Skip to main content
Spotify for Podcasters
Malinca Čvek ob Matchi

Malinca Čvek ob Matchi

By Nastja Kramer

Čvek ob matchi je osvežen Malincin podkast, v katerem ob skodelici matche z zanimivimi gosti klepetam Malinca Nastja. Dotikamo se raznolikih tem, ki vključujejo vse od psihologije, potovanj, otrok in vzgoje pa do življenjskih zgodb ljudi, ki navdihujejo. Naj Čvek ob matchi navdihne tudi tebe …
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

19. Tjaša Kokalj Jerala - Iskreno o zasebnem življenju, poslu in vlogi mame dvojčic

Malinca Čvek ob MatchiJul 27, 2021

00:00
39:41
#3 Boj s tesnobo | Maša Golob

#3 Boj s tesnobo | Maša Golob

Na Čvek ob Matchi sem povabila glasbenico, ki je bila ena prvih, ki je v Slovenijo na velike odre pripeljala električno violino. To je Maša Golob, priznana slovenska violinistka, poseben preboj v njeni prepoznavnosti pa je pomenil nastop v oddaji Slovenija ima talent. Govorili o tem, kako je biti glasbenik v Sloveniji. Pa ne samo o tem. Maša se je namreč srečala s težavo, o kateri se veliko premalo govori, človeka pa lahko praktično onesposobi. To je tesnoba … Po poslušanju podkasta se lahko z nama povežeš tudi na Instagramu: ►https://www.instagram.com/malincanastja/ ►https://www.instagram.com/massaviolinist/ Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja.kramer@malinca.si.
Mar 24, 202334:21
#2 Nega kože pod drobnogledom | Tajka Selan

#2 Nega kože pod drobnogledom | Tajka Selan

Na Čvek ob matchi sem povabila Tajko Selan, ki je svoje poslanstvo našla v kozmetiki, večina pa jo najbolje pozna po imenu Cosmedoc, saj na svojem blogu in Instagram profilu razbija kozmetične mite in deli svoje znanje ter tudi testira izdelke, kar marsikomu olajša izbiro … Tajka je pred kratkim postala soavtorica prvega slovenskega kozmetičnega priročnika Živjo, lepa koža, tokrat pa sva kozmetične mite razbijali skupaj. Moram priznati, da se s Tajko glede naravnih sestavin morda ne strinjava čisto v vseh pogledih … A vsekakor je velika zakladnica znanja in najin pogovor zato toliko bolj zanimiv. Po poslušanju podkasta se lahko z nama povežeš tudi na Instagramu: ►https://www.instagram.com/malincanastja/ ►https://www.instagram.com/cosmedoc.si/ Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja.kramer@malinca.si.
Feb 19, 202339:04
#1 Potovanja z otroki | Jasna Žaler Culiberg

#1 Potovanja z otroki | Jasna Žaler Culiberg

Dobrodošli v svežem Malincinem podkastu Čvek ob matchi. Prva gostja Čveka ob matchi je ženska, ki jo lahko opišem samo z eno besedo: Pogumna. To je Jasna Žaler Culiberg, poslovna ženska, ki jo poznamo po podjetju Minicity, a je veliko več kot le to ... Jasna je namreč mamica, saj imata skupaj s partnerjem kar 5 otrok, ki jih skoraj vedno vzameta tudi na svoja potovanja. In verjemi mi – ta potovanja niso kar tako, saj se je že zgodilo, da so sredi džungle obtičali brez vode in hrane … Toda brez skrbi, z Jasno sva govorili o tem, zakaj potovanja z otroki v resnici niso noben bavbav ter zakaj je še najlažje potovati z dojenčkom. Po poslušanju podkasta se lahko z nama povežeš tudi na Instagramu: ► https://www.instagram.com/malincanastja/ ►https://www.instagram.com/2many4granny/ Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja.kramer@malinca.si. 
Jan 26, 202340:12
33. Ginekologinja dr. Ksenija Šelih Martinec - najpogostejše ginekološke težave

