Skip to main content
Spotify for Podcasters
Mammahjerte med psykolog Ingvill Øvsthus

Mammahjerte med psykolog Ingvill Øvsthus

By Psykolog Ingvill Øvsthus

Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid.

Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst.

Jeg og de andre psykologene i klinikkpartum.no tilbyr samtaler for de som ønsker det.

Følg meg gjerne på instagram.com/psykolog.ingvill
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Ep. 38: Maskulin omsorg

Mammahjerte med psykolog Ingvill ØvsthusMar 29, 2023

00:00
41:04
Ep. 38: Maskulin omsorg

Ep. 38: Maskulin omsorg

Psykolog Lene Walderhaug brenner for at fedres rolle i svangerskap og småbarnstid skal få mer plass. For det er ikke alltid så enkelt å finne seg til rette i egen rolle som pappa når fokuset på mamma er så sterkt gjennom graviditeten, fødselen og spedbarstida. Lene er opptatt av å gi verdi til maskulin omsorg og jeg har invitert henne til en prat om dette. Hva er maskulin omsorg? Hvorfor er maskulin omsorg viktig? Og hvordan kan fedre finne sin plass og verdi som omsorgsperson gjennom svangerskap og småbarnstid? *** *** *** Jeg er oppptatt av at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På ⁠mammakurs.no⁠ hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver ⁠Klinikk Partum⁠ hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på ⁠Instagram⁠.
Mar 29, 202341:04
Ep. 37: Når mamma blir syk

Ep. 37: Når mamma blir syk

Hva skjer med oss når vi er mamma og blir syk på en slik måte at vi ikke kan være her for barna våre og familien slik vi ønsker? Psykolog Christine Thorsby fikk en alvorlig kreftdiagnose da hun ble mamma til sitt andre barn. Hun er opptatt av at du som opplever sykdom skal få hjelp til å finne ut hvordan du fortsatt er mamma selv om du ikke kan være der for barna dine slik du aller helst ønsker. Jeg har invitert Christine til en samtale om dette og alle de psykologiske sidene ved det å være syk mamma. Christine deler varmt av sine erfaringer og refleksjoner og gir tips til deg som lever med sykdom nå. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På ⁠mammakurs.no⁠ hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver ⁠Klinikk Partum⁠ hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på ⁠Instagram⁠.
Mar 22, 202341:34
Ep. 36: Fødselsdepresjon

Ep. 36: Fødselsdepresjon

Hva er egentlig fødselsdepresjon? Hvordan oppleves det og hva kan bidra til at vi utvikler en depresjon når vi har fått barn? Og ikke minst, hvordan kan vi få det bedre? Psykolog Ragnhild Ese har jobbet mye med fødselsdepresjon og jeg har invitert henne til en samtale om alt dette. Vi ønsker at denne episoden skal gjøre det lettere for deg å forstå deg selv, din situasjon og dine behov når du har det krevende psykisk i spedbarnstida. For det gjør det enklere å finne ut hva du trenger for å få det bedre og hvordan mennesker du har rundt deg kan være til hjelp. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Mar 15, 202359:39
Ep. 35: Perfekt forelder?

Ep. 35: Perfekt forelder?

Før i tiden skulle barn sees, men ikke høres. Nå vet vi mer om barns behov og viktigheten av å for eksempel møte barnet på følelser og regulere seg selv som forelder. Men, kan all kunnskapen og fokuset på foreldreferdigheter skape et negativt indre stress i oss som gir oss følelsen av å konstant feile? Og er det sånn at det å være den perfekte forelder er det beste? Kan det hende at «godt nok» faktisk er bedre enn «perfekt»? Psykolog Lene Walderhaug har mange tanker om alt dette. Og de har jeg lyst til å høre! For jeg vet at en god del av oss går rundt med mye dårlig samvittighet fordi vi føler vi ikke er gode nok som foreldre. Vi vil jo det aller beste for barna våre. Men kanskje kan vi dra det prosjektet litt for langt og i feil retning noen ganger? *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Mar 08, 202345:19
Ep. 34: Gravid og bekymret

