Skip to main content
Spotify for Podcasters
De Inspirerende Vrouw

De Inspirerende Vrouw

By Marije van den Berg

Welkom bij De Inspirerende Vrouw! Dè podcast voor vrouwen die sterke keuzes willen maken over hun eigen ontwikkeling en groei, en dat ook bewonderen in anderen. Elke maand gaat Marije van den Berg met een inspirerende studiogast in gesprek over vrouw zijn. Laat je inspireren! Via Bureau Delight en De Ambitieuze Zakenvrouw bieden wij coachtrajecten en trainingen aan waarin je - aan de hand van het 7LIFE assessment - jezelf verder kunt ontwikkelen, zoals 'Klaar met die Kwetsbaarheid?!', 'Sta in jouw volle Potentie' of een strategiesessie voor jouw ondernemerschap.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#5 Saskia van Wolferen over ondernemen, de stap in het diepe wagen en persoonlijke ontwikkeling

De Inspirerende VrouwJan 15, 2021

00:00
47:57
#38 Lienke Scheurwater – Reken af met de belemmering en jaag je passie na!

#38 Lienke Scheurwater – Reken af met de belemmering en jaag je passie na!

Als er iemand een uitdaging niet uit de weg gaat, is dat Lienke Scheurwater wel. Inmiddels baant ze met haar bedrijf WeWonder al jaren de weg voor vernieuwers in de zorg en daagt zij hen uit om anders te denken. Daar waar veel ondernemers in de zorg hard werken om aan de eisen van de zorgverzekeraars te voldoen, nodigt Lienke hen uit om stil te staan bij hun passie én daarbij aan nieuwe verdienmodellen te denken om nóg meer kinderen te kunnen helpen en tegelijkertijd op een andere manier te ondernemen.

Tijdens deze podcast gaan Lienke en Marije in gesprek over passie en alle belemmeringen die ervoor zorgen dat je niet dié stap neemt die je eerlijk gezegd al zo lang wilt nemen. Vanuit de prachtige uitnodigende vraag: ‘Wat zou jij eigenlijk willen doen?!’

Wat als je dan het woord eigenlijk weg zou halen? Wat zijn dan de angsten, obstakels en belemmeringen die omhoog komen?

Verlang je naar een uitgestoken hand om jouw plan dan eindelijk aan te pakken?

Neem dan contact op met Lienke als je ondernemer bent in de zorg, of met Marije die vanuit haar bedrijf De Ambitieuze Zakenvrouw ondernemende vrouwen helpt en voor werkende vrouwen het ‘Sta in jouw volle Potentie’ traject aanbiedt om dan écht die stap te zetten!

Nov 13, 202357:34
#37 Lyda Struijk – zelfleiderschap door het inzetten van 7LIFE

#37 Lyda Struijk – zelfleiderschap door het inzetten van 7LIFE

Een van onze coaches is Lyda Struijk. Al jaren geleden maakte zij kennis met het 7LIFE assessment, waar wij als Bureau Delight mee werken, en bij de eerstvolgende trainersopleiding was Lyda van de partij! Het assessment had haar zelf namelijk zoveel inzicht gegeven in hoe dingen voor haar werken, maar ook welke stijlen zij in kon zetten om te dealen met bepaalde uitdagingen of worstelingen in haar leven.

Zo heeft zij zelf – net als 70 procent van de vrouwen – een sterk ontwikkelde Zorger-stijl. Een prachtige stijl die van nature het geluk zoekt voor de ander. Het is een stijl met oog en aandacht voor anderen, die nog wel eens voorbij aan zichzelf gaat. Bovendien kun je niet altijd iedereen tevreden houden, vooral wanneer je een gezin hebt. Je bent niet 24/7 beschikbaar voor iedereen.

Tijdens ons gesprek deelt Lyda over de stijlen die ook haar persoonlijkheid kleuren. Deze Strateeg-stijl en Beheerder-stijl helpen haar keuzes te maken en haar gevoelens te begrenzen. Zo zegt ze: ‘Het is voor mij goed dat mijn Zorger-stijl niet achter het stuur van mijn leven gaat zitten, want mijn gevoel laat me wel eens alle hoeken van de kamer zien’.

Het is een gesprek over zelfleiderschap, grenzen én jezelf wat gunnen vanuit de wetenschap dat het voor jezelf zorgen belangrijk is om ook voor anderen van betekenis te zijn.

Vandaag de dag coacht Lyda vele vrouwen. Ben jij benieuwd naar datgene wat ze voor jou zou kunnen betekenen? Klik dan hier om een gratis coachsessie van 30 minuten in te plannen en vrijblijvend kennis te maken.

Nov 06, 202348:36
#36 Erna de Keijzer - Buig de moeilijke dingen in je leven om tot iets moois!

#36 Erna de Keijzer - Buig de moeilijke dingen in je leven om tot iets moois!

Ze boog de moeilijke dingen in haar leven om naar iets moois.

Op haar 45e begon Erna de Keijzer aan een opleiding om haar droom waar te maken. Vanuit haar afstudeeronderzoek, die ook haar eigen ervaring als moeder met een kind met een licht verstandelijke beperking bevestigde, werd haar droom bevestigd.

Na haar studie zette zij een prachtige onderneming op, namelijk De Zorgnijverij, een dagbesteding en begeleiding van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Het ondernemerschap is Erna op haar lijf geschreven en inmiddels is De Zorgnijverij uitgegroeid tot een gerenomeerde organisatie met een houtwerkplaats, Leerrestaurant SMAAK en een academie met de brancheopleiding Assistent Facilitair.

Zou jij altijd nog een opleiding willen volgen en het roer om willen gooien? Dan zegt Erna: ‘Je moet het écht doen! Je bent nooit te laat! Binnen vier jaar heb je het gedaan, ook al lijkt dat een lange tijd, maar het vliegt echt voorbij.’

Laat je inspireren door het inspirerende verhaal van Erna.

Heb jij behoefte aan dat duwtje in de rug om nu toch eens eindelijk werk te maken van jouw verlangen?! Plan dan een gratis coachsessie in van 30 minuten, zodat wij jou kunnen helpen bij het zetten van de éérste stap.

Vanuit ons traject ‘Sta in jouw volle potentie’ hebben wij al met vele vrouwen meegelopen in hun proces. En echt waar, het was vaak dát zetje wat nodig was om voldoende moed, richting of daadkracht te ontvangen om het verlangen nu echt waar te maken.

Plan hier jouw gratis coachsessie.


Oct 03, 202343:11
#35 Anne Dekker - van negatieve naar positieve associatie met jouw hormonale cyclus
Jul 12, 202351:07
#34 Lianne van Oenen - Zwanger zijn is keihard werken! over zwanger zijn, seks na de bevalling en anticonceptie

#34 Lianne van Oenen - Zwanger zijn is keihard werken! over zwanger zijn, seks na de bevalling en anticonceptie

Als verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Alblasserwaard-Oost ontmoet Lianne van Oenen enorm veel zwangere vrouwen. Vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn, maar ook vrouwen die al eerder een zwangerschap doorlopen hebben.