33. Ginekologinja dr. Ksenija Šelih Martinec - najpogostejše ginekološke težave

Ksenija Šelih Martinec je specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica Kalliste medicinskega centra. Je članica pomembnih ustanov, kakršno je Evropsko združenje za estetsko ginekologijo, hkrati pa je dobitnica številnih certifikatov in mednarodna predavateljica na področju ginekologije in estetske ginekologije. Je tudi ena izmed prvih ginekologinj na svetu, ki je začela uporabljati laser za zdravljenje različnih ženskih težav. Pravi, da ima rada žensko energijo, zato jo delo z ženskami osrečuje. S Ksenijo sva se že pogovarjali o nosečnosti in o pregledih med njo ter o telesu po porodu, v tokratni epizodi pa sva spregovorili o najpogostejših ginekoloških težavah. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Dec 08, 202222:59
32. Suzana Veselič Priselac - Montessori vzgoja

32. Suzana Veselič Priselac - Montessori vzgoja

Suzana Veselič Priselac je sicer magistrica poslovnih ved, ki pa se je z rojstvom svojih dvojčkov Eve in Žana podala na pot posebne vrste pedagogike. Pridobila je namreč diplomo Montessori pedagoga na Montessori inštitutu v Ljubljani, saj je od vzgoje želela nekaj več. Danes vodi varstvo otrok Montessori Ajda, kjer ponuja celotni pristop in podporo pri razvoju otrok. Montessori vzgojo dopolnjuje tudi z znanji kineziologije, integracije refleksov in z ritmičnim gibanjem. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Nov 18, 202222:25
31. Ginekologinja dr. Ksenija Šelih Martinec - žensko telo po porodu

31. Ginekologinja dr. Ksenija Šelih Martinec - žensko telo po porodu

Ksenija Šelih Martinec je specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica Kalliste medicinskega centra. Je članica pomembnih ustanov, kakršno je Evropsko združenje za estetsko ginekologijo, hkrati pa je dobitnica številnih certifikatov in mednarodna predavateljica na področju ginekologije in estetske ginekologije. Je tudi ena izmed prvih ginekologinj na svetu, ki je začela uporabljati laser za zdravljenje različnih ženskih težav. Pravi, da ima rada žensko energijo, zato jo delo z ženskami osrečuje. Želi si, da bi vsaka ženska začutila svojo notranjo moč in v njej zares uživala. In pri tem jim s svojim delom tudi pomaga. Nekaj epizod nazaj sva se pogovarjali o nosečnosti in o pregledih tekom le-te. Danes pa se bova pogovarjali o telesu po porodu in težavah, ki nas po porodu pogosto doletijo. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Oct 25, 202224:19
30. Pediatrinja Lea Vodušek Reberšak - atopijski dermatitis

30. Pediatrinja Lea Vodušek Reberšak - atopijski dermatitis

Za Leo Vodušek bi lahko rekli, da je vsestranska ženska. Zanima jo vse od fotografije, osebne rasti pa do športa. Lea pa je predvsem – kot pravi sama – zadovoljna zdravnica za otroke. Zaposlena je v Zdravstvenem domu Velenje v Šolskem in predšolskem dispanzerju. Njene strokovne objave so bile objavljene tudi v ZDA in Indiji, teme, ki jih rada obravnava, pa so mozoljavost, prekomerna teža pri otrocih, zdrav življenjski slog in atopijski dermatitis. Njena povezava z atopijskim dermatitisom pa sega veliko dlje kot le profesionalno. Je namreč mamica in njen sin se že od 12. meseca spopada z atopijskim dermatitisom. Bolezen ji je torej poznana zelo od blizu in s tem tudi fizični in psihološki vpliv na celo družino.  Lea je za morebitna vprašanja dosegljiva na moja.zdravnica@gmail.com. Meni pa lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si, spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Sep 29, 202234:11
29. Matic Novak - vse o ADHD motnji pozornosti

29. Matic Novak - vse o ADHD motnji pozornosti

Matic Novak je tisti fant, ki smo ga spoznali preko njegovih viralnih videov o anksioznosti in ADHD-ju oz. motnjah pozornosti. In je tisti fant, ki ga je življenje za trenutek ustavilo in spremenilo njegove načrte. Po prometni nesreči, ki jo je kot reševalec doživel na nujni službeni vožnji z motorjem, je moral poiskati novo pot, a tudi na tej poti še vedno pomaga drugim. Tudi tako, da ozavešča o težavah, kot je ADHD. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Jul 18, 202247:31
28. Logopedinja Nina - razvoj govora pri otrocih

