Skip to main content
Spotify for Podcasters
VAN RAUW NAAR WOW

VAN RAUW NAAR WOW

By Marije van den Berg

In deze podcast neemt Marije van den Berg je mee in eerlijke, kwetsbare en rauwe verhalen.
Available on
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Laurina de Visser - innerlijk herstel na diepe rouw

VAN RAUW NAAR WOWSep 06, 2023

00:00
47:52
Laurina de Visser - innerlijk herstel na diepe rouw

Laurina de Visser - innerlijk herstel na diepe rouw

De Van Rauw Naar Wow podcast is onderdeel van de serie die Marije van den Berg opnam voor haar boek Van Rauw Naar Wow. Klik hier om het boek te bestellen.

Verlang jij ernaar om het proces van herstel te doorleven? Overweeg dan ook de online training en/of coaching.

Sep 06, 202347:52
Dite Coumou - Een levensveranderende ontmoeting

Dite Coumou - Een levensveranderende ontmoeting

Eén ontmoeting met Jezus verandert alles!

Voordat Dite Coumou Jezus ontmoette was zij een zeer gedreven full time wedstrijd ruiter en trainer in de paardensport. Ze dacht haar droom te leven maar ondertussen zocht ze overal naar antwoorden op haar diepe levensvragen.

Al heel jong wilde zij weten wat de zin van haar bestaan was. Daarnaast was zij gevoelig voor het bovennatuurlijke en had, door meerdere ervaringen, gezien dat er meer was tussen hemel en aarde. Ze belande in een lange, ziekmakende zoektocht in o.a. new age en boeddhisme.

Tot ze Jezus ontmoette.

Luister deze indrukwekkende podcast over de rauwheid en het wonder dat God in haar leven uitrichtte!

De Van Rauw Naar Wow podcast is onderdeel van de serie die Marije van den Berg opnam voor haar boek Van Rauw Naar Wow. Klik hier om het boek te bestellen. Verlang jij ernaar om het proces van herstel te doorleven? Overweeg dan ook de online training en/of coaching.

Aug 18, 202349:17
Bjorn Visser - pappa's rouwen ook, maar hoe rouw je dan?! - deel 2/2
Jun 14, 202356:32
Bjorn Visser - pappa's rouwen ook - deel 1/2

Bjorn Visser - pappa's rouwen ook - deel 1/2

Samen met zijn vrouw was Bjorn in verwachting van een tweeling. Twee mooie meisjes zouden toegevoegd worden aan hun jonge gezin, tot het ongelooflijke gebeurde. De meisjes moesten om een medische reden gehaald worden, waarbij men hoopte dat beide meisjes het zouden overleven. Het tegendeel bleef echter waar, beide meisjes overleden kort na elkaar.

Dit rauwe verlies was een enorme klap voor heel het gezin, waarbij de vraag rijst hoe je als vader kunt dealen met het verlies van een kind en alle dimensies die daarbij horen. In Bjorn´s zoektocht hoe je nu kunt dealen met zulk afschuwelijk verlies, ontdekte Bjorn dat er enorm weinig is geschreven over het verlies van kinderen voor vaders. Dat was dan ook de reden voor Bjorn om samen met 11 andere vaders het boek Pappa’s rouwen ook te schrijven, waarin elke man kwetsbaar een boekje opendoet over hun verlies.

Tijdens deze podcast deelt Bjorn zijn verhaal en spreken we over eenzaamheid, hoe de verhoogde druk bepaalde patronen versterkt en over schuld en schaamte. Bjorn deelt over de liefdestaal die er ligt in het rouwen om je verlies en geeft inzicht in hoe het beeld van rouw invloed heeft op jouw proces.

Laat je inspireren en verrijken door deze indrukwekkende podcast én check het boek via de speciaal opgerichte stichting Rouwkost, die zich inzet voor ouders die een kind verliezen.

Deze podcast is al eerder gelanceerd onder Marije's andere podcast Klare Liefdestaal.

May 31, 202349:32
Anneke Polderman - Leef vandaag, morgen komt later

Anneke Polderman - Leef vandaag, morgen komt later

Anneke vocht voor het leven van zowel zichzelf als dat van haar ongeboren kind. Door een placenta praevie, ook wel een voorliggende placenta genoemd, lag de placenta voor de baarmoedermond. In plaats dat naarmate de baarmoeder verder groeide, deze zich meer naar boven ontwikkelde - wat normaliter vaak gebeurd – kreeg Anneke diverse bloedingen. Op 16 weken begon de eerste bloeding, waarna er nog velen volgden. Zo verloor zij die eerste keer 1 liter (van de 5 liter), zonder verdere kenmerken van een miskraam. In de keren erna verloor ze 1,5 en 2 liter bloed, waarna een langdurige ziekenhuisopname volgde.

