Skip to main content
Spotify for Podcasters
De Hippische Ondernemers Podcast

De Hippische Ondernemers Podcast

By Monique Dorst

Dé podcast voor welzijnsgedreven hippische professionals! Werk jij als ondernemer aan paardenwelzijn, en wil je leren hoe je je bedrijf kan laten groeien en effectiever kan runnen? Word je blij van inspirerende succesverhalen van andere ondernemers? Dan is deze podcast net wat voor jou. Monique Dorst neemt je mee in alle aspecten van het ondernemerschap. Zowel praktische onderwerpen zoals marketing en social media komen aan bod, als de mindset die je als paardenprofessional nodig hebt om een succes bedrijf op te bouwen. Daarnaast host Monique regelmatig gesprekken met inspirerende gasten.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

31 - Wat kan video betekenen voor je bedrijf? Met Leonie en Ralph (Videohippies)

De Hippische Ondernemers PodcastJul 05, 2022

00:00
01:05:13
61 - Afscheidsfotografie bij het overlijden van je paard - met Melanie Smulders
Oct 18, 202343:59
60 - Ondernemen on your own terms
Oct 03, 202341:19
59 - Een succesvol bedrijf combineren met écht paardenwelzijn... kan dat eigenlijk wel?
Sep 14, 202323:47
58 - De lessen van je overleden paard verwerken in je bedrijf - met Mikie Verheijen
Sep 06, 202356:31
57 - Vragen over het maken van podcasts
Aug 29, 202323:43
56 - Een bedrijf opbouwen als jonge ondernemer (met Bo van Emden)

56 - Een bedrijf opbouwen als jonge ondernemer (met Bo van Emden)

Als je ter voorbereiding op je studiekeuze aangeeft dat je graag iets met paarden wilt gaan doen, zul je je waarschijnlijk niet mogen verheugen in een stortvloed aan positieve, steunende reacties. Eerder zul je te horen krijgen dat je daar Echt Niet Aan Moet Beginnen!, want Daar Is Geen Geld In Te Verdienen! en Het Is Heel Erg Zwaar!


Dat was in elk geval wat ik te horen kreeg, zo’n 25 jaar geleden… en als ik terugkijk naar de opties die er toen waren, ben ik ook wel blij dat ik een andere kant op ben gegaan. Tegenwoordig is de paardenwereld echter heel anders; er zijn zóveel kansen en mogelijkheden, zoveel verschillende richtingen die je in kunt slaan… en ik zou het heel zonde vinden als gepassioneerde jonge paardenliefhebbers zich er door angst of negatieve reacties van laten weerhouden die opties te onderzoeken.

Daarom was ik heel blij met een mailtje van Bo van Emden, die aangaf graag wat te komen vertellen over hoe zij al op vrij jonge leeftijd een fulltime bedrijf heeft opgebouwd ’in de paarden’. In deze aflevering deelt ze haar verhaal. Heel open vertelt ze hoe zij het heeft aangepakt, hoe ze aan klanten komt (en deze motiveert langdurig met haar samen te werken), en waar ze tegenaan liep bij het bepalen van haar prijs. Een leuke, afwisselende aflevering waarin heel veel aspecten van het ondernemersvak aan bod komen!


Meer weten van Bo? Je vindt haar website hier, of volg haar op Instagram! Ook heeft ze een eigen podcast, die je op Spotify vindt onder de naam HooiHooiHooi de Podcast.

