Skip to main content
Spotify for Podcasters
Magiska Godnattsagor

Magiska Godnattsagor

By Magiska Godnattsagor

Magiska Godnattsagor är en spännande och rolig podd för barn mellan 3 och 8 år. I varje avsnitt läser vi upp en helt unik, ai-genererad saga baserat på lyssnarnas ideér. Förutom spännande godnattsagor så blir det också rolig fakta om olika ämnen. Det släpps ett nytt avsnitt varje vardag.
www.magiskagodnattsagor.se
Available on
Amazon Music Logo
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Hajarnas rymdresa

Magiska GodnattsagorJan 22, 2023

00:00
07:51
Uggh och örnen Fix

Uggh och örnen Fix

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni vara med om ett häftigt experiment nör vi skapar en egen vulkan som sprutar ut lava i studion. När vi har städat upp efter vårt vulkanutbrott får ni veta mer om vulkaner och varför de finns. Sedan är det dags för kvällens saga, som Nilas från Sävedalen har önskat. Den handlar om Uggh, en liten pojke som blir vän med en örn som heter Fix. Tillsammans flyger de över Norge och ser fantastiska platser.  Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via ⁠⁠⁠⁠www.magiskagodnattsagor.se⁠⁠⁠⁠ och följ oss på ⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠.  ⁠⁠⁠⁠Svara gärna på vår enkät⁠⁠⁠⁠ om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar.  Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 30, 202312:44
Rockbandet De Vilda Djuren (Gäst: Dogge Doggelito)

Rockbandet De Vilda Djuren (Gäst: Dogge Doggelito)

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor har vi en mycket speciell gäst: den kända rapparen Dogge Doggelito! Han kommer att rappa en låt som Aida har skrivit och prata om hur det är att ha ett band med sina kompisar. Men det är inte bara musik som står på schemat. Vi får också lära oss allt om spindlar och deras otroliga egenskaper. Dessutom berättar Dogge en sagolik berättelse om Rockbandet De Vilda Djuren, som har blivit önskad av Stina, 6 år från Västervik. Så var beredd på ett magiskt äventyr med rap, spindlar, musik och sagomagi! Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via ⁠⁠⁠www.magiskagodnattsagor.se⁠⁠⁠ och följ oss på ⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠ & ⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠.  ⁠⁠⁠Svara gärna på vår enkät⁠⁠⁠ om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar.  Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 30, 202312:36
Harry Potter och Dollystyle i Pokémon-äventyret


Harry Potter och Dollystyle i Pokémon-äventyret


Ikväll får ni höra en fantasifull crossover-saga där Harry Potter, träffar Dollystyle, den färgstarka och energiska popgruppen från Sverige. Tillsammans hamnar de i en värld där det finns Pokémon överallt! Oliver 5 år och Juni 3 år från Uppsala ligger bakom denna kreativa önskning.  Dessutom så delar Aida med sig spännande fakta om drömmar. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via ⁠⁠www.magiskagodnattsagor.se⁠⁠ och följ oss på ⁠⁠Facebook⁠⁠ & ⁠⁠Instagram⁠⁠.  ⁠⁠Svara gärna på vår enkät⁠⁠ om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar.  Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 28, 202313:20
Levande glaset, potatisen och godisen

Levande glaset, potatisen och godisen

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor överraskar Aida programledarna med sina språkkunskaper när hon byter mellan flera olika språk innan hon genererar ut kvällens saga som är önskad av Lisa, 4 år från Utby.  Sagan handlar om ett levande glas vid namn Gunilla och en levande potatis som heter Magda. De två rivalerna upplever ett magiskt äventyr tillsammans i en berättelse som handlar om rivalitet, vänskap och äventyr mellan oväntade karaktärer. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via ⁠www.magiskagodnattsagor.se⁠ och följ oss på ⁠Facebook⁠ & ⁠Instagram⁠.  ⁠Svara gärna på vår enkät⁠ om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar.  Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt. 
Mar 27, 202310:46
Bollis räddar dagen

Bollis räddar dagen

I dagens avsnitt så är det Lakkie-Bee, 6 år som har önskat en saga om en fotbollsspelare som aldrig lyckas träffa bollen. Med hjälp av sin mamma och sin gosedjurshund Bollis, upptäcker pojken sin alldeles egna unika spelstil. Ai-assistenten Aida delar dessutom med sig av intressanta fakta om teater. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram.  Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar.  Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt. 
Mar 26, 202311:55
Trollkarlen Leo och sommarsnön