In onze podcast deelt ze over de impact van hormonen op bekkenklachten (door de verweking door progesteron), vermoeidheid en misselijkheid (HcG) in het eerste trimester van de zwangerschap. Na vier maanden ben je vaak hormonaal wat stabieler.

Lianne nodigt je uit om de lat lager te leggen gedurende de zwangerschap. Je bent zo gewend heerlijk lekker door te gaan, terwijl het zo goed en belangrijk is om je lichaam de ruimte te geven om de energie die nodig is voor de zwangerschap te kunnen besparen. Zwanger zijn is namelijk keihard werken!

We gaan in gesprek over gezinsplanning, een geboorteplan en seks na de bevalling. Bovendien moet je – ondanks je wellicht borstvoeding geeft – nadenken over anticonceptie na de bevalling. Veel mensen zijn in de overtuiging dat je tijdens het geven van borstvoeding niet vruchtbaar bent, maar daar zijn voorwaarden voor! Bijvoorbeeld wanneer een baby snel doorslaapt gaat dit al niet meer op!

Laat je inspireren door ons mooie gesprek, zodat je tijdens en na je zwangerschap goed voor jezelf kunt zorgen.

Deze podcast is onderdeel van de serie behorend bij het boek Hormoongeluk van Marije van den Berg. 


Jul 11, 202345:35
#33 Marlot de Jong – FEMM natuurlijke anticonceptie methode

#33 Marlot de Jong – FEMM natuurlijke anticonceptie methode

Marlot de Jong – FEMM natuurlijke anticonceptie methode

Marlot de Jong helpt vele vrouwen met haar bedrijf Ovarie bij het verkennen van hun eigen cyclus door de FEMM methode. Ze nodigt vrouwen uit om aan de hand van de signalen van hun eigen lichaam de cyclus in kaart te brengen, zodat ze op deze manier de cyclus op een juiste manier kunnen interpreteren. In onze podcast deelt ze over haar eigen ervaringen met de FEMM methode.

In de Ovarie academy zijn er verschillende mogelijkheden voor een online training om je cyclus te verkennen en in kaart te brengen.

Door jouw eigen lijf leren te kennen, ben jij in de gelegenheid de lead te nemen in jouw gezondheid. Wanneer jouw cyclus in balans is, is dit een teken van gezondheid. Wanneer jij jezelf realiseert dat jij verantwoordelijk bent voor jezelf, kun je zelf ook keuzes maken wanneer je signalen krijgt dat er iets niet helemaal klopt.

Wanneer je merkt dat je cyclus niet goed gaat, is het van belang hier niet te lang mee door te lopen. Zoek professionele hulp, zoals bij de organisatie Care for Women. Zij zijn specialist op het gebied van hormonen en het weer in balans te brengen van het geheel. Zij gaan op zoek naar de oorzaak van het probleem en zullen daarbij niet de symptomen gaan bestrijden.

Jun 08, 202351:55
#32 Jasmin Verweij – 24 jaar en in de vervroegde overgang

#32 Jasmin Verweij – 24 jaar en in de vervroegde overgang

Jasmin stopte met het gebruik van de pil toen zij en haar man uitkeken naar een kleintje. Ze hadden de wens naar kinderen en nú was het moment om daar ruimte aan te geven. Na haar eerste ongesteldheid duurde het echter weer lang voordat ze opnieuw ongesteld werd, waarna ze onregelmatig ongesteld was. Op een gegeven moment bleef het zo lang uit, dat ze een zwangerschapstest deed. Vaag sloeg de test iets aan, maar niet overduidelijk. Een tijdje later deed ze weer een test, met opnieuw geen eenduidig resultaat. Na een doktersbezoek werd ze doorverwezen naar de gynaecoloog, waar ze de schrik van haar leven kreeg. Haar FSH gehalte was extreem verhoogd, wat duidde op een vervroegde overgang. Ze was echter nog maar 24 jaar!

May 31, 202355:49
#31 Mirjam van der Vegt – De seizoenen van je leven, kiemkracht en hormonen

#31 Mirjam van der Vegt – De seizoenen van je leven, kiemkracht en hormonen

Het was een prachtige winterdag toen ik samen met stilte trainer Mirjam van der Vegt op een unieke plek langs het Amsterdams Rijnkanaal een podcast opnam. Mirjam’s boek De Kracht van Rust is al ruim 20.000 keer verkocht en inspireert velen op het gebied van rust. We deelden, in de camper van Mirjam, openlijk over de ratrace van het leven, falen en thuiskomen bij jezelf. Ze deelt over hormonen en het inluiden de menopauze in haar leven, wat haar nederig brengt bij datgene wat echt belangrijk is in haar leven. Het is een hoopvolle podcast waarin Mirjam deelt over de kiemkracht die wij allen bezitten. Je bent als een zaadje dat telkens weer tot bloei zult komen. Precies de belofte die er altijd weer is als je van de herfst weer uitziet naar de seizoenen die zullen komen.


May 23, 202351:24
#30 Simone Scherpenzeel – deel 2/2 - De impact van een geboortetrauma op jouw relatie, gezin en werk!

#30 Simone Scherpenzeel – deel 2/2 - De impact van een geboortetrauma op jouw relatie, gezin en werk!

In onze eerste podcast Wonder van het leven deelde Simone Scherpenzeel over ontstaan van het moederbrein. Het is van groot belang dat je als vrouw – overgeleverd aan de mensen om je heen tijdens de bevalling –uiterst veilig voelt. Dit is jammer genoeg niet altijd mogelijk. Stel jezelf het moment voor dat je in het ziekenhuis bevalt, dat de spanning stijgt en de bevalling stagneert. Wanneer er nood aan de man is, komt er een gynaecoloog binnengestoven om het kindje en jou te helpen. Je kunt niet anders dan jezelf overgeven aan de hulp die je ontvangt, maar de impact van deze situatie kan groot zijn.

Tijdens deze podcast deelt Simone over de geboorte van haar tweede kindje. De bevalling ging super snel, waarbij de kleine man gereanimeerd moest worden na de geboorte. Het bleek goed te gaan, maar volgens het protocol moest hij nog even naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij daar 24 uur moest blijven. Heftig. Intens.

Zonder dat Simone het doorhad, ontwikkelde zij een geboortetrauma door alle onveiligheid en hectiek rondom de bevalling. Als expert ontdekte zij pas bij de zwangerschap van haar derde kindje dat er sprake was van een eerder trauma. Zo lang had ze de symptomen verklaard door alles wat op dat moment speelde in haar leven; 2 kleine kids, een eigen bedrijf, de corona pandemie en alle financiële stress die dat met zich mee bracht. Ze ontdekte dat aan de slag gaan met voeding, ontspanning en meditatie niet de sleutel was aangezien de oorzaak dieper lag.

Wanneer er sprake is van een geboortetrauma, kun je de impact die onveiligheid (on)bewust projecteren op jouw partner, simpelweg omdat hij de pijn triggert en je tegen hem wel woorden kunt gebruiken. Met alle gevolgen van dien…

Simone en Marije gaan in gesprek over herstel in je gezin, in jouw relatie, seksualiteit en intimiteit.

