Skip to main content
Spotify for Podcasters
Lub Tropiana

Lub Tropiana

By Lub Tropiana

De gezelligste podcast over popmuziek!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

We need to talk about Kevin

Lub TropianaMay 23, 2022

00:00
29:52
We need to talk about Kevin

We need to talk about Kevin

Nieuwe Lub Tropiana! We sturen je langs de meest gestreamde artiest van het moment, het tolletje van Leonardo DiCaprio en over de Gordelweg van NYC. Lub Tropiana heeft nu ook haar eigen tune. Hoe klinkt die dan? Luisteren kan nu overal en dank voor het geduld 😘
May 23, 202229:52
Zwemmen in Leiden

Zwemmen in Leiden

Na een net wat te lange break zijn we terug met een nieuw aflevering van Lub Tropiana en niet toevallig op 3 oktober. Een Leidse aflevering over Mart Hoogkamer die gaat zwemmen in zijn post-corona weelde. Barry Badpak en Rubberen Robbie komen ook nog even buurten. Gezellig over popmuziek. Luisteren kan nu overal!
Oct 02, 202137:20
De slimme pop van Froukje

De slimme pop van Froukje

We bespreken maar liefst drie (!) intelligente popnummers van de nieuwe Nederlandse ster Froukje. Ze meandert tussen licht en donker met slim gebruik van pop-drops, syncopen en half time ritmes. Say whut?! Precies. Maar geen nood, het songfestival is nooit ver weg. Komt dat zien!
May 28, 202133:49
Blijven slapen (slapen)

Blijven slapen (slapen)

Maan en Snelle blijven slapen. Maar eerst gaan we de dansvloer op met hun nu-disco hit van jewelste! We staan net wat te lang stil bij de 'handclap', maar dat mag de pret niet drukken. Neem je ondergoed, tandenborstel, luchtje en lader mee voor weer een gezellige aflevering Lub Tropiana.
Mar 28, 202145:31
Shocking Venus - LIVE vanuit Bibliotheek & Cultuuranker Ypenburg

Shocking Venus - LIVE vanuit Bibliotheek & Cultuuranker Ypenburg

Een nieuwe aflevering van Lub Tropiana, speciaal gemaakt voor de Bibliotheek en Cultuuranker Ypenburg, over een van de grootse Nederlandse hits met een Haags randje (en nee, het is niet Radar Love van de Golden Earring). Ook te zien via: https://youtu.be/LPoyO4Z4uoM.
Mar 04, 202149:36
Sterrenstof: de definitieve analyse. Punt.

Sterrenstof: de definitieve analyse. Punt.

Wat hebben Enigma, Aqua en Jazzy Jeff & the Fresh Prince met De Jeugd van Tegenwoordig gemeen? Hoe heeft Bas Bron zich laten inspireren door Bach? Op welke wijze lijken Wiwa en Yayo op Aristoteles? En wat heeft Toto er dan nog mee te maken? Potdorie! Sterrenstof onder de loep door Lub Tropiana. In deze oudjaarsaflevering kijken we terug naar de 10 jaar oude hit (!) van De Jeugd van Tegenwoordig. Luisteren kan nu overal.
Dec 22, 202038:52
Peaceful Piano (2/2)

Peaceful Piano (2/2)

Hoera! Een nieuwe aflevering van Lub Tropiana staat alweer klaar. Dit keer het laatste deel van ons tweeluik over neo klassieke piano-muziek. We gaan verder waar we gebleven waren, met deze keer nog meer toffe gasten en mooie persoonlijke fragmenten. Dus blijf lekker binnen, ga naast de warme kachel zitten en laat je meevoeren door dit veelomvattende genre. Nu overal te beluisteren. 🙏 Weeeeee!
Dec 02, 202036:00
Peaceful Piano (1/2)

Peaceful Piano (1/2)

De Lub is terug en deze keer net even anders dan wat je van ons gewend bent. Gooi een blok hout op het vuur, zet een kop thee en kruip onder een dekentje. We gaan ons namelijk verdiepen in neo klassieke piano-muziek. Want alleen samen krijgen we dit genre eronder 💪 Deel 1 (!) Is nu overal te luisteren. Weeeeee!
Nov 13, 202030:13
Bilal Amadeus Wahib

Bilal Amadeus Wahib

Wat deed jij toen je 22 was? We bespreken twee componisten die op jonge leeftijd al bovenop de Olympus staan. Mozart schreef op z'n 22e al zijn 9e piano concert. Bilal Wahib scoort een kneiter van een hit met zijn nummer Tigers. Hoe lijken deze grootheden nog in meer op elkaar? En, van wie is nou die beat? Al deze vragen worden beantwoord in de nieuwe aflevering van Lub Tropiana!
Aug 21, 202038:56
Op reis met Linde Schöne

Op reis met Linde Schöne

⛱️ Op reis met Linde en Lub Tropiana! We gaan op stap met Linde Schöne, aan de hand van haar nummer Ergens In Mijn Hoofd. Een zoektocht die ons voert langs Chinese volksliederen, de Hobbits en natuurlijk Avicii. Benieuwd naar onze bestemming? Sluit je aan, zet je blik op de horizon en laat je meevoeren.
Jun 21, 202031:04
Muziek in tijden van crisis

Muziek in tijden van crisis

Lub Tropiana is je muzikale gids in quarantainetijden. Waar hebben we behoefte aan in tijden van crisis en hoe vertaalt zich dat in muziek? Van charity anthems en COVID-klappers tot dragende Corona-hymnes: ze komen allemaal voorbij in de nieuwe Lub. Gun jezelf een moment van hoop, trots en herkenning. Je zal die lockdown straks nog gaan missen!
May 21, 202029:49
Guus en Kraantje beleven een wilde nacht. Hoe dan?!

