Skip to main content
Spotify for Podcasters
Op zoek naar Veerkracht

Op zoek naar Veerkracht

By Op zoek naar veerkracht met Marion Reijerink

Volgens trainer en (team)coach Marion Reijerink is veerkracht is een vorm van levenskunst. In deze podcast gaat ze in gesprek met experts & ervaringsdeskundigen over hun levenslessen rondom veerkracht. Als je veerkrachtig bent kun je met een bepaalde souplesse met het leven omgaan. Als mens, als team of als organisatie. Beluister de diepgaande gesprekken met haar gasten en ga mee op zoek naar veerkracht!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#4 Alles begint met zelfliefde en stilstaan

Op zoek naar VeerkrachtNov 01, 2021

00:00
42:51
#11 Jij als levend wonder

#11 Jij als levend wonder

Jouw lichaam is als een fantastisch muziekstuk, een symfonie. Maar soms gaat stress als een giga kras door dat muziekstuk heen. Wanneer je accepteert dat je goed bent zoals je bent en jezelf toestaat om te ontspannen, gebeuren er de mooiste dingen. In deze aflevering vertelt voormalig arts Henk Fransen over jouw zelfgenezend vermogen.
May 27, 202253:10
#10 Vertrouwen op veerkracht in noodsituaties

#10 Vertrouwen op veerkracht in noodsituaties

Mensen in noodsituaties zijn ontzettend veerkrachtig, ze raken in een soort flow om te overleven. Onno van Manen, landendirecteur van Save the Children, maakte het tijdens zijn werk zelf ook mee; een vliegtuigcrash, ontvoering van zijn collega’s en meerdere terreurdreigingen. In deze aflevering vertelt hij over zijn veerkracht en ervaringen.
Apr 28, 202244:27
#9 Jouw adem is goud waard

#9 Jouw adem is goud waard

Ademen gaat (het grootste deel van de tijd) onbewust. Je hoeft er niet op te letten, want het werkt gewoon. Toch kun je er, wanneer je jezelf leert bewust te worden van je adem, ook in verschillende situaties het een en ander mee beïnvloeden. Van een ontspannen lichaam tot extra focus is stressvolle periodes. Ademcoach Jacomijn Kruisbrink praat in deze aflevering met Marion over de link tussen adem en veerkrachtig zijn.
Mar 23, 202250:34
#8 Wat je lichaam zegt over jouw veerkracht

#8 Wat je lichaam zegt over jouw veerkracht

Ons lichaam is vaak zoveel intelligenter dan dat wij ooit zullen begrijpen. Als we (fysiek) een 'deuk' oplopen, hoe deuken we dan terug? Hoe en van waaruit veer je terug? En vooral: waar naartoe? Teun Busser is Transformational Bodyworker en zijn missie is om mensen ‘aan te raken’. Hij praat met Marion over veerkracht en je eigen natuur.
Feb 18, 202258:37
#7 Door contact te maken met wie je bent, kun je jezelf laten zien

#7 Door contact te maken met wie je bent, kun je jezelf laten zien

Leanne was 16 jaar toen ze de diagnoses ‘sociale angststoornis’ en later ook ‘autisme’ kreeg. Na meerdere en verschillende behandelingen, die onvoldoende aansloegen, besloot Leanne de diagnoses los te laten en te focussen op haar kwaliteiten. Ze vond haar échte ik terug en kon daardoor zichzelf aan anderen laten zien. In deze aflevering praat zij met Marion over haar veerkrachtige ontwikkeling waarin haar creativiteit een belangrijke rol speelde.
Jan 26, 202242:54
#6 Door grip op je gedachtes meer veerkracht en plezier

#6 Door grip op je gedachtes meer veerkracht en plezier

Je ziet in de verte een file opdoemen, en er schieten meteen negatieve gedachtes door je hoofd, zoals ‘Ik heb ook altijd pech’ of ‘Ik kom sowieso weer te laat’. Maar net als het trainen van je lichaam om fit te blijven, kun je jouw brein - en daarmee je gedachtes en veerkracht - ook trainen. Hoe langer je oefent, hoe beter het gaat. In deze aflevering vertelt ex-profvoetballer Jan van Halst hoe hij grip kreeg op zijn gedachtes en wat dat hem bracht. Maar ook over de intense momenten dat het even lastig was.
Dec 16, 202148:08
#5 Veerkrachtig je toekomst tegemoet

#5 Veerkrachtig je toekomst tegemoet

Soms zie je de toekomst op een bepaalde manier voor je. En door dat beeld, weet je waar je naartoe wilt. Maar hoe bewandel je de weg daar naartoe? DJ, producer, zenleraar en auteur Ramon Roelofs, ook bekend als Charly Lownoise, zag op zijn 13e een toekomstbeeld en een aantal jaren later een nieuwe. In deze aflevering vertelt hij hoe hij veerkracht put uit die beelden en waar/wat het hem heeft gebracht.
Nov 26, 202137:34
#4 Alles begint met zelfliefde en stilstaan

#4 Alles begint met zelfliefde en stilstaan

In de Westerse wereld wordt er van ons verwacht dat we vanaf het moment dat we opstaan totdat we weer naar bed gaan, continu aan staan. Het moet altijd sneller, mooier, harder, meer en groter. Maar wat gebeurt er als je droom ineens in duigen valt? Nick Bats maakte het mee. In plaats van terneergeslagen te zijn, dacht hij: F*ck it, we maken er het beste van!  Hoe hij dat doet? Luister naar zijn gesprek met Marion in deze aflevering.
Nov 01, 202142:51
#3 Veerkrachtiger leven door meer verbinding met jezelf

#3 Veerkrachtiger leven door meer verbinding met jezelf

Als je je emoties daadwerkelijk durft te voelen en uiten, kom je meer in verbinding met jezelf. En daardoor ook dichter bij anderen. Maar juist het voelen van en omgaan met emoties vinden veel mensen lastig, aldus auteur, yogadocente, spreker en gast in deze podcast: Ester de Vos. Zou je dat jezelf kunnen leren? Je hoort het in deze aflevering!
Sep 30, 202150:17
#2 De veerkrachtlessen van een Japanse samoerai

#2 De veerkrachtlessen van een Japanse samoerai

Vandaag is een mooie dag om te sterven, zo gelooft de Samoerai. Als we dat gaan omarmen, dan kunnen we pas écht leven. Trainer, coach en auteur Bjørn Aris beoefent al 35 jaar de Japanse samoerai zwaardvechtkunst en samen praten we in deze aflevering over de zoektocht naar veerkracht in het Oosten en de Westerse wereld.
Sep 13, 202154:43
#1 Marion over veerkracht: mens zijn met hart en ziel

#1 Marion over veerkracht: mens zijn met hart en ziel

Ik was bijna 15 toen mijn moeder een ernstig auto ongeluk kreeg en tegelijkertijd ook mijn vader ziek werd. Ik hield me sterk en volwassen, maar tegelijkertijd wist ik geen raad met mezelf. Hier startte mijn zoektocht naar veerkracht. En alles wat ik geleerd heb (en nog steeds leer), komt nu samen in deze podcast. Ga je mee op zoek naar veerkracht?
Sep 13, 202120:18