Skip to main content
Spotify for Podcasters
Meer dan Mama Podcast

Meer dan Mama Podcast

By Bianca Meijsen

Voor ambitieuze gedreven moeders, die al een burn-out hebben gehad, en zich niet nog een burn-out kunnen veroorloven, praten we met diverse professionals over hun eigen expertise en persoonlijke ervaring met en over de burn-out.
Vanuit de vraag “Leef jij vanuit je hart?” bespreken we alle niveaus van de burn-out op mentaal, lichamelijk, emotioneel, relationeel, energetisch en spiritualiteit vlak.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

31. van TweeStrijd naar TweeKracht

Meer dan Mama PodcastJul 18, 2023

00:00
39:07
32. Regressietherapie bij Burn-out
Aug 23, 202332:26
31. van TweeStrijd naar TweeKracht
Jul 18, 202339:07
30. Heel Jezelf met BMR na Burn-out
Jun 19, 202301:09:21
29. Wat is Vitaliteit?
May 23, 202301:01:07
28. Masculiene vs Feminiene burn-out

28. Masculiene vs Feminiene burn-out

In deze Expect a Miracle Podcast #28 Podcast ben ik in gesprek met Yvonne van Balkom vanuit de vraag: "Wat is eigenlijk feminiene en masculiene energie en wat heeft dat met burn-out te maken?"

Genderrollen hebben ons geleerd dat bepaalde eigenschappen mannelijk of vrouwelijk zijn. Mannen zouden bijvoorbeeld assertief, competitief en rationeel moeten zijn, terwijl vrouwen empathisch, zorgzaam en emotioneel zouden moeten zijn. Deze traditionele verdeling van genderrollen heeft echter een keerzijde: een disbalans tussen feminiene en masculiene eigenschappen kan leiden tot burn-out.

In deze Podcast ga ik hierover in gesprek met Yvonne van Balkom, oprichter en eigenaar van FEEM. Daarnaast is zij journalist, communicatieadviseur, gedragspsycholoog en heeft als ondernemer een bijzondere kijk op het inzetten van je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten. FEEM is haar vijfde bedrijf omdat ze voelde dat het weer tijd was voor een nieuwe richting, nadat ze haar vorige bedrijven heeft verkocht.

Door een gezonde balans tussen feminiene en masculiene eigenschappen te creëren, kun je niet alleen burn-out voorkomen, maar ook een gezondere en meer productieve droomleven creëren.

Meer informatie: https://meerdanmama.nl/blog

Apr 18, 202336:03
27. Burn-out lezen in jouw Human Design Chart

27. Burn-out lezen in jouw Human Design Chart

In deze Expect a Miracle Podcast #27 ben ik in gesprek met Rianne Klein Geltink, Human Design Expert en Eigenaar van Kies vanuit je Kracht. In deze podcast stel ik aan Rianne de vraag: "Kun je in jouw Human Design Chart lezen of je burn-out krijgt, dan wel hoe je die kunt voorkomen?"

Rianne Klein Geltink is Human Design Docent. In 2017 is ze hierin door een privé mentor opgeleid. Vanaf 2021 deelt ze dagelijks haar enthousiasme voor Human Design op haar Instagram account @kies.vanuit.je.kracht.

Ruim 1.100 mensen hebben inmiddels een door haar geschreven persoonlijk Human Design Boek. Je kunt de jouw bestellen op https://www.kiesvanuitjekracht.nl/humandesignboek

Bianca Meijsen is jouw host tijdens de podcast. Daarnaast begeleid ze jou na herstel van burn-out om eindelijk jouw droomleven te realiseren terwijl je met gemak je grenzen aangeeft, je emoties onder controle hebt en je energie op peil houdt. Dit biedt ze aan tijdens 1-op-1 begeleiding als middels trainingen, zowel op locatie als online. (www.meerdanmama.nl)

Heb je vragen voor Rianne of Bianca, mail dan naar info@expectamiracle.nl of stuur een DM via een van de social media kanalen.