Tijdens deze Van Rauw Naar Wow deelt Anneke over de angst die zij ervaarde voor het ongeboren kleintje in haar buik, de machteloosheid die ze voelde en de strijd die ze te strijden had om haar anderen kinderen thuis los te laten. Ze deelt over de eenzaamheid, de van God verlatenheid en de wonderen die ze mee mocht maken.

Anneke vocht voor het leven en wonder boven wonder mocht ze na een hele spannende keizersnede haar dochter Saar in haar armen houden. Wat een bijzonder rauwe ervaring heeft Anneke meegemaakt en wat een bijzonder kostbare levenswijsheid vergaarde zij in deze maanden van angst, spanning, verwachting en machteloosheid. 

Een lied wat haar enorm aansprak tijdens haar ziekzijn was het nummer Vandaag van Kinga Ban.

Gisteren is een afdruk van je voeten in het zand. Morgen is de aanblik van een eindeloos groot strand. De zee komt op wanneer ze wil, ze wist je passen uit.
En als de wind het zand bespeelt, zie je nauwelijks meer vooruit.
Dit is vandaag, het is alles wat je hebt. Morgen komt later en gisteren is alweer weg. Dit is vandaag, met z’n vreugde en zijn pijn en je hoeft maar één ding te doen. Dat is: er zijn.
Als je om je heen kijkt, maar je ziet niet wat je hoopt.
En als het lijkt of je al tijden zonder toekomst verder loopt.
Bedenk dan, als je zicht verliest: je loopt in Iemands zicht.
De Aanwezige verlaat je niet, want de hemel gaat nooit dicht. Dit is vandaag en het is alles wat je hebt.
Morgen komt later en gisteren is alweer weg.
Dit is vandaag, met z’n vreugde en zijn pijn
en je hoeft maar één ding te doen...
En niets is moeilijker dan laten gaan.
De toekomst, het verleden.
Maar je bent al hier, je kunt het aan.
Gedragen door de Ene.
Dit is vandaag en het is alles wat je hebt.
Morgen komt later en gisteren is alweer weg.
Dit is vandaag, met z’n vreugde en zijn pijn.
Je hoeft maar één ding te doen. Dat is: er zijn.
Vandaag...

Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.

May 02, 202347:43
Marga Bikker - De ongelofelijke kracht van vergeving

Marga Bikker - De ongelofelijke kracht van vergeving

Iemand vergeven die jou iets afschuwelijks aangedaan heeft, hoe doe je dat?! Of wanneer je zo verlangde naar liefde, geborgenheid en veiligheid, maar het niet gegeven werd?!

Veel mensen zijn in de overtuiging dat iemand vergeven gelijk staat als bagatelliseren wat er gebeurd is. Of dat de kwestie na vergeving geen pijn meer mag doen en dat jij jezelf absoluut moet verzoenen met de ander. Of de ander vergeven wat jou is overkomen, absoluut onmogelijk is.

Tijdens deze podcast gaat Marije kwetsbaar in gesprek met Marga over vergeving, verzoening, bitterheid en vrijheid. Ze leggen het mysterie bloot van vergeving, namelijk dat vergeving niet iets is wat je voor de dader doet, maar simpelweg voor jezelf. Bovendien deelt zij over het wonder dat God in haar leven uitwerkte toen Hij haar vroeg haar vader te vergeven, terwijl iedereen om haar heen het onmogelijk vond dat God dát van haar vroeg…

Marga deelt haar indrukwekkende levensverhaal, waar zoveel vrijheid, doorleefde vreugde en herstel in doorklinkt. Het is een verhaal van moed, van verlies en van grootste kracht.

Apr 06, 202351:10
Roberto Rosso - over zelfdoding en suïcidale gedachten

Roberto Rosso - over zelfdoding en suïcidale gedachten

Plotseling stond het leven van Roberto Rosso ondersteboven! Al rijdend in de auto ontving hij een telefoontje van de zus van een goede vriend. Ze vroeg of hij zijn auto wilde parkeren omdat zij iets met hem wilde delen... Het nieuws dat volgde was afschuwelijk. Zijn vriend Michaël had zichzelf van het leven beroofd. Het was alsof de tijd stilstond. Nadat hij de vraag gekregen had om Michaël's netwerk op de hoogte te brengen van dit afschuwelijke nieuws, was hij vervolgens heel de avond aan het bellen. De reacties waren wisselend. Sommige mensen dachten dat hij een grap met ze uithaalden, anderen moesten huilen of reageerden in shock. En Roberto?! Die leefde die dag in een waas.

Toch was het waar. Michaël Stoop - ook wel bekend als Michaël Gabriël van De Rechtstaat - had op 28 jarige leeftijd zichzelf van het leven beroofd. 