Met haar praktijk Psymoon helpt Simone vrouwen om herstel te beleven na een (geboorte)trauma én helpt ze vrouwen met de emotionele voorbereiding van een bevalling tijdens het ZOBEVALIK coachtraject.


Luister heel de podcast om Simone's inspirerende verhaal te horen. 


Heb je behoefte aan iemand die jouw rug dekt bij het aangaan van jouw proces?! Dat kan zeker, plan vrijblijvend een call met Marije in om te verkennen wat zij voor jou kan betekenen.

May 16, 202356:16
#29 Simone Scherpenzeel – deel 1/2 - Het wonder van het moederbrein

#29 Simone Scherpenzeel – deel 1/2 - Het wonder van het moederbrein

Simone Scherpenzeel spreekt als geboortetraumatherapeut vanuit haar praktijk Psymoon en als ZOBEVALIK Opleider vele vrouwen rondom zwangerschappen, bevallingen en indrukwekkende verhalen. Tijdens onze podcast deelt Simone over haar eigen reis van zwangerschappen, moeder worden en het wonder van het leven.

Zo deelt ze over het ontstaan van het moederbrein, wat voor ieder kind een eigen kostbare plek krijgt in het emotionele brein van een moeder. In de standaard geboortezorg geldt tegenwoordig dat moeders vele controles krijgen, dit activeert het juist het werkbrein. Terwijl het dit wonderlijke moederbrein is, waar de verbinding met je baby, je zwangere/barende lichaam, je behoeftes en emoties. Het is ontzettend kostbaar om hiermee te verbinden en dit te trainen, zoals je dat ook met spieren doet bijvoorbeeld. Iedere keer dat je je niet laat leiden door externe controle en informatie (zoals een echo), maar je verbind met je lijf en je baby, train je dit. Dit is de belangrijkste voorbereiding op de geboorte van je baby en het moederschap. Een voorstelling maken van hoe je alles het liefst voor je ziet, wat voor jou belangrijk is en wat voor omgeving jij je het veiligst voelt, zijn voorbeelden hiervan. Wanneer er tijdens de bevalling (of de periode ervoor vanaf conceptie t/m de nageboortetijd) onveiligheid plaatsvindt, wordt dit moederbrein verstoord. De blokkade die ontstaat is een geboortetrauma: je kunt je niet meer goed verbinden met je lichaam, emoties, baby en je omgeving. De impact hiervan is groot op je vrouw-zijn (fysiek en mentaal), de partnerrelatie en de hechting met je kind.

Laat je inspireren door dit bijzonder inspirerende en kwetsbare verhaal van Simone.

Heb je behoefte aan iemand die jouw rug dekt bij het aangaan van jouw proces?! Dat kan zeker, plan vrijblijvend een call met Marije in om te verkennen wat zij voor jou kan betekenen.

May 09, 202345:55
#28 Sandra Goossens - Vrouwelijke kracht door het omarmen van kwetsbaarheid

#28 Sandra Goossens - Vrouwelijke kracht door het omarmen van kwetsbaarheid

Wat een inspirerende vrouw is Sandra! Luister deze podcast en laat je verrijken!

Ze stond haar vrouwtje wel. Stoer, onaantastbaar en goed getraind. Tot Sandra Goossens de zachtheid in zichzelf mocht omarmen, hield zij zichzelf graag krachtig staande.

Dit veranderde echter desastreus toen Sandra zelf moeder werd. Ze mocht haar vrouwelijke kracht ontdekken die niet voortkwam uit strijdkracht, maar vanuit verlangen. Kwetsbaar deelt ze over haar zoektocht naar kwetsbaarheid, echtheid en innerlijke genezing. Zo vertelt Sandra over het afscheid nemen van haar kinderlijke verlangens en behoeftes: 'Ik mocht mijn ouders ontschuldigen, in plaats van te vechten en wrok te koesteren om datgene waar ik zo naar verlangde maar niet kreeg. Mijn ouders konden mij niet geven wat ze zelf ook niet geleerd hebben'. 

Het incasseren van dit verlies zorgde ervoor dat Sandra haar ouders mocht ontschuldigen. Ze daagt in deze podcast uit om niet vast te blijven zitten in oude pijn, maar om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Om niet vanuit slachtofferschap naar je leven te kijken, maar om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen leven. 

Het is een oproep om keuzes te maken in je leven en jezelf te verbinden met het leven, de kwaliteiten die je hebt en de behoeftes die er in je leven. Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor jezelf. Het gesprek van Marije en Sandra nodigt uit om in beweging te komen én te blijven, zodat jij tot innerlijk herstel komt en vervolgens van betekenis te zijn voor de mensen om je heen. Of in haar geval de kinderen die haar gegeven waren. 

Luister heel de podcast om Sandra's inspirerende verhaal te horen.

Heb je behoefte aan iemand die jouw rug dekt bij het aangaan van jouw proces?! Dat kan zeker, plan vrijblijvend een call met Marije in om te verkennen wat zij voor jou kan betekenen. 

 


Apr 05, 202352:18
#27 Tessa van Olst – De zin en onzin van stress

#27 Tessa van Olst – De zin en onzin van stress

Tessa van Olst spreekt op het WOMENEVENT BALANCEKEEPERS op donderdagavond 20 april 2023. Marije, die tijdens de avond zal spreken over balans, ging in gesprek met Tessa over de zin en onzin van stress. Deze podcast is een mooie teaser naar het event en geeft al een mooi voorproefje van alles wat je tijdens het event gaat leren zodat jij de balans kunt houden in jouw leven!

Tessa heeft Gezondheidswetenschappen gestudeerd in Utrecht, waarna zij haar expertise uitgeoefend heeft als zijnde fysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut. In de praktijk kwam ze enorm veel mensen tegen die bij haar kwamen met lichamelijke klachten. Op zoek naar een oplossing. Herkenbaar?!

De zere schouders, de spanning in je nek of last van je rug?!

De vraag is echter of de oorzaak slechts lichamelijk is. Misschien is er namelijk wel iets anders aan de hand…

Wist je dat 80 tot 90 procent van de klachten voorkomen uit stress?! Dat geeft absoluut de uitnodiging om eens de zin en onzin van stress te verkennen. Tijdens de podcast deelt Tessa over de 4 reacties op stress (inderdaad 4!), namelijk vechten, vluchten, bevriezen en fake/mimiek. Hoe je dan goed voor jezelf kunt zorgen?! Tessa geeft alvast een tipje van de sluier, maar dát is precies waar zij tijdens het event over zal spreken.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw lichaam, ziel én geest! De impact van een gezonde leefstijl op jouw mentale en fysieke gezondheid is groots. Daarbij komt dat de gezondheid bevorderende effecten van fit zijn groot zijn, juist ook wanneer je in een seizoen in jouw leven niet fit bent – door bijvoorbeeld een operatie of door ziekte. Marije deelt over haar eigen ziekteperiode, die jarenlang duurde, maar waarbij haar lijf ontzettend goed herstelde door haar gezonde leefstijl voordat zij ziek werd.

