Skip to main content
Spotify for Podcasters
Mammashjerte

Mammashjerte

By Tro & Medier og ForeldreSammen

Et annerledes mammaforum. Her deler vi tanker om familieliv, morsrollen, kjærestetid og mye mye mer. Vi byr på smil, latter, tårer og et brutalt ærlig perspektiv på livet som mamma. Du finner oss også på Snapchat, Instagram, TikTok og Facebook - som @mammashjerte. Nettsiden vår, www.mammashjerte.no er også verdt et besøk. Dette er en podcast i samarbeid med Tro & Medier og ForeldreSammen.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Ting jeg gjerne skulle visst før jeg ble mamma

MammashjerteApr 27, 2020

00:00
30:30
LIVE-podcast, med Heidi Gellein

LIVE-podcast, med Heidi Gellein

Bli med Cathrine og Heidi Gellein på en prat om takknemlighet. Opptaket er gjort under Mammashjerte-eventet i Konsmo november 2023.

Nov 27, 202350:18
Sex

Sex

Som tittelen avslører: I denne episoden tar Cathrine & Kristina en prat om temaet «sex».
Nov 20, 202353:44
Tillitsbrudd og tilgivelse, med Cathrine & Arve Walde

Tillitsbrudd og tilgivelse, med Cathrine & Arve Walde

Er det mulig å helbrede et ekteskap der tilliten er brutt? Bli med Cathrine & Kristina i denne ekte og ærlige praten med Cathrine & Arve Walde.
Nov 13, 202301:09:27
Tillit og utroskap

Tillit og utroskap

Hva er utroskap, når starter det, og hvordan ha gode grenser? Vær med i denne ukens podcast-episode, der Cathrine & Kristina bygger et "nytt rom" i huset ekteskap: "Tillits-rommet".


Nov 06, 202355:12
Trenger menn egentlig egentid?
Oct 30, 202359:53
Kommunikasjon i parforholdet

Kommunikasjon i parforholdet

Cathrine & Kristina fortsetter praten om ekteskap og parrelasjon. I denne episoden snakker de om hvordan man kan legge til rette for god kommunikasjon om vanskelige temaer.
Oct 23, 202350:12
Det perfekte ekteskap

Det perfekte ekteskap

Denne høsten i Mammashjerte-podcasten har vært tiden for å ta tak i ting i eget liv, ta et oppgjør, og å få oppleve at det gir positiv avkasting.

I denne episoden starter en ny serie, med tema "ekteskap og parrelasjon". Bli med Cathrine & Kristina på en første prat om ekteskapet.

Oct 16, 202301:07:31
Følelser
Oct 09, 202351:17
Behind the scenes?
Oct 02, 202326:02
Det fine med å være mamma

Det fine med å være mamma

Har du noen gang reflektert over det fine med mammalivet? Cathrine & Kristina drodler om dette, og mer til i denne ukens episode.

Sep 25, 202348:01
Å kommunisere grenser

Å kommunisere grenser

Cathrine & Kristina fortsetter på tema fra forrige ukes episode, «grenser».
Sep 18, 202357:23
Grensesetting

Grensesetting

Behovet for å sette grenser møter vi i ekteskap, foreldrerolle, naboskap, arbeidslivet, ja, der det er relasjoner oppstår også behovet for å sette grenser. I denne ukens episode deler Cathrine & Kristina tanker om hva som er gode grenser, hvorfor vi trenger gode grenser, og hvordan vi kan setter gode grenser i livene våre.
Sep 11, 202342:41
Økonomi

Økonomi

I ukens episode har Cathrine og Kristina besøk av Cathrine Walde i studio. Sammen snakker de om forvaltning og hvordan vi kan ta med barna våre inn i spennende læring om økonomi.
Sep 04, 202301:04:03
Q&A

Q&A

I denne podcast-episoden får du tips i hvordan håndtere separasjonsangst og søskenkrangling. Og om du alltid har lurt på hvilke verdier Cathrine og Kristina vil gi ungdommene sine inn i voksenlivet, får du kanskje svar om du lytter inn.

Aug 28, 202338:58
Tar vi for mye ansvar for barna?

Tar vi for mye ansvar for barna?