Vandaag de dag zet Roberto Rosso zich actief in om het gesprek over suïcidale gedachten en zelfdoding te openen. Dit doet hij actief via zijn social media kanaal Instagram en zijn muziek. Zo ontstond ook het nummer met de prachtige muziekclip You're beautiful.

Samen delen we over zelfdoding, hoop en verlossing. Laat je inspireren en bemoedigen. 

Mocht je zelf dealen met gedachten van dood, neem dan contact op met Stichting Chris of bel met 113.

Feb 20, 202344:60
Winette Hubregtse – hoe gebroken je ook bent, er is altijd hoop!
Feb 01, 202347:36
Rokus Maasland - je innig geliefd weten door lijden heen

Rokus Maasland - je innig geliefd weten door lijden heen

Soms hoor je van die verhalen die zo'n diepe indruk op je maken dat je het nog dagen met je meedraagt. Zo gold dat ook voor mij na het gesprek wat ik had met Rokus. In de prachtige muziek van The Bowery proef je al zo'n doorleefde rauwheid in combinatie met zoveel hoop, dat het niet anders kan dat Rokus enorm veel levenservaring kent.
Tijdens onze indrukwekkende podcast deelt hij over het verlies van een jeugdvriend. Een paar maanden later was hij met een vriend op een van de Waddeneilanden waar ze een scooter hoorden crashen. Toen ze op de plek aankwamen zagen ze dat het goed mis was. Rokus ontfermde zich over de jongen, zijn vriend ging hulp halen aangezien ze toentertijd nog geen mobieltjes op zak hadden. Als de dag van gisteren herinnert Rokus de eenzaamheid van dat moment, waarbij de jongen langzaam maar zeker in zijn armen overleed. 

Het verlies van deze twee jongens was ingrijpend, ondraagbaar en enorm impactvol. Er kwam een dag dat Rokus niet meer kon... hij had hulp nodig en daar begon zijn reis van herstel. Op een gegeven moment had hij een diepe aanraking met God op het strand van Katwijk, dat bracht een ommekeer in zijn leven. 

Jan 05, 202348:51
Nelske Vink - Wanneer geven makkelijker is dan ontvangen
Dec 01, 202246:39
Boekpresenatietalk - talk 2 - I am yearning for You - Marije van den Berg
Nov 26, 202214:20
Boekpresentatietalk - Talk 1 - Van Krith naar Karmel - Johan Terlouw

Boekpresentatietalk - Talk 1 - Van Krith naar Karmel - Johan Terlouw

Tijdens de boekpresentatie van het boek Van Rauw Naar Wow sprak Johan Terlouw, een van Marije's geestelijke leiders, over een woord dat hij in 2017 van God kreeg voor Marije. Dit indrukwekkende woord bleek zo waar, een rauw seizoen van drie jaar, waarin God zoveel van Zijn trouw en voorzienigheid liet zien. 

Laat je bemoedigen door dit woord. 

Nov 26, 202218:36
Gerja Wolf – van schaamtevol naar vol vrijheid

Gerja Wolf – van schaamtevol naar vol vrijheid

Net 18 jaar en zwanger... Als de dag van gisteren herinnert Gerja zich het telefoontje dat ze pleegde in de telefooncel midden in de aula van haar school. De doktersassistente vertelde dat de zwangerschapstest positief was, waarop Gerja een zucht van verlichting uitsloeg. Tot de assistente haar erop attendeerde dat het betekende dat ze zwanger was…

In paniek fietste ze naar de school van haar vriendje en stonden ze voor een groot vraagstuk; wat moesten ze doen? Er kwam een berg op hun af, en wat kies je dan? Samen besloten ze een abortus in gang te zetten, verder wist niemand er iets van af…

In de loop van haar leven kwamen er mensen op haar pad om een nieuwe stap te zeten in haar herstel, tot 6 jaar geleden. Haar broer was ernstig ziek en hij vocht voor zijn leven. Hij hing met alles aan het leven en Gerja werd geconfronteerd met de keuze die zij ooit als jong meisje gemaakt had: ‘Wat heb ik gedaan?!’ Het overlijden van haar broer bracht haar tot een dieper proces van herstel.

We gaan in gesprek over haar vervormde Godsbeeld, ze geloofde tot in het diepst van haar hart dat ze het afgedaan had bij God. Gerja deelt over de macht die schaamte op haar had en die ervoor zorgde dat ze 30 jaar gebukt ging onder die worsteling. Bovendien deelt Gerja over het wonder van Gods genade, liefde en vergeving.

Het interview met Gerja maakte een diepe indruk op mij. In haar leven is het wonder van Gods alles overtreffende liefde zo zichtbaar. Gerja eindigde met het voorlezen van Mattheüs 5: 13-16 in de Message vertaling, daarin deelt ze de volgende oproep:

By opening up to others, you will prompt people to open up with God, this generous Father in heaven. – Matthew 5 – The Message

Deze podcast is al eerder gepubliceerd via Marije’s Klare Liefdestaal podcast.

