Skip to main content
Spotify for Podcasters
LEFWIJF

LEFWIJF

By Lucinda Douglas

Wat maakt jou succesvol? Wat denk jij? Wat doe jij? Wat eet jij? Wat geloof jij? Wat zorgt ervoor dat jij doorzet waar anderen allang zijn gestopt? Wat maakt dat het jou wel lukt? Wat is succes voor je?
Vragen waar jij antwoord op mag geven in ongeveer 25 minuten. Luister jij mee?
Lucinda is bedenker van LEFWIJF. Sprak aan de Afrikaanse Top in 2018 en is ère-docent. En een liefhebber van sales, marketing, communicatie, koken en alles wat mensen in beweging brengt om dat te doen waar ze van leven!
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Pauline Redlich - LEFWIJF

LEFWIJF Jun 17, 2021

00:00
25:44
Wat is 100 Beste Coaches? Hoe weet ik of ik de “beste” ben?

Wat is 100 Beste Coaches? Hoe weet ik of ik de “beste” ben?

In dit podcast leg ik uit waarom ik denk dat dit het moment is voor #100BesteCoaches. Ook leg ik uit hoe het kan dat -tot nu toe- de vrouwen die zich aanmelden als coach dan ook daadwerkelijk de beste zijn. Ook leg ik uit wat de rol is van bedrijven. Ik leg uit waarom het niet kosteloos is om mee te doen. Niet voor de coach maar ook niet voor het bedrijf.
Feb 06, 202326:11
Mandy van Schaik is de landelijke vicevoorzitter van NVD.

Mandy van Schaik is de landelijke vicevoorzitter van NVD.

Zij is op 44 jarig leeftijd oma van Maria. Eigen ondernemer, gedreven en woont met haar gezin op een pracht woonboot. Is momenteel PA voor een boeiende project in Groningen. Haar leven begon in een volkswijk in Utrecht en nou zou je beeld kunnen hebben maar dat is zo onterecht! Altijd natuurlijk maar bij Mandy zeer zeker. Een vrouw waarvan de glas altijd halfvol is. Wij spraken over haar dochter die met haar 17de thuis kwam en vertelde dat ze zwanger was. En Maria is nu de liefde van haar leven. Erg mooi om juist over haar leven te hebben, haar drive, inspiratie en wat haar een lefwijf maakt is het feit dat zij zoveel dingen heeft gedaan. Mooi mens en een eerlijk gesprek over het leven.
Feb 03, 202329:21
Jacqueline Prins over zichtbaarheid en keuzes, aardig zijn, compassievol zijn en leiderschap

Jacqueline Prins over zichtbaarheid en keuzes, aardig zijn, compassievol zijn en leiderschap

Als ik zeg dat dit gesprek gaat over zichtbaarheid en keuzes doe ik het gesprek met Kim en Jacqueline tekort. Het gaat om mindset, inspiratie, kwetsbaarheid en van waarde zijn. Niet bang zijn en over wat je doet voor de ander als je een bevoorrecht mens bent. Tijdens dit gesprek hebben wij het over leiderschap en Jacqueline zegt… leiders, mannen en vrouwen mogen aardig zijn. Deze vrouw is fantastisch. Als ik een beste vriendin zou hebben zou zij het zijn. Ontspannen relaxed en Wow. Ik kan niet wachten om deze podcast vaker te beluisteren.
Jan 20, 202328:44
Hoe ontdek ik mijn biologische, natuurlijke, eigen talent?

Hoe ontdek ik mijn biologische, natuurlijke, eigen talent?

Het is een vindtocht om te ontdekken waar jij in uitblink. Waar jij geen concurrenten ik heb en waar je altijd jezelf kan zijn. Als je het eenmaal hebt gevonden, gaat er een wereld voor je open… dank Deborah. Reden voor een super podcast👌 Het is ook belangrijk om het dan in een passende vorm te gieten waarmee jij kan voorzien in je levensonderhoud. Dat is toch de mooiste wat er is! Leven van je Godgegeven talent!
Jan 06, 202322:47
Making your mess your message Lucinda Douglas

Making your mess your message Lucinda Douglas

Tijdens onze boekenlancering bij Broekhuis Boekhandel in Apeldoorn nam iedere aanwezigen haar podium. Tenslotte ben je auteur van Lefwijf 3 en je zegt iets en pak je podium. Tamara Willemse zei: Make your mess your message en voor mijn als Engelstalige klinkt dat heel normaal. Maar ik ging erover nadenken en besloot om het met je te delen. Wat is nou precies een mess wat een message zou kunnen zijn… aan de hand van mijn leven leg ik dat uit.
Dec 19, 202220:44
Hoe maak ik van mijn zwakte mijn kracht

Hoe maak ik van mijn zwakte mijn kracht

Iedere vrouw heeft iets wat zij beschouwd als zwakte. Het kan fysiek zijn of juist in haar persoonlijkheid zitten. Het kan enorm veel schaamte opleveren maar dat zijn nou juist de dingen die ons belemmeren. De leuke is als wij dat juist delen. Met vallen en opstaan. Zo geven wij anderen toestemming om anders om te gaan met hun “zwaktes”. Wij zijn vaak veel meer geïnspireerd door kwetsbare mensen met zwaktes dan door mensen die het zo goed weet en kan. Geen anderen toestemming door juist dat wat spannend is te delen…
Dec 19, 202222:55
Astrid Spruit is mental stress coach

Astrid Spruit is mental stress coach

Zij werkte in de bank en op een middag kwamen de overvallers. Met een pistool gericht op haar veranderde haar leven in een klap. Het duurde een paar minuten en toen waren ze weg maar het duurde jaren voordat Astrid regie kon nemen over haar leven. Wat jij haar vaak hoort zeggen is… wat je overkomt heb je geen zeggenschap over maar hoe je ermee omgaat bepaald je…
Dec 19, 202228:58
Inge Meester … van Galstenen naar prachtleven!

Inge Meester … van Galstenen naar prachtleven!

Zij werkte vooral heel hard, was een super echtgenoot, had veel vrienden, zorgde voor 2 kleine kinderen, ging met regelmaat sporten, had een baan waar ze niet gelukkig van werd maar dacht… dat hoort bij het leven. Totdat zij op een dag zoveel pijn had dat haar kinderen de buren moest halen. In het ziekenhuis zei de arts… galstenen! En effe een operatie en het is weg. Dan heb je weer je leven terug. En ineens dacht zij… maar ik wil mijn oude leven niet terug. Geen operatie maar wel een andere levensstijl en ja hoor galstenen weg! Maar daar heeft zij wel wat voor gedaan… om mee te beginnen… ontslag genomen… beluister jij haar verhaal? Echt schitterend!
Dec 19, 202228:19
Patty is uitvaartonderneemster. Binnen 12 uur plegen 2 kinderen zelfmoord binnen een gezin.

Patty is uitvaartonderneemster. Binnen 12 uur plegen 2 kinderen zelfmoord binnen een gezin.

Binnen 12 uur plegen 2 kinderen uit 1 gezin zelfmoord. Tuurlijk klopt niets meer, tuurlijk zijn ouders van slag, vanzelfsprekend dat de andere kinderen dit niet kunnen bevatten maar dan gaat de telefoontje bij Patty. Patty krijgt gescheiden ouders aan tafel. Samen. Maar wat doet dit met haar? Hoe ervaar je zoiets wat nog nooit eerder is voortgekomen? Wat zeg je als troost of handel je omdat het nodig is. Een pracht podcast zoals Patty is. Eerlijk, liefdevol en een tikje raw. Luister je mee?
Oct 09, 202232:11
Patty Duijn schrijft een verhaal over Ilse. Zij is overleden maar staat in het boek Lefwijf 3

Patty Duijn schrijft een verhaal over Ilse. Zij is overleden maar staat in het boek Lefwijf 3

6 jaar lang leefde zij nog nadat de artsen haar “opgaf” niets meer konden ze voor haar doen. Zij heeft in die jaren geleefd als nooit tevoren en een voorbeeld geweest voor waanzinnig veel mensen. Vanaf dag 1 was Patty erbij betrokken en samen leven ze met de dood. Patty is haar sparringspartner, haar leefmaatje en verzorgd na 6 jaar haar uitvaart. Nu besteld Patty 150 boeken en alle opbrengsten gaan naar KWF. Dat is wat Ilse had gewild. Patty, voor haar heb ik diep respect. Je moet haar leren kennen. Een bijzondere vrouw. Een vrouw om van te houden👏
Oct 07, 202229:42
Lucelle Comvalius lerares van het jaar 2019 en pesterij ging eraan vooraf door collega’s

Lucelle Comvalius lerares van het jaar 2019 en pesterij ging eraan vooraf door collega’s

Maar voordat zij op het punt kwam om zo’n titel in ontvangst te mogen nemen, speelt er al jaren lang iets heftigs. Zij werd namelijk vaak gepest. Omdat zij anders is. Nu gaat Lucelle spreken over pesterij onder leraren en hoopt steun te geven aan vooral alle partijen bewust te maken van wat dit veroorzaakt. Een vrouw met een missie en haar voorbeelden van wat zij meemaakten liegt er niet om. Absoluut het luisteren waard! Laat je inspireren door deze dame…
Oct 03, 202229:58
Monique Bastinck leeft haar droom op Mallorca

Monique Bastinck leeft haar droom op Mallorca

Monique Bastinck MBA is mede-auteur van het boek #Lefwijf 3! Nadat haar dochter plots in het ziekenhuis komt en haar beste vriendin kanker krijgt besluit zij haar leven om te gooien. Echt haar #droom te leven. Ons podcast speelt zich af op #Mallorca want Monique #werkt vanaf een pracht eiland. Tijdens ons podcast zit zij heerlijk op haar balkon in de zon. Hoe komt het dat zij haar droom leeft? Wat doet zij daar? Luister naar ons #podcast!
Sep 29, 202229:49
Pippa Pinuppins had al akkoord voor haar euthanasie verklaring

Pippa Pinuppins had al akkoord voor haar euthanasie verklaring

Pippa zat weg te kwijnen in haar rolstoel. Naast een zeer agressieve vorm van de ziekte Lyme, had zij ook een ptss opgelopen. Zij besloot haar leven te veranderen. Met niets te verliezen liet zij Lily (zo heet zij toen) achter en koos ervoor om Pippa te zijn. Weg uit de lot van van Lily en de ellende waar Lily in zat. Pippa wilde leven en zoals zij zegt haar eigen superheldin worden. Zij wilde zichzelf redden en dat lukte maar na 4 jaar klopt Lily weer aan. Zij wil ook haar leven weer terug, zij wil ook deel zijn van wat Pippa doet. Nu geeft Pippa ruimte aan haar. Samen kunnen ze genezen en verder door met elkaar. Lily is gevoelig, stil en introvert en Pippa geeft haar vanaf nu ook de ruimte… jezelf helemaal omhelzen…
Sep 29, 202229:28
Roeby Tjemkes gaat vreemd en haar man komt erachter