SOCIAL MEDIA

👉 Instagram - ⁠https://www.instagram.com/biancameijsen/⁠

👉 Facebook - ⁠https://www.facebook.com/meerdanmama⁠

👉 LinkedIn - ⁠https://www.linkedin.com/in/biancameijsen


Mar 21, 202339:16
26. Keuzes maken MOED na een burn-out
Feb 23, 202349:44
25. Neurowetenschapper ligt burn-out toe

25. Neurowetenschapper ligt burn-out toe

In deze Meer dan Mama Podcast #25 ben ik in gesprek met Ayca Szapora, Neurowetenschapper, Bedrijfskundige en Cognitief Psycholoog. In deze podcast leg ik haar de vraag voor: "Kun je vanuit neuroscience aangeven of je wel of niet burn-out gevoelig bent?"  

Ayca legt tijdens haar lezingen en training uit wat de meest effectieve manier is om te communiceren, hoe je verbinding kunt maken en hoe je gedrag van jezelf en anderen kunt veranderen. Ze neemt je op energieke en humoristische wijze mee in de wondere werking van het brein en laat je zien wat je hersenen met je uithalen. (www.aycaszapora.nl)  

Bianca Meijsen is jouw host tijdens deze podcast. Daarnaast begeleid ze jou na herstel van burn-out om eindelijk jouw droomleven te realiseren terwijl je met gemak je grenzen aangeeft, je emoties onder controle hebt en je energie op peil houdt. Dit biedt ze aan tijdens 1-op-1 begeleiding als middels trainingen, zowel op locatie als online. (www.meerdanmama.nl)


Heb je vragen of wil je ergens meer over weten over Ayca of Bianca, mail dan naar info@expectamiracle.nl of stuur een DM via een van mijn social media kanalen.

SOCIAL MEDIA
👉 Instagram - https://www.instagram.com/biancameijsen/
👉 Facebook - https://www.facebook.com/MeerdanMama
👉 LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/biancameijsen

Feb 01, 202350:46
24. Na burn-out ga je ondernemen, toch?!
Nov 22, 202239:07
23. Team cultuur creëert burn-out (?)
Oct 18, 202235:42
22. Stop met Ploeteren na Burn-out
Sep 20, 202249:47
21. Meer dan Mama na een Burn-out
Aug 26, 202220:48
20. Single Mom en Burn-out
Jun 24, 202233:02
19. Burn-out of Bore-out
May 25, 202233:48
18. Jezelf Terugvinden Na een Burn-out
Apr 20, 202233:57
17. Hooggevoeligheid (HSP) en Burn-out
Feb 18, 202248:14
16. Van chronisch ziek naar burn-out
Jan 25, 202237:42
15. Doula Tips voor Mama Burn-out
Dec 07, 202138:55
"Eet Puur Geluk na een burn-out" met Dymphina Jooren

"Eet Puur Geluk na een burn-out" met Dymphina Jooren

Dymphina Jooren heeft zelf een burn-out gehad in 2011. In de Meer dan Mama Podcast vertelt ze hier meer over. Door deze ervaring kwam ze erachter dat ze een tekort had aan Serotonine. Serotonine is 1 van de 4 'gelukshormonen' die ons lichaam aanmaakt. Mede daardoor is op zoek gegaan naar mogelijkheden om Geluk te eten. Met als gevolg het boek "Eet Puur Geluk".  Tijdens deze Masterclass vertelt Dymphina meer over de wetenschappelijke achtergrond en natuurlijk concrete tips en adviezen hoe ook jij meer geluk kunt creëren in jouw leven met voeding.  

Bekijk deze Masterclass op YouTube https://youtube.com/live/Tz5wt50nBn8

Kijk voor alle informatie over de Meer dan Mama Podcast met Dymphina Jooren en haar boek "Eet Puur Geluk" op https://meerdanmama.nl/podcast/eet-puur-geluk-na-een-burn-out.  