Nov 08, 202252:43
Channah Imanuel – Hoop en leven ondanks de rauwheid

Channah Imanuel – Hoop en leven ondanks de rauwheid

Het zou je maar gebeuren; je bent 22 jaar oud, net een jaar getrouwd en 10 maanden moeder van een zoontje en je krijgt te horen dat je een ernstig ziek bent. Het overkwam Channah Imanuel. Op haar 22e levensjaar kreeg ze last van, wat later bleek, licht epileptische aanvallen. Na een geruststellend doktersbezoek kreeg ze een heftige aanval in de nacht. Toen ze bij zinnen kwam keek ze in de angstige ogen van haar man… wat was er met haar aan de hand?!

Binnen no time zat ze in een verschrikkelijke rollercoaster van MRI scans, de ontdekking van een tumor in haar brein zo groot als een tennisbal en een heftig herstel van een halfzijdige verlamming na de operatie.

En dat was nog maar het begin van Channah’s reis. Tijdens deze podcast hoor je meer over de rauwheid in het leven van Channah, maar ook over hoop, vertroosting en beloftes van God.

Laat je bemoedigen door haar levensverhaal.

Nov 02, 202248:08
Lesley Burger – Ik werd van die roze wolk getrapt

Lesley Burger – Ik werd van die roze wolk getrapt

Lesley en Bart Burger hebben een bijzonder liefdesverhaal. Ze ontmoetten elkaar op een festival. Bart was de gitarist in een metal band, waarbij de vonk bij Lesley al snel oversloeg. Haar geloof in God is voor Lesley enorm belangrijk. Aangezien Bart God nog niet kende vroeg ze God om een wonder. Drie maanden en een week later vertelde Bart dat hij zijn leven aan God had gegeven tijdens het zingen van liederen op Opwekking. Een jaar later waren ze getrouwd.

Tijdens deze podcast deelt Lesley over haar bijzondere relatie met God, haar verlangen om God inspraak te geven in elk facet van haar leven en deelt ze over een eenzame worsteling die ze doormaakte tijdens haar ziektebed.

Toen ze uitkeken naar een zwangerschap. God moedigde hen aan om Hem te vertrouwen en wonder boven wonder bleken ze zwanger te zijn, op dezelfde dag dat ze de arts aan de lijn hadden met het teleurstellende bericht dat zwanger worden voor hun slechts een kans had van 40 procent.

Na haar zwangerschap bleek Lesley ernstig ziek te zijn. Zo vertelt ze: ‘Ik was heel hard van de roze wolk af getrapt, opeens zat ik op een donderwolk. Een eenzame tijd brak aan, waarin ze zich realiseerde dat niemand kan begrijpen waar je écht doorheen gaat. Ook al proberen ze het zo hard. Ze deelt over het dealen met emoties, wachten op de Heer in rauwe tijden en het belang van dankbaarheid.

Voor haar waren schrijven en muziek luisteren belangrijke manieren om te dealen met haar ziekzijn. Zo luisterde ze nummers als Jireh – Elevation Worship & Maverick City, Catch the Wind – Melissa Helser, Way Maker – Paul Mclureen Jezus Overwinnaar van Reyer.

Oct 24, 202251:10
Jorien Ouweneel – Betekenisvol leven door geïntegreerde rouw

Jorien Ouweneel – Betekenisvol leven door geïntegreerde rouw

Jorien Ouweneel is expert en ervaringsdeskundige als het aankomt op omgaan met een "onzichtbare vorm" van verlies en rouw. Samen met haar man ontdekte zij, na vier jaar huwelijk, dat zwanger worden op een natuurlijke wijze niet mogelijk was. Na een intensief traject in de medische mallemolen, vol ups en downs eindigde het in een diepe teleurstelling. Hun gezamenlijke kinderwens werd niet vervuld. Een ook andere mogelijkheden om een gezin te vormen bleken niet goed te matchen. Een intensieve periode van verzet, vragen, worstelen met God en rouw volgde. Uiteindelijk heeft het haar sterker gemaakt en gebracht waar ze nu is. Vanuit haar coachpraktijk ‘Mijn leven is OK’ inspireert en begeleid Jorien mannen en vrouwen die te maken hebben met een (nog) onvervulde kinderwens. Een onvervulde wens hoeft, zoals ze het zelf zegt, een vervuld en vruchtbaar leven niet in de weg te staan.