Roeby Tjemkes gaat vreemd en haar man komt erachter

Voor Lefwijf 3 besloot Roeby om het te vertellen zoals het is. Net voor Corona heeft zij een hartstochtelijke rendez-vous met een man die totaal anders is dan haar eigen man. Geen liefde maar wel iets wat op dat moment ontbrak in haar relatie. En dan een appje en het word gezien door haar man. En dan nog Corona. Dus nu weet haar man dat zij is vreemdgegaan en ze zitten noodgedwongen met elkaar “opgesloten” in een huis. Zij houd van hem maar hij voelt zich bedrogen. Ze hebben 2 kinderen en zijn al sinds haar jeugd samen. En dan begint een tijd van crisis, therapie, praten en beschuldigingen want kan hij haar ooit weer vertrouwen. Na 2 intensieve jaren trouwen ze met elkaar en belooft elkaar eeuwige trouw. Een pracht verhaal geschreven om perspectieven aan te geven en ook te laten zien dat liefde overwint want dat geeft Roeby heel duidelijk aan… ik hield altijd van mijn man. Ik genoot van dit gesprek en ik stelde haar alle vragen mogelijk. Tenslotte is zij de dader… hoe voelt dat? Zij heeft pijn en nu vrijheid doordat zij een taboe doorbreekt! Wat een inspirerend gesprek en wat heb ik een hoop respect voor Roeby.
Sep 21, 202229:37
Marthe van der Linden is eigenaar van Powervrouwen.org

Marthe van der Linden is eigenaar van Powervrouwen.org

En toen zij Lefwijf zag dacht zij geen seconden over na. Zij ontving zoveel tekens en signalen dat meedoen niet meer optioneel was maar onderdeel van wie zij is. Haar verhaal is prachtig. Jaren lang kwijnt zij weg in haar werk en op een dag kan zij niet meer. Meld zich ziek en gaat de ww in. Begint te werken aan haar persoonlijke ontwikkeling en daar gaat en wereld open voor haar. Zij begint met haar eigen boekhoudkantoor maar deed dat voor het geld. Het liep heel goed maar haar hart zong er niet van. Zij wilde juist haar doel vinden qua werk. Nu heeft zij dat gevonden en helpt vrouwelijke ondernemers met het vinden van hun balans, doel en plezier. Met haar team hebben ze pracht programma’s om vrouwen te empoweren. Ja, deze vrouw is goed opweg en zij leeft nu haar droom. Mooi om met een hoog sensitieve vrouw in gesprek te zijn en dat zij mij vertrouwd met haar verhaal. Hier speelt dat en belangrijke rol👏
Sep 21, 202225:09
Mieke Greveling is uitvaartondernemer in Enschede

Mieke Greveling is uitvaartondernemer in Enschede

Het zal je maar overkomen dat een vrouw haar man vrij plotseling verliest en jij doet de uitvaart. En dan 5 weken later verongelukt haar zoon doordat een vrachtwagen over zijn hoofd rijd. Dit zijn de situaties waar Mieke mee te maken heeft. Maar wat mij raakt aan Mieke is dat zij zegt.. als er geen verzekering is afgesloten en ouders van een baby moeten hun kind begraven vraag ik geen geld voor mijn diensten. Tuurlijk is Mieke hier selectief in maar het geeft haar ❤️ weer en zegt wie zij is. Dit werk is voor haar een roeping. G inspireerd door haar vader om dit te doen komen de klanten naar haar toe. Aan werk geen gebrek maar ze komen vooral voor de persoon Mieke. Waarom doet zij dit? Hoe word je een succesvolle uitvaartonderneemster? Hoe kom je aan klanten gezien het feit dat je klanten altijd al overleden zijn als ze je nodig hebben… een boeiend gesprek met een vrouw die enorm kan huilen na zo’n intense uitvaart. En ja, dan neemt zij ook een dagje vrij. In Enschede waar iedereen haar kent en een terras oplopen zonder dat mensen met haar in gesprek willen is uitgesloten. Reden om haar te ontmoeten. Een Levwijf puur sang. Mijn leeftijdsgenoot en ik genoten van haar werk. Ik houd zo van de echtheid wat de dood met zich meebrengt dat ik uit diepe interesse alles wilde weten. Luister je mee?
Sep 21, 202229:31
Hannah Verhoeff kent geen angst en leeft!

Hannah Verhoeff kent geen angst en leeft!

Als je Hannah hebt gesproken wil je weer gaan doen! Ik had ook zo de neiging om Engels te spreken met haar omdat zij spreekt met een licht Engels accent en ik ben er gevoelig voor. Zij, geboren in Canada. 12 keer verhuisd binnen Canada keerde terug naar NL met haar ouders toen zij 10 jaar oud was. Op haar 16de vertrok zij op wereldreis. En op haar 23ste vertrekt zij naar India/Napal op de motor. Met haar man reizen ze 5500 km door Chili en Argentinië terwijl hij verlamd is. Zijn rolstoel ging mee en samen maken ze een toch van hun levens. Hannah is fris, denkt heel anders en voor haar werk werkt dat. Zij gaat aan als andere zeggen: dat gaat toch niet of dat lukt nooit! Nee, Hannah weet altijd wel een weg, een manier en ziet het leven als avontuur. Een bijzonder waanzinnig en mooi mens. Je kan alleen van haar genieten… en dat deed ik zeker!
Sep 19, 202229:55
Pauline de Wilde - Dagvoorzitter des Vaderlands

Pauline de Wilde - Dagvoorzitter des Vaderlands

Pauline is auteur in Lefwijf 1 en heeft iets wat haar eigen maakt. Nou kan je denken dat je eigen ben maar als je het nog niet inziet heeft het geen waarde. Zij heeft haar eigenheid gevonden. Voorheen had zij vooral een minderwaardigheidscomplex en vond zichzelf dik, lelijk en dom. En veel te licht! Er klopte helemaal niets aan haar totdat zij koos om het heel anders te zien. Patronen maken soms dat wij twijfelen, de weg kwijt zijn maar wat fijn als je weet weet wie je bent en wat je waarde is. Zij houd van het woord liefde en dat is Pauline. Eigen, liefdevol en op een plek waar zij helemaal in de flow zit. Zij heeft een drive en ook daar mag je van genieten. Wat een vrouw, wat een inzichten en wat een heerlijk mens. Niet te licht maar zeker ook niet te zwaar👌
Sep 19, 202228:22
Susan Oudshoorn - Leiderschap op een eigen en menselijk manier

Susan Oudshoorn - Leiderschap op een eigen en menselijk manier

De zachtheid en echtheid van Susan is ongekend. Zij heeft een topfunctie maar haar kwetsbaarheid en zoals ze zelf zegt naïviteit maakt dat zij met verwondering kijkt en juist daardoor maakt zij het verschil. Ik heb genoten van haar kracht! Voor mij zie ik leiderschap in haar door een kracht wat zacht en onmisbaar is. Zo bijzonder en warm en vrouw! Haar ervaring zet zij om op een manier wat zo helder is en aantrekkelijk. Wat zij laat zien is de stijl van de toekomt. Heel indrukwekkend!
Sep 19, 202229:29
Toekie van Apeldoorn is Psycholoog des Vaderlands

Toekie van Apeldoorn is Psycholoog des Vaderlands

Toekie Van Apeldoorn is Psycholoog des Vaderlands, Topvrouw bij SER en auteur in Lefwijf 1. Nu schrijft zij weer mee in Lefwijf 3 en van de week kwam zij langs voor haar podcast en interview. Haar verhaal heet:Volwassen en in een stijl geschreven wat bij Toekie past. Het is vooral een indrukwekkend verhaal en heeft zoveel diepging. Toen zij heel jong was verongelukt haar broer. Zijn dood was de reden dat haar ouders uit elkaar gingen... ze konden het niet aan. Toekie's "vlucht" was onzichtbaar zijn en presteren. Zij volgde een aantal studies. Rechten en Psychologie. Afgelopen zomer is zij na heel veel jaren getrouwd met haar lief. Nooit eerder deed zij dat want alle mannen in haar leven verlieten haar... haar broer en vader en nu na veel jaren gaf zij het ja-woord aan haar man. De diepe Ja noemt zij dat in haar podcast. Haar verhaal in Lefwijf 1 was indrukwekkend maar haar verhaal in Lefwijf 3 is nog mooier... nou ja... indrukwekkender. Heb jij #Lefwijf 3 al? (komt eind oktober uit) maar je kan het nu in pre-order bestellen. Luister alvast naar onze podcast van eergisteren... erg mooi! https://anchor.fm/lucinda-douglas7/episodes/Toekie-van-Apeldoorn-is-Psycholoog-des-Vaderlands-e1nqqgk
Sep 14, 202227:16
Lizzy Prins is multitalent en heeft 3 bedrijven

Lizzy Prins is multitalent en heeft 3 bedrijven

Zij is gepassioneerd, betrokken, houd van veel en kan haar draai vinden met meerdere dingen. Een ding en zij verzand maar als zij haar passie kan volgen dat schittert zij. Daarbij helpt zij mensen die ook multitalenten zijn. Persoonlijk ontwikkeling, concepten helder maken en bedrijven op en inrichten dat geeft haar energie. Een pracht vrouw met een drive!
Sep 13, 202225:48
Gisele Goossens herontdekt zichzelf na 23 jaar van ondernemerschap.

Gisele Goossens herontdekt zichzelf na 23 jaar van ondernemerschap.

Moet haar sleutel inleveren van haar pand. Zij nam de tijd om even van een afstand te kijken en nu heeft zij weer haar draai gevonden. Haar passie, haar creativiteit en haar persoon… zo energiek. Ik geniet van haar in deze podcast. En nee, het was heel heftig want zij heeft niet zelf gekozen maar moest heel snel handelen…
Aug 29, 202229:03
Corine Remmers krijgt 2 x borstkanker en leeft heel blij haar leven

Corine Remmers krijgt 2 x borstkanker en leeft heel blij haar leven

Wat Corine een Lefwijf maakt is dat zij als geen ander haar eigen weg gaat. Helder over het feit dat het leven niet maakbaar is. Op haar 37ste borstkanker en op haar 53ste weer. Zij besloot om haar beide borsten te laten verwijderen. Maar dat is geen drama voor haar. Zij is veel meer. Zij was jarenlang bestuurder in de zorg-ouderenzorg- en na vele jaren stelde zij zichzelf de vraag.. wat wil ik nou echt? Nu is zij zelfstandig in de zorg. Nu kan zij haar waanzinnige visie over de zorg, aandacht voor mensen, op haar unieke manier delen. Een 360• gesprek en haar openheid vond ik zo heerlijk… wij hebben het over geluk, maakbaarheid, vakanties, dromen, doelen… empowering gesprekken☺️
Aug 13, 202229:39
Willeke van Essen beloofd God haar leven als hij haar zoon zou redden van de dood.

