Skip to main content
Spotify for Podcasters
NL Rallysport | BENE Servicepark | Podcast

NL Rallysport | BENE Servicepark | Podcast

By NL rallysport | BENE Servicepark podcast powered by @schillemans

NL rallysport alles over de Nederlandse rallysport Powered by @schillemans
Marco Schillemans gaat in gesprek over rally met oa rijders en organisatoren
Meer info / uw boodschap in de podcast?
Marco@schillemanspresent.nl

BENE Servicepark alles over het WRC, de Belgische en Nederlandse rallysport en rally op de social media kanalen met de rally co-piloten Bjorn Degandt (B) en Marco Schillemans (NL)
Meer info / uw boodschap in de podcast?
Marco@schillemanspresent.nl

#letstalkaboutrally #rally #podcast #rallypodcast #NLrallysport #BENEservicepark
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

S03E28 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Portugal - BRC Wallonie, Sezoensrally en start ONRK in Sulingen

NL Rallysport | BENE Servicepark | PodcastMay 27, 2023

00:00
01:46:42
S03E28 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Portugal - BRC Wallonie, Sezoensrally en start ONRK in Sulingen

S03E28 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Portugal - BRC Wallonie, Sezoensrally en start ONRK in Sulingen

Onze luisteraars hebben weer gereageerd op de laatste podcast met oa goed nieuws over de Condroz rally. We hebben Monique Verhagen als rallyvrouw in de rallysport en een nieuwe rubriek, 'Gespot op de socials'.

Natuurlijk blikken we terug op het WRC in Portugal, gingen we langs Frankrijk en kwamen een Nederlander tegen die Bjorn en Marco nog niet kenden, Dirk Jan Schram. In België staan we stil bij de allereerste overwinning van Jos Verstappen tijdens de Rally Monteberg en bespreken ze de 2 manches in het Belgische Rally Kampioenschap, Wallonie en Sezoensrally. De start van het Open Nederlands Rally Kampioenschap was in Sulingen met hierbij een hoofdrol voor 2 Duitsers. Ook de diverse cups die aan de start van diverse wedstrijden stonden, werden besproken evenals de ladiescups.

Een vast onderdeel is altijd de BENE (co)piloot van de maand, 4 kanshebbers

Willem Wouter Overbeek, Maxime Potty, Jos Verstappen en Seb Bedoret.

Wie het geworden is? Vanaf nu online de 28ste BENE Servicepark Podcast, gratis te beluisteren.


May 27, 202301:46:42
Rally Podcast special 06 | Henk Vossen, zijn verhaal

Rally Podcast special 06 | Henk Vossen, zijn verhaal

Op 14 jarige leeftijd 'leende' hij de Opel Kapitän van zijn vader, maar legde die op zijn dak, tijdens de begrafenis van zijn oma.
Henk Vossen, nu 77 jaar en kreeg in 2018 een gouden rally licentie, voor 50 jaar onafgebroken rallyrijden. Marco Schillemans sprak bij hem thuis in Tegelen over zijn voorliefde voor De Monte Carlo, maar ook over de wedstrijden waar hij eigenlijk altijd wel reed, zoals ELE, Hunsruck Rally. We spraken over zijn navigatoren, meer dan 30. En stonden stil bij het plotselinge overlijden van Pie Theunissen. Maar ook hoe ooit Johan Findhammer bij Henk op de hotseat is terecht gekomen. Zijn grote respect voor zijn serviceteam en de veranderingen door de jaren heen, van kaartleesritten naar notes op klassementsproeven. En hoe zat het eigenlijk bij de nakeuring in Hellendoorn 1986? Een BMW 325i zonder SPER heeft er plots toch één? En hoe kreeg Henk het samen met Peter Bijvelds toch voor elkaar om met een Mitsubishi EVO VI in de WK te starten, zonder dat de wagen conform de regelementen waren?
En trots liet Henk zijn nieuwe rallywagen zien, de Skoda Fabia Rally2 Evo uit de stal van Wevers Sport.
In de serie Het verhaal van ...
De 6e Rallypodcast special
In deze serie verschenen eerder
Bob de Jong
Erik Wevers
Kevin Abbring
Martijn Wydaeghe
Mats van den Brand
May 16, 202302:13:59
S03E27 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Kroatië - overlijden Craig Breen en het laatste nieuws van het BRC en ONRK

S03E27 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Kroatië - overlijden Craig Breen en het laatste nieuws van het BRC en ONRK

Op donderdag 13 april, 1 week voor de WRC rally van Kroatië, overleed op 33 jarige leeftijd Craig Breen, tijdens een test voor de rally aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Bjorn Degandt en Marco Schillemans staan tijdens de BENE Servicepark Podcast stil bij deze vriendelijke en gepassioneerde Ierse rallypiloot die ook met verschillende Belgische navigatoren heeft gereden.

Ze blikken hiernaast terug op de rally en bespreken de twee BRC wedstrijden Rallye des Ardennes en TAC rally. Marco blikt vooruit op de eerste wedstrijd in het ONRK, de ACtronics Rally Sullingen (D) en de ELE Rally. De vrouw in de rallysport is vandaag Kimberly van der Aa, ze verteld over hoe ze in de rallysport terecht is gekomen bij MCC Sport en dat ze graag wil gaan navigeren in de ELE rally. Niels Kroeze laat zelf weten wat een problemen hij gehad heeft in de Olympus rally in de USA. Natuurlijk hebben we de tussenstand in de BENE Ladiescup, een 2-tal geboortes en vertellen we over de opleidingen die gegeven worden bij de KNAF en RACB.


Tot slot kiezen Bjorn en Marco weer een (Co)piloot van de maand. Toch weer een verrassing.

De BENE Servicepark Podcast is te beluisteren via oa Spotify, Google, Apple podcasts, Podimo en PodNL.

Apr 28, 202301:35:58
Rally Podcast special Trailer 06 | Het verhaal van Henk Vossen

Rally Podcast special Trailer 06 | Het verhaal van Henk Vossen

Het verhaal van Henk Vossen
Apr 23, 202302:35
Rally Podcast Special 05 | Mats van den Brand, zijn verhaal

Rally Podcast Special 05 | Mats van den Brand, zijn verhaal

Al heel snel werd duidelijk dat Mats iets met snelheid, techniek en ondernemen had. Hoe kan het ook anders met zowel zijn moeder als vader een eigen bedrijf hadden.

Zijn vader Mark van den Brand had hiernaast een grote voorliefde voor de rallysport. Hij navigeerde oa in de Algarve rally in Portugal (1993), Costa Brava Catalunja rally (1994) en de South Swedish Rally (1997) bij Hans Stacey.
Toen Mats 6 jaar was reed hij in een kart en was zijn ambitie om fabriekscoureur te worden. Al snel was duidelijk dat hij talent had. Toch miste hij wat, en Datgene wat hij zelf miste kon hij wel geven aan Rinus van Kalmthout en Richard Verschoor. Die overstap naar Richard was wel een hele bijzondere; Richard haatte Mats.

