Skip to main content
Spotify for Podcasters
Lyckligare.NU

Lyckligare.NU

By Niklas Ölmestrand och Philip Frising

Lyckligare NU, så varför vänta? Podden för Dig som sökt lycka i framtiden, men inte lyckats hitta den. Niklas Ölmestrand och Philip Frising guidar Dig till ett inre välmående. Vissa avsnitt finns även med video på Youtube: youtube.com/channel/UCO8BVeq-ne1Ab7gsSyJmscQ . Mer info finns på www.lyckligare.nu och på Facebook www.facebook.com/LyckligareNu3P
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

94. Om Feedback

Lyckligare.NUMar 17, 2023

00:00
28:23
94. Om Feedback

94. Om Feedback

I veckans podd pratar Philip och Niklas om feedback. Vad är det? Hur, när och var lämnar vi det på bästa sätt? In och lyssna! Vi vill gärna ha just din feedback!
Mar 17, 202328:23
93. Om att möta nya människor

93. Om att möta nya människor

I veckans podd pratar vi om att möta människor. Hur lätt är det att träffa nya människor som inte är lika oss själva? Ni vet när man hamnar på en plats där vi träffar människor som kanske inte har samma jobb eller samma intressen som oss själva. Kan vi trots detta hitta en fin gemenskap ändå? Vi vet att alla kan men vet du? In och lyssna!
Mar 03, 202329:44
92. Vad är det som är så viktigt att vi glömmer bort att må bra?

92. Vad är det som är så viktigt att vi glömmer bort att må bra?

Vad är det som är så viktigt att vi glömmer bort att må bra? Den frågan ställer vi oss i veckans podd. Vi säger inte att det ni gör är oviktigt. Det vi vill att du ska se i veckans podd är att ”må bra” är din grundinställning. Vi vill hjälpa er att hitta denna grundinställning genom vår podd. Om den väcker något inom dig, något som känns bra, då är du på rätt spår. Blir du nyfiken på att få reda på vart den där känslan kommer ifrån? Hör av dig till Philip eller Niklas så kan vi ta ett samtal. Vi vet att den inte kommer från oss. Du har det inom dig! Vi vill att just du ska må bra. Så ta nu chansen att höra av dig! Det finns liksom inte något att förlora.
Feb 17, 202330:17
91. Livet 2.0

91. Livet 2.0

I detta avsnitt så pratar Niklas och Philip om ett paradigmskifte. De tre principerna pekar på en förståelse som kan ta oss från Livet 1.0 till Livet 2.0. Är du redo? Lyssna på det hoppfulla!
Feb 03, 202335:49
90. Känslan av Jul ❤️

90. Känslan av Jul ❤️

I veckans podd pratar vi om tiden efter Jul och Nyår. Vi pratar om den där känslan av Jul som nu kanske börjar försvinna. Vi går tillbaka till våra vanliga banor och faktiskt glömmer vart den där känslan kommer ifrån. Kan vi trots att det är mitten av januari känna den där värmen av Jul. Philip och Niklas vet att det är fullt möjligt. In och lyssna!
Jan 20, 202334:10
89. Återblick på 2022

89. Återblick på 2022

I veckans podd tittar vi bakåt på året som varit. Vad har vi gjort och pratat om? Niklas och Philip pratar om de olika poddarna och tar upp några guldklimpar ur året som varit. Vi hoppas våra poddavsnitt under året har betytt något för dig med. Vi ser fram emot 2023!
Jan 06, 202334:02
88. Vad håller vi på med egentligen?

88. Vad håller vi på med egentligen?

I detta avsnitt så pratar Niklas och Philip om vad håller vi på med egentligen? Det handlar om när vi hela tiden är på väg till nästa steg för att sen få vad man söker. Kan det vara så att det finns ett annat sätt att leva på? Lyssna på det hoppfulla!
Dec 23, 202234:13
87. När principerna inte gäller

87. När principerna inte gäller

I detta avsnitt så pratar Niklas och Philip om när principerna inte gäller. Vad menar vi med detta egentligen? Principerna gäller väl alltid för alla? Lyssna med nyfikenhet.
Dec 10, 202232:40
86. Hopp och hoppfullhet

86. Hopp och hoppfullhet

I veckans podd pratar Philip och Niklas om hopp. Vi pratar om det där hoppet som vi ibland bara vaknar upp till men plötsligt kan försvinna, eller försvinner det? Vi hoppas att avsnittet är hoppfullt och inte hopplöst. Är det hopplöst så betyder det ju bara att hoppet är löst och går att få tag på igen.
Nov 26, 202229:00
85. Jag är en roll. Eller hur är det egentligen?