Kristina fikk en liten åpenbaring som hun vil dele med oss andre. Cathrine og Kristina blir personlig i denne ukens episode der de ransaker hjertene sine i morsrollen. Bærer vi et for tungt ansvar når det kommer til barna våre? Hvilke råd kan vi ta med oss på veien i dette enorme ansvaret det er å være en mamma?


Aug 21, 202351:55
Vaner

Vaner

Et nytt barnehage- og skoleår står for tur, og tiden for å
få innarbeidet de «gode vanene» ligger kanskje godt til rette. Men hva er egentlig gode vaner, hva er uvaner? Og viktigst av alt: Hvilke resultat ønsker du av å endre vanene?
I denne episoden reflekterer Cathrine og Kristina rundt disse spørsmålene, oppfordrer deg til å stole på prosessen, og som alltid byr de på seg selv.
Aug 14, 202346:25
Dårlig samvittighet?

Dårlig samvittighet?

Hva fyller du dagene dine med som er med på å opprettholde det verdigrunnlaget du ønsker å leve etter?

Hvilke stemmer kan du ha i livet ditt for at den dårlige samvittigheten slipper tak eller kan hjelpe å rydde i at ‘nå tar jeg noen valg som egentlig ikke er i den retningen jeg ønsker å leve’?

Aug 07, 202338:37
Verdier

Verdier

Høsten er i anmarsj, og Cathrine har fått både ny co-host og ny intromusikk i Mammashjerte-podkasten.

I denne første episoden denne sesongen reflekterer Cathrine og Kristina rundt viktige «verdier» i mammarollen, familielivet og livet generelt. Hvilke verdier er viktige for din familie? Kanskje blir du inspirert av denne episoden.

Jul 31, 202349:11
GJENHØR: Å tåle hele mennesket

GJENHØR: Å tåle hele mennesket

Livet kan by på så mangt. Mye godt, og dessverre mye vondt. Hvordan snakker vi med barna våre om hendelser og følelser som er vanskelige? Er det å skjerme barna lurt, eller blir det som å ikke nevne elefanten i rommet? Tåler barn å se at voksne strever? I ukens episode har vi besøk av Audhild Helgaas. Hun jobber som psykiatrisk sykepleier og deler både personlige og profesjonelle erfaringer.
Jul 24, 202301:04:21
GJENHØR:Å oppdra robuste barn 4.0

GJENHØR:Å oppdra robuste barn 4.0

Vi har i flere runder snakket om å oppdra robuste barn. Barn med godt selvbilde, som vet de er verdifull uavhengig av hva de får til. Barn som tørr å prøve og feile, og som bygger selvtillit på deres styrker. I denne episoden har Cathrine og Ingrid Anette med seg Bianca Simonsen fra podcasten «Snakk om».
Hvordan applaudere når barn og unge står i skiten, og ikke bare når de får til ting? Og hva mener Bianca definerer robuste barn?
Jul 17, 202358:24
GJENHØR: Tro & psykisk helse

GJENHØR: Tro & psykisk helse

Hvordan kan vår tro påvirke vår psykiske helse? Hvordan kan vår psykiske helse påvirke vår tro? Og hvordan kan menigheten bli enda bedre på å romme hele mennesket?
I ukens podcast episode har Cathrine med seg Trine og May Bente Matre, som er klinisk sosionom, veileder og prest, i en god prat om tro og psykisk helse.
Jul 10, 202301:05:57
Billigdisken, evig student og podcastdrømmen
Jul 03, 202347:48
Sommerdilemma, med Mammashjerte-gjengen

Sommerdilemma, med Mammashjerte-gjengen

Saftis eller softis? Telt eller hotell? Med hår eller uten hår? Og hva skal egentlig Mammashjertegjengen gjøre i sommerferien? Bli med Cathrine, Ingrid Anette, Trine, Kristine og Hege på en aldri-så-liten sommerdilemmaprat.
Jun 26, 202337:42
Adjø, Steinar

Adjø, Steinar

I denne episoden tar Cathrine & Steinar oss med på siste dagers happenings; sykdom i hus og feberfantasier. Det deles også noen tanker om hva de tenker om å få barn. Steinar trer av som co-host og ønsker alle en trivelig sommer.


Jun 19, 202301:08:31
Hvorfor ble Steinar så sint?

Hvorfor ble Steinar så sint?