28. Logopedinja Nina - razvoj govora pri otrocih

Nina Šantej je magistra profesorica logopedije in surdopedagogike, ki jo na spletu najdemo pod preprostim imenom logopedinja Nina. Nina je tudi sama mamica, njen cilj pa je, da skozi zabavo, smeh in igro v vsak dan vplete pomembne trike za govorni in komunikacijski razvoj otrok. Zagovarja individualni pristop in celostno obravnavo, ki poleg govora vključuje vsa področja razvoja. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Jun 24, 202243:33
27. Psihologinja Petra Škabar - težave in pomoč pri mentalnem zdravju

27. Psihologinja Petra Škabar - težave in pomoč pri mentalnem zdravju

Petra Škabar je diplomirana psihologinja, študirala pa je tudi kognitivno-vedenjsko svetovanje in terapijo. Že precej mlada se je seznanila s podjetništvom, saj je že pri osemnajstih imela svoje podjetje z oblačili, še vedno pa se ukvarja z marketingom. Je tudi soustanoviteljica Rotaract kluba Feniks in pa manekenka. Na Instagramu vodi stran Izpovedi mentalnega zdravja, kjer poskuša približati vse, kar je povezano z mentalnim zdravjem. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja. 
Apr 01, 202234:28
26. Pedosana - vse o gibalnem razvoju dojenčkov

26. Pedosana - vse o gibalnem razvoju dojenčkov

Za imenom Pedosana stojita ustanoviteljici Janja in Vesna, ki sta se leta 2012 pogumno podali na pot raziskovanja gibalnega razvoja dojenčkov in otrok. Danes je Pedosana strokovno podkovana ekipa, ki je na podlagi strokovnega znanja, dolgoletnih izkušenj in sodelovanja z nevrofizioterapevti razvila odlične in unikatne programe, ki staršem omogočajo, da svojim otrokom ponudijo najboljši uvod v življenje. Z znanjem in zavedanjem, kako pomemben je zgodnji gibalni razvoj, lahko resnično razvijemo otrokov gibalni potencial in mu damo najboljšo popotnico za življenje. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Mar 24, 202230:08
25. Ginekologinja dr. Ksenija Šelih Martinec - vse o ginekoloških pregledih med nosečnostjo

25. Ginekologinja dr. Ksenija Šelih Martinec - vse o ginekoloških pregledih med nosečnostjo

Ksenija Šelih Martinec je specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica Kalliste medicinskega centra. Je članica pomembnih ustanov, kakršno je Evropsko združenje za estetsko ginekologijo, hkrati pa je dobitnica številnih certifikatov in mednarodna predavateljica na področju ginekologije in estetske ginekologije. Je tudi ena izmed prvih ginekologinj na svetu, ki je začela uporabljati laser za zdravljenje različnih ženskih težav. Pravi, da ima rada žensko energijo, zato jo delo z ženskami osrečuje. Želi si, da bi vsaka ženska začutila svojo notranjo moč in v njej zares uživala. In pri tem jim s svojim delom tudi pomaga. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Feb 18, 202230:14
24. Nutricionistka Mojca Cepuš - najučinkovitejša dieta, kalorični deficit in izločevanje živil iz jedilnika

24. Nutricionistka Mojca Cepuš - najučinkovitejša dieta, kalorični deficit in izločevanje živil iz jedilnika

V Malinco sem povabila eno najbolj priznanih slovenskih prehranskih strokovnjakinj, certificirano nutricionistko Mojco Cepuš, ki se že 15 let profesionalno ukvarja s svetovanjem o prehrani in hujšanju. Rezultati pri njenem delu kažejo na to, da svoje področje resnično obvlada. Skupaj bova razbijali mite o hujšanju in odgovorili na vprašanja, kot so: katera dieta je najbolj učinkovita, ali je treba katera živila izločiti, je kalorični deficit res nujen in kaj to sploh pomeni, se moramo res odpovedati sladkorjem, ogljikovim hidratom ali pa maščobam kot trdijo nekateri … Skratka – gre za res uporabne informacije, ki nam bodo vsem zagotovo pomagale na poti do zdravega telesa in lepe postave. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Jan 04, 202237:32
23. Eva Birsa - mamica dveh in lastnica blagovne znamke Evitas