Willeke van Essen beloofd God haar leven als hij haar zoon zou redden van de dood.

Willeke wist helemaal niets van christendom en dacht… ik wil nooit zijn zoals deze mensen. Christen zijn paste niet in haar wereld. Maar als haar zoon geopereerd word aan zijn schedel als hij 5 maanden oud is en het gaat helemaal mis, roept zij God aan. Vanaf dat moment heeft zij een deal gemaakt met God maar de vraag is, kon zij het waar maken? Kon zij voldoen aan haar deel van de deal en wat hield deze afspraak nou precies in? Wat heeft zij gedaan en wat zouden de consequenties zijn van haar roep. Een zeer indrukwekkend verhaal van een vrouw, moeder en vriendin. Zeker de moeite waard om naar te luisteren. #lifechanging #geloof #noodzaak #dood #leven
Jul 18, 202229:54
Carine de Meyere is Founder of Women of The World and Founder of Ubuntu.

Carine de Meyere is Founder of Women of The World and Founder of Ubuntu.

She is inspiring and makes a difference in her world. While making that difference she empowers women to take a stand and too change The direction of their history. She is known to Desmond Tutu, she is known to world leaders and travels around The world connecting The dots
Jul 12, 202230:03
Els van den Heuvel beslist om op haar 56ste ontslag te nemen na ruim 30 jaar

Els van den Heuvel beslist om op haar 56ste ontslag te nemen na ruim 30 jaar

Zij is altijd al kinderdietist en Allergiedietist en haar durf en enthousiasme is onbegrensd. Haar man Bart deed haar marketing maar zij geeft eerlijk toe dat haar relaties, netwerk en de persoon die zij is ervoor zorgt dat haar agenda altijd vol is. Jeanneke heeft haar geïnspireerd om mee te doen met dit pracht boek en project. Heerlijk zo’n podcast. Genieten van het feit dat het altijd kan ongeacht leeftijd of omstandigheden❤️
Jun 09, 202229:46
Irina de Graaf is professionele kickbokser

Irina de Graaf is professionele kickbokser

Maar zijns meer dan dat! Zij is een vrouw die haar dochters uitdaagt, empowerment zit in haar bloed en zinnia een vrouw van actie. Als zij iets wilt dan beweegt zij. Haar kickboksschool is een middel om haar doel te bereiken. Weerbaarheid, zelfvertrouwen, zaken bewust aanpakken. Als zij haar legacy kan delen en achter kan laten aan jonge vrouwen dan is haar missie gelukt en zij is heel goed opweg om de wereld te veroveren met haar methode. Erg mooi om een vrouw met een heldere missie mee te maken. En zij is ervan overtuigd dat wij samen van veel meer betekenis kunnen zijn. Om zo een mooier samenleving te creëren.
Jun 02, 202218:05
Mary-Ann Gerding is Orthomoleculair coach

Mary-Ann Gerding is Orthomoleculair coach

Eerst was zij jurist maar toen zij niet meer functioneerde, haar lichaam haar in de steek liet en reguliere zorg niets meer voor haar kon doen, ging zij verder zoeken. Haar zoektocht bracht haar bij orthomoleculair. Nu helpt zij anderen in combi met regulier en maakt zij het verschil, brengt zij helderheid en creeert zij bewustwording bij mensen. Heel inspirerend en zeker het moeite waard om naar te luisteren. Enorm veel herkenning en zo gaaf!
Jun 02, 202220:13
Karin van Geelen

Karin van Geelen

Moeilijk te omschrijven wat ze niet is daarom staat haar niets naast haar naam. Helder over wat ze doet is zij wel maar als ik iets naast haar naam neerzet, doe ik haar tekort omdat er zoveel meer bij hoort. Karin’s mindset, overtuigingen, levenswandel en persoonlijkheid hoor in deze podcast. Haar dochter is geboren op de dag dat haar vader sterft. Op jaar 17de rijd er een vrachtwagen over haar lichaam en daarmee is zij een aantal maanden in het ziekenhuis. Maar zij was helder over een ding… ik wil mijn examen halen en door. Actie en doen typeert haar. Ook als dingen moeilijk of lastig zijn… wel kijken wat wel kan. Heel inspirerend, gebalanceerd en dat zij mensen laat ontwikkelen en groeien ah dat mag wel duidelijk zijn. Haar ere-titel Lefwijf heeft zij zeker verdient.
Jun 01, 202228:30
Kim Sambo - van Waes over keuzes maken en slachtofferschap

Kim Sambo - van Waes over keuzes maken en slachtofferschap

Kim is een salesprofessional, werkt full time, is moeder en vrouw! De afgelopen tijd veranderde veel in haar leven. Zij nam ontslag van haar baan, haar zoon kreeg de diagnose epilepsie en Kim had alles altijd onder controle! Maar hoe ga je om met het leven als alles veranderd? Een heerlijk gesprek waardoor je beeld krijgen van als alles anders loopt in de leven van een PowerVrouw😉
May 31, 202229:22
Sylvia en Kim zijn moeder en dochter en beide auteurs in het boek Lefwijf. Hier delen ze hun relatie

Sylvia en Kim zijn moeder en dochter en beide auteurs in het boek Lefwijf. Hier delen ze hun relatie

Als je moeder een PowerVrouw is, hoe zie je dat als meisje. Als je moeder alles durft en kan, wat doet dat met je? Als je dochter een spannende tijd doormaakt wat doet dat met je. Nu ondernemen ze samen en hun relatie is beter dan ooit tevoren. In gesprek met deze vrouwen en de liefde en relatie spat ervan af. Ik ben eruit… dit zou meer moeders en dochters moeten doen. Samen in Lefwijf staan. Samen een interview, samen een podcast en in dit teveel samen een fotoshoot. Heel bijzonder…
May 27, 202232:45
Tamara Willemse is coach voor mensgerichte ondernemers bijv. notarissen, advocaten en juristen.

Tamara Willemse is coach voor mensgerichte ondernemers bijv. notarissen, advocaten en juristen.

Naast jurist is Tamara ook kandidaat notaris. Haar vader was advocaat en zij wist veel van die wereld voordat zij eraan begon. Nu jaren later is zij degene die haar branchegenoten alles leren over persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Wat een heerlijk mens om mee te podcasten. Wat een drive en wat een eager mens! En zij heeft ambitie, veel ambitie. Een fantastisch gesprek👏
May 25, 202228:54
Marianne Zuur over Energie Transitie

Marianne Zuur over Energie Transitie

Marianne is energie transitie. Zij zet haar talenten in om te verbinden, mensen te horen en om verhalen van verschillende kanten te faciliteren. Zij is degene die er net boven staat zodat mensen ruimte krijgen voor hun verhalen. Zodat mensen die tegen ontwikkelingen zijn zich uit mogen spreken maar ook de mensen die voor zijn. Dan de grote midden… die krijgen bij haar ook een podium want ieder persoon telt in een gesprek. Een heerlijke podcast waarin zij mij meenam naar een pracht wereld.
May 25, 202226:59
Hiltje Oude Luttikhuis is huisarts, feministe, woke en zet zich enorm in tegen ongelijkheid.

Hiltje Oude Luttikhuis is huisarts, feministe, woke en zet zich enorm in tegen ongelijkheid.

Hiltje Oude Luttikhuis is #feministe, #woke, #huisarts en heel erg betrokken bij de mens. Zij kan onrecht niet uitstaan en vooral als het gaat om ongelijkheid. Zij wilt zich dan ook steeds meer inzetten voor #inclusie. Want als wij er allemaal bijhoren dan bestaat diversiteit niet meer. Haar verhaal schreef zij in het boek #Lefwijf 3 en voor haar is het zo belangrijk dat wat haar is overkomen, hoe haar jeugd is gegaan, dat nooit meer. Haar leven is ook haar drive om nu het verschil te maken in de levens van mensen.
May 25, 202229:01
Margriet van Dijk is business mentor, inspirator en spreekster

Margriet van Dijk is business mentor, inspirator en spreekster

Na jaren te hebben gewerkt voor een multinational en zichzelf te hebben ontwikkeld zag zij dat er geen ruimte was voor wie zij was geworden. Nadat een kans haar was afgenomen en een burn out volgde, besloot zijn oor zichzelf te beginnen. Zij coacht, spreekt en inspireert. Wat een plezierige podcast… zeker het luisteren waard!
May 25, 202225:32
Maaike Kuyvenhoven over Keuzes maken

Maaike Kuyvenhoven over Keuzes maken

Haar verhaal begint met: Ik heb een probleem met kiezen! En haar verhaal eindigt met: Ik weet het prima! Maar juist tussen die 2 zinnen ligt een wereld. Een wereld van aangeleerde narratieven, leugens, overtuigingen en strijd. Wij worstelen vaak met een “beer” en op een dag is dat beer zo groot geworden dat hij niet meer weg te denken is. Ineens zie je alleen maar beren. Maar, wij zijn in staat net zoals Maaike om zelf ervoor te kiezen om dat narratief om te keren naar iets wat ons dient! Wij zijn in staat om een andere verhaal aan onszelf te vertellen ongeacht waar jij staat in je leven. Veel vrouwen kijken op naar andere vrouwen, vinden zichzelf niet Okay, dromen van een betere leven… luister hierna en wie weet, vind je een pracht antwoord voor jezelf… gun jezelf wat meer en dat is geen luxe maar werkt juist bevrijdend. Dank je Maaike voor dit heerlijk gesprek😉
May 24, 202229:53
Justine Peereboom HSP werkgelukcoach

Justine Peereboom HSP werkgelukcoach

Justine werkte voor een pracht multinational. Kreeg haar kinderen en toen dat gebeurde veranderde er iets in haar. Zij wilde moederen, thuisblijven maar het werk trok haar omdat het haar verantwoordelijkheid was. Een enorme botsing. Een aantal jaren reisde zij ook nog internationaal en dat trok een enorme wissel. Het gevolg was een burn-out. Een heftige. Na een tijdlang kwam er herstel maar zij wist dat het anders moest en dat deed zij dan ook. Nu coacht zij andere mannen en vrouwen met HSP naar hun werkgeluk of waar zij met plezier naar toe gaan. Hun passie vinden en van daaruit een baan of werk wat past. Intiem, persoonlijk, intens en liefdevol. Zo heb ik ons gesprek ervaren.
May 20, 202225:40
Judith Migchels oprichter van DifferentCoaching en in alle opzichten een waanzinnige business woman