I ukens podcastepisode tar Cathrine og Steinar opp en situasjon som skjedde tidligere denne uken, der Steinar ble veldig sint. Dette førte til unnskyldning og kjærlighetserklæring til Cathrine på Facebook. Hvordan kunne vi unngått en slik kræsj? Og hva er det gode med å kræsje litt?
Jun 12, 202346:33
Kveldsvibber, med Steinar & Cathrine

Kveldsvibber, med Steinar & Cathrine

Steinar fungerer best på kvelds- og nattetid. Dette blir tatt på alvor i denne podcastepisoden. Bli med Cathrine & Steinar på kveldsprat om hoggormbitt, forsikring og kyllingkebab.
Jun 05, 202349:14
Plogging? med Steinar & Cathrine

Plogging? med Steinar & Cathrine

I denne episoden funderer Steinar på et nytt konsept; plogging. Blir Cathrine overbevist? Og hvordan kan vi oppfordre og veilede tenåringene våre i skolearbeidet? Bli med på Cathrine & Steinar sine betraktninger rundt karakterer, skolearbeid og livet for øvrig.

May 29, 202301:08:04
Robust fundament

Robust fundament

I denne ukens podcastepisode får dere del 2 av inspirasjonskveld for foreldre, som vi hadde i Arna 25.april 2023. Cathrine er innom hvordan vi som robuste foreldre kan utruste barna våre til å være robust. 

May 22, 202335:33
Hva lar du prege din familie?

Hva lar du prege din familie?

I denne ukens podcastepisode får dere være med på Mammashjerte sin inspirasjonskveld for foreldre i Arna, som vi hadde 25.april. Bli med Cathrine i en grundig innføring i hva Mammashjerte er, og Hege sine tanker om viktigheten av å være intensjonell med verdiene man har i familien. 

May 15, 202347:35
Hva krangler Steinar & Cathrine om i dag da?

Hva krangler Steinar & Cathrine om i dag da?

Etter mye om og men kommer Cathrine og Steinar frem til en konflikt de har i hverdagen, nemlig bilkjøring. Er det noen av dere som har tenkt over at menn har et grunnleggende ønske om å kjøre bilen når man kjører sammen? Hvem av dere er mest offensiv i trafikken?
May 08, 202346:02
Balansekunst, med Steinar & Cathrine

Balansekunst, med Steinar & Cathrine

Hører menn på Mammashjerte-podcast? Hvem har mest overskudd på hjemmebane? Rot og nedvask av hus blir debatt i denne episoden, og hvordan hjelpe hverandre til å leve en balansert hverdag?

May 01, 202301:19:58
Matpakkekultur, med Steinar & Cathrine

Matpakkekultur, med Steinar & Cathrine

I ukens episode får vi høre hva det er som gjør Steinar så provosert med Matpakkekulturen i Norge. Hvordan gjør dere det med matpakkene til de småspiste barna? Vi tar imot alle råd vi kan få. 

Apr 24, 202342:14
Kjendisstatus, hårtap og panteinnsamling, med Steinar & Cathrine

Kjendisstatus, hårtap og panteinnsamling, med Steinar & Cathrine

Bli med Cathrine & Steinar på en løs og ledig prat om ulike dilemma man trolig ikke kommer til å støte på i livet, og bli kjent med det siste nye fra Tro & Medier + Mammashjerte, nemlig panteinnsamling!

Apr 17, 202332:06
Pønker, kald dusj og vil ikke dele, med Steinar & Cathrine

Pønker, kald dusj og vil ikke dele, med Steinar & Cathrine

Ville du (som Cahtrine) valgt alltid å ta en kald dusj, eller (som Steinar) valgt å alltid sove en time for lite? Eller hva med å være den smarteste, eller den mest populære i nabolaget? Og hva ligger egentlig bak premissene for episoden Cathrine & Steinar hadde om "Mann og kvinne - Guds design"? Bli med Cathrine & Steinar inn i samtale om alt dette, og mye mer.
Apr 10, 202301:06:58
Kropp, seksualitet og sex, med Hanne Beate Wennerberg

Kropp, seksualitet og sex, med Hanne Beate Wennerberg

Har du noen gang tenk over hvem som har lært deg å være kjæreste, mamma eller pappa? De fleste har med seg sår eller traumer fra oppveksten, som gjør at vi i dag, mange år etter, agerer på en spesiell måte. Det å lære seg om dette er sunt. Ja, egentlig en velsignelse. En sti til et sår som du på en eller annen måte kan lege.