Trollkarlen Leo och sommarsnön

Kvällens godnattsaga är en unik och fantasifull berättelse om en dag i Stockholm då det snöade på sommaren, människor flög runt i staden, djur pratade och twerkade, och bussar och bilar åt mat. Allt detta tack vare en busig trollkarl vid namn Leo. Följ med på detta galna äventyr där vi får uppleva en otrolig sommardag i Stockholm med en spännande och magisk vändning. Dessutom delar poddens värdar Niklas och Tobias lite fakta om Kinesiska muren och presenterar ett helt nytt, roligt spel - blåspingis! Vi har lagt upp en video och instruktioner på hur man kan bygga sitt eget blåspingis-spel på våra sociala medier, så följ dem på Instagram och Facebook för mer kul. Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 23, 202311:04
Mysteriet på bondgården (Gäst: Sanna Bråding)

Mysteriet på bondgården (Gäst: Sanna Bråding)

Idag får vi besök av den mångsidiga och begåvade Sanna Bråding som gästar vår podcast. Hon berättar om sitt arbete som skådespelare, författare och mycket mer. Sanna läser upp den spännande sagan "Mysteriet på bondgården" som önskats av 10-åriga Hedvig från Göteborg och 5-åriga William från Nol. Sagan handlar om en gård där alla djuren plötsligt försvinner spårlöst. Följ med Tryn, den nyfikna grisen, när han ger sig ut på en farlig resa för att hitta sina vänner och lösa mysteriet. Dessutom kan ni höra intressant fakta om Stockholm från Aida, poddens AI-assistent. Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 22, 202314:13
Vampyren som tröttnade på att bitas

Vampyren som tröttnade på att bitas

Kvällens godnattsaga är en spännande vampyrsaga inskickad av en ung lyssnare vid namn Charlie, från Hisingen. Aida hjälper till att skapa sagan om vampyren Fräsch som reser runt i världen och biter människor, förvandlar dem till vampyrer och hittar en magisk sten som förvandlar alla tillbaka till människor igen. Sagan är inte så läskig som den låter, utan är anpassad för att passa för barn i alla åldrar. Dessutom kan ni höra intressant fakta om Roblox från Aida, poddens AI-assistent. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 21, 202308:16
Den magnetiska älgen

Den magnetiska älgen

I dagens avsnitt dyker vi in i några fascinerande fakta om björnar innan det blir dags för dagens godnattsaga, önskad av Lo, 4 år från Uppsala. Ni får höra en unik och spännande historia om en älg som åt en magnet, och det äventyr som följer. Kommer älgen att kunna bli av med allt magnetiskt skräp som fastnat i pälsen? Älgen blir fascinerad av magneten och börjar utforska dess krafter, men upptäcker snart att det kan vara farligt att leka med krafter man inte förstår. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 20, 202309:59
Billy och påskharen

Billy och påskharen

I dagens avsnitt av Magiska godnattsagor får vi ett spännande besök av Niklas son, Billy. Han berättar om sitt liv, sina intressen och vad som är skillnaden mellan förskolan och förskoleklass. Vi lär oss även intressanta fakta om fåglar och hur de anpassar sig till olika miljöer och situationer. Sedan tar vi oss an Billys önskesaga - en riktigt busig saga om en påskhare som ställer till det på Billys födelsedagsfest. Hur kommer det gå för Billy och hans vänner att få den busiga påskharen att sluta förstöra festen? Och vad händer när de bestämmer sig för att lura påskharen? Lyssna på avsnittet för att få reda på det! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 19, 202310:39
Åsnan som inte kunde säga tack

Åsnan som inte kunde säga tack

Vi firar 50 avsnitt av Magiska Godnattsagor med en rolig och underhållande saga som kommer att få dig och dina barn att skratta högt. Sagan "Åsnan som inte kunde säga tack" är önskad av Keylin, 6 år och är en charmig historia om en åsna som kämpar med att uttrycka sin tacksamhet på rätt sätt. Dessutom delar poddens värdar Niklas och Tobias lite fakta om bajs. Så om du vill ha en rolig och spännande stund med dina barn innan läggdags, är detta avsnittet för dig! Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 17, 202310:27
Flickan i tv-apparaten

Flickan i tv-apparaten

Dagens avsnitt är inspelat på ett bibliotek och passande nog handlar dagens fakta om just böcker. I kvällens godnattsaga får ni höra sagan "Flickan i tv-apparaten", som var önskad av Irma, en 6-årig flicka från Fritsla. Sagan handlar om en ung flicka vid namn Emily som hamnar inne i en TV-apparat och träffar på sina favoritkaraktärer från olika barnfilmer. Häng med på äventyr så får ni också höra vad som händer när Emily träffar Pippi Långstrump, Pikachu, Sommarskuggan, Paw Patrol och Elsa från Frost! Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 15, 202309:49
En oväntad cykeltur (Gäst: Andreas Magnusson)