85. Jag är en roll. Eller hur är det egentligen?

Är JAG jag eller är JAG en roll? Eller är JAG den som har en roll? Eller är min roll JAG. Philip och Niklas pratar om detta i veckans podd. Hoppas du hittar ditt JAG❤️
Nov 11, 202229:57
84. Om vi nu tror på alla våra tankar varför säger vi då inte de rakt ut?

84. Om vi nu tror på alla våra tankar varför säger vi då inte de rakt ut?

I veckans podd ställer vi oss frågan: "Om vi nu tror på alla våra tankar varför säger vi då inte de rakt ut?" Varför gör vi det ibland och ibland inte?
Oct 28, 202234:53
83. Att leva HÄR och NU

83. Att leva HÄR och NU

Att leva här och nu pratar ju många om, så även vi. I veckans podd pratar Philip och Niklas om våra reflektioner kring ämnet. Vad kan till exempel hända om man gör som Philip som åkte till Norge för någon vecka sedan och lät här och nu styra vad som hände.  In och lyssna!
Oct 15, 202230:42
82. Vår inre guide

82. Vår inre guide

En podd där Niklas och Philip sitter under samma tak. Det är tredje gången vi gör det och det är fantastiskt roligt. Veckan podd handlar om vår inre guide. Den som vi och allt annat levande bär med oss. Hur kan vi komma i kontakt med den och hur känner vi när vi har kontakt med den. In och lyssna med nyfikenhet. Hänger du inte med våga fråga trots att något i huvudet säger ”nej gör det inte”. Med kärlek från oss
Oct 01, 202232:02
81. När något får en betydelse NU

81. När något får en betydelse NU

Hur kommer det sig att något vi hört tidigare plötsligt får oss att förstå NU men inte DÅ? I veckans podd pratar Philip och Niklas om vad som är sant för oss men kanske inte alltid varit det. Vi pratar om vår medvetande nivå och pekar på saker från våra egna liv. In och lyssna med nyfikenhet. Och DU lägg allt du tidigare vet åt sidan denna gång.
Sep 17, 202231:18
80. Varför måste vi vänta på att tankarna ska skingras ifall tankarna ändå inte är någonting?

80. Varför måste vi vänta på att tankarna ska skingras ifall tankarna ändå inte är någonting?

I veckans podd så tar vi upp en fråga från en av våra lyssnare. ”Varför måste vi vänta på att tankarna ska skingras ifall tankarna ändå inte är någonting?” Philip och Niklas samtalar om frågan och vi hoppas att vi lyckas peka er i en riktning där ni själva har svaret.
Sep 03, 202231:37
79. Din verklighet är din och bara din

79. Din verklighet är din och bara din

Din verklighet är din och bara din. Vi fortsätter i veckans podd att prata om vår verklighet. Vi pratar om lite exempel om detta från våra egna liv. Vi hoppas att det hjälper er som lyssnar att också se vad vi pekar på. Vi kan i vår verklighet vara Lyckligare NU trots att vi har börjat jobba eller vad det nu må vara som får oss att tro att vi inte kan det. Philip pratar en del om sitt intresse för att fotografera och om du är nyfiken på detta så finns det mer att se på https://philipfrising.se/ eller på Instagram @lyckligare.nu.foto https://www.instagram.com/lyckligare.nu.foto/ Med kärlek från Niklas och Philip!
Aug 13, 202230:31
78. Jag skapar min Värld

78. Jag skapar min Värld

Jag skapar min värld. Det är vad veckans podd handlar om. Philip och Niklas pratar om vad som egentligen skapar vår värld. Vi samtalar om George Pranskys nya bok "Life is a Metaphor", samt även hur Niklas värld idag fick en annorlunda början då han ringde in till "Ring så spelar vi" i P4. Du kan lyssna på detta här https://sverigesradio.se/avsnitt/ring-sa-spelar-vi-med-lasse-persson--2 och Niklas är med 2:11:06 in i programmet. Vi hoppas att veckas podd kan leda dig till den känslan som vi hade under inspelningen.
Aug 06, 202231:58
77. När vi blir offer för omständigheterna

77. När vi blir offer för omständigheterna

När vi blir offer för omständigheterna. Det är vad vår senaste podd handlar om. Hur kan vi undvika detta och vad vet vi egentligen om nästa stund av NU? Philip och Niklas samtalar om detta och vi hoppas att det kan hjälpa flera.
Jul 22, 202232:58
76. När man inte hittar dit då?