Ep. 34: Gravid og bekymret

Å bruke kroppen sin til å lage et helt nytt menneske kan være litt uvirkelig! Ansvaret kan føles stort og det kan være vanskelig å tro på at det skal gå bra. Jeg vet at for mange gravide føles månedene lange fordi bekymringene er mange og katastrofetankene er sterke. Denne episoden er til deg som kjenner at det rett og slett er ganske så emosjonelt og mentalt krevende å være gravid. Jeg ønsker at du skal forstå hvorfor det er slik for deg og at du skal få noen tips til hvordan du kan dempe bekymringene og ta vare på deg selv. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Mar 01, 202351:21
Ep. 33: Å være mamma med ADHD

Ep. 33: Å være mamma med ADHD

Å være mamma og ha ADHD kan by på utfordringer. For babyer fødes uten bruksanvisning, dagene blir mer uforutsigbare og det er masse nytt å ta stilling til. Og som mamma så vil vi så gjerne kjenne på mestring og trives i livet med baby. Så når kaoset inni eller rundt oss vokser, er veien ofte kort til skam og selvkritikk. I denne episoden har jeg invitert psykolog Vilde Monclair til en samtale om alt dette. Vilde brenner for svangerskap og småbarnstid. Hun er særlig opptatt av at du som har ADHD og venter barn, eller har fått barn, skal forstå deg selv og hva du trenger slik at det kan bli lettere å være deg. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Feb 22, 202301:06:38
Ep. 32: Å bli mamma til flere

Ep. 32: Å bli mamma til flere

Å bli mamma er en stor omveltning og særlig første gangen vi opplever det. Men også det å bli mamma for andre eller tredje gang kan være en stor overgang som også fortjener oppmerksomhet. Jeg har derfor invitert forfatter og trebarnsmamma Kathrine Vigdel til en samtale om livet som flerbarnsmamma. Vi deler av våre erfaringer og ønsker at episoden skal være god å lytte til for deg som føler du vasser i kaos, aldri strekker helt til eller mister kontakten med dine egne behov. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Feb 15, 202301:02:49
Ep. 31: Hva skjer i oss og rundt oss når vi er gravide?

Ep. 31: Hva skjer i oss og rundt oss når vi er gravide?

Som gravid kan vi oppleve at fokuset er mye på kroppen vår og på babyen inni der. Men det foregår jo så mye mer enn kun det fysiske! Et svangerskap har mange psykologiske sider og vi kan merke at for eksempel identiteten vår, relasjoner til andre, selvbilde og prioriteringene våre påvirkes. I denne episoden ønsker derfor psykolog Helle Marcinko og jeg å gi alt dette plass. Vi løfter frem det brede spekteret av tanker og følelser som kan vekkes i oss når vi er gravide slik at du som kjenner deg igjen kan føle deg mindre alene, forstå hva som foregår og gi deg selv omsorg i en veldig spesiell livsperiode. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Feb 08, 202342:37
Ep. 30: Å finne pusterom som mamma

Ep. 30: Å finne pusterom som mamma

Å bli mamma kan være overveldende og intenst! Plutselig får du ansvaret for et lite nytt menneske som trenger deg døgnet rundt. Babylivet kan bli ganske så altoppslukende - og hvor blir det da av deg og dine behov oppi det hele? I denne episoden har jeg invitert Kathrine Vigdel til en samtale om det å være mamma. Kathrine fikk tre barn på fire år og deler åpent og ærlig fra sin mammareise i boka «Pusterom for mamma». Vi snakker sammen om alle endringene vi går gjennom når vi får barn. Hvordan kan vi forstå oss selv og hva kan vi gjøre for å finne fotfeste og pusterom når vi opplever mammalivet som kaotisk og overveldende? *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Feb 01, 202301:04:24
Ep. 29: De psykologiske sidene ved amming

