Skip to main content
Spotify for Podcasters
Moovy Podcast

Moovy Podcast

By Mikkel Abel og Joachim Jelle

Moovy Podcast er en udvidelse af filmmagasinet Moovy.dk, der holder dig opdateret på hvad der sker i film- og tv-verden i ind- og udland. I vores standard Moovy Podcast-episoder snakker vi ugens store nyheder igennem med reaktioner og kommentarer, anmelder nye premierefilm og serier samt smider ugens anbefaling efter jer lyttere.


Vores Fem til fredag-serie byder på anbefalinger og toplister inden for udvalgte kategorier. Vi går også i dybden i vores Spotlight, hvor vi stiller linsen ind på udvalgte instruktører, filmserier, stjerner og meget andet!
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Fem til fredag #25 - 5 italienske film du skal se!

Moovy PodcastJun 01, 2023

00:00
01:05:18
Fem til fredag #25 - 5 italienske film du skal se!

Fem til fredag #25 - 5 italienske film du skal se!

Andiamo in Italia! 

Moovy Podcast rejser sydpå og kommer med fem italienske filmanbefalinger i form af Mario Bava, alternativ neorealisme, sci-fi-satire og hårdkogt poliziotteschi.

Moovy Podcast har før rejst verden rundt i jagten på fede filmanbefalinger, og tidligere er turen gået til stolte filmnationer som Japan og Sydkorea. 

I dagens episode rejser de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, til det solrige Italien, der med sin rige filmhistorie har masser af godter i ærmet.

Før anbefalingerne bliver pakket ud af kufferten, kommer snakken ind på værternes italofile fornemmelser i form af deres egne forhold til og fascination af filmlandet, mens Italiens placerings i tidens filmkultur også bliver behandlet.

Anbefalingerne kommer vidt omkring og tegner et godt billede af, hvad italiensk film kan være, engang var og stadigvæk er.

Ingen italienske anbefalinger uden gys – og her er gysermaestroen Mario Bava aktuel med "Shock" fra 1977. Daria Nicolodi leverer storspil i en hjemsøgende Roman Polanski-inspireret gyser, hvor intet er, som det ser ud.

Neorealismen viser sig også i både klassisk og nyere forstand – men med et twist. Det kan du høre mere om, når snakken kommer ind på Vittorio de Sicas klassiker, "Miracle in Milan", og det nyere hit, "Happy as Lazzaro", fra 2018.

Italienerne viser sig fra deres mest hårdkogte side med poliziotteschi-klassikeren "Caliber 9". Her er der gangsters, politimænd, snarrådige kvinder og masser af skuddueller, når politi-subgenren bringer sit ypperste.

Sidst, men ikke mindst, skal du ikke snydes for den syrede "The 10th Victim" med legendariske Marcello Mastroianni – med afbleget hår! Her får du en sci-fi-satire, der har inspireret alt fra "The Hunger Games" og "Battle Royal" til endda "Austin Powers".

Vi lyttes ved!

Jun 01, 202301:05:18
Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i juni og juli! (m. Rikke Johnsen)

Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i juni og juli! (m. Rikke Johnsen)

Moovy Podcast og Øst for Paradis går igennem det fantastiske sommerprogram af Cinemateket-visninger, der byder på eksorcismer, Hitchcock og en helt masse Wes Anderson.


Efter at have grint sig halvt ihjel med Bjørn Kjærgaard og de bedste komedier Moovy Podcast kunne finde, er det nu tid til at dykke ned i sommerkalenderen for den Aarhusianske kunstbiograf Øst for Paradis.


Denne måned er i særdeleshed spændende, fordi dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, præsenterer William Friedkins mesterværk af en skrækfilm “Eksorcisten”. Det sker den 27. juni klokken 18:30 i Øst for Paradis i Aarhus, hvor der sættes lidt ord på Friedkin, filmens betydning, og hvorfor den er SÅ uhyggelig!


Programlægger Rikke Johnsen har sørget for to måneder spækket med store filmtitler fuld af sommeragtige følelser. Wes Anderson kaster såmænd bare titler som “Bottle Rocket”, “Fantastic Mr. Fox” og “Rushmore” af sig.


Selveste Hitchcock tropper op med den varme San Fransisco-baserede “Vertigo” (“En kvinde skygges”) og den svært undersete “Notorious” (“Berygtet”), hvor Cary Grant og Ingrid Bergman forelsker sig under en hemmelig spion-mission.


Ellers kan du få sved på panden ved at se store titler på det store lærred, når “Abernes planet”, “Butch Cassidy and the Kid”, “Mouling Rouge!” “Call Me by Your Name” og “Omstigning til Paradis” finder vej fra sommersolen ind i de kølige biografer.


Vi lyttes ved – eller ses i biografen!


Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores
RSS-link.

May 25, 202301:28:47
Episode #45 - De bedste komedier (m. Bjørn Kjærgaard)

Episode #45 - De bedste komedier (m. Bjørn Kjærgaard)

Moovy Podcast elsker anbefalinger. I sidste uges episode havde værterne, Jochim Jelle og Mikkel Abel, taget perler med fra 00'erne – et broget filmårti – og for nylig havde de også besøg af Kristoffer Abildgaard, hvor den stod på 3x3 film noir-anbefalinger.

Dén opskrift gentager sig i denne uges episode. Men det mørke film noir skiftes ud med store grin, for der skal nemlig snakkes komedier!

Komedier kommer i mange former, og Moovy Podcast har derfor forsøgt at udarbejde tre kategorier, som giver gode og forskellige bud på, hvad et godt grin kan være.

Til at snakke komedier, og hvad der definerer et godt grin, får ugens afsnit besøg af gæst Bjørn Kjærgaard. Som stand-up-komiker og medvært på gyserfilmpodcasten Gysergutterne ved Bjørn nemlig alt om, hvad det vil sige at jagte et godt grin.

Snakken kommer bl.a. omkring komediefilm fra 1980'erne – et utømmeligt årti for gakkede komedier af varierende kvalitet. 

Derudover har værterne fundet en film frem, som altid kan få dem til at grine. Her byder filmpakken på Seth Rogens karakteristiske grin, screwball-komedie med Barbara Streisand og absurd komik med Michael Clarke Duncan i hopla.

Komedie i samspil med andre genrer bliver også udforsket. Hvad sker der, når sjove Tom Hanks står over for gys i Joe Dantes klassiker "The Burbs"? Og den oversete kultfilm "Detention" blander ikke bare gys og komedie – her er der også sci-fi, high school-spoof og meget andet.

Alt dét og flere komedieanbefalinger kan du høre mere om i dagens episode. 


May 19, 202302:06:23
Fem til fredag #24 - 5 film fra 00’erne du skal se!

Fem til fredag #24 - 5 film fra 00’erne du skal se!

Fredag betyder ny episode af Moovy Podcast, og i denne uge tages tidsmaskinen kortvarigt i brug, når der skal snakkes undervurderede film fra 00’erne. 

I sidste stod den på anmeldelser af højaktuelle titler som “Guardians of the Galaxy Vol. 3”, “Renfield”, “Close” og “Barry”, hvor alt fra to til fem stjerner blev kastet efter de spændende titler. 

Ugerne forinden gennemgik dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, også fem af deres mest personlige film i anledningen af podcastens 2-års fødselsdag såvel som en god håndfuld film noir-titler med Kristoffer Abildgaard.

Tro det eller ej, men i denne uge er podcasten tilbage med en solid bunke titler fra 00’erne, der er gået mere eller mindre i glemmebogen. Der er dobbeltop på postmoderne film med noirfilmen “One Night at McCool’s” og Brittany Murphy-slasheren “Cherry Falls”.

Derudover dukker den erfarne mesterinstruktør William Friedkin op for at vise alle de nye, unge tosser, at bedstefar stadig kan instruere film! Og det gør han med actionthrilleren “The Hunted”.

Mikkel tvinger mere gys ind i programmet med Rob Zombies vederstyggelige “The Devil’s Rejects”, imens Joachim forsøger at lette stemning med komedieinstruktøren Christopher Guests Hollywood-satire “For Your Consideration”.

Vi lyttes ved!


May 11, 202301:06:07
Episode #44 - Guardians of the Galaxy Vol. 3, Barry, Evil Dead Rise, Beau is Afraid, Renfield m.fl.

Episode #44 - Guardians of the Galaxy Vol. 3, Barry, Evil Dead Rise, Beau is Afraid, Renfield m.fl.

Moovy Podcast leverer igen dugfriske anmeldelser til din weekend — med alt fra galaksens vogtere og Draculas lakaj til Bill Haders lejemorder og Ari Asters morproblemer.

Efter tre vidt forskellige uger på Moovy Podcast – med 2-års fødselsdagde værste spilfilm og film noir-anbefalinger med Kristoffer Abildgaard – vender de filmelskende værter tilbage med aktuelle film- og serieanmeldelser. 

Mikkel Abel og Joachim Jelle har et stærkt program foran sig, der ser dem forlade Jordens atmosfære for at begive sig ud i det ydre rum med "Guardians of the Galaxy 3". Tæt på Jorden kommer de også med belgiske Lukas Dhont Cannes-vindende tåreperser "Close", der følger et smukt venskab blive revet itu. 

Gys er der også nok af i denne omgang. Ari Aster behandler surrealistiske og angstprovokerende morproblemer i "Beau is Afraid", imens "Evil Dead Rise" byder på en mindst lige så skræmmende mor i denne femte film i franchisen. Derudover vender Dracula tilbage – denne gang i skikkelsen som den mesterlige skuespiller Nic Cage. Det er i "Renfield", hvor den titulære lakaj skal lære at distancere sig fra hans master. 

Hemmelige lejemordere gør også deres indtog på Moovy Podcast. Først er det Ana De Armas og Chris Evans, der skal finde ud af, hvad sådan en profession gør for et forhold i AppleTV+-filmen "Ghosted", og til sidst skal Bill Hader se om han kan henrette sin "Barry"-serie med manér.

0:08:16 - Anmeldelse af "Beau is Afraid"

0:18:06 - Anmeldelse af "Evil Dead Rise"

0:30:10 - Anmeldelse af "Ghosted"

0:42:40 - Anmeldelse af "Close"

0:54:25 - Anmeldelse af "Renfield"

1:08:56 - Anmeldelse af "Barry"

1:18:14 - Anmeldelse af "Guardians of the Galaxy Vol. 3"

Vi lyttes ved! 

May 04, 202301:43:22
Episode #43 - Nybegynderens guide til film noir: Anbefalinger! (m. Kristoffer Abildgaard)

Episode #43 - Nybegynderens guide til film noir: Anbefalinger! (m. Kristoffer Abildgaard)

Selvom sommeren er på vej, ruller Moovy Podcast i denne uge persiennerne ned og udforsker en helt unik, mørk verden.

Værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har nemlig inviteret Kristoffer Abildgaard tilbage i studiet. Sidst han var på besøg var i episoden "Nybegynderens guide til film noir", hvor de sammen gennemgik historien bag film noir, kendetræk, tendenser og et hav af filmanbefalinger.

I fællesskab dykker trioen ned i den skyggebelagte del af filmhistorien, hvor antihelte og femme fatales hersker, og kommer med nye film noir-anbefalinger med rigeligt tid til at komme i dybden.

Igennem tre runder, der byder på klassisk film noir, neo-noir og international noir fra hele verdenen, kommer trioen omkring mange forskellige udgaver af, hvad film noir kan være, baseret på tid og sted.

Kristoffer Abildgaard, der bl.a. er cand.mag. i filosofi og film samt tidligere vært på kultpodcasten De gnavne filmnørder, viser os, hvordan film noir ser ud i Frankrig med "Le Samouraï", mens Michael Manns neon-oplyste underverden heller ikke kan undgås.

Derudover kommer snakken omkring ikoner som Robert Mitchum og Elliott Gould, der giver hvert sit bud på en antihelt i hhv. "Out of the Past" og Robert Altmans "The Long Goodbye".

Joachim overrasker også og tager to mere ukendte film med, herunder historiens måske eneste film noir instrueret af en kvinde og en mexicansk film, som nok de færreste har hørt om. Dét, og meget mere, kan du blive klogere på i episoden.

Vi lyttes ved!

Apr 28, 202302:17:07
Episode #42 - Moovy Podcast fylder 2 år: Vores mest personlige film

Episode #42 - Moovy Podcast fylder 2 år: Vores mest personlige film

Endnu et år er gået for Moovy Podcast, der i dag kan fejre 2 års fødselsdag.

94 episoder er det blevet til og det seneste år er bl.a. gået med dybdegående Spotlight om David Cronenberg og Sofia Coppola, dårlige spilfilmatiseringer i Bad Moovy Club, top fem-lister med Cate Blanchett og Brad Pitt - og meget andet.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, skal fejre fødselsdagen med manér og ligesom sidste år bliver det til en personlig samtale om film, der har været med til at danne de to filmnørder på adskillelige niveauer.

Hvor sidste års fødselsdagsafsnit handlede om værternes personlige største filmoplevelser, så hander dette års snak især om film man gerne vil dele med andre.

Fordelt på fem kategorier kommer snakken blandet andet ind på filmen man ville vise på første date og hvilken film man ville vælge at se sammen med sine forældre. Kunne det eksempelvis være en Cary Grant-klassiker eller noget quirky Wes Anderson?

Værterne kommer også med deres bud på en perfekt film til en aften med øl og venner, mens der også skal vælges en film man ville vise til sit 13-årige jeg. Her kommer der mange spændende bud, når snakken bevæger sig fra italiensk gys, body horror og selveste Alfred Hitchcock.

