Skip to main content
Spotify for Podcasters
Menesty uupumatta

Menesty uupumatta

By Emma Mieskonen

Menesty uupumatta -podcast tarjoilee konkreettisia keinoja työarjen keventämiseen sekä maalaa selkeät askelmerkit työelämässä menestymiseen uupumatta, omia rajoja kunnioittaen. Tässä siis podcast teille tavoitteellisille asiantuntijoille, jotka haaveilette isosti ja annatte työllenne paljon - mutta nautitte elämästänne täysillä myös työpäivien jälkeen 🤩

Resonoiko podcastin teemat? Inspiroidu lisää Instagramissa @emmamieskonen, tai tsekkaa askeleet oman työelämäsi keventämiseen osoitteessa emmamieskonen.fi 🧡
Currently playing episode

10 - Mistä ONNELLINEN TYÖELÄMÄ rakentuu, ft. Saana Rossi

Menesty uupumattaMay 16, 2023

00:00
47:04
10 - Mistä ONNELLINEN TYÖELÄMÄ rakentuu, ft. Saana Rossi

10 - Mistä ONNELLINEN TYÖELÄMÄ rakentuu, ft. Saana Rossi

Meillä tavoitteellisilla, työstä innostuvilla asiantuntijoilla tuntuu olevan yksi yhteinen haaste: työ imaisee meidät joskus vähän turhankin tiukasti mukaansa. Silloin työpäivät venyy, elämä väsyttää, ja mikä pahinta - saatamme hukata yhteyden siihen kuka oikeasti olemme, ja mihin aikamme haluamme käyttää.


Kirjailija, puhuja, advisor, hallitusten jäsen, ex-HR johtaja ja työelämävaikuttaja Saana Rossi jätti kiireen täyttämät viikot taakseen toteuttaakseen lapsuuden haaveensa: kirjoittaakseen kirjan. Ja sitten toisen.


Vuonna 2020 julkaistu Rekrytoija kuvaa hyvin myös työarkea, jossa omat rajat ja jaksaminen on koetuksella, koska tahto auttaa, vaikuttaa ja omistautua kiinnostavalle työlle on kova. Ja better yet: kirja tarjoilee myös konkreettisia keinoja siihen, miten työtä kannattaa fiksusti rajata ja muokata, jotta arjesta tulee mieluisampaa ja toimivampaa.


Olen itse todella huono fanittamaan ihmisiä, mutta Saanan ajatuksiin törmättyäni tunnistin heti, että tässä on nainen, jolla on paljon fiksua sanottavaa!


Jaksossa saadaan tästä tietysti vain pintaraapaisu, mutta annettiin keskustelumme rönsyillä vapaasti löytääksemme vastaukset mm. näihin kysymyksiin:


⭐️ Miten omia vahvuuksia, luontaisia ominaisuuksia ja AITOJA kiinnostuksen kohteita voi parhaiten tunnistaa?

⭐️ Meillä on molemmilla Saanan kanssa pidempiä “sapattivapaita” takana. Milloin tällainen työelämäbreikki kannattaa ottaa, ja mitä hyötyä ja riskejä siinä on?

⭐️ Miten omaan vaativaan asiantuntijatyöhön voi löytää kestävämmät työtavat?

⭐️ Miten ja mistä onnellinen työelämä rakentuu?


Isoja juttuja, joita on vaikea tiivistää muutamaan kymmeneen minuuttiin!


Siksi Saana kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan myös LinkedInissä.


Tutustu myös jaksossakin mainittuihin valmennuksiini täällä.


May 16, 202347:04
09 - Näin URALLA EDETÄÄN vauhdilla palamatta loppuun ft. Katariina Karttunen

09 - Näin URALLA EDETÄÄN vauhdilla palamatta loppuun ft. Katariina Karttunen

Se on kaikkien meidän huulilla: Miten uralla voi edetä vauhdilla polttamatta itseään loppuun? 🤔


Yksi vastaus löytyy Katariina Karttusen tarinasta, nuoresta myynnin ja markkinoinnin ammattilaisesta, joka teki urapolustaan omansa keskittymällä jo opiskeluaikoina juuri kaikista kiinnostavimman roolin tunnistamiseen, oman osaamisensa vahvistamiseen ja haaveidensa sanoittamiseen.


Tämä legendaarisen Hartwall Jaffan Brand Manager aloitti uransa myynnin parissa, ja markkinoinnista kiinnostuttuaan rakensi tietoisesti itselleen mahdollisuuden hakeutua toiverooliinsa isojen, tunnettujen, klassisten suomalaisten brändien markkinoinnin pariin.


Ja mikä parasta: ystäväpiirissä hänet tunnetaan kauniista arkiaamupaloista, ystävien kanssa vietetyistä illoista ja aina energisestä olemuksesta, ei suinkaan venyvistä työpäivistä ja perutuista menoista.


Miten tällainen paketti pysyy kasassa maailmassa, joka tuntuu vaativan meiltä aina vaan enemmän?