76. När man inte hittar dit då?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om när man inte hittar dit då. När man inte hittar till zonen, till sinnesfriden eller till den sköna känslan. Vad ska man göra då? Eller kanske inte göra? Lyssna med nyfikenhet!
Jul 10, 202229:31
75. Jobba, jobba, jobba - sedan semester

75. Jobba, jobba, jobba - sedan semester

Jobba, jobba, jobba - sedan har jag semester. Någon som känner igen sig? Kan vi tänka annorlunda så att det där ”jobba” känns lite annorlunda. In och lyssna! Vi önskar er en härlig sommar!
Jun 26, 202228:19
74. Ålder

74. Ålder

I veckans podd pratar Philip och Niklas om åldern. Ni vet den som vi firar en gång per år. I veckans podd firar vi också samt pratar lite om detta med ålder. Vad har den för inverkan på oss? Hur kan vi förhålla oss till den och vem är det som har en ålder? In ock lyssna! Kärlek från oss.
Jun 11, 202228:30
73. Om metoder

73. Om metoder

I veckans podd pratar Philip och Niklas om metoder som ibland kan hjälpa oss men ibland även ta oss längre bort från vårt välmående. Hur kan vi förhålla oss till alla metoder som finns? Kan det vara så att det inte är själva metoden som det ligger i? Eller kan det vara något helt annat? Lyssna med nyfikenhet och blanda inte in de metoder som du tidigare lärt dig. Våga stanna i NU och lyssna! Massor med kärlek från oss!
May 27, 202236:09
72. Om Livet

72. Om Livet

I veckans podd pratar Philip och Niklas om det som vi ibland glömmer bort. Vi pratar om LIVET! Det är kanske självklart? Vi pratar i om hur vi ser på livet. Inte det som varit, inte det som ska komma, utan det liv som pågår just nu. Vad händer med oss människor när vi börjar observera det? Som vanligt, lyssna med nyfikenhet och öppet sinne.
May 14, 202231:29
71. Om sorg, saknad och tomhet

71. Om sorg, saknad och tomhet

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om sorg, saknad och tomhet. Trots det dystra ämnet så är detta ett hoppfullt avsnitt där vi pratar om hur en djupare förståelse av de tre principerna kan ha för betydelse när någon betydelsefull går bort. Lyssna med ett öppet sinne!
Apr 29, 202233:25
70. Nervositet

70. Nervositet

Nervositet, vart kommer det ifrån och vad kan vi göra när den dyker upp? Vad har de 3 principerna med detta att göra? Philip och Niklas pratar kring ämnet i veckans podd och vi hoppas att det kan hjälpa några av er där ute att vara mer i NU. Instagram-kontot som vi nämnde i podden är lyckligare.nu.foto och finns här: https://www.instagram.com/lyckligare.nu.foto/ 🐣🐤🐥 Glad Påsk! 🐣🐤🐥
Apr 15, 202226:57
69. Självförtroende

69. Självförtroende

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om självförtroende. Om att ha bra eller dåligt självförtroende. Vi går också in på djupet och ser från ett annat perspektiv. Lyssna med nyfikenhet!
Apr 02, 202230:47
68. Vad kan vi erbjuda?

68. Vad kan vi erbjuda?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om vad Lyckligare.NU kan erbjuda mer än en podd. Vi pratar om vad vi har sett som är värdefullt och olika sätt att samarbeta med oss. Kontaktuppgifter till Niklas och Philip finns på vår webbsida: https://lyckligare.nu/
Mar 19, 202230:33
67. När leran når upp till öronen

67. När leran når upp till öronen

I detta avsnitt pratar vi om när leran når upp till öronen. När världen utanför inte ser ut som den brukar. Går det verkligen att ha ett inre lugnt trots allt kaos där ute?
Mar 05, 202238:44
66. Prestationsångest

66. Prestationsångest

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om prestationsångest. Ett ämne som vi fick som ett förslag från en av våra lyssnare. Lyssna med en avslappnad nyfikenhet och utan ansträngning.
Feb 25, 202239:33
65. Ett trevligt samtal med vår vän Angelica Almqvist

65. Ett trevligt samtal med vår vän Angelica Almqvist

I detta avsnitt har vi ett trevligt samtal med vår vän Angelica Almqvist. Vi pratar om frågeställningen: "Vad har denna förståelse för betydelse egentligen?" Du kan läsa mer om Angelica och hennes företag på: https://heladu.se/
Feb 11, 202245:03
64. En upptäcktsfärd

64. En upptäcktsfärd

I veckans podd tar vi er med på upptäcktsfärd där Niklas och Philip utforskar principen tanke. Vi vill peka dig på vad insikten om vårt tänkande kan hjälpa dig med. Mindre konflikter, mera flow och ett lugnare och harmoniskt liv.
Jan 29, 202239:57
62. Expertkommentatorn i huvudet

62. Expertkommentatorn i huvudet

Har vi alla en sådan och är det en expertkommentator som pratar med oss? I veckans podd pratar Niklas och Philip om den där rösten som vi alla har i huvudet. Vart kommer den ifrån och hur bör vi förhålla oss till den? Lyssna med nyfikenhet och glöm inte att stänga av kommentatorn under tiden!
Jan 15, 202233:27
61. Om att förändra världen

61. Om att förändra världen

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om att förändra världen. Vad kan man faktiskt göra? Vilka perspektiv ser vi? Hur får man bäst igenom en förändring? Lyssna som vanligt med Nyfikenhet!
Jan 07, 202241:51
60. Året som gått

60. Året som gått

I detta avsnitt blickar Niklas och Philip tillbaka på året som gått och reflekterar över vad de har sett.
Dec 31, 202145:34
59. Vilken verklighet?