Marco Schillemans spreekt uitgebreid met hem over zijn eerste rally's, waarbij hij oa als laatste startte in de Tank S Shortrally in 2012 met een Ford escort RS 2000 van Anton Morée maar toch de wedstrijd won. Over de rol van zijn vader, hoe het kwam dat hij in eerste instantie geen KNAF Talent First werd, zijn eerste WRC event en hoe hij bij Martijn Wydaeghe terecht kwam. De huidige navigator van Thierry Neuville.
En waarom sprak Mats op een gegeven moment niet meer met zijn navigator Eddy Smeets? Een kartfilmpje wat viral ging en het verhaal van Mats over de perikelen rond de Ford fiesta van VRS en waarom Mats toen is gestopt met zijn rally carriere en het BMW avontuur langzaam aan begon.

Natuurlijk hebben we het over zijn bedrijf MATS, Rebirth of a legend. Het verhaal van Mats van den Brand is de 5e in de reeks verhalen. Eerder sprak Marco met Bob de Jong, Erik Wevers, Kevin Abbring en Martijn Wydaeghe.
Apr 05, 202302:16:18
Rally Podcast Special Trailer 05 | Mats van den Brand, zijn verhaal

Rally Podcast Special Trailer 05 | Mats van den Brand, zijn verhaal

Vanaf donderdag 6 april online Het verhaal van Mats van den Brand
Mar 31, 202302:12
S03E26 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Mexico en het laatste nieuws van het BRC en ONRK

S03E26 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Mexico en het laatste nieuws van het BRC en ONRK

Uit Amerika kregen we het bericht dat we een zilveren jubileum hadden. Bjorn ging met Lisette Bakker in gesprek als RallyLady en vertelde oa over haar liefde voor Dakar. In het WRC werd de 3e ronde verreden in Mexico. Met Thierry Neuville en nog 3 Belgische navigatoren die er aan deelnamen. We nemen een klein uitstapje naar Amerika voor de 100 ACRE Wood rally en verbleven in Frankrijk, Le Touquet - Pas de Calais. In het BRC, het Belgische Rally Kampioenschap was het alweer de 2 manche, na Haspengouw trok de top van de rallysport naar de South Belgium Rally. Een aanrader. Het Open Nederlands Rallykampioenschap gaat pas in Duitsland van start met de rally in Sullingen. Maar zo'n 13 Nederlands teams trokken al wel naar Duitsland voor de Buten un Binnen rally.
Deze maand ontvielen maar liefst 3 rallyrijders / navigatoren ons; Roy Vincentie, Evert Bolderheij en Pedro oftewel Noel Vanassche. Marco en Bjorn bespreken hun palmares.
Tot slot werd er opnieuw een nieuwe BENE (co)Piloot van de maand gekozen, een verrassing.
Mar 31, 202301:28:30
S03E25 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Zweden en het laatste nieuws van het BRC en ONRK

S03E25 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Zweden en het laatste nieuws van het BRC en ONRK

Een heel klein feestje, de 25ste editie van de BENE Servicepark podcast staat online. Bjorn Degandt en Marco Schillemans startte alweer 3 jaar geleden hun eerste rallypodcast en bespreken sindsdien maandelijks alles over het Wereld Kampioenschap Rally's, het Belgische en Nederlandse Rally kampioenschap. Hiernaast laten ze alles wat maar met rally te maken heeft de revue passeren. Beiden kunnen terug vallen op veel rally ervaring in het binnen en buitenland, waarbij ze niet schromen om verhalen en weetjes te delen met hun luisteraars. 

Ook deze 25ste editie zit vol met rally. Bjorn en Marco bespreken de Race of the Champions met oa Thierry Neuville en het WRC in Zweden maar maar liefst 6 deelnemers uit België aan de start kwamen. Bjorn ging hiernaast in Ieper lunchen met Jennifer Rambour en liet Willem Vissenberg aan Marco weten dat rijden in Finland echt wel iets anders is als de polderwegen in Nederland. De eerste manche uit het Belgische Rally Kampioenschap werd in de fruitstreek van Haspengouw gereden met een spannende strijd aan de top. Slecht nieuws uit Nederland over de Visual Art Rally en staan ze stil  bij het overlijden van Andre Schoonenwolf. 

Maar Bjorn en Marco begonnen met het uitreiken van het nieuwe boek over het BRC, RallyRecap van Nick Pannenkoecke.

Heel veel luisterplezier in de 25ste editie van de BENE Servicepark Rally Podcast, Let's talk about rally. 

Mar 03, 202301:24:51
S03E24 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Monte Carlo, Dakar en voorbeschouwing BRC ONRK

S03E24 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Monte Carlo, Dakar en voorbeschouwing BRC ONRK

In de eerste aflevering van 2023 praten Bjorn Degandt en Marco Schillemans je bij over DAKAR. Hiernaast staat de eerste wedstrijd van het WRC Monte Carlo centraal en hebben ze het over een bijzondere boete voor François Delecour. Er komt een nieuw item in de podcast en kiezen ze de BENE piloot van het jaar 2022.
Jan 29, 202301:21:23
Rally Podcast Special 04 | Martijn Wydaeghe, zijn verhaal

Rally Podcast Special 04 | Martijn Wydaeghe, zijn verhaal

Zijn wereld veranderde plotsklaps na een telefoontje op donderdag voor de WRC rally van Monte Carlo van Thierry Neuville.
Martijn Wydaeghe, zijn verhaal in 1 uur en 3 kwartier. Over zijn broer Jeroen die al rally's reed. Hoe hij in de vroege ochtend een telefoontje kreeg om zsm zijn rallyspullen te pakken en naar Staden te komen voor een rally met Philip Cracco. De tests met Freddy Loix en naar wat voor muziek luisterde hij onderweg met Mats vd Brand.
Hoe kwam Martijn bij Msport terecht en waarom voelde hij het als dat hij zich in een speelgoed winkel begaf. En natuurlijk had Marco Schillemans met Martijn het over 'Het telefoontje'. Maar ook over een grote droom die hij nog heeft met Kevin Abbring. Martijn heeft iets goed te maken ... Vanaf 12 januari 2023 te beluisteren de Rally Special, het verhaal van Martijn Wydaeghe. Te beluisteren via jouw favoriete podcast kanaal.
Eerder verschenen in de Rallypodcast special "Zijn Verhaal"
- S01E01 Bob de Jong
- S01E05 Erik Wevers
- S03E07 Kevin Abbring
- S04E08 Martijn Wydaeghe
#letstalkaboutrally #rallypodcast #NLrallysport #MartijnWydaeghe #ThierryNeuville #WRC #rally #MonteCarlo #BENEservicepark
Jan 29, 202301:51:06
S02E23 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa Martijn Wydaeghe, Robert Droogmans en Spa rally

S02E23 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa Martijn Wydaeghe, Robert Droogmans en Spa rally