Samen met Jorien nam Marije drie Klare Liefdestaal podcasts op over Ongewenste Kinderloosheid met de thema’s: Van hoop naar vrees, Door de wanhoop en Op weg naar nieuwe hoop. Voor het boek Van Rauw Naar Wow maakten wij een special over rouwverwerking. Jorien deelt tijdens deze podcast over het belang van verbinding met anderen in het rouwproces, rouwarbeid en de verschillende stijlen van rouw. Bovendien deelt Jorien over de transitiecirkel. Een inspirerende tool die inzicht geeft in thema’s die spelen rondom afscheid en verlies. Het sluit af met "betekenis geven" aan het verlies, waardoor verlies, in plaats van een bron van pijn, een krachtbron kan worden in je leven en het richting geeft.

Oct 18, 202253:16
Wim Kater – Maximaal leven

Wim Kater – Maximaal leven

Wim Kater is directeur van CBMC, een organisatie die een beweging onder ondernemers wil creëren. Dit doen zij door netwerkmeetings, trainingen en ze zogenaamde TaskForce. Veel ondernemers zijn bekend met een stuk eenzaamheid binnen de rol die ze hebben binnen hun onderneming, naast de processen die ook een rol spelen in hun leven als de impact van het verleden of opgekropt verdriet wat ze met zich mee dragen.

Op de vraag of Wim ook lijden in zijn leven kent, zegt hij dat de term lijden een zwaar woord is dat we zo vaak koppelen aan anderen. Het kan namelijk altijd erger. Maar het is van belang de moeilijkheden niet te bagatelliseren. Achter lijden staat namelijk altijd een komma, aldus Wim.

Tijdens de podcast deelt Wim over zijn eigen lijden, de burn-out die hij kreeg en hoe hij ontdekte dat God zó persoonlijk betrokken is in ons leven. Wim roept op tot het opstellen van gedenkstenen van alle daden die God in je leven gedaan heeft. Hij nodigt je uit om niet passief te zijn, maar zelf ook stappen te zetten in geloof, lef en volharding. Bovendien daagt Wim je uit om je geestelijke en natuurlijke leven niet te scheiden van elkaar, maar te integreren. Als God de basis is van je leven, als Hij de rots is van je bestaan, dan kun je hem betrekken bij elke keuze van je leven. Je mag het Hem vragen en Hij wil je antwoorden.

Op de vraag of God dan ook altijd antwoord geeft, zegt Wim eerlijk: ‘Nee, maar verwacht dat God spreekt’. God verlangt ernaar om betrokken te worden bij alle facetten van ons leven, de vraag is of jij Hem daartoe uitnodigt.

Luister het bijzondere gesprek met Wim over het vertrouwen in God, het afsterven aan jezelf en maximaal leven.

Oct 11, 202255:45
Minella van Bergeijk – Wortel diep en leef vanuit vrijheid

Minella van Bergeijk – Wortel diep en leef vanuit vrijheid

Minella van Bergeijk wordt dagelijks geconfronteerd met de rauwheid van het leven tijdens haar werk voor Tearfund, een organisatie die zich inzet om mensen zelf op te laten staan uit armoede en onrecht. Toen ze net afgestudeerd was, vertrok ze voor haar werk naar Rotterdam-zuid. Een wijk waar een wereld voor haar open ging. De uitdagingen waar haar jongeren mee te dealen hadden, leerden haar veel lessen. Zo leerde ze onder andere dat je altijd verder kunt. Vanuit welke situatie je ook komt. Jij hebt de keuze.

Tijdens ons gesprek deelt ze openlijk over de rauwheid in haar eigen leven, haar adoptie die haar een tienjarig proces gaven van het aankijken van zowel de bewuste als onbewuste gevolgen van haar adoptie. Met als gevolg dat ze dieper wortelde en vrijer ging leven. Heel open en verrijkend deelt Minella over haar relatie met God en hoe Hij altijd aanwezig was in haar leven.

Laat je inspireren door ons gesprek vol leven, eerlijkheid, veerkracht en de moed je eigen processen in de ogen te kijken. Bovendien nodigt Minella je uit om je te verbinden met andere mensen, juist omdat in de verbinding met anderen een diep herstel kan plaatsvinden.

Oct 04, 202244:08
Barbara Kasius – Koninklijk leven als kind van God

Barbara Kasius – Koninklijk leven als kind van God

Barbara Kasius is een vrouw die met vallen en opstaan een Koninklijk leven leeft. Vanuit verlangen om meer te ontdekken wie ze was, ontstond de ontdekkingstocht naar wie God dan werkelijk is! Ze wilde geen genoegen nemen met hoe het was, met het hebben van God in je broekzak maar verlangde naar verdieping. Bovendien zocht ze het antwoord op de vraag als je daadwerkelijk met God gaat leven, hoe ziet het leven er dan uit?

