Skip to main content
Spotify for Podcasters
LEFWIJF

LEFWIJF

By Lucinda Douglas

Wat maakt jou succesvol? Wat denk jij? Wat doe jij? Wat eet jij? Wat geloof jij? Wat zorgt ervoor dat jij doorzet waar anderen allang zijn gestopt? Wat maakt dat het jou wel lukt? Wat is succes voor je?
Vragen waar jij antwoord op mag geven in ongeveer 25 minuten. Luister jij mee?
Lucinda is bedenker van LEFWIJF. Sprak aan de Afrikaanse Top in 2018 en is ère-docent. En een liefhebber van sales, marketing, communicatie, koken en alles wat mensen in beweging brengt om dat te doen waar ze van leven!
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Deze lefwijf loog alles bij mekaar!

LEFWIJF Aug 18, 2023

00:00
21:36
Deze lefwijf loog alles bij mekaar!

Deze lefwijf loog alles bij mekaar!

Daar zat zij dan tijdens de zoomgesprek met zuurstofbuisjes in haar neus. Geen haar op haar hoofd, geen wenkbrauwen. En het bleek allemaal niet waar te zijn… luister je mee?
Aug 18, 202321:36
Maureen Akkal … er zat altijd al meer in mij!

Maureen Akkal … er zat altijd al meer in mij!

Een ontspannen gesprek waarin ik Maureen alle vragen stel over hoe zijn haar 7 jarige opleiding in het buitenland tot een succes bracht. Links om of rechts past bij haar. Haar dagelijks ritueel, haar kracht, in en ontspannen en dichtbij zichzelf blijven. En hoe zij wat in haar zit naar buiten laat komen. Hoe zij gelukkig is geworden … een pracht gesprek 👌
Apr 18, 202328:09
Jeanneke Bruning - LEFWIJF

Jeanneke Bruning - LEFWIJF

Jeanneke besloot om ontslag te nemen op haar 56ste. Zij had een heerlijke baan als Teamleader in de zorg, kon er nog heel lang blijven maar de maat was vol. Dit was het gewoon niet meer. Haar ontslag was spontaan en geen moment had zij spijt. Momenteel is zij succesvol als teamcoach in de zorg. Haar ervaring van 30 jaar brengt zij mee. Zij heeft zelfs een aanbesteding gewonnen van gemeente Apeldoorn en in een pool coach zij. Mensen naar hun next level halen, bewust maken van kansen en mogelijkheden en vaak ook de spiegel voorhouden is wat zij doet. Vanaf september geeft zij een opleiding en leert zij mensen om teamcoach te worden en als Jeanneke dat doet word jij als teamcoach een aanvulling voor je bedrijf of het bedrijf waar jij werkt. De sprankel in haar ogen zegt het al.. kom maar op... ik leer het je graag!
Apr 04, 202323:51
Wat is 100 Beste Coaches? Hoe weet ik of ik de “beste” ben?

Wat is 100 Beste Coaches? Hoe weet ik of ik de “beste” ben?

In dit podcast leg ik uit waarom ik denk dat dit het moment is voor #100BesteCoaches. Ook leg ik uit hoe het kan dat -tot nu toe- de vrouwen die zich aanmelden als coach dan ook daadwerkelijk de beste zijn. Ook leg ik uit wat de rol is van bedrijven. Ik leg uit waarom het niet kosteloos is om mee te doen. Niet voor de coach maar ook niet voor het bedrijf.
Feb 06, 202326:11
Mandy van Schaik is de landelijke vicevoorzitter van NVD.

Mandy van Schaik is de landelijke vicevoorzitter van NVD.

Zij is op 44 jarig leeftijd oma van Maria. Eigen ondernemer, gedreven en woont met haar gezin op een pracht woonboot. Is momenteel PA voor een boeiende project in Groningen. Haar leven begon in een volkswijk in Utrecht en nou zou je beeld kunnen hebben maar dat is zo onterecht! Altijd natuurlijk maar bij Mandy zeer zeker. Een vrouw waarvan de glas altijd halfvol is. Wij spraken over haar dochter die met haar 17de thuis kwam en vertelde dat ze zwanger was. En Maria is nu de liefde van haar leven. Erg mooi om juist over haar leven te hebben, haar drive, inspiratie en wat haar een lefwijf maakt is het feit dat zij zoveel dingen heeft gedaan. Mooi mens en een eerlijk gesprek over het leven.
Feb 03, 202329:21
Jacqueline Prins over zichtbaarheid en keuzes, aardig zijn, compassievol zijn en leiderschap

Jacqueline Prins over zichtbaarheid en keuzes, aardig zijn, compassievol zijn en leiderschap

Als ik zeg dat dit gesprek gaat over zichtbaarheid en keuzes doe ik het gesprek met Kim en Jacqueline tekort. Het gaat om mindset, inspiratie, kwetsbaarheid en van waarde zijn. Niet bang zijn en over wat je doet voor de ander als je een bevoorrecht mens bent. Tijdens dit gesprek hebben wij het over leiderschap en Jacqueline zegt… leiders, mannen en vrouwen mogen aardig zijn. Deze vrouw is fantastisch. Als ik een beste vriendin zou hebben zou zij het zijn. Ontspannen relaxed en Wow. Ik kan niet wachten om deze podcast vaker te beluisteren.
Jan 20, 202328:44
Hoe ontdek ik mijn biologische, natuurlijke, eigen talent?