En oväntad cykeltur (Gäst: Andreas Magnusson)

I kvällens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra sagan "En oväntad cykeltur", som är önskad av Belle, en 4-årig flicka från Varberg. Sagan handlar om en man som cyklar ute i dåligt väder och upplever en oväntad äventyrlig resa. Avsnittet gästas dessutom av Andreas Magnusson som är engagerad i miljörörelsen Fridays-for-future, som startades 2018 av Greta Thunberg. Andreas läser kvällens saga och passar dessutom på att dela med sig av sina bästa klimattips för att hjälpa till att ta hand om vår planet. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 14, 202309:32
Elefanten i simhallen

Elefanten i simhallen

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den underbara sagan "Elefanten i simhallen". Sagan önskades av en lyssnare vid namn Ariana från Stockholm och handlar om elefanten Ellie som vill lära sig simma. Följ med Ellie när hon ger sig ut på ett spännande och blött äventyr. Dessutom fortsätter vi på vattentemat i kvällens fakta som handlar om hajar. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 13, 202313:15
Spöket i raketen

Spöket i raketen

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den fantasifulla sagan "Spöket i raketen". Sagan önskades av Benjamin och Juno från Kungälv och handlar om spöket Casper som ger sig ut på ett äventyr genom rymden. Följ med Casper när han utforskar en rymdraket och upptäcker nya spännande platser. Dessutom kan ni höra intressant fakta om Pippi Långstrump från Aida, poddens AI-assistent. Glöm inte Aidas uppdrag i avsnittet! Hennes uppdrag är att vi ska slå lyssningsrekord, så ni ska berätta för alla ni känner i förskolan, skolan eller på jobbet om Magiska Godnattsagor. Om alla tipsar alla dom känner, så tror jag vi kanske har chans att slå rekord. Det hade varit toppenskoj om ni vill göra det! Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 12, 202310:33
Superhjältarnas förskola

Superhjältarnas förskola

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra en fantasifull saga önskad av Björnarna på förskolan Pärlan i Kungsängen, Stockholm. Sagans namn är "Superhjältarnas förskola" och handlar om en förskola där alla barn är superhjältar med sina egna speciella krafter. Dessutom får ni lära er lite fakta om bilar från poddens ai-assistent Aida. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 09, 202308:13
Robotarna och potatismoset

Robotarna och potatismoset

I detta avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra en fantasifull saga önskad av Alexander, en 5-årig pojke från Bromma. Sagans namn är "Robotarna och potatismoset" och handlar om robotar som älskar potatismos men inte kan äta det. Vad händer när en robot försöker äta mat? Följ med på ett spännande och roligt äventyr i kvällens saga som handlar om just det. Och så får vi fakta om världens godaste maträtt - pizza! Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 08, 202308:09
Hundarnas hemlighet

Hundarnas hemlighet

I detta avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra en spännande saga önskad av Hugo från Västra Frölunda. Sagans namn är "Hundarnas hemlighet" och handlar om en flock udda hundar som bor i hjärtat av staden och är redo för äventyr. Dessutom får ni lära er lite fakta om Paw Patrol. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 07, 202308:25
Blixten, Kokos och tjuvmössen

Blixten, Kokos och tjuvmössen

I dagens avsnitt av Magiska godnattsagor får vi höra sagan ”Blixten, Kokos och tjuvmössen”. Sagan är önskad av Leonora, 8 år från Larsmo i Finland. Följ med Blixten och Kokos, två kattungar som får superkrafter och räddar världen från "tjuvmöss". Det blir ett spännande och roligt äventyr. Dessutom får ni lära er lite fakta om Finland. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt. 
Mar 06, 202308:05
Farmor bakar tårta och färgar håret samtidigt

Farmor bakar tårta och färgar håret samtidigt

Niklas och Tobias är tillbaka i studion för att bjuda på en underhållande stund för både små och stora lyssnare. Tyvärr har Aida, poddens AI-assistent, gått sönder och kan inte medverka i dagens avsnitt och bröderna tvingas skriva ihop kvällens godnattsaga själva… (eller?) Vi får höra sagan ”Farmor bakar tårta och färgar håret samtidigt”. Sagan är önskad av Stina, 5 år från Linköping. Följ med farmor på hennes roliga och kaotiska dag när hon ska baka en tårta och samtidigt färga sitt hår, vilket leder till en rolig och kaotisk situation. Det blir en saga full av skratt och överraskningar! Dessutom så blir det fakta om podcastens programledare: bröderna Tobias och Niklas. Så sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Svara gärna på vår enkät om Magiska Godnattsagor. Vi vill gärna höra vad ni tycker om vår podcast och hur vi kan göra den ännu bättre för er. Dessutom kommer en person att vinna ett påskägg och en personlig hälsning från Aida som tack för att ni deltar. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 05, 202310:14
Burgaren Börjes matäventyr