In onze podcast deelt ze vrijmoedig haar leven met God. Barbara spreekt over leven vanuit genade en deze podcast nodigt absoluut uit om tot ontdekken hoe God het leven bedoelt. Leven vanuit Zijn rust en wetenschap dat je geliefd bent.

Sep 28, 202245:08
Marco de Keizer – Ontmoeten is niets moeten

Marco de Keizer – Ontmoeten is niets moeten

Marco praat als veehandelaar al zijn hele leven over koetjes en kalfjes, maar vindt het ook heerlijk om te praten over het Lam. Letterlijk losgescheurd als kind geadopteerd. Na 10 dagen is hij afgestaan aan een kindertehuis in Griekenland, waar bij adoptieouders hem na een half jaar meegenomen naar Nederland. Losgescheurd van de context in Griekenland, al voelde hij zich jarenlang niet verbonden met zijn geboorteland. Jarenlang hield hij de confrontatie met zijn adoptie ver van zich. Toch is hij op zoek gegaan naar het verhaal, naar aanleiding van een opmerking van zijn oudste dochter Fleur: ‘Papa, wie zijn dan mijn opa en oma?’. Dat zorgde ervoor dat hij binnen een paar dagen naar Athene vertrok. Hij ontdekte dat zijn moeder was zwanger van haar toenmalige vriend, waarbij hun relatie niet goedgekeurd werd door de familie. De zwangerschap was een strijdpunt binnen de familie, wat hoog opliep. Tijdens een ruzie van Marco’s opa en oma, viel zijn oma van de trap en overleed zij. De situatie van Marco’s conceptie bracht een hoop verlies met zich mee: ‘Omdat ik naar de wereld kwam verloor mijn oma haar leven en verloor mijn moeder haar kind.’
In deze podcast deelt Marco over zijn zoektocht naar zijn biologische moeder in Griekenland. Toen hij na het weeshuis in zijn geboortestad kwam ontmoette hij een man die zei: ‘You are the boy!’, waarna het spoor dood liep. Via zijn als veehandelaar beloofde een Grieks contact dat hij Marco’s moeder zou zoeken. Een aantal weken later belde deze man hem op: ‘Ik heb jouw moeder’s zus gevonden’.

De gebrokenheid in zijn leven heeft veel gevolgen gehad in het leven van Marco. Het conflict bij zijn opa en oma in huis, de spanningen die hij als baby ervaarde in de baarmoeder, de rauwheid van onthechting en van het afgescheurd zijn van zijn biologische moeder. Ook het gezin waar hij in terecht kwam werd gekenmerkt door gebrokenheid.

Zijn relatie met God is enorm belangrijk in zijn leven. Zo deelt Marco: ‘Ik hoef niet mijn best te doen voor God. Bij God hoeft hij niet te voorzien in het vaderschap van God, bij God mag hij zijn als kind.’

Luister de podcast om je te laten verrijken, mede door het verhaal van de Samaritaanse vrouw in Johannes 4.

Sep 21, 202251:08
Nadine de Vos – Geloof dat bergen verzet

Nadine de Vos – Geloof dat bergen verzet

Nadine de Vos inspireert als frontvrouw van Arise, de vrouwentak van de Vierde Musketier (4M), vele vrouwen. Zo stelt ze: ‘buiten gebeurt meer’ en juist door het mee op reis nemen van vrouwen helpt ze hen om even uit de waan van elke dag op reis te gaan naar datgene wat er echt toe doet. Het leven met God én een leven in vrijheid.

Zelf groeide Nadine op in een stoer meidengezin, waarbij sport een belangrijke pijler was in hun gezin. Ze ontdekte al snel; je kunt beter stoer doen, dan pakken mensen je niet zomaar. Toen ze later tot geloof kwam kreeg ze de vraag: ‘Wie zorgt er dan voor jou?’. Een vraag die een diepe indruk op haar maakte omdat ze het altijd zelf moest doen en zichzelf moest zien te redden.

We gaan aan de hand van de verhalen van de vrouwen in gesprek over de rauwheid van het leven. Het leven is immers niet perfect, niet altijd makkelijk en je krijgt van alles op je bordje. Tijdens de Arise weekenden zoekt Nadine die rauwheid op. Juist door de herkenning van issues, dromen en verlangens in gesprek met andere vrouwen, vinden vrouwen vaak ruimte om hun pijn, dromen en verlangens te erkennen en soms te omarmen. En... horen ze de uitnodiging bij het Kruis. Zoveel vrouwen ontdekken hier genezing en heling, ontvangen nieuwe vergezichten en moed om op s=te staan voor dat wat God hen heeft toevertrouwd. Het Kruis speelt daarin de centrale rol, de kracht van het Kruis is onvoorstelbaar.