Hoe ontdek ik mijn biologische, natuurlijke, eigen talent?

Het is een vindtocht om te ontdekken waar jij in uitblink. Waar jij geen concurrenten ik heb en waar je altijd jezelf kan zijn. Als je het eenmaal hebt gevonden, gaat er een wereld voor je open… dank Deborah. Reden voor een super podcast👌 Het is ook belangrijk om het dan in een passende vorm te gieten waarmee jij kan voorzien in je levensonderhoud. Dat is toch de mooiste wat er is! Leven van je Godgegeven talent!
Jan 06, 202322:47
Making your mess your message Lucinda Douglas

Making your mess your message Lucinda Douglas

Tijdens onze boekenlancering bij Broekhuis Boekhandel in Apeldoorn nam iedere aanwezigen haar podium. Tenslotte ben je auteur van Lefwijf 3 en je zegt iets en pak je podium. Tamara Willemse zei: Make your mess your message en voor mijn als Engelstalige klinkt dat heel normaal. Maar ik ging erover nadenken en besloot om het met je te delen. Wat is nou precies een mess wat een message zou kunnen zijn… aan de hand van mijn leven leg ik dat uit.
Dec 19, 202220:44
Hoe maak ik van mijn zwakte mijn kracht

Hoe maak ik van mijn zwakte mijn kracht

Iedere vrouw heeft iets wat zij beschouwd als zwakte. Het kan fysiek zijn of juist in haar persoonlijkheid zitten. Het kan enorm veel schaamte opleveren maar dat zijn nou juist de dingen die ons belemmeren. De leuke is als wij dat juist delen. Met vallen en opstaan. Zo geven wij anderen toestemming om anders om te gaan met hun “zwaktes”. Wij zijn vaak veel meer geïnspireerd door kwetsbare mensen met zwaktes dan door mensen die het zo goed weet en kan. Geen anderen toestemming door juist dat wat spannend is te delen…
Dec 19, 202222:55
Astrid Spruit is mental stress coach

Astrid Spruit is mental stress coach

Zij werkte in de bank en op een middag kwamen de overvallers. Met een pistool gericht op haar veranderde haar leven in een klap. Het duurde een paar minuten en toen waren ze weg maar het duurde jaren voordat Astrid regie kon nemen over haar leven. Wat jij haar vaak hoort zeggen is… wat je overkomt heb je geen zeggenschap over maar hoe je ermee omgaat bepaald je…
Dec 19, 202228:58
Inge Meester … van Galstenen naar prachtleven!

Inge Meester … van Galstenen naar prachtleven!

Zij werkte vooral heel hard, was een super echtgenoot, had veel vrienden, zorgde voor 2 kleine kinderen, ging met regelmaat sporten, had een baan waar ze niet gelukkig van werd maar dacht… dat hoort bij het leven. Totdat zij op een dag zoveel pijn had dat haar kinderen de buren moest halen. In het ziekenhuis zei de arts… galstenen! En effe een operatie en het is weg. Dan heb je weer je leven terug. En ineens dacht zij… maar ik wil mijn oude leven niet terug. Geen operatie maar wel een andere levensstijl en ja hoor galstenen weg! Maar daar heeft zij wel wat voor gedaan… om mee te beginnen… ontslag genomen… beluister jij haar verhaal? Echt schitterend!
Dec 19, 202228:19
Patty is uitvaartonderneemster. Binnen 12 uur plegen 2 kinderen zelfmoord binnen een gezin.

Patty is uitvaartonderneemster. Binnen 12 uur plegen 2 kinderen zelfmoord binnen een gezin.

Binnen 12 uur plegen 2 kinderen uit 1 gezin zelfmoord. Tuurlijk klopt niets meer, tuurlijk zijn ouders van slag, vanzelfsprekend dat de andere kinderen dit niet kunnen bevatten maar dan gaat de telefoontje bij Patty. Patty krijgt gescheiden ouders aan tafel. Samen. Maar wat doet dit met haar? Hoe ervaar je zoiets wat nog nooit eerder is voortgekomen? Wat zeg je als troost of handel je omdat het nodig is. Een pracht podcast zoals Patty is. Eerlijk, liefdevol en een tikje raw. Luister je mee?
Oct 09, 202232:11
Patty Duijn schrijft een verhaal over Ilse. Zij is overleden maar staat in het boek Lefwijf 3

Patty Duijn schrijft een verhaal over Ilse. Zij is overleden maar staat in het boek Lefwijf 3

6 jaar lang leefde zij nog nadat de artsen haar “opgaf” niets meer konden ze voor haar doen. Zij heeft in die jaren geleefd als nooit tevoren en een voorbeeld geweest voor waanzinnig veel mensen. Vanaf dag 1 was Patty erbij betrokken en samen leven ze met de dood. Patty is haar sparringspartner, haar leefmaatje en verzorgd na 6 jaar haar uitvaart. Nu besteld Patty 150 boeken en alle opbrengsten gaan naar KWF. Dat is wat Ilse had gewild. Patty, voor haar heb ik diep respect. Je moet haar leren kennen. Een bijzondere vrouw. Een vrouw om van te houden👏
Oct 07, 202229:42
Lucelle Comvalius lerares van het jaar 2019 en pesterij ging eraan vooraf door collega’s

