
Mobypeople
By Mobypeople
Of in dit geval van een goede podcast, de Frisse Blik op de Weg podcast van Mobypeople.
Martijn Bloksma is een leek als het gaat om verkeerskunde. Hij zit dagelijks op de weg en dat roept vragen op.
Waarom moet ik betalen om te mogen parkeren?
Wie bepaalt dat er een laadpaal voor mijn huis geplaatst wordt?
Waarom een rotonde en niet gewoon een drempel?
Gelukkig stapte ik die kroeg binnen met experts van Mobypeople. Tijd voor een frisse blik op de weg.

MobypeopleOct 03, 2022

Wat is de invloed van de Provinciale Statenverkiezingen op mobiliteit?
Woensdag 15 maart mogen we weer. Dan zijn de verkiezingen voor onder andere de provinciale staten. De Provinciale Staten spelen een belangrijke rol in de besluitvorming over zaken die van invloed zijn op de provincie en haar inwoners, zoals het milieu, ruimtelijke ordening, economie en mobiliteit.
Mijn naam is Martijn Bloksma en ik heb geen verstand van verkeerskunde. Maar ik heb er wel dagelijks mee te maken.
In deze aflevering van Frisse Blik op de Weg praat ik met Robbie Willems. Robbie is beleidsadviseur bij Mobypeople en vertelt me meer over het belang van de Provinciale Staten op het gebied van mobiliteit.
Veel luisterplezier.

1,7 miljoen laadpalen in 2030. Hoe gaat het?
Bijna 1,5 miljoen laadpunten in 10 jaar tijd las ik in dit artikel van Mobypeople. Nu zijn we ruim 2 jaar verder en ik ben benieuwd naar de stand van zaken. Hoe gaat het met het plaatsen van de laadpalen?
Mijn naam is Martijn Bloksma en ik heb geen verstand van verkeerskunde. Maar ik heb er wel dagelijks mee te maken. In deze podcast praat ik met Simon Friso die namens Mobypeople bij gemeente Barneveld werkt als verkeerskundige. Tijdens een eerder interview vertelde hij me dat ik bij hem terecht kon met operationele vragen over laadpalen.
Bij deze. Veel luisterplezier.

Participiatie is maatwerk
Wat betekent participatie in verkeerskunde? Waarom is participatie belangrijk? Wat zijn de voordelen? En wat zijn de nadelen? En wat kun je doen om participatie te stimuleren?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Veronique Rietman van Mobycon en Nico Hopman van Mobypeople op zoek naar de antwoorden.
Verder lezen? Lees hier dan het artikel over participatie:

Alles wat je moet weten over ketenmobiliteit
Wat is ketenmobiliteit? Waarom is ketenmobiliteit of multimodaal reizen zo belangrijk? Hoe ziet de gemiddelde ketenreiziger eruit? En wat wordt er gedaan om deze manier van reizen te stimuleren?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Mirjam de Bok van Mobycon en Rowan van de Klippe van Mobypeople op zoek naar de antwoorden.
Verder lezen? Lees hier dan het artikel over ketenmobiliteit: https://mobypeople.nl/blogs/alles-wat-je-wil-weten-over-ketenmobiliteit/

Het openbaar vervoer na corona
Hoe is het ov uit de strijd gekomen tegen corona? Welke littekens heeft de pandemie achtergelaten en wordt het ooit nog zoals het was?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Jeroen Greep en Willem van den Berge op zoek naar de antwoorden.

Fietsparkeren ”Er komt meer bij kijken dan je denkt”
Waarom is fietsparkeren hot topic? Waar moet je rekening mee houden als het gaat om fietsparkeren? Hoe ziet de toekomst van fietsparkeren eruit? En wie betaalt het allemaal?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Shelley Bontje en Jan Berndsen op zoek naar de antwoorden.

Hoe maak je een schoolomgeving verkeersveilig?
Wat is een verkeersveilige schoolomgeving? Wat maakt een schoolomgeving onveilig? Wie zorgt er voor een veilige schoolomgeving? En wat kunnen ouders zelf doen?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Lennert Kuip en René Hoorn op zoek naar de antwoorden.