Podcastissa Kata vastaa mm. näihin kysymyksiin:


⭐️ Miten oman unelma-arjen ja kiinnostavan työroolin tavoittelua kannattaa lähestyä fiksusti?


⭐️ Mikä on omien tavoitteiden merkitys työelämässä menestymiseen? Entä miten varmistat, että juuri oikea työ tulee tehtyä työviikon aikana, jotta nämä tavoitteet toteutuvat?


⭐️ Miten omasta työtilanteesta ja työn priorisoinnista kannattaa jutella esihenkilönsä kanssa? 


⭐️ Ja lopulta: työelämässä nousee joskus pintaan myös vähän outoja tunteita, kuten syyllisyyttä, huonoa omaatuntoa tai epävarmuutta, varsinkin jos päättää suhtautua työhönsä vähän eri tavoin kuin muut. Mitä nämä tunteet kertovat ja mitä niille voi tehdä?Jos jakson teemat resonoivat, löydät Katan myös LinkedInistä.


Jos oman työelämäsi keventäminen kiehtoo, kurkkaa tänne, ja etsitään sulle keinot edetä uralla kestävällä tavalla!

May 02, 202354:19
08 - Miten OMANNÄKÖINEN ARKI todella rakentuu, Miikka Wakkola?

08 - Miten OMANNÄKÖINEN ARKI todella rakentuu, Miikka Wakkola?

Miikka Wakkola on yksi ensimmäisistä työelämän keventämisen asiakkaistani: markkinoinnin asiantuntija, joka ottaa omannäköisen elämän rakentamisen tosissaan.


Viimeisimpänä siirtonaan Miikka on ottanut urallaan uuden askeleen kohti yrittäjyyttä, mutta on jo vuosia aiemmin haastanut omia ajatuksiaan, toimintamallejaan ja tavoitteitaan tehdessään elämästään niin mielekästä kuin se voi arjessa olla.


Onko siis ihme, että meidän keskustelu pyöri jatkuvasti filosofisten pohdintojen ja arjen konkreettisten muutosten välimaastossa?


Jaksossa saat vastaukset mm. näihin kysymyksiin:

Miten omaan työarkeen saa pysyvää tasapainoa tekemättä radikaaleja muutosliikkeitä? Entä miten arkeen voi tehdä aikaa tavoitteelliselle harrastustoiminnalle? Miten työelämän muutoksessa pysyy mukana? Mitä menestys on ja miten sen voi saavuttaa? Mistä oma onnellisuus elämässä rakentuu ja miten sitä voi lisätä?


Jaksossa mainittu kevyemmän työelämän valmennus: https://www.emmamieskonen.fi/valmennus

Apr 18, 202356:12
07 - Mikä työelämässä riittää, ja miten OMAT RAJAT vedetään?
Apr 12, 202339:21
06 - Miltä näyttää KIIREETÖN asiantuntijatyö, Tuomas Kurki?

06 - Miltä näyttää KIIREETÖN asiantuntijatyö, Tuomas Kurki?

Markkinointi- ja media-ala tuo monelle mieleen näyttävät mainokset, globaalit asiakkuudet - ja nopeatempoisen, deadline-orientoituneen työympäristön.

Mitä käy kun tähän yhtälöön tuo mukaan liudan nuoria, kunnianhimoisia, etenemisen nälkäisiä markkinoinnin asiantuntijoita?


Noh, ei meidän keskustelu Tuomaksen kanssa oikeasti näin dramaattinen ollut


Sen sijaan oli todella mielenkiintoista kuulla kokeneen johtajan ja pitkän linjan asiantuntijan näkemyksiä työn kuormittavuudesta ja työmäärän rajaamisesta, kiireestä ja hallinnan tunteen säilyttämisestä työstä.


Tuomas Kurki on tehnyt pitkän uran media- ja markkinointialan asiantuntija- ja johtotehtävissä, ja tietää mistä puhuu alan työkulttuuria analysoidessaan.


Pyysin Tuomaksen mukaan Menesty uupumatta podcastiin, koska tiesin, että meillä on samankaltainen ajatusmaailma, mutta täysin eri kokemustausta, ja sain vastauksia moneen superkiinnostavaan kysymykseen. Mm. näihin:


👉🏽 Miten nopeasta temmosta, vaativista asiakkaista ja julkisesti näkyvästä työstä tunnetulla markkinointi- ja media-alalla voi menestyä uupumatta?

👉🏽 Mitä keinoja ja taitoja työntekijän itsensä kannattaa opetella työkuorman hallinnan ja itsensä johtamisen tueksi?

👉🏽 Entä mikä on yrityksen, esihenkilön ja työntekijän itsensä rooli työn ja työn kuormituksen hallinnassa?

👉🏽 Miten omaa työmäärää kannattaa tuoda työyhteisössä esiin?

👉🏽 Mitä todella on asiantuntijuus, ja mikä on ajattelutyön rooli sen rakentamisessa?


Todettiin keskustelun lomassa mm. myös miten osaavat johtajat ovat tässä ajassa kultaakin arvokkaampia, miten työtahti ja menestymisen paine muuttuu iän ja kokemuksen myötä ja miten tahto tehdä asioita hyvin ja auttaa muita menestymään kantaa arjessa pitkälle.


