Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sindikalni podcast

Sindikalni podcast

By Maja Sever

U Sindikalnom podcastu razgovarat ćemo i dijeliti s vama informacije, prijedloge i stavove o zaštiti radničkih i profesionalnih prava u medijima, položaju novinara i novinarki, zaštiti njihove sigurnosti i njihovog prava na rad i slobodu govora. Predstavit ćemo naše inicijative, projekte, zahtjeve i ideje, razgovarat ćemo s ljudima koji se bore za bolje, snažnije novinarstvo i zaštitu radničkih prava. Sindikat novinara Hrvatske nastavlja borbu. Kako i zašto poslušajte u našem sindkikalnom podkastu!
Currently playing episode

Lokalni mediji za bolje društvo!

Sindikalni podcastJan 24, 2022

00:00
18:42
U Sindkalnom podcastu Borka Rudić o medijima u BiH

U Sindkalnom podcastu Borka Rudić o medijima u BiH

Naša gošća danas je Borka Rudić iz Udruženja BH novinari.

Borka je počela je raditi kao novinarka 1985. godine kao dopisnica Radio Sarajevo  i Večernjeg lista iz Zagreba. U razdoblju od 1992. do 1995. radila je kao ratnna izvjestiteljica Nakon rata nastavlja kao novinarka i urednica, povezivala je izbjegličke radio stanice u Europi, Od 2005. aktivna je u Udruženju BH novinari.

Povezuje nas projekt Lokalni mediji za bolje društvo, a na jačanju neovisnosti lokalnih medija počeli smo surađivati preko zajedničke izjave koju je prihvatila Skupština Europske federacije novinara. 

Borka Rudić objašnjava kakva je situacija s lokalnim medijima u Bosni i Hercegovini, kakva zakonska regulativa, a kakva je situacija na terenu?

Našu borbu za bolje i sigurnije nastavljamo zajedno, aktivnosti možete popratiti i na facebook stranici Lokalni mediji za bolje društvo, a mi nastavljamo dalje i s našim sindikalnim podcastima. Hvala što nas pratite.

Feb 10, 202230:48
Branko Mijic u Sindikalnom podcastu

Branko Mijic u Sindikalnom podcastu


Moj gost danas je Branko Mijic, čovjek koji je u novinarstvu vise od 40 godina. U Novom listu prošao je sve poslov - od lektora do glavnog urednika Novog Lista. Posljednjih godina suradjivali smo i sindikalno pokušavajući se izboriti za neka prava novinara. Na žalost dogadjanja u novom listu pokazala su nam kako je krhka zaštita novinarskih prava. S Brankom Mijicem moglabih razgovarati o novinarstvu satima, poslušajte ovih 30 minuta.
Feb 05, 202229:16
Razgovor sa Sanjom Mikleusevic Pavic

Razgovor sa Sanjom Mikleusevic Pavic

Sanja Mikleusevic Pavic je novinarka, predsjednica Središnjeg odbora HND-a i ogranka pri HTV-u. Sanja je moja kolegica s kojem sam išla u mnoge bitke i opet bih. Razgovaramo o javnoj televiziji, napadima na novinare, zlostavljanju novinarki… sa zaključkom #novinarstvonedamo
Jan 26, 202218:20
Lokalni mediji za bolje društvo!

Lokalni mediji za bolje društvo!

O vaznosti lokalnih medija, problemima s kojima se suočavaju novinari i novinarke lokalnih medijima, prijedlozima za jačanje njihove neovisnosti poslušajte novinara Matka Saltarica, medijsku stručnjakinju Helenu Popovic, predsjednika HND-a Hrvoja Zovka te kolegice i kolege Ružu Orešković i Šamana i Ifku poznate zagrebačke radijske voditelje. Predstavljamo i projekt koji provodimo u suradnji s kolegama i kolegicama iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Cilj projekta Lokalni mediji za bilje društvo je zajednickim aktivnostima ojačati neovisnost lokalnih medija i graditi zajedničke strateške politike kojima ćemo osigurati njihov rad.
Jan 24, 202218:42
Sindikalni podcast

Sindikalni podcast

U Sindikalnom podcastu razgovarat ćemo i dijeliti s vama informacije, prijedloge i stavove o zaštiti radničkih i profesionalnih prava u medijima, položaju novinara i novinarki, zaštiti njihove sigurnosti i njihovog prava na rad i slobodu govora. Predstavit ćemo naše inicijative, projekte, zahtjeve i ideje, razgovarat ćemo s ljudima koji se bore za bolje, snažnije novinarstvo i zaštitu radničkih prava. Sindikat novinara Hrvatske nastavlja borbu. Kako i zašto poslušajte u našem sindkikalnom podcastu!
Slušamooo se.
Jan 19, 202200:47