Burgaren Börjes matäventyr

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den spännande sagan "Burgaren Börjes matäventyr" önskad av Theodor och Olle, 6 och 3 år från Göteborg! Följ med Börje som lever i rädsla för andra typer av mat och som bestämmer sig för att ge sig ut på en resa för att utforska matens land och upptäcka nya smaker och konsistenser. Dessutom får ni höra intressant fakta om guld från Aida, poddens AI-assistent som även passar på att sjunga en egen sång under avsnittet. Sätt på hörlurarna och följ med på en spännande godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 02, 202308:11
Glenns väg mot toppen

Glenns väg mot toppen

I dagens avsnitt av Magiska godnattsagor får ni höra sagan "Glenns väg mot toppen", som är önskad av Arvid från Skövde. Följ med på resan med den unge pojken Glenn som drömmer om att bli en professionell fotbollsspelare för IFK Magi. Vad kommer att hända när han möter hinder på sin väg till toppen? Dessutom får ni veta intressant fakta om pärlor från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Mar 01, 202307:07
Bus på förskolan

Bus på förskolan

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra godnattsagan "Bus på förskolan" önskad av Bella, 4 år från Göteborg. Följ med Jack och Jill på en magisk natt på förskolan då leksakerna vaknar till liv och leker av sig själva. Det blir en oförglömlig natt med många spännande äventyr och överraskningar. Ni får också lära er mer om enhörningar och deras magiska krafter. Koppla av och lyssna på en underhållande godnattsaga för en god natts sömn. Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 28, 202307:51
Superhjälten Bajskorv

Superhjälten Bajskorv

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den knasiga sagan "Superhjälten Bajskorv" önskad av Viggo, 5 år från Malmö. Följ med på äventyr i Toalettstaden där regnet består av bajs och kiss, och upptäck den unika superhjälten med krafter att driva bort regnet. Dessutom får ni veta intressant fakta om pirater från Aida, poddens AI-assistent. Vi är stolta över att ha Sätila Taco Museum som vår sponsor för dagens avsnitt, tack för att ni stöttar oss i vårt mål att skapa underhållning för barnen! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 27, 202308:18
Enhörningen som hade tråkigt

Enhörningen som hade tråkigt

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den spännande sagan "Enhörningen som hade tråkigt" önskad av Ester, 5 år från Skärhamn och många fler! Följ med enhörningen Star på hennes äventyr för att hitta en plats där hon kan utforska och upptäcka nya saker. Dessutom får ni veta intressant fakta om vikingarna från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 26, 202309:16
Bonusavsnitt - Aida svarar på frågor

Bonusavsnitt - Aida svarar på frågor

Vi har en överraskning till er lyssnare! I vanliga fall brukar vi ta helgledigt, men idag släpper vi ett specialavsnitt av vår podcast Magiska godnattssagor. Vi besvarar frågor från er fantastiska lyssnare, som ni har skickat in till vår ai-assistent Aida. Så var beredda på att höra hennes kloka svar och lär känna henne ännu bättre. Vi hoppas ni kommer att lyssna på detta bonusavsnitt och återvänder nästa vecka för mer magi och godnattssagor! Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på faktatemа på www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Instagram och Facebook. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 24, 202308:48
Giraffen med kort hals

Giraffen med kort hals

I fredagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den gripande berättelsen om "Giraffen med kort hals", önskad av Abbe, 6 år från Umeå. Följ med giraffungen Gifty som känner sig annorlunda på grund av sin korta hals. Trots att hennes vänner försöker hjälpa henne, känner Gifty att hon inte passar in.  Dessutom har vi en spännande utmaning för lyssnarna idag! Vi ska spela upp tre olika ljud som hotas av utrotning och ni ska gissa vad de är. Så, sätt på hörlurarna och var med oss på en underhållande godnattsaga med ett viktigt budskap. Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 23, 202309:29
Rävarnas guldjakt (Gäst: Julia Wiberg)

Rävarnas guldjakt (Gäst: Julia Wiberg)

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsago får vi besök av en speciell gäst, nämligen barnprogramledaren Julia Wiberg, som har lett SVT:s barnprogram Djur med Julia och Spotifys podcast Julias coola djur. Julia skriver också barnböcker och driver en populär och prisbelönt humorpodd om bland annat småbarnslivet tillsammans med Louise "hejhejvardag”. Julia berättar i dagens avsnitt en spännande godnattsaga om ett gäng rävar som är på guldjakt. Sagan är önskad av Märta, 6 år från Aneby i Jönköping. Utöver det så tävlar vi med Julia om konstiga djurläten och får reda på varför ingen har sett lodjursbajs. Aida, poddens AI-assistent, ger oss också intressanta fakta om bläckfiskar. Sätt på hörlurarna och följ med på en spännande godnattsaga! Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på faktatemа på www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Instagram och Facebook. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 22, 202312:08
Dinosaurien som blev allergisk mot blad

