Skip to main content
Spotify for Podcasters
Dialog

Dialog

By Manuela Hofer

A podcast where Manuela is in dialogue with a guest.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Helene Makani - En innføring i Enneagrammet

DialogOct 23, 2020

00:00
50:23
Robert Meyer - Professor i Fotografi

Robert Meyer - Professor i Fotografi

Denne gang har jeg snakket med min tidligere fotolærer og Norges første Professor i Fotografi, fotohistoriker og fotograf Robert Meyer. Vi snakket om bl.a hans møte med Andy Warhol, John Lennon og Rolling Stones, samt bruk av kunstig Intelligens innenfor kunsten, litt rundt filosofi rundt det visuelle, hvordan han startet med foto, og mye mer. Robert har jobbet med foto i over 60 år, og har mye kunnskap og erfaring rundt temaet. Han har også blitt tildelt flere priser for sitt arbeid innen fotografi.   (Foto: Marianne Pfeiff)

Aug 01, 202201:36:60
Hans Petter Gundersen

Hans Petter Gundersen

Denne gang har jeg snakket med musikkprodusent, komponist, låtskriver, gitarist (mm.) Hans Petter Gundersen. En genierklært, kunnskapsrik og visjonær fyr, som har blitt omtalt som bl.a. "Gudfaren for Bergensbølgen". Han har samarbeidet med forskjellige artister og band, som bl.a DumDum Boys, Madrugada, deLillos, Ole Paus, TNT, Jørn Hoel, Sondre Lerche og Pogo Pops og mange, mange fler. Vi snakket bl.a. om musikk og diverse prosjekter han er opptatt av nå for tiden. 


(Foto: Robin Olsen)

Apr 20, 202241:08
Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky - Kosthold og livsstil for et langt, friskt og godt liv
Jan 07, 202101:26:10
Eivind Olsen - Leder i MENSA Norge

Eivind Olsen - Leder i MENSA Norge

Tema for denne gang er Intelligens. Har snakket med Eivind Olsen, som er leder i MENSA Norge om dette. Vi snakket også om bl.a. Intuisjon, magefølelse og bevissthet, og også om individuell tilrettelegging innenfor skole og utdanning i forhold til evnerike barn, samt litt rundt det arbeidet som MENSA gjør bl.a. innen humanitær virksomhet.

Dec 19, 202001:01:60
Espen Rustad Thoresen - Kulturell Appropriasjon og Ytringsfrihet

Espen Rustad Thoresen - Kulturell Appropriasjon og Ytringsfrihet

Denne gang har jeg snakket med radiomann og engasjert samfunnsdebattant Espen Rustad Thoresen om bl.a. kulturell appropriasjon og ytringsfrihet. 

Espen skrev nylig en kronikk i Dagbladet rundt dette temaet: https://www.dagbladet.no/meninger/woke-up-tvnorge/73147842

Dec 09, 202049:45
Sophia Lea Kielland - Et innblikk i astrologiens verden

Sophia Lea Kielland - Et innblikk i astrologiens verden

Denne gang har jeg snakket med livsstils- og mindfulness coach, forfatter, kursholder og astrolog Sophia Lea Kielland. Hun har bl.a. hatt sin egen tv-serie på Tv2 innen selvutvikling, studert psykologi, økonomi, litteratur, kunsthistorie og NLP. Hun har spesielt fokus på parforhold, kommunikasjon og selvutvikling. Vi snakket bl.a. om de forskjellige tegnene, og hun gir også en "oppklaring" ift. hvorfor det ikke er 13 tegn i Zodiaken, samt hvordan du kan bruke astrologien til bevisstgjøring av egne tankemønstre, finne ditt potensiale, samt forstå deg selv og dine relasjoner bedre. 
Foto: Esten Borgos

Nov 14, 202001:14:36
Joar Vittersø - Hva er lykke og det gode liv?

Joar Vittersø - Hva er lykke og det gode liv?

Gjest denne gang er Professor i Sosialpsykologi og Lykkeforsker Joar Vittersø - som har forsket på lykke og det gode liv i over 30 år. Han var også med i Tv-serien "Jakten På Det Gode Liv". Hyggelig og kunnskapsrik fyr med mye spennende å  fortelle. Vi snakket om bl.a. hva som kan gjøre oss lykkelige, og hvordan man kan få det bedre med seg selv. 