Guus en Kraantje beleven een wilde nacht. Hoe dan?!

Hergebruik is hot. Ook in de muziek. Maar welke vormen van recyclen kunnen we onderscheiden? En waarom worden oude hits eigenlijk in nieuwe jasjes gestoken? We bespreken het in de nieuwe aflevering van Lub Tropiana met natuurlijk weer veel muziek. Luisteren doe je (thuis!) bij het schoonmaken of tijdens de videocall!
Apr 09, 202027:53
De Roller Coaster van Danny Vera

De Roller Coaster van Danny Vera

En op nummer 4 van de top 2000, de klapperrrrrrrr van dit jaar, 'Roller Coaster' van Danny Vera. De hoogste nieuwe binnenkomer ooit en ook nog van Nederlandse makelij. In de nieuwe aflevering van Lub Tropiana onderzoeken we dit fenomeen. We luisteren naar de top 5 van de Top 2000 en analyseren het nummer van Danny. Dit verklaart veel van het succes, maar is er misschien nog iets anders aan de hand?
Feb 05, 202030:09
De familie Hazes - het laatste rondje (3/3)

De familie Hazes - het laatste rondje (3/3)

We sluiten dit drieluik rond André Hazes en zijn kinderen af met - hoe kan het ook anders - een remix!
Dec 17, 201912:18
De familie Hazes - de kinderen (2/3)

De familie Hazes - de kinderen (2/3)

In dit weede deel gaan we bepalen wie van de zingende kinderen van André Hazes als enige echte muzikale opvolger aangewezen kan worden. Is het André Hazes jr of toch Roxanne?
Dec 17, 201912:57
De familie Hazes - de vader (1/3)

De familie Hazes - de vader (1/3)

Hoe is de muzikale boedel van André Hazes verdeeld onder zijn kroost? Die vraag staat centraal in dit drieluik. In deze eerste aflevering gaan we proberen vat te krijgen op het immense oeuvre van André Hazes - de vader.
Dec 17, 201931:40
Zo kan het dus ook!

Zo kan het dus ook!

Een nieuw logo én een nieuwe aflevering, ja Lub Tropiana maakt er een mooie Maan-dag van. De hit 'Zo kan het dus ook' is met 2:34 aan de korte kant, maar waarom is dat eigenlijk? En hoe doet Maan dat? Onze nieuwe aflevering, nu overal te beluisteren! www.lubtropiana.nl
Oct 27, 201923:43
Willem, de Nederlandse Kanye

Willem, de Nederlandse Kanye

Lub Tropiana is terug van zomervakantie. In deze eerste aflevering van seizoen 2 onderzoeken we ‘klankkleur’ aan de hand van het nummer ‘Houten Pak‘ van Willem. In deze aflevering kijken we kort naar de achtergrond van Willem als een van de twee rappers van de legendarische rapgroep The Opposites en bespreken zijn periode van depressie na dit succes. Ben je klaar voor een quiz over klankkleur? Tot slot zullen we het geluid van depressie en eenzaamheid proberen te vinden aan de hand van de muziek van twee schijnbaar tegenovergestelde artiesten: Bon Iver en Kanye West. Waar Willem vanuit de steeds maar hardere sound van The Opposites op zijn laatste plaat op een volledig tegengesteld geluid is uitgekomen, zijn Bon Iver en Kanye West, vertrekkende vanuit een tegengestelde positie eveneens op dezelfde sound uitgekomen (mind = blown). Luister de nieuwe aflevering overal waar je podcasts kan vinden of via www.lubtropiana.nl. Luister alle nummers van deze uitzending (en alle vorige afleveringen) terug op Spotify: https://open.spotify.com/user/chobaboy/playlist/0fNRlSCddCVbuoCFoceeP0?si=TF1ln5vbRPShbPy0Po0bbg. Verder nog een dwingend kijkadvies ten aanzien van de clip van Houten Pak: https://youtu.be/b52zYs6SBnY. Weeeeee!
Oct 03, 201925:48
Trijntje, kan je me vertellen...

Trijntje, kan je me vertellen...

Lub Tropiana, de gezelligste podcast over pop-muziek, is te gast bij Trijntje Oosterhuis. We bespreken de te gekke disco-track 'Wat je doet met mij' van haar nieuwe album.
Jul 10, 201926:28
Marco ❤ John, BFF

Marco ❤ John, BFF

Zijn 15e (!) nummer 1 hit is een feit. Marco en John doen het weer! Al bijna 30 jaar maken ze samen hits die niet meer uit het collectieve muzikale geheugen zijn te wissen. In deze aflevering van Lub Tropiana gaan we kijken 'hoe het danst' middels een wandeling langs het oeuvre van zanger Marco Borsato en componist John Ewbank.
Jun 16, 201926:25
BONUS - a big Arcade!

BONUS - a big Arcade!

In deze aflevering is Jasper Slijderink te gast. Hij is toetsenist in de band van Duncan Laurence en was erbij in Tel Aviv! Jasper geeft een uniek kijkje achter de schermen van het Songfestival en we bespreken onze analyse uit de vorige aflevering van Lub Tropiana: de gezelligste podcast over pop-muziek!
May 30, 201919:34
How many pennies in the slot?

How many pennies in the slot?

Waarom Nederland zaterdag het songfestival wint? In deze nieuwe aflevering bespreken we de Nederlandse inzending Arcade van Duncan Laurence. In de gezelligste podcast over pop-muziek praten we je binnen 19 minuten helemaal bij #douzepoint.
May 16, 201918:54
Waarom zou je dat doen?

Waarom zou je dat doen?

De allereerste aflevering, have fun en don't forget to hit that subscribe button.
May 09, 201922:04