Skip to main content
Spotify for Podcasters
Money Chat

Money Chat

By Raiffeisen Bank

Money Chat Podcast este aici cu cel de-al treilea sezon!
Noul sezon a pregătit șapte episoade de noi aperitive financiare savuroase. Andreea Remețan caută, alături de profesioniștii Raiffeisen Bank, răspunsurile potrivite pentru cele mai captivante întrebări din lumea banilor: de la când și cum să-i introducem pe cei mici în educația financiară, sustenabilizarea unei afaceri și până la cum arată plățile viitorului.
Money Chat face parte din programul Money Bistro by Raiffeisen Bank.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Implicarea în comunitate. Ce face diferența?

Money ChatNov 21, 2023

00:00
16:38
Implicarea în comunitate. Ce face diferența?

Implicarea în comunitate. Ce face diferența?

Toți ne dorim ca lumea din jurul nostru să devină mai bună. Dar cum pot contribui companiile și băncile la asta? Andreea Remețan l-a invitat pe Daniel Matei, Sustainability & ESG Manager, Raiffeisen Bank România să ne povestească despre ce anume face diferența în implicarea în comunitate și cum se poate implica fiecare noi, fără prea mare efort.  🙋‍♂️ 🌍

Episodul 7 din #MoneyChat Podcast este disponbibil acum pe Spotify! 🎙️

#MoneyChatPodcast #sustenabilitate #RaiffeisenBank #Voluntariat #ImplicareInComunitate

Nov 21, 202316:38
Cum putem să avem un comportament financiar sănătos?

Cum putem să avem un comportament financiar sănătos?

În această ediție Cătălin Munteanu, Director Clienți Persoane Fizice la Raiffeisen Bank România și Andreea Remețan, gazda podcastului, poartă o discuție foarte relaxată despre cum putem avea un comportament financiar sănătos. Aflăm cum schimbări simple în atitudinea față de bani ne pot aduce rezultate financiare pe termen lung. 💡💵

#MoneyChatPodcast #RelațiaCuBaniiTai #RaiffeisenBank #EducatieFinanciară

Nov 15, 202327:54
Creditarea pentru locuințe verzi. Merită să investești într-o locuință verde?

Creditarea pentru locuințe verzi. Merită să investești într-o locuință verde?

Această ediție aduce o discuție proaspătă între gazda podcastului MoneyChat Podcast, Andreea Remețan și invitata sa, Daniela Trandafir, Head of Lending Products, Clienți Persoane Fizice la Raiffeisen Bank România, despre case verzi, rentabilitatea unei astfel de case și obținerea unui credit pentru case verzi.  💚 🌱

#MoneyChatPodcast #CaseVerzi #CreditPentruCasaVerde #RaiffeisenBank

Nov 07, 202312:04
Investiția în Pilonul 3 de pensii: când este momentul potrivit?

Investiția în Pilonul 3 de pensii: când este momentul potrivit?

Alătură-te gazdei noastre, Andreea Remețan, și invitatului său, Adrian Simion, Manager al Departamentului Dezvoltare și Suport Business Planificare Financiară  Personală la Raiffeisen Bank, într-o discuție instructivă despre investiția în Pilonul 3 de Pensii". Vei afla tot ce trebuie să știi despre momentul potrivit pentru a-ți construi un viitor financiar stabil după 60 de ani. 💳🕒

Dacă te-ai întrebat vreodată când e momentul ideal pentru a începe să contribui la Pilonul 3, acest episod are răspunsurile de care ai nevoie! Ascultă-l acum pe Spotify.🎧

Oct 31, 202314:41
Viitorul Plăților. De la cardurile fizice la Self-Checkout și Inteligență Artificială

Viitorul Plăților. De la cardurile fizice la Self-Checkout și Inteligență Artificială

Gazda noastră, Andreea Remetan și invitatul ei, Cătălin Chirieac, Manager Servicii Bancare Digitale la Raiffeisen Bank România vor explora tema “Viitorul plăților: de la cardurile fizice la Self-Checkout și Inteligență Artificială” într-o discuție savuroasă despre tendințele și tehnologiile care vor schimba peisajul plăților în viitor.

Oct 24, 202316:53
Cum și când vorbim cu copiii despre bani?

Cum și când vorbim cu copiii despre bani?

Episodul al doilea din Money Chat Podcast tocmai a fost lansat și este plin de informații proaspete, adaptate pentru a îndruma educația financiară a copiilor în funcție de vârstă.