Natuurlijk geeft Tessa nog even een teaser voor het event. Tijdens het event zal Tessa delen over de relatie tussen jouw hart en jouw brein. Vanuit de wetenschap ontdekt men steeds meer de enorme invloed van emoties op je lijf. Tijdens het WOMENEVENT BALANCEKEEPERS zal Tessa jou de praktische tools in handen geven hoe jij daarmee kom kunt gaan.

Het WOMENEVENT BALANCEKEEPERS is een initiatief van De Ambitieuze Zakenvrouw en Bureau Delight. Boek nú jouw ticket via de website van Bureau Delight.

Mar 13, 202351:08
#26 Geke Rosier - over gender balans in de digitale technologie, de kansen voor vrouwen in de IT en de tip voor topleiders!

#26 Geke Rosier - over gender balans in de digitale technologie, de kansen voor vrouwen in de IT en de tip voor topleiders!

Internationale Vrouwendag! YEAAAH!
Als er iemand een
ambitieuze zakenvrouwis die vele vrouwen uitnodigt om zichtbaar te zijn, is dat Geke Rosier wel. Vanuit haar bedrijf RightBrains heeft Geke de missie om het digitale gender gap te overbruggen. RightBrains is het platform om vrouwen te inspireren, te verbinden en te onderwijzen vanuit passie voor digitale technologie.

Zo biedt RightBrains een mentoring programma, een digital leadership opleiding, events en een carrière- en mentor platform om te netwerken. Alles staat in het teken om gender balans te creëren in de digitale en technische wereld. Alles staat in het teken om gender balans te creëren in de digitale en technische wereld.

Er liggen zoveel prachtige banen en mogelijkheden voor vrouwen in de technische wereld en vrouwen hebben zoveel potentie die van enorme toevoeging zijn.

We gaan in gesprek over kansen, businessmodellen en goed management. De IT zit boordevol innovaties en ontwikkelingen, wanneer je dit gaat ontdekken zie je de mogelijkheden. ‘Het succes van de nieuwe technologieën zit namelijk niet in de technologie zelf, maar in de toepassing ervan’, zo stelt Geke. Juist wanneer vrouwen vanuit hun expertise en kwaliteiten meedenken in de ontwikkeling of toepassing van nieuwe technologieën verhoogd dat de slagingskans, simpelweg omdat vrouwen anders denken dan mannen.

De diversiteit versterkt elkaar enorm!

Wanneer jij jezelf wilt ontwikkelen tot een topleider- of ondernemer geeft Geke dé tip waar je altijd verder mee kunt: ‘Verzamel de juiste mensen om je heen én durf hulp te vragen. Mensen zijn absoluut bereid met je mee te denken. Door hulp te vragen kom je altijd verder’.

Luister De Inspirerende Vrouw podcast via jouw favoriete streamdienst of via de website van Bureau Delight.

Wil je jouw potentie en/of passie ontdekken, via het Sta in jouw volle potentietraject lopen wij graag met jou mee!

#digitaletechnologie #carriere #mentoring #rightbrains #businessmodellen #management #leiderschap #topleider #carrierestap #it #technischewereld #technischevrouwen #vrouwenindetechniek #genderbalans #genderbalance

Mar 08, 202352:24
#25 Hanneke van der Meer - Keuzekracht door het verkennen van jouw potentie
Feb 01, 202344:23
#24 Margreet Bronk - de kracht van hoogsensitiviteit

#24 Margreet Bronk - de kracht van hoogsensitiviteit

Wat is hoog sensitiviteit? Wanneer je dit herkent in jouw leven, is er dan iets mis met je óf is er sprake van een karaktereigenschap die enorm veel waarde in jouw leven of de levens van de mensen om je heen kan brengen?
Marije ging in gesprek met ervaringsdeskundige en specialist Margreet Bronk. Zij ontwikkelde de
HSP academie, mede omdat ze vanuit eigen ervaring weet dat je een positief en ontspannend leven kunt opbouwen met HSP! De eerste stap hierin is eigenaarschap nemen voor jouw eigen leven; wat is van jou én wat is van de ander!

Tijdens ons gesprek delen we over het leven, sensitiviteit, wat HSP wel én niet is en gezonde zelfzorg. Of je kenmerken in je leven herkent van hoogsensitiviteit of niet, deze podcast is absoluut het luisteren waard! 

Jan 09, 202353:20
#23 Tine Plaisier - over innerlijke overtuigingen, regie pakken en beter voor jezelf zorgen

#23 Tine Plaisier - over innerlijke overtuigingen, regie pakken en beter voor jezelf zorgen

Als influencer inspireert Tine Plaisier dagelijks haar achterban vanuit haar Kapsalon Tine. Daar waar ze per 1 maart 2020 haar baan opzei (voor de oplettende lezer was dit net voor de eerste lockdown) zit haar kapsalon vandaag de dag helemaal vol én is zij zojuist een webshop begonnen met een bijzondere haarproductenlijn. Het kappersvak zorgt voor direct resultaat, wat Tine enorm aanspreekt. Waarbij ze bovendien de connectie met de klant enorm waardeert. Zo wordt je bij Tine volledig in de watten gelegd, ben je de enige klant en kun je heerlijk tijdens het wachten tot de verf ingetrokken is een magazine lezen.

Als ondernemer daagt Tine je uit: Als je een onderneming zou willen starten, wat zijn dan jouw bezwaren en hoe realistisch zijn ze? Wat houd je tegen? Of is er sprake van angst die je op jouw plek houdt? Zet een stap, wat er komt is altijd de vraag.

We spreken over 7LIFE, innerlijke conflicten en overtuigingen die ontstaan zijn door eerdere ervaringen.. Bovendien spreken we over prioriteren, de regie pakken en het beter voor jezelf zorgen.

Prachtige ondernemersthema’s, die elke vrouw zullen inspireren, of je nu 100 procent thuis bent of onder een baas werkt.

Nov 14, 202249:09
#22 Tamara van Smyler - over ondernemerschap, spiritualiteit en moederschap

#22 Tamara van Smyler - over ondernemerschap, spiritualiteit en moederschap

Tamara onderneemt, geeft leiding aan haar marketingbedrijf Smyler en wil dat haar klanten met een glimlach de factuur betalen. Dat alles doet zij als ondernemer in 24 uur. Hoe ze dat voor elkaar krijgt, deelt ze in deze podcast. Zo vertelt ze: 'Ontwikkel juist datgene waar je goed in bent en stop met het jezelf te frustreren over datgene waar je niet goed bent. Vergelijk jezelf niet met elkaar en zie elkaar niet als concurrent, juist met elkaar sta je sterk.' Het heeft haar passie om als als ondernemer ieder ander in haar kracht te zetten en elkaar aan te vullen.

Als ondernemende moeder is het enorm belangrijk om naar de randvoorwaarden te kijken van je leven. Je leven is zoals het is, het is levenskunst om te zien wat er wel kan. Wanneer je dan al die ballen omhoog probeert te houden is het de uitdaging om als leider jouw zelfontwikkeling niet uit het oog te verliezen. Hoe laadt jij zelf op? Juist dan kun je verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er speelt in je bedrijf, in je gezin en in jouw eigen leven. 

Luister heel de podcast om Tamara's inspirerende verhaal te horen. 