Nov 07, 202001:12:00
Helene Makani - En innføring i Enneagrammet

Helene Makani - En innføring i Enneagrammet

I denne episoden har jeg snakket med Helene Makani, som er en av Norges fremste eksperter innen Enneagrammet. Hun har undervist i dette i over 20 år, og oppfyller de faglige kriteriene som akkreditert profesjonelt medlem av den Internasjonale Enneagram Association, IEA.

Enneagrammet er et nyttig verktøy for personlig vekst. Det handler bl.a. om bevisstgjøring av tankemønstre, motivasjon, å forstå hverandre bedre, om hvorfor vi er som vi er - og at den ene måten å være på ikke er bedre enn den andre. Samtidig har Enneagrammet også en spirituell dimensjon. Helene gir her en kort innføring i de 9 hovedtypene i Enneagrammet.


For å vite mer, så kan man f.eks ta testen på siden til Helene Makani:

https://www.makanikurs.no/enneagramtest


Generelt om de forskjellige typene i Enneagrammet.

https://www.makanikurs.no/om-oss/hva-er-enneagrammet

Oct 23, 202050:23
Nils Petter Molvær

Nils Petter Molvær

I denne episoden har jeg snakket med komponist, musiker og jazztrompetist Nils Petter Molvær. Han betraktes som en pioner i å kombinere jazz og elektronisk musikk. Han har mottatt en rekke priser, blant annet fire Spellemannspriser som soloartist. Nils Petter er for tiden plateaktuell med albumet SulaMadiana, som er et samarbeid med en franske perkusjonisten Mino Cinelu. (Foto: Håkon Mosvold Larsen)

Oct 11, 202048:43
Tor Åge Bringsværd

Tor Åge Bringsværd

Forfatter Tor Åge Bringsværd har skrevet en rekke romaner, barnebøker,  fabelprosa, science fiction bøker og TV-produksjoner. Han regnes for å være en av de aller første som begynte å skrive science fiction i Norge.  Han har mottatt flere priser for sitt arbeid som forfatter og  dramatiker - bl.a. Norsk Kulturråds ærespris i 2010 og Anders Jahres  kulturpris i 2019. Hans bøker er oversatt til over 20 språk, og teaterstykkene hans er oppført i mange land. Vi snakket om bl.a. kreative prosesser, science-fiction serier,  multivers, dyrevelferd,  reinkarnasjon, skrivetips til vordende forfattere og mye mer.

Sep 29, 202029:22
Frode Pleym - Leder i Greenpeace Norge

Frode Pleym - Leder i Greenpeace Norge

I denne episoden har jeg snakket med leder i Greenpeace Norge - Frode Pleym. 

Sep 16, 202041:04
Hans Herlof Grelland: En samtale om følelser og identitet i den digitale tidsalderen

Hans Herlof Grelland: En samtale om følelser og identitet i den digitale tidsalderen

Denne gang har jeg snakket med professor Hans Herlof Grelland. Han er master i filosofi og professor emeritus i kvantekjemi ved Universitetet i Agder. Han har undervist i temaer i grenseområdet mellom filosofi og psykologi. Han har flere internasjonale publikasjoner innenfor filosofi,  vitenskapsteori og teoretisk fysikk. Han har også mange års erfaring fra kommunikasjonsgrupper,  sjelesorggrupper og personlig veiledning. I tilllegg har han undervist i  matematikk, statistikk, fysikk, miljøfilosofi, etikk,  vitenskapsfilosofi, fenomenologi og eksistensialisme. Han har også  jobbet med robotikk og matematisk modellering. De siste årene har eksistensialisme og vitenskapsfilosofi vært de viktigste undervisningsfagene, og han har forelesninger om følelser som temaer i pedagogikk og psykisk helsearbeid. 

Vi snakket om bl.a. den nye boken hans, og betydningen, verdien og meningen i våre følelser - hvordan man kan få det bedre med seg selv ved å bevisstgjøre seg og lytte til disse. Vi var også innom temaer som musikk, robotisering, meditasjon, intuisjon og generelt samfunnsutviklingen ift. vårt følelsesliv, og mye mer. For mer informasjon om Hans Herlof Grelland: https://www.uia.no/kk/profil/hansg

Sep 03, 202059:12
Thomas Hylland Eriksen: Veien videre etter Corona

Thomas Hylland Eriksen: Veien videre etter Corona

Jeg snakket med sosialantropolog, professor, forfatter og forsker Thomas Hylland Eriksen om veien videre etter Corona, Borgerlønn og alternative måter å leve på.

Apr 25, 202038:35