Skip to main content
Spotify for Podcasters
De Mark en Vic Podcast

De Mark en Vic Podcast

By MarkenVic

Je vrienden Mark & Vic gaan tweewekelijks op avontuur
Available on
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

SEIZOEN 3!!!!!!

De Mark en Vic PodcastApr 13, 2022

00:00
41:14
SEIZOEN 3!!!!!!

SEIZOEN 3!!!!!!

Ooit, op een noodlottige dag in een ver verleden, besloten Mark & Vic op het lokale Buurtfestival bij Vic's huis om een Podcast te beginnen. Nu, meerdere jaren later, spelen Mark & Vic weer op het festival, en de cirkel is rond wanneer ze daar het begin maken aan seizoen 2, of 3, of 4...

Apr 13, 202241:14
SPECIAL: Kerst in Heerhugowaard

SPECIAL: Kerst in Heerhugowaard

Volgens Mark is Kerst het allerbeste ooit. Volgens Vic is het afgrijselijk. Om dit terugkerende meningsverschil eens en voor altijd uit de wereld te helpen bedachten de jongens een plan: Ze vieren Kerst samen, bij de ouders van Mark (die Vic nog nooit ontmoet heeft) in Heerhugowaard. Laat je transporteren een ander tijdperk, toen de wereld nog onschuldig en onwetend was: December 2019. Nu, precies een jaar later, blikken we terug op dit wholesome avontuur.

Dec 23, 202051:33
SPECIAL: Halloween 2020

SPECIAL: Halloween 2020

Het is oktober en je weet wat dat betekent! Pompoenen, herfstbladeren, onheilspellende geluiden op de achtergrond… Halloween komt eraan en Mark is helemaal in zijn element. Zal het hem eindelijk lukken om Vic te overtuigen van de artistieke waarde van de zogenaamde “Spooky Snacks”? Een ding is zeker: De avond loopt uiteindelijk een stuk anders dan het jullie welbekende podcastduo ooit had kunnen voorspellen. Hoe dan? Daar voor zul je toch echt de aflevering moeten beluisteren. Het is aan te raden dit moment te koesteren, want na deze aflevering houdt de Mark & Vic Podcast een korte pauze. In de aflevering hoor je waarom. Maar wees niet getreurd, wat er ook gebeurt, de Mark & Vic Podcast zal terugkeren. Happy Halloween!

Oct 30, 202034:22
Aflevering 11: Vic's Verjaardag

Aflevering 11: Vic's Verjaardag

Vic was jarig.

Oct 16, 202001:00:44
Aflevering 10: Het IJsje

Aflevering 10: Het IJsje

Mark & Vic eten een ijsje. Het ijsje is lekker. Ze wandelen door Utrecht en bespreken het leven. Hoe staan de jongens tegenover het concept intelligentie? En wat betekent het eigenlijk om slim te zijn? Een zonnige dag, een goed gesprek en een heerlijk ijsje, soms is dat alles wat je nodig hebt.

Oct 02, 202033:49
Aflevering 9: Corona Part 1 - Het Begin

Aflevering 9: Corona Part 1 - Het Begin

Inmiddels is de schaal van de pandemie waarin we zitten steeds duidelijker aan het worden, maar op 14 maart 2020 wisten Mark en Vic nog erg weinig. Je mocht geen handen schudden, alle optredens met meer dan 100 mensen waren geannuleerd, maar verder was het vooral veel onduidelijkheid. Mark & Vic doen in deze aflevering een aantal dingen waar ze met terugwerkende kracht niet trots op zijn. Neem ook zeker geen voorbeeld aan Mark & Vic. Maar het is wel een eerlijk beeld van hoe het er in de eerste dagen van de lockdown aan toeging, en dat hoeft niet verzwegen te worden. Ook in deze aflevering: Een verkeersongeluk, een tindermatch en een oud geheim wat boven water komt...

Sep 18, 202058:14
Aflevering 8: Live @ Stukafest

Aflevering 8: Live @ Stukafest

Deze week: Moon Moon Mark heeft een optreden met zijn band Moon Moon Moon op Stukafest, en Vic Willems van Vic Willems is er weer bij als special secret guest. Volg de podcastmakende jongens in de aanloop naar het optreden, het avondeten bij de studenten en natuurlijk het optreden zelf.

Sep 03, 202001:14:38
SPECIAL: New Year's Eve 2019/2020

SPECIAL: New Year's Eve 2019/2020

Een extra speciale aflevering van de Mark & Vic Podcast. Mark & Vic vieren samen de jaarwisseling. Ze evalueren het jaar, worden langzaam steeds meer dronken, gaan naar meerdere feestjes, zingen de Top2000 mee, worden langzaam steeds meer dronken, en komen tot grootse existentiële realisaties, zoals een echte coming-of-age-film betaamt. 

Aug 20, 202001:21:55
Aflevering 6: De Sticker

Aflevering 6: De Sticker

De Sticker, je kent 'm wel, van je bloempot, fiets, laptop, lantaarnpaal, of ander beplakbaar oppervlak in je leefomgeving. In deze aflevering maak je mee hoe Mark en Vic het ontwerp voor de officiële sticker verzinnen, in elkaar zetten en uiteindelijk laten drukken. Kortom: wederom een spannend avontuur voor deze podcastmakende jongens.