Slutteligt skal den ultimative film vælges: Filmen alle bør se i løbet af deres liv. Her ligner værternes valg overraskende meget hinanden, når det handler om mennesker i opløsning. Men samtidig er det nogle helt unikke film der venter.

Vi lyttes ved!

Apr 21, 202301:32:27
Bad Moovy Club #4 - De værste spilfilm

Bad Moovy Club #4 - De værste spilfilm

Fra de aktuelle "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" og "The Super Mario Bros. Filmen" til "The Last of Us", "Uncharted" og et kommende "God of War"-projekt har den seneste tid ikke manglet kommende spilfilmatiseringer og tv-fortolkninger. Men kunsten i at overføre spil til det store lærred har alle dage været en svær kunst, og filmhistorien skorter ikke på mislykkede forsøg, der har givet utallige makværker.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, kigger nærmere på dette fænomen, når de kigger på hvad der med rette kan kaldes nogle af de værste spilfilmatiseringer.

Deres forhold til gaming, og hvorfor det er så svært at tackle kildematerialet - hvad end det er "Silent Hill", "Doom", "Warcraft" eller andre historier bliver diskuteret, inden der skal forsøges at gøres en fest ud af episodens tre udvalgte film.

I anledningen af de biografaktuelle "Super Mario Bros. Filmen" og "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" kigges der selvfølgelig nærmere på to tidligere forsøg på at livliggøre netop den italienske vvs'er og det legendariske brætspil.

Der er langt fra de kronede dage som teaterskuespiller i King Lear, når Bob Hoskins skal spille Mario i den famøse "Super Mario Bros" fra 1993. Ofte regnet som den første spilfilmatisering - og ikke mindst værst. Men er den bedre end sit ry og kan det virkelig passe David Cronenberg har haft en indflydelse?

"Dungeons & Dragons" fra 2000 findes på IMDb's liste over de 100 dårligste film nogensinde - og nok med god grund. En katastrofal produktionshistorie har ført til en rodebunke af en anden verden, som navne som Francis Ford Coppola og James Cameron klogeligt holdt sig langt væk.

Slutteligt diskuterer værterne "Tekken" fra 2010. En forsøg på at bringe det legendariske beat 'em up spil til live. Værterne er mildt sagt ikke imponeret, men med et nostalgisk forhold til sagaen om Jin og resten af kæmperne bliver der måske noget positivt at sige.

Vi lyttes ved!


Apr 14, 202301:04:46
Episode #41 - John Wick 4, Beef, Succession, Dungeons & Dragons, Scream 6, Tetris, Rye Lane m.fl

Episode #41 - John Wick 4, Beef, Succession, Dungeons & Dragons, Scream 6, Tetris, Rye Lane m.fl

Ny fredag betyder nyt afsnit af Moovy Podcast! Ovenpå kalenderafsnit med Øst for Paradis og fokus på Sofia Coppola skal vi tilbage til nogen helt klassisk: Nye biograf- og streamingaktuelle titler. Og denne fredag byder på usædvanligt mange spændende titler, som får værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, godt rundt i stjernerne, når karakterer skal uddeles. Ugen betyder på store biografaktuelle film. Er "John Wick" bedre end nogensinde i sit fjerde kapitel og har vi fået en ny, spændende fantasyfortælling med "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves"? Ghostface vender også tilbage i "Scream 6" - mere kynisk og blodig end nogensinde. Men er der stadigvæk liv i Wes Cravens legendariske franchise? Værterne lader sig også charmere af den Richhard Linklater-inspirerede Sundance-sensation "Rye Lane", mens "Beef" godt kunne gå hen og blive dit næste seriefix over på Netflix. Adam Sandler er også aktuel med en ny film på streamingtjenesten. Men kan "Murder Mystery 2" diske op med en spændende krimikomedie? Alle kan tilsynelande få en origin-fortælling nu om dage - fra skabelsen af Facebook og Michael Jordans ikoniske signatursko - men hvordan spillet Tetris kom til verdenen kan du blive klogere på med filmen af samme navn. Slutteligt skal temperaturen på den fjerde - og noget overraskende sidste - sæson af "Succession" tages. Udgør Roy-familiens skænderier stadigvæk noget af det bedste TV du kan se lige nu? 0:13:20 - Anmeldelse af "John Wick 4" 0:32:10 - Anmeldelse af "Murder Mystery 2" 0:42:40 - Anmeldelse af "Succession - sæson 4" 0:49:40 - Anmeldelse af "Rye Lane" 1:00:48 - Anmeldelse af "Tetris" 1:12:17 - Anmeldelse af "Scream 6" 1:27:30 - Anmeldelse af "Beef - sæson 1" 1:42:50 - Anmeldelse af "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" Vi lyttes ved!
Apr 06, 202302:05:21
Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i april! (m. Rikke Johnsen)

Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i april! (m. Rikke Johnsen)

Sammen med Øst for Paradis vender Moovy Podcast Cinemateket-visningerne for april, der står på amerikansk nybølge, kunstperler, Wall-E og meget mere.


Moovy Podcast vender tilbage til kalenderformatet efter at have færdiggjort første del og anden del af deres dyk ned i Sofia Coppolas beskedne men stærke filmkatalog. I kalenderepisoderne samarbejder podcasten med den aarhusianske kunstbiograf Øst for Paradis, som viser verdens bedste film, året rundt.


Bor du i Aarhus, kan du desuden opleve Moovy Podcast præsentere Joanna Hoggs “The Eternal Daughter” d. 13/4, eller du kan nyde Sam Peckinpahs hæsblæsende voldsorgie af en western “Den vilde bande” d. 25/4 i biografen. 


Dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, får i episoden igen hjælp af Rikke Johnsen fra Øst for Paradis. Hun er programlægger for biografen, og hun er altid med til at kontekstualisere, hvorfor disse film skal opleves i en mørk sal med god lyd og andre filmelskere. 


Øst for Paradis sparker april ind med et fokus på amerikansk nybølge! Det går for sig, når Lee Marvin deler knytnæver ud i John Boormans mesterlige “Point Blank – Alcatraz-morderen”, alt imens “Star Wars”-skaberen George Lucas cruiser rundt med sine hjemmedrenge i hangout-klassikeren “Sidste nat med kliken”. 


De udenlandske film består af stærke titler som den russiske “Leviathan”, franske “Adéles liv – kapitel 1 &2” såvel som Buñuels surrealitiske “Borgerskabets diskrete charme”. Og hvis det er en tand for artsy, er der også mulighed for en gensyn med kultklassikeren “The Big Lebowski”. 


Vi lyttes ved – eller ses i biografen!


Mar 30, 202301:07:00
Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (del II)

Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (del II)

Tilbage i februar begyndte Moovy Podcast sit Spotlight om instruktøren Sofia Coppola, hvor film som "The Virgin Suicides", "Lost in Translation" og "Somewhere" blevet taget under kærlig behandling.

Imellem tiden har den stået på Oscar-snak og ikke mindst en rangering af alle M. Night Shyamalan-film. Men nu vender værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, tilbage til Coppola-karrieren, hvor anden - og sidste - halvdel af filmografien skal under luppen.

Trods et skrinlagt Disney-projekt og en mærkværdig Netflix-julespecial med Bill Murray i hopla er Coppola nemlig stadig produktiv. Men kan hun oprette det høje niveau fra 00'ernes hovedværker?

"The Bling Ring" indleder en ny stil for Sofia Coppola, selvom tematikkerne om ensomhed og priviligerede unge synes at være intakt. Og inden næste store projekt er der tid til gammeldags juleshow med Bill Murray på Netflix - en sød julespecial, eller ren navlepilleri med instruktørens bedste venner?

Episodens store titel må siges at være "The Beguiled", der forener erotisk thriller med sober periodefilm. Et hus af kvinder, som bl.a. består af Nicole Kidman, Elle Fanning og Coppolas muse, Kirsten Dunst, tager sig af en skadet soldat (spillet af Colin Farrell). Og herfra udspiller sig giftige relationer og romance.

Der bliver tid til at sammenligne med Don Siegels klassiker fra 1971, der med en macho Clint Eastwood i hovedrollen, har et noget andet udgangspunkt for måden at fortælle historien på.

Og dette ansporer også en diskussion om diverse kritikpunkter, Sofia Coppola har været udsat for igennem karrieren; mangel på diversitet, nepotisme og overfladiskhed.

Episoden afsluttes med filmmagerens seneste værk "On the Rocks". En misforstået moderne screwball-komedie eller en Bill Murray-romcom ude af balance? 


Mar 24, 202301:47:43
Episode #40 - Oscar 2023 + anmeldelser af TÁR, The Whale, Empire of Light m.fl.

Episode #40 - Oscar 2023 + anmeldelser af TÁR, The Whale, Empire of Light m.fl.

Moovy Podcast vender og drejer Oscar-uddelingens vindere og tabere.
Filmverdens Super Bowl løb i nat af stablen, hvor Oscar-showet var tilbage efter en håndfuld tumultariske år med et sikkert og roligt program.
De helt store vindere blev de elskværdige folk bag “Everything Everywhere All at Once” og Netflix-udgaven af “Intet nyt fra vestfronten, men var dette nu også fortjent?
Moovy Podcast snakker om nattens show, om Jimmy Kimmels værtskab, og om de store vindere og de stakkels tabere.
Derudover anmelder dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, Todd Fields “TÁR”, Sam Mendes’ “Empire of Light” samt Darren Aronofskys “The Whale”, der ser Brendan Fraser levere det helt store comeback.
Stort set alle kategorierne bliver taget under kærlig behandling, hvor polemiske holdninger og vredesudbrud kommer på bordet, når der foreslås, hvem der egentlig burde have vundet de eftertragtede priser.
Vi lyttes ved!
Mar 13, 202301:45:20
Episode #39 - Fra værst til bedst: M. Night Shyamalan (m. Peter Skjøtt)

Episode #39 - Fra værst til bedst: M. Night Shyamalan (m. Peter Skjøtt)

I sidste uge af Moovy Podcast bød vi på et kalenderafsnit sammen med Øst for Paradis, hvor du kunne finde en masse klassikere på det store lærred. Og forrige uge udgav vi første del af vores Sofia Coppola-spotlight.

Denne fredag fokuserer vi igen på en instruktør – men denne gang i et nyt format!

I anledning af premieren på "Knock at the Cabin" fokuserer Moovy Podcast nemlig på M. Night Shyamalan, der med film som "Den sjette sans", "Signs", "Unbreakable" og "Split" er blevet kendt for sine banebrydende twists og mange forsøg med forskellige genrer.

Og for at hylde instruktøren rangerer vi alle instruktørens film – fra den værste til den bedste!

M. Night Shyamalan-ekspert og anmelder, Peter Skjøtt, gæster og rangerer sammen med værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, de mange film, som svinger meget i kvalitet.

For har du nogensinde hørt om Shyamalans tidlige film, "Praying with Anger" og "Wide Awake"? Og vægter de dårlige kvaliteter i "The Happening" og "Old" mere til en højere placering end erklærede makværker som "The Last Airbender" og "After Earth" eller boxoffice-floppet "Lady in the Water"?

Ud fra personlige oplevelser og forhold går Moovy Podcast i dybden med instruktørens alsidige karriere, mens twist-effekten, der har defineret M. Night Shyamalans karriere på godt og ondt, også får ord med på vejen. For er der tale om mere end blot wow-effekten?

Hvilken film der ender på toppen, og meget mere, kan du høre i afsnittet.

Vi lyttes ved!

Mar 10, 202302:21:52
Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i marts! (m. Rikke Johnsen)

Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i marts! (m. Rikke Johnsen)

Sammen med Øst for Paradis vender Moovy Podcast Cinemateket-visningerne for marts, der har store instruktører, Oscar-show, animationsklassiker fra Pixar og meget mere på programmet.
Med en top 5 over Cate Blanchetts bedste filmroller og et stort dyk ned i Sofia Coppolas filmografi er Moovy Podcast nu tilbage med en kalenderepisode i samarbejde med den aarhusianske biograf Øst for Paradis.
I disse afsnit gennemgår dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, Cinemateket-visningerne i Øst for Paradis, og de har som altid programlægger Rikke Johnsen med, der hjælper med at sætte ord på, hvorfor disse film skal ses på det store lærred.
Måneden er særlig, fordi den indgår i Århundredets festival — en aarhusiansk vidensfestival, der i dette år sætter fokus på grænser, hvilket afspejler sig i månedens program. Eksempelvis udforskes psykens grænser i Miloš Formans enestående “Gøgereden”, hvorefter du ville kunne se Stanley Kubrick udforske rum, tid og sted i “Rumrejsen år 2001”.
Det samme kan på sin vis siges om Sally Potters alternative periodedrama “Orlando”, som er en tidsrejsende kærlighedsfortælling baseret på Virginia Woolf-forlæg og med en tidlig Tilda Swinton-præstation.
Desuden er der en unik mulighed for at se den originale “Toy Story” på det store lærred, og hvis du er til en helt anden boldgade af film kan du også slappe af med en af David Lynchs hovedværker i form af den mystiske “Mulholland Drive”.
Et par genreklassikere skal der også til, så varm lattermusklerne op til Mel Brooks hysterisk morsomme “Sheriffen skyder på det hele”, eller find whiskeyen og cigaretterne frem til den ultimative noir-film “Kvinden uden samvittighed”. Hvis du er til de mere oversete titler, er Nic Roegs “Walkabout” et must — en sanselig, barsk og rørende coming of age-fortælling i den australske outback.
Mar 02, 202351:14
Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (del I)

Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (del I)

Sidste uge bød på en lang, udførlig snak om en af vor tids bedste skuespillere, Cate Blanchett, som opvarmning til hendes Oscarnominerede “Tár”.