Dinosaurien som blev allergisk mot blad

Idag får ni höra den fantastiska historien om dinosaurien Britt, önskad av Fred från Tänndalen. Britt är en mycket speciell dinosaurie som har en märklig allergi mot löv, vilket är hennes favoritmat. Hon bestämmer sig för att ge sig ut på en spännande resa för att hitta en ny matkälla. Vi lär oss även lite intressant om scouterna från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 21, 202307:48
Stjärnan Blinkis resa till solen

Stjärnan Blinkis resa till solen

Idag får ni höra en spännande saga önskad av syskonen Ture och Rut från Göteborg. Följ med stjärnan Blinkis på en farlig resa genom rymden för att möta solen. Kommer Blinkis att lyckas med sin modiga uppgift och vad kommer hen att upptäcka på vägen? Vi firar även semmeldagen i studion, så glöm inte att ha en god semla nära till hands när ni lyssnar på denna fantasifulla godnattsaga. Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 20, 202308:05
Brödet Arne

Brödet Arne

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får vi följa med på ett spännande äventyr med brödlimpan Arne och hans bästa kompis, stekpannan. Arne lever ett människolikt liv i en storstad och kan till och med prata! Men vad händer när Arne och stekpannan beger sig ut på äventyr? Häng med och lyssna på denna magiska godnattsaga som är önskad av Klass 9a på Ursvikenskolan i Skellefteå. Dessutom lär du dig intressanta fakta om bananer från Aida, poddens AI-assistent. Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 19, 202308:49
Den levande grävmaskinen

Den levande grävmaskinen

Dagens godnattsaga handlar om grävmaskinen Alice Skoper som börjar leva på en arbetsplats och är önskad av Kian och Elliot från Mölndal. Dessutom får alla lyssnare ett roligt uppdrag under helgen: att rita en bild på sig själva när de gör något de tycker om. Bilderna ska sedan skickas till Magiska Godnattsagor på Instagram eller Facebook, eller via mail till hej@magiskagodnattsagor.se. Dagens fakta är gitarrer, så sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga och en lärorik stund med Aida, Tobias och Niklas. Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 16, 202307:56
Hästen som ville bli clown

Hästen som ville bli clown

Äntligen torsdag! I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den hjärtliga godnattsagan ”Hästen som ville bli clown”, önskad av Alma, 7 år från Botkyrka. Följ med det lilla fölet Lilly på hennes äventyr där hon drömmer om att bli clown. När hon hittar Cirkus Magi och möter Gizmo, en snäll gammal clown, tar han henne under sina vingar och lär henne allt om yrket. Vi lär oss även lite intressant om fladdermöss från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se och följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 15, 202307:35
Bus-nissen Allan

Bus-nissen Allan

Idag får ni höra den spännande godnattsagan ”Bus-nissen Allan”, önskad av Maximus och Saga, 8 och 6 år från Göteborg. Följ med Allan på hans äventyr då han lämnar sin magiska skog och hamnar i ett mysigt litet hus med en familj, försöker hjälpa till med sysslor, men också ställer till med kaos i byn. Dessutom berättar Aida, poddens AI-assistent, spännande fakta om katter. Vi tänkte att ni kanske också vill fråga Aida något? Ni kanske undrar något om hur hon fungerar? Eller hur något djur låter? Eller kanske vilket som är världens högsta torn? Hon vet det mesta, så det är bara att fråga på så kommer svaren i ett kommande avsnitt. Ta hjälp av en vuxen och skicka in alla era frågor till oss, antingen via hej@magiskagodnattsagor.se, hemsidan eller våra sociala medier. Följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 14, 202307:56
Enhörningen Fluff-Gos

Enhörningen Fluff-Gos

I dagens avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra en härlig och rolig godnattsaga om enhörningen Fluff-gos jakt på en stor pöl fylld med godis och regnbågar. Noelia från Älvängen har önskat denna saga och vi hoppas att den kommer att göra hennes och er kväll extra speciell. Idag firar vi också alla hjärtans dag i studion och passar på att lära er lite om pussar. Sätt på hörlurarna och följ med Fluff-gos på en spännande resa och skicka gärna in era önskemål om vad ni vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se Följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 13, 202308:16
Det rosa slottets vakthundar

