Inclusie aflevering 5

Schoolgeluiden Inclusie aflevering 5

In deze aflevering luisteren we naar Pim van de Akerboom, afdelingsleider bij Panta Rhei te Amstelveen van Samenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden. Hij praat over de structuurklassen op Panta Rhei en over zijn bezoek met zijn collega Daan Pesch bij de VO+ klassen van KTS in Voorhout van Samenwerkingsverband Duin en Bollenstreek. Bij het opzetten van die VO+klassen is Hermen Verbaas nauw betrokken geweest. Hij vertelt ons wat deze klassen zijn en over zijn toekomstdroom.

Apr 17, 202317:19
Schoolgeluiden Inclusie aflevering 4

Schoolgeluiden Inclusie aflevering 4

In deze aflevering praten Merel Schulte en Loes Hortensius, na over de week van inclusief onderwijs en belichten ze een van de proeftuinen van Samenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden: Gaaf voor de start. 

Mar 09, 202316:23
Schoolgeluiden inclusie aflevering 3

Schoolgeluiden inclusie aflevering 3

In deze aflevering kijken we naar de overstap van PO naar VO. Hoe doe je dat zo zorgvuldig mogelijk voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Leerkracht groep 8 van de Westwijzer,Devi Nijhof, vertelt hoe zij de overdracht voorbereid en Ellen Visser, ondersteuningscoordinator van Yuverta Mavo, vertelt hoe zij zorgen voor een zo goed mogelijke start van de leerlingen in het VO.


Jan 20, 202316:20
Schoolgeluiden inclusie aflevering 2

Schoolgeluiden inclusie aflevering 2

In deze aflevering over inclusief onderwijs, praten Merel Schulte en Loes Hortensius met Col Dumoulin, afdelingsleider van het Amstelveen College. Gerardine Res, docent NT2 op dezelfde school, vertelt ons wat voor haar inclusief onderwijs is.

Nov 23, 202215:33
Schoolgeluiden-inclusie aflevering 1

Schoolgeluiden-inclusie aflevering 1

In onze podcast schoolgeluiden, praten Merel Schulte, orthopedagoog en Loes Hortensius (onderwijsadviseur) in deze reeks over inclusie binnen het voortgezet onderwijs. We zoeken naar de betekenis van inclusief onderwijs samen met onze sprekers. Wat is inclusief onderwijs en wat betekent het voor de praktijk van alle betrokkenen en partners van het samenwerkingsverband?
Merel en Loes zijn verbonden aan samenwerkingsverband Amstelland en de Meerlanden.
Nov 02, 202213:12
Poeh wat een week weer-Inclusie 2

Poeh wat een week weer-Inclusie 2

Merel Schulte en Loes Hortensius praten je bij over inclusie in deze podcast over leerlingondersteuning in het Voortgezet Onderwijs.

Jun 13, 202223:49
Poeh wat een week weer-inclusie 1

Poeh wat een week weer-inclusie 1

Merel Schulte en Loes Hortensius praten je bij over inclusie in de podcast over leerlingondersteuning in het Voortgezet Onderwijs.

Jun 13, 202220:06
Poeh wat een week weer

Poeh wat een week weer

In deze aflevering van poeh wat een week weer praten we met Dorien Heijne, jeugdverpleegkundige bij de GGD. Over haar ervaringen van leerling ondersteuning in coronatijd.
May 10, 202121:56
Poeh wat een week weer

Poeh wat een week weer

Pieter Westerbos is te gast bij de podcast over Leerlingondersteuning in het Onderwijs
Mar 19, 202123:04