Aug 07, 202041:43
Aflevering 5: Het Moordmysterie

Aflevering 5: Het Moordmysterie

Een onheilspellend landhuis, ver verwijderd van de bewoonde wereld. Een groep vrienden, vreemden of iets daar tussenin. Iedereen heeft geheimen. Maar wie wordt er de volgende dag niet meer wakker? En wie was de dader?

Maak je maar niet al te veel zorgen, Mark & Vic redden het allebei tot het einde van deze aflevering in volle gezondheid. Dat valt helaas niet te zeggen over de personages in de meeste moordmysteries. In deze aflevering duiken Mark en Vic volop in het fenomeen moordmysterie, ze delen hun favoriete ervaringen met boeken en films, en brainstormen gepassioneerd over hun eigen ideeën om een moordmysterie op te zetten. En ze gaan op een heus uitje. Knives Out draaide in de bioscoop en die kans konden Mark en Vic niet voorbij laten gaan. Wat denken jullie, was het Rosa Roodhart met de kandelaar in serre? Of was toch Mark en/of Vic de moordenaar? Je hoort het allemaal in deze extra spannende aflevering van de Mark & Vic Podcast.

Jul 23, 202044:37
Aflevering 4: Avontuur In Eindhoven

Aflevering 4: Avontuur In Eindhoven

Gaan ze dit keer buiten? Jazeker wel! Mark & Vic dalen af naar het Zonnige Zuiden voor een optreden in Eindhoven. Je volgt Mark en Vic een hele dag, van samen repeteren in de ochtend, vervolgens in de trein, soundchecken, gezellig eten en uiteindelijk samen optreden en nabespreken. En het leuke is: Ze hebben ook een gast! Meerdere gasten zelfs. Collega-muzikanten Iris Penning, Daan Hafkamp en Felix Pulmano staan ook op het podium, en hebben na wat gewenning zelfs het medium podcast omarmd. Je hoort het allemaal, en meer, in deze extra lange aflevering van de Mark & Vic Podcast.

PS: Mark is ziekjes maar deze aflevering is opgenomen voordat Corona een ding was.
PPS: Verweven door de aflevering hoor je niet alleen muziek van Mark en/of Vic, maar ook van Iris Penning en Aarde Aan Daan!

Jul 08, 202001:20:46
Aflevering 3: De Theme Song

Aflevering 3: De Theme Song

Het lijkt nu totaal bespottelijk, maar toen Mark en Vic de Podcast begonnen was er nog geen officiële Theme Song. Gelukkig is de hele ontstaansgeschiedenis vastgelegd. In deze aflevering hoor je hoe Mark en Vic beginnen met een blank vlak, en via een hoop lo-fi drumloops, glockenspiels, brainstormsessies en epische gitaarsolo's tot de Theme Song komen die we inmiddels allemaal in ons hart gesloten hebben. Het was een hele reis, maar het eindresultaat is van zeldzaam hoge kwaliteit, al zeggen ze het zelf.

Jun 26, 202049:45
Horror Movie Night Pt.2

Horror Movie Night Pt.2

In de vorige aflevering hoorde je hoe Mark & Vic moedig begonnen aan een avondvullende horrorfilm-marathon. Maar wat bleek? Na de eerste film waren ze te moe! Deze week een herkansing. Mark en Vic kijken Lifechanger, wat met een beetje geluk een betere ervaring zal zijn dan de teleurstelling van vorige aflevering. Hoeveel sterren zouden ze de film geven? Lukt het ze dit keer om wakker te blijven? Zal Mark ooit snappen hoe het concept podcast werkt? Je hoort het deze week in de Mark & Vic Podcast.

Jun 10, 202024:05
De Pilot Ft. Erik

De Pilot Ft. Erik

Een Pilot is meestal de eerste kennismaking met een nieuwe podcast/televisieserie. Waarschijnlijk is deze aflevering dan ook jouw eerste kennismaking met de Mark en Vic Podcast, en dat is een bijzonder slecht idee. Mark en Vic besloten de podcast namelijk in een half dronken bui zonder enige podcast-ervaring te starten en in deze aflevering wordt je meegenomen naar precies dat moment! Concepten worden gebrainstormd, ideeën worden gedeeld en er wordt uitvoerig gespard met officiële podcast-consultant Erik Brouwer. Dit alles terwijl de jongens midden in een buurtfestival zitten. Kortom, dit is een avontuur dat je (niet) zou willen missen!

Tijdens de aflvering hoor je fragmenten van Schemering, het nummer wat Mark en Vic in één dag schreven en opnamen, voor Marks ‘April In Songs’ reeks.

May 28, 202014:47
Horror Movie Night Pt.1

Horror Movie Night Pt.1

Geritsel door de bomen, gekraak van oude deuren en twee podcasthosts op de bank met snacks. Het is tijd voor de favoriete activiteit van Mark en Vic: samen horrorfilms kijken! Maar wat er deze keer gebeurt moet je zien (horen) om het te geloven! Soms zijn de films die ze kiezen namelijk schrikbarend slecht. Is het deze keer weer raak? En hoe zullen Mark en Vic deze angstaanjagende situatie tot een bevredigend einde brengen? Je hoort het in de eerste echte aflevering van de Mark & Vic Podcast.

Muziek:
Moon Moon Moon – Disintegration Loop
Moon Moon Moon – Extra Scene, Meteor Sighting
Moon Moon Moon – Snow Humans
Vic Willems – Honderd Jaar Eenzaamheid


May 28, 202021:41
De Officiële Trailer

De Officiële Trailer

Ja sorry deze werkt beter met beeld

May 20, 202001:39