Det rosa slottets vakthundar

Idag har vi en spännande saga för er - ”Det rosa slottets vakthundar”, önskad av Lilo, 4 år gammal från Nacka. Följ med på en äventyrstur tillsammans med prinsessan Abbelina och hennes vakthundar där de skyddar det vackra rosa slottet från en lömsk tjuv som försöker stjäla rikets skatter. Dessutom lär du dig intressanta fakta om tänder från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med på en spännande godnattsaga! Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se Följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 12, 202308:10
Den trollande Pandan Po

Den trollande Pandan Po

I veckans sista avsnitt av Magiska Godnattsagor får ni höra den roliga godnattsagan "Den Trollande Pandan Po" som är önskad av Lima, 7 år från Uttran i Botkyrka kommun. Följ med på Pandan Pos äventyr där han utför magi och lever livet till fullo i en bambuskog i Kina. Dessutom får ni lära er lite intressant om skateboard från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Skicka gärna in ditt önskemål om vad ni vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se. Följ oss på Facebook och Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 09, 202305:52
Nyckelpigan utan prickar (Gäst: Ida On)

Nyckelpigan utan prickar (Gäst: Ida On)

Dagens avsnitt bjuder på en speciell gäst, nämligen TV-personligheten och musikalartisten Ida On, som barnen känner igen från sommarsändningarna. Ida berättar en spännande godnattsaga om en annorlunda nyckelpiga vid namn Kiki, önskad av Milla, 5 år från Ystad.  Utöver det, tävlar Ida och vi i studion, och hon delar sina upplevelser om att träffa Sommarskuggan och få skuggslem bakom öronen. Aida, poddens AI-assistent, ger oss också intressanta fakta om bin. Sätt på hörlurarna och följ med på en spännande godnattsaga!  Skicka gärna in ditt önskemål om vad du vill höra i nästa avsnitt eller förslag på faktatemа på www.magiskagodnattsagor.se  Följ oss på Facebook och Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 08, 202311:58
Nappen och traktorn

Nappen och traktorn

Idag tar vi med er på resa med en liten pojke vid namn Timmy i "Nappen och Traktorn". Historien är önskad av Alfred, 4 år från Göteborg och handlar om Timmys upptäcktsfärd där han möter olika arbetsfordon och lär sig vikten av att släppa sin älskade napp. Samtidigt får vi lära oss lite intressanta fakta om ägg, då det firas äggahalvans dag i studion. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Skicka gärna in ditt önskemål om vad ni vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se. Följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 07, 202306:09
Hunden och spindeln

Hunden och spindeln

I dagens avsnitt av Magiska godnattsagor får ni höra den spännande godnattsagan "Hunden och spindeln" som är önskad av Vera, 5 år från Mora. Följ med på äventyret med Hanna, en envis hund som jagar en stor svart spindel och plötsligt försvinner från jordens yta till en dimension fylld av spindlar. Dessutom får ni lära er lite intressant fakta om IKEA från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Skicka gärna in ditt önskemål om vad ni vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se. Följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 06, 202307:29
Trims ovanliga bil

Trims ovanliga bil

I dagens avsnitt av Magiska godnattsagor tar vi er med på en rolig historia om Trim och hans ovanliga bil, som har blivit önskad av Harry, 6 år från Göteborg. Följ med Trim som bor i en liten stad vid namn Hjulberga och som har byggt en bil som inte har några hjul, vilket har väckt stort intresse i staden. Under avsnittet kommer ni också att få veta lite intressant fakta om delfiner från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Skicka gärna in ditt önskemål om vad ni vill höra i nästa avsnitt eller förslag på fakta teman på www.magiskagodnattsagor.se. Följ oss på Facebook & Instagram. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 05, 202307:51
T-Rex och hans skateboard

T-Rex och hans skateboard

I dagens avsnitt åker Tobias och Niklas på semester så Magiska Godnattsagor leds av Charlie, en 13 årig praktikant med programledardrömmar. Lyssna och ge Charlie massa pepp! Dessutom så får ni höra den roliga godnattsagan "T-Rex och hans skateboard" som är önskad av Sixten, 6 år från Trollhättan, Sigge, 3 år från Västra Frölunda och Siri, 11 år från Karlskoga. Dessutom får ni veta lite intressant fakta om godis från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 02, 202309:16
Gudrun - Göteborgs beskyddare

Gudrun - Göteborgs beskyddare

Lyssna på den actionfyllda godnattsagan "Gudrun - Göteborgs beskyddare" som är önskad av Ebbe, 3 år från Göteborg. Under äventyret får ni höra om Gudrun, en superhjälte som räddar stan från glasstjuvar. Dessutom får ni veta lite intressant fakta om gurkor från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Feb 01, 202307:59
Den stammande kungen

