Skip to main content
Spotify for Podcasters
The Story of...

The Story of...

By Martin Stoker

The Story of......My Music Legends...is een podcastserie over mijn of misschien ook wel jouw muzikale helden. In elke aflevering hoor je de complete bio- en discografie van mijn favoriete soul-, funk- en popbands van de afgelopen 50 jaar. Het complete verhaal, met natuurlijk fragmenten uit interviews, en uiteraard de muziek. Zo hoor je in de komende afleveringen Freddie Jackson, D-Train, Leela James, Earth Wind & Fire, Babyface, Anita Baker, Keith Sweat, LL Cool J, Level 42, Regina Belle, Chaka Kahn, Kashif, Glenn Jones e.v.a. Abonneer je op deze podcast en geniet wanneer het jou uitkomt!
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#15 The Story of Skyy

The Story of...May 24, 2023

00:00
59:02
#15 The Story of Skyy

#15 The Story of Skyy

Het is een tijdje geleden, maar er is weer een nieuwe aflevering online. Dit keer de New Yorkse danceformatie Skyy. Je kent ze van Call Me, de bekendste hit!


Wikipedia: In 1976 formeerde Roberts zijn eerste band Fuel, die hij in 1979 hernoemde in Skyy. De band werd door Salsoul Records gecontracteerd en produceerde het gelijknamige debuutalbum Skyy. De eerste plaat van dit album First Time Around was al een grote hit in de r&b-hitlijst (#20) en de succesvolle single Call Me, eveneens van dit album, haalde zelfs de pophitlijst (#26). De muziek van de band was in de clubs van deze tijd wijd verbreid en werd gespeeld door deejays als Larry Levan en Frankie Knuckles. Veel luisterplezier!

May 24, 202359:02
#14 The Story of Midnight Star

#14 The Story of Midnight Star

In de 14de aflevering het verhaal over de funk/soulband Midnight Star. Opgericht in 1976 in de staat Kentucky. Je hoort het verhaal vanaf het begin in 1980 tot en met de laatste single in 2013. Bekend van hits als No Parking On The Dancefloor, Freak a Zoid, Operator, Headlines en de prachtige slowjam Curious. Veel luisterplezier met deze story van een uur in Martin2Music de Podcast.

Jul 07, 202257:39
#13 The Story of Rose Royce

#13 The Story of Rose Royce

In aflevering 13 het complete verhaal over Rose Royce, de soul- en funkband uit Los Angeles. Opgericht halverwege de jaren '70 door Kenny Copeland en Henry Gamer. De band debuteert met het album Car Wash dat voornamelijk gebruikt word voor de gelijknamige film. Dat betekende meteen de doorbraak voor de groep. Later scoorde de band hits als RR Express, Love Don't Live Here Anymore, Is It Love Your After en Wishing On A Star. Met 12 albums en een rij hitsingles is Rose Royce niet meer weg te denken uit de soul- en discoscene. Luister naar het complete verhaal over de groep, met het herkenbare stemgeluid van zangeres Gwen Dickey.

Jan 21, 202257:60
#12 The Story of James Ingram

#12 The Story of James Ingram

In de 12de aflevering het complete verhaal van de helaas in 2019 overleden soulzanger James Ingram. James scoorde vele hits, en  bespeelde een aantal instrumenten, zoals piano, gitaar, bas en drum. Ook was hij producer en songwriter. We kennen hem vooral van die dikke nummer 1 hit met Patti Austin, Baby Come To Me. Ingram werkte mee aan het album Thriller van Michael Jackson en produceerde ook voor onder meer Pointer Sisters, George Benson, Ray Charles, Shalamar en zijn vriend Quincy Jones. Ook zong hij op We are the world van USA for Africa in 1985. James won 2 Grammy's en was een van de populairste soulzangers in de jaren '80 en '90.

De R&B zanger overleed op 29 januari 2019 op 66-jarige leeftijd aan kanker. Luister naar The Story of James Ingram.

Nov 24, 202154:36
#11 The Story of Patti Austin

#11 The Story of Patti Austin

In de elfde aflevering neem ik je mee in de soul- en R&B wereld van Patti Austin. Ontdekt door Quincy Jones, tijdens een opname van haar peettante Dinah Washington. Van studiozangeres tot grote internationale soulzangeres. Hits met Narada Michael Walden, James Ingram en George Benson, maar ook solo scoorde ze hit na hit. Met een geweldige stem, zong ze mee met de allergrootste artiesten, zoals Michael jackson, Brothers Johnson, Luther Vandross en meer. Luister naar het verhaal van Patti Austin.

Sep 08, 202129:23
#10 The Story of The Brothers Johnson

#10 The Story of The Brothers Johnson

In aflevering 10 het verhaal over de broers George en Louis Johnson. Bekend van natuurlijk Stomp! Ain't We Funkin' Now, The Real Thing en All About The Heaven. Na samenwerking met Quincy Jones, Billy Preston en vele andere artiesten, kwam het duo in 1976 met hun debuutalbum Look Out For #1. Vele hits volgden, met Strawberry Letter 23 (Shuggie Otis cover) als een van de grootste. Helaas overleed bassist Louis Johnson in 2015. Luister naar The Story of The Brothers Johnson.

Jul 12, 202123:53
#9 The Story of The Commodores

#9 The Story of The Commodores

In deze 9de aflevering The Story of The Commodores. Brick House, Three Times A Lady, Machine Gun, Sail On, Lady....grote hits van de soul- en funkband The Commodores olv Lionel Richie. Het complete verhaal vanaf eind jaren '60 tot aan grote successen in de jaren '80.