Aug 16, 202301:13:23
55 - Sommige dingen kun je maar beter niet weten... of toch wel? Met Manon Schenk (Stal Malise)

55 - Sommige dingen kun je maar beter niet weten... of toch wel? Met Manon Schenk (Stal Malise)

Aug 09, 202301:21:28
54 - Het gevoel dat je door de mand valt...
Jul 28, 202324:20
53 - De ins en outs van stagelopen - met Danielle Meyboom en Jill vd Klundert

53 - De ins en outs van stagelopen - met Danielle Meyboom en Jill vd Klundert

‘Kan ik bij jou stage komen lopen?’
Als je die vraag krijgt, denk je in eerste instantie waarschijnlijk direct dat dat voor jou, als kleinschalige ondernemer, niet mogelijk is. Ook al spreekt degene die je benadert je heel erg aan en zou je eigenlijk best graag een tijd met haar samenwerken, je hebt geen zin in ingewikkeld gedoe met administratie en verzekeringen enzo…

Dit was ook de eerste reactie van Danielle Meyboom (Amable Paard en Inzicht) toen ze een paar jaar geleden benaderd werd met deze vraag. Ze besloot echter verder te kijken, en kwam erachter dat het eigenlijk allemaal niet zo ingewikkeld is als vaak wordt gedacht. Ze heeft zich aangemeld bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), en heeft inmiddels al een aantal stagiaires begeleid binnen haar bedrijf.
Haar huidige stagiaire is Jill vd Klundert, wellicht bekend van het werk dat zij doet voor Equiday of van haar Instagramprofiel @Sprongsgewijs. In deze aflevering ga ik in gesprek met Jill en Danielle. We bespreken de voordelen van het werken met een stagiaire, de voordelen voor een stagiaire van het meelopen met een bedrijf dat echt bij ze past, en de zaken waar je rekening mee moet houden.

Danielle vind je op Instagram op @amablepaardeninzicht, of op haar YouTubekanaal. Jill heeft nog geen website, maar is te volgen op Instagram. Geïnspireerd geraakt om te onderzoeken of stagiaires begeleiden iets voor jou is? Kijk op de site van de SBB.

Jun 15, 202347:17
52 - Drie misverstanden over social media

52 - Drie misverstanden over social media

Kort en krachtig... In een ruim kwartier neem ik je mee door drie misverstanden over social media die ik veel tegenkom. Bij klanten, bij mensen die dromen van het uitbouwen van hun bedrijf, maar soms zeker ook nog bij mezelf... Ik ben benieuwd of jij je in één (of meerdere) van deze drie herkent!

P.s. Wil je social media bewust inzetten, en dat makkelijker maken voor jezelf? In mijn webshop koop je voor een tientje een handige Hippische Contentplanner. Daarmee krijg je voor vier weken (of langer als je het uitspreidt of hem daarna gewoon nogmaals doorloopt) inspiratie voor jouw social media. Helemaal gericht op de paardenwereld!
Jun 12, 202317:04
51 - Geld verdienen in de paardenwereld... kan dat wel? Met Temba Burrill
Jun 01, 202358:58
50 - Je tijd nuttig invullen
May 26, 202320:27
49 - Afgestemd ondernemen - de voordelen, uitdagingen, en resultaten. Met Natasja & Anouk.
Apr 25, 202301:10:56
48 - Alles wat je moet weten als je een website gaat of laat bouwen - met Simone Hervij
Apr 18, 202301:08:53
47 - Ondernemen als alleenverdiener... en dan ook nog met een chronische ziekte, met Joni Overweel
Apr 11, 202356:12
46 - Stress... wat gebeurt er in je zenuwstelsel en hoe ga je er effectief mee om? Met Jolien Dalenberg
Apr 03, 202301:25:25
45 - Systemisch kijken naar je onderneming - met Astrid Hart
Mar 23, 202301:09:35
44 - Hoe ga je om met al die ellende? Met Monya Spijkhoven
Mar 16, 202301:05:18
43 - Angsten overwinnen en je eigen pad vinden
Mar 04, 202338:07
42 - Shelley Meeuwsen over het opbouwen van een succesvol bedrijf als paardentherapeut
Feb 07, 202301:00:56
41 - 'Maar er zijn er al zoveel...'
Jan 23, 202328:33
40 - In gesprek met ervaren ondernemer Margreet Bouwmeester