Den stammande kungen

Idag spelas det Minecraft för fullt i studion. Dagens sagoönskare är Arvid, 5 år från Hedemora som vill höra en saga om Kungen Osagt som inte kunde säga klart en mening och så ska han gilla film. Följ med kungen på ett roligt och knäppt äventyr. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 31, 202307:42
Svampriket i brand

Svampriket i brand

I dagens avsnitt gör Super Mario entré i våra godnattsagor då får ni höra den actionfyllda godnattsagan "Svampriket i brand" som är önskad av Elton, 4 år från Mölndal, Malte 4,5 år från Mariestad och Melvin 3 år från Göteborg. Följ med på äventyret med Super Mario, Yoshi och barnen som räddar svampriket från Bowser som satt svampriket i lågor. Dessutom får ni veta lite intressant fakta om Lego från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 30, 202309:19
Frost: Den flygande isbjörnen

Frost: Den flygande isbjörnen

Äntligen måndag och dags för ett nytt avsnitt av Magiska godnattsagor. Idag får ni höra den spännande godnattsagan ”Frost: Den flygande isbjörnen" som är önskad av Klara, en nioårig tjej från Göteborg. Följ med på äventyret där en modig flygande isbjörn krockar med ett moln av sockervadd. Dessutom får ni veta lite intressant fakta om rävar från Aida, poddens AI-assistent som dagen till ära har fått en ny, lite vänligare röst. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 29, 202309:05
George och vattenballongerna

George och vattenballongerna

I veckans sista avsnitt av Magiska godnattsagor får ni höra den roliga godnattsagan "Giraffen George och vattenballongerna" som är önskad av Loui, 6 år från Hammarö. Följ med på äventyret med Giraffen George som kastar vattenballonger på torget. Dessutom får ni veta lite kul fakta om tacos. Aida, poddens AI-assistant ger också barnen ett uppdrag om att måla en bild av hur ni tror hon ser ut. Skicka in bilden till oss via Facebook eller Instagram. Det går också bra att maila bilden till oss, maila då till hej@magiskagodnattsagor.se

Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt
Jan 26, 202308:02
Rubys räddning

Rubys räddning

I dagens avsnitt får ni höra den äventyrliga godnattsagan "Rubys räddning" som är önskad av Agnes, en fyraårig flicka från Göteborg. Följ med på äventyret med huvudkaraktären Ruby, en livs levande kanonkula som ger sig av på piratäventyr. Dessutom får ni veta lite spännande fakta om filmen Frost från Aida, poddens AI-assistent. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se 

Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt
Jan 25, 202307:35
Mumis och fågelkungen

Mumis och fågelkungen

Dagens avsnitt av Magiska godnattsagor handlar om Mumis och fågelkungen. Sagans huvudkaraktär, Mumis, är en människa som bor i en myrstack och äter fåglar. Godnattsagan är önskad av Hugo, en treårig pojke från Västerås. Dessutom kommer vi att få veta lite fakta om Big Bang, världens allra första katastrofala händelse. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Eller ge förslag på fakta teman. Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se 

Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 24, 202308:24
Sengångarnas semester

Sengångarnas semester

I avsnitt 12 av Magiska godnattsagor får ni höra den roliga godnattsagan "Sengångarnas semester" som är önskad av Evald, 5 år från Stockholm. Följ med på äventyret med Baron von Stump, Busifer och Lingonblomma. Dessutom får ni veta lite kul fakta om pruttar. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga. Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se 

Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 23, 202307:42
Hajarnas rymdresa

Hajarnas rymdresa

I dagens avsnitt av Magiska godnattsagor får ni höra sagan "Hajarnas rymdresa" som är önskad av Kaylie, 3,5 år från Göteborg. Följ med på en fantastisk resa med rymdraketer, stjärnor och hajar! Dessutom delar Aida, poddens AI-assistent, med sig av intressanta fakta om pyramider. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se 

Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 22, 202307:51
Regnbågsbron

Regnbågsbron

I veckans sista avsnitt från Magiska godnattsagor blir det äntligen dags för en godnattsaga om enhörningar och dessutom blir det en liten fredagsintervju med Aida. Kvällens sagan är önskad av Olivia, 3 år från Partille. Poddens AI-assistent Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om månen. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Trevlig lyssning Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 19, 202310:03
Det brinner i Valos mun!

Det brinner i Valos mun!