Men fra en af vor tids bedste skuespillere til en af vor tids bedste instruktører, hvis du spørger Moovy Podcast, dirigeres spotlightet over på Sofia Coppola—en skikkelse, der har gjort sit for at adskille sig fra farmands filmiske eftermæle.

Hvor Francis Ford Coppolas første store gennembrud kom igennem skelsættende gangsterfilm, jamen så nedbarebrede datteren–groft sagt–filmkunsten til to stærke skuespilspræstationer på et hotelværelse i Tokyo. Men inden “Lost in Translation” satte Sofia Coppola på kortet, var der naturligvis en opvækst i og omkring Hollywood, der trods lidt eksistentiel forvirring endte ud med bl.a. at gå i samme fordspor som faderen sin.

Dine værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, starter del 1 af dette spotlight ud med at gennemgå Sofia Coppolas tidlige år. Fra manuskriptet på “New York Stories” til kortfilmen “Lick the Star” og naturligvis spillefilmsdebuten “The Virgin Suicides”—ungdomsfilmen omkring de mystiske Lisbon-søstre og samfundets manglende evne til rigtigt at forstå dem.

Sofia Coppola led selv under den dårlige presse fra “The Godfather III”, og generelt har hendes nepotisme-prægede liv været med til at give hende berømmelse såvel som uønsket opmærksomhed. Efter “Lost in Translation” med Scarlett Johansson og Bill Murray synes Coppola at kanalisere disse følelser ind i hendes episke, anakronistiske periodedrama “Marie Antoinette”, hvor den titulære dronning spillet af Kirsten Dunst ikke engang kan iklæde sig tøj uden et hof af nysgerrige sladdertanter.

Write what you know plejer at være et godt forfatterråd, og dette har den unge instruktør taget til sig. Med episodens sidste film på programmet følger vi Stephen Dorff som den livsforvirrede skuespiller, der en dag får dumpet sin datter hos sig, og som han nu skal tage sig af, imens han jonglerer superstjernelivet. “Somewhere” viser efter den ekstravagante “Marie Antoinette”, at Coppola også kan byde på eftertænksomt eksistentielt slow cinema.

Vi lyttes ved!

Feb 23, 202301:58:28
Fem til fredag #23 - De 5 bedste film med Cate Blanchett

Fem til fredag #23 - De 5 bedste film med Cate Blanchett

I sidste episode af Moovy Podcast bød programmet igen på et væld af anmeldelser, hvor værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel bl.a. fik sat ord på den hypede "The Last of Us", Hirokazu Kore-edas "Regnen skyller alt bort", Oscar-kandidaten "The Banshees of Inisherin" og tåreperseren "Aftersun".

Med flere af episodens titler er award-sæsonen for alvor skudt i gang, og det betyder også, at de danske biografer byder på flere aktuelle Oscar-nominerede film. En af det helt store er "Tár", der skulle byde på en karrieredefinerende præstation fra Cate Blanchett.

I anledningen af premierefilmen kigger Moovy Podcast derfor nærmere på australierens storslåede karriere, som har budt på hele to Oscar-statuetter og flere uforglemmelige præstationer. Moovy Podcast kårer de fem bedste Cate Blanchett-film og kommer vidt omkring i filmografien.

Blandt mange fantastiske præstationer kommer listen omkring Cate Blanchetts virkelighedstro portræt af Katherine Hepburn i Martin Scorceses "The Aviator", mens vanvidspræstationen i "Blue Jasmine" førte til den helt store Oscar-statuette.

Den 53-årige skuespillerinde viser mange sider af sig selv. Det kommer til udtryk i det følsomme periodedrama "Carol" og ikke mindst i Guillermo del Toros "Nightmare Alley", hvor australieren skruer bissen på som hårdkogt femme fatale.

Og bliver der plads til gennembrudsrollen i "Elizabeth" eller den ikoniske rolle som elveren Galadriel i "Ringenes herre"-trilogien? Lyt med og find ud af det, når vi kommer rundt omkring Cate Blanchetts karriere med mageløse film og præstationer.

Vi lyttes ved!

Feb 17, 202301:28:27
Episode #38 – Aftersun, The Last of Us, The Banshees of Inisherin, You People og Regnen skyller alt bort

Episode #38 – Aftersun, The Last of Us, The Banshees of Inisherin, You People og Regnen skyller alt bort

I årets første officielle anmeldelsesafsnit snakkes der zombieepidemier, racisme med Jonah Hill, Martin McDonaghs sorthumoristiske film og hjerteknusende familieforhold.

Efter episoder om Old Hollywood og Babylon, kalenderåret 2023 og snak med Øst for Paradis er Moovy Podcast endnu engang klar på at anmelde stærke film- og serietitler.

Dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, begynder lige så stille at tage hul på de store spillere til Oscar-kapløbet i form af favoritten “The Banshees of Inisherin” med Colin Farrell og Brendan Gleeson—kendt fra "In Bruges", hvor de også samarbejdede med instruktør Martin McDonagh.

Paul Mescal fra “Aftersun” ser også sig selv nomineret til en Oscar i dette smukke, melankolske minde af en film fra førstegangsinstruktør Charlotte Wells. Familien er omdrejningspunktet for denne episode, for Horikazu Kore-eda er tilbage med endnu en tåreperser, når en broget, alternativ familie forsøger at sælge et efterladt barn på det sydkorenaske sorte marked.

“The Last of Us” emmer også af familiære relationer, og nu er Playstation-spillet blevet til en højbudgets-HBO-serie med stjerner som Pedro Pascal, Nick Offerman og Bella Ramsay—men bliver dette den første succesfulde oversættelse fra spil til film/serie?

Og ej at forglemme Netflix, for de har udgivet en meget kontroversiel racekomedie skabt af Kenya Barris og Jonah Hill. “You People”, med komiske talenter som Eddie Murphy og Julia Louis-Dreyfus foran kameraet, stiller den det store spørgsmål: Kan sorte og hvide mennesker nogensine leve sammen?

10:32 - Anmeldelse af: "Regnen skyller alt bort"

26:22 - Anmeldelse af "The Last of Us"

52:10 - Anmeldelse af "You People"

1:08:56 - Anmeldelse af "The Banshees of Inisherin"

1:24:09 - Anmeldelse af "Aftersun"

Vi lyttes ved!

Feb 09, 202301:44:46
Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i februar! (m. Rikke Johnsen)

Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i februar! (m. Rikke Johnsen)

Senest har Moovy Podcast bragt dig japanske anbefalinger, og dykket ned i Old Hollywood i anledning af Damien Chazelles "Babylon".

Og med endnu en kalenderepisode i samarbejde med den aarhusianske biograf Øst for Paradis fortsætter vi ved fejringen af sand filmmagi.

Her gennemgår værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel, sammen med programlægger Rikke Johnsen, programmet i februar som byder på masser af Cinemateket-visninger af store og små klassikere.

Her skal der bl.a. quizzes i Wes Anderson i anledning af "The Royal Tenenbaums". Og apropos Wes Anderson dukker Bill Murray op i to film ydeligere denne måned: Satiren "Tootsie" med Dustin Hoffman i hopla, og den smukke Tokyo-fortælling "Lost in Translation".

Programmet byder også på en (anti)romantisk valentinsdag, hvor du kan nyde Ingmar Bergmans klassiker "Persona", eller den dybt forstyrrende "Rødt chok" ("Don't Look Now").

Ingen kalenderepisode uden noget fransk, og her får Xavier Dolans nyklassiker "Mommy" æren af at repræsentere den stolte filmnation.

Øst for Paradis lancerer også deres nye tiltag Filmklubben, der tilbyder halv pris til unge under 15 år. Månedens valg er "Kærlighed ved første hik". Og så skal der også wax'es af og på, når vi diskuterer nostalgi - eller mangel på samme - med "Karate Kid".

Vi lyttes ved!

Feb 03, 202301:03:47
Fem til fredag #22 - 5 japanske film du skal se!

Fem til fredag #22 - 5 japanske film du skal se!

For et par uger siden varmede Moovy Podcast op til Park Chan-wooks "Decision to Leave" med fem sydkoreanske anbefalinger, der kom rundt i det alsidige filmland. Denne uge tager vi igen til Asien, for her står den nu på japanske anbefalinger.

Mesterinstruktøren Hirokazu Koreeda har premiere på sin nye film "Regnen skyller alt bort" ("Broker") og i dén anledning varmer Moovy Podcast op med fem forskellige japanske film, der kan få dig ind i den rige filmnation.

Værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel kommer godt rundt i filmlandets forskellige kvaliteter. Her bliver der blandt andet hevet den ældre Koreeda-film "Still Walking" op af hatten, som ikke tøves med at kaldes et mesterværk.

En anden japansk mester, Seijun Suzuki, får også sin tid i rampelyset, når snakken falder på den overdrevne cool gangsterfilm "Branded to Kill" - her kæmper en ris-afhængig lejemorder for at stige til tops i branchen!

Blodigt, og syret, bliver det i den giallo-inspirerede gyserfilm "Evil Dead Trap" fra 1988, mens Japans ukronede body horror mester Shinya Tsukamoto forarger og fascinerer med den psykoseksuelle "A Snake of June".

Og mindre opsigtsvækkende bliver det ikke med det fire timer lange mastondontværk "Love Exposure" af Sion Sono. En komplet vanvittig film, omhandlende en katolik med aparte erotisk fotografi som sit speciale, der ender i et trekantsdrama med et manipulerende kultmedlem og en mandehandende kvinde(!).

De fem film og Japans kvaliteter som filmland kan du blive meget klogere på i episoden.

Vi lyttes ved!

Jan 27, 202359:20
Spotlight #9 - Nybegynderens guide til Old Hollywood + Damien Chazelles "Babylon"

Spotlight #9 - Nybegynderens guide til Old Hollywood + Damien Chazelles "Babylon"

Damien Chazelle’s længeventede Hollywood-film “Babylon” har endelig fundet vej til biograferne, og derfor guider Moovy Podcast dig igennem 1920’erne og 30’ernes filmhistorie for at at klæde dig bedst muligt på til filmen.

I sidste uge stod den på et kig ind i krystalkuglen og alle de film og serier, som 2023 ville bringe. I denne uge kunne det nærmest ikke være mere anderledes, for Moovy Podcast kigger næsten 100 år tilbage i filmhistorien. Den står på stumfilm, talkies og pre code-film, fordi vi fejrer Damien Chazelle’s nye film “Babylon”, som anmeldes i slutningen af episoden.

Jeres værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, har dykket godt og grundigt ned i de glade 20’ere, hvor kvinder brød sociale normer, hvor stoffer og alkohol flød i store strømme, og hvor de kæmpestore stumfilm pludselig blev overtaget af “The Jazz Singer” og tonefilmen.

Denne æra, og dette filmhistoriske skift, fokuserer Chazelle på i “Babylon”, og for at forberede publikum kommer jeres værter med en filmhistorisk gennemgang. De kigger på studiesystemet i overgangen fra stumfilm til tonefilm, og de kigger på de vigtige skuespillere, som Clara Bow og John Gilbert, der henholdsvis ligger til grund for Margot Robbie og Brad Pitts karakterer.

Men fortvivl ej. Naturligvis anbefaler de også film i lange baner–film, der bedst sætter dig i den helt rigtige “Babylon”-stemning. I stedet for 5 filmanbefalinger, så bliver det en masse film i 5 kategorier. Ensemblefilm med “Babylon”-energi, film om Hollywood, film med Clara Bow og John Gilbert, gangsterfilm og de her pre code-film, der var ekstra seksuelt provokerende på grund af den svage censur.

Vi lyttes ved! 

00:08:57 – Forventninger til Babylon

00:22:47 – Filmhistorisk gennemgang som forbederelse til “Babylon”

00:50:41 – Filmanbefalinger som forberedelse til “Babylon” (Nyere film)

01:04:20 – Filmanbefalinger som forberedelse til “Babylon” (Gamle film)

01:38:18 – Anmeldelse af Damien Chazelle’s “Babylon”

Jan 18, 202302:09:05
Episode #37 - Disse film og serier skal du se i 2023!

Episode #37 - Disse film og serier skal du se i 2023!

Moovy Podcast kigger for andet år i træk ind i krystalkuglen og tager en kæmpe tur igennem film- og serieåret 2023, der byder på alt fra Marvel, Star Wars, blockbusters til instruktører som Coppola og Ari Aster.

Moovy Podcast vendte i sidste uge filmåret 2022 – og ugen inden var det de bedste serier fra det forgangne år, men i dag står den altså på det nye år. Hvilke film og serier kommer der i 2023, og hvilke instruktører er klar til at vise deres værd?

Jeres værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, guider jer igennem hundredevis af titler, indelt i små underemner. Blockbusters, auteurs, danske film, Marvel- og Star Wars-serier og alt, hvad hjertet begærer.

Martin Scorsese, Paul Schrader, Martin Scorsese og Francis Ford Coppola har alle større eller mindre film på programmet, alt imens andre mere moderne sværvægtere som Christopher Nolan, Greta Gerwig og Darren Arronofsky også byder op til dans.

På Netflix er der titler som Zack Snyders "Rebel Moon", Taika Waititis spillefilmsversion af "Next Goal Wins", der deler titlen med dokumentaren, og minsanten om ikke alles elskede David Fincher finder en krimi-thriller frem i form af "The Killer".

