Skip to main content
Spotify for Podcasters
Iedereen kan presenteren!

Iedereen kan presenteren!

By Mieke

Iedereen kan presenteren, absoluut! Geef jij binnenkort een presentatie en wil je weten hoe je dat handig aanpakt, dan ben je hier aan het goede adres! We staan stil bij diverse facetten die komen kijken bij een presentatie of speech, zoals bijv. doel, doelgroep, inhoud, tijdsduur, stemgebruik en afronding. Hiermee kom je straks goed beslagen ten ijs en zul je zien dat je zaal geniet van wat jij te vertellen hebt. Mocht jij een vraag hebben over hoe je spreekt in het openbaar of hoe je die presentatie maakt? Mail mij gerust en wie weet behandel ik je vraag hier mieke@osse.nl / www.osse.nl
Currently playing episode

Aflevering 6: improviseren

Iedereen kan presenteren!Mar 24, 2023

00:00
23:49
Aflevering 6: improviseren

Aflevering 6: improviseren

Een spannend onderdeel van presenteren ligt voor velen van ons verscholen in het moment dat je moet improviseren. Wat nu als je even een black out krijgt? Als de stroom uitvalt of als iemand in de zaal flauwvalt?! Wat doe je dan en hoe kun je dat doen op een manier die toch nog een beetje comfortabel voelt? Dat komt aan bod in deze aflevering over improviseren. Leg je oor te luister over het hoe en wat. 

Mar 24, 202323:49
Aflevering 5: groepsdynamiek

Aflevering 5: groepsdynamiek

Ken je dat? Dat gevoel dat er iets speelt in de groep, maar je je vinger er niet achter kunt krijgen. Alles wat zich aan energie afspeelt in je groep heeft invloed op de groep zich gedraagt en de manier waarop zij al dan niet informatie tot zich nemen. Daar kun je op inspelen en soms zelfs benutten in je verhaal of training. Benieuwd hoe je dat doet? Leg je oor te luister in deze podcast over groepsdynamiek!

Jan 06, 202327:57
Aflevering 4: non-verbale communicatie

Aflevering 4: non-verbale communicatie

Presenteren doe je niet alleen door het geen wát je zegt, maar vooral ook door hetgeen je daarbij uitstraalt en aan toevoegt. Oftewel je non-verbale communicatie. Zonder dat je het weet geef je signalen af die van invloed zijn op het verhaal dat je brengt. Hoe mooi zou het zijn als je je bewust wordt van je non-verbale communicatie en dit kunt gebruiken om je presentatie meer kracht bij te zetten? In deze podcast staan we hierbij stil en geef ik je tips om dit te gebruiken. Heb je vragen of wil je graag feedback of coaching? Neem gerust eens een kijkje op www.osse.nl of mail mij via mieke@osse.nl. Veel luisterplezier!

Dec 23, 202221:12
Aflevering 3: stemgebruik en locatie

Aflevering 3: stemgebruik en locatie

In deze aflevering staan we stil bij stemgebruik. Hoewel we elke dag praten vinden velen van ons het lastig om zichzelf terug te luisteren. Je kunt ook bedenken dat je stem jou een podium geeft en een medium om je boodschap over te brengen. Benut je stem dan ook op de manier waarop deze toegevoegde waarde geeft aan je verhaal. Denk aan intonatie, spreeksnelheid, articulatie etc. Benieuwd hoe jij met je stem je verhaal of presentatie kunt omlijsten? Het komt in bod in deze aflevering naast locatie. Want de locatie waar jij je verhaal of presentatie houdt, of dat nu on- of offline is zal van invloed zijn op de manier waarop jij je stem inzet. Kortom, weer een aflevering vol met tips en tricks. Leg je oor eens te luister en mocht je vragen hebben of feedback willen? Mail gerust naar mieke@osse.nl - www.osse.nl 

Dec 02, 202220:50
Aflevering 2: tijdsduur en presentatiemiddelen

Aflevering 2: tijdsduur en presentatiemiddelen

Je kent het wel, je hebt je presentatie helemaal voorbereid, maar ter plekke duurt je verhaal nog slechts 5 minuten van de 20 minuten die je er in de voorbereiding over deed. Wat komt er nu kijken bij het inschatten van de juiste tijdsduur? En dan nog iets....gebruik jij presentatiemiddelen? Ja, je weet wel; een PowerPoint of bijv. een flip-over. Maar waarom gebruik je die dan en voegt dat iets toe aan je verhaal? Daar staan we bij stil in aflevering 2; tijdsduur en presentatiemiddelen. 

Meer informatie? Kijk eens op www.osse.nl 

Nov 25, 202217:43
Iedereen kan presenteren! Aflevering 1: doel, doelgroep en inhoud

Iedereen kan presenteren! Aflevering 1: doel, doelgroep en inhoud

Iedereen kan presenteren! Absoluut, ook jij kunt het! In deze podcastserie neem ik je mee in de wondere wereld van presenteren en alles wat daarbij komt kijken. Van het opbouwen van je verhaal, tot het aansluiten bij je doel en doelgroep. Nieuwsgierig? De tips en tricks zijn binnen handbereik..... Veel luisterplezier!

Nov 16, 202216:46