I dagens avsnitt blir det fakta om brännässlor och avsnittets godnattsaga är ett riktigt borsta tänderna äventyr. Sagan är önskad av Boel, 3 från Göteborg och sagan heter Det brinner i Valos mun. Trevlig lyssning! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se. Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 18, 202308:31
När morfar kissar på sig, börjar äventyret

När morfar kissar på sig, börjar äventyret

I dagens avsnitt får ni höra sagan När morfar kissar på sig, börjar äventyret. Sagan är önskad av Olle, 5 år från Västerås. Dessutom berättar poddens AI-assistent Aida spännande fakta om naturens underverk. Trevlig lyssning! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 17, 202309:34
Dr Bajskorvs äventyr i toaletterna

Dr Bajskorvs äventyr i toaletterna

Magiska godnattsagor bjuder idag på en rolig och knasig saga i Dr Bajskorvs äventyr i toaletterna. Äventyret är önskat av Oliver, 6 år och Philip, 3 år från Åkersberga. Följ med Dr Bajskorv på hans äventyr i toaletterna där han hamnar helt vilse och möter roliga och märkliga varelser. Poddens AI-assistant Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om djur. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 16, 202309:32
Den magiska snögrottan

Den magiska snögrottan

Idag tar vi med er på ett vinteräventyr i godnattsagan Den magiska snögrottan. Tage, 6 år från Göteborg, önskade sig att få höra den här sagan om två barn som firar jul i Sälen och bygger en snögrotta som förvandlas varje natt. Följ med på deras äventyr i den magiska grottan och upplev spänning och julstämning. Poddens AI-assistant Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om Triceratops. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Vad vill du att nästa saga ska handla om? Skicka in ditt förslag via www.magiskagodnattsagor.se Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 15, 202309:44
Kapten Kruds äventyr

Kapten Kruds äventyr

Magiska godnattsagor tar oss idag med på ett piratäventyr med Kapten Krud! Noa, 5 år från Örebro, önskade sig att få höra den här sagan och vi hoppas att du också gillar den. Följ med Kapten Krud på hans äventyr till havs där han möter svåra utmaningar och skatter. Poddens AI-assistant Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om fotboll. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 12, 202308:25
Sagan om häxan och kristallen

Sagan om häxan och kristallen

Magiska godnattsagor bjuder idag på sagan om häxan och kristallen, en saga önskad av Familjen Hjulström från Arvika. Följ med på häxans resa för att hitta den magiska kristallen och upplev spänning och äventyr. Poddens AI-assistant Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om igelkottar. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 11, 202307:29
Rymdäventyr med Pokemons i rymden

Rymdäventyr med Pokemons i rymden

Idag tar Magiska godnattsagor oss med på ett riktigt rymdäventyr med Pokemons! Frida, 6 år från Göteborg, önskade sig att få höra den här sagan och vi hoppas att du också gillar den. Följ med Pokemons på deras äventyr i rymden där de möter nya vänner och utmaningar. Poddens AI-assistant Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om just Pokemons. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 10, 202308:10
Råttan Rufus som vill bli riddare

Råttan Rufus som vill bli riddare

Magiska godnattsagor bjuder idag på sagan om Rufus, den lille råttan som drömmer om att bli riddare. Elin, 4 år från Lund, önskade sig att få höra den här sagan och vi hoppas att du också gillar den. Följ med Rufus på hans äventyr fyllt av mod och hjältedåd. Poddens AI-assistant Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om glass. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 09, 202307:57
Tomten som blev allergisk mot snö

Tomten som blev allergisk mot snö

Magiska godnattsagor presenterar det första avsnittet - Tomten som blev allergisk mot snö! Alve, 7 år från Borås, önskade sig att få höra den här sagan och vi hoppas att du också gillar den. Följ med Tomten på hans äventyr till Spanien där han får bot på sin allergi mot snö. Poddens AI-assistent Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om ormar. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga! Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se. Vi ser fram emot att höra från dig! Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.
Jan 08, 202308:26
Trailer Magiska Godnattsagor

Trailer Magiska Godnattsagor

Välkomna till Magiska Godnattsagor, en spännande och rolig podd för barn mellan 3 och 8 år. Vi kommer i varje avsnitt läsa upp en helt unik, ai-genererad saga baserat på lyssnarnas ideér. Vad är egentligen ai? Jo, det står för artificiell intelligens, och man kan lite förenklat förklara det som en programvara som lärt sig att tänka som en människa. Vi matar in barnens önskemål och ideér, och datorn hittar helt enkelt på en godnattsaga utifrån det åt oss! Förutom spännande godnattsagor så blir det också rolig fakta om olika ämnen, givetvis anpassade för målgruppen. Med Magiska godnattsagor hoppas vi kunna ge barn och föräldrar en mysig, spännande och lärorik avslutning på dagen. Vi hörs varje vardag! www.magiskagodnattsagor.se
Dec 26, 202201:07