På gyserfronten føles det igen som franchise-land, når "Scream 6", "Evil Dead Rise", "The Meg 2" og "Insidious 5" alle står på programmet – men måske originale titler som Brandon Cronenbergs "Infinity Pool" og M. Night Shyamalans "Knock at the Cabin" viser unikke kvaliteter.

Sæson 4 af "Succession" troede mange skulle være ude sidste år, men 2023 bliver altså tidspunktet, hvor vi igen møder Roy-klanen og deres ekstravagante stridigheder. Derudover lander "The Last of Us" snarligt, imens serier som "Love and Death" og "The Idol" må underholde nu når "Euphoria" bl.a. holder pause.

Jan 12, 202302:17:40
Episode #36 - Nytårsspecial 2022: Årets bedste film

Episode #36 - Nytårsspecial 2022: Årets bedste film

I sidste uge kårede Moovy Podcast det sidste års ti bedste tv-serier, og i anden halvdel af denne nytårsspecial skal de bedste film fra 2022 kåres.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har forsøgt at finde det bedste bland det hav af titler, der er landet i biografen og på streaming i løbet af hele 2022. Og nu skal de umulige valgt tages - for hvilke var de 10 bedste?

Værterne kommer vidt omkring på hver deres individuelle toplister, der gemmer fantastiske film og personlige oplevelser, der alt sammen har bidraget til et rigt filmår med skyhøj kvalitet.

Mesterinstruktører som Guillermo del Toro, Ruben Ostlünd, Park Chan-wook og Paul Thomas Anderson har sneget sig ind på listen, og foruden "Triangle of Sadness" er Skandinavien også fint repræsenteret med bl.a. "Verdens værste menneske" og "Holy Spider".

Sensationer som "Top Gun: Maverick" og "Everything Everywhere All at Once" kommer også i spil - men er de steget til tops? 2022 har også vist sig som et godt gyserår, da både Ti Wests "X" og Jordan Peeles "Nope" imponerer. Men hvad lander mon på værternes førsteplads?

Der bliver også tid til at kåre årets største skuffelser og ikke mindst overraskelser. Levede "The Batman" op til forventningerne og har Michael Bay begået noget galt eller genialt med sit remake "Ambulance"?

Og for at det ikke kun skal handle om 2022 og nye film, går værterne også tilbage i tiden og disker op med årets bedste anbefalinger af ældre film de har set og opdaget i løbet af året. Her kan du høre om "Deep Cover" med musik af Dr. Dre og Snoop Dogg, en Robert Altman-film, fransk thriller og en Elizabeth Taylor-klassiker.

Vi lyttes!

Jan 06, 202301:35:22
Episode #35 - Nytårsspecial 2022: Årets bedste serier

Episode #35 - Nytårsspecial 2022: Årets bedste serier

I første halvdel af vores nytårsspecial kårer vi årets ti bedste serier, som byder på superhelte, temperamentsfulde kokke, drager, sydkoreansk drama og meget andet!

I sidste uge kunne Moovy Podcast fejre julen med dårlige julefilm, men nu lakker 2022 mod enden og dét betyder selvfølgelig, der skal kigges tilbage og evalueres på året der er gået.

Det gør de to værter på Moovy Podcast, Joachim Jelle og Mikkel Abel, ved at ønske godt nytår kåre årets ti bedste serier, som du har kunne streame i løbet af året. Det fører til en grundig snak om hvilke streamingtjenester der har domineret med mest kvalitet, hvor værterne har prioriteret deres tid og hvordan tv-landskabet anno 2022 generelt ser ud.

Årets overraskelser, og ikke mindst skuffelser, som ikke fandt vej til toplisten, får også nogle ord med på vejen.

De individuelle toplister over årets bedste serier kommer vidt omkring. Især HBO har været garant for topkvalitet, og så har nye sæsoner af diverse hitserier braget igennem.

Værterne er enige om at både "Barry" og "The White Lotus" har opretholdt sit høje niveau, mens Nathan Fielder forvirrede alt og alle i "The Rehearsal" til topkarakter.

"Game of Thrones" lever også i bedste velgående via spinoff-serien "House of the Dragon", der har fundet vej til listen, mens der også bliver plads til en masser superheltekærlighed -  især, når det er ekstremt voldeligt!

Dét, hvad der gemmer sig på første pladsen, og mange andre serier, kan du høre meget mere om i episoden.

Godt nytår!

Dec 30, 202201:25:15
Bad Moovy Club #3 - De 5 dårligste julefilm

Bad Moovy Club #3 - De 5 dårligste julefilm

Moovy Podcast ønsker dig glædelig (dårlig) jul med nogle af de værste julefilm og hvilken bedre måde at tage forskud på julegodterne end med en omgang Bad Moovy Club?

Moovy Podcast fejrer nemlig julen med formatet, som hylder alt dét dårlige – og denne gang handler det om dårlige julefilm, der enten kan få dig i god julestemning eller bringe grinchen frem i selv den største juleelsker.

Som en slags anti-anbefalinger har værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, lagt fem julefilm under træet, som skal dissekeres og undersøges – for er det overhovedet alle fem, der er så ringe, som værterne forventer?

Julebraget starter med en snak om Ryan Reynolds og Will Ferrells nye forsøg på en fremtidig juleklassiker i form af den Dickens-inspirerede musical "Spirited". Hvilke ingredienser skal der til for at blive en juleklassiker, og kan Ryan Reynolds overhovedet synge?

Kontroversielt bliver det, når barndomsminderne bliver gransket, og Arnold Schwarzeneggers juleklassiker, "Mission: Julegave" ("Jingle All the Way"), tages under kærlig behandling. For er den gal eller genial her i 2022, og hvad gemmer der sig af klassiske Arnold-one-liners?

Vi udsætter også os selv for verdens værste julefilm. Den kristne evangelist og filmmager Kirk Cameron har lavet "Kirk Cameron's Saving Christmas", og med fuld smadder på den religiøse propaganda kan selv 70 minutter føles som et helt liv. For er der noget om filmens "dårlighed", når den ligger nummer 8 på IMDb's liste over de 100 værste film nogensinde?

For at komme ovenpå igen kigges der nærmere på julegyserfilm, som er en overraskende populær subgenre inden for højtiden. "Elves" fra 1989 byder på komplet vanvid, når incest, nazister, mutantnisser og jomfruofre gemmer sig i julesokken!

Som sidste film kigger værterne nærmere på Lifetime/Hallmark-fænomenet, som oftest byder på heteroseksuel kærlighed, storby versus landsted, store klicheer og en overflod af julerekvisitter. Lindsay Lohan gør comeback med "Falling For Christmas" på Netflix, og har den uskyldige film noget som helst at byde på?

Glædelig jul!

Dec 23, 202201:38:03
Episode #34 - Avatar: The Way of Water, Emancipation, Pinocchio, Vanskabte land, Terrifier 2, Sr. m.fl.

Episode #34 - Avatar: The Way of Water, Emancipation, Pinocchio, Vanskabte land, Terrifier 2, Sr. m.fl.

I en af årets sidste podcasts anmeldes årets største film Avatar: The Way of Water, Will Smiths comeback, endnu en Pinocchio-film og meget mere.

Efter lang tid med David Cronenberg, lidt snak med Øst for Paradis og en rejse til Sydkorea med sydkoreanske film skal Moovy Podcast tilbage til anmeldelserne.

Og hvilke titler! Dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, snakker naturligvis om årets største film “Avatar: The Way of Water” og finder ud af, om den er mere end blot et teknisk vidunder.

Derudover vender de Will Smiths tilbagevenden efter hans hårdtslående opførsel ved årets Oscar-show. Slavefilmen “Emancipation” synes skræddersyet til akademiet, men har de tilgivet skuespilleren for for hans håndgemæng?

Tidligere på året var Guillermo Del Toro aktuel med “Cabinet of Curiosities” såvel som “Nightmare Alley”, og minsandten om den mexicanske instruktør ikke har sneget sig i rampelyset igen. Spørgsmålet er dog, om den tredje Pinnochio-film på to år gør noget så drastisk anderledes, at den er værd at se.

Moovy Podcast leger også lidt catch-up, for både slasherfilm “Terrifier 2” med Art the Clown og “Vanskabte land” af Hlynur Pálmason har gået lidt tid i biograferne, men begge film fortjener en god diskussion.

Hopper vi over på streaming vendes Netflix-dokumentaren “Sr.”, skabt af Chris Smith (“American Movie”, “Jim and Andy”), som følger Robert Downey Jr., der forsøger at lave en film om sin far, filmskaberen Robert Downey Sr.

George Millers “Three Thousand Years of Longing” undgik på besynderlig vis de danske biografer, men nu er manden bag “Mad Max: Fury Road” altså tilbage – dog med episk kærlighedshistorie.

7:54 - Anmeldelse af: Avatar: The Way of Water

45:04 - Anmeldelse af “Vanskabte land”

54:43 - Anmeldelse af “Terrifier 2”

1:08:54 - Anmeldelse af “Three Thousand Years of Longing”

1:19:32 - Anmeldelse af “Sr.”

1:33:94 - Anmeldelse af “Guillermo Del Toros Pinnochio”

1:45:03 - Anmeldelse af “Emancipation”

Dec 15, 202202:03:56
Fem til fredag #21 - 5 sydkoreanske film du skal se!

Fem til fredag #21 - 5 sydkoreanske film du skal se!

Moovy Podcast varmer om til Park Chan-wooks "Decision to Leave" med en håndfuld sydkoreanske film!

David Cronenberg har unægteligt fyldt meget i november-måned med vores spotlight-serie om instruktøren af den biografaktuelle "Crimes of the Future", men nu rejser dine værter Mikkel Abel og Joachim Jelle østpå til et af de mest interessante filmlande. 

Turen går til Sydkorea, og her har vi fundet 5 sydkoreanske film, som du skal se. Som et lille benspænd er film af hverken Park Chan-wook eller Bong Joon-ho ikke at finde på listen, og faktisk skal det siges, at anbefalinger i og for sig bevæger sig vidt omkring, hvad sydkoreansk film kan. Fra hævnthrilleren til det poetiske. 

Mikkel starter ud med det mystiske, romantiske drama "Time" af nyligt afdøde Kim Ki-duk, som har gjort sit for at få sydkoreanske film på filmfestivaller verden over, og filmen handler om en kvinde, som får lavet skønhedsoperationer, så hendes kæreste kan forelske sig i hende på ny. 

Udover Bong Joon-hos "Memories of Murder" og Park Chan-wooks "Oldboy" begik Kim Jee-woon sig også i 2003 med et værk, der skulle vise sig at blive en nyklassiker inden for sydkoreansk film. "A Tale of Two Sisters" er blevet hyldet af mange, men vi skal faktisk helt tilbage til 1998, hvor hans debutfilm "The Quiet Family" udkom. Det er en genrespringende sortkomisk thriller med et væld af velkendte sydkoreanske ansigter.

"The Citizen Kane of South Korean Cinema," siger Bong Joon-ho om "The Housemaid" fra 1960, og det er Mikkel og Joachim som sådan enige i. Sammen har de valgt denne erotiske thriller, der på mange måder har dannet grobund for mesterværker som "Parasite" og "The Handmaiden". 

Mod slutningen af episoden er Mikkel nødt til at vælge hævnthrilleren "Bedevilled", eftersom sydkoreanske film efterhånden er blevet synonym med hævngerrige antihelte, der ikke er ræd for at lade blodet flyde. 

Episodens sidste anbefaling kommer fra instruktøren Lee Chang-dong - manden bag "Burning", som Joachim i jubilæumsafsnittet erklærede hans yndlingsfilm. "Peppermint Candy" fra 1999 følger en hårdtramt herre, som i filmens indledning begår selvmord ved at træde foran et tog. Resten af filmen er en smuk omend benhård fortælling fortalt baglæns gennem 6-7 flashbacks, som tilsammen udgør hans liv. Disse flashbacks afspejler ydermere vigtige historiske punkter i Sydkorea og bliver en slags mini-biografi om den sene del af landets historie. 

Vi lyttes ved!

Dec 08, 202201:02:44
Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Disse film skal du se i december! (m. Rikke Johnsen)

Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Disse film skal du se i december! (m. Rikke Johnsen)

Med et veloverstået Spotlight om David Cronenberg og anmeldelser af seneste aktuelle titler går Moovy Podcast ind i årets sidste måned. December byder på masser af hyggelig julestemning og i Moovy Podcast betyder en ny måned selvfølgelig også et nyt kalenderafsnit i samarbejde med biografen Øst for Paradis.

Sammen med programlægger Rikke Johnsen gennemgår de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, månedens  særevent og udvalgte premierefilm samt en række af Cinemateket-visninger, der hver tirsdag byder på store og små filmklassikere.

December byder selvfølgelig på masser af film til at komme i julestemning, mens et par af filmhistoriens sværvægtere også bliver aktuelle.

(Jule)hygge for hele familien er der nemlig mulighed for, når både Steven Spielbergs udødelige klassiker "E.T." og den muntre "The Nightmare before Christmas" dukker op i programmet. Julen bliver ikke mindre, når den populære nyklassiker "Love Actually" også kan kombineres med Ingmar Bergmans storladne "Fanny og Alexander".

Forbinder man julen med gangsters og jakkesæt byder muligheden sig for at se både "The Godfather" og dens efterfølger "The Godfather: Del 2", mens Robert Bressons franske nybølgeklassiker "Lommetyven" også dukker op.