40 - In gesprek met ervaren ondernemer Margreet Bouwmeester

Margreet Bouwmeester draait al een flinke tijd mee in de paardenwereld. In 1999 richtte zij haar bedrijf Alona op, en sindsdien heeft ze honderden professionals opgeleid. Ze specialiseert zich in Centered Riding en TCM (onder andere acupressuur en kruiden), maar doet nog véél meer. Ik ging met haar in gesprek over haar ervaringen doorheen haar carrière als ondernemer. Hoe bouwde zij destijds haar bedrijf op? Wat is er veranderd in paardenland? Hoe kijkt zij aan tegen marketing?

Leuk extraatje: dit gesprek is er eentje in mijn reeks over alleenstaand ondernemen, want ook Margreet heeft haar bedrijf volledig opgebouwd zonder een meeverdienende partner naast zich. Een mooi succesverhaal wat zeker inspirerend is als jij (net als ik) ook alleenstaand bent, en soms wel eens ontmoedigd raakt over de uitdagingen die dat met zich meebrengt.

Margreets website vind je hier.
Ze is daarnaast ook actief op Facebook.

Jan 18, 202358:11
39 - Ondernemen als alleenverdiener - met Francis Dalebout
Jan 11, 202301:20:24
38 - Help, mijn marketing werkt niet...
Jan 02, 202331:48
37 - Beperkende overtuigingen... hoe kom je ervan af? Met Mariska Moerman (Equine Online)

37 - Beperkende overtuigingen... hoe kom je ervan af? Met Mariska Moerman (Equine Online)

Mo en Maris zijn lekker op hun praatstoel gaan zitten! In deze afleveringen delen we waar wij tegenaan lopen in ons ondernemerschap. Wat vinden we lastig? Welke belemmerende overtuigingen zitten ons dwars? En! Hoe gaan we daar mee om, en wat brengt ons dat?

Als je wilt horen over de kat van Mariska, het First Dates avontuur van Monique, en ons gewoon een stukje beter wilt leren kennen, luister dan snel deze aflevering!

Dec 06, 202201:03:08
36 - Opkomen voor paardenwelzijn - met Sarah Pesie (Dier&Recht)

36 - Opkomen voor paardenwelzijn - met Sarah Pesie (Dier&Recht)

Vandaag sprak ik met Sarah Pesie over haar werk bij Dier&Recht. Deze stichting voert actie tegen dierenleed, en wat hen uniek maakt is dat zij zich ook veelvuldig uitspreken tegen wanpraktijken in de sport en in de paardenhouderij. Hier komt uiteraard vaak een tegengeluid op, wat niet altijd even aardig is... Ik sprak met Sarah over veel verschillende zaken: hoe kiest Dier&Recht hun onderwerpen, hoe gaan ze om met negatieve reacties, en hoe houden de medewerkers het vol om dag in dag uit te worden geconfronteerd met dierenleed?

Dit keer dus geen ondernemerstips, maar ik weet zeker dat je als paardenondernemer een aantal van deze vraagstukken herkent, en dat dit een heel interessante en waardevolle aflevering is. Veel luisterplezier!

De petitie waar Sarah over vertelt, vind je hier.

Nov 09, 202201:13:57
35 - Succesvol samenwerken, hoe doe je dat? Met Janneke Koekhoven en Jessica Brouwers
Oct 10, 202201:10:48
34 - Een evenement organiseren - waar begin je en wat komt erbij kijken?

34 - Een evenement organiseren - waar begin je en wat komt erbij kijken?

In deze aflevering is Hanna Lobbezoo te gast. Je kent haar misschien nog uit aflevering 21, waarin we het hadden over de impact van het ondernemerschap op je mindset en de rest van je leven. In deze aflevering hebben we het over het organiseren van evenementen. Op 18 maart 2023 organiseert Hanna samen met Mirre Brouwer het Hoef Event, en zelf organiseer ik op 22 oktober 2022 met Shari van Durme een Ondernemersdag voor welzijnsgerichte professionals uit de hippische sector.