59. Vilken verklighet?

God Jul! Som en liten gåva från oss på Lyckligare.NU. Ett avsnitt där Philip är lite orolig i början. Något är borta som var där igår. Vi pratar om vår verklighet. Eller vilken verklighet är det egentligen? Jag lever i min och du i din. Tänk om det blir verkligt för oss båda, vad händer då? Massor av julkramar från oss.
Dec 23, 202140:19
58. Hur beskriver ni på ett enkelt sätt 3P?

58. Hur beskriver ni på ett enkelt sätt 3P?

I detta avsnitt svarar Niklas och Philip på en fråga från en lyssnare. Frågan som vi besvarar är "Hur beskriver ni på ett enkelt sätt vad 3P är, för någon som inte vet?". Lyssna, som vanligt, med nyfikenhet!
Dec 17, 202142:08
57. Från Hopplöst till Hoppfullt med Cecilia Hector

57. Från Hopplöst till Hoppfullt med Cecilia Hector

Från RASTLÖS genom HOPPLÖS till HOPPFULL - en resa genom livet som vår vän Cecilia Hector tar med oss på. Resan som slutar i en djupare förståelse kring hur våra upplevelser av världen skapas. Veckans podd bjuder på en berättelse från molnen till den klarblåa himmelen. Vi hoppas att du som lyssnar finner veckans podd lika hoppfull som Niklas och Philip. Vi tackar Cecilia för att du delar med Dig av din berättelse! Du kan komma i kontakt med Cecilia via mail Cecilia-hector@hotmail.com , via "Bortom Bruset" på Facebook https://www.facebook.com/ForeverCoaching , via LinkedIn https://www.linkedin.com/in/cecilia-hector-b532b314a eller Cecilia.Hector på Instagram.
Dec 10, 202101:07:30
56. På djupet med Dennis Westerberg

56. På djupet med Dennis Westerberg

I detta avsnitt gästas vi av vår vän Dennis Westerberg. Vi går på djupet och får bland annat höra hur Dennis sätter ord, meningar och metaforer på det han ser inom de tre principerna. Om du är nyfiken på att veta mer om Dennis så kan du besöka https://www.denniswesterberg.com/   För att läsa mer om Tomas och Dennis kan du besöka https://tomasochdennis.se/  Lyssna med nyfikenhet!
Dec 03, 202155:41
55. Happier.NOW with Tracy Geraghty

55. Happier.NOW with Tracy Geraghty

In this special episode of Lyckligare.NU / Happier.NOW Niklas and Philip are joined by the amazing Tracy Geraghty. We had such a lovely time together while recording this episode. Perhaps you can get a better sense of that by watching the YouTube version https://youtu.be/xoucjBvBhPU Tracy Geraghty is a transformative coach, she has a wonderful podcast called "Working From Wisdom" and she also run "The Women's Wisdom Circle". You can read more about Tracy and her offerings at https://www.tracygeraghty.com/
Nov 20, 202152:44
54. Hur jag blir jag?

54. Hur jag blir jag?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om hur jag blir jag. Hur skapas vår personlighet, vårt ego eller våra tankestrukturer?
Nov 12, 202132:43
53. Om att vara Observatören

53. Om att vara Observatören

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om att vara observatören av livet. Vad betyder det? Vad finns det för fördelar med detta? Lyssna på vårt perspektiv av detta med nyfikenhet.
Nov 06, 202128:39
52. Jag Älskar ❤️

52. Jag Älskar ❤️

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om en fråga som kom från en av våra vänner. Frågan är 'Varför har vi svenskar så svårt att säga "Jag älskar dig" till andra än de närmaste?' Lyssna gärna med nyfikenhet på vårt perspektiv kring detta!
Oct 25, 202128:03
51. Om rädslan för att visa dig svag

51. Om rädslan för att visa dig svag

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om rädslan att visa sina begränsningar eller svaghet. Vad händer när rädslan tar över? Vad händer när vi inte fastnar i tanke-snurret? Som vanligt är det ett avslappnat samtal mellan två vänner med många skratt. Vi tipsar även om ett webinar där Philip pratade i veckan och om vår vän Dennis Westerbergs nya bok "Marsipan och tankemysteriet".
Oct 16, 202130:42
50. Happier.NOW with Steve Adair

50. Happier.NOW with Steve Adair

This is a special episode of Lyckligare.NU / Happier.NOW in English. In this episode we have our friend Steve Adair as a guest. Steve begins to share beautifully about how his journey started in the understanding of the three principles. Then the conversation flows from enjoying nature to just being in the NOW. You can read more about Steve and his offerings on his Facebook page https://www.facebook.com/Steve-Adair-Mentoring-213073268720143/ . Enjoy this episode and just listen for a lovely feeling inside! This episode is also available on YouTube: https://youtu.be/bMcgNK5Jskc 
Oct 09, 202159:08
49. Vad har vi sett hittills?