I denne episoden har Cathrine med seg sexolog og familieterapeut, Hanne Beate Wennerberg, på en prat om hvordan vi kan snakke med barna våre om kropp, seksualitet og sex. Du finner også Hanne Beate på instagram som @sexolog.wennerberg.

Apr 03, 202301:12:32
Mann og kvinne - Guds design, med Steinar & Cathrine

Mann og kvinne - Guds design, med Steinar & Cathrine

Hva er Guds design? Tror vi på at mannen er kvinnens hode, og hvordan kan dette forresten se ut i hverdagen? I denne episoden trakker Cathrine og Steinar inn i nok et minefelt, og du er velkommen med på en hyggelig prat.
Mar 27, 202301:18:57
Forskjelligheten mellom mann og kvinne, med Steinar & Cathrine

Forskjelligheten mellom mann og kvinne, med Steinar & Cathrine

Hva er egentlig likestilling, og hvor forskjellig er egentlig mann og kvinne? I denne episoden dykker Cathrine og Steinar ned i en spennende, men kanskje litt kontroversiell tematikk. Og hva driver egentlig Steinar med mens Cathrine har sine lange monologer? Velkommen med til ukens Mammashjerte-podcastprat.

Mar 20, 202301:09:05
Kjærlighet i hverdagen, med Steinar & Cathrine

Kjærlighet i hverdagen, med Steinar & Cathrine

Hva irriterer deg mest i parrelasjonen i hverdagen, og hvordan kan dette bli en kilde til kjærlighet i stedet for konflikt? I denne episoden har Cathrine med seg ektemannen, Steinar, til en prat på sengekanten.
Mar 14, 202301:01:48
Sarapodden med Cecilie

Sarapodden med Cecilie

Hvem er Cecilie, og hva er Sarapodden egentlig? Hva syntes vi om nettdating, og hva er Cathrines største uvane? I ukens episode får Cathrine besøk av Cecilie Marie Røynås, og sammen snakker de om løst og fast.
Mar 06, 202353:05
Skilsmisse, sorgen man ikke sender blomster til

Skilsmisse, sorgen man ikke sender blomster til

Skilsmisse kalles ofte for «den sorgen man ikke sender blomster til». Har du noen gang tenkt at på seg selv kjenner man faktisk ingen andre? I denne ukens episode tar Cathrine en prat med Linda, som har dyrekjøpt erfaring med temaet, i familie og menighetsliv. Sammen snakker de om hvordan man kan skape rom for dem som opplever at livet går i grus, og her kan du også få tips i møte med det vonde i andre sine liv: 

  • Vær interessert. 
  • Prøv å lær, og lytt til hva den andre har opplevd og føler. 
  • Legg til rette for at "annerledesfamilien" også skal kunne delta. 
  • Bidra med praktisk hjelp. 
  • Husk å inviter med de som ikke nødvendigvis er den vanlige kjernefamilien. 
  • Ikke vær så redd for å si noe feil at du ender opp med å ikke tørre å si noe i det hele tatt.
Feb 27, 202337:03
Mimring, evaluering og "på gjensyn"

Mimring, evaluering og "på gjensyn"

I dag skal vi mimre! Våre favorittepisoder, favorittøyeblikk og favorittgjester. Vi skal glede oss over alt som har vært og takke av Ingrid Anette som

nå gir seg etter 3 år med podcast.

Feb 20, 202301:02:27
Au revoir, Ingrid Anette!

Au revoir, Ingrid Anette!

Ville du levd livet ditt i "Ringenes Herre"- eller "Harry Potter" - verden? Vært lav med høy IQ, eller høy med lav IQ? Og etter noe fjas og mas dykker Cathrine og Ingrid Anette i denne episoden ned i hva det vil si å leve intensjonelt, med ansvar og mening. Sammen med gjestene, Steinar og Anders, blir det også rom for en prat om hvordan dette har ledet til at Ingrid Anette nå slutter med podcast.
Feb 13, 202357:19
Tenåringer, dårlige valg og scenefødsel

Tenåringer, dårlige valg og scenefødsel

Hva gjør man med tenåringer som ikke vil ut av rommet? Skal man "dra de ut" av rommet, eller la de være i fred? Varer ærlighet egentlig lengst, eller skal man pynte på sannheten? Hva gjør man når venner tar dårlige valg? Og ville du født aleine i skogen, eller på en scene foran 1000 mennesker?