Judith Migchels oprichter van DifferentCoaching en in alle opzichten een waanzinnige business woman

Als er een podcast is wat je niet mag missen dan is het deze. Het ligt heel dicht bij omdat het gaat om de business, bouwen, ontwikkelen van de mens. Judith deed een “jongens” studie en dat was al uitzonderlijk. Zij deed daarna haar MBA om juist een succesvolle business op te zetten. Dat is gelukt en nu helpt zij anderen die iets anders willen, een draai maken naar ondernemerschap en ook mensen die echt willen groeien. Judith heeft vorm. Is ontwikkeld en dat maak ik zelden mee. Voor mij inspirerend en een vrouw met wie je zeker op moet willen trekken.
May 20, 202229:19
Imogene Joseph is op haar 59ste DJ

Imogene Joseph is op haar 59ste DJ

Zij was altijd animator op een afdeling van zwaar demente mensen. Deze mensen werden altijd blij als zij binnenkwam. Deze vrouw kreeg op haar 43ste een kind van en vlak daarna overleed haar zus. Ook haar relatie ging uit. Haar gezondheid hield ook geen stand. Zij is 100% afgekeurd omdat zij in haar nek 10 titanium schroeven hebt. Dat door slijtage.
May 18, 202224:00
Quincy & Henk zijn vader en dochter en zij heeft hem aangenomen in haar bedrijf

Quincy & Henk zijn vader en dochter en zij heeft hem aangenomen in haar bedrijf

Het was Henk die zijn dochter opgaf voor #Lefwijf. Ik zou willen dat meer vaders hun dochters zo naar voren zou dragen. Samen hebben ze altijd een pracht relatie gehad. Zij woonde nog thuis en zag dat haar vader niet gelukkig was in zijn baan bij de belastingdienst. Toen ze in de auto zaten ontstond zoals vaker een organisch gesprek. Pap, zou jij in mijn bedrijf willen komen werken? Pap deed 2 maanden een snuffelstage, had een jaar lang geen inkomen maar nu hebben ze een zeer succesvol bedrijf. Hij is de creatieve accountmanager en zij de creatieveling. Samen een perfecte duo. Hij is man en wil groter, heeft prachtige ideeën en zij zou willen dat het organisch gaat maar samen komen ze absoluut verder. Intiem, liefdevol, bijzonder. Quincy is een jonge vrouw met zoveel zelfvertrouwen en weet heel goed wat zij wilt. Henk is zo trots op zijn dochter en jeetje… wat heb ik genoten van beide.
May 18, 202229:04
Marina van Rossum over de dood wat leven heeft gebracht!

Marina van Rossum over de dood wat leven heeft gebracht!

Marina is enig kind en zij en haar vader zijn op een dag jarig. Te vroeg overleed hij van een vreselijke ziekte en beslist dat het genoeg is. Ineens gebeurt er wel erg veel in haar leven en haar vader is maar 2 dagen overleden en zij beslist om een sabbatical te nemen. Een sabbatical omdat tijd altijd ging naar de ander, naar het bouwen van hun bedrijven, naar het najagen van de dromen van anderen. Zelf heeft zij een aantal bedrijven aan overgehouden maar rust is nu gewenst. Hereiken en een ander koers. Door het overleden van haar vader heeft zij een nieuw leven. Alles anders, afscheid nemen, alleen dat doen wat haar dient en in 2023 begint zij met haar bedrijf de BLIJMAKERS. Na 30 jaar van ondernemerschap tijd om te doen waar zij blij van word. 4 klanten mogen vanaf dan bij haar op de bank. Hun vragen worden helder gemaakt en na zo’n sessie gaan ze naar huis met inzichten en nieuwe uitzichten. Precies wat ondernemers altijd nodig hebben. Even een sparringssessie.
May 17, 202229:28
Desiree Cuijpers is een ongewone advocaat en dat maakt bijzonder

Desiree Cuijpers is een ongewone advocaat en dat maakt bijzonder

zij schrijft een verhaal wat totaal niet past bij een advocaat zou je denken. Deelde ook meteen met mij dat ze niet in hokjes geplaatst willen worden omdat zij een HSP’er is. Juist nu in de advocatuur zijn alle zintuigen nodig. Juist nu is er compassie, begrip en context nodig. Desiree gaat niet overhaastig te werk. Zij wil graag weten wie zij mee te maken heeft en neemt alle tijd ervoor. Zij genoot van haar studietijd maar veel sociale contacten had ze niet… niets zieligs want er waren een paar hechte relaties en dat was top. Wat maakt dat Desiree zo graag deelt, zo graag recht wilt laten zegevieren? Zij is jong en daadkrachtig en dat er recht geschiede kan zij niet loslaten. Een vrouw naar mijn hart… zij is de toekomst want dat er veel moet veranderen de komende tijd is wel helder.
May 17, 202227:57
Nicole j. den Hartigh is onderzoeker, profiler, entertrainer, auteur en inspirerend!

Nicole j. den Hartigh is onderzoeker, profiler, entertrainer, auteur en inspirerend!

Op haar lichaam staat: de mens maakt het verschil. Nog nooit een vrouw ontmoet met zoveel liefde, interesse voor de mens en zo begaand met de feiten. Voor mij een van de meest boeiende podcasts. Oordelen in veel situaties is heel makkelijk maar zij heeft geleerd dat de waarheid achterhalen, de feiten op tafel leggen en de mens niet uit het oog verliezen de allerbelangrijkste is. Intentie bepaald veel en mag nooit uit het oog gaan.
May 12, 202228:51
Marion van den Boer ontdekken hoe jij als vrouw je kracht kan inzetten

Marion van den Boer ontdekken hoe jij als vrouw je kracht kan inzetten

Marion is een verbinder. Dat is dan ook wat zij het liefst doet. Zij heeft een hart voor Female Empowerment. Om als “ignition” te dienen voor vrouwen. Zij heeft een reis achter zich en doordat zij in beweging is, neemt zij vrouwen mee. Wetend dat er genoeg ruimte is voor haar en ieder andere vrouw die zij meeneemt. Heel lang had zij geen kracht en nu dat zij bezig is haar kracht te ontdekken, gaat er een wereld open. Wat mooi om zo’n prachtige podcast op te nemen met haar. Dat er nog veel mogen volgen.
May 12, 202229:29
Ilona Dieleman is Profit First Expert

Ilona Dieleman is Profit First Expert

Bij ondernemen speelt doelen stellen, plannen maken en jezelf eraan houden een enorme rol als jij succesvol wilt zijn. Keuzes maken ook natuurlijk. Bij Ilona gaat het erom dat zij naast de ondernemer staat en daar meer is dan alleen maar kijken naar de cijfers… zij groeit met je mee zoals zij dat zo mooi zegt. Hartelijk, betrokken, warm en echt. Wat een pracht vrouw! Loved every second👏
May 12, 202229:38
Belise Songa wil hoop geven

Belise Songa wil hoop geven

Zij is geboren in Kenia, verhuisd naar Rwanda met haar ouders en broer waar haar vader vermoord word. Haar moeder vertrekt in 1994 met 3 kinderen naar België waar ze liefdevol worden opgevangen. Ze floreren, maken allemaal goede carrières en zij en haar broers zijn voorbeelden en rolmodellen. Belise werkt nu bij een groot Belgisch concern en daar haalt zij alles uit mensen. Eerst studeerde ze rechten omdat rechtvaardigheid voor haar erg belangrijk is maar mensen kansen geven, hun potentie duidelijk maken en bouwen aan hun toekomst is voor haar inmiddels ook een vorm van rechtvaardigheid. Heel indrukwekkend! Het luisteren waard!
May 11, 202227:18
Teresa Ribeiro en Dyonne Hermans 2 dames met een heel intiem en intens relatie. Tweelingzielen.

Teresa Ribeiro en Dyonne Hermans 2 dames met een heel intiem en intens relatie. Tweelingzielen.

Deze dames zijn een voorbeeld van hoe een diepgaande relatie hoort te zijn. Ze zijn tweelingzielen samengesmolten met elkaar. Als de een pijn heeft, voelen ze het beide. In het podcast leggen ze dit uit. Liefde zoals het hoort. In goede en minder goede tijden.
May 11, 202227:42
Fennanda Heeres, na een zeer zware ongeval herpakt zij het leven… en hoe!

Fennanda Heeres, na een zeer zware ongeval herpakt zij het leven… en hoe!

Het boek #Lefwijf 3 gaat over bewuste keuzes van vrouwen en Fennanda Heeres heeft erin een hoofdstuk geschreven. Haar zoon was 9 maanden oud en zij fietste terug van haar werk. Een oude man zat in de auto en kon haar als fietser niet goed inschatten. In plaats ervan dat hij om haar heen reed, reed hij over haar heen. Net niet haar hoofd maar voor de rest was bijna alles gebroken. Pinnen en hechtingen haar lichaam zat er vol van. Revalidatie duurde erg lang en in die tijd werd zij ook nog eens ontslagen. Tot op de dag van vandaag rijd zij geen auto. Maar fietst wel... dat durft zij aan. Zij heeft haar passie hervonden. Wat haar is overkomen zet zij dagelijks in bij haar werk als adviseur bij Centraal Beheer tenslotte weet zij als geen ander wat je kan overkomen en dat het ook gebeurt als je het niet verwacht. Wat een verhaal van leven en vechten. Een verhaal van doorzetten... Het boek #Lefwijf 3 is te bestellen bij haar. Zij signeert het voor je en deelt ook haar inspiratie... daar heeft zij veel van. #boek #interview #inspiratie #doorzetten #knokken
May 11, 202228:31
Diana van Bakel bedenker van de CarriereBoom

Diana van Bakel bedenker van de CarriereBoom

Zij is voor mij een crossover tussen mediator, casemanager en HR adviseur en specialiste. Zij heeft zo’n waanzinnige kijk op mensen, bedrijfscultuur en houding. Zelf werkt zij met gedrag, waarde en normen en in ons gesprek werd alles wat ik niet wist over de mens in organisaties mij duidelijk. Een podcast wat je niet mag missen. Dit heb je nog nooit eerder gehoord…
May 11, 202229:39
Natasja Mertens: multinationals zijn nog steeds niet klaar voor vrouwen!

Natasja Mertens: multinationals zijn nog steeds niet klaar voor vrouwen!