We spreken in de podcast over kwetsbaarheid, geheimen en dingen die je achter je mag laten of juist mag omarmen. God zegt in Zijn woord dat geloof bergen verzet. Als Nadine in Spanje loopt met een groep vrouwen, te midden van enorme bergtoppen, realiseert ze zich keer op keer dat bergen die in het hart verschoven worden het grootste wonder zijn. De verandering van harten door de openbaring van Gods genade, liefde en mildheid.

Laat je inspireren door dit bijzondere gesprek over processen, innerlijke genezing en het kennen van God.

Sep 14, 202247:53
Tessa van Olst - Ga de confrontatie aan met de rauwheid in jouw leven!

Tessa van Olst - Ga de confrontatie aan met de rauwheid in jouw leven!

Tessa van Olst geeft leiding aan de Tessa van Olst ministries. Aan de hand van de Godfluencer podcast, het YouTube kanaal en haar boek Depressie Ontwapend wil de ministrie mensen helpen om Gods kracht te ervaren ondanks alles wat het leven ongenuanceerd op je pad smijt. De stichting staat voor praktisch, bijbels en wetenschappelijk goed onderwijs over gezondheid en spiritualiteit in onze huidige tijd. Tijdens onze podcast gaan wij in gesprek over het belang van het aankijken van de rauwheid in jouw leven. Bovendien deelt Tessa over de maakbaarheid in onze maatschappij en ontwikkelingen als de zogenaamde law of attraction, in deze zogenaamde wet hangt datgene wat jou toekomst vast aan wat je denkt. Tessa roept op om de geestelijke wereld niet te onderschatten, maar om Gods waarheid te onderzoeken en na te streven in jouw leven. Wanneer er dingen ongenuanceerd op je pad komt, is het van belang dat je vertrouwd op God en dat je doet wat het woord van ons vraagt. De waarheid van God zet je vrij.

Sep 07, 202257:23
Tamara Knook – Leven na het verlies van je vader

Tamara Knook – Leven na het verlies van je vader

Het zou je maar gebeuren; je bent 14 jaar en twee weken voor de geplande operatie van je vader komt hij plotseling te overlijden aan een erfelijke afwijking aan zijn aorta. Het overkwam Tamara Knook, die op een middag thuiskwam en onverwachts ontvangen werd door de buurvrouw met deze afschuwelijke boodschap. Op dat moment ging er van alles door haar heen; schrik, verdriet en boosheid. Als oudste dochter van het gezin nam ze daar op de bank een besluit; ‘Ik moet maar gaan helpen’, wat al begon met het vertellen van dit grote verlies aan haar twee jongere zusjes die nog op de basisschool zaten.

Jaren later kampte ze met een intense vermoeidheid, die ‘even te lang werken’ oversteeg. Het alsmaar doorgaan om maar niet te voelen, waarbij gezonde grenzen werden overschreden kostte haar zoveel energie dat ze niet meer kon. Dit zorgde voor een bijzondere reis die Tamara samen met een coach ondernam, de reis die uitgestelde rouw heet.

Tijdens deze podcast gaan Tamara en Marije in gesprek over overlevingsmechanismes, de kracht die het geeft op het moment, maar ook het moment dat ze tegen je kunnen gaan werken. Tamara deelt over de confrontatie met het proces, de onzekerheid en spanning die het aangaan ervan gaven, maar ook over de winst die ze behaalde door het integreren van de rouw in haar leven.

Het is een bijzonder gesprek over signaleren en het maken van bewuste keuzes, over het verschil tussen verwerken en integreren en over het nemen van de verantwoordelijkheid voor je eigen lichaam ziel en geest. Bovendien inspireert Tamara je absoluut in haar bijzondere geloof in haar Hemelse Vader, die – ondanks het grote verlies van haar vader – een grote krachtbron in haar leven is.

Aug 31, 202249:29
Bastiaan - Het avontuur dat leven heet...

Bastiaan - Het avontuur dat leven heet...

Daar waar op veel plekken jong beginnen met alcohol drinken nog steeds de gewoonste zaak is, smaakt dat voor sommigen naar meer. Sterker nog, naar teveel! Bastiaan deelt over hoe hij van af en toe een biertje op zijn 15e, hij op zijn 17e niet meer zonder kon. Zo begon het met af en toe stiekem een biertje uit de koelkast pakken van zijn ouders, tot een dubbelleven waar hij veelal in de kroeg of de plaatselijke snackbar te vinden was. Het liep de spuigaten uit toen hij vader werd, met de climax tijdens oud en nieuw. Na zoveel gebroken beloftes en mislukte pogingen stond zijn vrouw op nieuwjaarsdag met haar koffer klaar om te vertrekken.
Tijdens deze podcast deelt Bastiaan over zijn verslaving, de confrontatie die hij kreeg met de impact van zijn verslavingsgedrag op de mensen die hem lief waren en zijn proces naar herstel. Hij moest dwars door de confrontatie heen met het besef: ik kan nooit meer alcohol drinken. Na het nuchter worden bij Ready for Change, werd hij clean. Een bijzondere gebeurtenis in Schotland, waar hij afscheid kon nemen van alle pijn, verlies en trek.