In de laatste rallypodcast van 2022 blikken Bjorn Degandt en Marco Schillemans samen met Martijn Wydaeghe terug op het afgelopen WRC seizoen en waarom dat Thierry en hij er eigenlijk na Monaco geen zin meer in hadden. Robert Droogmans verteld over hoe het nu met hem is en blikken ze terug op de afgelopen Spa rally, de laatste manche uit het Belgische Rally Kampioenschap. De agenda van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is bekend gemaakt. Bjorn en Marco laten hun licht er over schijnen en delen hun meningen en staan stil bij het vertrek van de voorzitter van de Bestuur Sectie Rally's, Bart Luijbregts.
Tot slot geven ze het nieuwe boek over het BRC, RallyRecap van Nick Pannekoecke weg. Vertel Bjorn en Marco waarom dat jij dit boek verdient en de (voor hen) meest inspirerende inzending wint het boek. Reageren kan via Messenger van BENE Servicepark.
Nu gratis te beluisteren via oa Spotify, Apple en Google Podcasts.
Jan 29, 202301:34:04
Rally Podcast Special Trailer 04 | Martijn Wydaeghe, zijn verhaal

Rally Podcast Special Trailer 04 | Martijn Wydaeghe, zijn verhaal

Zijn wereld veranderde plotsklaps na een telefoontje op donderdag voor de WRC rally van Monte Carlo van Thierry Neuville. Martijn Wydaeghe, zijn verhaal in 1 uur en 3 kwartier. Over zijn broer Jeroen die al rally's reed. Hoe hij in de vroege ochtend een telefoontje kreeg om zsm zijn rallyspullen te pakken en naar Staden te komen voor een rally met Philip Cracco. De tests met Freddy Loix en naar wat voor muziek luisterde hij onderweg met Mats vd Brand. Hoe kwam Martijn bij Msport terecht en waarom voelde hij het als dat hij zich in een speelgoed winkel begaf. En natuurlijk had Marco Schillemans met Martijn het over 'Het telefoontje'. Maar ook over een grote droom die hij nog heeft met Kevin Abbring. Martijn heeft iets goed te maken ... Vanaf 12 januari 2023 te beluisteren de Rally Special, het verhaal van Martijn Wydaeghe. Te beluisteren via jouw favoriete podcast kanaal.
Eerder verschenen in de Rallypodcast special "Zijn Verhaal"
- S01E01 Bob de Jong
- S01E05 Erik Wevers
- S03E07 Kevin Abbring
- S04E08 Martijn Wydaeghe
#letstalkaboutrally #rallypodcast #NLrallysport #MartijnWydaeghe #ThierryNeuville #WRC #rally #MonteCarlo #BENEservicepark
Dec 31, 202203:20
Rally Podcast Special Trailer 03 | Kevin Abbring, zijn verhaal

Rally Podcast Special Trailer 03 | Kevin Abbring, zijn verhaal

PROMO Kevin Abbring - Zijn verhaal
Eerder verschenen in de Rallypodcast special "Zijn Verhaal"
- S01E01 Bob de Jong
- S01E05 Erik Wevers
- S03E07 Kevin Abbring
- S04E08 Martijn Wydaeghe
#letstalkaboutrally #rallypodcast #NLrallysport #MartijnWydaeghe #ThierryNeuville #WRC #rally #MonteCarlo #BENEservicepark
Dec 23, 202201:49
Rally Podcast Special 03 | Kevin Abbring, zijn verhaal

Rally Podcast Special 03 | Kevin Abbring, zijn verhaal

Zijn skelter moest elke rally die zijn vader, Edwin Abbring, reed mee in de vrachtwagen. Als navigator las hij de notes in 2005 voor de eerste maal in een Toyota Celica tijdens de Almere Rallysprint. En was hij in 2017 tijdens de Aarova Rallysprint in de Ford fiesta R5 nu navigator van Pieter Tsjoen of reed hij zelf deze wedstrijd, die zij winnend afsloten?
Hij was de allereerste Nederlander die de Ypres rally won.
Kevin Abbring, verteld zijn verhaal in de NL rallysport Podcast aan Marco Schillemans.
Zittend in de lounge banken in Valkenswaard bij Wim Luijbregts tussen de historische auto's en een grote prijzenkast praat Kevin over hoe hij eigenlijk op natuurlijke wijze in de rallysport terecht kwam. Hij verteld over oa VW - Peugeot - Citroën en het fabrieksteam van Hyundai in het WRC.
En hoe ging dat nu eigenlijk, was hij nu sneller als Thierry Neuville tijdens een test in Duitsland en wat moeten ze nu met die Nederlander?
En wat doet hij nu eigenlijk?
Zijn verhaal, te beluisteren in de NL Rallysport podcast, gratis te beluisteren via Spotify, Apple en Google Podcasts.
Eerder verschenen in de Rallypodcast special "Zijn Verhaal"
- S01E01 Bob de Jong
- S01E05 Erik Wevers
- S03E07 Kevin Abbring
- S04E08 Martijn Wydaeghe
#letstalkaboutrally #rallypodcast #NLrallysport #MartijnWydaeghe #ThierryNeuville #WRC #rally #MonteCarlo #BENEservicepark
Dec 20, 202201:32:48
S02E22 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Japan met Gregoire Munster, BRC Condroz rally en hoe is het met Kevin Abbring

S02E22 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Japan met Gregoire Munster, BRC Condroz rally en hoe is het met Kevin Abbring

Bijna weer 1,5 uur Rally op je favoriete rallypodcast kanaal. Bjorn Degandt sprak oa Gregoire Munster over zijn deelname in het WRC van de rally van Japan. Terwijl Marco Schillemans sprak met Kevin Abbring in de rubriek 'Hoe is het met ...' De winnares van de LadiesCup in Nederland is bekend, Kirsten Rothman verteld zelf wat ze vindt van de titel en wie wordt eigenlijk deze maand de Piloot van de maand? En tot slot valt er wellicht wat te winnen.
De nieuwste BENE Servicepark rallypodcast staat online, gratis te beluisteren via oa Spotify, Apple en Google podcasts.
Laat je wat van je horen wat je vond van deze 22ste editie?
PS
Hoe is het met Kevin Abbring is een stukje uit de NL Rallysport Podcast waarin Marco Schillemans bij Wim Luijbregts langs ging in Valkenswaard. Samen met Kevin zaten ze in de lounche banken en bespraken ze hoe Kevin in de rallysport te recht is gekomen en hoe zat het nu de strijd tussen Neuville en Kevin?
Deze speciale kersteditie van de NL Rallysport Podcast komt 22 december 2022 online. En ook deze is gratis te beluisteren.
Nov 30, 202201:24:02
Nispen | Sint Franciscus Veldkapel - Kerkweg inzegening 11 september 2022

Nispen | Sint Franciscus Veldkapel - Kerkweg inzegening 11 september 2022

Aan de Kerkweg in Nispen stond een vervallen Mariakapel. Tegen het landgoed Gienderwijdte.