Natasha heeft haar dienstjaren gedaan over heel de wereld. Als jurist heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van Privacy. En reken maar dat is een wereld op zich. In multinational land raakte zij zichzelf bijna kwijt en besloot om voor zichzelf te starten. Wij spraken over hoe bedrijven veel aantrekkelijker zou kunnen zijn voor vrouwen. Nog steeds is dit een actuele onderwerp.
May 11, 202229:23
Marina Troost over mentale gezondheid

Marina Troost over mentale gezondheid

Haar verhaal begint met haar psychose. Zij heeft ook 2 kleine kinderen op dat moment en zij word opgenomen. Nu is zij een aantal jaren verder en schrijft haar boek. Wil vrouwen helpen omdat zij geholpen is. Haar geloof in God is haar redding. Zo bijzonder om te zien hoe zij in het leven staat en wat een inspiratie zij is.
May 05, 202229:47
Ineke van Ommen Kloeke - Vos over haar zienswijze, ondernemerschap en doorzetten

Ineke van Ommen Kloeke - Vos over haar zienswijze, ondernemerschap en doorzetten

De ellende met Ineke is dat ik haar zo gaaf vind en dat het geen schurende gesprek is. Maar wel een gesprek wat inspirerend is en veel laat zien van wat mogelijk is. Zij vind het heerlijk om te delen want vrouwen, ondernemerschap, zelfzorg en doorzetten liggen haar bijzonder goed. Diep inspirerend vooral als jij “succesvol” wilt zijn ongeacht je definitie❤️
May 05, 202229:59
Leontine Kremers paardencoach over kuddewijsheid

Leontine Kremers paardencoach over kuddewijsheid

Zeker een genot om met Leontine te praten over hoe zij en haar collega’s werkelijk het verschil maken. Haar klanten inzicht geven in ze in kunnen tappen op hun potentie. Tuurlijk gaat het om groei maar ook om alles eruit te halen wat erin zit. Mensen komen maar haar toe en zeggen: er zit meer in mij maar wat is onduidelijk. Ik wil het benutten en dan gaat Leontine aan de slag met ze. Waanzinnig mooie podcast met een bijzonder mens☺️
May 04, 202226:37
Maureen Joosten is wandelcoach

Maureen Joosten is wandelcoach

Wat was dit een heerlijk gesprek. Een gesprek over drijfveren van mensen over angsten en over spiegelen. Mensen hebben nou eenmaal gewoon iemand nodig om mee te sparren. Iemand om het leven mee te delen. Iemand die een spiegel voor kan houden.  Maureen wandelt met haar klanten. Letterlijk een poos met ze mee. Letterlijk een stukje met ze mee en het geeft ruimte want waar je niet meer over na hoef te denken geeft ruimte.  Terug naar haar als spiegel... veel mensen lopen vast maar juist dan is het zo fijn om te hart te kunnen luchten. Ik zie dat steeds meer bedrijven ook een coach in arm nemen en dat ervaart Maureen ook. Steeds meer coaches juist omdat mensen de kerk hebben losgelaten en toch de behoefte hebben om niet alleen te reizen. Een heerlijke podcast voor als je graag meer wilt weten over wandelcoaching en over het leven. 
May 04, 202228:12
Ik ben nog nooit gediscrimineerd in Nederland...

Ik ben nog nooit gediscrimineerd in Nederland...

Sinds een paar dagen ben ik trending op Tiktok. Ruim 127 duizend keer is mijn filmpje bekeken. Een interview wat ik gaf in 2016 aan Prem. De kop klopt al niet en de reacties op tiktok zijn heftig. Maar wat is discriminatie, waarom is mijn filmpje trending? Waarom val ik op in mijn visie en waarom zou je juist deze visie aan moeten houden. Ik houd niet van slachtofferschap. Ik heb veel gekleurde en niet gekleurde vrienden. De persoon is waar het mij om gaat en hoe jij eruit ziet vind ik veel minder belangrijk. 
Apr 04, 202224:23
Lucinda, hoe komt dat jij in de RAI spreekt op de CarriereBeurs?

Lucinda, hoe komt dat jij in de RAI spreekt op de CarriereBeurs?

Inmiddels heb ik het met een aantal mensen gedeeld... Charmaine en ik spreken straks in de RAI! Ik heb gekozen voor Vrouw & Carriere en daar geven wij samen een lezing over Vrouw... zo hoor je vaker JA! En Charmaine die video en fotografe is, spreekt over zichtbaarheid. Supertrots ben ik op mijn dochter en wat een gave plek om te leren spreken. Kijk... veel mensen leren eerst spreken maar komen nooit meer het podium op. Mijn dochter heeft nu een schitterende plek om te leren spreken en ik help heus wel met de rest:)  Maar goed... deze podcast gaat over het feit dat niemand de vraag heeft gesteld: Hoe kom jij er nou als spreekster? Hoe hebben ze je gevonden? Ik wil dat ook... Oh nee, niemand behalve mijn klant in de states... zij zei meteen... Amsterdam? I want to speak in Amsterdam:) Amerikanen... wat zijn ze toch geweldig.  Hier vertel ik je precies hoe het komt dat ik gevraagd werd te spreken in de RAI. 
Apr 01, 202220:53
Hoe ik Lucinda 20 kilo aan het afvallen ben…

Hoe ik Lucinda 20 kilo aan het afvallen ben…

Inmiddels ben ik de eerste 8 kilo kwijt en het gaat door mijn inzichten heel makkelijk. Hier deel ik 2 tips met je wat dit proces mogelijk maakt! Ik wil bij de interviews van Lefwijf 3 juist hele andere kleding aan kunnen en dat doel behaald ik nu…
Mar 29, 202225:35
Lefwijf Maaike Kuyvenhoven

Lefwijf Maaike Kuyvenhoven

Is zeer getalenteerd. Heeft veel talenten gekregen maar dan is de vraag… met welke ga je verder? Vooral als je veel dingen waanzinnig vind. En soms durf je niet meer en ook al is er geen enkele reden! Hoe dan verder? Een pracht gesprek met Maaike als je het niet meer weer. Wat doe je dan?
Feb 22, 202229:00
Lefwijf Maria Schoenmakers is leiderschapscoach

Lefwijf Maria Schoenmakers is leiderschapscoach

Maar dan voor jong en ambitieuze vrouwen. Zij is ook geselecteerd tot een van de top 15 young professionals van 2019. Een vrouw met ambitie en drive om anderen te helpen met persoonlijk leiderschap, regie nemen en het verschil maken.
Feb 06, 202232:31
Lefwijf Toekie van Apeldoorn over levensgeluk, tevredenheid & regie

Lefwijf Toekie van Apeldoorn over levensgeluk, tevredenheid & regie

Zij is psycholoog des vaderlands. Zij is een van de meest inspirerende vrouwen… zij is auteur van Lefwijf 1 en wat heeft deze vrouw een bagage…
Feb 03, 202241:38
In gesprek met Sonja Dahlmans

In gesprek met Sonja Dahlmans

Sonja volgt een master Bijbelse Exegese en Dogmatische Theologie. Zij schrijft voor Palnws dagelijks over christenvervolging. Voor OpinieZ schrijft zij columns over wat haar bezig houdt/opvalt in het nieuws. Bij christenvervolging misschien nog dat ik mij vooral interesseer in het wereldwijde probleem van, verkrachting, ontvoering en gedwongen bekering van christelijke vrouwen en meisjes.
Jan 26, 202259:54
Marieke Hendrix

Marieke Hendrix

MH
Dec 15, 202129:56
Annelies Verdouw

Annelies Verdouw

Podcast #lefwijf ls het nodig is om verandering handen en voeten te geven, dan kan Annelies vanden Broek Verdouw dat niet alleen uitleggen maar ook mensen in beweging brengen. Dat ‘project’ ziet zij voor zich op verschillende lagen, kan het feilloos uitleggen en ook al is het niet altijd dat wat jij wilt, zij komt met de beste oplossing voor iedereen. Dat heeft zij nou eenmaal in de vingers. Momenteel staat zij in het blad Eva omdat zij samen met haar man een liefde heeft om schijnbaar waardeloze objecten tot leven te wekken. Precies dat wat zij doet in haar werk, voert zij door in haar leven.  Een #lefwijf voor mij zeker! En een #podcast met haar kon dan ook niet ontbreken. Bevlogen, genieten, eigen, gewaagd, sprankelend … ja dat zijnde goede woorden voor Annelies
Dec 15, 202129:29
LEFWIJF Nicolette Groen

LEFWIJF Nicolette Groen

Nicolette werkte 20 jaar bij de politie met een hoop plezier. Mensen naar dat volgende stap brengen of helpen gaf voldoening. Maar op een gegeven moment kon zij haar ei daar niet meer kwijt. Een heel spannend moment en toch deed zij het… een sprong in het diepe. Ondernemen! Nu helpt zij vooral in de semi overheidsdomein teams tot bloei komen en natuurlijk individuele. Talentontwikkeling en potentieel naar boven halen is haar drive. Vanuit positieve psychologie haalt zij werkelijk de beste in mensen naar voren. Tijdens mijn gesprek met haar had ik een vakvrouw tegenover mij. Het was genieten met Nicolette!
Nov 12, 202130:01
LEFWIJF Astrid Aliredjo

LEFWIJF Astrid Aliredjo

Astrid schreef mee aan LEFWIJF 1 en haar verhaal tijdens ons podcast ging over haar geloof. Astrid is christen en haar relatie met God staat centraal in haar leven. Wat is redding? Wat is vergeving? Wat is God’s liefde? En hoe word je een wedergeboren christen? Hoe leeft in christen in moeilijke tijden? Nou daar ging ons gesprek over en vooral waarom Astrid christen is geworden. Bijbelgetrouw is zij wel en een enorme inspiratie. Wat heerlijk dat zij niet de kracht uit zichzelf moet halen maar dat God haar kracht geeft. Iedere dag mag zij op Hem vertrouwen. Wat een zegen en wat een gaaf gesprek! #geloof #Jesus #Vertrouwen
Nov 10, 202129:60
LEFWIJF Judith Hompe in gesprek met Lucinda Douglas

LEFWIJF Judith Hompe in gesprek met Lucinda Douglas

Vandaag een schitterende podcast opgenomen met Judith Hompe. Zo eerlijk, zo rauw en zo intiem. Zij is specialiste op het gebied van #mailchimp maar eigenlijk op het gebied van hoe jij je klant aan je moet binden. Dit weet Judith als geen ander en is al jaren hiermee bezig. Wij spraken over haar relatie met haar ex-man en hoe zij op een dag de moed verzamelde om weg te gaan en haar dochter uiteindelijk achter moest laten. Wat zo mooi is aan een gesprek met een #lefwijf is dat het gaat om het leven en echtheid en dat inspireert altijd! What’s not to Love About Judith ❤️ #lefwijf #mailchimp #klantenbinding #online #ondernemen
Oct 26, 202129:06
Jeanine Bosma over haar boek LEEF!

Jeanine Bosma over haar boek LEEF!