Ep. 29: De psykologiske sidene ved amming

Amming handler jo ofte mye om pupp, brystknopp, sugetak, stilling, tungebånd og så videre. Og det kommer vi jo ikke unna. Men, som psykolog er jeg naturligvis opptatt av de psykologiske sidene ved amming. For de er det også mange av! Amming, og utfordringene vi kan møte på, vekker ofte sterke reaksjoner i oss. I denne episoden snakker jeg med Helle, en av psykologene i Klinikk Partum, om tanker og følelser knyttet til amming og hvordan psykologiske forhold kan påvirke ammingen. Vi håper denne episoden kan gjøre det lettere å forstå deg selv og dine reaksjoner - og at du får med deg noen tips til hvordan ta vare på deg selv underveis i din ammereise. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Jan 25, 202353:36
Ep. 28: Skal du begynne i jobb igjen og gruer deg?

Ep. 28: Skal du begynne i jobb igjen og gruer deg?

Mammareisen er virkelig fylt med overganger og endringer! Å avslutte permisjonen og begynne i jobb igjen, kan vekke mange krevende følelser i oss. Denne episoden er til deg som gruer deg eller som står midt i det nå. Jeg deler mine tanker og tips som jeg håper kan hjelpe deg å forstå deg selv og ta vare på deg selv – slik at du får det lettere i overgangen tilbake til jobb. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Jan 18, 202334:50
Ep. 27: Ufrivillig barnløshet - utfordringer for parforholdet

Ep. 27: Ufrivillig barnløshet - utfordringer for parforholdet

Hvordan ta vare på parforholdet når vi opplever ufrivillig barnløshet? Når vi ønsker oss barn, men det ikke skjer, så påvirker det oss. Det kan være sårt å oppleve at parforholdet preges i ei tid hvor vi trenger ekstra mye trygghet og fellesskap. I denne episoden snakker jeg med fertilitetscoach Mari Heger om utfordringer vi kan møte på i parforholdet ved ufrivillig barnløshet. Mari har fulgt hundrevis av par på deres veil mot å bli foreldre og har også selv erfaring med å være i fertilitetsbehandling. Hun deler sine tips til hva vi kan gjøre når vi merker at kommunikasjonen, samholdet og de gode følelsene for partner påvirkes negativt av å gå gjennom ufrivillig barnløshet. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Jan 04, 202354:24
Ep. 26: Å være gravid eller spedbarnsmamma i jula

Ep. 26: Å være gravid eller spedbarnsmamma i jula

Jula har mange sider. Noen er koselige, mens andre kan være mer krevende. Denne episoden er til deg som er gravid eller mamma til et lite nytt menneske – og som kjenner at jula byr på utfordringer. Det kan handle om at du ikke har overskudd eller tid til alle forberedelsene, at de faste tradisjonene kræsjer med dine og babyens behov eller at relasjoner til familie er trøblete. Jeg deler mine tanker og tips som jeg håper kan gjøre det lettere for deg å forstå deg selv, finne ut hva du trenger og akseptere at jula kanskje må justeres litt når du gror et menneske inni kroppen din eller er spedbarnsmamma bruker hele deg selv 24/7 på å ta vare på en baby. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Dec 21, 202244:12
Ep. 25: Hvordan ta vare på deg selv når du opplever ufrivillig barnløshet?

Ep. 25: Hvordan ta vare på deg selv når du opplever ufrivillig barnløshet?

Å ønske seg barn, men ikke bli gravid eller oppleve spontanaborter, kan være veldig krevende. Det kan gi oss tøffe fysiske og psykiske reaksjoner, og påvirke livet på mange måter. Jeg har derfor invitert Mari Heger til en samtale om hvordan ta vare på seg selv når vi ønsker å få barn, men så skjer det ikke. Mari jobber som fertilitetscoach og har selv erfaring med ufrivillig barnløshet. I denne episoden deler hun sine tanker og tips om hvordan kan vi støtte oss selv og få støtte fra andre sånn at det blir litt lettere å leve med alle tankene, følelsene og endringene i livet. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Dec 07, 202249:55
Ep. 24: Ammesorg – hva er det og hva kan hjelpe?

Ep. 24: Ammesorg – hva er det og hva kan hjelpe?

