Skip to main content
Spotify for Podcasters
The Jobfitters

The Jobfitters

By The Jobfitters

De baanbrekende podcast waar werk wordt gemaakt van jouw carrière. In elke aflevering willen we je inspireren om nu echt iets nieuws te gaan proberen. Zodat jij met plezier naar je werk gaat.

Zo ontdek je...

..van echte carriereswitchers hoe ze het hebben gedaan en wat ze jou adviseren.
... van gelukspsychologen hoe je dat eeuwige gepieker kunt doorbreken
...hoe een gemiddelde werkdag eruitziet van iemand met een leuk en dynamisch beroep - niet jouw typische kantoorjob

En nog veel meer carrière inspiratie!
Currently playing episode

#5 Interview met tuinontwerper en ondernemer Peter Mecklenfeld

The JobfittersDec 22, 2021

00:00
27:60
 #6 Mariska's carrièreswitch van beleidsmedewerker naar politieagent

#6 Mariska's carrièreswitch van beleidsmedewerker naar politieagent

Na 21 jaar trouwe dienst bij de Gemeente Alkmaar besloot Mariska het roer om te gooien. Op haar 47ste koos ze voor het politievak.  Een gedurfde keuze waar ze nog iedere dag blij mee is. In deze podcast aflevering vertelt ze hoe ze die keuze gemaakt heeft, wat de mooie en uitdagende kanten van het vak zijn en wat ze mensen aanraadt die het politievak overwegen. 

Jan 20, 202228:37
#5 Interview met tuinontwerper en ondernemer Peter Mecklenfeld

#5 Interview met tuinontwerper en ondernemer Peter Mecklenfeld

Fantaseer jij weleens over een baan in de buitenlucht? In de tuinbranche kan jij je dagen vullen met het ontwerpen en maken van tuinen. Peter begon hier al mee toen hij 13 was. Inmiddels is hij succesvol ondernemer in de tuin wereld en vertelt hij ons alles over de sector. Welke banen zijn er? Hoe kan je jezelf laten omscholen? En waar liggen de kansen? Want die zijn er blijkbaar genoeg! Er is volop vraag naar nieuwe aanwas in deze sector. Overweeg jij een carrièreswitch naar een praktisch en creatief beroep? Beluister dan nu het interview met Peter.

Dec 22, 202127:60
#4 Eric's hobbelige pad naar succesvol film ondernemer op z'n 40ste

#4 Eric's hobbelige pad naar succesvol film ondernemer op z'n 40ste

Vaak denk je dat je alleen succesvol kunt zijn als je van jongs af aan al bezig bent met je roeping. Je timmert dan in je vakgebied jaren lang aan je pad naar succes. Eric bewijst het tegendeel. Hij is in zijn loopbaan heldeskmedewerker, financieel adviseur, soldaat en accountmanager geweest voordat hij op z'n veertigste echt ging doen waar hij gelukkig van werd. En dat op een moment dat hij eigenlijk door een zware periode heen ging en nergens werd aangenomen. Toen maakte hij de drastische keuze om film ondernemer te worden. Wil jij weten hoe hij die keuze durfde te maken? En wat er voor nodig is om een switch echt te maken? Laat je inspireren door Eric zijn verhaal. 

Nov 11, 202141:11
#3 Heb jij een bullshit job?

#3 Heb jij een bullshit job?

8% van de werkenden mensen heeft het idee dat wat ze doen helemaal geen zin heeft. 17% twijfelt of wat ze doen zin heeft. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden. Hoe komt dat toch? Waarom hebben zoveel mensen een bullshitbaan? En zou het niet veel beter zijn voor ons allemaal als we onze tijd nou eens besteden aan dingen die wel nut hebben? Zoals de zorg, onderwijs, en duurzaamheid? Ik spreek hierover met Max van Lent,  Assistant Professor of Economics aan de Universiteit van Leiden. Hij heeft onderzoek gedaan naar bullshitbanen en kan ons antwoord geven op al dit soort vragen.

Nov 04, 202124:50
#2 Vincent doet het beide: hij is consultant en trouwambtenaar

#2 Vincent doet het beide: hij is consultant en trouwambtenaar

Een carriereswitch is niet altijd nodig. Dat bewijst Vincent met zijn verhaal. Hij heeft een goede baan als consultant maar wilde ook zijn creatieve spreek talent ergens in kwijt. Ik tipte hem voor een rol als trouwambtenaar en 6 maanden later voltrok hij het huwelijk van een van zijn goede vrienden. Hoe combineert hij zijn baan met zijn nieuw ontdekte passie? En wat zijn de stappen die hij heeft genomen om het te durven doen? Je hoort het allemaal in deze podcast aflevering. 

Oct 22, 202114:27
#1 De werkdag van een operatieassistent

#1 De werkdag van een operatieassistent

Altijd al benieuwd geweest hoe het er aan toe gaat in een operatie kamer? In deze aflevering neem je een kijkje in de keuken van een operatieassistent. Nitza is al 19 jaar operatieassistent en neemt ons mee in haar wereld. Wat zijn de leuke kanten maar ook de uitdagingen van het werk? En is het eigenlijk mogelijk om een carrière switch te maken naar dit vakgebied? Nitza vertelt het ons allemaal.

Oct 08, 202119:18