Skip to main content
Spotify for Podcasters
Forskning til folket

Forskning til folket

By Mari Lund Eide

Forskning til Folket gir forskere verktøyene de trenger for å bli trygge og motiverte formidlere. I seks episoder deler ivrige formidlere og erfarne fagpersoner sine beste tips! Les mer om podcasten og få flere konkrete formidlingstips på forskningtilfolket.no!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Nå ut til flere med sosiale medier!

Forskning til folketMay 07, 2023

00:00
31:03
Undervisning som formidling

Undervisning som formidling

Undervisning er den formidlingen forskere gjør desidert mest av, og god formidling kan både inspirere og motivere studenter til å forstå essensen i et fagfelt. Professorene Lise Rakner og Birger Solheim har klare filosofier om hva som er god undervisning. Èn av dem har til og med fått tittelen Fremragende underviser. I denne episoden deler de konkrete tips til hvordan du kan bli en inspirerende og god formidler til både større og mindre studentgrupper.

May 14, 202339:09
Podcast som formidlingskanal
May 14, 202337:23
Mediehåndtering for forskere

Mediehåndtering for forskere

Mange forskere synes det er viktig å stille opp når journalister ringer og trenger deres faglige uttalelser , men mange er også usikre på hva de skal gjøre når media tar kontakt. Andre har kanskje hatt negative opplevelser etter å ha uttalt seg i media, og vegrer seg for å gjøre det igjen. Hva bør du egentlig gjøre når media tar kontakt? I denne episoden deler professor Kikki Kleiven sin erfaring med medieopptredener på godt og vondt, mens NRK-journalist Oddgeir Øystese gir oss innblikk i hvordan det egentlig er å intervjue forskere. 

May 14, 202347:43
 Formidling fra forskningsprosjekter
May 14, 202324:26
Det gode foredraget

Det gode foredraget

Hvorfor er noen foredragsholdere bedre enn andre? Hva er byggeklossene i et godt foredrag? I denne episoden møter du professorene Åsta Haukås og Jens Kjeldsen som er erfarne foredragsholdere. Begge har en klar filosofi om hvordan de jobber og tenker når de snekrer foredrag til ulike publikum. Her deler de sine beste (og konkrete) tips som du kan bruke til å knekke foredragskoden.

May 14, 202332:32
Nå ut til flere med sosiale medier!
May 07, 202331:03