De fietsstraat: wat is het en welke regels gelden er?
Na de auto is de fiets het meest gebruikte vervoermiddel in Nederland. 28% van de verplaatsingen wordt per fiets gedaan. Niet zo raar dus dat het fenomeen fietsstraat in ons land is ontstaan.
Het is een oplossing die de doorstroming ten goede komt, maar er zijn ook nog een hoop onduidelijkheden. In deze podcast delen Mark, Bjorn en Daan hun kijk op fietsstraten met Martijn.
Ze vertellen waar het uitkomst biedt, maar ook wat er beter kan.

Elektrisch rijden en verkeerskunde
Hoever zijn we in Nederland met elektrisch rijden? Waarom blijft het zo interessant om op benzine te rijden? Heeft elektrisch rijden wel de toekomst? En wat zijn realistische alternatieven?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Mobypeople adviseurs Rik Oppedijk en Sander Slagmolen op zoek naar de antwoorden.

Omleidingen, afzettingen en verkeersregelaars
Wat komt er allemaal kijken bij een tijdelijke verkeersmaatregel? Welke beslissingen gaan er aan vooraf en wie neemt die eigenlijk?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Mobypeople adviseurs Sander Slagmolen en Robin Maatjes op zoek naar de antwoorden.

Hoe maak je een land toegankelijk voor 17 miljoen voetgangers?
Wat is een voetganger eigenlijk? Wat maakt deze verkeersdeelnemer zo uitdagend? En wat kunnen gemeenten doen om de toegankelijkheid te verbeteren voor voetgangers?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Mobypeople adviseurs Alex Daamen en Rik Oppedijk op zoek naar de antwoorden.

Het hoe en waarom achter betaald parkeren
Waarom moet je betalen voor parkeren? Wat gebeurt er met parkeergeld? Waarom zit er zoveel verschil in parkeertarieven en moeten we in de toekomst nog wel betaald parkeren?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Mobypeople adviseurs Maarten van Loenen en Robin Maatjes op zoek naar de antwoorden.

Alles wat je moet weten over slimme mobiliteit en deelmobiliteit
Wat is slimme mobiliteit? Waar past deelmobiliteit in het plaatje? Waarom is het belangrijk om hier nú mee bezig te zijn?
En is Nederland er eigenlijk wel klaar voor?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Mobypeople adviseurs Robbie Willems en Koen van Neerven op zoek naar de antwoorden.
Lees ook het artikel "Alles wat je moet weten over slimme mobiliteit"

Dit is de reden waarom we geen 130 km/uur meer mogen rijden overdag
Heb je je ooit afgevraagd waarom we overdag geen 130 km/u meer mogen rijden op de snelwegen?
Een jaar geleden beperkte de Nederlandse overheid de maximumsnelheid tot 100 km/u. Maar waarom? Wat is de reden daarachter? En komt er een moment dat we weer harder mogen rijden?
In deze Frisse Blik op de Weg gaat Martijn Bloksma samen met Mobypeople adviseurs Robbie Willems en Robin Maatjes op zoek naar de antwoorden.
Lees ook het artikel "Hoe zit het met de maximumsnelheid op de Nederlandse snel(weg)?"

Frisse Blik op de Weg trailer
"Waarom moet ik betalen om te mogen parkeren?"
"Wie bepaalt er dat er een laadpaal voor mijn huis geplaatst wordt?"
"Waarom een rotonde in onze wijk en niet gewoon een drempel?"
Zijn dit ook vragen die door jouw hoofd spoken als je op de weg zit?
Dan ben je niet alleen.
Martijn Bloksma is een leek als het gaat om verkeerskunde. Hij neemt dagelijks deel aan het verkeer en dat roept vragen op.
Samen met de specialisten van Mobypeople gaat hij op zoek naar antwoorden en krijgt een frisse blik op de weg.