Den suverænt populære "Pink Floyd's The Wall", som også var at finde i novembers program, dukker atter op hele to gange og her skal det opklares - hvorfor er den konceptuelle film om Pink Floyds legendariske album så populær?

Som en tidlig julegave tager episoden forskud på januars første visninger. Her kan man se den spanske klassiker "Ånden i bistaden", som bla. har inspireret Guillermo del Toro.

Og den 3. januar dukker den Moovy Podcast-aktuelle David Cronenberg op med en visning af dobbelt op på Jeremy Irons i det psykologiske drama "Blodbrødre" ("Dead Ringers"). Moovy Podcast præsenterer også denne visning, som billetter til kan købes her.

Vi lyttes ved!

Dec 05, 202201:01:40
Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del III)

Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del III)

Tredje og sidste afsnit i Moovy Podcasts spotlight-serie om David Cronenberg skubber kropsgyset væk og fokuserer på identitet.

I sidste uge kunne du høre Moovy Podcast og Stine Teglgaard går igennem David Cronenbergs film fra “Fluen” til “eXistenZ”. Snakkene gik på kropsmutationer, erotik og mindfucks.

Mikkel Abel og Joachim Jelle forlod David Cronenberg og hans mange mageløse filmskabninger ved slutningen af årtusindet. Her havde han netop begået sig med “eXistenz” – en film, der på mange måder minder om “The Matrix”, men som unægteligt står i skyggen af Wachowski-søstrenes episke værk.

Ligesom hans karakterer transformerer sig, så ser David Cronenberg sig også ændre sit fokus endnu engang. Hvor de tidlige år bød på intenst kropsgys med splatterfilm som “Shivers” og “Rabid”, og hvor 80’erne og 90’erne fokuserede på det psykologiske, så sætter det nye årtusinde rampelyset på identitet, hvem vi er, og om man kan stole på sig selv.

Med “Spider” gik Cronenberg direkte ind i hans muligvis største økonomiske flop. Her spiller Ralph Fiennes den titulære Spider, som netop er løsladt fra et sanatorium af en art, og han går rundt i 50’ernes England og støber sin identitet sammen gennem minder, drømme og vrangforestillinger.

Ironisk nok laver Cronenberg to af sine mest populære film bagefter – begge med Viggo Mortensen. “A History of Violence” og “Eastern Promises” stråler som to pragteksemplarer på, at den kantede instruktør sagtens kan begå sig med mainstream-film.

Den tredje Viggo-film kommer i form af “A Dangerous Method”, der fortæller historien og stridighederne mellem psykoanalysen skabere Carl Jung og Sigmund Freud. Den canadiske instruktør har altid været glad for det underbevidste, så hvorfor rejse tilbage til kilden?

Manden bag “Crash” og “Blodbrødre” vil bare ikke sættes i bås. Derfor går han ind i 10’erne med den kapitalistiske roadtrip-film “Cosmopolis” med Robert Pattinson før hans egen forvandling. Cronenberg fortsætter med “Maps to the Stars” – en stjernespækket film, der kritiserer, hvad han selv kalder det sort hul som Hollywood nu er.

Slutteligt vender dine to værter David Cronenberg som romanforfatter, som far til filmskabere og ikke mindst som skuespiller, hvor Johan Albrechtsen popper hovedet ind med vigtig Star Trek-information! Og naturligvis anmelder de også den biografaktuelle “Crimes of the Future”, der markerer baronen af body horrors tilbagevenden til film efter en otteårig pause.

Dec 01, 202202:59:25
Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del II) m. Stine Teglgaard

Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del II) m. Stine Teglgaard

For to uger siden kunne du høre første afsnit af vores Spotlight om David Cronenberg, hvor vi henover tre episoder går i kødet på mesterinstruktørens krop og sind.
I første afsnit mødte vi den canadiske filmmager i sin spæde år igennem 1970'erne og 1980'erne, der med interesse i videnskab, psykologi og film, forvandlede sig den den kropslige gysermester, som har gjort ham berømt og berygtet.
Vi forlod David Cronenberg i 1983 med "The Dead Zone" og "Videodrome", og i denne episode støder vi på en række hovedværker - hvor især sindet, den skrøbelige psykologi og psykoseksualitet kommer til at spille en markant rolle.
Til at hjælpe værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, med at gå i kødet på filmene, får podcasten besøg af David Cronenberg- og filmekspert Stine Teglgaard, der med en fortid hos DFI og
Kino.dk endda har mødt manden selv!
Først skal hovedværket "Fluen" havde pillet vingerne af, for er det i sandhed Cronenbergs mest folkelige - og klamme - film? Det bliver også til lødige diskussioner om både "Blodbrødre" og "Crash", som der med sine grænseoverskridende tematikker kan tolkes utroligt meget ud af.
"Naked Lunch" forvirrer og irriterer alle, men fascinerer også med sit morbide, syrede neo-noir univers, og så får det politiske drama "M. Butterfly" kærlige ord med på vejen, som Cronenbergs måske mest undervurderede film.
Afsnittet afsluttes i 1999, hvor David Cronenberg vender tilbage til sit elskede body horror. Er den mere end en slags toer til "Videodrome", eller er det helt okay den blev overset i det famøse filmår, som afsluttede årtusindet?
Vi lyttes ved!
Nov 24, 202202:31:10
Episode #33 - Black Panther: Wakanda Forever, The Crown, The White Lotus, 1899, My Policeman, Enola Holmes 2 m.fl.

Episode #33 - Black Panther: Wakanda Forever, The Crown, The White Lotus, 1899, My Policeman, Enola Holmes 2 m.fl.

Moovy Podcast lægger David Cronenbergs krop og sind på hylden for en stund, for denne fredag skal vi tilbage i almene rammer: Der skal anmeldes!

Værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har støvsuget streamingtjenesterne for nye film og tv-serier. Og så kommer vi selvfølgelig ikke uden om Marvels biografaktuelle, og rekordslående, "Black Panther: Wakanda Forever".

Foruden seneste superheltefilm fra Marvel skal der vendes nye sæsoner af både Netflix' svinedyre "The Crown", og HBOs hypede "The White Lotus". Kan de leve op til de skyhøje forventninger?

Historien om Sherlock Holmes' lillesøster Enola Holmes har også fået en ny efterfølger, og litterære karakterer bliver vækket til live i Tim Burtons nye serie "Wednesday" - her blandes gotisk drama med drabelig komik, når Addams familien vender tilbage til skærmen.

"Don't Worry Darling"-stjernerne Harry Styles og Florence Pugh er også aktuelle på ny med hver deres film. I "My Policeman" bliver Styles del af et forbudt trekantsdrama, mens Pugh skal opklare et mysterie om en sultende pige i "The Wonder". Jennifer Lawrence gør også mini-comeback i det lavmælte drama "Causeway". Har de to skuespillere ramt pletskud?

Sidst men ikke mindst er der nyt fra skaberne af den tyske sensationsserie "Dark". "1899" byder på masser af mystik ude på havet, men giver mysteriet mening eller er det ét stort rod?

0:13:00 - Anmeldelse af "Enola Holmes 2"

0:24:05 - Anmeldelse af "1899 - sæson 1"

0:38:40 - Anmeldelse af "Causeway"

0:48:30 - Anmeldelse af "The Crown - sæson 5"

1:03:00 - Anmeldelse af "My Policeman"

1:19:00 - Anmeldelse af "The White Lotus - sæson 2"

1:33:20 - Anmeldelse af "The Wonder"

1:44:00 - Anmeldelse af "Wednesday - sæson 1"

1:55:00 - Anmeldelse af "Black Panther: Wakanda Forever"

Vi lyttes ved!

Nov 18, 202202:20:49
Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del I) m. Peter Skjøtt

Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del I) m. Peter Skjøtt

Træd med ind i David Cronenbergs krop og sind, når Moovy Podcast gennemgår hele filmografien fra baronen af body horror.

Sidste gang du kunne lytte til værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel, vendte de Cinematekets visninger i Øst for Paradis med Rikke Johnsen.

Nu kaster Moovy Podcast sammen med gæst Peter Skjøtt rampelyset på selveste David Cronenberg i anledning af den kommende "Crimes of the Future" – instruktørens første film i 8 år.

I denne tredelte podcast-serie om en af gysergenrens gudfædre gennemgås alle Cronenbergs film fra ende til anden, og vi kommer til at snakke værker som "Fluen", "A History of Violence" og "Crash".

Men inden vi når til midterdelen af den canadiske instruktørs karriere, hjælper grafiker og Cronenberg-ekspert Peter Skjøtt os med at snakke mandens tidlige avantgarde-værker "Stereo" og "Crimes of the Future" (1971), hvorefter hans to skrækfilm om seksuelt transmitterede mutationer, "Shivers" og "Rabid", kommer i fokus.

Der bliver passende også sat ord på den mere ukendte racerkørerfilm "Fast Company" ("Brændt gummi"), som var den første spillefilm, David Cronenberg lavede under de besynderlige skatteincitamenter – og som startede en årrække med fart på produktionerne.

"The Brood" ("Misforstret") var en personlig omend grænseoverskridende skildring af Cronenbergs egen skilsmisse, og "Scanners" åbnede muligheden for en overnaturlig paranoia-thriller, hvor actiondelen kom mere i førersædet.

Episoden afsluttes med to film fra 1983. "Videodrome" er for mange Cronenbergs hovedværk, hvor han overlegent fletter psykoseksuelle fantasier sammen med et vaskeægte neo noir-plot. Hvad er virkelighed; hvad er vrangforestillinger? Det samme kan der spørges om i Stephen King-filmatiseringen "The Dead Zone", hvori Christopher Walken må kæmpe med evnen til at se – og påvirke – fremtiden.

Tak for at tage med på denne soniske rejse gennem David Cronenbergs karriere. Næste episode starter med "Fluen" og slutter med "eXistenZ", og her kommer ekspert Stine Teglgaard på besøg i studiet.

Vi lyttes ved!

Nov 10, 202202:35:31
Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i november! (m. Rikke Johnsen)

Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i november! (m. Rikke Johnsen)

Moovy Podcast og biografen Øst for Paradis snakker sig igennem programmet for november, hvor bl.a. u-bådsdrama, Jacques Tati, Marilyn Monroe og “Punch-Drunk Love” pryder kalenderen.

Efter en rangering af gysermesteren Dario Argentos bedste film og et hav af aktuelle anmeldelser tager jeres værter Mikkel Abel og Joachim Jelle jer i hånden og guider jer igennem Cinemateket i Paradis-kalenderen.

Sammen med Rikke Johnsen kigger Moovy Podcast på enkelte premierefilm og særevents, inden tirsdagsvisningerne af store klassikere gennemgåes.

Premierefilmen kommer i form af dokumentaristen Ulrich Seidl, der med “Rimini” byder på sin første spillefilm. Derudover kan Øst for Paradis ikke helt slippe den uhyggelige Halloween-stemning, for Benjamin Christensens “Häxan” (“Heksen”) fejrer 100-årsjubilæum på det store lærred.

Cinemateket i Paradis-programmet i november har en vis adspredelse. Fra fjollet komik til ultraseriøs fransk nybølge. Jacques Tati tropper op to gange med de overlegent orkestrerede “PlayTime” og “Min onkel”, imens Alain Resnais disker op med tragisk romantik i en ødelagt by med “Hiroshima, min elskede”.

For opløftende effekt kan et syn eller gensyn med titler som “Volver”, “Ingen er fuldkommen” og “Punch-Drunk Love” være passende, eller måske skal der skrues op på 11 med musikfilmene “Pink Floyd: The Wall” og “The Blues Brothers”.

Slutteligt kan man enten drage på et mørkt eventyr med “De fortabte børns by” eller dykke ned i dybet med nyligt afdøde Wolfgang Petersens intense “U-båden”.

Vi lyttes ved!

Oct 31, 202256:30
Fem til fredag #20 - De fem bedste film af gysermesteren Dario Argento

Fem til fredag #20 - De fem bedste film af gysermesteren Dario Argento

Moovy Podcast har fundet de fem bedste gyserfilm af den italienske instruktørmaestro Dario Argento.

I sidste uge tog værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle sig af “Black Adam”, “Andor”, “Halloween Ends” og “Holy Spider” i et afsnit fuld af anmeldelser.

Vi er dog stadig i oktober, og det betyder gys. I denne er støvet pustet af en italiensk gyserinstruktør ved navn Dario Argento, og anledningen kommer af, at Moovy Podcast præsenterer mesterværket “Suspiria” d. 31. oktober!

Det bliver til fem film plus det løse, når snakken går om blod, kvinder, vold og mord – og ikke mindst den italienske slasherbølge giallo. Dario Argento har i sine film kastet omkring sig med opfindsomme måder at slå alle og enhver ihjel på, og han har sørget for at udføre det mesterligt filmede metoder.

Manden står bag mange stærke værker som bl.a. “Suspiria (“Chok House”), “Profondo rosso - Mord i rødt” og “Phenomena”, men hvilke er de bedste og mest makabre? Det kårer Moovy Podcast i et forsøg på at malke den sidste dråbe uhygge i gysets måned.

Oct 27, 202201:17:25
Episode #32 - Black Adam, Andor, Holy Spider, Halloween Ends, The Bear, The Midnight Club m.fl.

Episode #32 - Black Adam, Andor, Holy Spider, Halloween Ends, The Bear, The Midnight Club m.fl.

Seneste ugers Moovy Podcast har budt på en ny runde anbefalinger, der bød på gyserfilm i oktobers ånd, og kalenderafsnit fra Øst For Paradis - hvor du bl.a. kan opleve Moovy Podcast præsentere "Suspiria" d. 31 oktober.