May 10, 202158:31
Trailer Next 3 Episodes The Story of...

Trailer Next 3 Episodes The Story of...

In de komende afleveringen hoor je The Story of The Brother Johnson, Patti Austin en James Ingram!
Abonneer je op m'n podcast, en geniet van deze muziekdocumentaires!

Apr 02, 202101:07
#8 The Story of Patti LaBelle

#8 The Story of Patti LaBelle

In aflevering 8 het verhaal van de in Philadelphia geboren soulzangeres Patti LaBelle. Een imposante carriere met grote successen. Ze scoorde hits met La Belle, en als solozangeres de wereldhit met Michael McDonald 'On My Own'. Ook had ze hits die op de soundtrack staan van de film Beverly Hills Cop, en won 2 Grammy Awards. Hoewel ze niet de status heeft in ons land van grote ster, is ze in Amerika een icoon in de R&B wereld. Ze acteert, streed op in het theater en zingt nog steeds de sterren van de hemel met haar krachtige stem. Luister naar het verhaal over Patti LaBelle.

Mar 29, 202133:54
#7 The Story of Cameo

#7 The Story of Cameo

In aflevering 7 van The Story of....Cameo, de funkband onder leiding van Larry Blackmon met vele successen eind jaren '70, maar vooral na het album She's Strange. Na dit album brak de band pas echt door. De grootste klapper maakte de groep met het album Word Up uit 1986. Met hits als Back and Forth, Candy, Word Up, Single Life, She's Strange en Shake Your Pants was de band succesvol in de hele wereld. Meer dan 20 albums en evenveel singles, kortom genoeg redenen voor een aflevering in The Story of... Podcast. Veel luisterplezier met het verhaal over Cameo.

Mar 17, 202134:53
#6 The Story of Peabo Bryson

#6 The Story of Peabo Bryson

In deze aflevering de carriere van Peabo Bryson. De 'King of Balladeers' scoorde grote hits als soloartiest, maar de meeste luisteraars herkennen zijn stem van die mooie ballad met Celine Dion 'Beauty and the Beast'. De wereldhit met Roberta Flack: Tonight I Celebrate My Love... en samen met Regina Bellle: A Whole New World. Verder had hij hit met Show and Tell, Can You Stop The Rain, Closer Than Close e.v.a. Luister naar het complete verhaal over Peabo Bryson in The Story of...

Mar 06, 202135:22
#5 The Story of Atlantic Starr

#5 The Story of Atlantic Starr

In aflevering 5 het complete verhaal over de succesvolle soul- en popband Atlantic Starr uit White Plain in de staat New York. Met hits als Secret Lovers, Always, en Send For Me staat de groep vooral bekend als 'balladgroup'. Atlantic Starr haalde nooit de status als grote superband, zoals bijvoorbeeld Earth Wind & Fire, Change of The SOS Band, maar had heel veel succes in de jaren 80. Ruim 40 jaar bestaat de groep al, en is niet meer weg te denken uit die prachtige jaren '80 discoperiode. Veel luisterplezier met The Story of Atlantic Starr.
Feb 25, 202134:30
#4 The Story of Leela James

#4 The Story of Leela James

In aflevering 4 een zangeres die successen boekte in de afgelopen 15 jaar. Geboren in Los Angeles, en Leela zou een grote worden als sprintster, maar door een knieblessure moest ze dat helaas opgeven. Ze koos voor de muziek, en beinvloed door Marvin Gaye, Prince, Etta James en vele andere grote namen brak ze eigenlijk echt door in 2014 met de cd Fall For You. Luister naar de hits en het leven van Leela James.

Feb 19, 202130:20
#3 The Story of Teddy Pendergrass

#3 The Story of Teddy Pendergrass

In aflevering 3 van The Story of....Teddy Pendergrass. De r&b/soul zanger uit Philadelphia met een waslijst aan hits. Millionsellers als Turn of The Lights, Love TKO, You're My Latest, My Greatest Inspiration en Come Go With Me. Ook in zijn vroege jaren bij Harold Melvin & The Blue Notes had hij succes. Zijn carriere, het fatale ongeluk in zijn Rolls Royce, en zijn vroege dood in 2010. Luister naar aflevering 3 van The Story of Teddy Pendergrass.
Feb 13, 202131:51
#2 The Story of Will Downing

#2 The Story of Will Downing

In aflevering 2 ga ik in op de carriere van de r&b zanger Will Downing, in de US vaak The Prince of Sophisticated Soul genoemd. Ik behandel het verloop van zijn muzikale loopbaan vanaf zijn eerste album tot en met het laatste in 2018. Over zijn succes, zijn vergelijking met Luther Vandross, zijn ziekte en natuurlijk hoor je een overzicht van al zijn hits. Heel veel luisterplezier!
Feb 08, 202135:05
#1 The Story of Luther Vandross

#1 The Story of Luther Vandross

The Story of......My Music Legends...is een podcastserie over mijn of misschien ook wel jouw muzikale helden. In deze eerste aflevering de carriere van een van de grootste R&B artiesten van de laatste 40 jaar: Luther Vandross. Je hoort het complete verhaal, inclusief zijn hits, zijn werk voor andere grote artiesten en zijn tragische dood in 2005. Luister naar The Story of Luther Vandross.
Feb 03, 202101:01:12