Skip to main content
Spotify for Podcasters
Marketingmadammen

Marketingmadammen

By Ilse Van Dyck

Marketingmadammen is een podcast waarin madammen (of meneren) over marketing praten.
De podcast is leutig, professioneel en feministisch. Of dat is in elk geval de bedoeling.
Ik probeer niet te serieus, droog of anti-man te zijn. We hebben het waarschijnlijk eerder over onderwerpen zoals persoonlijke groei, belangrijke momenten in een carrière, evenwicht. Vragen zoals "moet ik adverteren op TikTok?" komen waarschijnlijk niet aan bod.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#011. Nadia en Yana (50 koffies) - over samenwerken, groeien en ploeteren.

MarketingmadammenJan 25, 2021

00:00
58:60
#011. Nadia en Yana (50 koffies) - over samenwerken, groeien en ploeteren.
Jan 25, 202158:60
#010. Ingrid Renders - over gelijkheid, piemelen en meningen hebben.

#010. Ingrid Renders - over gelijkheid, piemelen en meningen hebben.

"Er klopt toch iets niet aan hoe het vandaag allemaal geregeld wordt". Zo overtuigd de vinger op de onflexibele wonde van de maatschappij heb ik nog nooit iemand weten leggen. Oplossingen heeft ze niet persé, zegt ze. Maar via MaisonSlash draagt ze daar toch wel aan bij: je bent niet of mama, of carrièrevrouw, of bezig met je passies of hobbies. Je bent dat allemaal. Het mag en moét allemaal flexibeler. Gendergelijkheid ligt Ingrid nauw aan het hart.

Ze geeft haar meningen zonder schroom. "Ik heb een grote mond", die misschien beter in Nederland zou aarden. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. En die heeft ze met bakken.

(Voor wie zich graag inschrijft om mee in de podcast-potten te kijken: https://3a7l3fr5aub.typeform.com/to/nrge9HEz)

Jan 18, 202142:49
#009. Hanan Challouki - over podcasts, autosleutels en spelfoutjes.

#009. Hanan Challouki - over podcasts, autosleutels en spelfoutjes.

Een niet te stoppen goalgetter die alles op alles zet om onze maatschappij inclusiever te maken.” Zo wordt Hanan Callouki omschreven in Marie Claire. Daar staat ze in de lijst van 10 inspirerende vrouwen die hun stempel drukten op 2020.

Niet alleen de problemen zien, maar ook met een oplossing komen. Dat is de drijfveer achter Hanan's ondernemerschap. Of ze dat nu doet voor andere bedrijven als consultant of voor haar eigen bedrijven.

Ze ziet zichzelf niet perse of graag als rolmodel. En geeft aan dat wat ze doet verre van perfect is. Ondernemen zonder falen, dat kan niet. Met plezier vertelt ze over haar grootste flater.

Gewoon doen, en dan voelen of het je ding is. Zo rolde ze zelf overal in. En dat raadt ze anderen ook aan. Spelenderwijs ontdekken. Datzelfde plant ze in de ongeplande toekomst ook te blijven doen. 'Succesvol' is ze nu al. "Want succes is eigenlijk gewoon gelukkig zijn, toch?".

watzijwil.be/
inclusify.be/

Jan 11, 202152:41
#008. Robin Geers - over passie, lauwe pintjes en dankbaarheid.

#008. Robin Geers - over passie, lauwe pintjes en dankbaarheid.

Dankbaarheid. Naar zijn mentor, de mensen waarmee hij zich omringt, degenen die in hem geloven en verderstuwen. Alsof hij er zelf niks mee te maken heeft, het succes van al zijn projecten. Met een onstuimige energie gooit Robin zich op alles waar hij passie bij voelt.

Die energie voél je. Dat enthousiasme zié je. Logisch dat iedereen die hij vraagt te spreken in zijn masterclasses dat ook met plezier doet. En wéér is hij dankbaar. 

Dec 21, 202047:50
#007. Isabel Verstraete - over jeansbroeken, authenticiteit en the Care Principles.

#007. Isabel Verstraete - over jeansbroeken, authenticiteit en the Care Principles.

Voorbij het laagje glans van de marketing, recht naar de kern. Dat is het waar het bij Isabel om draait. Ooit wilde ze Max-Mara-madam worden, maar ze besefte al snel dat ze eigenlijk eeuwig een jeansmeisje zou blijven. Met jeans aan was ze ook geboren, in de winkel van haar ouders. Tijdens een ongeplande periode van fysieke en mentale rust, is er een boek geboren: The Care Principles. Ze zit in het midden van de lancering, haar enthousiasme over haar nieuwste telg is aanstekelijk. Ze vraagt voorzichtig of er tijd is in de podcast om er wat over uit te wijden. Natuurlijk is die er.

Ze is verbaasd over de impact van haar titel bij FAM. Dat laagje glans mag er voor haar gerust af. Graag doen waar je mee bezig bent. Zelf haar care-principes belichamen, daar draait het duidelijk om. Eerst een authentieke drive, daarna denken aan de business.