Hva gjør det det oss når vi vil amme, men ikke kan amme kan eller møter på utfordringer som gjør at ammingen ikke blir slik vi ønsker? Jeg har invitert ammeveileder Laila V. Horve til en samtale om psykiske reaksjoner vi kan oppleve, hvordan vi kan være gode med oss selv og hvordan de vi har rundt oss kan være til støtte når vi går gjennom ammesorg. Laila deler også sine tips til deg som venter barn igjen og som ønsker å legge til rette for en bedre ammeopplevelse denne gangen. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Nov 23, 202201:03:31
Ep. 23: Å trenge andre er ikke en svakhet!

Ep. 23: Å trenge andre er ikke en svakhet!

Hvorfor ser vi på det å klare seg selv som bedre enn det å trenge andre? Svangerskap, fødsel og spedbarnstid er en periode i livet hvor vi ofte trenger andre mer enn ellers. Det er helt naturlig å kjenne behov for å ha flokken der for emosjonell og praktisk støtte. Men jeg treffer mange kvinner som tenker at det er en svakhet og noe som bør unngås. «Jeg har jo valgt å få barn, da må jeg takle det selv». Nei, det må du ikke! I denne episoden deler jeg mine tanker om hvorfor det å bli tatt vare på av andre er viktig når vi lager et nytt menneske inni kroppen vår eller bruker hele oss selv på å ta vare på dette lille mennesket døgnet rundt. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Nov 12, 202229:35
Ep. 22: Å ta vare på seg selv gjennom å bære babyen sin

Ep. 22: Å ta vare på seg selv gjennom å bære babyen sin

Å bli mamma til et lite nytt menneske kan være fantastisk, men også ganske så intenst og krevende! Mange babyer vil gjerne ha mammaen sin hele tida, og det er helt naturlig. Men, det kan gjøre det vanskelig å få laget seg mat, gått på do, tatt seg en dusj eller kommet seg ut av huset. Jeg har derfor invitert psykolog Liss Anda til en samtale om hvordan bæring kan gjøre spedbarnstida lettere for både deg og barnet ditt – og hvordan bæring kan bidra til å forebygge fødselsdepresjon. Liss har vært bæreveileder i mange år og deler i denne episoden mange tips til deg som ønsker å bære barnet ditt. Hun har også nylig gitt ut boka «Som om jeg ikke var redd» med hjelp til deg som strever med angst - noe en god del av oss kan oppleve som spedbarnsmamma.  *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Oct 27, 202243:49
Ep. 21: Når fødselen blir en negativ opplevelse

Ep. 21: Når fødselen blir en negativ opplevelse

Å føde barnet sitt er en stor livsopplevelse som påvirker oss - på godt og på vondt. For en del av oss blir fødselen en veldig krevende opplevelse. Vi kan sitte igjen med såre minner, vonde følelser, sterke reaksjoner i kroppen og ubesvarte spørsmål. Dette preger oss og kan bidra til at vi får det vanskelig som nybakt mamma. I denne episoden snakker jeg om hvordan og hvorfor fødselsopplevelsen kan prege oss, forklarer hva fødselsrelaterte traumesymptomer er og deler rundt hvorfor det er viktig at du som har hatt en negativ fødselsopplevelse tar deg selv og dine behov på alvor.   *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Oct 12, 202253:21
Ep. 20: Mamma med god samvittighet?

Ep. 20: Mamma med god samvittighet?