Laat je inspireren door Bastiaan’s bijzondere verhaal en zijn jaarlijkse traditie om het avontuur dat leven heet steeds weer te benadrukken.

Aug 19, 202253:22
Danielle Rebel - What if your outfit could talk?!

Danielle Rebel - What if your outfit could talk?!

Daniëlle Rebel had een grote hobby, namelijk shoppen. Op haar bruiloft werden er al grappen over gemaakt, want ze had de gewoonte om 1 a 2 keer per week te gaan shoppen. Tijdens een interview voor Family7 had zij een gesprek over de uitbuiting van mensen die in de kledingindustrie werkten, waarbij de ander vertelde dat het offer was dat zij geen kleding meer bij de H&M kocht. Bij Daniëlle rees een confronterende vraag: Zou zij, als shopaholic, dat kunnen? Ze laste drie koopvrije maanden in en verdiepte zich in de kledingindustrie. Ze schrok van wat ze ontdekte. Er worden 47 miljoen mensen uitgebuit in de kledingindustrie. Ze dacht: ‘Dit is zo’n groot onrecht, wat veel mensen moeten weten!’. We zijn zo vaak bezig met gezonde voeding, maar we hebben geen idee hoeveel gifstoffen er ingezet worden binnen de kledingindustrie en wat de gevolgen daarvan zijn voor de mensen die daarin werken.

Zo ontstond haar passie voor eerlijke kleding en begon Daniëlle haar kledingmerk Fair Rebel. Twee jaar was ik op zoek naar een eerlijke leverancier. ‘Ik hoop dat fair en niet fair kleding elkaar gaan ontmoeten, zodat beide kledingsoorten bij elkaar in de winkel hangen. Dat dus bestaande winkelketens gaan kiezen voor eerlijke collecties. Op deze manier komt de consument op een positieve en natuurlijke manier in contact met een fair product en is de kans groter dat we massaal wakker worden voor zoveel mensen die nu nog worden uitgebuit in de kledingindustrie. Het is belangrijk dat fair kleding de norm wordt. Dat lukt alleen vanuit positiviteit en bewustwording. Niemand wordt namelijk graag beschuldigd.’

Bovendien deelt ze over hoe zij leegliep door te ondernemen op een manier die niet aansloot bij wie zij was als creatie en hoe zij Gods stem mocht verstaan in het onderzoeken van het pad wat zij mag bewandelen. Kortom, in deze zoektocht mocht Daniëlle leren om te pionieren vanuit rust en zo een boodschap van recht te verkondigen.

Inmiddels heeft zij sinds april 2022 haar kledingmerk beëindigt om een nieuwe koers in te slaan. In deze podcast deelt Daniëlle over haar worsteling rondom datgene wat zij vanuit haar passie mag betekenen en de zoektocht naar de invulling van deze passie. Ze deelt over een leven in afhankelijkheid en het ondernemen vanuit rust. Bovendien deelt ze over hoe zij leegliep door het najagen van haar eigen ambitie en hoe zij Gods stem mocht verstaan in het onderzoeken van het pad wat zij mag bewandelen. Kortom, in deze zoektocht mocht Daniëlle leren om te pionieren vanuit rust en zo een boodschap van recht te verkondigen.

Luister heel de podcast om je te laten verrijken door de missie van Daniëlle, maar ook haar open en kwetsbare verhaal te horen over het zoeken van God in het proces. Bovendien kun je Daniëlle volgen via haar website of via haar Instagram account.

Aug 10, 202250:39
Arie de Rover - Deal met de rauwheid in jouw leven

Arie de Rover - Deal met de rauwheid in jouw leven

Arie de Rover begon zijn veelbelovende carrière als medisch analist en reisde jaren later voor een Amerikaans bedrijf als manager over de hele wereld. Wie had ooit kunnen denken dat hij vandaag de dag vele mensen bereikt met een boodschap over leven vanuit genade. Vandaag de dag is Arie counselor en auteur van de boeken Leven na de genadeklap en Genadeloos Goed.

Wij gingen in gesprek over het doorleven van genade, het in de ogen kijken van je pijn en het dealen met het lijden in je leven. We spraken over het leven van Job en van Paulus en de diepe lessen die we daarin leren over de rauwheid van het leven en hoe wij ons daarin verhouden tot God. Juist in de machteloosheid die we soms ervaren als wij zelf of een ander te maken krijgen met lijden.

Aug 03, 202249:01
De introductie VAN RAUW NAAR WOW - door Marije van den Berg
Jul 30, 202217:09