Het 7LIFE assessment was de tool die haar team van Smyler liet zien hoe ze als individu actief een positieve bijdrage kunnen leveren in het werk van een ander teamlid. Het is absoluut niet verbazingwekkend dat zij – als dienend leider vol bruisende ideeën – hoog scoort op de stijlen Verbinder, Zorger en Pionier.

Ben jij benieuwd naar jouw 7LIFE stijlen? Meld je dan aan voor een 7LIFE assessment en de terugkoppeling.

Nov 01, 202247:34
#21 Annelou van Noort over financiële opvoeding, financiële blunders en schulden

#21 Annelou van Noort over financiële opvoeding, financiële blunders en schulden

Het leven dat je morgen leidt, wordt bepaald door de keuzes die je vandaag maakt, dat is het eerste wat je leest wanneer je de website van geldexpert Annelou van Noort bekijkt. Haar zoektocht naar geld begon in 2010 toen haar oudste dochter 7 jaar werd, toen zij vragen kreeg als: Zakgeld, wanneer begin je hiermee?! Hoeveel geef je dan? En is het überhaupt nodig om zakgeld te geven?! Annelou ging zich verdiepen in geld en ontdekte dat er weinig positieve invalshoeken waren rondom geld. Zo gezegd, zo gedaan schreef ze er dus een boek over.

Het moment dat de vrachtwagen de 2.000 exemplaren kwam brengen herinnert Annelou zich nog als de dag van gisteren. Hoe krijg ik deze boeken ooit verkocht?! Tel je geld werd echter een bestseller, waarvan er al meer dan 30.000 exemplaren verkocht zijn.

Vandaag de dag traint ze vele organisaties, ouders en kinderen rondom geld. Tijdens onze podcast daagt ze je uit om na te denken over jouw mindset rondom geld. Wanneer je in gesprek gaat over geld gaat het namelijk niet over het meer moeten sparen of andere dingen die je moet doen. Annelou roept je op om bewust keuzes te maken over dat wat jij met jouw geld wilt doen. Ben jij jezelf er bewust van wat je waaraan uitgeeft en of je dat ook wilt? Waar kun je echt van genieten?

Het 7LIFE assessment bracht haar een spiegel, die veel inzicht gaf. Het is absoluut niet verbazingwekkend dat zij – met haar passie rondom het thema geld en het verlangen mensen te inspireren rondom dit thema – hoog scoort op de stijlen Verbinder en Beheerder.

Ben jij benieuwd naar jouw 7LIFE stijlen? Meld je dan aan voor een 7LIFE assessment en de terugkoppeling.

Apr 25, 202248:04
#20 Jane Loois over falen, wilskracht en ruggensteun

#20 Jane Loois over falen, wilskracht en ruggensteun

Wanneer je Jane hoort zingen, krijg je spontaan kippevel. Wat een stem heeft zij! Tijdens een optreden met de Vrienden van Amstel wist Jane het zeker: Ze voelt zich thuis op het podium, niet dat ze daar geen spanning meer voelt, maar dát is de plek waar Jane volop in haar kracht staat.

Jane Loois maakte een bijzondere keuze toen ze tijdens haar opleiding ontdekte dat ze het meest geniet van backingvocalist in plaats van solist. Ze volgde na haar conservatorium een master opleiding aan Codarts Rotterdam, waar ze zich specialiseerde in backingvocalist. Vandaag de dag is Jane dagelijks bezig met muziek, zo heeft zij veel optredens en leidt zij diverse koren.

Haar leven ging niet altijd over rozen, bij haar geboorte werd namelijk duidelijk dat ze lichamelijk beperkt was. Tijdens onze podcastopname gaan we openlijk in gesprek over de échtheid van het leven, met alle hoogtepunten en dieptepunten. Deze eerlijkheid spreekt haar ook zo aan in haar favoriete muziek, namelijk Black American Gospel en Soul muziek.

Jane is absoluut een powervrouw, met enorm veel wilskracht. Al jong leerde ze de noodzaak om niet enkel vanuit haar Pioniersstijl verlangende avontuurdrang te leven en aan te sluiten bij haar leeftijdgenootjes. Het conflict tussen het verlangen om te klimmen en te rennen en het bewustzijn dat zij lichamelijk beperkt was, eiste haar aandacht op. Af en toe zat ze letterlijk op de blaren wanneer ze vanuit haar wilskracht te vér was gegaan.

Laat je inspireren door ons bijzondere gesprek over falen, wilskracht en ruggensteun.

Wil je Jane horen zingen? Check dan deze covers: Geen Toeval, Hallelujah of Bridge Over Troubled Water.

Apr 07, 202251:10
#19 Louise Schalkwijk - over pionierend ondernemen, rust en balans

#19 Louise Schalkwijk - over pionierend ondernemen, rust en balans

Louise Schalkwijk was 20 en had zojuist haar opleiding afgerond. Een ding wist ze zeker, het onderwijs was toch niet iets voor haar. Maar wat ga je dan doen? Dan start je toch gewoon een succesvolle bakkerij met een lunchroom? Juist, zal je denken.

7 jaar geleden nam Louise de stap en begon met LOES. Ze woonde nog thuis, wist dat ze niet verder wilde in het onderwijs waarin ze zojuist een opleiding afgerond had en de mogelijkheid deed zich voor. Dit was het moment om te beginnen, ze had toch niets te verliezen. Daar waar menigeen probeerde het idee uit haar hoofd te praten, wist Louise het zeker. Zij ging de zuurdesembroden uit haar vaders Desembakkerij Schalkwijk verkopen in haar winkel Loes, wat ze combineerde met een lunchroom.

Inmiddels is LOES Papendrecht een begrip in de regio. Het is dé healthy hotspot van Papendrecht en de hele Alblasserwaard. Dagelijks komen de komen dagelijks verse desembroden, heerlijke koeken en fantastische taarten uit de eigen desembakkerij én maken ze veel zelf in de winkel. Vers en gezond genieten.

Tijdens de podcast gaan Louise en Marije in gesprek over pionierend ondernemen, rust en balans. Inmiddels heeft LOES twee panden, plek voor vele gasten en een winkel dat uitgebreid is met vele streekproducten en items met een mooi verhaal. Bovendien begon ze met Irene van Sirene Illustraties het Zusje van LOES, waar ze kaarten, notes, planners en posters ontwerpen.

Kortom, deze jonge onderneemster is een inspiratie, al moest Marije haar bijna smeken om een podcast met haar op te nemen. Haar missie om van elk klantbezoek een feestje te maken is zeker voor elke onderneemster een aanmoediging om de kracht te ontdekken van elk moment.

Feb 24, 202250:22
#18 Elsa Schaddelee - over het innemen van ruimte en de kracht van samen
Feb 07, 202247:52
#17 Cobi Wattez over masculiene-feminiene complementariteit

#17 Cobi Wattez over masculiene-feminiene complementariteit

Cobi heeft jaren als arbeid- en organisatiepsycholoog gewerkt en heeft sinds haar pensionering alle tijd voor haar grote passie, namelijk onderzoek rondom Masculiene-feminiene complementariteit door de lens van geloofwaardig leiderschap. Met als subtitel Leiding geven aan twee realiteiten binnen organisaties? Zo publiceerde zij met Lidewey van der Sluis het artikel: Waarom u binnenkort wel een vrouw benoemt. Op het hoogste niveau onderzocht Cobi op cultureel niveau de inbreng van mannen en vrouwen.