Lucelle Comvalius lerares van het jaar 2019 en pesterij ging eraan vooraf door collega’s

Maar voordat zij op het punt kwam om zo’n titel in ontvangst te mogen nemen, speelt er al jaren lang iets heftigs. Zij werd namelijk vaak gepest. Omdat zij anders is. Nu gaat Lucelle spreken over pesterij onder leraren en hoopt steun te geven aan vooral alle partijen bewust te maken van wat dit veroorzaakt. Een vrouw met een missie en haar voorbeelden van wat zij meemaakten liegt er niet om. Absoluut het luisteren waard! Laat je inspireren door deze dame…
Oct 03, 202229:58
Monique Bastinck leeft haar droom op Mallorca

Monique Bastinck leeft haar droom op Mallorca

Monique Bastinck MBA is mede-auteur van het boek #Lefwijf 3! Nadat haar dochter plots in het ziekenhuis komt en haar beste vriendin kanker krijgt besluit zij haar leven om te gooien. Echt haar #droom te leven. Ons podcast speelt zich af op #Mallorca want Monique #werkt vanaf een pracht eiland. Tijdens ons podcast zit zij heerlijk op haar balkon in de zon. Hoe komt het dat zij haar droom leeft? Wat doet zij daar? Luister naar ons #podcast!
Sep 29, 202229:49
Pippa Pinuppins had al akkoord voor haar euthanasie verklaring

Pippa Pinuppins had al akkoord voor haar euthanasie verklaring

Pippa zat weg te kwijnen in haar rolstoel. Naast een zeer agressieve vorm van de ziekte Lyme, had zij ook een ptss opgelopen. Zij besloot haar leven te veranderen. Met niets te verliezen liet zij Lily (zo heet zij toen) achter en koos ervoor om Pippa te zijn. Weg uit de lot van van Lily en de ellende waar Lily in zat. Pippa wilde leven en zoals zij zegt haar eigen superheldin worden. Zij wilde zichzelf redden en dat lukte maar na 4 jaar klopt Lily weer aan. Zij wil ook haar leven weer terug, zij wil ook deel zijn van wat Pippa doet. Nu geeft Pippa ruimte aan haar. Samen kunnen ze genezen en verder door met elkaar. Lily is gevoelig, stil en introvert en Pippa geeft haar vanaf nu ook de ruimte… jezelf helemaal omhelzen…
Sep 29, 202229:28
Roeby Tjemkes gaat vreemd en haar man komt erachter

Roeby Tjemkes gaat vreemd en haar man komt erachter

Voor Lefwijf 3 besloot Roeby om het te vertellen zoals het is. Net voor Corona heeft zij een hartstochtelijke rendez-vous met een man die totaal anders is dan haar eigen man. Geen liefde maar wel iets wat op dat moment ontbrak in haar relatie. En dan een appje en het word gezien door haar man. En dan nog Corona. Dus nu weet haar man dat zij is vreemdgegaan en ze zitten noodgedwongen met elkaar “opgesloten” in een huis. Zij houd van hem maar hij voelt zich bedrogen. Ze hebben 2 kinderen en zijn al sinds haar jeugd samen. En dan begint een tijd van crisis, therapie, praten en beschuldigingen want kan hij haar ooit weer vertrouwen. Na 2 intensieve jaren trouwen ze met elkaar en belooft elkaar eeuwige trouw. Een pracht verhaal geschreven om perspectieven aan te geven en ook te laten zien dat liefde overwint want dat geeft Roeby heel duidelijk aan… ik hield altijd van mijn man. Ik genoot van dit gesprek en ik stelde haar alle vragen mogelijk. Tenslotte is zij de dader… hoe voelt dat? Zij heeft pijn en nu vrijheid doordat zij een taboe doorbreekt! Wat een inspirerend gesprek en wat heb ik een hoop respect voor Roeby.
Sep 21, 202229:37
Marthe van der Linden is eigenaar van Powervrouwen.org

Marthe van der Linden is eigenaar van Powervrouwen.org

En toen zij Lefwijf zag dacht zij geen seconden over na. Zij ontving zoveel tekens en signalen dat meedoen niet meer optioneel was maar onderdeel van wie zij is. Haar verhaal is prachtig. Jaren lang kwijnt zij weg in haar werk en op een dag kan zij niet meer. Meld zich ziek en gaat de ww in. Begint te werken aan haar persoonlijke ontwikkeling en daar gaat en wereld open voor haar. Zij begint met haar eigen boekhoudkantoor maar deed dat voor het geld. Het liep heel goed maar haar hart zong er niet van. Zij wilde juist haar doel vinden qua werk. Nu heeft zij dat gevonden en helpt vrouwelijke ondernemers met het vinden van hun balans, doel en plezier. Met haar team hebben ze pracht programma’s om vrouwen te empoweren. Ja, deze vrouw is goed opweg en zij leeft nu haar droom. Mooi om met een hoog sensitieve vrouw in gesprek te zijn en dat zij mij vertrouwd met haar verhaal. Hier speelt dat en belangrijke rol👏
Sep 21, 202225:09
Mieke Greveling is uitvaartondernemer in Enschede