Hanna en ik praten over de keuzes die we gemaakt hebben: Hoe groot zet je een evenement op? Waar let je op bij de keuze van een locatie, en waar moet je verder nog rekening mee houden? Hoe voorkom je dat je eindeloos veel geld pompt in iets wat niet succesvol blijkt te zijn, en waar moet je opletten als je een samenwerking aan gaat?

Alle informatie over het Hoef Event vind je hier, en updates over de standhouders, lezingen en workshops zullen ook op Instagram gedeeld worden. Bekijk zeker ook even de Instagram-pagina's van Nienke Verbunt en Shari van Durme.

Oct 03, 202249:04
33 - #doeslief - of: dit mag je niet vergeten in je marketing

33 - #doeslief - of: dit mag je niet vergeten in je marketing

Over waarom je soms wél aardig moet zijn.
Aug 29, 202220:18
32 - Internationaal ondernemen - waarom wel of niet? Met Mariska Moerman (Equine Online)
Aug 26, 202258:16
31 - Wat kan video betekenen voor je bedrijf? Met Leonie en Ralph (Videohippies)

31 - Wat kan video betekenen voor je bedrijf? Met Leonie en Ralph (Videohippies)

In deze aflevering ga ik in gesprek met Leonie en Ralph. Samen vormen zij VideoHippies, een videobedrijf wat zich onder andere specialiseert in het werken met paardvriendelijke bedrijven. Misschien ken je ze van hun prachtige documentaire over de Paardenkamp. In dit gesprek leggen ze uit wat video voor je bedrijf kan doen, waar je op moet letten als je een videobedrijf wilt inhuren, én geven ze praktische tips om direct je eigen video's naar een hoger niveau te tillen!

Meer weten over Leonie en Ralph? Je vindt ze op Instagram, of bezoek hun website!

**

In de podcast bespreken we een aantal van hun bedrijfsvideo's. Die kun je hier bekijken:
Wieke van Roermund, Paardenontmoeting (scroll een stukje naar beneden)
Anders Leren met Paarden
IK met PK (Centrum voor Paardencoaching)

Productvideo's die worden genoemd:
Dekje van Edix Saddles
Equilin Balancer (in de webshop van Equilin staan nog meer productvideo's; klik op een product en bekijk daarbij de video)

Wil je producten aanschaffen om de kwaliteit van je eigen video's te verbeteren? Hieronder vind je links naar Bol.com. Dit zijn affiliate links, wat betekent dat een klein deel van jouw aanschaf ten goede komt aan het Manegepaardenpensioenfonds. Wil je eerst iets meer info voor je een aanschaf doet? Op YouTube zijn veel reviews en vergelijkingsfilmpjes te vinden van allerlei microfoons, statieven en andere apparatuur.

Joby GorillaPod
-> een handig en stevig statiefje voor je telefoon
Rode dasspeld microfoon -> een goede kwaliteit microfoon om op je shirt te clippen
Boya lavalier microfoon -> een iets goedkopere draadloze microfoon om te gebruiken met je smartphone
Boya microfoon voor iPhone -> een draadloze microfoon geschikt voor de iPhone
Gimball -> met dit apparaat stabiliseer je bewegende opnames

Jul 05, 202201:05:13
30 - Drie tips om hogere prijzen te kunnen vragen
Jun 30, 202230:18
29 - Een online cursus opzetten - hoe doe je dat? Met Anne Schuite

29 - Een online cursus opzetten - hoe doe je dat? Met Anne Schuite

In deze aflevering vertelt Anne Schuite hoe zij haar online leeromgeving, de Hoofnerd Academy heeft opgebouwd. Ze legt uit hoe het idee is ontstaan, wie haar erbij heeft geholpen, wat de uitdagingen zijn waar ze tegenaan liep, maar ook wat het haar heeft gebracht.