Als je als bestuur besluiten wilt nemen, moet je allemaal jouw input inbrengen in de vergadering, daarnaast moet je elkaar bevragen én elkaars commitment ophalen. Bijdragen doen alle directieleden, maar het bevragen van informatie doen vrouwen meer dan mannen (feitelijk, emotioneel, interesse in elkaar, empathie). De mannen vroegen directer in het bestuur wat er besloten werd.

Uit haar onderzoek bleek dat een directie met alleen maar mannen heeft de uitdaging om elkaar meer te bevragen. Een directie met alleen maar vrouwen heeft daarentegen de uitdaging in het ophalen van commitment van elkaar. Juist in de combinatie van zowel mannelijke als vrouwelijke bestuursleden kun je als team de sterkste beslissingen maken.

Jan 03, 202249:42
#16 Nora Ait Chitt over de uitdagingen van 2021 en de kracht die zij ontdekte!

#16 Nora Ait Chitt over de uitdagingen van 2021 en de kracht die zij ontdekte!

Als er een onderneemster zichzelf heeft verrast tijdens de corona crisis, dan is dat Nora Ait Chitt van De Tagine wel. Naast haar fantastische winkel en webshop verzorgt Nora tagine kookworkshops, waarbij deelnemers met een traditionele Marokkaanse stoofpot de heerlijkste gerechten leren te koken. Door alle maatregelen vielen deze inkomsten weg en had ze een uitdaging: hoe houd ik mijn onderneming draaiende en daarbij mijn financiële situatie behapbaar?!

Een uitdaging die vele ondernemers kennen. Tijdens deze #ikexcelleerjou podcast deelt Nora over het familiebedrijf die ze overnam en haar passie en trots voor de Marokkaanse cultuur die zij van haar vaders kant van de familie meegekregen heeft. Bovendien vertelt ze over de verrassende ontdekking die zij deed tijdens de corona periode. Een ontdekking die ze absoluut niet had gedaan als deze stormachtige ondernemerstijden aan haar voorbij gegaan waren.

Laat je vooral inspireren door het gesprek van Nora en Marije.

Dec 23, 202152:04
#15 Tessa Moorman over The Green Happiness, geluk, jouw unieke impact en de wake-up call om gezond te leven

#15 Tessa Moorman over The Green Happiness, geluk, jouw unieke impact en de wake-up call om gezond te leven

Tessa Moorman is initiatiefnemer van The Green Happiness, daarmee inspireert ze velen met haar zienswijze op voeding en het leven. Ze was 25 jaar toen ze samen met Merel haar eerste boek Your 50 days of Green Happiness publiceerde, rondom de impact van voeding op je leven. Op het dakterras in hartje Amsterdam vertelt Tessa over haar verlangen om impact te maken en de levens van de mensen om haar heen te verbeteren. 

Als vrouw is het van groot belang dat je jezelf een gezonde levensstijl aan te meten, mede omdat de meeste vrouwen overlijden aan hart- en vaatziekten (Bron: CBS). Tessa vertelt dat dit veelal te voorkomen is door gezonde voeding en leefstijl. Marije en Tessa gaan kwetsbaar in gesprek over de impact van een gezonde levensstijl. Zo vertelt Marije over haar ziektebed in 2018 en het verrassende snelle herstel waarvan haar orthomoleculair arts vertelde dat dit te maken had met haar leefstijl al voor het ongeluk. 

Tessa roept je op om genadig en mild te zijn en niet geforceerd aan de slag te gaan met het aanmeten van een gezonde levensstijl. Juist wanneer je ontdekt dat alles samenhangt met elkaar, dan is gezond leven geen opgave meer. Leer jouw lijf, jouw emoties en behoeftes kennen - juist ook in relatie tot je cyclus.  

Ze praten over uniciteit, kwetsbaarheid en authentiek leven. Door niet vanuit het gevoel van tekort te leven, maar juist vanuit jouw unieke inbreng ook een springplank voor elkaar te creëren. Ontdek wat jij op jouw eigen manier doet, in plaats van je te meten aan een interne of externe meetlat van succes. 

Laat je vooral inspireren door het gesprek van Tessa en Marije. 

Haar nieuwste boek is nét uit! Bestel de VeganBijbel als cadeautje voor jezelf of iemand in jouw omgeving!

Nov 02, 202148:17
#14 Eline van Dam over ondernemen met focus, excelleren en balans

#14 Eline van Dam over ondernemen met focus, excelleren en balans

Op een heerlijke zomerse middag stapte ik bij Eline’s huis binnen. Na een warm welkom hadden we meteen een heerlijk open gesprek over ondernemerschap, excelleren en het van betekenis zijn voor je klanten. Als jonge onderneemster is Eline van Dam een inspiratie voor velen. Naast haar expertise als videomarketeer is ze een bevlogen onderneemster. Toen ze tijdens haar studie Marketing & Sales ontdekte dat de videomarkt booming is, stopte ze na haar propedeuse. Ze als 18-jarige vrouw de sprong in het diepe om als ondernemer aan de slag te gaan en de wereld te verrijken met haar creativiteit, haar kennis en haar ondernemerschap.

Wat je zult ontdekken tijdens het luisteren van de #ikexcelleerjou podcast, is dat Eline naast haar voorkeurstijl verbinder, juist haar beheerder- en strategenstijl in kan zetten binnen haar ondernemerschap. Dat zorgt voor focus, rust en bewuste keuzes, zoals nee zeggen tegen bepaalde klussen en het creëren van een werk-privé balans. Eline is echt een inspiratie als het aankomt op het gebied van excelleren binnen je ondernemerschap en keuzes maken om duurzaam plezier in je werk te behouden. Zoals ze zelf zo mooi zegt: ‘Mijn werk voelt als een volledig benutten van mijn potentieel en geeft ook geluk en voldoening. Maar niet zonder de balans.’

Eline, je bent een held!

Sep 23, 202151:28
#13 Hanneke van der Meer over Ondernemerschap, de stap in het diepe en persoonlijke ondernemerslessen

#13 Hanneke van der Meer over Ondernemerschap, de stap in het diepe en persoonlijke ondernemerslessen

Waar sta je en waar zou je naartoe willen gaan?
In 2012 wist
Hanneke van der Meer dat ze als Maatschappelijk Werker haar werk zou verlaten, maar wát ze precies zou gaan doen was eigenlijk nog onzeker. Tijdens deze podcast deelt Hanneke over de ontwikkeling die ze doormaakte na de stap die ze in het diepe zette, maar ook over de persoonlijke ondernemerslessen die ze leerde.

Juist als coach en trainer weet je immers nooit wat er gebeurd tijdens een sessie. Dat betekent dat je het vertrouwen nodig hebt dat je de tools in huis hebt om met de mensen op te lopen, zonder dat je van te voren weet waar je precies naartoe gaat. Dat is niet voor te bereiden en het proces valt niet te controleren. Je mag er vol vertrouwen in gaan, wat bij tijd en wijle ook zeker spannend kan zijn.