49. Vad har vi sett hittills?

I detta 49:e avsnitt summerar vi på ett avslappnat sätt vad vi har sett hittills kring att leva ett enklare och lyckligare liv.
Oct 01, 202141:21
48. En stund i NU

48. En stund i NU

I detta avsnitt pratar vi om det som är nytt för oss denna vecka. Först kommer vi in på om att bygga upp eller skala av. Sen pratar vi om olika typer av medvetenhet. Vi avslutar att påminna om human doing och human being. Lyssna med nyfikenhet i härvaro!
Sep 25, 202130:55
47. Livets enkelhet

47. Livets enkelhet

Vi är tillbaka och vill bjuda in er till ett avsnitt där vi pratar om livets enkelhet om vi inte fastnar i alla detaljer. Att vara Lyckligare NU, inte då, inte sen. Utan NU!
Sep 18, 202135:08
46. Stanna upp och Släpp fram

46. Stanna upp och Släpp fram

I veckans podd stannar vi upp lite. Vi tillåter oss att släppa fram det som vi kallar för fritt flödande tänkande. Det tänkandet som tar fram allas vår visdom. Den känslan som visar att vi har full potential, full friskhet när vi vågar släppa vårt Ego och världen av form. Vi tipsar även om programmet "Anne möter Björn" på SVT Play.
Aug 29, 202138:24
45. Fritt flödade med Lyckligare.NU

45. Fritt flödade med Lyckligare.NU

I veckans avsnitt samtalar Niklas och Philip om det fritt flödade tankesättet. Vi har sett en skillnad mellan det och vårt analytiska tankesätt. Hur kan denna skillnad hjälpa oss till ökat välmående och ökad kreativitet? Är det så att vi är nya människor varje nytt ögonblick av NU? In och lyssna och tänk på att va i rätt känsla när orden börjar komma från oss.
Aug 21, 202139:02
44. SER Du eller tänker Du?

44. SER Du eller tänker Du?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om att vara närvarande med våra fem sinnen och att då kunna uppleva ytterligare en dimension.
Aug 13, 202141:28
43. Den Lyckliga Bakgrunden

43. Den Lyckliga Bakgrunden

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om den lyckliga bakgrunden. Vad menar de med bakgrunden egentligen? Lyssna med nyfikenhet!
Aug 07, 202143:50
42. NU

42. NU

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip mer om "NU". Vad menar vi egentligen med "NU" eller "the NOW"? Niklas tipsar även om Eckhart Tolles bok "Lev livet fullt ut" som även finns som ljudbok på t.ex Storytel. På engelska heter boken "The power of now" och det är Eckhart Tolles första bok.
Jul 27, 202134:55
41. Världen av form och det formlösa

41. Världen av form och det formlösa

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om världen av form och det formlösa. Hur hänger de ihop? Vad innebär det formlösa och hur kommer man dit? Lyssna med nyfikenhet! Detta avsnitt finns även på Youtube.
Jul 09, 202134:41
40. Lycklig och Välmående trots sjukdom

40. Lycklig och Välmående trots sjukdom

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om att vara Lycklig och Välmående trots sjukdom. Är det en möjlig kombination? Vi pratar om att fokusera på det som är friskt istället för det som är sjukt och redan skapat. I detta avsnitt tipsar vi om tre författare:  1. Allan Flood med boken "Perfect Misfortune" 2. Anita Moorjani med böckerna "Dying to be me", "What if this is Heaven" och "Sensitive is the new Strong" 3. Chana Studley med boken "Painless - a novel about Chronic Pain and the mind body connection"
Jul 03, 202133:13
39. Nytt och fräscht: Om den tredje principen

39. Nytt och fräscht: Om den tredje principen

I detta avsnitt reflekterar Niklas och Philip över vad som är nytt och fräscht denna vecka Om den Tredje Principen. Detta avsnitt för även med video på Youtube: https://youtube.com/channel/UCO8BVeq-ne1Ab7gsSyJmscQ
Jun 25, 202141:19
38. Nytt och fräscht: Om Medvetandet