Wil je meer van Anne weten? Kijk op
haar site of volg haar op Instagram of Facebook.

Andere afleveringen
In de aflevering hebben we het regelmatig over Rianne Dekker en Anja Borst. Met hen heb ik eerder ook podcast opleveringen opgenomen:
Aflevering 6 - Rianne Dekker over verdienmodellen en online ondernemen
Aflevering 14 - Uitbesteden ja of nee? In gesprek met Anja Borst

Marketinglinks
We hebben het ook even over de IMU, zij hebben een interessante podcast en bieden software aan voor ondernemers. Hun website vind je hier. Verder vertelt Anne nog heel kort over Mailblue, dit een handig programma voor het beheren van je email lijst. Mocht je dit willen aanschaffen, dan vind ik het fantastisch als je daar deze link voor gebruikt. Dit is een affiliate link, waardoor ik een commissie krijg over jouw aanschaf. Mijn Mailblue commissies doneer ik aan het Manegepaardenpensioenfonds (daarover meer in deze podcastaflevering).

Paardenlinks
De opleiding van Zefanja Vermeulen is Mastery Horse Gait Analysis.
De site van Yogi Sharp, the Equine Documentalist, vind je hier.

Jun 07, 202201:15:42
28 - Drie dingen die je ZELF mag bepalen!

28 - Drie dingen die je ZELF mag bepalen!

In deze aflevering deel ik drie dingen met je waarvan ik vind dat jij ze zelf mag bepalen als ondernemer. En je mag natuurlijk ook zelf bepalen of je het met me eens bent of niet. ;) Veel luisterplezier!

Apr 23, 202223:12
27 - Twee manieren om om te gaan met de stijgende benzineprijzen (en eentje die je beter niet kan doen....)

27 - Twee manieren om om te gaan met de stijgende benzineprijzen (en eentje die je beter niet kan doen....)

Het zal je niet zijn ontgaan, de benzineprijzen zijn hoog. In deze aflevering geef ik twee productieve manieren om daarmee om te gaan, en bespreek ik ook één manier die ik veel zie voorkomen, maar die ik persoonlijk niet zou aanraden.

Ik ga er een beetje met gestrekt been in, maar er zitten ook echt goede tips in. Dus bear with me... ;)

Mar 12, 202225:44
26 - Een podcast maken, hoe doe je dat?

26 - Een podcast maken, hoe doe je dat?

In deze aflevering praten Shari van Durme en ik over het maken van een podcast. We leggen uit hoe wij opnemen, editen en onze podcast verspreiden, en wat de voor- en nadelen zijn.

Shari heeft haar eigen podcast, C
lickertalk. Op Instagram kun je haar vinden met een account rondom paardentraining, en een account voor haar VA-werkzaamheden.

In deze aflevering bespreken we de tools die wij gebruiken. Dit zijn:
Zencastr (voor opnames van afleveringen met gasten)
Audacity (om te editen en solo afleveringen op te nemen)
Anchor.fm (om de podcast te verspreiden)

Andere podcasts die we in deze aflevering noemen:
De Paard Optimaal podcast van Nienke Verbunt
Stokpaardje de Podcast, van Janneke Koekhoven en Do Groen
Come along for the ride van Tracey Malone
De Fast Forward Amy show
Business Dad podcast

Jan 13, 202250:15
25 - Drie overtuigingen rondom geld die jou klein houden

25 - Drie overtuigingen rondom geld die jou klein houden

In deze aflevering bespreek ik drie overtuigingen over geld en prijzen, die ik mijn klanten vaak hoor zeggen. 'Ik wil voor iedereen betaalbaar zijn', 'ik kan niet meer vragen dan mijn collega's' en 'ik zou dit bedrag zelf niet betalen, dus mijn klanten ook niet'.

