Skip to main content
Spotify for Podcasters
Opvoeden met MS Podcast

Opvoeden met MS Podcast

By Vivian Stijnen

De podcast waarin ik vanuit mijn eigen ervaringen, als moeder met MS, tips geef over succesvol communiceren met je kind. Vanuit mijn bedrijf Mama's van Pareltjes deel ik met moeders tips over hoe ze, door op een "andere manier" contact te maken met haar kind, minder hoeven te mopperen en straffen . Deze tips zorgen ervoor dat jij minder vaak je vraag hoeft te herhalen en dat je kinderen beter luisteren. Dit leidt tot een succesvol en liefdevol contact met je kind waardoor jij aan het einde van de dag meer energie over houdt.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#1 : Hoe bewaak ik mijn grenzen?

Opvoeden met MS PodcastOct 18, 2020

00:00
08:16
#6: 5 Tips die er voor zorgen dat je kind stopt met zeuren!

#6: 5 Tips die er voor zorgen dat je kind stopt met zeuren!

Zo stopt jouw kind met zeuren.

😒 Aargh altijd dat gezeur….
😒 Pfff telkens die zin willen krijgen
😒 Grrr dat regelmatig terugkerende dwingende gedrag…

Krijg je al de kriebels? Begint er al kippenvel te ontstaan op je huid?

Je herkent vast wel die momenten dat je kind NU iets wil en hier dan heel lang over door kan zeuren. Zeuren om een snoepje of om meer schermtijd? Zeuren om telkens weer later naar bed te willen, Zeuren om alweer dat vieze eten… En dan heb ik het nog niet over de momenten dat dit zeuren leidt tot een driftbui bij je kind!
Zeuren werkt op onze zenuwen en we vinden dit gedrag van ons kind vaak heel irritant.

Zeuren doen kinderen met een reden. Er zit voor hun een emotie of een behoefte onder. Je kind wil jou bijvoorbeeld laten weten hoe ongelofelijk leuk hij iets vindt. En hij wil natuurlijk meer van dat fijne gevoel dat hij krijgt als hij een snoepje eet of langer op mag blijven gezellig bij jullie.

Het is belangrijk om te beseffen dat het zeuren niet bedoeld is om jou het leven zuur te maken. Je kind heeft een bepaalde behoefte en moet nog leren om hierover op een nette manier te communiceren of om erop te wachten. Het is dan jouw taak om hem dit te leren.

Het zeuren van je kind kan verschillende redenen hebben. Ik zal er in deze podcast 5 benoemen en een bijpassende tip geven.

Oct 19, 202213:52
#5: Zo geef jij het zelfvertrouwen van je kind een boost!
May 25, 202208:51
#4 Luister jij ècht naar je kind?

#4 Luister jij ècht naar je kind?

Een aandachtspunt wat helpt zodat jij en je kind elkaar beter te begrijpen is ECHT luisteren naar wat je kind zegt. Nu hoor ik jou al zeggen “dat doe ik toch?”. Ik hoor echt wel wat mijn kind zegt! Daar twijfel ik niet aan, maar de vraag is voelt je kind dit ook zo? Er is namelijk een duidelijk verschil tussen ‘beter horen’ en ‘beter luisteren’. Vooral op de momenten dat je druk bezig bent met koken of de was. Hoe vaak betrap jij jezelf dan erop dat je niet ‘echt’ aandacht schenkt aan wat je kind vraagt of zegt? Je ‘hoort’ je kind dan wel, maar echt ‘luisteren’ doe je dan niet. Snap je het verschil?

Wil jij op de hoogte zijn over wanneer ik weer een Communicatie-challenge organiseer? laat dan hier je gegevens achter: https://mamasvanpareltjes.nl/communicatie-challenge/


May 18, 202209:38
#3: Doe eens wat anders!

#3: Doe eens wat anders!

Reageer jij meestal op dezelfde manier op je kind? Zitten jullie altijd op dezelfde plek aan tafel?

Gekke vraag misschien, maar ik merk uit eigen ervaring dat we onbewust vaker dezelfde keuzes maken.
Een belangrijke reden om naar je kind toe eens anders dan anders te doen is om je kind "wakker te schudden". Ook je kind reageert minder alert als hij altijd hetzelfde hoort of dezelfde reactie krijgt.
May 11, 202209:23
#2: Waarom doet mijn kind zo?
May 04, 202211:38
#1 : Hoe bewaak ik mijn grenzen?

#1 : Hoe bewaak ik mijn grenzen?

Hoe zorg jij er voor dat je kind niet over je grenzen gaat? Ik kwam vorige week in een situatie waarvan ik me hier weer eens bewust was van mijn eigen grenzen en hoe moeilijk het soms is om deze te bewaken.
Oct 18, 202008:16