23. Eva Birsa - mamica dveh in lastnica blagovne znamke Evitas

Eva Birsa je mlada podjetnica, nekoč študentka arhitekture, danes direktorica podjetja Evitas, kjer najdemo vse za dojenčke, malčke in njihove starše. Poleg tega, da ji lahko rečemo mama podjetja Evitas, je tudi mamica dvema malčkoma, ki sta na nek način tudi tisti prvi razlog, da je spletna trgovina Evitas sploh zaživela. Evino uspešno krmarjenje med podjetjem in družino je marsikomu za zgled in priča o tem, da se z močno voljo da prav vse. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Dec 17, 202123:01
22. Moja babica Nastja Pavel - priprava na poporodno obdobje

22. Moja babica Nastja Pavel - priprava na poporodno obdobje

Za imenom Moja babica se skriva Nastja Pavel, ki se je specializirala na področju babištva. Je diplomirana babica in magistrica zdravstvene nege, pa tudi doktorska študentka pedagogike. Meni, da sta priprava na porod in starševstvo v nosečnosti zelo pomembna, da porod dobro steče, predvsem pa, da se starši uspešno znajdejo v svojih novih življenjskih vlogah. V podcastu sva govorili o poporodnem obdobju, kako se nanj pripraviti, kaj se dogaja s telesom novopečene mamice ter katere so najpogostejše težave, ki jih lahko pričakujemo. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Nov 12, 202139:50
21. Adrijana Dimec - mamica, žena profesionalnega športnika in podjetnica

21. Adrijana Dimec - mamica, žena profesionalnega športnika in podjetnica

Adrijana Dimec je blogerka, podjetnica z lastno blagovno znamko Méra Collection in tudi žena ter mamica dečka in majhne deklice. Je ženska, ki sledi svojim sanjam in jih tudi uresničuje. Adrijana dokazuje, da se vse da, četudi imaš doma dva majhna otroka in kup obveznosti, ki jih s sabo prinese prepoznavnost v javnosti. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Oct 20, 202128:50
20. Sanja Grohar - Boj z anksioznostjo, življenje v Londonu in vloga mamice

20. Sanja Grohar - Boj z anksioznostjo, življenje v Londonu in vloga mamice

Sanjo Grohar je leta 2005 osvojila naziv Miss Slovenije. Kasneje se je odločila za pevsko kariero, bila pa je tudi televizijska voditeljica. Uspešna manekenka ima tudi precej izkušenj z življenjem v tujini, danes pa je mamica, ki se posveča svojemu sinčku Nicolaiu. Njen Instagram profil vztrajno raste, ima pa danes tudi svojo modno znamko oblačil They call me bam bam. V podcastu mi je zaupala kako se je spopadala z anksioznostjo ter kako ji je vloga mlade mami pri tem pomagala. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Aug 17, 202137:06
19. Tjaša Kokalj Jerala - Iskreno o zasebnem življenju, poslu in vlogi mame dvojčic

19. Tjaša Kokalj Jerala - Iskreno o zasebnem življenju, poslu in vlogi mame dvojčic

Tjaša Kokalj Jerala je manekenka, modna stilistka, blogerka in voditeljica. Mnogi se spominjamo njene zmage na Miss Universe leta 2007. Lastnica dveh prikupnih kužkov zase pravi da je stroga mami. Po prezgodnjem porodu se je za nekaj časa posvetila le materinstvu, danes pa se mami dvojčič posveča predvsem Instagramu ter pisanju člankov za različne modne revije. Z mano pokukaj v njen vsakdan. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Jul 27, 202139:41
18. Alenka Trogrlič (Youtuberka) - Kako uspeti na YouTubu in kako živeti od Youtuba