Mieke Greveling is uitvaartondernemer in Enschede

Het zal je maar overkomen dat een vrouw haar man vrij plotseling verliest en jij doet de uitvaart. En dan 5 weken later verongelukt haar zoon doordat een vrachtwagen over zijn hoofd rijd. Dit zijn de situaties waar Mieke mee te maken heeft. Maar wat mij raakt aan Mieke is dat zij zegt.. als er geen verzekering is afgesloten en ouders van een baby moeten hun kind begraven vraag ik geen geld voor mijn diensten. Tuurlijk is Mieke hier selectief in maar het geeft haar ❤️ weer en zegt wie zij is. Dit werk is voor haar een roeping. G inspireerd door haar vader om dit te doen komen de klanten naar haar toe. Aan werk geen gebrek maar ze komen vooral voor de persoon Mieke. Waarom doet zij dit? Hoe word je een succesvolle uitvaartonderneemster? Hoe kom je aan klanten gezien het feit dat je klanten altijd al overleden zijn als ze je nodig hebben… een boeiend gesprek met een vrouw die enorm kan huilen na zo’n intense uitvaart. En ja, dan neemt zij ook een dagje vrij. In Enschede waar iedereen haar kent en een terras oplopen zonder dat mensen met haar in gesprek willen is uitgesloten. Reden om haar te ontmoeten. Een Levwijf puur sang. Mijn leeftijdsgenoot en ik genoten van haar werk. Ik houd zo van de echtheid wat de dood met zich meebrengt dat ik uit diepe interesse alles wilde weten. Luister je mee?
Sep 21, 202229:31
Hannah Verhoeff kent geen angst en leeft!

Hannah Verhoeff kent geen angst en leeft!

Als je Hannah hebt gesproken wil je weer gaan doen! Ik had ook zo de neiging om Engels te spreken met haar omdat zij spreekt met een licht Engels accent en ik ben er gevoelig voor. Zij, geboren in Canada. 12 keer verhuisd binnen Canada keerde terug naar NL met haar ouders toen zij 10 jaar oud was. Op haar 16de vertrok zij op wereldreis. En op haar 23ste vertrekt zij naar India/Napal op de motor. Met haar man reizen ze 5500 km door Chili en Argentinië terwijl hij verlamd is. Zijn rolstoel ging mee en samen maken ze een toch van hun levens. Hannah is fris, denkt heel anders en voor haar werk werkt dat. Zij gaat aan als andere zeggen: dat gaat toch niet of dat lukt nooit! Nee, Hannah weet altijd wel een weg, een manier en ziet het leven als avontuur. Een bijzonder waanzinnig en mooi mens. Je kan alleen van haar genieten… en dat deed ik zeker!
Sep 19, 202229:55
Pauline de Wilde - Dagvoorzitter des Vaderlands

Pauline de Wilde - Dagvoorzitter des Vaderlands

Pauline is auteur in Lefwijf 1 en heeft iets wat haar eigen maakt. Nou kan je denken dat je eigen ben maar als je het nog niet inziet heeft het geen waarde. Zij heeft haar eigenheid gevonden. Voorheen had zij vooral een minderwaardigheidscomplex en vond zichzelf dik, lelijk en dom. En veel te licht! Er klopte helemaal niets aan haar totdat zij koos om het heel anders te zien. Patronen maken soms dat wij twijfelen, de weg kwijt zijn maar wat fijn als je weet weet wie je bent en wat je waarde is. Zij houd van het woord liefde en dat is Pauline. Eigen, liefdevol en op een plek waar zij helemaal in de flow zit. Zij heeft een drive en ook daar mag je van genieten. Wat een vrouw, wat een inzichten en wat een heerlijk mens. Niet te licht maar zeker ook niet te zwaar👌
Sep 19, 202228:22
Susan Oudshoorn - Leiderschap op een eigen en menselijk manier

Susan Oudshoorn - Leiderschap op een eigen en menselijk manier

De zachtheid en echtheid van Susan is ongekend. Zij heeft een topfunctie maar haar kwetsbaarheid en zoals ze zelf zegt naïviteit maakt dat zij met verwondering kijkt en juist daardoor maakt zij het verschil. Ik heb genoten van haar kracht! Voor mij zie ik leiderschap in haar door een kracht wat zacht en onmisbaar is. Zo bijzonder en warm en vrouw! Haar ervaring zet zij om op een manier wat zo helder is en aantrekkelijk. Wat zij laat zien is de stijl van de toekomt. Heel indrukwekkend!
Sep 19, 202229:29
Toekie van Apeldoorn is Psycholoog des Vaderlands
Sep 14, 202227:16
Lizzy Prins is multitalent en heeft 3 bedrijven

Lizzy Prins is multitalent en heeft 3 bedrijven

Zij is gepassioneerd, betrokken, houd van veel en kan haar draai vinden met meerdere dingen. Een ding en zij verzand maar als zij haar passie kan volgen dat schittert zij. Daarbij helpt zij mensen die ook multitalenten zijn. Persoonlijk ontwikkeling, concepten helder maken en bedrijven op en inrichten dat geeft haar energie. Een pracht vrouw met een drive!
Sep 13, 202225:48
Gisele Goossens herontdekt zichzelf na 23 jaar van ondernemerschap.