Men i denne uges afsnit skal vi tilbage til noget helt klassisk: Anmeldelser! Og værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har fundet en masse spændende titler frem, der bør kunne afgive stjerner i øst og vest.

Ny superheltefilm fra DC bliver dagens helt store samtaleemne. "Black Adam" med Dwayne 'The Rock' Johnson er nemlig landet i biograferne, og kan antihelten bringe noget nyt til superheltegenren?

"Star Wars"-universet udvides også nok engang med serien "Andor", hvor vi følger tyven Cassian Andor fra "Rogue One". Den evigt produktive Mike Flanagan ("Doctor Sleep") har også smidt endnu en gyserserie ud på Netflix, "The Midnight Club", lige i tid til Halloween.

Og gyset hersker videre i dagens episode. Seriemorderen Michael Myers møder muligvis sit endelige i "Halloween Ends", mens endnu en Stephen King-historie finder vej til skærmen i "Mr. Harrigan's Phone".

Smilegyseren "Smile" får også en kommentar med på vejen, og så sniger der sig en gyselig seriemorder ind i Ali Abassis iranske "Holy Spider" - som også bliver Danmarks store Oscar-håb.

"The Bear" har også fået massiv hype med fra USA, men kan kokkeserien leve op til forventningerne?

Som om programmet ikke allerede var fyldt, når værterne også at snige den tyske 1. verdenskrigsfilm "All Quiet on the Western Front" ind, hvor det store spørgsmål rejser sig: Er krigsfilmen død?

0:14:42 - Anmeldelse af "Smile"

0:22:55 - Anmeldelse af "Mr. Harrigan's Phone"

0:32:00 - Anmeldelse af "Halloween Ends"

0:48:45 - Anmeldelse af "The Midnight Club - sæson 1"

0:57:44 - Anmeldelse af "The Bear - sæson 1"

1:10:21 - Anmeldelse af "Holy Spider"

1:21:30 - Anmeldelse af "Andor - sæson 1"

1:30:20 - Anmeldelse af "All Quiet on the Western Front"

1:39:30 - Anmeldelse af "Black Adam"

Vi lyttes ved!

Oct 21, 202202:01:06
Fem til fredag #19 - De fem bedste (gyser)film, du aldrig har hørt om! (Del IV)

Fem til fredag #19 - De fem bedste (gyser)film, du aldrig har hørt om! (Del IV)

Efter en tur i Paradis vender Moovy Podcast snuden mod helvede, for nu står den på anbefalinger – gyseranbefalinger!

Værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle sætter anmeldelserne på pause, eftersom vi nu er gået ind i oktober – og det betyder et fokus på gysergenren. Sammen har de to værter fundet fem gyserfilm frem, du formentlig aldrig har hørt om.

Kollektivt besluttede de sig for at tage “Baby Blood” med – en vanvittig og vanvittigt blodig skrækfilm, der kan ses som et tidligt bidrag til bølgen af grænsesøgende film fra Frankrig kaldt New French Extremity. En kvinde bliver gravid af en ukendt organisme, og den tvinger hende til at begå mord. Høj kunst!

Dernæst drog Joachim til England for at fremmane et vaskeægte stemningsgys fra en nyligt restaureret film med Edward Woodward (“The Wicker Man”). I “The Appointment” byder Lindsey C. Vickers på David Lynch-agtig usikkerhed og ubehag, når en far vælger arbejde frem for sin datter.

Mikkel bliver i England i 80’erne, for med sidsteårs “Censor” tager han dig virkelig med ind i den snaskede periode i gysergenren. Hovedpersonen Enid ser de berygtede Video Nasties (særligt grafiske film, der blev banlyst i England), og som den censor er hun med til at bestemme, hvad der må blive og hvad der skal klippes. En dag ser hun et bånd, der opildner et barndomstraume – og en konspiration begynder.

“Blue Monkey” er en film, der på en god dag kunne have været et bånd, Enid ville censurere grundet dens grafiske indhold. I rigtig 80’er creature feature-stil er der skruet op effekter, blod og groteskhed, når et mærkeligt insektbid skaber en dominoeffekt af kaos på et lille hospital. Et monster river hovedet af en person – det skal ses!

Slutteligt skruer Mikkel lidt ned for det makabre med en af de mere direkte uhyggelige film på listen. “Session 9” ser en rengøringsflok forsøge at holde bevidstheden i bero, når de rengør asbest på en sindssygeanstalt.

Må jeres oktober blive maksimalt uhyggelig!

Vi lyttes ved.

Oct 13, 202243:57
Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i oktober! (m. Rikke Johnsen)

Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i oktober! (m. Rikke Johnsen)

Fra anmeldelser af biografaktuelle film, og et dyk ned i "Star Trek", vender Moovy Podcast tilbage med en ny kalenderepisode.

I samarbejde med den aarhusianske biograf Øst for Paradis gennemgår de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, i samarbejde med programlægger Rikke Johnsen, nemlig biografens filmprogram for oktober.

Her skal månedens omfattende Cinemateket-visninger gennemgås, mens månedens særevents og udvalgte premierefilm også fremhæves.

Blandt premierefilmene finder man Danmarks Oscar-bud "Holy Spider", mens franske "Peter von Kant" åbner op for serien Franske Filmmandage.

Øst for Paradis huser også årets Nordisk Råds Filmpris, der bl.a. byder på gensyn med islandske "Lamb" og norske "Verdens værste menneske". Dertil får Hlynur Pálmasons "Vanskabte land" også forpremiere - alt sammen gratis!

Som altid byder månedens Cinemateket-visninger på store og små klassikere, og en gennemgående tematisk tråd bliver lidenskab og coming-of-age fortællinger.

Store klassikere som François Truffauts "Ung flugt" og Michelangelo Antonionis "De elskendes eventyr" er at finde på programmet, mens ungdommen gør oprør i "The Breakfast Club", og den rørende animationsfilm "Persepolis".

Lidenskabeligt bliver det også, når snakken falder på "Tilværelsens ulidelige lethed" og "Betty Blue - 37,2 om morgenen" - og så kan man godt glæde sig til en Halloween-særvisning!

Den 31. oktober vises Dario Argentos gyserklassiker "Suspiria" fra 1977, som værterne fra Moovy Podcast selv vil introducere. Det kan du høre meget mere om i episoden.

Vi lyttes ved!

Oct 07, 202201:09:36
Episode #31 - Blonde, Dahmer - Monster, Ringenes herre: Magtringene, Triangle of Sadness, Don't Worry Darling m.fl.

Episode #31 - Blonde, Dahmer - Monster, Ringenes herre: Magtringene, Triangle of Sadness, Don't Worry Darling m.fl.

Efter sygdom er Moovy Podcast endelig tilbage – og dagens episode står på anmeldelser en masse!

Sidste gang jeres værter Mikkel Abel og Joachim Jelle fandt vej ind i jeres øregange, var det med Star Trek som overemne. Moovy TV- og nyhedsredaktøren Johan Albrechtsen var rejst fra København til Aarhus for at at lave Nybegyderens guide til Star Trek på Moovy Podcast.

Nu er alt dog som det plejer at være, for Mikkel og Joachim har ransaget biograferne og streaminglandskabet for de mest spændende aktuelle titler, som fortjener anmeldernes barske domme. Og så er der desuden også en spændende nyhed gemt i slutningen af epsioden.

Netflix har skruet op for sine polemiske titler med seriemorder-serien “Dahmer – Monster: Historien om Jeffrey Dahmer”, der følger det kannibalistiske monster, men bestemt også ofrene og de efterladte familier. Derudover har “Blondine” fået premiere, hvor Ana De Armas spiller en fiktionaliseret version af verdensstjernen Marilyn Monroe.

Mikkel er draget i biografen, hvor han har set den lige så omdiskuterede “Don’t Worry Darling” for at finde ud af om Florence Pugh er så god, at det dækker for dramaet bag kameraet mellem Harry Styles, Olivia Wilde og Chris Pine. Her snuppede han også Ruben Östlunds SENESTE guldpalmevinder “Triangle of Sadness”, der er fuld af satire, humor og opkast.

George Clooney og Julia Roberts forenes endelig igen i “Ticket to Paradise” og Idris Elba har begivet sig på safari i “Beast”, hvor han og familien skal overleve angreb fra en hævngerrig løve.

Slutteligt samler værterne op på verdens dyreste tv-serie “Ringenes Herre: Magtringene”, der af årsager, som Mikkel og Joachim forsøger at finde ud af, ikke bliver talt om nok – i forhold til seriens gigantiske budget og franchise-arv.

Vi lyttes ved! 

00:08:09 – Anmeldelse af “Don’t Worry Darling”

00:17:40 – Anmeldelse af “Dahmer – Monster: Historien om Jeffrey Dahmer”

00:29:38 – Anmeldelse af “Blondine”

00:45:23 – Anmeldelse af “Ticket to Paradise”

00:52:15 – Anmeldelse af “Beast”

01:01:52 – Anmeldelse af “Triangle of Sadness”

01:11:09 – Anmeldelse af “Ringenes Herre: Magtringene”

01:26:35 – Moovy Podcast præsenterer: “Suspiria” i Øst for Paradis 31. oktober!

Sep 28, 202201:32:30
Spotlight #7 - Nybegynderens guide til "Star Trek" (m. Johan Albrechtsen)

Spotlight #7 - Nybegynderens guide til "Star Trek" (m. Johan Albrechtsen)

"Star Trek" fylder 56 år og som led i fejringen gennemgår Moovy Podcast hele sci-fi sagaens historie i selskab med Moovys helt egen trekkie, Johan Albrechtsen!

Gene Roddenberrys elskede "Star Trek"-univers kan holde sin 56. fødselsdag, og i den anledning går Moovy all in på at fejre galaksens helte.

Den 24. september kan du sammen med Moovy opleve en sand "Star Trek"-festival i FORMAT Biograf. Her er der  flere visninger at glæde sig til, og så har vi har allerede varmet op med at rangere franchisens bedste film, og snakket med holdet bag J.J. Abrams seneste "Star Trek"-trilogi.

I nyeste afsnit af Moovy Podcast handler det hele også om Kaptajn Kirk og Picard samt de mange andre helte, og skurke, når vi laver nybegynderens guide til "Star Trek" - sammen med Moovys helt egen trekkie, og ekspert, Johan Albrechtsen.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, er nemlig komplet uvidende, når det handler om at gøre sig klog på "Star Trek", og de mange serier og film, der følger med.

Det krævede Johans ekspertise, som er kommet i studiet for at tage guide værterne igennem rummets mange dimensioner, hvor adskillelige oplevelser og indtryk venter.

Fra "Star Trek: The Original Series" og "Star Trek: Generations" kommer vi omkring den spæde begyndelse, mens Johan forklarer hvorfor "Deep Space Nine" er den bedste serie - nogensinde!

De mange film kommer også under kærlig behandling. Kan værterne komme gennem den langsommelige "Star Trek: The Motion Picture" og er "Nemesis" virkelig så ringe, som alle siger?Alt dét, og "Star Trek" som kulturelt fænomen, betydning for sci-fi, livet som fan og nybegynder, og meget andet, kan du alt sammen blive klogere på.

Vi lyttes ved!

Sep 20, 202202:26:02
Fem til fredag #18 - De 5 bedste Stephen King-filmatiseringer

Fem til fredag #18 - De 5 bedste Stephen King-filmatiseringer

I sidste uge bød Moovy Podcast på et nyt kalenderafsnit i samarbejde med den aarhusianske biograf Øst for Paradis, hvor kunstbiografens Cinemateket-visninger bød på lidt af hvert.

Her kan man bl.a. opleve Brian de Palmas fortolkning af Stephen Kings "Carrie", som en del af programmet. Og hvilken oplagt mulighed for Moovy Podcast til at kigge nærmere på den legendariske gyserforfatter, der tilmed kan fejre 75 års fødselsdag d. 21 september!

I anledning af jubilæet kigger værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, derfor nærmere på Stephen Kings mange bøger, og især alle dem som er blevet lavet om til film. Bliver det de klassiske storværker, som finder vej til top 5, eller er værterne gået helt andre veje?

Toplisten byder på store og små filmatiseringer, som byder på alt fra forbandelser, hjemsøgte hoteller, varulve og en lidt for dedikeret fan.

Joachim har også skrevet speciale om gyserlegenden i søgen på svar efter hvorfor Stephen king er så evigt populær. Det lægger op til en diskussion om uhygge, hvad der skræmmer os og hvorfor store navne som John Carpenter og David Cronenberg har taget Kings historier til sig.

Traditionen tro skal der også rundes nogle bobler i form af alle de værker, der ikke kom med på listen. Her er der masser af tvivlsomme direct-to-dvd titler, alverdens (mini)serier og en hvis "Sleepwalkers", der begejstrer.

Vi lyttes ved!

Sep 09, 202201:23:43
Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i september! (m. Rikke Johnsen)

Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i september! (m. Rikke Johnsen)

Moovy Podcast fortsætter samarbejdet med den Aarhusianske biograf Øst for Paradis, hvor de sammen går igennem “Cinemateket i Paradis”-kalenderen for september.

Værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle har de to forgangne uger anmeldt aktuelle film og serier i hobetal. Men selvom alles munde er på “House of the Dragon”, tager Moovy Podcast sig nu stadig tid til at snakke om, hvad der går af “gamle” film i biografen.