18. Alenka Trogrlič (Youtuberka) - Kako uspeti na YouTubu in kako živeti od Youtuba

Alenka je youtuberka, ampak ne čisto klasična youtuberka. Na svojem kanalu se namreč ukvarja z nevsakdanjimi temami, kot so umori, strašljive reči, pogrešane osebe, teorije zarote – skratka srhljivo, misteriozno, mistično in drugačno. Velikokrat vključuje tudi teme, namenjene mladim. To so teme, ki govorijo o spolnosti, odraščanju in različnih izkušnjah na spletu, ki je danes velik del življenja nas vseh. V pogovoru mi je zaupala kakšni so bili njeni prvi youtube koraki ter kaj svetuje vsem, ki se nanjo obrnejo z željo postati nova youtube zvezda. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Jun 22, 202130:04
17. Tjaša in Robi (Vrt obilja) - Kako začeti svoj vrt in triki kako do boljšega pridelka

17. Tjaša in Robi (Vrt obilja) - Kako začeti svoj vrt in triki kako do boljšega pridelka

Vrt obilja sta Robi Špiler in Tjaša Štruc. Sta vrtnarska navdušenca, ki ljubita naravo in svobodo, s svojimi inovativnimi in nekoliko drugačnimi pristopi vrtnarjenja, ki jih razvijata od svojega 22. leta starosti, pa sta osvojila slovenski svet vrtnarjenja. Da njune metode delujejo, dokazujeta z lastnim vrtom, ki mu pravita Vrt obilja, svoje znanje pa z vedoželjnimi vrtnarji delita na spletni strani in v svojih knjigah. Prisluhni nam, morda navdušita tudi tebe, da zasadiš svoje prve pridelke. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
May 07, 202133:21
16. Ajda Sitar Žumer - Kako je otrok spremenil njene prehranske navade in življenje

16. Ajda Sitar Žumer - Kako je otrok spremenil njene prehranske navade in življenje

Ajda Sitar je znana kot ena najbolj priljubljenih slovenskih vplivnic in blogerk. A Ajda ni samo to. Bila je uspešna atletinja, študirala je pravo, leta 2009 je osvojila naziv Miss športa, poznamo pa jo tudi po tem, da izredno rada potuje. Danes je žena in mamica hčerke Rubi. Uspešno krmari po poti med kariero in družino. Pridruži se nama in pokukaj v Ajdin jedilnik. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Apr 16, 202134:52
15. Gaja Prestor - Kako je premagala težave s samopodobo

15. Gaja Prestor - Kako je premagala težave s samopodobo

Gaja Prestor je mlada, priljubljena in izredno perspektivna punca, ki iz dneva v dan dokazuje, kaj lahko doseže odločna in motivirana ženska, ki živi svoje sanje. Začelo se je s čudovitimi make-up kreacijami, potem z njeno odlično glasbo in celo nastopom na Emi, zdaj pa jo lahko spremljamo tudi na televiziji v oddaji Planet Vau. Je zgled številnim dekletom, saj je dokazala, da lahko iz nesamozavestne deklice zraste pogumna in uspešna ženska. Pridruži se nama v pogovoru in spoznaj Gajin vsakdan. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Mar 16, 202125:00
14. Tinkara Fortuna (Bepop ladies) - Kako uskladiti družinske in poslovne obveznosti

14. Tinkara Fortuna (Bepop ladies) - Kako uskladiti družinske in poslovne obveznosti

Tinkaro vsi najbolje poznamo kot nasmejano članico skupine Bepop, ki se je formirala v prvem resničnostnem šovu Popstars. Danes je Tinkara mamica trem hčerkam, samostojna podjetnica in gospodinja. V letu 2019 so se članice skupine Bepop združile ter ponovno pričele glasbeno kariero. Kako ji uspeva usklajevati vse obveznosti, kako vikende preživljajo z družino ter zakaj ji družinska dinamika preprečuje planiranje aktivnosti v naprej mi je zaupala v pogovoru. Vabim te, da se nama pridružiš in izveš tudi kdaj Bepop Ladies izdajo nov komad. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Feb 19, 202131:34
13. Mojca Pušpan Babič - Kako rešiti zvezo in družino s pomočjo terapije