Gisele Goossens herontdekt zichzelf na 23 jaar van ondernemerschap.

Moet haar sleutel inleveren van haar pand. Zij nam de tijd om even van een afstand te kijken en nu heeft zij weer haar draai gevonden. Haar passie, haar creativiteit en haar persoon… zo energiek. Ik geniet van haar in deze podcast. En nee, het was heel heftig want zij heeft niet zelf gekozen maar moest heel snel handelen…
Aug 29, 202229:03
Corine Remmers krijgt 2 x borstkanker en leeft heel blij haar leven

Corine Remmers krijgt 2 x borstkanker en leeft heel blij haar leven

Wat Corine een Lefwijf maakt is dat zij als geen ander haar eigen weg gaat. Helder over het feit dat het leven niet maakbaar is. Op haar 37ste borstkanker en op haar 53ste weer. Zij besloot om haar beide borsten te laten verwijderen. Maar dat is geen drama voor haar. Zij is veel meer. Zij was jarenlang bestuurder in de zorg-ouderenzorg- en na vele jaren stelde zij zichzelf de vraag.. wat wil ik nou echt? Nu is zij zelfstandig in de zorg. Nu kan zij haar waanzinnige visie over de zorg, aandacht voor mensen, op haar unieke manier delen. Een 360• gesprek en haar openheid vond ik zo heerlijk… wij hebben het over geluk, maakbaarheid, vakanties, dromen, doelen… empowering gesprekken☺️
Aug 13, 202229:39
Willeke van Essen beloofd God haar leven als hij haar zoon zou redden van de dood.

Willeke van Essen beloofd God haar leven als hij haar zoon zou redden van de dood.

Willeke wist helemaal niets van christendom en dacht… ik wil nooit zijn zoals deze mensen. Christen zijn paste niet in haar wereld. Maar als haar zoon geopereerd word aan zijn schedel als hij 5 maanden oud is en het gaat helemaal mis, roept zij God aan. Vanaf dat moment heeft zij een deal gemaakt met God maar de vraag is, kon zij het waar maken? Kon zij voldoen aan haar deel van de deal en wat hield deze afspraak nou precies in? Wat heeft zij gedaan en wat zouden de consequenties zijn van haar roep. Een zeer indrukwekkend verhaal van een vrouw, moeder en vriendin. Zeker de moeite waard om naar te luisteren. #lifechanging #geloof #noodzaak #dood #leven
Jul 18, 202229:54
Carine de Meyere is Founder of Women of The World and Founder of Ubuntu.

Carine de Meyere is Founder of Women of The World and Founder of Ubuntu.

She is inspiring and makes a difference in her world. While making that difference she empowers women to take a stand and too change The direction of their history. She is known to Desmond Tutu, she is known to world leaders and travels around The world connecting The dots
Jul 12, 202230:03
Els van den Heuvel beslist om op haar 56ste ontslag te nemen na ruim 30 jaar

Els van den Heuvel beslist om op haar 56ste ontslag te nemen na ruim 30 jaar

Zij is altijd al kinderdietist en Allergiedietist en haar durf en enthousiasme is onbegrensd. Haar man Bart deed haar marketing maar zij geeft eerlijk toe dat haar relaties, netwerk en de persoon die zij is ervoor zorgt dat haar agenda altijd vol is. Jeanneke heeft haar geïnspireerd om mee te doen met dit pracht boek en project. Heerlijk zo’n podcast. Genieten van het feit dat het altijd kan ongeacht leeftijd of omstandigheden❤️
Jun 09, 202229:46
Irina de Graaf is professionele kickbokser

Irina de Graaf is professionele kickbokser

Maar zijns meer dan dat! Zij is een vrouw die haar dochters uitdaagt, empowerment zit in haar bloed en zinnia een vrouw van actie. Als zij iets wilt dan beweegt zij. Haar kickboksschool is een middel om haar doel te bereiken. Weerbaarheid, zelfvertrouwen, zaken bewust aanpakken. Als zij haar legacy kan delen en achter kan laten aan jonge vrouwen dan is haar missie gelukt en zij is heel goed opweg om de wereld te veroveren met haar methode. Erg mooi om een vrouw met een heldere missie mee te maken. En zij is ervan overtuigd dat wij samen van veel meer betekenis kunnen zijn. Om zo een mooier samenleving te creëren.
Jun 02, 202218:05
Mary-Ann Gerding is Orthomoleculair coach

Mary-Ann Gerding is Orthomoleculair coach

Eerst was zij jurist maar toen zij niet meer functioneerde, haar lichaam haar in de steek liet en reguliere zorg niets meer voor haar kon doen, ging zij verder zoeken. Haar zoektocht bracht haar bij orthomoleculair. Nu helpt zij anderen in combi met regulier en maakt zij het verschil, brengt zij helderheid en creeert zij bewustwording bij mensen. Heel inspirerend en zeker het moeite waard om naar te luisteren. Enorm veel herkenning en zo gaaf!
Jun 02, 202220:13
Karin van Geelen