Nye dilemma er oppe til diskusjon når Cathrine og Ingrid Anette i denne episoden får besøk av Maj Beate Davidsen.

Feb 06, 202301:00:10
Søskenkrangling, grå hår og overgangsalder

Søskenkrangling, grå hår og overgangsalder

Hvor mye skal man blande seg når ungene krangler? Skal man, og i tilfelle når, skal man la de grå hårene gro? Og hvordan skal vi komme oss igjennom overgangsalderen på en god måte?

I denne episoden får Cathrine og Ingrid Anette besøk av "sjefens kone", Silje Helen Fyllingen, og sammen løses det store og litt mindre store dilemma.

Jan 30, 202301:03:42
Nugattilunsj, gjerrigknark og nyfrelst

Nugattilunsj, gjerrigknark og nyfrelst

Hvordan gjør man det i parforholdet når den ene er betydelig mer sparsom enn den andre? Er det innenfor å droppe middag og heller gi en skive med Nugatti i stedet for? Og hvordan kan man egentlig bli kjent med folk når man starter i en ny menighet?
I denne episoden har Cathrine og Ingrid Anette besøk av Ingrid og Vegard McKibben Lofnes, og sammen prøver de å svare på store og små dilemmaer i livet.
Jan 23, 202352:42
Voksenkjeft, barnebursdag og Rapunselhår

Voksenkjeft, barnebursdag og Rapunselhår

Hvordan kan en som er konfliktsky lære seg å sette grenser? Eller hvordan kan man takle kjeft i voksen alder? Og hva bør en barnebursdag egentlig inneholde?

Disse, og flere andre dilemma svares på i denne episoden når Cathrine og Ingrid Anette får besøk av Susanne Nåden Aadland.

Jan 16, 202301:11:43
Fokus, forming, foreldre - med Daniel Sæbjørnsen

Fokus, forming, foreldre - med Daniel Sæbjørnsen

Dagens unge møter utrolig mange ulike stemmer, dilemmaer, utfordringer og inntrykk som tidligere generasjoner aldri har erfart. Har du tenkt på hva du som forelder ønsker å gi videre av gode verdier til neste generasjon? Eller hvordan dette kan gis videre? 

I denne episoden tar Daniel Sæbjørnsen oss med inn i hvordan vi som medmennesker kan snakke med barn og ungdom i dag om livsmestring. Opptaket er gjort under LIVE-eventen til Mammashjerte i Bergen.

Jan 09, 202336:15
Hvordan få robust fundament? med Cathrine

Hvordan få robust fundament? med Cathrine

Alle ønsker å forme robuste barn, som tåler og mestrer livet. Men har du noen gang tenkt på at for å få robuste barn så trenger vi å være robuste foreldre? Det eneste vi som foreldre faktisk kan kontrollere er oss selv, og det må øves på. 

I denne episoden deler Cathrine sin historie og sine erfaringer og beste tips for hvordan være en robust forelder.
Opptaket er gjort under LIVE-eventen til Mammashjerte i Bergen.

Jan 02, 202319:27
Parforholdets faser, med Kristine

Parforholdets faser, med Kristine

I årets siste Mammashjerte-podcastepisode får vi Kristine sine tips til hvordan ta vare på parforholdet i det som for noen kan være ulike faser av samlivet. Her får du gode knagger å bruke i "Før-barn-fasen", "Småbarnsfasen" og "Store-barn-fasen". Eller rett og slett gode tips til å få et godt samliv i alle livets faser. 

Opptaket er gjort under LIVE-eventen til Mammashjerte i Bergen.

Dec 26, 202219:56
Å forstå og motivere små barn, med Ragnhild

Å forstå og motivere små barn, med Ragnhild

Bli med Ragnhild på en 12-minutters intensiv innføring i hvordan forstå og motivere små barn. Opptaket ble gjort under LIVE-eventet til Mammashjerte i Bergen.

Dec 19, 202212:41