13. Mojca Pušpan Babič - Kako rešiti zvezo in družino s pomočjo terapije

Mojca Pušpan Babič je mamica dvema punčkama in ljubeča žena možu Blažu. Vedno pa ni bilo tako. Zelo kmalu po rojstvu druge hčerke so se v njunem odnosu pojavile težave. Kako sta jih rešila, nam bo zaupala v pogovoru. Družina Pušpan Babič je lahko vzor marsikomu, veliko časa namreč namenijo drug drugemu, skupaj radi plešejo, rolajo in počnejo še marsikaj. Vabim te, da se nama z Mojco pridružiš v pogovoru in pokukaš v njihov vsakdan. Če imaš vprašanja, mi lahko vedno pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Nov 12, 202022:25
12. Taya Damjan - Kako graditi odnos v družini s pogosto odsotnostjo partnerja

12. Taya Damjan - Kako graditi odnos v družini s pogosto odsotnostjo partnerja

Mesec november je v Malinci posvečen medosebnim odnosom ter komunikaciji. V goste sem povabila radijsko voditeljico Tayo Damjan. Taya in Jernej Damjan imata prvošolko Niki. Zaupala mi je na kakšen način ji je rojstvo hčerke spremenilo odnos z možem in kako se spopadajo s pogosto Jernejevo odsotnostjo zaradi smučarskih tekm. Pogovarjali sva se tudi  na kašen način Niki poskuša prikazati svet ter zakaj jo je vpisala v mednarodni vrtec. Če imaš vprašanja, mi lahko pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu @malincanastja.
Nov 05, 202032:31
11. Mojca Cepuš (nutricionistka) - Katera dieta je najučinkovitejša

11. Mojca Cepuš (nutricionistka) - Katera dieta je najučinkovitejša

V tokratno epizodo Malinca Podcasta sem povabila certificirano nutricionistko in strokovnjakinjo s področja prehranjevanja Mojco Cepuš. Skupaj sva razbijali mite o hujšanju. Zaupali ti bova katera dieta je najučinkovitejša, kaj je kalorični deficit in zakaj se ti v času hujšanja ni potrebno odrekati tvoji najljubši hrani. Če imaš vprašanja, mi lahko pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/.
Oct 13, 202037:17
10. Nina Gaspari - Kako se lotiti meditacije in njeni učinki na telo

10. Nina Gaspari - Kako se lotiti meditacije in njeni učinki na telo

Tema 10. epizode podcasta Malinca Lifestyle je meditacija. Zato sem v goste povabila Nino Gaspari. Nina je samostojna podjetnica, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, učiteljica joge in voditeljica priljubljenega tedenskega podcasta Lovim ravnotežje. Meditacija ji je blizu, saj je del njene dnevne rutine. Razkrila nam bo, kaj je meditacija, kako se je sploh lotiti. Zakaj bi moral prav vsak izmed nas meditirati in do kakšnih uvidov je skozi leta v povezavi z meditacijo prišla sama. Če imaš vprašanja, mi lahko pišeš na nastja@malinca.si. Spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/.
Sep 10, 202028:46
9. Saša Zor (Foodiva) - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

9. Saša Zor (Foodiva) - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

V zadnjem podcastu na temo stresa in pozitivne naravnanosti gostim Sašo Zor. Saša živi dinamično življenje razpeto med Slovenijo in tujino, saj je strokovnjakinja s področja hotelirstva, prodaje in marketinga v turizmu. Je direktorica prodaje in marketinga Hotela Intercontinental, na Instagramu pa jo najdemo pod vzdevkom Sasha Foodiva, saj s svojimi sledilci deli recepte, ki jih z ljubeznijo pripravlja za svojo družinico. Saša je namreč tudi mamica, ki ji nekako uspe usklajevati družinsko in poslovno življenje. Je ena tistih modernih ženskih, za katere bi človek rekel, da zmorejo vse. Kako doseči vse to, ne da bi podlegli stresu, nam bo Saša zaupala v tokratnem pogovoru. Če imaš vprašanja mi lahko pišeš na nastja@malinca.si, spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/
Aug 22, 202036:13
8. Lepa Afna (Lea Filipovič) - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