Ik leg uit hoe je op een andere, meer helpende manier naar deze ideeën kunt kijken. Met deze aflevering wil ik je vooral ook uitdagen jouw eigen overtuigingen rondom geld en 'welke prijs kan ik vragen' eens onder de loep te leggen. Ik wens je veel luisterplezier!

Dec 17, 202122:57
24 - Wat hebben mensen nodig om klant bij je te worden?

24 - Wat hebben mensen nodig om klant bij je te worden?

In deze aflevering heb ik het over de klantreis: hoe komen mensen van punt A ('nog nooit van gehoord') naar punt B ('tof, ik ga een afspraak maken!')? Als je weet wat mensen nodig hebben voor ze ervoor kiezen iets bij jouw te boeken of kopen, kun je in je marketing hierop inspelen. Je kunt dan de juiste informatie delen, zodat mensen begrijpen wat je voor hen kunt betekenen én zodat ze er ook voor kiezen je in te schakelen.

Ik bespreek in deze aflevering een eenvoudig model hiervoor: know, like, trust. Ook geef ik tips hoe je concreet op deze drie aspecten kan inspelen in jouw berichten op social media en in andere klantcontacten. Ik wens je veel luisterplezier!

Nov 22, 202125:60
23 - Waar ligt de grens?
Nov 02, 202121:11
22 - Madeleine Michel over instagram, levensgeluk, en authenticiteit
Oct 20, 202101:07:02
21 - Hanna Lobbezoo: Leuker leven dankzij het ondernemerschap
Oct 06, 202101:00:33
20 - Hoe kom je aan klanten? (2/2)

20 - Hoe kom je aan klanten? (2/2)

Ook in deze aflevering vertellen weer een aantal mensen hoe zij aan hun eerste klanten zijn gekomen. In de vorige aflevering hoorde je instructeurs, deze aflevering zijn er andere ondernemers te gast.

Je hoort achtereenvolgens:
Wieke van Roermund -
Paardenontmoeting
Shanna Rijke - PaddockTweaks
Michelle Vertriest - Samen Inzicht
Corlinda de Bruijn - By Corlinda

Wieke en Corlinda zijn beiden paardencoach. Shanna ontwerpt met haar man Justus samen paddockoplossingen (hun bekendste product is de HayButler, waarmee je de hooiafgifte doorheen de dag kunt doseren) en Michelle is dierentolk. Je vindt hun websites door op de bedrijfsnamen te klikken.

Heb je vragen aan één van hen? Op de websites vind je contactformulieren. Kom je daar niet uit, mail dan gerust naar info@moniquedorst.nl, dan zet ik je vraag door naar de juiste persoon.

Sep 13, 202149:14
19 - Hoe kom je aan klanten? (1/2)

19 - Hoe kom je aan klanten? (1/2)

In deze aflevering vertellen vier instructrices hoe zij aan hun eerste klanten zijn gekomen. Je hoort achtereenvolgens:

1. Miranda van den Dongen (
PaardenMiep)
2. Judith Snoeck (Positive Connection)
3. Noa de Jong (Equus Reflectis)
4. Anouk Wiertz (Awarance)

In de aflevering heb ik het met Judith even over haar Podcast, deze heet De Paardenluisteraars. Judith maakt deze samen met Charlotte Catry (HorsePositivity) en Laurien Monkerhey (A Positive Choice, website in de maak).