38. Nytt och fräscht: Om Medvetandet

I detta avsnitt reflekterar Niklas och Philip över vad som är nytt och fräscht denna vecka Om Medvetandet. Vi tipsar även om Allan Flood som har skrivit boken "Perfect Misfortune".
Jun 18, 202146:11
37. Happier.NOW: Slowing down to the Speed of Life - with Joe Bailey

37. Happier.NOW: Slowing down to the Speed of Life - with Joe Bailey

This is a special episode of Lyckligare.NU / Happier.NOW in English. In this episode Niklas and Philip have our new friend Joe Bailey as a guest. This is a really wonderful conversation and we had such a great time while recording this episode. This episode is also available on YouTube with video: https://youtu.be/Kf6oi78gI8Y . About Joe: "JOE BAILEY’S LIFE PURPOSE IS TO HELP PEOPLE FIND TRUE HAPPINESS AND PEACE OF MIND" and "I have written five books on this new paradigm that are in 65 countries and 26 languages. I have spoken to organizations, universities, and the media throughout the world over the past 33 years. I have taught at several universities and consulted with many professional organizations to bring these principles to their employees and the clients they serve, including mental health agencies, addiction treatment centers, hospitals, businesses, government agencies, and schools.". You can read more about Joe Bailey, the books, the pod cast and much more at his website: https://www.joebaileyandassociates.com
Jun 18, 202101:01:56
36. Happier.NOW: Uncovering the heart of potential - with Rudi and Jules

36. Happier.NOW: Uncovering the heart of potential - with Rudi and Jules

This is a special episode of Lyckligare.NU / Happier.NOW in English. Niklas and Philip have a wonderful conversation full of love, wisdom and happiness with Rudi and Jules Kennard. We had such a great feeling and time together while recording this episode. Here are some information in their own words from Rudi and Jules about what they work with: "We are a family (husband, wife, and daughter) who through our company Innate Evolution offer accredited resources, products, and courses that help people expand and embrace more of their natural human potential. We are based in Hawaii but give talks and trainings worldwide. We are authors, international speakers and our courses and resources have now reached over a million people. Between us, we have shared the heart of human potential with over twenty different populations from jail inmates to executives, and spoken in over a dozen countries." You can find out more about their offerings and contact information at their website: https://innateevolution.com/
May 28, 202101:08:29
35. Nytt och fräscht: Om Tankar

35. Nytt och fräscht: Om Tankar

I detta avsnitt reflekterar Niklas och Philip över vad som är nytt och fräscht denna vecka Om Tankar. Vi tipsar även om "How to be Happy" med Paul Lowe på Spotify.
May 22, 202133:25
34. När det verkligen inte går som man tänkt sig

34. När det verkligen inte går som man tänkt sig

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om när det verkligen inte går som man hade tänkt sig. Hur hjälper den förståelse som vi pekar på vid dessa tillfällen?
May 15, 202138:12
33. Hela Du - med Angelica Almqvist

33. Hela Du - med Angelica Almqvist

I detta avsnitt av Lyckligare.NU gästas Niklas och Philip av vår kloka vän Angelica Almqvist från Hela Du. Vi samtalar om kreativitet, betydelsen av de tre principerna och om mind-body connection. Det blev ett sånt där härligt samtal vänner emellan. Några ord om om vår gäst: "Angelica har mer än 20 års erfarenhet av friskvård. Genom alla dessa år och i mötet med hundratals av olika individer har Angelica sett betydelsen av helhetshälsa, hälsa inifrån och ut, mentalt och kroppsligt, att allt hänger ihop." Du kan läsa mer om Angelica och Hela Du på https://heladu.se/ och på Facebook https://www.facebook.com/heladu.se
May 08, 202143:16
32. Happier.NOW: The Unbroken Hero - with Rick Ruppenthal

32. Happier.NOW: The Unbroken Hero - with Rick Ruppenthal

In this special episode of Lyckligare.NU / Happier.NOW we have a lovely conversation with our friend Rick Ruppenthal. Rick is a retired paramedic with 30 years of service and now a Transformative Coach/Mentor and Certified Change Practitioner at Four Hats Coaching. Rick is also working with the Unbroken Hero Project, which has the mission to bring hope to military and first-responder personnel. This is done by introducing a non-prescriptive mental health understanding called the Three Principles. The Three Principles has had a remarkable results in offering well-being, peace of mind, and resilience to those suffering from diagnostic labels for mental distress, including PTSD. You can read more about Rick, his projects and offerings at https://fourhatscoaching.com/ and at https://unbrokenhero.com/
May 05, 202101:02:58
31. Happier.NOW: Happy with Cancer