Kjenner du deg ofte stressa? Stress kan handle om å ha mye å gjøre, men det kan også handle om alt det som foregår på innsida av deg – det indre stresset du bærer på. Veldig mange av oss går rundt med mye dårlig samvittighet som mamma. Dette er en form for indre stress som tapper oss for krefter. I denne episoden snakker jeg med psykolog Marthe Telneset om dårlig samvittighet som mamma. Hvorfor plager vi oss selv med det? Og hva kan hjelpe oss til å være mer mamma med god samvittighet? *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Sep 28, 202242:04
Ep. 19: Å ha smerter som nybakt mamma

Ep. 19: Å ha smerter som nybakt mamma

Keisersnitt, underlivsrifter, hemorroider og amming kan gjøre at starten på mammalivet blir preget av smerter. Å ha vondt eller grue seg til å få vondt, tapper oss for krefter både i hodet og kroppen. I denne episoden snakker jeg om hvorfor det er ekstra viktig at du som har smerter tar vare på deg selv og blir tatt vare på av andre. Og jeg deler tips til hvordan få til nettopp det! *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Sep 14, 202228:20
Ep. 18: Å kommunisere dine behov til andre

Ep. 18: Å kommunisere dine behov til andre

Når vi som gravid eller spedbarnsmamma bruker så mye av oss selv til å lage eller ta vare på et lite nytt menneske, så trenger vi omsorg og støtte fra andre. Men det er ikke nødvendigvis slik at folk rundt oss forstår det eller vet hva vi trenger. Da må vi øve på å fortelle dem det. For hvordan du har det er viktig og du fortjener hjelp og støtte! Og det er ingen svakhet eller et nederlag. Det er ikke sånn at det å klare seg mest mulig selv som mamma er bedre enn å trenge andre. For vi skal trenge flokken vår i denne livsperioden. I denne episoden deler jeg derfor noen tips til hvordan du kan øve på å bli bevisst dine behov, ta dem på alvor og forsøke å kommunisere hva du trenger til de du har nær. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Aug 31, 202237:09
Ep. 17: Keisersnitt: kjipe holdninger og feiloppfatninger som gjør det verre for oss

Ep. 17: Keisersnitt: kjipe holdninger og feiloppfatninger som gjør det verre for oss

Jeg møter jevnlig kvinner som har vært gjennom et uønsket eller uplanlagt keisersnitt og jeg har også opplevd det selv. For en god del av oss blir dette en krevende opplevelse både fysisk og psykisk. Dessverre eksisterer det en rekke feiloppfatninger og kjipe holdninger blant folk flest som bidrar til å gjøre tida etter keisersnitt enda vanskeligere. For eksempel uvitenhet om hvilken stor operasjon dette er, at keisersnitt er en «lettvint» måte å føde på eller ikke en «ekte» fødsel. Dette gjør at vi føler oss alene, misforstått, skamfulle eller ikke får det hjelpen og omsorgen fra andre som vi virkelig trenger for å komme oss til hektene i kroppen og følelsene. I denne episoden knuser jeg feiloppfatninger og kjipe holdninger om keisersnitt slik at jeg og du som har født barn gjennom «takluka» kan få det litt bedre. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Jeg driver Klinikk Partum hvor du finner dyktige psykologer som er spesielt opptatt av svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Følg meg gjerne på Instagram.
Aug 17, 202237:56
Ep. 16: Hvordan ta vare på deg selv i barnehageoppstarten?

Ep. 16: Hvordan ta vare på deg selv i barnehageoppstarten?

Gruer du deg til at mini skal starte i barnehagen? I denne episoden deler jeg fem tips til hvordan du kan støtte deg selv gjennom denne perioden slik at det blir litt lettere å være deg. For jeg vet at du tenker masse på barnet ditt. Mens min jobb er å tenke på deg og hvordan du kan ha det bra som mamma. For jeg vet at det er både viktig og godt med noen knep for å ta vare på seg selv når mammahjertet har det tøft, Løvemammahjernen jobber på høygir og den psykologiske navlestrengen stritter imot. Tipsene jeg deler kan også være fine for deg som gruer deg til å avslutte mammapermisjonen. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Aug 03, 202232:27
Ep. 15: Å få inn mer avspenning i livet som spedbarnsmamma