Aug 23, 202143:23
18 - Held, rebel, wijze... welk archetype ben jij?
Aug 09, 202127:58
17 - Fenna van Dam over hard werken, omgaan met vooroordelen, en paardenwelzijn

17 - Fenna van Dam over hard werken, omgaan met vooroordelen, en paardenwelzijn

In deze aflevering praat ik met Fenna van Dam. Deze jonge onderneemster heeft al heel wat opgebouwd: een succesvol YouTube kanaal, eigen merchandise, en demo's op grote evenementen. Ze zet haar bereik ook in voor dierenwelzijn, met haar Engelstalige kanaal Fenna For Animals. Ze vertelt hoe ze het voor elkaar heeft gekregen op jonge leeftijd al een succesvol bedrijf op te bouwen en legt uit hoe je YouTube kan inzetten om geld te verdienen. Daarnaast hebben we het over de waarde van een groot bereik, de vooroordelen waar ze als influencer tegenaan loopt, en natuurlijk ook over de dingen waar ze trots op is.

Meer zien van Fenna? Kijk op haar website, volg haar op Instagram, of kijk natuurlijk op haar YouTube kanaal. Fenna For Animals vind je ook op YouTube en Instagram. In de podcast bespreken we ook even de mogelijkheid om bij Fenna een sessie te boeken waarin ze meekijkt naar je social media. Deze vind je in haar shop.

Jul 26, 202101:15:40
16 - Tamira op den Kelder over het belang van een heldere doelgroep
Jul 19, 202146:28
15 - Carola Poot van het Manegepaardenpensioenfonds

15 - Carola Poot van het Manegepaardenpensioenfonds

In deze aflevering spreek ik met Carola Poot van het Manegepaardenpensioenfonds. Ze vertelt hoe de stichting is ontstaan, hoe ze aan het geld komt om meer dan twintig paarden tegelijk een mooie oude dag te geven, en hoe ze omgaat met de emotionele kant van het verzorgen van oudere dieren die het einde van hun leven naderen.

Deze aflevering is opgenomen op locatie bij de Stichting, dus er is wat achtergrondgeluid en het volume is wisselend. Ik vertrouw erop dat de aflevering desondanks zo interessant is, dat je er met veel plezier naar zult luisteren!

Wil je de stichting steunen? Kijk dan op hun website of doe direct een donatie. Wil je kennismaken met Diamond, de pony met het beschadigde oogje? Bekijk haar hier. Voor kleine pony's zoals zij is het moeilijk donateurs te vinden, terwijl ook zij dat natuurlijk dubbel en dwars verdienen!

Je kan de Stichting ook volgen op social media: op Facebook hebben ze een gewone pagina en een webshop, waar je regelmatig leuke spullen kan aanschaffen om de stichting te steunen. Ook op Instagram is de stichting te vinden. Op social media vind je ook informatie over de activiteiten en evenementen die georganiseerd worden om geld in te zamelen voor de oudjes.

Jul 12, 202138:05
14 - Uitbesteden - ja of nee? In gesprek met Anja Borst

14 - Uitbesteden - ja of nee? In gesprek met Anja Borst

In deze aflevering ben ik in gesprek met Anja Borst. Zij is Hippisch VA en business strateeg. Ze legt uit wat dat inhoudt, en we hebben het over het uitbesteden van taken. Waarom zou je dat doen, waar moet je op letten, en hoe kan je jezelf over de drempel helpen als je dit nog eng of lastig vindt? Daarnaast deelt Anja haar favoriete tools met je, en vertellen we wat meer over het kennisplatform Paardenondernemer, waarbinnen we samenwerken.

Je kunt meer over Anja lezen op
haar website, of haar volgen op Instagram. Als je contact met haar wilt opnemen kan dat door te mailen naar anja@officejunkie.nl. Paardenondernemer, hét kennisplatform voor de hippische ondernemer, vind je op www.paardenondernemer.nl.

De tools die we bespreken zijn Toggl (time tracking / urenregistratie), Canva (ontwerpen van visuals voor social media, flyers, werkboeken etc), Calendly (online afspraken inplannen) en Trello en Asana (projectmanagement / to do lijsten).

Jun 30, 202152:01
13 - Een nieuw aanbod opzetten - hoe doe je dat?
Jun 29, 202131:59
12 - Lastige klanten.... wat doe je ermee?
Jun 21, 202135:01