BOEK kennismaking Nieuwsbrief Dymphina inclusief proefboekje met 4 recepten krijg je via https://www.eetpuurgeluk.nl/ (pop-up)  

Ontvang de FemMail van Bianca en maak kennis met haar boek "Jouw Droomleven na een Burn-out" via https://meerdanmama.nl/gratis-eboek/ BOEK volledig Beide boeken kun je aanschaffen via de bekende boekhandels (online en offline) 

"Eet Puur Geluk" van Dymphina kun je aanschaffen via https://bit.ly/3p4PgBR
"Jouw Droomleven na een Burn-out" van Bianca kun je aanschaffen met extra's via https://meerdanmama.nl/boek 


Nov 23, 202101:09:24
14. Tips om meer te luisteren naar je hart

14. Tips om meer te luisteren naar je hart

Sandra Valk (1970) kreeg op 34-jarige leeftijd de diagnose burn-out na jarenlange strijd tegen een huidziekte, waardoor ze nachten niet sliep en regelmatig in het ziekenhuis belandde. Het verhaal van Sandra laat duidelijk zien dat burn-out niet alleen werkgerelateerd is.

Hoewel haar drive om beter te worden haar al eerder bewust maakte van het zelfhelend vermogen van ons lichaam, was het pas na de burn-out diagnose dat ze zich realiseerde dat het echt anders moest. De zoektocht naar heling begon en resulteerde in verbluffende resultaten. Inmiddels is Sandra zo goed als genezen.

Door haar eigen zoektocht leerde ze technieken en methodieken die ze vervolgens ook in begon te zetten om anderen te helpen. Met als gevolg dat ze nu een
Sensibel Academie (www.sensibelacademie.nl) runt met de opleiding tot Energetisch Zelfheling Therapeut en diverse losse trainingen met 7 veelzijdige docenten. Daarnaast bied ze ook andere ondernemers en therapeuten de mogelijkheid in haar Centrum Sensibel (www.centrumsensibel.nl) om activiteiten aan te bieden.

Het was alles behalve een makkelijk traject en soms voelt ze weer dat ze een laagje dieper mag, maar ze leeft haar droomleven ten volle en geniet van elke dag. Haar ontdekkingstocht en reis tot het helen van haar huidziekte, resulteert in magische resultaten bij diverse ziektes in haar praktijk, trainingen en opleiding.  

Kijk ook voor meer informatie op de website https://meerdanmama.nl/podcast/heel-jezelf-na-burn-out.  

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail dan naar info@meerdanmama.nl.

Nov 09, 202142:24
NBVH Podcast over hypnotherapie bij burn-out

NBVH Podcast over hypnotherapie bij burn-out

Dit jaar ben ik als expert geïnterviewd door de beroepsvereniging NBVH voor hypnotherapeuten. Met toestemming van de NBVH mag ik deze podcast ook delen op mijn eigen podcast kanaal. Heb je zelf interesse in hypnotherapie voor jouw burn-out klachten of om die terugval te voorkomen, kijk dan op hypnotherapie.nl voor een hypnotherapeut bij jou in de buurt of op mijn eigen website meerdanmama.nl. Mocht je vragen hebben, stuur ze dan info@meerdanmama.nl en ik beantwoord ze graag. Veel luister plezier!

Oct 28, 202136:18
13. Tips voor meer Gelukshormonen

13. Tips voor meer Gelukshormonen

Dymphina Jooren was een druk bezette vrouw met een eigen bedrijf en personeel. Eigenlijk had ze alles wat ze wilde en had ze niets te klagen. Dacht ze. Want daar was ineens van het een op het andere moment de burn-out. Dit was in 2011. Het begin van een zoektocht naar herstel  begon.  

Zoals bij zovelen onder ons, was de eerste stap de huisarts die haar uiteraard doorverwees naar een psycholoog. Dit vond Dymphina niet  afdoende en ging zelf op onderzoek. Wat deed ze 'fout'. Wat kon ze hieraan veranderen.  

Na een aantal coachtrajecten waarin ze zichzelf in de spiegel aankeek, kwam ze tot de ontdekking dat ze cognitief allemaal echt wel snapte.  Lichamelijk en mentaal bleef er echter een tekort aan energie. Een serotonine gebrek uitslag deed haar op zoek gaan naar de oplossing via  voeding.  