Ep. 15: Å få inn mer avspenning i livet som spedbarnsmamma

Å være mamma til et lite nytt menneske kan innebære en god del utfordringer som gir deg indre stress og spenning. Uforutsigbar søvn, babygråt, bæring, amming, bekymra Løvemammahjernetanker og smerter er eksempler på ting som aktiverer nervesystemet vårt. Og et høyaktivert nervesystem kan gjøre oss sliten og mer sårbar for muskelplager, søvnvansker, angst og nedstemthet. Det er derfor både lurt og godt å være bevisst din spenning i kroppen og prøve å få inn litt avspenning i dagene og nettene dine som spedbarnsmamma. Så i denne episoden deler jeg tips til hvordan du kan gjøre nettopp det sånn at du tar vare på deg selv! *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Jul 13, 202232:50
Ep. 14: Ferietid med baby

Ep. 14: Ferietid med baby

Ferietid betyr ofte forventinger om finne på mye og å ha det ekstra bra. Men det er ikke alltid annerledes dager uten vante rutiner harmonere så godt med det å ha baby. Jeg vet at det for mange spedbarnsmammaer kan det være vanskelig å ta nok hensyn til seg selv og egne behov når vi er mer på farta og er mye sammen med andre folk. Nære relasjoner er ikke alltid så enkle og andre forstår ikke nødvendigvis hvordan det er å være mamma til et lite nytt menneske. I denne episoden deler jeg derfor mine tips til hvordan du kan ta vare på deg selv gjennom sommeren samtidig som du sjonglerer baby, annerledes dager, ønsket om å ha det ekstra bra og andres forventninger til deg. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Jun 29, 202226:30
Ep. 13: Ta venninnetesten!

Ep. 13: Ta venninnetesten!

Jeg liker gode knep som kan gjøre det lettere for oss å være gravid og spedbarnsmamma. Og da tenker jeg ikke på sånn fiffige og praktiske mom hacks, selv om det også er bra, men psykologiske knep for å få det litt bedre i tankene, følelsene, kroppen og relasjonene våre. Så i dag introduserer jeg deg for «venninnetesten» - et knep som vil hjelpe deg når Løvemammahjernen serverer deg katastrofetanker, du er kjip og selvkritisk med deg selv eller du sliter med dårlig samvittighet. For jeg vet at dette foregår inni mange av oss. Og det kan tappe oss for krefter som vi trenger til alt det som kreves av oss når vi lager et nytt menneske inni kroppen vår eller bruker hele oss selv på å ta vare på det døgnet rundt. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Jun 22, 202222:23
Ep. 12: Hvordan står det til med energiregnskapet ditt?

Ep. 12: Hvordan står det til med energiregnskapet ditt?

Å være gravid eller spedbarnsmamma kan kreve mye av deg både fysisk og psykisk. Det er derfor lurt å være bevisst på hva som gir deg energi og hva som tapper deg for energi slik at du kan finne litt mer balanse. I denne episode inviterer jeg deg til å ta «bøttetesten» sammen med meg. Denne øvelsen vil hjelpe deg å se hva du bruker krefter på og særlig da det mer skjulte indre stresset som vi ikke alltid legger merke til. Du vil også få hjelp til å tenke over om det er noe som kan gjøre at du får fylt på bøtta di litt mer. For som gravid eller spedbarnsmamma så trenger vi det påfyllet vi kan få! *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Jun 15, 202226:22
Ep. 11: Fødselsangst del 2 – spørsmål og svar

Ep. 11: Fødselsangst del 2 – spørsmål og svar

Jeg har nå jobbet med fødselsangst og mental fødselsforberedelse i snart 10 år. I løpet av disse årene har jeg fått hjelpe mange kvinner og par å forberede seg til denne viktige dagen i deres liv. Jeg vet at er mye du kan gjøre for å bytte ut bekymringer og frykt med mestringstro og trygghet slik at du får det bedre som gravid og som vil være til stor hjelp for deg når du føder. I denne episoden plukker jeg opp tråden fra sist og fortsetter å svare på spørsmål om fødselsangst, som for eksempel hva kan jeg gjøre når fødselsangsten plutselig kommer over meg? og hvordan beholde roen hvis det oppstår uventa komplikasjoner underveis i fødselen? *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Jun 01, 202237:19
Ep. 10: Fødselsangst – spørsmål og svar