Karin van Geelen

Moeilijk te omschrijven wat ze niet is daarom staat haar niets naast haar naam. Helder over wat ze doet is zij wel maar als ik iets naast haar naam neerzet, doe ik haar tekort omdat er zoveel meer bij hoort. Karin’s mindset, overtuigingen, levenswandel en persoonlijkheid hoor in deze podcast. Haar dochter is geboren op de dag dat haar vader sterft. Op jaar 17de rijd er een vrachtwagen over haar lichaam en daarmee is zij een aantal maanden in het ziekenhuis. Maar zij was helder over een ding… ik wil mijn examen halen en door. Actie en doen typeert haar. Ook als dingen moeilijk of lastig zijn… wel kijken wat wel kan. Heel inspirerend, gebalanceerd en dat zij mensen laat ontwikkelen en groeien ah dat mag wel duidelijk zijn. Haar ere-titel Lefwijf heeft zij zeker verdient.
Jun 01, 202228:30
Kim Sambo - van Waes over keuzes maken en slachtofferschap

Kim Sambo - van Waes over keuzes maken en slachtofferschap

Kim is een salesprofessional, werkt full time, is moeder en vrouw! De afgelopen tijd veranderde veel in haar leven. Zij nam ontslag van haar baan, haar zoon kreeg de diagnose epilepsie en Kim had alles altijd onder controle! Maar hoe ga je om met het leven als alles veranderd? Een heerlijk gesprek waardoor je beeld krijgen van als alles anders loopt in de leven van een PowerVrouw😉
May 31, 202229:22
Sylvia en Kim zijn moeder en dochter en beide auteurs in het boek Lefwijf. Hier delen ze hun relatie

Sylvia en Kim zijn moeder en dochter en beide auteurs in het boek Lefwijf. Hier delen ze hun relatie

Als je moeder een PowerVrouw is, hoe zie je dat als meisje. Als je moeder alles durft en kan, wat doet dat met je? Als je dochter een spannende tijd doormaakt wat doet dat met je. Nu ondernemen ze samen en hun relatie is beter dan ooit tevoren. In gesprek met deze vrouwen en de liefde en relatie spat ervan af. Ik ben eruit… dit zou meer moeders en dochters moeten doen. Samen in Lefwijf staan. Samen een interview, samen een podcast en in dit teveel samen een fotoshoot. Heel bijzonder…
May 27, 202232:45
Tamara Willemse is coach voor mensgerichte ondernemers bijv. notarissen, advocaten en juristen.

Tamara Willemse is coach voor mensgerichte ondernemers bijv. notarissen, advocaten en juristen.

Naast jurist is Tamara ook kandidaat notaris. Haar vader was advocaat en zij wist veel van die wereld voordat zij eraan begon. Nu jaren later is zij degene die haar branchegenoten alles leren over persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Wat een heerlijk mens om mee te podcasten. Wat een drive en wat een eager mens! En zij heeft ambitie, veel ambitie. Een fantastisch gesprek👏
May 25, 202228:54
Marianne Zuur over Energie Transitie

Marianne Zuur over Energie Transitie

Marianne is energie transitie. Zij zet haar talenten in om te verbinden, mensen te horen en om verhalen van verschillende kanten te faciliteren. Zij is degene die er net boven staat zodat mensen ruimte krijgen voor hun verhalen. Zodat mensen die tegen ontwikkelingen zijn zich uit mogen spreken maar ook de mensen die voor zijn. Dan de grote midden… die krijgen bij haar ook een podium want ieder persoon telt in een gesprek. Een heerlijke podcast waarin zij mij meenam naar een pracht wereld.
May 25, 202226:59
Hiltje Oude Luttikhuis is huisarts, feministe, woke en zet zich enorm in tegen ongelijkheid.

Hiltje Oude Luttikhuis is huisarts, feministe, woke en zet zich enorm in tegen ongelijkheid.

Hiltje Oude Luttikhuis is #feministe, #woke, #huisarts en heel erg betrokken bij de mens. Zij kan onrecht niet uitstaan en vooral als het gaat om ongelijkheid. Zij wilt zich dan ook steeds meer inzetten voor #inclusie. Want als wij er allemaal bijhoren dan bestaat diversiteit niet meer. Haar verhaal schreef zij in het boek #Lefwijf 3 en voor haar is het zo belangrijk dat wat haar is overkomen, hoe haar jeugd is gegaan, dat nooit meer. Haar leven is ook haar drive om nu het verschil te maken in de levens van mensen.
May 25, 202229:01
Margriet van Dijk is business mentor, inspirator en spreekster

Margriet van Dijk is business mentor, inspirator en spreekster

Na jaren te hebben gewerkt voor een multinational en zichzelf te hebben ontwikkeld zag zij dat er geen ruimte was voor wie zij was geworden. Nadat een kans haar was afgenomen en een burn out volgde, besloot zijn oor zichzelf te beginnen. Zij coacht, spreekt en inspireert. Wat een plezierige podcast… zeker het luisteren waard!
May 25, 202225:32
Maaike Kuyvenhoven over Keuzes maken