Beluister de podcast opname en ontdek haar verhaal en  adviezen, hoe voeding helpt bij vergroten van jouw geluksgevoel door middel van voeding. 

Ga voor meer informatie over deze Meer dan Mama podcast met Dymphina Jooren, haar boek "Eet Puur Geluk" en de Expect a Miracle Masterclass op 23 november 2021 naar https://meerdanmama.nl/podcast/eet-puur-geluk-na-een-burn-out.

Oct 12, 202132:08
12. Tips voor meer plezier na een burn-out

12. Tips voor meer plezier na een burn-out

Ontspannen Succesvol - Create instant Magic  

Elke maand heb ik een gast in mijn Meer dan Mama Podcast. Normaal neem ik dit vooraf op, bewerk de opname, upload het op de podcast kanalen en stel het ook beschikbaar via YouTube. Deze keer deed ik het anders. Retespannend! Zowel voor mij als voor mijn gast.  

Mijn gast deze maand is Daisy da Veiga. Zij is spiritueel transformatie coach, spreker en schrijver van het boek "Ontspannen Succesvol". Een boek wat is ontstaan vanuit haar eigen zoektocht na een periode van overspannenheid en oververmoeidheid. Na jaren van ondernemen helpt zij nu vrouwen met ambitie, drive en power, hoe ze de zachte kracht, de flow en de magic in zichzelf terugvinden.   

In deze podcast maak je kennis met Daisy, ontdekt je vooral op welke wijze zij haar stressklachten heeft ervaren en er weer uit is gestapt, en hoe zij omgaat met moederschap terwijl ze ook haar ambitie volgt.  

KADOOTJES!!!  »»»  Je maakt kans op een Gratis Meer Plezier Boekenpakket bestaande uit:
- In 10 stappen Ontspannen Succesvol - Daisy da Veiga
- In 10 stappen Jouw Droomleven Na een Burn-out - Bianca Meijsen  

Gratis maar niet voor niks, dus wat mag je hiervoor doen;
1. Volg zowel Daisy da Veiga als Bianca Meijsen op het Social Media kanaal naar jouw keuze
2. Reageer op de post over deze podcast en tag beide dames
3. Vertel ons waar jij (vroeger) enorm veel plezier aan beleeft
Meedoen is tot 28 september 2021


Of download de gratis kennismaking eboek versies:  

In 10 stappen Ontspannen Succesvol  
Stop met moeten en ploeteren. Start met chillen en willen. Als het echt anders moet, doe het dan zoals je wilt. Doe het nu. »
http://www.daisydaveiga.com/doewatjew... 

In 10 stappen Jouw Droomleven Na een Burn-out
Met dit eboek geef ik je een eerste stap en in de audio versie van dit eboek zit ook de tweede stap! Een beginnende kennismaking die jou helpt weer te genieten en zo de volgende burn-out te voorkomen. » https://meerdanmama.nl/gratis-eboek/

Sep 21, 202158:46
11. Het viel allemaal wel mee, dacht ik...

11. Het viel allemaal wel mee, dacht ik...

In deze Meer dan Mama Podcast heb ik een gesprek met Saskia van der Hilst over de, wat zij noemt, zwartste periode uit haar leven. De oorzaak volgens Saskia; Drukke baan, 3 kinderen in 4 jaar op de wereld gezet, jarenlang extreem slecht slapen, paar keer verhuizen in korte tijd, een miskraam, een zwaar auto-ongeluk, een bijna-dood-ervaring tijdens een keizeresnee en toen….toen was het even ctrl-alt-delete, zoals Saskia zegt.

Ze geeft in deze podcast een aantal waardevolle tips om een burn-out (terugval) te voorkomen.

Met haar bedrijf SimplySas helpt ze ondernemers en organisaties die zich beter online willen profileren, met name via de sociale media. In september 2021 wordt haar eerste boek gelanceerd: Ga toch vloggen!

