Skip to main content
Spotify for Podcasters
Lub Tropiana

Lub Tropiana

By Lub Tropiana

De gezelligste podcast over popmuziek!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Bilal Amadeus Wahib

Lub TropianaAug 21, 2020

00:00
38:56
Zwemmen in Leiden

Zwemmen in Leiden

Na een net wat te lange break zijn we terug met een nieuw aflevering van Lub Tropiana en niet toevallig op 3 oktober. Een Leidse aflevering over Mart Hoogkamer die gaat zwemmen in zijn post-corona weelde. Barry Badpak en Rubberen Robbie komen ook nog even buurten. Gezellig over popmuziek. Luisteren kan nu overal!
Oct 02, 202137:20
De slimme pop van Froukje

De slimme pop van Froukje

We bespreken maar liefst drie (!) intelligente popnummers van de nieuwe Nederlandse ster Froukje. Ze meandert tussen licht en donker met slim gebruik van pop-drops, syncopen en half time ritmes. Say whut?! Precies. Maar geen nood, het songfestival is nooit ver weg. Komt dat zien!
May 28, 202133:49
Blijven slapen (slapen)

Blijven slapen (slapen)

Maan en Snelle blijven slapen. Maar eerst gaan we de dansvloer op met hun nu-disco hit van jewelste! We staan net wat te lang stil bij de 'handclap', maar dat mag de pret niet drukken. Neem je ondergoed, tandenborstel, luchtje en lader mee voor weer een gezellige aflevering Lub Tropiana.
Mar 28, 202145:31
Shocking Venus - LIVE vanuit Bibliotheek & Cultuuranker Ypenburg
Mar 04, 202149:36
Peaceful Piano (2/2)

Peaceful Piano (2/2)

Hoera! Een nieuwe aflevering van Lub Tropiana staat alweer klaar. Dit keer het laatste deel van ons tweeluik over neo klassieke piano-muziek. We gaan verder waar we gebleven waren, met deze keer nog meer toffe gasten en mooie persoonlijke fragmenten. Dus blijf lekker binnen, ga naast de warme kachel zitten en laat je meevoeren door dit veelomvattende genre. Nu overal te beluisteren. 🙏 Weeeeee!
Dec 02, 202036:00
Peaceful Piano (1/2)

Peaceful Piano (1/2)

De Lub is terug en deze keer net even anders dan wat je van ons gewend bent. Gooi een blok hout op het vuur, zet een kop thee en kruip onder een dekentje. We gaan ons namelijk verdiepen in neo klassieke piano-muziek. Want alleen samen krijgen we dit genre eronder 💪 Deel 1 (!) Is nu overal te luisteren. Weeeeee!
Nov 13, 202030:13
Bilal Amadeus Wahib

Bilal Amadeus Wahib

Wat deed jij toen je 22 was? We bespreken twee componisten die op jonge leeftijd al bovenop de Olympus staan. Mozart schreef op z'n 22e al zijn 9e piano concert. Bilal Wahib scoort een kneiter van een hit met zijn nummer Tigers. Hoe lijken deze grootheden nog in meer op elkaar? En, van wie is nou die beat? Al deze vragen worden beantwoord in de nieuwe aflevering van Lub Tropiana!
Aug 21, 202038:56
Op reis met Linde Schöne

Op reis met Linde Schöne

⛱️ Op reis met Linde en Lub Tropiana! We gaan op stap met Linde Schöne, aan de hand van haar nummer Ergens In Mijn Hoofd. Een zoektocht die ons voert langs Chinese volksliederen, de Hobbits en natuurlijk Avicii. Benieuwd naar onze bestemming? Sluit je aan, zet je blik op de horizon en laat je meevoeren.
Jun 21, 202031:04
Muziek in tijden van crisis

Muziek in tijden van crisis

Lub Tropiana is je muzikale gids in quarantainetijden. Waar hebben we behoefte aan in tijden van crisis en hoe vertaalt zich dat in muziek? Van charity anthems en COVID-klappers tot dragende Corona-hymnes: ze komen allemaal voorbij in de nieuwe Lub. Gun jezelf een moment van hoop, trots en herkenning. Je zal die lockdown straks nog gaan missen!
May 21, 202029:49
Guus en Kraantje beleven een wilde nacht. Hoe dan?!

Guus en Kraantje beleven een wilde nacht. Hoe dan?!

Hergebruik is hot. Ook in de muziek. Maar welke vormen van recyclen kunnen we onderscheiden? En waarom worden oude hits eigenlijk in nieuwe jasjes gestoken? We bespreken het in de nieuwe aflevering van Lub Tropiana met natuurlijk weer veel muziek. Luisteren doe je (thuis!) bij het schoonmaken of tijdens de videocall!
Apr 09, 202027:53
De familie Hazes - het laatste rondje (3/3)

De familie Hazes - het laatste rondje (3/3)

We sluiten dit drieluik rond André Hazes en zijn kinderen af met - hoe kan het ook anders - een remix!
Dec 17, 201912:18
De familie Hazes - de kinderen (2/3)

De familie Hazes - de kinderen (2/3)

In dit weede deel gaan we bepalen wie van de zingende kinderen van André Hazes als enige echte muzikale opvolger aangewezen kan worden. Is het André Hazes jr of toch Roxanne?
Dec 17, 201912:57
De familie Hazes - de vader (1/3)

De familie Hazes - de vader (1/3)

Hoe is de muzikale boedel van André Hazes verdeeld onder zijn kroost? Die vraag staat centraal in dit drieluik. In deze eerste aflevering gaan we proberen vat te krijgen op het immense oeuvre van André Hazes - de vader.
Dec 17, 201931:40
Marco ❤ John, BFF

Marco ❤ John, BFF

Zijn 15e (!) nummer 1 hit is een feit. Marco en John doen het weer! Al bijna 30 jaar maken ze samen hits die niet meer uit het collectieve muzikale geheugen zijn te wissen. In deze aflevering van Lub Tropiana gaan we kijken 'hoe het danst' middels een wandeling langs het oeuvre van zanger Marco Borsato en componist John Ewbank.
Jun 16, 201926:25
How many pennies in the slot?

How many pennies in the slot?

Waarom Nederland zaterdag het songfestival wint? In deze nieuwe aflevering bespreken we de Nederlandse
inzending Arcade van Duncan Laurence. In de gezelligste podcast over pop-muziek praten we je binnen 19 minuten helemaal bij #douzepoint.
May 16, 201918:54