Bewoners maakten zich zorgen over deze veldkapel, ook vanwege 'verdachte' activiteiten in de directe nabijheid. Zou de kapel verdwijnen? en wat gaat er dan daar gebeuren. Charl Goossens legde contact met de eigenaar Willem van der Kooij van het landgoed. Hij hoorde dat ze juist de vervallen kapel weer wilde herstellen in de oude glorie. En dat was het begin om een werkgroep veldkapel op te richten. In deze podcast neemt Marco Schillemans je mee naar dat moment, het verhaal over de kapel, de opbouw en de uiteindelijke inzegening van het beeld van Sint Franciscus door Pastoor Marc Lindeijer.

Aan deze podcast werkte mee; Richard Konings - werkgroep Veldkapel, Willem van der Kooij - Landgoed Gienderwijdte, Pastoor Marc Lindeijer - Sint Norbertus Parochie, Toon van Wezel - Heemkundekring De Heerlijckheijd Nispen, Zuster Albertina en Zuster Margriet - Mariadal.

Marco Schillemans is zelf sinds 2011 als Roosendaler in Nispen gaan wonen en is een betrokker burger en maakt oa podcasts over Nispen. Hij werd destijds gevraagd om lid te worden van het bewonersplatform Nispen. Net op het moment dat er de eerste ideeen waren over De Heerlijckheijd. “Een prachtige tijd, een intensieve periode, maar waarin we hebben kunnen zien hoe Nispenaren dit aanpakken, fantastisch. Ik had het nooit willen missen”.

In deze serie zijn ook verschenen

- Nispen | De Heerlijckheijd - een terugblik

- Roosendaal | Ut Zwaaigat - De Vliet - Stadsoevers

- Nispen | Sint Franciscus Veldkapel - Kerkweg inzegening

Schillemans Present | Marco Schillemans

Nov 30, 202226:41
S03E06 NL Rallysport Podcast | ONRK SPECIAL 2023 met oa Kevin Abbring en Martijn Wydaeghe
Nov 10, 202201:03:21
S02E21 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Catalunya, ONRK Rocar-Tech Twente Rally, BRC 2023, Hoe is het met Jos Boon

S02E21 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Catalunya, ONRK Rocar-Tech Twente Rally, BRC 2023, Hoe is het met Jos Boon

Bjorn Degandt en Marco Schillemans zijn in deze 21ste rallypodcast benieuwd hoe het met de Belgische rallyrijder en preparateur Jos Boon is. Ze kijken naar het WRC Catalunya rally van Spanje en Radboud van Hoek verteld zelf over de problemen met de Ford fiesta R5 van Henk Vossen in deze rally. Verder spreken ze Niels Kroeze over een rally in de USA. Maar er was nog een Nederlander die daar deelnam. De spannende strijd in het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de beslissing op de laatste KP. Bjorn geeft zijn mening over het ONRK en Marco snapt niets meer van het nieuwe Belgische Rally Kampioenschap in 2023 in België. Natuurlijk is er weer een BENE (co)piloot van de maand en hebben Bjorn en Marco veel reacties gehad op hun 20ste rallypodcast, waar ze heel blij mee zijn.

De 21ste  editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.

Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark of in een persoonlijk bericht aan Bjorn of Marco. En we zijn dol op foto’s en nog meer op spraakberichten.

Veel luisterplezier.

Oct 26, 202201:26:48
S02E20 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Acropolis en Nieuw Zeeland, BRC Omloop en East Belgium en Hellendoornrally

S02E20 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa WRC Acropolis en Nieuw Zeeland, BRC Omloop en East Belgium en Hellendoornrally

Stéphane Lefebvre wint 3 wedstrijden achter elkaar in Belgie en Nederland. Marco Schillemans sprak hem aan de finish van de Hellendoorn Rally. Bjorn Degandt bespreekt het Belgische kampioenschap en de laatste 2 wedstrijden Omloop van Vlaanderen en de East Belgium Rally. Deze 20eeditie was er een klein feestje met één op afstand. Bjorn in België, Marco in Nederland. Toch zagen ze elkaar online. In het WRC blikken we terug op Acropolis en dat M Sport veel liet liggen en natuurlijk vieren we het kampioenschap van Kalle Rovanpera in Nieuw Zeeland. Natuurlijk zijn er weer de reacties van onze luisteraars, we hebben 3 geboortes, een huwelijk en staan we stil bij het overlijden van fotograaf – journalist Hein Arns. We kiezen weer een BENE (co)piloot van de maand en stelt Marco de vraag aan Bjorn of hij in de laatste wedstrijd van het ONRK opnieuw naast Hans Weijs gaat zitten.

De 20e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.

Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

Oct 04, 202201:37:53
S02E19 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Finland en Ypres Rally met oa Patrick Snijers, Jos Verstappen en Freddy Loix

S02E19 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Finland en Ypres Rally met oa Patrick Snijers, Jos Verstappen en Freddy Loix

De Ypres rally is nog aan het finishen op de Markt in Ieper als Bjorn en Marco in de 19e editie direct de rally bespreken in de rallypodcast. Een ongekend spannende wedstrijd waarbij er velen in de gracht en naast de Ieperse wegen terecht kwamen. Zo ook de grote favorieten Kalle Rovenpera en Thierry Neuville. Maar ook over de winst van Ott Tanak en het Belgische kampioenschap.

Bjorn en Marco gingen oa in gesprek met Wim Soenens en Patrick Snijers over ‘hun momentjes’, Jos Verstappen over de ervaring die hij mist in Ieper, Henk Vossen over zijn 2e WRC en praten kort met Freddy Loix over de Masters.

Met Christian van Rijssen blikken we terug om zijn deelname aan de WRC in Finland en geeft Ingo Tenvregelaar een reactie op zijn titel van Rijder van de Maand.

De 19e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.

Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

Aug 22, 202201:31:12
S02E18 | BENE Servicepark De Rallypodcast | oa WRC Safari en Estonia, Vechtdal en GTC Rally, B en NL rallypiloten in het buitenland en de Rode vlag

S02E18 | BENE Servicepark De Rallypodcast | oa WRC Safari en Estonia, Vechtdal en GTC Rally, B en NL rallypiloten in het buitenland en de Rode vlag

In de 18e editie spraken we oa met Martijn Wydaeghe over de test in Finland en zijn nieuwe thuis in Andorra. Met Filip Goddé gingen we terug in de tijd en bespraken Bjorn Degandt en Marco Schillemans de twee WRC wedstrijden Kenia en Estonia. In Nederland stonden er ook twee wedstrijden op het programma, de Vechtdal en GTC rally.

We achterhaalden waar het fout ging met de rode vlag in de Vechtdal rally, de winst van Jim vd Heuvel en Hans Weijs in de GTC. Natuurlijk vertelde Bjorn Degandt als navigator van Weijs hoe hart het echt ging in Achtmaal. Verder bespraken ze de BENE piloten die oa naar Duitsland en Frankrijk gingen om daar een wedstrijd te rijden. En, hoe kun je kans maken om op de hotseat bij Bob de Jong terecht te komen? We spraken hierover met Theo Engels van de Eurol Hellendoorn Rally.

Tot slot kozen we opnieuw de BENE piloot van de maand, een verrassing.

De 18e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.

Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

Jul 25, 202201:43:01
S03E05 NL Rallysport Podcast | De SlowZone Nieuw in de Nederlandse Rallysport De voors en tegens
Jun 27, 202231:21
S03E04 NL Rallysport Podcast | Hoe zou het zijn met ... Nelis Verkooijen

S03E04 NL Rallysport Podcast | Hoe zou het zijn met ... Nelis Verkooijen

Hoe is Nelis Verkooijen eigenlijk in de rallysport terecht gekomen. Marco Schillemans kijkt samen met hem terug op zijn rally carrière en meer dan 100 starts. Oa hebben we het over de Nissan micra challenge en zijn successen met de Subaru. Wat doet Nelis eigenlijk op het moment in de sport en we horen dat hij met iets nieuws bezig is.

Vooraf gaand aan de podcast luisteren we ook nog even naar Eric Wevers. Hij stond centraal in het eerste jaar en de 5e editie van de NL rallysport podcast.  

Jun 22, 202216:18
S03E03 NL Rallysport Podcast | Niels Kroeze en Rally in the USA

S03E03 NL Rallysport Podcast | Niels Kroeze en Rally in the USA

Marco Schillemans ging met de NL Rallysport Podcast in gesprek met Niels Kroeze in Portland, USA.

Samen hadden ze het over hoe hij in Amerika terecht is gekomen, zijn rol als navigator en rijder in Nederland. Nu hij in Amerika woont heeft hij inmiddels 2 wedstrijden genavigeerd en 2 wedstrijden gereden. Samen bespreken ze de verschillen en overeenkomsten van rally in the USA

Jun 11, 202222:11
S02E17 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Portugal en Sardegna, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Rally in the USA en Hoe zou het zijn met Nelis Verkooijen

S02E17 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Portugal en Sardegna, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Rally in the USA en Hoe zou het zijn met Nelis Verkooijen

Bjorn en Marco zitten in Antwerpen bij elkaar en nemen de afgelopen 4 weken rally door. De Rally van Portugal en Sardegna zijn verreden en worden uitgebreid besproken. In het Belgische kampioenschap werd geen wedstrijd gereden, maar er waren wel verschillende Belgen in andere wedstrijden aan de start. In het ONRK stond in de omgeving van Eindhoven de ELE rally, de 2e manche van het Nederlandse rallykampioenschap op het programma. Marco wilde natuurlijk weten hoe dat het Bjorn bevallen was, zeker nadat hij de bekers van de eerste plaats met Hans Weijs mee naar huis hadden mogen nemen. 

De rallypodcast is gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts

Jun 11, 202201:34:19
S02E16 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Kroatië, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Justine Demeestere, Henk Vossen en Harm van Koppen

S02E16 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Kroatië, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Justine Demeestere, Henk Vossen en Harm van Koppen

De 16e editie was geen gewone podcast. Het was er één op afstand. Bjorn in België, Marco in Nederland. Toch zagen ze elkaar via Teams. Bjorn Degandt belt met Justin Demeestere over hun crash en bespraken ze oa het WRC, de rally van Kroatië. Hoe lastig dat Theirry Neuville en Martijn Wydaeghe het gehad hebben en hoe Kalle Rovanpera heer en meester was in deze hele lastige wedstrijd. Er kwamen ook twee Nederlanders aan de start, Henk Vossen en Hans van Goor. In deze podcast hoor je een samenvatting van het interview wat Marco Schillemans opnam in Zagreb. Het volledige verhaal over de rallyoveralls, de mist en de gesloopte brandkraan is te beluisteren via de NL rallysport Podcast. Zo ook het complete interview met Harm van Koppen die zijn debuut maakte als navigator naast Jos Verstappen in de Monteberg rally. Tot slot vroeg Marco aan Bjorn hoe dat het toch komt dat hij tijdens de Nederlandse ELE rally toch weer navigeert naast Hans Weijs.

De 16e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.

Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

May 16, 202201:42:15
S03E02 NL Rallysport Podcast | SPECIAL Harm van Koppen navigator van Jos Verstappen Montenberg rally (B)

S03E02 NL Rallysport Podcast | SPECIAL Harm van Koppen navigator van Jos Verstappen Montenberg rally (B)

Op zondag 8 mei vond in Belgie de Monteberg rally plaats. Jos Verstappen reed er zijn derde wedstrijd, maar ditmaal met een nieuwe navigator, de Nederlander Harm van Koppen. Marco Schillemans sprak hem over hoe ze elkaar tegen zijn gekomen, de voorbereiding en de wedstrijd. Verder over of ze nog een keer in Nederland een wedstrijd gaan rijden.

Eigenlijk was het interview een item voor de BENE Servicepark Podcast, de 4 wekelijkse podcast over rally in het WRC, het Belgische en Nederlandse kampioenschap. Echter is hij te mooi om in een verkorte versie te laten horen. Vandaar dat we hem in zijn geheel publiceren in deze NL Rallysport podcast.

May 16, 202213:40
S03E01 NL Rallysport Podcast | SPECIAL Rally van Kroatië 2022, Henk Vossen en Hans van Goor

S03E01 NL Rallysport Podcast | SPECIAL Rally van Kroatië 2022, Henk Vossen en Hans van Goor

Wat een verhaal over hun rallyoveralls, een gesloopte brandkraan, zon - regen - mist.
In deze speciale editie staat centraal Henk Vossen en Hans van Goor en hun deelname aan de rally van Kroatië. 

Het was niet de bedoeling om deze podcast te maken, maar als item voor in de BENE Servicepark Podcast met Bjorn Degandt, elke 4 weken als podcast te beluisteren. Echter hij is te mooi om hem te laten gaan. Vandaar als SPECIAL nu op de NL Rallysport Podcast.

Apr 24, 202216:17
S02E15 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa South Belgium Rally en TAC rally

S02E15 | BENE Servicepark De Rallypodcast, oa South Belgium Rally en TAC rally

Goede Vrijdag was onze opname, Bjorn legt uit waarom er dan een dansverbod is (!?), we blikken weer terug op onze vorige podcast en we hebben opnieuw een aantal reacties.
Marco en Bjorn bespreken de podium plaatsen van de South Belgium Rally en oa Stellantis en BMW Cup. Het vorige weekend was er de TAC rally. Maar hoe zat het nu op de Poelberg waar ze elkaar toevallig NIET troffen. Wie staan er in de Top 3 van de BRC Ladies Cup en gaan we naar Frankrijk en Duitsland. De Nederlander Kees Burger reed een kleine rally in Finland en hoe is het met Sylvia Vindevogel in Afrika. Bjorn heeft nog een mooie anekdote.
In deze podcast zijn de volgende namen genomineerd voor de BENE (co) piloot van de maand;
Vincent Verschueren
Tom Rensonnet
Philip Lommers
Niels Reynvoet
Maxime Potty
De 15e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.
Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.
Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.
Veel luisterplezier.
Apr 15, 202201:28:55
S02E14 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Zweden, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, special guest Hein Verschuuren en Danny Colebunders