Tijdens ons gesprek vertelt Hanneke hoe ze dealde met haar onzekerheid en kwetsbaarheid. Bovendien deelt ze hoe 7LIFEbijdraagt aan haar persoonlijke ontwikkeling en zelfzorg.

Sta in je volle potentie
Hanneke van der Meer en Marije van den Berg ontwikkelden het coachtraject Sta in je volle potentie, waarbij ze je helpen om zowel je talent en je droom te ontdekken. Wist je dat je vaak maar bewust bent van een klein gedeelte van alles wat jij aan deze wereld te bieden heeft? Juist door dit coachtraject ontvang je zoveel tools en inzichten waardoor jij in je volle potentie kunt gaan staan!

Aug 25, 202151:47
#12 Nelli Cooman over topsport en haar verlangen naar geborgenheid

#12 Nelli Cooman over topsport en haar verlangen naar geborgenheid

Als er een topvrouw is waar je veel van kunt leren is het Nelli Cooman wel! Op haar tiende levensjaar vertrok ze met haar gezin van Suriname naar Rotterdam. Wat ze toen nog niet wist is dat ze een natuurtalent had, namelijk sprinten. Tijdens een sportdag op school werd ze op haar zestiende ontdekt en gescout. Het resultaat mag er wezen: ze werd 2 keer wereldkampioene op de 60 meter sprint indoor, zowel in 1987 in Indianapolis en in 1989 in Boedapest én 6 maal Europees kampioene. In 1986 won ze in een tijd van 7,00 seconden een wereldrecord op de 60 meter indoor. Naast dit wereldrecord bracht dit haar de titel van Sportvrouw van het jaar. Het wereldrecord werd pas in 1992 verbeterd, waarbij het in Nederland tot op de dag van vandaag nog steeds het record is op de 60 meter indoor.

Tijdens deze podcast deelt Nelli over de successen van haar topsportverleden, maar ook de keerzijde van dit zichtbare succes. Samen gaan we in gesprek over haar verlangen naar geborgenheid, balans en rust. Iets wat zo contrasteert met een leven in topsport, waarbij het gaat over dat ene moment. “Je wilt de allerbeste van de hele wereld zijn, en dat is het enige wat je voor ogen houdt!”

Ze roept je op om het zelfvertrouwen wat er in je ligt aan te boren, jouw talenten te ontdekken en geeft een duidelijke oproep om elkaar als vrouwen te versterken!

Jammer genoeg is er geen videobeeld voorhanden bij deze podcast. Als Nelli vertelt, dan is ze in staat om zo levendig haar verhaal te delen. Zo deelt ze met stralende ogen haar levensmotto: “Houd van jezelf, pas als je van jezelf houdt kun je van anderen houden.”

Jul 26, 202147:29
#11 Eva van de Kraats over dealen met crisis in je leven

#11 Eva van de Kraats over dealen met crisis in je leven

Eva van de Kraats is een van de ondernemers bij wie 2020 als een onvergetelijk jaar de boeken in gaat. Vanuit haar bedrijf Paper Planes was ze al sinds 2018 actief als weddingplanner en stylist. Daar waar haar man Gijs ook in januari 2020 besloot om zichzelf als zelfstandig ondernemer in te schrijven onder de naam Van de Kraats patisserie brak later dat jaar de corona pandemie uit. Maart 2020 was de maand van de confrontatie: corona zou hun leven voor een lange tijd beïnvloeden. Het moment voor Gijs en Eva om een grote stap in het diepe te wagen, op afraden van zoveel mensen om hun heen. Jaren ervoor schreven ze in hun dromenboekje dat ze graag samen zouden willen ondernemen én nu was het erop of eronder met hun nieuwe bedrijf Sweets and Styling.

Eva deelt over haar ondernemersreis, haar onzekerheid en de lessen die ze leerde over zichzelf, het ondernemerschap en dealen met crisis in je leven. In dit geval een crisis waar niemand raad mee wist, gewoon omdat je geen idee had hoe alles zich verder zou ontwikkelen.

Laat je inspireren door haar tips en rijke ervaring die ze opdeed in dit heftige en onvergetelijke ondernemersjaar.

Jul 26, 202149:41
#10 Ruth Vennekens over Kamp van Koningsbrugge, veerkracht en doorzettingsvermogen

#10 Ruth Vennekens over Kamp van Koningsbrugge, veerkracht en doorzettingsvermogen

Ruth Vennekens inspireerde velen door haar deelname aan Kamp van Koningsbrugge, niet door het halen van de eindstreep maar wellicht juist destemeer door haar verhaal. Een verhaal van moed, mentale veerkracht én doorzetten. Samen met 14 andere burgers onderging ze dagenlang de opleiding van de Special Forces, waarbij zowel de fysieke als de mentale kracht getoetst werd. Door een knieblessure moest Ruth afbreken, net voor de beroemde, beruchte en gevreesde dijkenmars.

Op de sterfdatum van haar man, twee jaar eerder, was ik welkom bij Ruth voor dit bijzondere interview. In de vroege uurtjes reisde ik af naar zeeland, waar ik na een heerlijk ontbijt Ruths levensverhaal mocht horen. Deze podcast is een eerlijk verhaal van hoe rauw het leven kan zijn en hoe sterk de worsteling soms is om daadwerkelijk thuis te komen bij jezelf. Als kind had Ruth vele dromen én was ze op en top een wereldverbeteraar. Al in groep 3 liep ze langs de deuren voor onze oerwouden en zette ze zich al op de basisschool in voor Amnesty International. Die passie verloor ze door mensen die haar naïef vonden, die haar ontmoedigden haar hart te volgen en die haar al jong in een hokje plaatste.

Het is een verhaal van hoop, van veerkracht, van doorzettingsvermogen en enorm veel passie. Een verhaal over de verandering van overleven, naar leven vanuit volheid. Van het ruimte geven aan emoties, zodat je verder kunt. Vanuit Ruth’s levensmotto: “Als ik het niet probeer, is het niet gelukt. Als ik het probeer is het ergste wat kan gebeuren dat het niet lukt.“

Laat je inspireren door haar verhaal. Een verhaal van impact, mentale veerkracht én doorzettingsvermogen. Een verhaal van (weer) thuiskomen bij jezelf.

Ps. in het begin kraakt het geluid een beetje, dat is verder op in de podcast weg!

Jun 18, 202150:43
#9 Anneke Vietje over vrijer leven

#9 Anneke Vietje over vrijer leven

Je hebt een altijd een reden om dingen niet te veranderen, terwijl je eigenlijk wel iets anders zou willen. In gesprek met Anneke praten we over hoe je nu wél in beweging komt. Vanuit haar eigen ervaring toen ze het roer in haar leven volledig omgooide deelt Anneke haar passie. Namelijk het begeleiden van mensen naar een vrijer leven.