“Cinemateket i Paradis”-kalenderen byder på et hav af klassikere, der bølger gennem filmhistorien. Alt fra Fritz Langs “Metropolis” til Brian De Palmas mesterlige Stephen King-filmatisering “Carrie”.

Derudover kan publikum tage del i Jonas Mekas’ minder, når den avantgardistiske dokumentar “Reminiscences of a Journey to Lithuania” vises i biografen. Er det lidt for roligt, dukker Gary Oldman, Natalie Portman og Jean Reno op i Luc Bessons actionfilm “Leon”.

Ingen kunstbiograf uden fransk nybølge. François Truffaut byder på morsomt og melankolsk ménage à trois med “Jules og Jim”. Hvis det ikke lyder som en fest, kan publikum tage med med Guy Pearce, Hugo Weaving og Terence Stamp på drag-race roadtrip i “Ørkendronningen Priscilla”.

Filmene bliver som altid også vist i Cinemateket – dog på andre datoer, men derfor er det lige relevant om du er på Sjælland eller Jylland.

Vi lyttes ved!

Sep 02, 202258:56
Episode #30 - House of the Dragon, Nope, She-Hulk, The Sandman, Klovn, After Yang & Kærlighed for voksne

Episode #30 - House of the Dragon, Nope, She-Hulk, The Sandman, Klovn, After Yang & Kærlighed for voksne

Sidste uge i Moovy Podcast bød på en række anmeldelser, der kom vidt omkring med stjerneuddelingen, og ugens afsnit er ingen undtagelse.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har nemlig støvsuget streamingtjenesternes store titler, mens biografen har budt på gys og indie-hygge.

Først skal vi hurtigt forbi den nye sæson af "Klovn", hvor Frank Hvam og Casper Christensen igen ender i tåkrummende scenarier. Værterne har tidligere været hårde ved superhelteserierne fra Marvel, men kan "She-Hulk: Attorney at Law" endelig overbevise om, at der er kvalitet at finde?

Ugens anmeldelser byder også på to kæmpe fantasytitler. Netflix er aktuel med "The Sandman", men er Neil Gaimans syrede drømmeunivers galt eller genialt?

HBO vender også tilbage med flagskibet "Game of Thrones" i form af spin-off-serien "House of the Dragon", der foregår 200 år før. Har tronen fået en værdi arvtager?

Der er selvfølgelig også film at finde blandt ugens titler. "Kærlighed for voksne" byder på sjældent set dansk krimithriller ala Gillian Flynn og "Kvinden der forsvandt", mens "After Yang" føles som et varmt, melankolsk kram.

Sidst, men ikke mindst, vendes den moderne gysermester Jordan Peeles seneste film. Bliver det et ja eller nej tak til "Nope", hvor instruktøren viser nye sider af sig selv?

0:07:40 - Anmeldelse af "Klovn - sæson 9"

0:12:49 - Anmeldelse af "She-Hulk: Attorney at Law"

0:27:34 - Anmeldelse af "Kærlighed for voksne"

0:41:00 - Anmeldelse af "The Sandman - sæson 1"

0:55:40 - Anmeldelse af "After Yang"

1:09:00 - Anmeldelse af "House of the Dragon - sæson 1"

1:24:00 - Anmeldelse af "Nope"

1:41:00 - Afslutning

Vi lyttes ved!

Aug 26, 202201:46:51
Episode #29 - Prey, The Gray Man, Better Call Saul, The Rehearsal, Black Bird, Thirteen Lives m.fl

Episode #29 - Prey, The Gray Man, Better Call Saul, The Rehearsal, Black Bird, Thirteen Lives m.fl

Sommeren har stået på anbefalinger af oversete film, en jubilæumsfejring af Moovy Podcast - og Brad Pitt - og ikke mindst et nyt, spændende samarbejde med den aarhusianske biograf Øst for Paradis.

Men nu er Moovy Podcast tilbage i helt vante rammer! Der skal nemlig samles op på sommerens mange nye udgivelser, hvilket sker i ugens episode, der byder på hele 10 anmeldelser.

Værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel har støvsuget streamingtjenester i håb om kvalitet, og vi kommer vidt omkring med stjernerne.

Først skal der knyttes et par ord til Netflix' gigantiske actionfilm "The Gray Man", mens den muntre vampyrfilm "Day Shift" byder på buddy cop-komedie med Jamie Foxx og Dave Franco.

Joachim har også hygget sig med alverdens tv-serier, der byder på lidt af hvert. "Better Call Saul" er nået sin ende og kan serien overgå "Breaking Bad"? Apple TV+ lader også til at have ramt guld med fængselsserien "Black Bird", mens "Under the Banner of Heaven" måske er dit næste true crime-fix.

Der bydes på tåkrummende tragikomik med "Not Okay" og så flyver værterne mod det uendelige univers sammen i "Lightyear" - har Pixar ramt guld igen eller er de helt på månen? Og om værternes hjerner nogensinde blive normale efter at have oplevet Nathan Fielders absurde, konstruerede virkelighed i "The Rehearsal" kan du også få svaret på.

Slutteligt dykker vi ned på redningsauktion med Viggo Mortensen i "Thirteen Lives", mens seneste kapitel i "Predator"-franchisen, "Prey", byder på god action og gys.

0:07:36 - Anmeldelse af "The Gray Man"

0:17:42 - Anmeldelse af "Day Shift"

0:31:30 - Anmeldelse af "Black Bird - sæson 1"

0:41:35 - Anmeldelse af "Not Okay"

0:53:20 - Anmeldelse af "Under the Banner of Heaven - sæson 1"

1:01:35 - Anmeldelse af "The Rehearsal - sæson 1"

1:11:40 - Anmeldelse af "Better Call Saul - sæson 6, del 2"

1:20:00 - Anmeldelse af "Lightyear"

1:31:00 - Anmeldelse af "Thirteen Lives"

1:45:29 - Anmeldelse af "Prey"

Vi lyttes ved!

Aug 19, 202202:04:16
Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i august! (m. Rikke Johnsen)

Moovy & Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i august! (m. Rikke Johnsen)

Moovy Podcast har slået sig sammen med Øst for Paradis, og med mikrofonerne i hænderne går de igennem biografens program for august.

Brad Pitt fik i sidste uge sit velfortjente rampelys, da værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, rangerede de fem bedste af skuespillerens film. Få dage efter er Moovy Podcast allerede tilbage, og det er med et splinternyt samarbejde.

Programlægger Rikke Johnsen fra den Aarhusianske biograf Øst for Paradis dukker nemlig op i studiet for at snakke om deres månedsprogram for august. Her er der både "Cinemateket i Paradis", hvor der er plukket film fra Cinematekets egen august-program, såvel som nogle spændende Open Air-visninger i forbindelse med Aarhus Festuge.

Om du bor i Aarhus eller København, er dette afsnit en oplagt mulighed for at få en perfekt guidet tur i biografen. Der snakkes om både gamle film og nye, om Stanley Kubrick og Baz Luhrmann, om "Rosemary's Baby" og "Notting Hill". Episoden vender også udvalgte værker med oplægsholdere og eksperter, der kontekstualiserer klassikere som "Gøgereden", "Ondskabens hotel" og "Lolita".

Vi håber, I vil tjekke dette nye format ud. Det er nemlig en stor mulighed for at hjælpe folk med at komme i biografsæderne og se de film, der ikke kun er biografaktuelle, men også klassikere og moderne mesterværker.

Vi lyttes ved!

Aug 09, 202201:21:36
Fem til fredag #17 - De 5 bedste film med Brad Pitt

Fem til fredag #17 - De 5 bedste film med Brad Pitt

Siden 1990'ernes store gennembrud har den nu 58-årige Brad Pitt kunne kalde sig en vaskeægte superstjerne. Og med et rigt bagkatalog af diverse film, og et liv i offentlighedens søgelys, er der meget at diskutere, når det kommer til den folkekære skuespiller.

I anledning af premieren på den biografaktuelle actionbasker "Bullet Train", som har Brad Pitt i hovedrollen, kårer Moovy Podcast derfor mandens fem bedste film (eller præstationer?)

For Brad Pitt viser sig hurtigt at være meget mere end sit blonde hår og sladderbladenes kåringer, som verdens mest sexede mand!

Værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel diskuterer Brad Pitts gennembrud og vej til skærmen, mens evnen til at veksle mellem oplagte biroller, og selvskrevne hovedroller, granskes. Skuespilleren besidder også et, måske, undervurderet komisk talent, som også kommer til at spille en rolle i Moovys topliste.

Her finder man nemlig flere film fra auteur-samarbejder med Quentin Tarantino ("Once Upon a Time... in Hollywood") og David Fincher ("Fight Club"), mens "Thelma & Louise", der for alvor introducerede verden til Brad Pitt, også sniger sig ind.

Og de film, som ikke kom med på listen, kommer vi selvfølgelig også omkring, når snakken går på bobler. Her er perler som "Burn After Reading", "Ad Astra" og "Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford" skuffende udeladt, mens mærkværdige titler som "Cutting Class" og "Cool World" dukker op i værternes research.

Vi lyttes ved!

Aug 05, 202201:13:48
Fem til fredag #16 - De fem bedste film, du aldrig har hørt om! (Del III)

Fem til fredag #16 - De fem bedste film, du aldrig har hørt om! (Del III)

Fem til fredag vender tilbage, og Moovy Podcast fortsætter med at kaste lys på kriminelt oversete film.

I sidste uge holdt vi jubilæum, og der blev der snakket om kendte film, som havde defineret værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, som filmfanatikere.

I denne uge står den igen på anbefalinger – men af langt mere ukendte film. Fælles har de valgt actionbaskeren “Stone Cold”, der går direkte i fodsporene på Schwarzenegger og Stallone-film, hvor alt – seriøst alt – synes at eksplodere.

Joachim følger op med et ukendt thriller-gys i form af Hammer Studios’ “Never Take Sweets from a Stranger” fra 1960, hvor en pædofil patriark og hans magtfulde afkom terroriserer en stakkels nyankommen familie. Mikkel skruer tempoet lidt op med “Election 2” af Johnnie To, der følger organiseret kriminalitet og kampen om magt i Hong Kong.

Med “In The Soup” af Alexandre Rockwell er vi igen tilbage i indie-filmland. Her spiller Steve Buscemi en ung manusforfatter med store drømme og store regninger, der en dag får hjælp af den karismatiske og små-kriminelle Seymour Cassel til at lave sin film.

Mikkel afrunder episoden med komedien “The Overnight”, som er produceret af Duplass-brødrene og instrueret af Patrick Brice, der også brugte sine egenskaber til at lave found footage-gyserne “Creep” og “Creep 2”.

Tak for denne gang – vi lyttes ved!

Jul 29, 202243:48
Episode #28 - Moovy Podcast fylder 1 år: Top 5 største filmoplevelser!

Episode #28 - Moovy Podcast fylder 1 år: Top 5 største filmoplevelser!

I foråret havde Moovy Podcast så afsindigt travlt med at sætte rampelyset på Paul Schrader, at de rent faktisk glemte deres egen fødselsdag.

Hvordan glemmer man at fejre sin egen fødselsdag? Det gjorde Moovy Podcast desværre tilbage i april, og det skal der rådes bod på.

Derfor dedikerer de nu et afsnit til at fejre dem selv og de film, der har dannet dem. Episoden er døbt "Top 5 største filmoplevelser", men det dækker altså over de film, som har betydet mest for værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle. Det er filmene, der repræsenterer et kærlighederklærende håndtryk mellem filmelskere og fortjener beskrivelsen: "De her film skal du se; de er mine yndlings."

For at det ikke skal blive for tilfældigt, opdeles de 2x5 film i kategorier. Først snakkes der om filmen, der gjorde værterne til filmfans eller filmnørder. Altså filmene, der viklede filmrullen rundt om livet på dem og spændte dem fast til biografsædet for evigt.

"Mary & Max" og Spike Jonzes "Hende" dukker op i kategorien om den største følelsesmæssige oplevelse, imens Mikkel og Joachims mest unikke filmoplevelser spænder fra Mike Leigh til Andrey Tarkovsky.

Og så er der yndlingsfilmen. Den, der trumfer alt. "There Will Be Blood" dukker uundgåeligt op, men muligvis skal vi også tilbage i tiden og kigge på film som "Chinatown", "Rosemary’s Baby" og "Den store mand" – måske, måske ikke.

Fødselsdagen og det filmelskende håndtryk aflsuttes med den mest personlige film. Titlerne, som Mikkel og Joachim elsker, måske, mere end alle andre. Denne film er altså den ultimative anbefaling – og selvfølgelig dukker der titler op fra mesterinstruktører som William Friedkin og Brian De Palma.

Tak for at fejre dagen med os!

Vi lyttes ved!

Jul 22, 202201:45:11
Fem til fredag #15 - De fem bedste film, du aldrig har hørt om! (Del II)

Fem til fredag #15 - De fem bedste film, du aldrig har hørt om! (Del II)

Efter sidste uges anmeldelser vender Moovy Podcast tilbage med en håndfuld ukendte filmperler, der uden tvivl kan bringe dig glæde på denne fredag.

Dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, har gravet og gravet, og op fra det bundløse hul af film fra fortiden har de fundet nogle vaskeægte mesterværker.

Først og fremmest står den på “Smooth Talk” – en film om femininitet, kærlighed og lyst. En ung Laura Dern spiller den små-rebelske teenager, der vokser op med nogle trælse forældre i en dagligdag, hvor fyrer begynder at betyde mere og mere

Mikkel mener, at asiatiske film ikke har været repræsenteret nok, så han har taget den stilistiske og barske “The Wild Goose Lake” med fra 2019. Joachim har derimod fundet Alan Berliners humoristiske dokumentar “Nobody’s Business”, hvor instruktøren på en time skildrer sin far i et smukt, sort komisk og intimt portræt.