S02E14 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Zweden, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, special guest Hein Verschuuren en Danny Colebunders

We beginnen de podcast wel heel vreemd, maar ook in deze 14epodcast nemen Bjorn Degandt en Marco Schillemans je mee naar het WRC, Rally van Zweden, de 1e manche van het Belgische Rally Kampioenschap, de Haspengouw Rally en de opener van het Open Nederlands Rally Kampioenschap de Jacks Casino int Drenthe Rally.
We hebben een nieuwe rubriek, ‘Hoe zou het zijn met ‘. In deze eerste aflevering staat Dany Colebunders centraal. En Hein Verschuuren schuift de gehele podcast aan. Met hem hebben we het over zijn eerste maal in een Ford fiesta WRC samen met Erik van Loon. En ook ditmaal mocht de verkiezing van de nieuwe BENE (co) piloot van de maand niet ontbreken.
De 14e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.
Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.
Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.
Veel luisterplezier.
Mar 17, 202201:35:28
S02E13 | BENE Servicepark De Rally Podcast | WRC Monte Carlo, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap en DAKAR

S02E13 | BENE Servicepark De Rally Podcast | WRC Monte Carlo, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap en DAKAR

Wat leerde Erwin Berkhof op de nieuwe navigator cursus van de KNAF? We spraken met Joyce Ruijter over hoe zij hoorde dat ze winnaar was geworden bij de NL rallydames en troffen we Martijn Wydaeghe op de fiets aan.

Hiernaast blikten we terug op de eerste wedstrijd van het WRC de Monte Carlo. Natuurlijk hebben Bjorn Degandt en Marco Schillemans het over Sebastiaan Loeb en Ogier. Maar ook over rally legende Fast Freddy Loix, samen met Pieter Tsoen. Zij reden de Monte naar een P3 in de WRC2 Masters.

Met Kees Burger en Vitalli Antonov gingen we naar Finland en keken we vooruit naar de start van het Belgische Rally Kampioenschap, op 26 februari in Haspengouw. En wie mogen we dan oa aan de start verwachten, natuurlijk de vader van Max Verstappen, Jos. Hij gaat met de belgische navigator Kris Botson aan het werk. De start van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is op 11 en 12 maart in Assen, De Jack’s int Drenthe Rally. Maar wie gaan er eigenlijk starten?

Tot slot kozen Bjorn Degandt en Marco Schillemans uit alle inzendingen de nieuwe BENE (co) piloot van de maand. Wie is het? Thierry Neuville, Grégoire Munster, Freddy Loix, Hans Weijs of Michiel Becx?

De 13e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.
Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

Feb 11, 202201:34:53
Roosendaal | Ut Zwaaigat, De Vliet, Stadsoevers

Roosendaal | Ut Zwaaigat, De Vliet, Stadsoevers

Het 50 jarige IQ Aarmoei-nieke geeft een ode aan ut Zwaaigat aan de Kaai. Marco Schillemans sprak in het werkatelier aan de Vliet met Cor Rops, erelid van de Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale. Samen met hem gingen ze terug naar de turf en hoe de vliet er vroeger uit zag. En met Yvonne de Beer van de Roosendaalse Lijst sprak hij over het erfgoed en hoe belangrijk dat het is om dit te bewaren en waarom dat Ut Zwaaigat een Gat is en geen Kom.
In deze serie zijn ook verschenen
- Nispen | De Heerlijckheijd - een terugblik
- Roosendaal | Ut Zwaaigat - De Vliet - Stadsoevers
- Nispen | Sint Franciscus Veldkapel - Kerkweg inzegening
Schillemans Present | Marco Schillemans
Jan 31, 202224:30
S02E12 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap | Dakar en veel Interviews met oa Bob de Jong, Martijn Wydaeghe en voorzitter van het BSR Bart Luijbregts

S02E12 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap | Dakar en veel Interviews met oa Bob de Jong, Martijn Wydaeghe en voorzitter van het BSR Bart Luijbregts

In de eerste editie van 2022 blikken Bjorn Degandt en Marco Schillemans terug op het afgelopen jaar. Ze blikken terug op het afgelopen jaar met Bob de Jong, Kathleen Ombelet en de winnaar van de Belgische Renault Clio Cup, Gilles Pyck. Met Fred Michlot hebben we het over ‘zijn’ Grieks kampioenschap en blikken we terug op de wedstrijden in het Duits kampioenschap van Christian Riedemann met zijn navigator Lara Vanneste. Met de winnaar van de Nederlandse 206 rallycup Rudy Schenkeveld praten we over de cup, met Timo van der Marel hoe hij het eerste jaar met de elektrische Opel Corsa heeft ervaren en met de navigator van Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe kijken we naar de nieuwe hybride Hyundai.

Bart Luijbregts is opnieuw verkozen tot voorzitter van de Bestuur Sectie Rally’s van de KNAF. Maar hij was toch niet herkiesbaar? En er is een wijziging in de kalender.

De BENE Servicepark Podcast is gratis te beluisteren oa via Spotify, Google en Apple Podcasts.

Jan 07, 202202:10:44
Nispen | De Heerlijckheijd | een terugblik

Nispen | De Heerlijckheijd | een terugblik

Samen met Charl Goossens, destijds voorzitter van het bewonersplatform, zijn opvolger Arjen van Beek en de wijkmanager van de gemeente Roosendaal, Rozemarie van Loon blikt Marco Schillemans terug op het creeeren van de huidige Heerlijckheijd Nispen.
Marco Schillemans is zelf sinds 2011 als Roosendaler in Nispen gaan wonen en werd gevraagd om lid te worden van het bewonersplatform Nispen. Net op het moment dat er de eerste ideeen waren over De Heerlijckheijd. "Een prachtige tijd, een intensieve periode, maar waarin we hebben kunnen zien hoe Nispenaren dit aanpakken, fantastisch. Ik had het nooit willen missen".
In deze serie zijn ook verschenen
- Nispen | De Heerlijckheijd - een terugblik
- Roosendaal | Ut Zwaaigat - De Vliet - Stadsoevers
- Nispen | Sint Franciscus Veldkapel - Kerkweg inzegening
Schillemans Present | Marco Schillemans
Dec 23, 202128:47
S01E11 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, terugblik met de co van Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe

S01E11 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, terugblik met de co van Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe

Deze 11e editie liet wat langer op zich wachten. Marco Schillemans legt uit waarom. Samen met de co-piloot van Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe blikken we terug op de laatste WRC wedstrijden en kijken we vooruit naar 2022. We hebben een primeur, Bjorn Degandt ging op zoek naar welke dames in 2021 het beste hebben gedaan, we hebben een top 3 van België en Nederland.
Natuurlijk gaan een rondje door Europa met de BENE piloten in oa Duitsland – Frankrijk – Zwitserland en Griekenland. Wie zijn er verder kampioen geworden in de diverse Cup’s en bespreken we het Opel Corsa E rally kampioenschap. Bjorn en Marco kozen opnieuw een BENE (co) piloot van de maand. Ditmaal een hele lijst met namen; Ditmaal uit Nederland Timo vd Marel, Jim vd Heuvel, Bob de Jong en Mitchel vd Brink. Uit België waren genomineerd Gilles Piket en Gregoire Munster.
De 11e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.
Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.
Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.
Veel luisterplezier.
De volgend podcast staat gepland voor vrijdag 7 januari 2022.
Dec 04, 202101:21:38
S01E10 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, terugblik oa East Belgium Rally, Hellendoornrally, het WRC en breuk rallyrijders en hun navigatoren