Ze stelt: Je hebt altijd een keuze! Het achterlaten van je vertrouwde en veilige wereld is écht spannend, maar dat maakt het juist de moeite waard om die keuze wel te maken. Toen zij ooit zelf haar baan opzegde als fysiotherapeut om een internship te gaan vervullen, zeiden zoveel mensen tegen haar dat ze haar dapper vonden. Ze vertelden haar dat ze zelf eigenlijk ook wel zo’n stap wilden zetten, maar angst weerhield ze. Anneke moedigt je aan om te gaan onderzoeken wat je tegenhoud en om daarin te onderzoeken of het inderdaad absoluut de moeite waard is om die keuze wel te maken. Ondanks de offers die ze bracht, waar ze in deze podcast ook eerlijk over deelt.

May 06, 202142:22
#8 Anja Dommisse - Boone over dealen met tegenslagen in je leven

#8 Anja Dommisse - Boone over dealen met tegenslagen in je leven

Op haar 20e werd Anja volledig afgekeurd, met de boodschap dat ze haar hele leven niet meer kon werken. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten is ze gaan onderzoeken wat ze wel kon. Dat werd de opleiding muziekdocent aan het conservatorium, waarbij ze bij haar eerste stage tot de ontdekking kwam dat voor de klas staan veel te saai was. Vervolgens maakte ze de switch naar muziekgeschiedenis waar ze gezien haar gezondheid weer opspeelde, waarna ze de diagnose fibromyalgie kreeg met een volledige vrijstelling van de arbeidsmarkt, zelfs zonder sollicitatieplicht. 

Dat weerhield haar niet van werken, ze zette alles op alles om haar passie uit te kunnen leven ondanks de fibromyalgie. Ontdek in deze podcast hoe je dealt met tegenslagen in je leven. 


Apr 02, 202144:60
#7 Joëlla Opraus over ondernemen, financiën en keuzes

#7 Joëlla Opraus over ondernemen, financiën en keuzes

Vol passie en ideeën onderneemt Joëlla Opraus. Vanuit haar expertise ontwikkelt en traint ze velen op het gebied van financiën, ontwikkelde ze de gesprekskaartjes Talking Money With Your Honey én schreef ze samen met Nathalie van Wingerden het boek De Financiële Detox. Bovendien is ze als trainer en coach aangesloten bij de Be Excellent academy.
Luister ons inspirerende gesprek.
Mar 19, 202148:33
#6 Lienke Scheurwater over luisteren naar je lichaam, onthaasten en vrijheid door ondernemerschap

#6 Lienke Scheurwater over luisteren naar je lichaam, onthaasten en vrijheid door ondernemerschap

Als er een dame ondernemend en pionierend te werk gaat is het Lienke Scheurwater wel. Al van jongs af aan is ze creatief, ondernemend en vernieuwend. Na jaren als gespecialiseerd kinderfysiotherapeut gewerkt te hebben, besloot ze wegens gezondheidsproblemen haar baan op te zeggen. Uiteindelijk resulteerde dit in haar eigen onderneming We Wonder, waar ze andere zorgprofessionals uitdaagt om zich te oriënteren op andere werkmethoden en verdienmodellen. Alhoewel het oude vertrouwd is en veel mensen vaak de belemmeringen zien, nodigt Lienke mensen uit om hun blik te verbreden door haar groeiprogramma of de coaching die ze aanbiedt.

Feb 09, 202146:06
#5 Saskia van Wolferen over ondernemen, de stap in het diepe wagen en persoonlijke ontwikkeling

#5 Saskia van Wolferen over ondernemen, de stap in het diepe wagen en persoonlijke ontwikkeling

Saskia van Wolferen is de initiatiefnemer van Business Women Nederland. In de Ik excelleer jou podcast deelt ze over haar ondernemersreis. Als enige ondernemer in haar familie ging ze die ontdekkingstocht aan en inspireert ze inmiddels vele vrouwen in het ondernemerschap vanuit haar beide bedrijven. Het 7LIFE assessment gaf haar zoveel erkenning in haar werkwijze en kracht als ondernemer en waar ze juist anderen in hun kracht zet. Het assessment was de perfecte aftrap van 2021 gezien Saskia’s focus op persoonlijke ontwikkeling ligt.

Jan 15, 202147:57
#4 Arend Voogt over stress- en alarmcommunicatie

#4 Arend Voogt over stress- en alarmcommunicatie

Als er iemand ervaring heeft met stress- en alarmcommmunicatie is dat Arend Voogt wel. Met zijn jarenlange ervaring bij de Team Parate Eenheid bij de Politie, waarbij hij ook zichtbaar was bij het programma van de RTL over deze speciale eenheid van de politie. Naast zijn werk bij de politie inspireert Arend mensen bij de coaching, trainingen en de lezingen die hij verzorgd. Op deze manier is hij ook betrokken bij de Be Excellent academy. 

Dec 22, 202047:26
#3 Marije van den Berg over ondernemen, topvrouwen en de bloopers in haar leven

#3 Marije van den Berg over ondernemen, topvrouwen en de bloopers in haar leven

Daar waar normaal Marije van den Berg de host is van de #ikexcelleerjou podcast, zit ze nu aan de andere kant van de tafel. Ze deelt over het thuiskomen bij zichzelf, haar roots, haar eigenaardigheden en de realisatie dat ze vanuit een zelfverzekerde basis wat de brengen heeft in wie ze heeft, als ondernemer en als partner. 

Nov 30, 202046:42
#2 Maroesja van der Pols over de ontwikkeling van vrouwen

#2 Maroesja van der Pols over de ontwikkeling van vrouwen

In deze podcast gaat onze host Marije van den Berg in gesprek met haar samenwerkingspartner Maroesja van der Pols. Als bedenker en ontwikkelaar van 7LIFE, initiatiefnemer bij Be Excellent - wellicht bekent van de Be Excellent events - én strategisch partner van de Be Excellent academy heeft Maroesja een enorme dosis aan wijsheid die ze graag met je deelt! We praten over haar passie voor ontwikkeling, diversiteit en het in de kracht zetten van vrouwen. Aan de hand van de 5.000!!! 7LIFE assessments die ze geanalyseerd heeft kan ze je enorm veel ins en outs over de ontwikkeling van vrouwen vertellen en dát is inspirerend! Maroesja nodigt je uit op om met een open blik naar jezelf, maar ook naar de ander te kijken. Wanneer je namelijk in de spiegel van jezelf - en niet van die ander - kijkt, kun je zonder oordeel naar jezelf kijken en je gevoelens serieus nemen. Dat maakt dat je het gesprek met elkaar aan kunt gaan, waarbij je eerlijk jouw verhaal kunt delen en naar elkaar kunt luisteren. Op die manier kun je van elkaar leren. Bovendien geeft het alle ruimte tot ontwikkeling. 


Nov 16, 202038:58
#1 Laura Pelger over krachtige keuzes maken

#1 Laura Pelger over krachtige keuzes maken

Als je van iemand veel kunt leren is dat Laura Pelger wel! Wow, wat een bevlogen vrouw is zij! Ze onderneemt, ze deelt, ze is stoer en durft de uitdaging vol aan te gaan. In mijn ontmoeting met Laura deelt ze over de lessen die ze geleerd heeft als ondernemer. Ze deelt over krachtige keuzes maken als pionier en strateeg. Hoe ze dat doet? Check daarvoor het mooie gesprek in deze podcast.

Sep 08, 202049:58