Leef en lef liggen wel heel dichtbij elkaar. Jeanine schreef vorig jaar het boek. 31 pracht verhalen over haar leven. De gewone dingen, dingen die ons kwetsbaar maken en ons achterlaten met een glimlach. LEEF!
Oct 11, 202125:41
Saskia van Alphen

Saskia van Alphen

Saskia is mede eigenaar van Wereldwijven. Dit nam zij over van Linda een paar jaar terug. Hoe mooi dat zij ook meedoet aan LEFWIJF. En waar ik nog trotser op ben is dat zij in California woont en ons interview vind plaats vanuit Alaska met haar. Ik zat thuis in NL. Haar verhaal in het boek gaat om het feit dat zij en haar vriendin samen een tentoonstelling deed! Zij beschrijft zo mooi hoe je een volgende stap ik je leven kan behalen. Hoe je door een stap te zet, bij stap 2 komt en lef speelt een rol! Ik vroeg ook aan haar wat het verschil is tussen Amerikanen en Nederlanders. En dat heb ik nu door! Amerikanen klappen elkaar omhoog en voor het eerst ontdek ik mezelf erin. Ze zien potentie in elkaar en dus ook in zichzelf. Een heel mooi gesprek... ik ben geïnspireerd en genoot ...
Jul 11, 202129:29
Tjarda Reesink

Tjarda Reesink

Zij liep mijn kantoor binnen met een Mila een lief meisje van 14 maanden. Op haar 43ste kreeg zij haar “bundel of joy” en Mila is lief. Tijdens ons interview hoor je haar maar zij hoort erbij. Tjarda had een zeer gewelddadige relatie en in 2017 ontmoet zij de liefde van haar leven. Uit hun liefde is Mila geboren. Tjarda deed jaren geleden de pabo en nu volgt zij weer een full time studie: Forensische Pedagogiek. Voor de ander een hand zijn. Mensen laten zien dat na een zwaar tijd of juist tijdens een zware tijd er ook mensen zijn die je een handreiking wilt doen. Dat is Tjarda. Zij is gemeenteraadslid geworden en doet zij met volle enthousiasme. Meer betekenen ...
Jul 07, 202127:58
Pauline Koetsier

Pauline Koetsier

Van overleven naar leven...
Jul 05, 202128:47
Alice Grasveld -LEFWIJF

Alice Grasveld -LEFWIJF

Vandaag had ik Alice Grasveld op bezoek. Zij heeft de Viva 400 gewonnen in 2019, UvA Alumni Award gewonnen en haar stichting raakt mij enorm. Zij is bescheiden en dit is haar levenswerk. Momenteel heeft zij nog 2 jaar te gaan en dan is haar PhD in medische antropologie afgerond. Haar stichting zorgt ervoor dat kinderen in sloppenwijken van Afrika toegang hebben tot tandhygiene. Zij werkt nog steeds 2 dagen per week als mondhygieniste. Fantastisch gesprek... a must listen!
Jun 30, 202125:30
Esther van der Meer

Esther van der Meer

Esther...
Jun 30, 202127:36
Leontine Lamers

Leontine Lamers

Dat zij de monumentenfotograaf is van Nederland is natuurlijk een feit maar de vraag is natuurlijk wat houd dat in? Wie is Leontine? Wat doet zij nog meer? Een vlot gesprek voeren kan zij wel.. nu mag je haar ontmoeten😉
Jun 30, 202127:05
Franca Gribnau -LEFWIJF

Franca Gribnau -LEFWIJF

Franca houdt van duurzaam en maatschappelijk bezig zijn. Zij pakte haar koffer, verhuisde naar Rotterdam en leeft daar nu haar droom. Zij werkt bij een stichting, woont op de 17de etage en beleeft van alles. Van dromerig meisje naar doener, naar projecten oppakken waar de wereld beter van wordt. Naar dromen ondersteunen om zo haar wereld te vergroten en mooier te maken. Ja, Franca heeft het gedaan... Manhattan aan de Maas waar dromen waar worden. Wat een stap, wat een inspiratie. Dank je Franca
Jun 28, 202122:05
Anjani Koldenhof -LEFWIJF

Anjani Koldenhof -LEFWIJF

Haar baan in de zorg vond zij geweldig maar op een dag realiseerde zij zich... ik zorg voor de kinderen van een ander en wring mezelf in allerlei bochten. Zoveel ballen hoog te houden, een ongelofelijke drukke agenda en nooit tijd! Is dit het nou? Heb ik alles gegeven om hier te komen? Zij besloot om verder te kijken want zoals zij zegt, niets is gegoten!
Jun 28, 202122:56
Kim van den Anker - LEFWIJF

Kim van den Anker - LEFWIJF

Kim
Jun 28, 202120:53
Liane Fluit - LEFWIJF

Liane Fluit - LEFWIJF

Bijna belande zij in de nachtopvang van Rotterdam met haar kinderen. Huis verkocht na de scheiding en dan als vrouw noodgedwongen eruit moeten. Maar haar toekomstige werkgever stond op zolder te witte. Hij hielp haar en later ging zij daar werken. Met lof spreekt zij over Stef. Grappige is, ik heb hier vaak mensen die het verschil willen maken maar haar werkgever heeft zoveel lef getoond. Voor haar is hij een held. In haar zwaarste uren heeft zij gebeden. En haar gebeden werden verhoord. Inmiddels heeft zij niet alleen een topbaan maar ook een huis voor en door haar kinderen. Zij is verbinder, netwerker en maakt afspraken op C- level. Wat een heerlijk mens. Wat een liefdevolle mens. Wat een gezegende vrouw! Love her...
Jun 28, 202122:36
Alice van ‘T Hof -LEFWIJF

Alice van ‘T Hof -LEFWIJF

LEFWIJF
Jun 24, 202126:25
Marnie Krom - LEFWIJF

Marnie Krom - LEFWIJF

LEFWIJF
Jun 24, 202128:53
Manita Lemmens - LEFWIJF

Manita Lemmens - LEFWIJF

LEFWIJF
Jun 24, 202120:29
Minu Peters -LEFWIJF

Minu Peters -LEFWIJF

LEFWIJF
Jun 24, 202123:47
Nicolien Straathof - LEFWIJF

Nicolien Straathof - LEFWIJF

LEFWIJF
Jun 24, 202121:23
Inge Asmus -LEFWIJF

Inge Asmus -LEFWIJF

Haar partner gooide pasta over haar voorruit. Dat is dan waar haar verhaal begint maar eigenlijk heeft zij een gewelddadige relatie met haar vriend. Jarenlang is zij met hem, is hoogopgeleid, verdient haar eigen geld, heeft hem daarvoor niet nodig maar zit vast. Ik haar verhaal verteld zij ook dat werken haar redding was. Vandaag de dag is zij arbeidsdeskundige en wel iemand die bij mij past. Zij is oordeelloos, cool, inspirerend en zichzelf. Haar verhaal en haar werk zijn 1 verhaal. Zij houd van mensen en werk en wil daar alles aan doen om die combi gezond te houden voor anderen! Een waanzinnige vrouw...
Jun 23, 202123:52
Tamara Lampers -LEFWIJF

Tamara Lampers -LEFWIJF

Tamara verliet haar relatie met een fiets, 500 euro en 2 koffers. Zij woonde in een opvang voor vrouwen. Heel verdrietig maar heel soms moeten wij op plekken komen om verder te kunnen en het was bij haar niet anders. Nu heeft zij haar studie afgerond en met Mama coaching helpt zij vrouwen. Zij heeft een warm hart om moeders en kinderen bij elkaar te houden als ze alleen verder moeten. Zij heeft een droom gehad dat zij een tehuis moest oprichten waar moeders en kinderen samen kunnen zijn als het even niet meer lukt thuis. Wat een heerlijk mens Tamara. Een vechter een activiste ... een warm en gezegende vrouw! Een LEFWIJF
Jun 23, 202122:44
Maike van den Berg - LEFWIJF

Maike van den Berg - LEFWIJF

Maike leefde vanuit hoe het hoorde. Zij paste niet in het systeem maar deed er alles aan om in een vierkantje te passen. Veel gebeurde in haar leven maar toen zij 11 meter naar beneden viel met balkon en al was het voor haar een wake-up Call. Rug op 3 plekken gebroken en vanaf dat moment ging het roer om. Alles moest anders omdat zij alleen wilde leven met bewuste beslissingen genomen door haarzelf. Haar corporate baan verwisselde zij voor talentcoach. Zij schafte een bus aan en daarin neemt zij mensen op reis naar hun talenten. Maike is nuchter, liefdevol en helpt anderen in hun vindtocht.
Jun 21, 202126:58
Urschi Koetje -LEFWIJF

Urschi Koetje -LEFWIJF

Elke euro is emotie. Dat hoor ik Urschi zeggen. Zo heet ook haar theatershow. Wat maakt dat hoe meer geld wij hebben hoe succesvoller wij denken dat wij zijn? Wat maakt dat hoeveel geld je hebt je sociale status weerspiegeld? Wat maakt dat hoe groter of sneller je auto is, hoe meer aanzien je hebt? Daar geeft Urschi niet alleen antwoord op maar daarover deelt zij met veel humor hoe het ook anders kan. Urschi weet alles over geld! Dat is haar specialisme. Heeft een bedrijf en is erg succesvol met geld alleen ziet zij hoe mensen niet juist omgaat met geld. Zij deelt lessen, geeft aan hoe het anders kan en zij heeft recht van spreken. In 2010 na een zeer zwaar auto-ongeval, ontdekte zij een andere kant van haarzelf. En dat maakt haar tot een inspirerende gesprekspartner over het onderwerp emotie, geld, leven, floreren en een coach voor ieder mens die beter om wilt gaan met de thema geld!
Jun 21, 202128:55
Ivonne Verkes -LEFWIJF

Ivonne Verkes -LEFWIJF

Ongewenst kinderloos. Daar gaat haar verhaal over in LEFWIJF 2. Ivonne en haar man hebben 5 pogingen gedaan om zwanger te worden maar op haar 41ste stopte zij. Stopte zij met pogingen om kinderen te krijgen. Zinnia er heel open over en ons gesprek ging diep. Nooit zal zij oma worden en wie zorgt voor haar als haar man er op een dag niet meer is? Openhartig en liefdevol spraken wij over alles hieromheen. Taboe, pijnlijk en anders kijkend.
Jun 21, 202125:22
Pauline Redlich - LEFWIJF