S01E10 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, terugblik oa East Belgium Rally, Hellendoornrally, het WRC en breuk rallyrijders en hun navigatoren

Tijdens de opname van de 10e BENE Servicepark podcast was de WRC Finland rally in volle gang. DE breuk tussen Fourmaux en Solberg met hun navigatoren kwam ter spraken, maar ook de aankondiging van één van de twee podcast hosts, Bjorn Degandt dat de ELE rally zijn laatste wedstrijd met Bob de Jong gaat worden. Bjorn blikt hierin terug op de reden er van.
De 4e ronde van het Belgisch rally kampioenschap bestond uit de East Belgium Rally en in het Open Nederlands Rally Kampioenschap stond de Hellendoornrally op het programma met een verrassende winnaar. De Peugeot 206 rallycup nam hier oa aan deel en zorgde tevens voor een klein relletje. De enige Nederlander die deelneemt aan het WRC van Finland, Kees Burger bereide zich voor tijdens de Rally Kokkola, de laatste wedstrijd van het Fins Kampioenschap met een nieuwe navigator.
Bjorn Degandt en Marco Schillemans kozen de nieuwe BENE (co)piloot van de maand. Ditmaal stonden Gert-Jan Kobus, Gregoir Munster, Tom Rensonnet en Timo vd Marel op het lijstje. Tot slot gingen ze in op het vertrek van de voorzitter van de Bestuur Sectie Rally’s van de KNAF, Bart Luijbregts.
De 10e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.
Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.
Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.
Veel luisterplezier.
Oct 01, 202101:26:17
S01E09 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, terugblik oa op Ypres, Omloop en Vechtdalrally en ... Eddy Chevaillier

S01E09 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Belgisch en Nederlands rally kampioenschap, terugblik oa op Ypres, Omloop en Vechtdalrally en ... Eddy Chevaillier

Tijdens de opname van de 9e BENE Servicepark podcast was de WRC Acropolis rally nog in volle gang. We blikten dan ook terug op het Belgische Rally kampioenschap. Hier werden 2 manches in verwerkt, Ypres rally en de Omloop in Roeselare. We kijken oa naar het verloop vd wedstrijden, de Clio en de Stellantis Cup. In Nederland stond de Vechtdalrally op het programma voor het ONRK. De 206 rally Cup was erbij.
De Opel Corsa E rally had de afgelopen maand 2 wedstrijden op het programma staan. Hoe deden de BENE piloten het. Maar Bjorn Degandt en Marco Schillemans bespraken ook Het ERC en een gravel en asfalt wedstrijd in Frankrijk. Hiernaast blikken ze vooruit naar enkele Nederlandse wedstrijden en een nieuwe rally in Drenthe die meteen meetelt voor het ONRK.
Eddy Chevaillier heeft aangekondigd te stoppen als navigator. We kregen een hele lange email van hem 😊. Tot slot kozen Bjorn en Marco uit alle inzendingen de nieuwe BENE (co) piloot van de maand.
De 9e editie van de BENE Servicepark Podcast staat online.
Gratis te beluisteren via oa Spotify, Google en Apple podcasts.
Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.
Veel luisterplezier.
Sep 11, 202101:22:50
S01E08 | BENE Servicepark De Rallypodcast | SPECIALE YPRES RALLY EDITIE met gast Martijn Wydaeghe

S01E08 | BENE Servicepark De Rallypodcast | SPECIALE YPRES RALLY EDITIE met gast Martijn Wydaeghe

13 tm 15 augustus werd voor de 1e maal een WK manche verreden van het WRC in België, tijdens de Renties Ypres Rally. De wereldtop werd vertegenwoordigd en ook het rallyteam van Hyundia Motorsport. De Belgen Thierry Neuville en zijn navigator Martijn Wydaeghe waren top favoriet. Zij maakt hun rol waar en werden voor de eerste maal gezamenlijke winnaar van een WRC rally. De dag na de wedstrijd op maandag 16 augustus spraken Bjorn Degandt en Marco Schillemans bij hem thuis af in Kruisem (B) om ervaringen met ons te delen. Ook beantwoorde Martijn vraagt van onze luisteraars. Luister en geniet vooral van deze speciale Ieper Rally, de 8e editie van de BENE Servicepark Podcast.

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

Aug 16, 202101:20:07
S01E07 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally Estland, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, vooruitblik WRC Ieper Rally

S01E07 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally Estland, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, vooruitblik WRC Ieper Rally

Centraal in de 7e editie van de BENE Servicepark Rally podcast staat de WRC Rally Estonia, blikken de Belgische navigator Bjorn Degandt en zijn Nederlands co-piloot Marco Schillemans terug op de opener van het ONRK de GTC Rally in Achtmaal en kijken naar de verrichtingen van de Belgen in oa Frankrijk. Natuurlijk kijken we vooruit naar de WRC Renties Ypres Rally en maken we de nieuwe BENE (C0)piloot van de maand bekend.
Je hoort het in het BENE Servicepark, De Rallypodcast
Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.
LET OP: De maandag na de WRC rally van Ieper nemen Bjorn en Marco een extra podcast op, thuis bij de navigator van Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe. Die zal die zelfde week online komen.
Veel luisterplezier.
Aug 05, 202101:28:24
S01E06 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Kenya en Sardegna, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, BENE (co)piloot van de maand en onze luisteraars

S01E06 | BENE Servicepark De Rallypodcast | WRC, Rally van Kenya en Sardegna, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, BENE (co)piloot van de maand en onze luisteraars

De 6e editie van de BENE Servicepark Rally podcast neemt de Belgische navigator Bjorn Degandt en zijn Nederlands co-piloot Marco Schillemans je me naar oa de WRC Rally van Kenia. We praten met de navigator van Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe over de teleurstelling na de mechanische pech. Inmiddels zijn er in Belgie alweer 3 wedstrijden gereden, Zuid-België, Monteberg en de Historische Ieper, waarnaar we terugblikken. Voor Nederland staan we aan de vooravond van de eerste wedstrijd, de GTC Rally in Achtmaal.