Invitata podcastului, Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România aduce o nouă perspectivă asupra noțiunilor de dorințe și nevoi, învățându-i pe cei mici să facă distincția și să ia decizii corecte legate de bani. Podcastul pornește de la tema “Cum și când vorbim cu copiii despre bani?” și urmărește să sprijine părinții în demersul de a le insufla copiilor încrederea că pot lua decizii înțelepte în gestionarea banilor.

Podcastul Money Chat face parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Oct 18, 202320:51
Am o afacere. Cum o fac mai sustenabilă?

Am o afacere. Cum o fac mai sustenabilă?

Deși se discută destul de mult despre sustenabilitate, afacerile mici se află de-abia la începutul călătoriei către sustenabilitate. Este sustenabilitatea doar un trend? Este un subiect care afectează doar companiile mari? Pot face față companiile mici competiției cu marii jucători din piață care au resurse și know how substanțiale? Sunt doar câteva întrebări la care antreprenorii și IMM-urile caută răspunsuri.

 

Ascultând acest episod vom afla ce ne așteaptă în viitorul apropiat, informații esențiale despre sustenabilitate și vom putea naviga mai bine printre termenii de specialitate.

 

Vom afla de la Raluca Nicolescu, Director IMM Raiffeisen Bank România ce este sustenabilitatea dar și care sunt beneficiile transformării într-o companie sustenabilă.

 

Mai mult, aflăm de ce companiile mici au atuu-uri competitive importante în fața marilor companii dar și unde pot găsi informații și sprijin pentru a deveni cu adevărat sustenabile. Oare ce rol are însă consumatorul și cu ce poate contribui el în conversația despre sustenabilitate?

Oct 10, 202328:24
Cum îți asiguri banii

Cum îți asiguri banii

Se spune că în viață nu putem controla ceea ce ni se întâmplă, dar putem controla cum reacționăm la lucrurile care ni se întâmplă. Există chiar și o teorie despre acest lucru – teoria lui Stephen Covey, care spune că 10% din viață este compusă din ceea ce ți se întâmplă, iar 90% din viață se decide în funcție de cum reacționezi.

Prin asigurările de viață, de sănătate și pensiile private facem investiții în viitorul propriul în cel al familiei noastre și ne asigurăm un trai liniștit, ferit de orice surprize neplăcute.

Merită să investim în instrumente de asigurare? Cât ne costă? Ce beneficii sunt și cum putem face alegerea cea mai potrivită pentru noi? Vorbim despre toate acestea cu Carmina Vatamanu, Manager Departament Relații Parteneriate, în cadrul Raiffeisen Bank și aflăm împreună tot ce trebuie să știm despre cum ne asigurăm banii.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Apr 11, 202319:46
Siguranța online de Black Friday

Siguranța online de Black Friday

Odată cu amploarea fenomenului Black Friday, a crescut și numărul cazurilor de înșelăciuni online. În fiecare an auzim de amenzi usturătoare date celor care măresc prețurile în mod artificial, înainte de Black Friday, doar pentru a le da la prețul lor real, în ziua reducerilor. 


Mai mult decât atât, la nivel mondial, sute de mii de oameni sunt păcăliți de comercianți online dubioși care se folosesc de recenzii false pentru a păcăli cumpărătorii, aceștia din urmă rămânând cu portofelul gol și fără să-și mai vadă comenzile venind la ușă. 


Și atunci, întrebările care îmi vin în minte sunt: Este Black Friday real sau nu? Cum facem diferența dintre un site se încredere și unul nesigur? Cum minimizăm riscurile plăților online?


La acestea întrebări, dar și multe altele, ne va răspunde azi, Cătălin Chirieac, Digital Banking Services Manager. Cătălin este specializat în mobile și online banking, așa că este cea mai potrivită persoană să ne vorbească despre fenomenul Black Friday și să ne pregătească în avans pentru momentul cumpărăturilor.


Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro. 

Apr 04, 202336:50
Cum faci antreprenoriat în era digital banking

Cum faci antreprenoriat în era digital banking

Azi, antreprenorii români stau la baza lumii moderne, iar economia globală și modificările economice sunt puternic influențate de aceștia. O privire rapidă în jurul nostru ne arată că numărul oamenilor care își doresc să pornească pe drumul antreprenoriatului crește în fiecare an, iar în timpul pandemiei și după, afacerile noi s-au născut ca ciupercile după ploaie. Băncile, la rândul lor, au văzut de mulți ani acest trend ascendent al antreprenoriatului, iar de la an la an vin cu oferte noi, programe și servicii care pot ajuta viitorii antreprenori să înceapă călătoria în lumea afacerilor mai ușor.