Voor meer informatie over deze podcasts en alle ander info op https://meerdanmama.nl/podcast  Beluisteren de andere podcasts op https://anchor.fm/meerdanmama of andere reguliere podcast platforms.

Aug 16, 202144:38
10. Ik denk dat ik het wel kan

10. Ik denk dat ik het wel kan

In deze Meer dan Mama Podcast vertelt Franke van Hoeven over haar reis  als moeder en het boek dat ze hierdoor geschreven heeft "Ik denk dat ik  het wel kan". Het is een zowel persoonlijk als inspirerende podcast  geworden met concrete tips en inzichten waar een ieder zich in zal  herkennen. 

Franke van Hoeven is freelance journalist en schrijft o.a. voor EvaJinek.nl, Kek Mama en &C. Elke woensdag blogt ze over het  moederschap op RTLNieuws. Franke is moeder van Puk (9) en Olle (6) en  schreef hét handboek voor kersverse moeders: Ik denk dat ik het wel kan.  Ze hoopt jonge moeders te helpen bij hun nieuwe rol als moeder. Haar  boek gaat dus vooral over hoe je als moeder goed voor jezelf zorgt en  niet over je grenzen gaat - want hoe je voor je baby zorgt, daar is al  meer dan genoeg over te vinden. Meer info: https://www.frankevanhoeven.nl/  

Voor meer informatie over deze podcasts en alle ander info op https://meerdanmama.nl/podcast  

Beluisteren de andere podcasts op https://anchor.fm/meerdanmama

Jul 12, 202133:50
09. Je leven leiden met Lef EN Liefde

09. Je leven leiden met Lef EN Liefde

Van apotheker naar militair naar managing director. Sylvia Bruning was gewend om haar ‘mannetje’ te staan in haar carrière. Het was haar comfortzone, maar het klopte nooit echt. Ze had snel carrière gemaakt, maar was niet gelukkig. Ze paste zich aan en liet niet altijd zichzelf zien.

Pas na haar burn-out is er ruimte gekomen voor de vrouwelijke, zachte energie die ook in haar zat en durft ze helemaal zichzelf te zijn. "Je leven leiden met lef en liefde", dat is wat Sylvia nu uitdraagt met haar bedrijf Leid met Lef. Luister naar haar inspirerende verhaal in de podcast over Authentiek Leiderschap na een burn-out.

Jun 15, 202133:19
08. Ondernemen na een burn-out

08. Ondernemen na een burn-out

Petra Iuliano noemt zichzelf Verdienmodellen expert, Business Strateeg, en helpt ondernemers met minder moeite meer winst te maken, door op te schalen en exponentieel te groeien. Zij is ook auteur van de boeken In 10 stappen continu online klanten, De 11 beste online verdienmodellen en 50 Verdienmodellen geschreven samen met Jeanet Bathoorn.

De burn-out was voor Petra in 2001 en sindsdien was het voor haar een behoorlijke zoektocht naar zichzelf, waarbij Yoga en het boek De Creatiespiraal van Marinus Knoope belangrijke elementen waren om te herstellen van de burn-out. Ondernemerschap was voor haar geen logische volgende stap en het heeft dan ook bijna 10 jaar geduurd voordat ze die keuze maakte. En zelfs toen nog was het een uitdaging om niet alsnog in een burn-out te schieten. 

Ze vertelt er zelf meer over in deze podcast en wat haar uiteindelijk toch weer het vertrouwen terug heeft gegeven in zichzelf en in haar kwaliteiten.

Wil je meer weten over Petra Iuliano en/of haar boeken, ga dan naar haar website https://iuliano.nl.

Voor het boek In 10 stappen continu online klanten, ga je naar https://www.continuklanten.online/.