8. Lepa Afna (Lea Filipovič) - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

Lea Filipovič – Lepa Afna je eno tistih prvih slovenskih deklet, ki je začelo z vloganjem o vsebinah, ki so ji blizu in jo zanimajo. In s tem je tudi uspela. Na Instagramu jo spremlja že več kot 100 000 sledilcev, njen Youtube Kanal je eden od bolj gledanih, razvila pa je tudi čisto svojo blagovno znamko. Prav vsaka deklica si danes želi, da bi v svoji šolski torbi imela zvezke in druge potrebščine Lepe Afne, oblečeno pa njeno majčko. A s tako močno izpostavljenostjo javnosti zagotovo pridejo tudi trenutki, ki so stresni, zato smo jo povprašali, kako se s tem sooča. Če imaš vprašanja mi lahko pišeš na nastja@malinca.si, spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/
Aug 15, 202027:54
7. Ajda Rotar Urankar - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

7. Ajda Rotar Urankar - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

Ajda Rotar Urankar je oblikovalka, ki ima dolgoletne oblikovalske izkušnje na področju razvoja blagovnih znamk, za svoje delo pa je prejela številne nagrade. Je športnica in mamica in lastnica spletne trgovinice. Skratka izredno aktivna ženska, ki ji nekako uspe uskladiti družino, službo, lastno blagovno znamko in še prosti čas. Oba z možem sta medijsko izpostavljeni osebi, ki veliko trenutkov delita tudi na Instagramu. Kako ji vse to uspeva, kako naporen je tak življenjski stil in kako se bori proti stresu, pa nam bo zaupala v podcastu. Če imaš vprašanja mi lahko pišeš na nastja@malinca.si, spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/
Aug 08, 202037:35
6. Eva Boto - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

6. Eva Boto - Kako se sooča s stresom in ohranja pozitivno razmišljanje

Eva Boto je slovenska pevka, ki jo je Slovenija najbolj spoznala pri njenih rosnih šestnajstih, ko je zmagala v oddaji Misija Evrovizija in potem Slovenijo zastopala na Evroviziji. Leta 2016 je zmagala tudi na Slovenski popevki. Poznamo jo kot pozitivno in vedno nasmejano dekle in tudi njene skladbe so pogosto pozitivno obarvane, kar vsekakor pove nekaj o njenem značaju in nam daje tudi možnost sklepanja o tem, kako se spopada s trenutki, ki niso tako lepi. Kako stresno je Evino življenje in s kakšnimi pritiski se sooča, izveš v podcastu. Če imaš vprašanja mi lahko pišeš na nastja@malinca.si, spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/
Jul 30, 202028:47
5. Ekipa Malince - Ideje za poletne aktivnosti na prostem

5. Ekipa Malince - Ideje za poletne aktivnosti na prostem

V peti podcast sem povabila, kar 8 gostov. Skupaj z mojo ekipo ti bomo zaupali, katere so naše najljubše poletne aktivnosti. Govorili bomo o pohodništvu, rolanju, otroških aktivnostih, vrtnarjenju in še čem. Zaupala pa ti bom tudi nekaj idej za bolj adrenalinsko preživljanje poletnih dni. Vabim te, da se ekipi Malince pridružiš pri poslušanju. Če imaš vprašanja mi lahko pišeš na nastja@malinca.si, spremljaš pa me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/
Jul 24, 202026:29
4. Žiga Rejc (Jaz pa pojdem) - Ideje za izlete po Sloveniji

4. Žiga Rejc (Jaz pa pojdem) - Ideje za izlete po Sloveniji

V četrti podcast Malinca Lifestyle sem povabila strastnega popotnika in avtorja prvega slovenskega interaktivnega izletnika Žigo Rejca. Z Žigo te povabiva na izlet po Sloveniji. Govorila sva o pohodništvu, kolesarjenju, aktivnih počitnicah, okusih Slovenije in še čem. V podacastu sva zate izpostavila in predstavila še ne odkrite turistične točke v Sloveniji, da bo odločitev o letošnjem dopustu lažja.
May 22, 202027:32
3. Urša Zgojznik (Slovenka leta 2018) - O ravnanju ter ločevanju odpadkov ter Zero Waste konceptu