În acest nou episod Money Chat Podcast, vorbim cu Raluca Nicolescu, Director IMM la Raiffeisen Bank și vom afla perspectiva ei asupra antreprenoriatului în România și cum se face business mai rapid și ușor în era smart banking.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Mar 29, 202321:09
Colaborarea dintre fintech și bănci - un beneficiu pentru clienți

Colaborarea dintre fintech și bănci - un beneficiu pentru clienți

Evoluția tehnologică din ultimii ani a avut un impact puternic asupra tuturor sectoarelor economice, aducând o mulțime de avantaje utilizatorilor. În prezent, atât companiile fintech, cât și insitituțiile bancare tradiționale operează pe aceeași piață, având în vedere aceiași utilizatori, scopul final fiind acela de a atrage cât mai mulți dintre ei. 

Astăzi, la Money Chat Podcast, vorbim mai multe despre colaborarea dintre fintech-uri și bănci și cum lucrează acestea în beneficiul clientului final. Cum răspund băncile la evoluția și adaptabilitatea extrem de rapidă a fintech-urilor, cum schimbă continuu tehnologia sectorul bancar financiar și cum arată viitorul Open Banking? Invitata mea acestui episod este Andreea Porojan, Partnerships Manager la Raiffeisen Bank care ne va ajuta să găsim răspunsuri la aceste întrebări.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro. 

Mar 21, 202335:13
Când banii lucrează pentru tine

Când banii lucrează pentru tine

Milenialii, dar în special Generația Z, par că înțeleg la adevărata sa valoare conceptul de a lăsa banii să lucreze pentru tine. Accesul la informație, inovațiile tehnologice din ultimii ani, dar și dorința extremă de a nu mai depinde de angajatori, au ajutat ultimele generații să fie mai deschise către investiții și să se gândească în mod serios la un viitor independent financiar.

Mai mult de-atât, noii investitori nu mai așteaptă vârsta a doua pentru a face prima investiție, ci știu că orice leu, îndreptat în direcția potrivită, poate fi de ajutor mai târziu. Dar cum renunțăm la vechile zicale și concepții despre bani și cum începem să discutăm despre investiții?

Răspunde la toate aceste întrebări, Alexandru Cristescu, Manager Planificare Financiară la Raiffeisen Bank. El vine să ne explice care sunt pașii necesari pentru investiții inteligente, pentru ca, în timp, să lăsăm banii să muncească pentru noi.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Mar 15, 202336:18
Consultanță și planificare financiară

Consultanță și planificare financiară

Riscul investițiilor este un subiect elaborat, iar acesta este diferit pentru fiecare dintre noi și pentru fiecare etapă a vieții noastre, în funcție de venitul pe care îl avem și de alegerile pe care le facem. Cert este însă, că informația stă la baza unui unui plan financiar bine pus la punct, care să ne răspundă nevoilor pe termen lung și care să ne ajute să minimizăm cât de mult riscul de a pierde bani.

În acest episod de Money Chat Podcast din acest sezon discutăm despre administrarea banilor și despre cum ne putem asigura un viitor financiar cât mai sănătos. Invitata mea de astăzi este Andra Ion, Director Executiv Planificare Financiară în cadrul Raiffeisen Bank și ne va oferi tips & tricks de consultanță și planificare financiară.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Mar 07, 202326:09
Creditarea în perioada digitală

Creditarea în perioada digitală

Chiar dacă parcurgem o perioadă incertă din punct de vedere economic, românii par că nu se tem de credite. Dimpotrivă, de la an la an, procentul celor care apelează la bănci pentru credite ipotecare sau de nevoi personale crește.

De aceea, discuția despre creditare în perioada digitală este extrem de importantă. E nevoie să ne informăm riguros cu privire la ce înseamnă un credit, cum ne putem face calculele astfel încât să ne asigurăm că îl putem duce până la capăt și să aflăm cum ne pot ajuta băncile pentru a ne ușura procesul de creditare.

Vorbim despre toate acestea și multe altele cu Daniela Trandafir, invitata mea de azi în cadrul Money Chat Podcast. Daniela este Head of Lending Products Clienți Persoane Fizice în cadrul Raiffeisen Bank și ne va răspunde azi la câteva întrebări menite să ne ajute în alegerea corectă a creditelor bancare.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro

Feb 23, 202330:17
Phishing nu înseamnă pescuit

Phishing nu înseamnă pescuit

Într-o lume în care digitalizarea, tehnologia, inteligența artificială se schimbă și se dezvoltă cu o viteză amețitoare, noi putem să devenim foarte ușor victime ale atacurilor cibernetice, pe măsură ce oamenii din spatele ecranelor devin tot mai vicleni și pricepuți.