May 18, 202138:04
07. Hormoon (on)balans bij vrouwen na een burn-out

07. Hormoon (on)balans bij vrouwen na een burn-out

Barbara Havenith noemt zichzelf Vrouwenarts omdat zij Gyneacoloog te beperkend vindt in de omschrijving voor hoe zij kijkt naar ziekbeelden bij vrouwen. In deze Meer dan Mama Podcast bespreken we dan ook veel over zowel de medische achtergrond van de hormonale onbalans, als wat je zelf kunt doen om de balans weer te vinden na een burn-out. Onderwerpen die onder andere aanbod komen zijn natuurlijk ons hormonale stelsel, immuunsysteem, stresssysteem, hormoonverstorende stoffen, voeding, body-mind-set, opvoeding, ontspanning, dag-nacht-ritme en nog veel meer.

Apr 20, 202143:14
06. Hoe overleeft je relatie een burn-out?

06. Hoe overleeft je relatie een burn-out?

Anne Lindekamp is Burn-out Mentor en werd in 2002 geconfronteerd met een man die thuis kwam te zitten met een burn-out. De oordelen en vooroordelen waar ze zelf mee liep op dat moment, werden een pijnlijke herinnering toen ze in 2016 zelf een burn-out kreeg. We praten hierover en geven je tips wanneer jouw partner een burn-out heeft of wanneer het jezelf overkomen is. 

Mar 19, 202135:36
05. Communicatie; burn-out sleutelwoord op de werkvloer

05. Communicatie; burn-out sleutelwoord op de werkvloer

Mascha Mooy, oprichter en auteur van Bye Bye Burn-out, informeert in deze podcast over haar visie en achtergrond als het gaat om begeleiding op de werkvloer. Wanneer gaat het mis, wanneer helpt het en wanneer moet je er niet aan beginnen. Naar aanleiding van haar eigen ervaring met de burn-out heeft ze uiteindelijk Bye Bye Burn-out opgericht met professionals die weten hoe een werknemer te begeleiding, maar ook hoe de werkgever te begeleiding tijdens het hele reintegratie proces, inclusief de arbodienst. Luister naar haar inspirerende verhaal, soms lachwekkende opmerkingen en soms duidelijke no-nonsense uitspraken.

Feb 19, 202144:31
04. Het is oké om niet perfect te zijn

04. Het is oké om niet perfect te zijn

Sharon Doorson wilde haar droom als zangeres verwezenlijken en in die reis vergat ze ergens haar eigen motto "Perfectly Imperfect". Een motto die ze zelfs ooit eens als tattoo wilde laten zetten. Ze kreeg een burn-out op een moment waarop ze dit het mist verwachte. In deze podcast vertelt ze haar reis naar herstel en geeft ze tips aan nieuwe moeders om die burn-out te voorkomen.

Jan 27, 202134:45
03. "Dat 'gezeur' van anderen, deed ik zelf ook..."

03. "Dat 'gezeur' van anderen, deed ik zelf ook..."

Suzanne Stikvoort had 9 jaar geleden de burn-out en betrapte zichzelf op hetzelfde 'gezeur' dat ze anderen altijd zo kwalijk nam. Nog steeds vindt ze het wel eens lastig dat ze niet meer die enorme dosis energie heeft van voor de burn-out. Ze weet nu beter, zegt ze, maar doet het daarmee niet altijd beter. Gelukkig zorgt ze nu wel meer voor balans en ontspanning.

Na haar baan als intern begeleider binnen het onderwijs heeft ze besloten dat ze beter de begeleiding van anders lerende kinderen buiten de school om kan aanbieden. Uiteindelijk heeft ze daar zo veel van geleerd dat ze nu anderen leert hoe kinderen te begeleiden. "Het is niet dat ze het verkeerd doen, hun manier van leren en verwerken is gewoon anders."

Kijk voor meer informatie over haar werk op haar website: https://suzannestikvoort.nl/

Wil jij een vliegende start maken met jouw coachingspraktijk? 

Nov 30, 202056:29
02. Wat zegt jouw lichaam bij een burn-out?
Oct 30, 202037:23
2 tips voor het loslaten van de Winter Blues

2 tips voor het loslaten van de Winter Blues

De laatste week van oktober en de wintertijd is ingegaan. Wellicht de laatste keer dat wij de tijd een uur hebben verzet. Het is in ieder geval weer een uur eerder licht, maar ook een uur eerder donker.