3. Urša Zgojznik (Slovenka leta 2018) - O ravnanju ter ločevanju odpadkov ter Zero Waste konceptu

V tretjem podcastu sem v goste povabila predsednico društva Ekologi brez meja in Slovensko leta 2018 Uršo Zgojznik.  Govorili sva o odpadkih ter podelili nasvete kako z njimi ravnati. V podcastu lahko slišiš o: ▶️ Konceptu razmišljanja Zero Waste. ▶️ Vrstah plastike – katero lahko in katere ne moremo reciklirati in kako jo prepoznamo. ▶️ Količini odpadkov, ki jih pridela povprečna slovenska družina in koliko od tega je zavržene hrane. ▶️ Nasvetih za zmanjšanje količine zavržene hrane. ▶️ Problematiki hitre mode in s kakšnimi alternativami se lahko izogneš nakupovanju novih oblačil. ▶️ Projektu Manj je več, ki ga najdeš tukaj: https://manjjevec.si/. ▶️ Ločevalniku odpadkov – spletni platformi, ki ti pomaga pri pravilnem odlaganju odpadkov za vsako občino in ga najdeš tukaj: https://ebm.si/p/locevanje/.
Apr 15, 202037:02
2. Poslovanje in izzivi Malince v času koronavirusa

2. Poslovanje in izzivi Malince v času koronavirusa

V drugem podcastu bomo govorili o virusu COVID-19, ki je prežel vse pore našega vsakdanjika.  Govorila bom o tem: ▶️Kako pomembno je v času izolacije ohraniti mirno kri in pozitivno naravnanost (ne, ni tisto, kar misliš). ▶️Kako sem se jaz osebno prilagodila na trenutno situaciji in kako preživljam dneve (in kako lahko iste ideje v svoje življenje uvedeš tudi ti). Ideje sem združila tudi v blog objavi https://www.malinca.si/blog/8-idej-kaj-poceti-doma. ▶️Kako se je podjetje Malinca prilagodilo na situacijo (nasveti znajo priti prav tudi ostalim podjetnikom). ▶️Kako se navaditi na delo od doma (tudi, če se s tem srečuješ prvič). ▶️Kako pomembna je v tem času strpnost in medsebojna pomoč (namig: zelo). ▶️Kaj lahko naredimo, da okrepimo naš imunski sistem (pa ne samo v teh dneh, pač pa tudi sicer). Nasvete smo združili tudi v blog objavi https://www.malinca.si/blog/5-nasvetov-za-krepitev-imunskega-sistema.
Mar 29, 202030:22
1. Filip Pesek - Kako si postaviti in predvsem doseči cilje

1. Filip Pesek - Kako si postaviti in predvsem doseči cilje

V prvem Malinca Lifestyle podcastu bomo govorili o postavljanju ciljev ter kako le-te res doseči. Tokrat je bil gost moj mož Filip Pesek. Za sogovornika sem si ga izbrala, ker je ravno on tisti, ki mi je pomagal, da sem v letu 2019 prvič dosegle 4 od 5 zastavljenih ciljev, ki sem si jih zadala na začetku leta. Ponavadi je bilo namreč tako, da sem si začetku leta postavila cilje in potem do februarja na njih že pozabila. V samem podcastu sva odgovorila na vprašanja kot so: 1. Zakaj je pomembno postavljanje ciljev? 2. Na kakšen način si je pametno postavljati cilje? 3. Kako poteka postavljanje ciljev po metodi SMART?  4. Kako doseči, da ciljev tekom leta ne pozabiš?  5.  Si je cilje smiselno deliti na osebne in poslovne?  6. Si lahko cilje tekom leta prilagajamo?  7. Kaj narediti s cilji, ki jih ne dosežeš? Več si lahko prebereš na https://www.malinca.si/blog/podcast-malinca-lifestyle Spremljaš me lahko tudi na Instagramu https://www.instagram.com/malincanastja/
Dec 29, 201925:49