Skip to main content
Spotify for Podcasters
Markieza: Kracht Uit Ervaring

Markieza: Kracht Uit Ervaring

By Markieza

Dit is de Markieza Podcast "Kracht uit ervaring", een podcast over ervaringsdeskundigen, het werk dat zij doen en wat dat betekent voor de organisaties waar zij werken. In deze podcast vertellen ervaringsdeskundigen zelf hun persoonlijke verhaal. In een open gesprek met hun werkgevers bespreken zij de kracht van inzet van ervaring bij organisaties. Luister je mee?
Currently playing episode

Innovatie: Flexibele inzet ervaringsdeskundigen

Markieza: Kracht Uit ErvaringAug 31, 2023

00:00
24:23
Innovatie: Flexibele inzet ervaringsdeskundigen

Innovatie: Flexibele inzet ervaringsdeskundigen

We hebben bij Markieza een innovatie: de flexibele inzet van ervaringsdeskundigen.

In deze aflevering bespreken we het concept en de voordelen die dit met zich meebrengt vanuit de werkgever en ervaringsdeskundig oogpunt.

Luister nu naar dit innovatieve product van Markieza!

Aug 31, 202324:23
portret van Markieza: Mitchel

portret van Markieza: Mitchel

Bij portretten van Markieza hebben we een gesprek met een ervaringsdeskundige. In dit gesprek staan we stil bij hoe ervaringsdeskundigheid zijn of haar leven heeft veranderd. Hoe hebben ervaringsdeskundigen geholpen in hun eigen proces? Wat vinden deze mensen het belang van ervaringsdeskundigheid? Hoe zetten ze hun eigen ervaringsdeskundigheid nu zelf in? In deze podcast hebben we Mitchel Verweij. Mitchel is ook een oud student van Markieza. Hij is voor zichzelf begonnen met BasicMe en heeft daarmee Safehouses opgezet om mensen te helpen in hun herstel van verslaving. Ben je benieuwd naar zijn route in herstel en hoe hij deze nu inzet voor anderen? Luister dan onze podcast!

Jun 26, 202322:38
Portret van Markieza: Maikel

Portret van Markieza: Maikel

Bij portretten van Markieza hebben we een gesprek met een ervaringsdeskundige. In dit gesprek staan we stil bij hoe ervaringsdeskundigheid zijn of haar leven heeft veranderd. Hoe hebben ervaringsdeskundigen geholpen in hun eigen proces? Wat vinden deze mensen het belang van ervaringsdeskundigheid? Hoe zetten ze hun eigen ervaringsdeskundigheid nu zelf in? In deze podcast hebben we Maikel Snels als gast. Maikel heeft in een ver verleden zelf een opleiding gevolgd bij Markieza en werkt nu bij '' Ervaring die staat'' in Eindhoven. Ben je benieuwd wat Maikel zelf helpend heeft ervaren in zijn eigen traject? Hoe hij nu zijn ervaringsdeskundigheid zelf inzet? En de toekomst van het vak ervaringsdeskundige voor zich ziet? Luister dan deze podcast!

May 04, 202318:44
Portret van Markieza: Valerie

Portret van Markieza: Valerie

Bij portretten van Markieza hebben we een gesprek met een ervaringsdeskundige. In dit gesprek staan we stil bij hoe ervaringsdeskundigheid zijn of haar leven heeft veranderd. Hoe hebben ervaringsdeskundigen geholpen in hun eigen proces? Wat vinden deze mensen het belang van ervaringsdeskundigheid? Hoe zetten ze hun eigen ervaringsdeskundigheid nu zelf in?


In ons eerste portret gaan we in gesprek met Valerie. Valerie heeft lange tijd als ervaringsdeskundige gewerkt maar is er toch mee gestopt. Na een lange tijd kon ze het vak toch niet meer missen en werkt nu bij het Leger des Heils. Ben je benieuwd wat ervoor heeft gezorgd dat Valerie weer als ervaringsdeskundige aan het werk is gegaan? Luister dan deze podcast!

Apr 04, 202318:35
VIEW op Neos

VIEW op Neos

In deze podcast staan we stil bij de VIEW en hoe Neos bezig is om nog beter met Ervaringsdeskundigen te kunnen samenwerken

Jan 30, 202320:26
aflevering 4 '' als je jezelf een nieuw perspectief geeft en andere een nieuw perspectief wilt geven ga het dan doen''

aflevering 4 '' als je jezelf een nieuw perspectief geeft en andere een nieuw perspectief wilt geven ga het dan doen''

In deze podcast gaan we in gesprek met Sanaz en Ivy. Beiden werken bij GGzE. Sanaz zit in het tweede leerjaar van de opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg met ervaringsdeskundigheid. Ivy ondersteund studenten bij hun proces om ervaringsdeskundige te worden. Ze bespreken in deze podcast hun ervaringen met de opleiding. Het geluid van de onze host is helaas niet optimaal, maar de inhoud blijft des al niet te min erg interessant. 

Jan 24, 202323:56
Aflevering 3:''Bij ieder project hebben ervaringsdeskundigen een meerwaarde''

Aflevering 3:''Bij ieder project hebben ervaringsdeskundigen een meerwaarde''

In deze aflevering hebben we Lara Meijers van BMC aan tafel. Lara werkt voor verschillende gemeentes. Sinds anderhalf jaar werkt Lara samen met ervaringsdeskundigen binnen gemeentes. Ben je nieuwsgierig geworden naar haar ervaringen? Luister dan verder!

Oct 05, 202220:44
Aflevering 2: "Herstel bestaat uit groeisprongetjes."

Aflevering 2: "Herstel bestaat uit groeisprongetjes."

In de tweede aflevering van de Markieza Podcast, spreken wij Tamara en Romana, beiden werkzaam bij Combinatie Jeugdzorg. Zij gaan in gesprek over de toegevoegde en de kracht van ervaring binnen hun rol bij Combinatie Jeugdzorg.

Jun 17, 202228:12
Aflevering 1: "Het is oké om jezelf mee naar je werk te nemen."

Aflevering 1: "Het is oké om jezelf mee naar je werk te nemen."

In de eerste aflevering van de Markieza Podcast, spreken wij Paul en Niki, beiden werkzaam bij Zelfregie NL. In een open gesprek vertellen zij over de kracht van ervaringsdeskundigheid op de werkvloer en over het ombuigen van moeilijke ervaringen naar een positieve levensmissie.

Jun 17, 202243:17