Și atunci, cum ne putem feri de atacurile de tip phishing? Cum ne asigurăm că tranzacțiile pe care le facem online sunt sigure și cum ne putem da seama care sunt și cum arată aceste atacuri înainte de a intra în capcana lor?

Vorbim despre toate aceste lucruri și înțelegem împreună cum să ne protejăm siguranța financiară online într-un nou episod Money Chat Podcast, alături de Cătălin Chirieac, Digital Banking Services Manager, la Raiffeisen Bank, specializat în mobile și online banking. Ne va ajuta să înțelegem mai bine cum funcționează tehnologia bancară, de ce phising nu înseamnă pescuit și ne va învăța trucuri de apărare în fața atacurilor cibernetice.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Feb 15, 202333:57
Bugetul în criză

Bugetul în criză

În vremuri tulburi, ca în timpul unei crize, e bine să fim pregătiți pentru a proteja sistemul imunitar al sănătății noastre financiare. Și cum facem asta? Cu ajutorul unui plan bine pus la punct și construit în raport cu veniturile noastre, profilul de risc și apetitul pentru diversificarea instrumentelor financiare.

Într-o nouă discuție marca Money Chat Podcast, Andra Ion, Director Executiv Planificare Financiară Personală în cadrul Raiffeisen Bank, împărtășește rețeta perfectă pentru o viață financiară sănătoasă.

Ingredientele speciale sunt: disciplina, planificarea și investirea.

Platoul de aperitive financiare este presărat cu sfaturi utile care ne pot ajuta în a avea mai mult echilibru pe vreme de criză economică, dar și cu trucuri mici pe care le putem face, dar care pot duce la rezultate mari.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Feb 08, 202330:51
Viața fără cash e posibilă

Viața fără cash e posibilă

Sezonul al doilea din podcastul Money Chat este aici!

În primul episod, descoperim alături de Vlado Kalinov, Vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank România, cum poate arăta o societate fără bani cash, care sunt avantajele și dezavantajele unui trai fără bani în portofel și cum ne putem face viața mai ușoară prin automatizarea plăților digitale.

Ascultă o discuție sinceră despre viitor și despre cum putem transforma locul în care ne aflăm într-unul mai bun, alături de gazda acestui sezon, Andreea Remețan.

Podcastul Money Chat este parte din programul de educație financiară Money Bistro.

Jan 31, 202339:48
Regulile financiare ale unui investitor
Aug 17, 202145:19
Regulile financiare ale unei pasionate de modă sustenabilă
Aug 03, 202132:51
Secretele financiare ale unui antreprenor român
Jul 21, 202131:03
Aperitive financiare alături de un actor

Aperitive financiare alături de un actor

Chiar dacă cinematografele și sălile de spectacol au rămas închise pe parcursul anului trecut, românii s-au arătat interesaţi să vadă o piesă de teatru sau să viziteze un muzeu în mediul online. Pentru a înțelege ce a însemnat ultimul an pentru actorii români, l-am invitat la Money Chat pe Andi Vasluianu, de la care am aflat ce lecții financiare a învățat în pandemie.

Jul 05, 202121:46
Obiceiurile financiare ale unui pasionat de tehnologie
Jun 22, 202119:18
Regulile financiare ale unui student în străinătate
Jun 08, 202115:38
Cum ne pregătim financiar pentru călătorii
May 25, 202126:01
Ce te invață parentingul despre administrarea propriilor bani
May 11, 202125:30
Regulile financiare ale unui educator pentru comunități
Apr 28, 202130:33
Educație financiară acasă la un bancher
Apr 09, 202139:42
Money Chat Trailer

Money Chat Trailer

Indiferent de meseria pe care o avem, de educația din familie sau deciziile profesionale, este important să facem alegeri corecte pentru sănătatea noastră financiară. La Money Chat vorbim cu antreprenori, părinți, bancheri, oameni pasionați de călătorii, modă sau gadget-uri, pentru a descoperi ingredientele pentru o viață financiară cumpătată.
Money Chat înseamnă noi aperitive financiare, parte din programul Money Bistro by Raiffeisen Bank.

Apr 09, 202100:29