Ep. 10: Fødselsangst – spørsmål og svar

Å føde er en stor og viktig hendelse som vi på forhånd ikke vet hvordan blir, og det handler jo om det største i livet – å få et barn. Så det er jo ganske så naturlig å da være spent og bekymret. Men, hvis engsteligheten er så stor og bekymringene så sterke at de for eksempel gir deg klump i magen hele tida, får deg til å google i massevis, gjør det vanskelig å sove eller overskygger gleden over å være gravid – da kan det hende at det blir mer riktig å kalle det fødselsangst og ikke tenke at dette er noe du bare skal la være slik det er. For det finnes mye som kan hjelpe deg å dempe angsten slik at du slipper å ha det vanskelig i svangerskapet. Og det finnes masse gode verktøy som vil gi deg de beste forutsetningene for en god fødselsopplevelse! Jeg har samlet sammen spørsmål jeg har fått fra følgere på Instagram om temaet fødselsangst. I denne episoden deler jeg mine svar som jeg håper og tror vil være fine å høre for deg som er redd for å føde. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
May 25, 202243:57
Ep. 9: Vanlige utfordringer for parforholdet når vi får barn

Ep. 9: Vanlige utfordringer for parforholdet når vi får barn

Å bli foreldre sammen til et helt nytt menneske er fantastisk, men det kan også være ganske så utfordrende! Vi forventer ofte å ha det ekstra bra sammen når vi har fått barn. Sånn blir det imidlertid ikke alltid. Og egentlig er ikke det så rart, for det å få barn endrer deg, det endrer partneren din og det endrer livet dere har hver for dere og sammen. Og sånt blir det gnisninger av! I denne episoden tar jeg deg med gjennom vanlige utfordringer for parforholdet i denne tida slik at du/dere kan forstå det dere står i. Og jeg deler tips til hvordan dere kan håndtere utfordringene slik at de ikke bygger seg opp og skaper vedvarende problemer for dere. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
May 18, 202222:38
Ep. 8: Tilknytning til baby i magen

Ep. 8: Tilknytning til baby i magen

Hva skal jeg egentlig føle for spiren eller babyen i magen? Vi forventer ofte at tanken på den lille som spreller rundt der skal fylle hjertet med glede, kjærlighet, positive forventninger, morsfølelse og en opplevelse av å være knyttet sammen. Men sånn er det ikke alltid! Å vente barn er ikke helt rett frem eller rosenrødt. Det kan være mange grunner til at du ikke bobler over av gode følelser. I denne episoden hjelper jeg deg å forstå deg selv og gir deg tips til hvordan du kan legge til rette for at de gode følelsene for lille i magen skal utvikle seg. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
May 11, 202216:34
Ep. 7: Å ta ansvar for andres følelser

Ep. 7: Å ta ansvar for andres følelser

Å være spedbarnsmamma kan være intenst og kreve en god del av oss. Det er derfor lurt å være bevisst på hva du bruker energien din på. Å ta mye ansvar for andres følelser er en kilde til indre stress som virkelig kan tappe oss for krefter. For det er jo litt av et prosjekt å gi seg selv oppgaven med å hele tiden sørge for at alle har det bra, aldri risikere å skuffe andre eller ikke være til bry – jeg vil si et umulig og ganske så slitsomt prosjekt! Så i denne episoden snakker jeg hvorfor vi tar ansvar for andres følelser, ulempene ved det og deler noen tips til hvordan du kan gjøre mindre av det slik at du ikke svir av krefter du heller trenger til andre ting. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
May 04, 202232:16
Ep. 6: Tanker og følelser etter spontanabort

Ep. 6: Tanker og følelser etter spontanabort

Å oppleve en spontanabort kan være en krevende livsopplevelse som utløser psykologiske reaksjoner i oss. Dessverre opplever mange av oss å ikke bli forstått eller møtt godt etter en spontanabort og det kan være vanskelig å tillate seg selv å reagere følelsesmessig på det som har skjedd. I denne episoden snakker jeg derfor om ulike tanker og følelser vi kan oppleve og deler tips til hvordan du kan ta vare på deg selv. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Apr 27, 202229:06
Ep. 5: Løvemammahjernen – katastrofetanker og selvkritikk i spedbarnstida