31. Happier.NOW: Happy with Cancer

In this special episode of Lyckligare.NU / Happier.NOW we have our friend Elaine Hilides as a guest. Here are some words from Elaine about the topic: "Is it possible to be happy with cancer? Absolutely and I’m living proof that it’s possible. Not once but twice. Not happy to have cancer but happy despite it. Find out how to take the fear out of cancer and the joy back in to your life.". This is a very, very hopeful episode that point towards innate health, happiness beyond circumstances and the mind body connection. Elaine is a Three Principles Trainer, coach, International Speaker, Author and Online Course creator. More information about Elaine is available on her website: https://www.elainehilides.com/
Apr 24, 202101:00:34
30. 0-3

30. 0-3

I detta avsnitt reflekterar vi över veckan som har gått på temat "0-3".
Apr 17, 202130:26
29. Ordens och begränsningarnas betydelse

29. Ordens och begränsningarnas betydelse

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om ordens och begränsningarnas betydelse. Ett avslappnat avsnitt som bara kom fram av sig själv i den kreativa stunden när vi spelade in. Boken som vi nämner att vi lyssnat på är "Wisdom of the Ages" av Wayne Dyer.
Apr 10, 202135:59
28. Urkraften

28. Urkraften

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om Urkraften. Vi samtalar även lite kring metoder & tekniker och Philip ger ett boktips. Denna gång handlar det om boken "Breath" av James Nestor.
Apr 03, 202135:28
27. Många bollar i luften

27. Många bollar i luften

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om att ha många bollar i luften. Det blir även en berättelse och reflektioner om när det inte riktigt blir som man hade planerat.
Mar 28, 202132:24
26. Varför pratar de så långsamt?

26. Varför pratar de så långsamt?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om "Varför pratar de så långsamt?". Lyssna med nyfikenhet på mellanrummet mellan orden och låt tankarna passera.
Mar 20, 202131:26
25. Happier.NOW: How to connect with Humans - with Carolina and Wayne

25. Happier.NOW: How to connect with Humans - with Carolina and Wayne

This is a special episode in English of the podcast Lyckligare.NU (Happier.NOW in English). This time we have our friends Carolina Barker and Wayne Yates as guests. Carolina and Wayne have created the wonderful "How to Connect with Humans" series with so many different speakers and topics in the three principles understanding. You can find out more about Carolina and Wayne at their web site: http://back2beingyou.co.uk/
Mar 14, 202154:31
24. Varför är det viktigt att vara lycklig på jobbet?

24. Varför är det viktigt att vara lycklig på jobbet?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om varför det är viktigt att vara lycklig på jobbet. Vi börjar med en repetition av de tre principerna. Sedan fortsätter vi att prata om: När presterar du bäst på jobbet? När är du som mest kreativ? Vad är det som skiljer när du presterar mindre bra jämfört med när du presterar på topp?
Mar 13, 202134:14
23. Hur blev det med jobbet då?

23. Hur blev det med jobbet då?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om hur det blev med jobbet ett år efter våra första stora insikter i de tre principerna. Vi delar med oss av våra erfarenheter och kommer för ovanlighetens skull även med några tips.
Mar 06, 202146:10
22. Happier.NOW: Slowing down to the speed of Love

22. Happier.NOW: Slowing down to the speed of Love

This is a special episode in English of the podcast Lyckligare.NU (Happier.NOW in English). This time we have our friend Kelly Mabel with us. The theme of this conversation is "Slowing down to the speed of Love". About our friend: Kelly is passionate about sharing how a deeper understanding of the Three Principles and the inside-out nature of reality can lead to life-changing insights and immediate transformation. Kelly believes that truth resides within each person and her mission is to help people point in the direction of their own inner wisdom. Links: https://kindmindacademy.ca/ https://www.facebook.com/kindmindacademy.ca
Feb 25, 202153:50
21. När det blev helt tyst

21. När det blev helt tyst

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om den gången då det blev helt tyst i skallen och det personliga tänkandet tog paus ett tag. Vi nämner boken "The Enlightened Gardener" skriven av Sydney Banks.
Feb 20, 202132:04
20. Hur viktig är Jag?

20. Hur viktig är Jag?

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om hur viktig Jag är. Vi pratar även om att vilja förändra världen och om förståelse. Vi nämner även författaren Anita Moorjani.
Feb 14, 202122:48
19. Hemligheten

19. Hemligheten

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om en hemlighet. Vilken är det? Varför är den hemlig? För vem är den hemlig? Vi nämner också Sydney Banks bok "Second Chance".
Feb 13, 202107:58
18. Omständigheter

18. Omständigheter

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om omständigheter. Vad är kopplingen mellan omständigheter och den sanna lyckan? Vad är kopplingen mellan omständigheter och en dålig upplevelse? Hur påverkas vi av omständigheter? Vi nämner även Dr Amy Johnson och hennes bok "The Little Book of Big Change". Läs mer om vad Amy gör och hennes arbete med de tre principerna här: https://dramyjohnson.com/
Feb 06, 202132:30
17. Happier.NOW: Fatherhood with Matt Fox

17. Happier.NOW: Fatherhood with Matt Fox

This is a special episode in English of the podcast Lyckligare.NU (Happier.NOW in English). It is a conversation with our friend Matt Fox about fatherhood and the three principles. Matt is a transformational coach. He helps entrepreneur, consultant and senior leader dads enjoy life more, have better relationships with their family, and create even greater impact with less effort. Visit his web for more information: https://www.mattfoxcoaching.com/. Matt is also the creator of the wonderful podcast Heart of Dad: https://www.heartofdad.com/
Feb 03, 202143:37
16. Varför heter vi och gör Lyckligare.NU?