Dec 14, 202001:11:48
#006. Kenny Vermeulen - Ik schrijf je in het holst van de nacht. Een leeg blad en een pen in mijn hand. Iedereen slaapt dus ik schrijf zacht.

#006. Kenny Vermeulen - Ik schrijf je in het holst van de nacht. Een leeg blad en een pen in mijn hand. Iedereen slaapt dus ik schrijf zacht.

Of Kenny’s brein ooit stilstaat, vraag ik me af na ons gesprek. Ik ben wel verrast door de rust die hij uitstraalt. Op basis van z’n online aanwezigheid had ik me een gesprek met hem anders voorgesteld. Hij is namelijk 2x-podcast-host, ex-pokemon-go-expert, voorzitter van een online boekenclub, fulltime twitteraar, creative director bij happiness, melige-poëzie-schrijver en zoveel meer. Maar hij is kalm. Gedreven overtuigend. Een vat vol ideeën. En content precies. “Een zondagskind” zegt hij. Een “goeie goeie mens”, vind ik.

Ik zou naar vanalles kunnen linken waar hij in ons gesprek naar verwijst. Maar het is gewoon veel. Té veel. Volg hem maar gewoon op Twitter: @nonunsenses.

Dec 04, 202046:19
#005. Myra Nurski - over consultative selling, professionele karma en hoogsensitiviteit.

#005. Myra Nurski - over consultative selling, professionele karma en hoogsensitiviteit.

“Luck is what happens when preparation meets opportunity.” zei Seneca 2000 jaar geleden al. Hij zei het vast niet in het Engels, maar het gaat om het idee.

Toen iemand Myra vertelde "dat ze toch wel chance gehad had", ging ze daar stevig tegen in. Waar ze nu staat is ook - of vooral - haar éigen verdienste.

Na een gesprek met Myra is het ook meteen duidelijk dat je niet anders kàn dan meegaan. Zo aanstekelijk is de manier waarop ze praat. Over àlles. Zelfs over een eerste salesjob waarbij ze continue op de baan was. Zelfs over de huidige crisis. Een persoonlijke fanclub is het enige dat nog ontbreekt. Al bestaat die er vast - onofficieus - al wel. Waar Myra gaat, wordt er gevolgd.

Dec 01, 202044:53
#003. Kay Snels - Bel uw bomma!

#003. Kay Snels - Bel uw bomma!

You can take the girl out of the city but you can’t take the city out of the girl. Zo brengt Kay een beetje Antwerpen mee naar de States. Of een beetje inzichten uit de States weer terug naar België? Want ze werkt vandaag voor klanten langs beide kanten van de oceaan.

"Ik ben mijn werk", zegt ze. En dat lijkt in Kay's geval ook volkomen natuurlijk en normaal. Personal branding is haar ding. Ze heeft geen schrik om zichzelf en haar ambities te tonen. Bossbabe, waar ze tot vorig jaar voor werkte, heeft het over "Unapologatically ambitious women". Ik zou Kay zelf niet beter kunnen omschrijven.

Je kan haar avonturen in ondernemerschap en de States volgen via @snelskay. 

Nov 20, 202053:54
#002. Dieuwerke Antoons - katten die deuren kunnen opendoen en grenzen aangeven.

#002. Dieuwerke Antoons - katten die deuren kunnen opendoen en grenzen aangeven.

Ik sprak met Dieuwerke Antoons, head of SEO bij bol.com. We hadden het een beetje over SEO, maar ook vooral over Dieuwerke zelf. Ze kwam zonder voorbedachte rade in SEO terecht. Ze had geen stevig uitgedacht plan, behalve misschien de goesting om ooit een bestseller te schrijven. Die bestseller komt er waarschijnlijk niet meer aan, maar ze vond in SEO ondertussen een overtuigde fit.

Nov 15, 202038:32
#001. Jenny Björklöf - On social media as an introvert and finding your calling.

#001. Jenny Björklöf - On social media as an introvert and finding your calling.

I've looked up to Jenny ever since I started as a freelancer. It's impossible not to know about Jenny when starting your own business. Her community Freelancers in Belgium is growing tremendously. 

When talking to her, I quickly discovered our common feeling of having "no idea what to do later" when young. During this talk, she explains how she found her biggest talent and how crafted a career around it.  She doesn't just talk about, but really lives the concept of connecting. #Superconnector. 

Nov 09, 202034:12
#000 - Wat is hier in godsnaam de bedoeling van?

#000 - Wat is hier in godsnaam de bedoeling van?

Een intro voor de Marketingmadammen podcast. Wat is de bedoeling? Waarom heet dit marketingmadammen? Wordt dit een super-feministisch iniatief?
Ik zette de microfoon aan op een zaterdagavond om zonder voorbereiding (had misschien wel gemogen) even uit te leggen wat het idee is achter Marketingmadammen. Als je een dikke vlieg op de achtergrond hoort: excuses.
Nov 07, 202010:32