Pauline Redlich - LEFWIJF

Toen haar zoon 3,5 jaar oud was werd het duidelijk dat iets niet helemaal was wat het moest zijn. Toen hij ruim 5 jaar oud was werd het duidelijk... autisme. 80% van alle relaties sneuvelen door autisme van kinderen en Pauline was niet van plan om een statistiek te worden! Tot overmaat van ramp ontsnapt haar man aan de dood. Hartaanval en een hartoperatie voor zijn 50ste. Op de schaal van 1 tot 10 had haar zoon 7 op de schaal van autisme. Kortom Pauline heeft alles gedaan, alles geprobeerd, is overal geweest om hulp te vragen en te halen. Nu is zij coach, ervaringsdeskundige en adviseur voor vrouwen die de zorg hebben voor een kind met een beperking. Deze moeders hebben geen tijd voor zichzelf en vaak ook nog ander kinderen om zorg voor te dragen. Pauline is er voor ze. Zij weet wat het is en doet met je. En hoe je er daar wel doorheen kan komen... heel inspirerend om zo’n gesprek te voeren... gaaf!
Jun 17, 202125:44
Sifra Denneboom - LEFWIJF

Sifra Denneboom - LEFWIJF

Sifra werd enorm gepest op school. Door haar haarkleur, haar buikje en haar tanden. Je zal maar tanden. Zij is in het geloof opgevoed en wist dat zij waardevol was omdat zij gewenst en geliefd is maar als tijden zwaar zijn vooral als jong meisje word alles op de proef gesteld. Maar God was haar nabij en trouw en zij vertrouwde op Hem. Vandaag de dag heeft zij een pracht bedrijf in Den Haag met 15 medewerkers en haar organisatie is gezond. Ooit nam zij het over van haar moeder... op dat moment was het een ongezond bedrijf maar nu juist nu floreert zij. Zij moeder van 4 kinderen en een heerlijke man. Wat zij doet is vrouwen helpen met het opzetten van hun business. Christenen, niet christenen zij heeft een pracht praktijk als business coach van en met 20 jaar ervaring focust zij zich op vrouwen met kinderen die graag een pracht bedrijf op willen zetten. En Sifra is succesvol en haar vertrouwen op God is waar zij van leeft... heel bijzonder!
Jun 17, 202127:34
Judith van der Sluis - LEFWIJF

Judith van der Sluis - LEFWIJF

Ik werd op jonge leeftijd een aantal keren uit huis geplaatst omdat mijn moeder deze wereld wilde verlaten. Dit zijn een van de zinnen in het verhaal van Judith. Zij werd afgeleverd in de maatschappij met een burn-out, depressie en ptss. Nu is Judith bezig aan de tweede helft van haar leven en dit is dan ook meteen de leukste deel. Zij heeft besloten om in de tweede helft te worden wie zij echt is. En dat is haar gelukt. Dat haar leven heftig was en dat zij daardoor overtuigingen had was duidelijk. Zij lag 1 1/2 jaar op de bank van de psycholoog en besloot toen om het anders aan te pakken. Wat een wil, weg en wat een mooi vrouw! Een inspiratie voor iedereen die te maken heeft met taboes, belemmeringen en daar juist uit willen.
Jun 16, 202123:28
Daphne van Hove -LEFWIJF

Daphne van Hove -LEFWIJF

Op vrijdag voelt zij wat in haar borst en op maandag is zij bij de huisarts. Vanaf dat moment komt zij in een achtbaan terecht en een jaar later loopt zij naar buiten. Een borst geamputeerd, geen haar maar vooral met de vraag.. wie ben ik nu? Wie ben ik geworden? Zij moest zichzelf opnieuw uitvinden. Als ondernemer moest zij weer aan de slag. Mensen vonden haar genezen en denken dan... jij bent er weer maar niets hiervan was weer. Voor haar begon nu juist een hele heftige periode... haarzelf opnieuw ontdekken. Inmiddels is Daphne begonnen met bye bye kankertijd en helpt zij vrouwen juist in die periode na de kanker. Ik zei je bent een kanker-doula. Nou ja, de komende tijd is Daphne vooral bezig met vorm geven aan haar bedrijf. Want vrouwen helpen in deze fase is wat zij nu te doen heeft. Tot die tijd werkt zij in haar bedrijf en helpt zij bedrijven met hun communicatie. Kankerdoula... wie weet. Maar Daphne is een vrouw met een verhaal en wat een verhaal.
Jun 16, 202126:17
Thera Gerritsen - LEFWIJF

Thera Gerritsen - LEFWIJF

Directeur zijn.. hoe doe je dat als vrouw. Hoe kom je op zo’n positie terecht? Hoe blijf je zo vrouw en houd jij je staande? Vaak hoor je dat vrouwen man worden om mee te komen! Jij niet! Jij bent eerlijk, emotioneel, neemt jezelf mee en maakt daarmee het verschil! Leiderschap is mensen laten groeien hoor ik je zeggen. Moeilijke beslissingen nemen hoort erbij! Je grenzen aantikken... daar vertel je wat over. Maar Thera je lach en power is voelbaar en hoorbaar. Jij bent echt een voorbeeld als het gaat om impact maken.
Jun 16, 202125:50
Caro Westerdijk - LEFWIJF

Caro Westerdijk - LEFWIJF

Als je doet wat je leuk vind met passie word je succesvol! Dat is een uitspraak van Caro. Zij heeft een Bed & Breakfast met een van de hoogste schoren ooit behaald in Nederland. Wat maakt dat zij zo’n bijzonder bedrijf neerzet? Waren er niet genoeg B & B’s? Wat maakt dat mensen uit heel Europa naar haar toe komt? Zij kookt, heeft een vergaderlocatie en zij weet hoe je mensen dat WoW gevoel geeft! Succesvol? Caro? Jazeker en nee geen horeca opleiding, geen Hoger Hotel school maar wel liefde en passie en een visie. Ontmoet inspiratie, ontmoet Caro👌
Jun 16, 202124:06
Brenda Eerdhuijzen - LEFWIJF

Brenda Eerdhuijzen - LEFWIJF

In 2017 trok Brenda de stoute schoenen aan! Zij werd ondernemer. Dat lees je goed... niet zzp’er of freelancer maar ondernemer en haar ambitie deelt zij met net zoveel duidelijkheid. Erg prettig om naar te luisteren en te ervaren. Haar werk als secretaresse brengt haar overal. Zij verhuurd zichzelf aan bedrijven en dat kan voor een lang of korte termijn zijn. Op een persoonlijke note spraken wij elkaar over haar bewuste keuze om niet moeder te worden. Heerlijk om haar zo te leren kennen en haar ambitie, daar genoot ik enorm van:) een LEFWIJF in hart en nier!
Jun 14, 202128:16
Kathleen Anseeuw - LEFWIJF

Kathleen Anseeuw - LEFWIJF

Haar levensspreuk is Je verplicht je lichaam niet om te herstellen. Je geeft je lichaam ruimte om te herstellen. Deze vrouw spreekt mijn taal. Symptomen bestreden is vooral geen “probleem” oplossen. Erbij meer voor nodig. Zij leert mensen een te zijn met lichaam en hoofd. Pijn ruimte te geven en haar manier van dit uitleggen is mindblowing.
Jun 14, 202128:35
Carlijne van Popering -LEFWIJF

Carlijne van Popering -LEFWIJF

Carlijne wist op haar 18de dat zij kanker zou krijgen. Dat het dan pas ruim 20 jaar later zou zijn was voor haar geen verrassing. In 2018 begint haar verhaal met borstkanker. Chemo vond zij prima maar bestraling niet. Dat betekende dat haar borsten geamputeerd zijn. Dat was haar beslissing. In 2020 staat zij haar vriendin bij in haar laatste dagen van haar leven. Zij sterft aan de gevolgen van kanker. Carlijne vocht voor haar. Een op de 7 vrouwen krijgen kanker maar Carlijne heeft het overleeft. En zij leeft. Iedere dag is een geschenk en zo gaat zij om met haar leven. Nu is zij bezig met haar bedrijf: Nederlandse High end producten aanprijzen en verkopen. Toen haar vriendin in 2020 in het ziekenhuis lag en vocht voor haar leven las Carlijne de verhalen vanuit LEFWIJF voor aan haar. De laatste verhaal wat zij voorlas was van Ingrid Uppelschoten. Een levenslustige vrouw met veel passie en geloof!
Jun 14, 202126:39
Jeanneke Bruning - LEFWIJF

Jeanneke Bruning - LEFWIJF

Jeanneke besloot om ontslag te nemen op haar 56ste. Zij had een heerlijke baan als Teamleader in de zorg, kon er nog heel lang blijven maar de maat was vol. Dit was het gewoon niet meer. Haar ontslag was spontaan en geen moment had zij spijt. Momenteel is zij succesvol als teamcoach in de zorg. Haar ervaring van 30 jaar brengt zij mee. Zij heeft zelfs een aanbesteding gewonnen van gemeente Apeldoorn en in een pool coach zij. Mensen naar hun next level halen, bewust maken van kansen en mogelijkheden en vaak ook de spiegel voorhouden is wat zij doet. Vanaf september geeft zij een opleiding en leert zij mensen om teamcoach te worden en als Jeanneke dat doet word jij als teamcoach een aanvulling voor je bedrijf of het bedrijf waar jij werkt. De sprankel in haar ogen zegt het al.. kom maar op... ik leer het je graag!
Jun 10, 202123:51
Nele Descheemaecker - LEFWIJF

Nele Descheemaecker - LEFWIJF

Nele...
Jun 10, 202123:30
Carin Tiggeloven - LEFWIJF

Carin Tiggeloven - LEFWIJF

Tijdens corona viel de wereld helemaal stil voor Carin wat werk betreft. Zij is dagvoorzitter, voice -over en effe naar online schakelen zat er niet in voor haar. Zij nam de tijd om na te denken, genoot van wat er niet was en nu word zij gevraagd voor nog mooiere klussen. Regisseur zijn ... dat is nu haar stap. En dat vanuit deze periode. Zeer eerlijk spreken wij met elkaar. En tijdens ons gesprek merk je een liefde voor elkaar. Ja, een intieme liefde.
Jun 10, 202128:33
Claudia Berghout - LEFWIJF

Claudia Berghout - LEFWIJF

De vraag niet gesteld... wat maakt je succesvol. Claudia is advocate, heeft een eigen praktijk met personeel en is erg blij dat Matlock -tv programma -haar inspireerde om advocaat te worden. Nu mag zij andere inspireren om dat te doen wat ze willen en moet doen. Om goed te zijn... zoals zij dat zegt en bezig te zijn met de inhoud. Zij is uitmuntend in haar vak en dat is haar geheim. Alleenstaande moeder, ondernemer en onbewust een PowerVrouw! Een rolmodel. Wij zullen veel meer van haar ontdekken de komende tijd.
Jun 10, 202126:06
Marina van Rossum - LEFWIJF