We kiezen de BENE (Co)Piloot van de maand en aan het begin van de podcast bespreken we de inbreng van jou als onze luisteraar van de podcast. Je hoort het in het BENE Servicepark, De Rallypodcast

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

Jul 02, 202101:24:45
S01E05 | BENE Servicepark De rally podcast | WRC, Rally van Portugal, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Targa Florio, Kees Burger en de Peugeot 206 Rallycup

S01E05 | BENE Servicepark De rally podcast | WRC, Rally van Portugal, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Targa Florio, Kees Burger en de Peugeot 206 Rallycup

De 5e editie van de BENE Servicepark Rally poscast nemen de Belgische navigator Bjorn Degandt en zijn Nederlands co-piloot Marco Schillemans je mee naar  oa de WRC Rally van Portugal. We praten met de enige Nederlander in de rally, Kees Burger over zijn voorliefde voor de autosport. Natuurlijk hebben we het over de eerste wedstrijden in het BRC en het ONRK. Rutger Jan Hesselink praat ons bij over de meest populaire rallycup de Peugeot 206 van Nederland.

We hebben het laatste nieuws en blikken terug op oa de Intaliaanse wedstrijd Targa Florio in mei. Uiteraard blikken we terug op de BE en NE rallypiloten die naar het buitenland trekken.

Je hoort het in het BENE Servicepark, De Rallypodcast

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

May 29, 202101:28:32
S02E01 | NL Rallysport | Podcast | GTC Rally Nacht van Achtmaal
May 06, 202154:10
S01E04 | BENE Servicepark De rally podcast | WRC, San Remo Rally, Kroatië, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Lange rally relaties en social media

S01E04 | BENE Servicepark De rally podcast | WRC, San Remo Rally, Kroatië, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Lange rally relaties en social media

In deze 4e editie bespraken Bjorn Degandt en Marco Schillemans, beiden rally navigatoren, de 67ste editie van de San Remo Rally en blikten ze terug op de winst van Ogier in de WRC rally van Kroatië. Natuurlijk hadden ze het over de boete van € 5.000 en 2.000 euro. Maar spraken ze live met Martijn Wydaeghe, de navigator van Thierry Neuville, over de moeilijkheids graad van de rally en wat zijn nu eigenlijk ouvreurs?

De langdurige rallyrelaties van Belgische rijders en navigatoren. Wie kwam met maar liefst 186 maal met de zelfde navigator aan de start van een rally en staat op de 1e plaats. De eerste wedstrijd in het ONRK, het Nederlandse Rallykampioenschap gaat op zaterdag 10 juli de GTC rally worden in Achtmaal, nabij Breda. Marco en Bjorn blikken hierop vooruit en het Belgische Kroon Oil BRC kampioenschap heeft een nieuwe bandensponsor, Pirelli.

Natuurlijk ontbraken ook dit maal niet de geboortes in rally land.

1,5 uur BENE Servicepark Rallypodcast, lets talk about rally

Apr 30, 202101:29:19
S01E03 | BENE Servicepark De rally podcast | WRC, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Lange rally relaties en social media

S01E03 | BENE Servicepark De rally podcast | WRC, Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap, Lange rally relaties en social media

De Belgische rally navigator Bjorn Degandt en zijn Nederlandse collega Marco Schillemans praten je elke maand bij over de ontwikkelingen in het WRC. Hoe zien tegenwoordig de rallyklassen eruit. Hoe staat het er nu voor, wanneer kunnen we eindelijk weer gaan rijden in België en Nederland. Na de breuk tussen Neuville en Gilsoul, nu ook een breuk tussen Loeb en Elena. Hoe lang zijn de rallyrijders en navigatoren in België en Nederland al bij elkaar . In deze podcast kijken we naar Nederland. Er zijn er bij die al meer dan 22 jaar samen wedstrijden rijden.

Laat het ons weten wat je van de podcast vond en laat een bericht achter op onze Facebook pagina van BENE servicepark De Rally Podcast.

Apr 02, 202101:25:12
S01E02 | BENE Servicepark De Rally Podcast | WRC Arctic Lapland Rally | Rally kalender België Nederland | Elektrisch Rally Rijden

S01E02 | BENE Servicepark De Rally Podcast | WRC Arctic Lapland Rally | Rally kalender België Nederland | Elektrisch Rally Rijden

Lets talk about rally … De rally navigatoren Bjorn Degandt en Marco Schillemans hebben het om de vier weken over rally. Ditmaal oa de Arctic Lapland Rally en blikken ze terug naar de Romania Winter Rally met heel veel Belgische deelnemers. Welke wedstrijd gaat er niet door of is doorgeschoven naar het najaar in het Belgische en Nederlandse Rally kampioenschap.

Ze kijken naar de social media kanalen wat er actueel is en geven hun mening.
Je hoort het in het BENE Servicepark, De Rallypodcast

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier in onze 2e podcast.

Mar 13, 202101:27:05
S01E01 | BENE Servicepark De Rally Podcast | Dakar | Monte Carlo

S01E01 | BENE Servicepark De Rally Podcast | Dakar | Monte Carlo

Alles over Rally, hoor je in de BENE Servicepark Podcast.

Onze kijk op het Belgisch en Nederlands Rallykampioenschap. Uiteraard kan ook de topklasse, het WRC, niet ontbreken. En we gaan de BE en NE rallypiloten volgen die naar het buitenland trekken. Verder bespreken we de topics die ons zijn opgevallen op social media.

In deze allereerste podcast nemen de Belgische navigator Bjorn Degandt en zijn Nederlands co-piloot Marco Schillemans je mee naar begin januari 2021, De Dakar rally. De winst, het verlies. Natuurlijk gaan we naar Monte Carlo voor de eerste manche van het World Rally Championship. En .. de verrassing bij Hyundai, Neuville, het wisselen van co-piloot.

Je hoort het in het BENE Servicepark, De Rallypodcast

Laat ons weten wat je van de podcast vond via onze facebook pagina BENE Servicepark.

Veel luisterplezier.

Mar 13, 202101:24:42
S01E00 BENE Servicepark nieuwe podcast over rally

S01E00 BENE Servicepark nieuwe podcast over rally

Bjorn Degandt en Marco Schillemans Binnenkort online
Jan 07, 202100:35
S01E06 | NL Rallysport | Podcast | KNAF BSR Bart Luijbregts
Dec 02, 202001:00:19
S01E06 | TEASER | NL Rallysport | Podcast | KNAF BSR Bart Luijbregts
Nov 20, 202002:34
Rally Podcast Special 02 | Erik Wevers, zijn verhaal

Rally Podcast Special 02 | Erik Wevers, zijn verhaal

Oct 01, 202056:17
Rally Podcast Special Trailer 02 | Erik Wevers, zijn verhaal
Sep 23, 202003:34
S01E04 | NL Rallysport | Podcast | World Rally Museum
Aug 26, 202040:41
S01E04 | TEASER | NL Rallysport | Podcast | World Rally Museum
Aug 18, 202002:12
S01E03 | NL Rallysport | Podcast | Virtuele rally Nacht van Achtmaal
Jul 20, 202043:36
S01E03 | TEASER | NL Rallysport | Podcast | Virtuele Nacht van Achtmaal
Jul 16, 202002:48
S01E02 | TEASER | NL rallysport | Podcast | ELE rally
May 19, 202004:04
Rally Podcast Special 01 | Bob de Jong, zijn verhaal
Mar 07, 202031:52
Rally Podcast Special Trailer 01 | Bob de Jong, zijn verhaal
Mar 03, 202001:33