Todella iso suositus omaksua osa näistä ajatuksista omaankin arkeen, kiitos Tuomas!


Emma Mieskonen LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/emmamieskonen/


***


Kaivataanko teille uusia keinoja oman työn hallintaan ja kuormituksen vähentämiseen yhdessä tiiminä?

Tsekkaa yrityksille suunnatut palveluni, ja varmistetaan yhdessä, että tiiminne käyttää aikansa ja energiansa juuri oikeisiin asioihin!

Apr 04, 202352:51
05 - Voiko NELIPÄIVÄISELLÄ TYÖVIIKOLLA menestyä, startupyrittäjä Samuli Salonen?

05 - Voiko NELIPÄIVÄISELLÄ TYÖVIIKOLLA menestyä, startupyrittäjä Samuli Salonen?

Voiko nelipäivästä työviikkoa tekevä yrittäjä menestyä?

Noh, te varmasti jo tiedätte, että 100% uskon, että voi. Oon nähnyt sen tapahtuvan monesti.
 


Usein kuitenkin varsinkin kasvua tavoittelevan startupin alkuvaiheisiin yhdistetään kovat työtunnit ja muun elämän uhraaminen yrityksen eteen.

Samuli Salosen luotsaama Talentbee on päättänyt tehdä toisin: vain 6 kk vanha yritys pilotoi nyt nelipäiväistä työviikkoa koko henkilöstön voimin.

Miksi Talentbeella on siirrytty nelipäiväiseen työviikkoon ja mikä siirtymässä on ollut haastavinta? Miten itseään työnarkomaaniksi kutsuva hustlaaja on saanut työviikkoja lyhennettyä? Miten nelipäiväisen viikon kanssa pääsee helpoiten alkuun? Entä miten Samulin omat työtavat ja työviikon rakenne on muuttunut työviikon lyhentämisen myötä?


Samulin kanssa puhuttiin myös siitä mistä löytyy rohkeus yrittäjyyteen, miten työelämässä voi taistella jämähtämisen tunnetta vastaan ja miltä tuntuu olla jo pohjalla.


Ja viimeisenä: mikä nelipäiväiseen työviikkoon siirtymisessä on ollut parasta?

Samuli: “Palautuu paremmin, viikonloput tuntuu paljon pidemmältä, viikonloput tulee tosi nopeasti ja tuntuu siltä, että on vapaalla koko ajan”

Täydellistä 🧡


Ja hei, jos kaipaat itsellesi keinoja muokata työelämää kevyemmäksi - ja ehkä joskus keventää kohti nelipäiväistä viikkoa - tsekkaa ihmeessä Menesty uupumatta valmennus osoitteessa emmamieskonen.fi/valmennus. Ehkä voin auttaa sua vauhdittamaan muutosta kohti kivempaa työelämää?

Emma Mieskonen LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/emmamieskonen/

Mar 21, 202351:28
04 - Mitä RAKKAUDELLA on tekemistä työelämän kanssa, Wilma Vilen?

04 - Mitä RAKKAUDELLA on tekemistä työelämän kanssa, Wilma Vilen?

Mar 07, 202353:04
03 - Miltä työelämä tuntuu TALOUDELLISESTI RIIPPUMATTOMANA, somemiljonääri ja sarjayrittäjä Jenni Kynnös?
Feb 21, 202352:54
02 - Miksi TYÖPÄIVÄT AINA VENYY? Ja askeleet siihen, miten työn voi todella ottaa takaisin omaan haltuunsa
Feb 07, 202340:34
01 - MENETIN ylennyksen koska en osannut priorisoida eli yhden ikuisen ylisuorittajan tarina
Jan 24, 202349:29
00 - Miten työelämässä voi MENESTYÄ UUPUMATTA (taas)?

00 - Miten työelämässä voi MENESTYÄ UUPUMATTA (taas)?

Meidän nykyinen työelämä tuntuu olevan suunniteltu ylikierroksille: aina tavoitellaan jotain enemmän, isompaa, parempaa... Miten kiirettä ja ylisuorittamista ihannoivassa työmaailmassa oikein voi menestyä polttamatta itseään loppuun, omilla ehdoilla ja omia tarpeitaan kuunnellen?

Jaksossa käydään läpi mikä meitä työssä oikein uuvuttaa, ja mitä sille voi tehdä - sekä käydään läpi 3 askelta omannäköiseen menestymiseen.

Ehkä yksi niistä on sun eka askel kevyempään työelämään?


LinkedIn Live 12.01.2023


***

Autan tavoitteellisia asiantuntijoita menestymään työelämässä uupumatta ja rakentamaan kevyempiä työpäiviä, joiden jälkeenkin riittää energiaa 🧡

Konkreettisia vinkkejä Instagramissa: @emmamieskonen

Valmis kunnon muutokseen ja kevyempään työelämään? Lähde mukaan Menesty uupumatta valmennukseen: emmamieskonen.fi/valmennus

Jan 12, 202349:12