Wat ga je doen, nu de avonden uitnodigen om binnen te blijven?

Gaan de kaarsen aan? Krul je jezelf op de bank met een goed boek? Of voel je vooral de stress van alle Corona maatregelen en de impact die dit heeft op jouw leven?

Sommigen van ons zijn al gevoelig voor depressieve gevoelens en dan helpen alle huidige veranderingen in deze donkere dagen niet mee.

2 tips voor het loslaten van de Winter Blues 1. Begin vandaag nog met het innemen van Vitamine D!

Ik zou zeggen minimaal 3x de voorgestelde dagelijkse hoeveelheid. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt wat een enorm verschil het gaf, toen ik begon met vitamine D in 2012 op aanraden van mijn Personal Trainer. Ineens zag ik de wereld een stuk vrolijker in. Sinds die tijd slik ik 1 vitamine D vrijwel het hele jaar door en tijdens de wintermaanden het dubbele. Ervaar het zelf!

Bij een winterdepressie blijkt er een tekort aan de neurotransmitter Serotonine te zijn. 1 van de 4 gelukshormonen. Een tekort aan Serotonine heeft onder meer effect op je geheugen, slaap, eetlust en stemming. Bij een tekort aan vitamine D blijkt je dus niet genoeg serotonine aan te maken.

2. Maak elke dag een wandeling buiten!

En het liefst ’s morgens vroeg en in de natuur in als het kan. Ik ben zelf niet zo’n wandelaar en vooral in de winter wil ik het liefst mezelf opsluiten en pas weer met de eerste zonnestralen te voorschijn komen. Als ik een beer zou zijn, zou ik dat doen. Met mijn kleine meid heb ik echter de gewoonte gemaakt om elke dag een wandeling te maken. Het helpt echt!

Wanneer het ook nog eens lukt om in de natuur te wandelen, maak je extra Serotonine aan. Tijdens het wandelen maak je ook Dopanine aan. Deze neurotransmitter hoort bij het beloningssysteem van de hersenen en zorgt ervoor dat we ons tevreden en beloond voelen.

Bij een tekort aan Dopamine heb je moeite met (vooruit) denken, kun je moeilijker bewegen, verlies je de zin in seks en is het moeilijker om je emoties onder controle te houden. In ernstige gevallen gaat het tekort zelfs richting depressie.

Dopamine maakt ons ook verslavingsgevoelig, dus het kan zo maar zijn dat je dan ook echt elke dag even naar buiten wilt.

Gebruik je al Vitamine D? Maak je al elke dag een wandeling?

Laten we dan het gelukscocktail compleet maken met de gelukshormonen Oxytocine en Endorphine. Zet een grote glimlach op je gezicht (endorphine) en adem zo diep en rustig mogelijk (oxytocine), terwijl je geniet van alles wat je om je heen ziet.

Oct 26, 202005:08
01. Leven vanuit je hart na een burn-out
Sep 26, 202043:08
Welkom bij de Meer dan Mama podcast

Welkom bij de Meer dan Mama podcast

Voor ambitieuze gedreven moeders,
die al een burn-out hebben gehad,
en zich niet nog een burn-out kunnen veroorloven.

In deze podcast praten wij over Mama Burnout, balans tussen ambitie en gezinsleven en de realisatie van jouw droomleven.

Mijn naam is Bianca Meijsen, ik ben jouw host, Mama Ontstress Coach, Transformatie Trainer en Auteur van het boek “In 10 stappen jouw droomleven na een burn-out”.

Ik praat in deze podcast met diverse professionals die vanuit hun eigen expertise en persoonlijke ervaring hun visie delen over de burn-out en hoe hiervan te herstellen.

Zowel op het gebied van onze brein (het mentale vlak), ons lichaam, onze emoties en gevoelsleven, wat er gebeurd op energetisch niveau en vanuit spiritualiteit, waardoor ik het noem de Spiritual Wake-up Call.
Sep 25, 202000:57