Ep. 5: Løvemammahjernen – katastrofetanker og selvkritikk i spedbarnstida

Hjernen kan begynne å jobbe på høygir når vi har fått et lite nyfødt menneske å ta vare på. Vi scanner verden etter farer for den lille og passer på at vi gjør alt perfekt. Vi er en løvemamma i jungelen! Naturen har laget oss sånn for at vi skal være ekstra på vakt og sikre at babyen overlever. Men, det kan bli litt mye av det gode. For Løvemammahjernen er kreativ og påskrudd 24/7! Og det kan gi oss katastrofetanker, bekymringer, selvkritikk og vansker med å finne ro og søvn – som igjen kan gjøre oss sliten og nedstemt. Det er derfor lurt å kjenne til Løvemammahjernens finurligheter slik at du kan dempe trøkket og få det litt lettere som mamma. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Apr 20, 202236:38
Ep. 4: Psykologiske utfordringer i spedbarnstida

Ep. 4: Psykologiske utfordringer i spedbarnstida

Å bli mamma til et nytt lite menneske er en av livets store omveltninger! Du har vært gjennom et svangerskap og en fødsel – to store livsopplevelser fullpakket med fysiske og psykiske prosesser. Nå bruker du hele deg selv 24/7 på å ta vare på det lille barnet ditt og det kan merkes mentalt. I denne episoden tar jeg deg med gjennom ulike psykologiske utfordringer vi kan møte på og gir deg tips til hvordan du kan håndtere disse hvis du har det tøft. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Apr 13, 202227:07
Ep. 3: Det psykologiske svangerskapet

Ep. 3: Det psykologiske svangerskapet

Som gravid foregår det store fysiske prosesser inni deg. Men det foregår også store psykologiske prosesser som vi ofte ikke hører så mye om. I denne episoden tar jeg deg derfor med gjennom det psykologiske svangerskapet! Jeg deler rundt ulike utfordringer vi kan møte på og gir deg tips til hvordan du kan tenke om deg selv og støtte deg selv mens du har en liten spire eller baby i magen. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Apr 06, 202227:19
Ep. 2: Det er ikke rart at du påvirkes!

Ep. 2: Det er ikke rart at du påvirkes!

Som gravid og spedbarnsmamma opplever vi mange store forandringer på kort tid. Ofte kan vi få inntrykk av at vi aller helst skal gå gjennom alt dette uten å påvirkes og at vi skal takle utfordringer uten at det preger oss psykisk. Det tenker jeg er et umulig mål som gjør det ekstra krevende å være oss. I denne episoden deler jeg tips til hvordan du heller kan møte forandringene med nysgjerrighet og aksept. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid. Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Mar 30, 202221:20
Ep. 1: Du har lov til å ha det tøft!

Ep. 1: Du har lov til å ha det tøft!

Graviditet og spedbarnstid fremstilles ofte som en spesielt harmonisk tid hvor vi skal være ekstra lykkelig. Disse forventningene gjør det ofte ekstra vanskelig for oss hvis vi får det tøft i denne tida fordi veien blir kort til selvkritikk, skam og skyldfølelse. Jeg deler i dag gode ord til deg som har det krevende og gir deg tips til hvordan du kan møte deg selv med omsorg heller en kritikk. *** *** *** Jeg brenner for at du skal ha det best mulig når du er gravid eller mamma til et lite nytt menneske! I denne podcasten deler jeg psykologisk kunnskap og verktøy slik at du kan forstå og støtte deg selv i en krevende tid.  Jeg er trebarnsmamma og psykologspesialist. På mammakurs.no hjelper jeg gravide og spedbarnsmødre. Der finner du Mammahjerte medlemsportal for deg som har det tøft i spedbarnstida og Min fødsel – et helhetlig fødselsforberedende kurs for deg som har fødselsangst. Følg meg gjerne på Instagram.
Mar 30, 202224:25