Maaike Kuyvenhoven over Keuzes maken

Haar verhaal begint met: Ik heb een probleem met kiezen! En haar verhaal eindigt met: Ik weet het prima! Maar juist tussen die 2 zinnen ligt een wereld. Een wereld van aangeleerde narratieven, leugens, overtuigingen en strijd. Wij worstelen vaak met een “beer” en op een dag is dat beer zo groot geworden dat hij niet meer weg te denken is. Ineens zie je alleen maar beren. Maar, wij zijn in staat net zoals Maaike om zelf ervoor te kiezen om dat narratief om te keren naar iets wat ons dient! Wij zijn in staat om een andere verhaal aan onszelf te vertellen ongeacht waar jij staat in je leven. Veel vrouwen kijken op naar andere vrouwen, vinden zichzelf niet Okay, dromen van een betere leven… luister hierna en wie weet, vind je een pracht antwoord voor jezelf… gun jezelf wat meer en dat is geen luxe maar werkt juist bevrijdend. Dank je Maaike voor dit heerlijk gesprek😉
May 24, 202229:53
Justine Peereboom HSP werkgelukcoach

Justine Peereboom HSP werkgelukcoach

Justine werkte voor een pracht multinational. Kreeg haar kinderen en toen dat gebeurde veranderde er iets in haar. Zij wilde moederen, thuisblijven maar het werk trok haar omdat het haar verantwoordelijkheid was. Een enorme botsing. Een aantal jaren reisde zij ook nog internationaal en dat trok een enorme wissel. Het gevolg was een burn-out. Een heftige. Na een tijdlang kwam er herstel maar zij wist dat het anders moest en dat deed zij dan ook. Nu coacht zij andere mannen en vrouwen met HSP naar hun werkgeluk of waar zij met plezier naar toe gaan. Hun passie vinden en van daaruit een baan of werk wat past. Intiem, persoonlijk, intens en liefdevol. Zo heb ik ons gesprek ervaren.
May 20, 202225:40
Judith Migchels oprichter van DifferentCoaching en in alle opzichten een waanzinnige business woman

Judith Migchels oprichter van DifferentCoaching en in alle opzichten een waanzinnige business woman

Als er een podcast is wat je niet mag missen dan is het deze. Het ligt heel dicht bij omdat het gaat om de business, bouwen, ontwikkelen van de mens. Judith deed een “jongens” studie en dat was al uitzonderlijk. Zij deed daarna haar MBA om juist een succesvolle business op te zetten. Dat is gelukt en nu helpt zij anderen die iets anders willen, een draai maken naar ondernemerschap en ook mensen die echt willen groeien. Judith heeft vorm. Is ontwikkeld en dat maak ik zelden mee. Voor mij inspirerend en een vrouw met wie je zeker op moet willen trekken.
May 20, 202229:19
Imogene Joseph is op haar 59ste DJ

Imogene Joseph is op haar 59ste DJ

Zij was altijd animator op een afdeling van zwaar demente mensen. Deze mensen werden altijd blij als zij binnenkwam. Deze vrouw kreeg op haar 43ste een kind van en vlak daarna overleed haar zus. Ook haar relatie ging uit. Haar gezondheid hield ook geen stand. Zij is 100% afgekeurd omdat zij in haar nek 10 titanium schroeven hebt. Dat door slijtage.
May 18, 202224:00
Quincy & Henk zijn vader en dochter en zij heeft hem aangenomen in haar bedrijf

Quincy & Henk zijn vader en dochter en zij heeft hem aangenomen in haar bedrijf

Het was Henk die zijn dochter opgaf voor #Lefwijf. Ik zou willen dat meer vaders hun dochters zo naar voren zou dragen. Samen hebben ze altijd een pracht relatie gehad. Zij woonde nog thuis en zag dat haar vader niet gelukkig was in zijn baan bij de belastingdienst. Toen ze in de auto zaten ontstond zoals vaker een organisch gesprek. Pap, zou jij in mijn bedrijf willen komen werken? Pap deed 2 maanden een snuffelstage, had een jaar lang geen inkomen maar nu hebben ze een zeer succesvol bedrijf. Hij is de creatieve accountmanager en zij de creatieveling. Samen een perfecte duo. Hij is man en wil groter, heeft prachtige ideeën en zij zou willen dat het organisch gaat maar samen komen ze absoluut verder. Intiem, liefdevol, bijzonder. Quincy is een jonge vrouw met zoveel zelfvertrouwen en weet heel goed wat zij wilt. Henk is zo trots op zijn dochter en jeetje… wat heb ik genoten van beide.
May 18, 202229:04
Marina van Rossum over de dood wat leven heeft gebracht!

Marina van Rossum over de dood wat leven heeft gebracht!