16. Varför heter vi och gör Lyckligare.NU?

I detta avsnitt pratar vi om varför vi heter och gör Lyckligare.NU. Hur började det? Hur länge ska vi hålla på?
Jan 30, 202126:19
15. Den inre glädjen

15. Den inre glädjen

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om den inre glädjen och om ett fint ord som sammanfattar den glädje som vi pekar på.
Jan 29, 202108:05
14. På väg

14. På väg

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om att vara på väg. Att alltid vara på väg. På väg mot vadå? Mot målet? Lyckan där borta? Finns det något annat sätt att leva på?
Jan 23, 202127:26
13. Hur skiljer sig drömmar från tankar?

13. Hur skiljer sig drömmar från tankar?

I detta kortare avsnitt pratar Niklas och Philip om hur drömmar på natten skiljer sig från tankar på dagen.
Jan 22, 202109:33
12. Känslor kopplade till jobbet

12. Känslor kopplade till jobbet

I detta avsnitt pratar vi om de känslor som kommer på jobbet vid lyckat resultat och även vid sämre resultat. Vad är skillnaden på dessa och den djupare känslan?
Jan 16, 202129:28
11. Ränta på ränta effekten

11. Ränta på ränta effekten

I detta avsnitt tipsar vi om boken "Life Is a Kaleidoscope" skriven av Sue Lachman. Vi pratar vi om välmående och om ett exempel från boken gällande ränta på ränta effekten.
Jan 15, 202108:12
10. Den där djupare känslan

10. Den där djupare känslan

I detta avsnitt pratar vi om den där djupare känslan som vi försöker guida dig till.
Jan 09, 202132:17
9. Två regler till ett Lyckligare liv

9. Två regler till ett Lyckligare liv

I detta korta avsnitt pratar Niklas och Philip om två regler som sammanfattar mycket av den förståelse som vi försöker att peka på.
Jan 08, 202110:17
8. De håller inne med något!

8. De håller inne med något!

Vad är det som de inte berättar? De håller inne med något! Varför är det så svårt att förstå de tre principerna? Niklas och Philip pratar om vad detta kan bero på.
Jan 02, 202140:54
7. En djupdykning i principen Tanke

7. En djupdykning i principen Tanke

I detta avsnitt pratar Niklas och Philip om principen Tanke. Vi gör först en kort sammanfattning av de tre principerna, de tre sanningarna. Sedan gör vi en djupdykning i principen Tanke.
Dec 26, 202035:16
6. Om att få kontakt med Madde

6. Om att få kontakt med Madde

I detta avsnitt har vi med vår goda vän Madeleine Lööfh. Vi pratar om att få kontakt, att nå fram och lite annat smått och gott.
Dec 20, 202033:28
5. I balans med Tina

5. I balans med Tina

I detta avsnitt samtalar vi med vår kloka gäst Tina Eriksson. Vi pratar om allt från föräldraskap till att vara seriös. Tinas blogg Tinabalanz hittar du på Facebook: https://m.facebook.com/Tinabalanz-100108601944427 . Podden heter också Tinabalanz och finns där poddar finns, t.ex på Anchor: https://anchor.fm/tina-eriksson
Dec 13, 202049:24
4. Samtalet fortsätter om verkligheterna

4. Samtalet fortsätter om verkligheterna

Det här är en fortsättning på förra avsnittet om parallella verkligheter.
Dec 06, 202030:12
3. Parallella verkligheter

3. Parallella verkligheter

Denna gång pratar vi om parallella verkligheter. Vi pratar också om den fina boken "Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk" av Björn Natthiko Lindeblad med flera. Utöver detta så reflekterar vi även över fokus på result.
Nov 28, 202034:49
2. nu och NU

2. nu och NU

Denna gång pratar vi om nu och NU. Var nyfiken på skillnaden! Vi berättar även att Tomas och Dennis, som vi nämnde i första podden, är Tomas Lydahl och Dennis Westerberg. Vi nämner dessutom Michael Neill i förbifarten. Vi avslutar med en observation och ett gott skratt :-)
Nov 23, 202033:49
1. De Tre Principerna

1. De Tre Principerna

En introduktion till de tre principerna.
Nov 17, 202022:09