Marina van Rossum - LEFWIJF

Marina schreef een ode aan haar oma. Een pracht verhaal over hoe deze vrouw een inspiratie en voorbeeld is geweest voor haar. Nu is Marina een Blijmaker-zo heet haar BV. Wat haar kenmerkt is dat zij haar kennis deelt, dat zij zelf ondernemer is en bedrijven die 5 jaar plus zijn helpen naar hun next Level. Haar ideeen zijn gaaf en zij heeft oplossingen en kennis. Haar ambitie is om de volgende Annemarie van Gaal te zijn en eerlijk gezegd is zij al hard op weg. Wat een waanzinnige kennisrijke vrouw!
Jun 09, 202123:33
Carien van Hest - LEFWIJF

Carien van Hest - LEFWIJF

Haar totemdier is een puma en hij vertelde haar in een tijd dat zij het moeilijk had om te gaan wandelen en dat 6 weken lang. Zij nam haar camera mee en dat was het begin van een nieuwe tijdperk!
Jun 09, 202122:42
Sandra Poelman - LEFWIJF

Sandra Poelman - LEFWIJF

In 2009 valt er een boom op haar hoofd en ruim 2 jaar lang is zij uit de running. Haar leven stopte maar Sandra heeft een wil om door te gaan en dat is haar gelukt. Artsen gaven haar op maar beetje bij beetje nam zij haar leven terug. Zij is stadsplanner en wil dat gebouwen betekenis hebben, inspirerend zijn en toevoegen aan de welzijn van de mens. Zij wil vrouwen inspireren en toestemming geven om nog meer uit zichzelf te halen. Pracht gesprek ... een vrouw die vooral groot droomt en leeft.
Jun 09, 202121:47
Nathalie Beck - LEFWIJF

Nathalie Beck - LEFWIJF

Ten eerste heeft haar bedrijf in 2020 het Gazelle award gewonnen. Maar eigenlijk komt het door de drive, toonloze enthousiasme en inspirerend persoon Nathalie. Haar verhaal begint als haar vader sterft. Ongezond, uitgeleefd en dat was voor haar de vertrekpunt. Het moest anders. Bij toeval komt zij in contact met een kaakchirurg en hij deelt zijn uitvinding met haar. De mond is het begin van je slokdarm en door dat gezond te houden, houd jij je lichaam gezond. Wow wat een vrouw!
Jun 09, 202127:00
Sylvia van Ostende - LEFWIJF

Sylvia van Ostende - LEFWIJF

Sylvia is een multitalent. Zij werkt full time als een IT consultant, maakt prachtige schilderijen en verkoopt ze. Dan is zij ook manager van muziekgroepen. Hoe doet zij dat? Wanneer is dat begonnen? Hoe komt zij de tijd? In ons podcast verteld zij dit met een lach en met humor en zelfspot.
Jun 07, 202124:53
Joanna Bos- LEFWIJF

Joanna Bos- LEFWIJF

Joanna is erg succesvol in organisaties. Een topvrouw in hart en niet maar op een gegeven moment wilde zij verder en verder betekende zelf-ontwikkeling. Het begon met de vraag wie ben ik? En vandaaruit ging het verder... heel wat meegemaakt en vandaag de dag leert zij vrouwen zichzelf te zijn. Daarmee geeft ik vrouwen toestemming en vanuit haar ervaringsdeskundigheid brengt zij vrouwen als coach veel verder...
Jun 07, 202120:30
Linda Kleefman- LEFWIJF

Linda Kleefman- LEFWIJF

Linda zat vast in haar hoofd! Leefde naar de regels van anderen, deed wat er verwacht werd van haar. Tot een dag dat zij besloot dat het anders moest. Nu coacht zij vrouwen om te voelen, ervaren, leven en beleven. Zij is van waarde!
Jun 07, 202122:43
Arja van der Pot - LEFWIJF

Arja van der Pot - LEFWIJF

Arja had een pracht bedrijf! Het groeide, bloeide maar zij ontwikkelde zich ook en op een moment was er geen match meer. Haar kindje verkocht zij en dat is haar verhaal geworden. Doe waar je blij van word. Volg je hart! Dat geeft zij nu betekenis aan. Super inspirerend om haar verhaal te beluisteren. Prachtig om te zien hoe zij is gekomen waar zij nu is. En jazeker LEFWIJF is een ere titel die zij absoluut in ontvangst mag nemen.
Jun 03, 202120:40
Cassandra Carmio

Cassandra Carmio

De eerste zin van haar verhaal is: Ik had ook verder het water in kunnen lopen, om niet meer terug te keren. Vanaf dit zin gaat ons podcast verder.
Jun 03, 202123:30
Anita WIX - LEFWIJF

Anita WIX - LEFWIJF

Jarenlang zat Anita in een relatie waar mishandeling, geweld en misbruik de praktijk van de dag was. Zij probeerde te ontkomen maar dat ging haast niet. Op een dag na een gebeurtenis ging zij wel. Nu is zij bezig haar stichting op te zetten en helpt zij vrouwen die uit de wereld van geweld achter de voordeur willen komen. Voor 2 euro per jaar mogen werkgevers meewerken en zo hebben medewerkers gratis toegang tot haar hulp, haar advies, haar verhaal.
Jun 02, 202127:46
Arianda Schepens - LEFWIJF

Arianda Schepens - LEFWIJF

Arianda leerde minder goed en werd naar de huishoudschool gestuurd... haar droom van advocaat of psycholoog worden werd meteen weggevaagd. Zij werd kapper en ook succesvolle onderneemster daarmee. Pas toen haar zoon op school te horen krijgt dat hij niet goed kon leren veranderde haar leven. Hij deed de test maar zijn moeder ook! Beide hadden dyslexie. Met die wetenschap haalde zij haar HBO diploma en ging steeds meer haar hart volgen. Acteren, een eigen theatershow over werkgeluk en dat werkgeluk heeft een vlucht genomen. Wat een waanzinnige vrouw.
Jun 02, 202121:06
Gonnie Leguijt - LEFWIJF

Gonnie Leguijt - LEFWIJF

Gonnie leefde jarenlang in haar gouden kooi! Nu ze eruit is, is zij een inspiratie voor haar klanten en andere mensen. Zij leert mensen ook ownership nemen over hun levens. In bedrijven en individuele trajecten maakt zij het verschil.
Jun 02, 202123:55
Judith Bootsman - LEFWIJF

Judith Bootsman - LEFWIJF

Na een flink ongeluk dat haar leven op de kop zette, lag zij 2 jaar naar de hemel te kijken. Tijdens die periode raakte zij uit verbinding met haar man. Zij mocht kiezen en zij koos om te blijven. Inmiddels heeft zij haar business gemaakt van stellen bij elkaar houden. Ze een tweede kans geven. Wow wat een mooi business...
May 31, 202123:33
Dana Ketels- LEFWIJF

Dana Ketels- LEFWIJF

Lucinda, ik ben succesvol als ik vrij ben. Dana bezit vastgoed, heeft jarenlang een eventbedrijf gehad. Met man en kinderen pakte zij hun zeilboot en maakte een tocht rond de wereld. Maar wat maakt Dana nu zo succesvol? Zij word wereldwijd gezien als de kennisgever op het gebied van Non-verbale communicatie.
May 31, 202126:18
Patty Duijn - LEFWIJF

Patty Duijn - LEFWIJF

Patty is een rouwdoula... en absoluut een LEFWIJF. Zij een vrouw van passie, expressie en succes! Oh ja? Maar wat betekend succes voor Patty? In haar bedrijf heeft zij nu 11 medewerkers maar hoe is zij hier gekomen? Wat maakt dat zij succes is? In ons podcast deelt zij alles.
May 31, 202126:13
Edgar Stam - Wat maakt jou succesvol?

Edgar Stam - Wat maakt jou succesvol?

Edgar Stam is de eerste persoon die ik ontmoet heb in Nederland. Voor het eerst van mijn leven ging ik achterop een fiets en hij nam mij op stap in Utrecht. Bij mijn eerste huwelijk was hij mijn getuige. En nu 29 jaar later interview ik hem. Hij spreekt 6 talen, heeft een commerciëel advocatenkantoor. Succesvol? Nee... dat vind hij niet. Zijn faillissement bracht schaamte maar nu willen mensen juist met hem praten omdat hij weet wat het is om failliet te zijn. Hij is een Boek-2-advocaat. Overnames, aandelen en aandeelhouders. Toch was hij liever niet advocaat geworden. Liever iets creatiever... iets in sales. Hij is ondernemer, charmant, lief en mijn vriend. Het leven in Nederland kan ik niet zonder hem voorstellen. Op belangrijke momenten is hij er altijd geweest voor mij.
May 25, 202144:18
Marcel Roorda, wat maakt je succesvol?

Marcel Roorda, wat maakt je succesvol?

Marcel is eigenaar van DOOP. Een bedrijf waar technologie, marketing en IT elkaar ontmoeten. In een paar jaar tijd bestaat zijn bedrijf uit 59 mensen op 3 verschillende vestigingen. Zijn levensvisie, kijk, benadering en beeld van mensen maakt dat hij niet mag ontbreken. Hij doordrong mij van het feit dat meer jezelf zijn en doen waar je plezier in hebt 2 van de belangrijkste aspecten zijn van SUCCES!
May 20, 202138:30
Lucinda Douglas, wat maakt je succesvol?

Lucinda Douglas, wat maakt je succesvol?

Ik stel de vraag aan veel veel mensen... wat maakt je succesvol? Dus tijd om die vragen ook aan mezelf te stellen. Een podcast met Lucinda, een monoloog:) Maar dan weet je wie ik ben en dat is ook wel inspirerend!
May 01, 202123:01
Laura Babeliowski. Wat maakt haar nou zo succesvol?

Laura Babeliowski. Wat maakt haar nou zo succesvol?

Ik wist dat zij een van de meest succesvolle businesscoaches zijn van Nederland maar waar heeft zij dat aan te danken? Laura deelde met mij dat haar wereld totaal getransformeerd is sinds zij een jaar of 4 geleden heeft gekozen om Jesus te volgen. Haar business is getransformeerd en haar kijk is anders. Laura heeft hoop en dat hoop was niet vanzelfsprekend. God heeft haar leven veranderd. Van God niet kennen tot een Jesus-kenner zijn. Dit wil je horen. Nog steeds leert Laura ondernemers hoe ze minimaal 100 000 euro pj kan verdienen alleen nu is het heel anders. Nu speelt Gods principes een belangrijke rol. Hij is de regisseur.
Apr 30, 202124:03
April 28, 2021

April 28, 2021

Apr 28, 202100:33
Elja Daae over wat haar succesvol maakt!

Elja Daae over wat haar succesvol maakt!

Elja woonde met haar man en kinderen in America. Op een dag krijgt haar man een business coach maar Elja ook. In 45 min. stelt hij een paar vragen aan haar en wat zij daarna doet verandert haar toekomst. Luister om te horen wat hij haar vroeg en adviseerde.
Apr 28, 202135:03