Marina is enig kind en zij en haar vader zijn op een dag jarig. Te vroeg overleed hij van een vreselijke ziekte en beslist dat het genoeg is. Ineens gebeurt er wel erg veel in haar leven en haar vader is maar 2 dagen overleden en zij beslist om een sabbatical te nemen. Een sabbatical omdat tijd altijd ging naar de ander, naar het bouwen van hun bedrijven, naar het najagen van de dromen van anderen. Zelf heeft zij een aantal bedrijven aan overgehouden maar rust is nu gewenst. Hereiken en een ander koers. Door het overleden van haar vader heeft zij een nieuw leven. Alles anders, afscheid nemen, alleen dat doen wat haar dient en in 2023 begint zij met haar bedrijf de BLIJMAKERS. Na 30 jaar van ondernemerschap tijd om te doen waar zij blij van word. 4 klanten mogen vanaf dan bij haar op de bank. Hun vragen worden helder gemaakt en na zo’n sessie gaan ze naar huis met inzichten en nieuwe uitzichten. Precies wat ondernemers altijd nodig hebben. Even een sparringssessie.
May 17, 202229:28
Desiree Cuijpers is een ongewone advocaat en dat maakt bijzonder

Desiree Cuijpers is een ongewone advocaat en dat maakt bijzonder

zij schrijft een verhaal wat totaal niet past bij een advocaat zou je denken. Deelde ook meteen met mij dat ze niet in hokjes geplaatst willen worden omdat zij een HSP’er is. Juist nu in de advocatuur zijn alle zintuigen nodig. Juist nu is er compassie, begrip en context nodig. Desiree gaat niet overhaastig te werk. Zij wil graag weten wie zij mee te maken heeft en neemt alle tijd ervoor. Zij genoot van haar studietijd maar veel sociale contacten had ze niet… niets zieligs want er waren een paar hechte relaties en dat was top. Wat maakt dat Desiree zo graag deelt, zo graag recht wilt laten zegevieren? Zij is jong en daadkrachtig en dat er recht geschiede kan zij niet loslaten. Een vrouw naar mijn hart… zij is de toekomst want dat er veel moet veranderen de komende tijd is wel helder.
May 17, 202227:57
Nicole j. den Hartigh is onderzoeker, profiler, entertrainer, auteur en inspirerend!

Nicole j. den Hartigh is onderzoeker, profiler, entertrainer, auteur en inspirerend!

Op haar lichaam staat: de mens maakt het verschil. Nog nooit een vrouw ontmoet met zoveel liefde, interesse voor de mens en zo begaand met de feiten. Voor mij een van de meest boeiende podcasts. Oordelen in veel situaties is heel makkelijk maar zij heeft geleerd dat de waarheid achterhalen, de feiten op tafel leggen en de mens niet uit het oog verliezen de allerbelangrijkste is. Intentie bepaald veel en mag nooit uit het oog gaan.
May 12, 202228:51
Marion van den Boer ontdekken hoe jij als vrouw je kracht kan inzetten

Marion van den Boer ontdekken hoe jij als vrouw je kracht kan inzetten

Marion is een verbinder. Dat is dan ook wat zij het liefst doet. Zij heeft een hart voor Female Empowerment. Om als “ignition” te dienen voor vrouwen. Zij heeft een reis achter zich en doordat zij in beweging is, neemt zij vrouwen mee. Wetend dat er genoeg ruimte is voor haar en ieder andere vrouw die zij meeneemt. Heel lang had zij geen kracht en nu dat zij bezig is haar kracht te ontdekken, gaat er een wereld open. Wat mooi om zo’n prachtige podcast op te nemen met haar. Dat er nog veel mogen volgen.
May 12, 202229:29
Ilona Dieleman is Profit First Expert

Ilona Dieleman is Profit First Expert

Bij ondernemen speelt doelen stellen, plannen maken en jezelf eraan houden een enorme rol als jij succesvol wilt zijn. Keuzes maken ook natuurlijk. Bij Ilona gaat het erom dat zij naast de ondernemer staat en daar meer is dan alleen maar kijken naar de cijfers… zij groeit met je mee zoals zij dat zo mooi zegt. Hartelijk, betrokken, warm en echt. Wat een pracht vrouw! Loved every second👏
May 12, 202229:38
Belise Songa wil hoop geven

Belise Songa wil hoop geven

Zij is geboren in Kenia, verhuisd naar Rwanda met haar ouders en broer waar haar vader vermoord word. Haar moeder vertrekt in 1994 met 3 kinderen naar België waar ze liefdevol worden opgevangen. Ze floreren, maken allemaal goede carrières en zij en haar broers zijn voorbeelden en rolmodellen. Belise werkt nu bij een groot Belgisch concern en daar haalt zij alles uit mensen. Eerst studeerde ze rechten omdat rechtvaardigheid voor haar erg belangrijk is maar mensen kansen geven, hun potentie duidelijk maken en bouwen aan hun toekomst is voor haar inmiddels ook een vorm van rechtvaardigheid. Heel indrukwekkend! Het luisteren waard!
May 11, 202227:18
Teresa Ribeiro en Dyonne Hermans 2 dames met een heel intiem en intens relatie. Tweelingzielen.

Teresa Ribeiro en Dyonne Hermans 2 dames met een heel intiem en intens relatie. Tweelingzielen.

Deze dames zijn een voorbeeld van hoe een diepgaande relatie hoort te zijn. Ze zijn tweelingzielen samengesmolten met elkaar. Als de een pijn heeft, voelen ze het beide. In het podcast leggen ze dit uit. Liefde zoals het hoort. In goede en minder goede tijden.
May 11, 202227:42