Firserne bød på en massiv og blodrød bølge af slasherfilm, der med lavt budget og fedt effektarbejde bragte til livs de mest grusomme mareridt. En af disse er filmen med den fede titel “Butcher, Baker, Nightmare Maker”.

Episodens sidste film ligger budgetmæssigt også i den lave ende, men her er der altså tale om et lille mumblecore indie-drama. “The Color Wheel” er lavet af Alex Ross Perry, der senest var aktuel med “Her Smell”, og er en roadtrip-film, hvor to trælse søskende lærer hinanden lidt bedre at kende – og så har den en fantastisk slutning.

Vi lyttes ved!

Jul 15, 202236:50
Episode #27 - Stranger Things, Peaky Blinders, Verdens værste menneske, Atlanta, Bull m.fl.

Episode #27 - Stranger Things, Peaky Blinders, Verdens værste menneske, Atlanta, Bull m.fl.

Sommeren begynder at vise sit solrige ansigt, og mens ferieugerne i den grad står på anbefalinger af fede film du formentlig aldrig har hørt om, så skal der selvfølgelig også være tid til anmeldelser.

Moovy Podcasts to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, skal nemlig havde delt stjerner ud i en episode, der er færre på titler end sædvanligt, men ikke destomindre fyldt med kvalitet og spændende titler.

På filmfronten vender vi Apples nye feel good-film, "Cha Cha Real Smooth", der har Dakota Johnson ("Suspiria") på rollelisten og skabt af den unge, talentfulde Cooper Raiff. Joachim Triers norske sensation "Verdens værste menneske" begejstrer også med sin buzz fra Oscars og Cannes, når moderne angst og eksistentialisme tages sig kærligt af.

Mere grumt bliver det i den britiske hævnthriller "Bull", der med referencer til "Kill List" og Jeremy Saulnier underholder værterne på morbid vis.

Vi går også all in på tv-serier. Joachim tager temperaturen på seneste sæsoner af populære "Peaky Blinders" og Donald Glovers "Atlanta", alt i mens vi slutter med et brag: Andel del af den fjerde sæson "Stranger Things" er nemlig landet, men afsluttes der tilfredsstillende?

Vi lyttes ved!

0:06:45 - Anmeldelse af "Cha Cha Real Smooth"

0:17:30 - Anmeldelse af "Peaky Blinders - sæson 6"

0:26:30 - Anmeldelse af "Verdens værste menneske"

0:39:00 - Anmeldelse af "Atlanta - sæson 3"

0:47:30 - Anmeldelse af "Bull"

0:57:00 - Anmeldelse af "Stanger Things - sæson 4, del 2"

1:10:00 - Afslutning

Jul 05, 202201:15:37
Fem til fredag #14 - De fem bedste film, du aldrig har hørt om! (Del I)

Fem til fredag #14 - De fem bedste film, du aldrig har hørt om! (Del I)

Moovy Podcast har anmeldt en masse aktuelle titler og snakket en masse om Paul Schrader, men nu er det altså tid til at snakke film, som du aldrig har hørt om.

I denne Fem til fredag-episode har dine værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, fundet fem af de fedeste film, du formentlig aldrig har hørt nævnt før.

Fælles har de pustet støvet af “Short Eyes” – et fængselsdrama, der viser, at selv indsatte har et moralsk kodeks, de agerer ud fra. Dernæst fyrer Mikkel Abel op for en ‘alt går galt på en nat’-film med “Miracle Mile”, der handler om at få fat i kærligheden, før jorden går under.

“Massacre Mafia Style” er en lavbudgetfilm af legenden Duke Mitchell, der blev rystet i sin grundvold over, hvor dårligt “The Godfather” repræsenterede italiensk-amerikanerne. Derfor lavede han sin egen gangsterfilm fuld af respekt for de italienske aner.

Vi springer væk fra 70’erne og 80’erne og snakker fransk provokation i form af “Fat Girl”, der skulle have lidt grænseoverskridende adfærd fra en 12-årig pige. I feminismens ånd fortsætter vi med rødstrømpefilmen “Shame”, hvor en sej kvinde forsøger at hjælpe et voldtægtsoffer i en lille australsk by fuld af giftige mænd og kvinder, der lukker øjnene for grufuldhederne.

Vi lyttes ved!

Jun 24, 202241:07
Episode #26 - Jurassic World: Dominion, The Boys, Red Rocket, Ms. Marvel, Hustle, Spiderhead m.fl

Episode #26 - Jurassic World: Dominion, The Boys, Red Rocket, Ms. Marvel, Hustle, Spiderhead m.fl

Moovy Podcast fik i sidste uge fuldført sin episke Spotlight-rejse om den amerikanske filmrebel, Paul Schrader, og det betyder værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, nu kan vendte tilbage til mere velkendt territorie.

I dagens episode får du nemlig dugfriske anmeldelser af nyeste aktuelle titler, som er at finde i biografen og på streaming.

Vi starter ud med at vende basketball-dramaet "Hustle", som overrasker med en usædvanligt afdæmpet Adam Sandler. Mere tempo er der i "Red Rocket", Sean Bakers seneste film om en afdanket pornostjerne. En film, som værterne har glædet sig ulideligt til at snakke om, da der måske er en topkarakter i vente.

Som næsten altid er der også superhelte at finde på menuen. Marvel er klar med en ny live-action serie ovre på Disney+ med den muntre "Ms. Marvel", der byder på en mere uvant superhelt end vi er vant til. Og kan man lide dét mere dystert, så overskrider de groteske superhelte i "The Boys" fortsat alles grænser.

Det danske Netflix-samarbejde "Skruk" med Josephine Park får også et par ord med på vejen, og så er "Top Gun: Maverick"-instruktøren Joseph Kosinski på ny aktuel med den dystopiske thriller "Spiderhead".

Slutteligt bliver det til en diskussion og anmeldese af den højtbrølende "Jurassic World: Dominion". Slutter den nye "Jurassic"-trilogi værdigt, og giver det overhovedet mening at holde liv i disse fortidslevn?

Vi lyttes ved!

0:06:30 - Anmeldelse af "Hustle"

0:16:20 - Anmeldelse af "Red Rocket"

0:28:02 - Anmeldelse af "The Boys - sæson 3"

0:39:40 - Anmeldelse af "Skruk - sæson 1"

0:49:50 - Anmeldelse af "Ms. Marvel - sæson 1"

0:58:01 - Anmeldelse af "Spiderhead"

1:06:10 - Anmeldelse af "Jurassic World: Dominion"

1:22:10 - Afslutning

Jun 16, 202201:26:42
Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 4)

Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 4)

Moovy Podcast afslutter den episke gennemgang af Paul Schraders vilde karriere med en snak om makværker som "The Canyons" og "Dying of the Light", mesterværker som "First Reformed" og "The Card Counter" og alt indimellen.

Moovy Podcast springer direkte på toget tilbage til starten af 00’erne, hvor Paul Schrader begynder på hvad der ville blive et tumultarisk årtusindeskifte. Filmskaberen starter dog (overraskende) stærkt ud med “Auto Focus” – en biografisk film, der følger den sexafhængige Bob Crane fra “Hogan’s Heroes”-serien.

Her begynder rejsen med Paul Schrader ved rattet at blive lidt ustabilt. Produktionsproblemer påvirkede “Dominion: Prequel to The Exorcist”, “The Walker” var et fejlagtigt forsøg på at genskabe “Købt af kvinder”-succesen, og “Adam Resurrected” gik nærmest ubemærket hen i den vestlige verden.

Hvis dette årti føltes ujævnt, kommer 10’erne til at chokere jer. Sammen med “American Psycho”-forfatteren Bret Easton Ellis skabte de den Kickstarter-finansierede og fuldkommen elendige “The Canyons” med en sne-snusende Lindsay Lohan og pornostjernen James Deen. Dernæst slog Schrader hovedet sammen med Nicolas Cage, og sammen lavede de “Dying of the Light”, som producenterne tog fra dem og klippede i smadder.

I sin rebelskhed lavede Schrader og Cage “Dog Eat Dog” – en psykedelisk og meget anderledes krimi-thriller med en underholdende Willem Dafoe. Disse sidste tre-fire filmforløb havde ikke været gode ved Schrader, men efter noget selvransagelse fandt han svaret. “First Reformed” var den religiøse film, han aldrig havde lavet, og dette mesterværk fulgte han op med den vrede “The Card Counter” med en kold og kynisk Oscar Isaac.

Dine værter Mikkel Abel og Joachim Jelle siger i denne omgang tak for at have taget med på et unikt eventyr gennem Paul Schraders karriere, og I kan som altid komme med forslag til den næste instruktør, der skal under Moovy Podcasts spotlight!

Vi lyttes ved! (Bemærk: dette er fjerde episode ud af fire)

Desuden har vi lånt af Cinematekets interview med selveste Paul Schrader, som du selvfølgelig kan se på Youtube. 

Jun 10, 202202:24:09
Episode #25 - Obi-Wan Kenobi, Stranger Things, Top Gun: Maverick, Toscana, Love Death & Robots m.fl.

Episode #25 - Obi-Wan Kenobi, Stranger Things, Top Gun: Maverick, Toscana, Love Death & Robots m.fl.

Moovy Podcast er tilbage og ugen byder på dugfriske anmeldelser. Men før vi kan dele stjerner ud, skal vi have bearbejdet noget sorg - for en af de helt store ikoner, Ray Liotta, er tragisk gået bort og det kræver selvfølgelige en hyldest af den temperamentsfulde skuespiller.

Når det gælder stjernebarometeret kommer vi vidt omkring blandt dagens titler. Multivers-fænomenet "Everything Everywhere All at Once" begejstrer de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, og et kulørt univers kommer også til live i "Chip & Chap: Nøddepatruljen".

En vaskeægte blockbuster er også landet i de danske biografer, når Tom Cruise flyver hen over skærmen i "Top Gun: Maverick" - kan superstjernen stadig imponere med halsbrækkende stunts?

Så er der ellers treretters menu ovre på Netflix, men hvordan er kvaliteten? Hypen er til at føle, når seriefænomenet "Stranger Things" vender tilbage med en fjerde sæson. Og så er der enten gourmet eller kedelig færdigret på tallerken, når Anders Matthesen spiller stjernekok i Danmarks første Netflix-film, "Toscana".

Animationsserien "Love, Death & Robots" vender også tilbage med en ny sæson fyldt med vold og sex, og så vender Ewan McGregor tilbage i sin ikoniske "Star Wars"-rolle som Obi-Wan Kenobi.

Vi lyttes ved!

0:02:00 - Intro og Ray Liotta-hyldest

0:12:02 - Anmeldelse af "Everything Everwhere All at Once"

0:22:44 - Anmeldelse af "Chip & Chap: Nøddepatruljen"

0:30:30 - Anmeldelse af "Top Gun: Maverick"

0:42:15 - Anmeldelse af "Stranger Things - sæson 4, del 1"

1:01:20 - Anmeldelse af "Toscana"

1:08:21 - Anmeldelse af "Love, Death & Robots - sæson 3"

1:27:00 - Anmeldelse af "Obi-Wan Kenobi - sæson 1"

1:40:38 - Opsummering og afslutning

May 31, 202201:45:15
Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 3)

Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 3)

Efter en kort pause med anmeldelser af aktuelle film og serier er Moovy Podcast tilbage med tredje afsnit i Spotlight-serien om Paul Schrader.

Dine værter Mikkel Abel og Joachim Jelle bevæger sig tilbage til starten af 90’erne, hvor Schrader genbesøger den efterhånden velkendte drifter-karakter. Denne gang er det i form af Willem Dafoe som drugdealer i den fantastiske “Light Sleeper”.

De efterfølgende film fra filmskaberens hånd var plaget af problemer. Pengeproblemer. Paul Schrader så sig selv ekskluderet fra Hollywood, og når først en instruktør finder sig selv ude i kulden, er det svært at vende tilbage.

“Witch Hunt” med Dennis Hopper skulle give lidt penge på kontoen, og det gjorde den, men en halvbagt neo-noir med hekse og troldmænd, skabt direkte til HBO, var ikke mesterens kunstneriske tilbagevenden. Ej heller var “Touch” fra 1997 med “Scream”-stjernen Skeet Ulrich. Til gengæld viste “Den jagede” (“Affliction”), at Paul Schrader langt fra er færdig med at kaste mesterværker om giftige maskuline eksistenser af sig.

Som instruktør sluttede han det ujævne årti af med “Forever Mine” – et melodrama inspireret af Douglas Sirk-klassikere som “Den store læge”, men som dog aldrig kunne indfange fortidens majestætiske filmfølelser.

På manusfronten skrev han et udkast til “City Hall” med John Cusack og Al Pacino, og selvfølgelig skulle Schrader og Scorsese igen-igen lave en film sammen. Denne gang stod den på “Nattens skygger”, der så Nic Cage spille suverænt som søvnløs ambulancechauffør.

Vi lyttes ved! (Bemærk: dette er tredje episode ud af fire)

May 20, 202201:31:56
Episode #24 - Doctor Strange in the Multiverse of Madness, The Northman, Better Call Saul, Borgen, Barry m.fl.

Episode #24 - Doctor Strange in the Multiverse of Madness, The Northman, Better Call Saul, Borgen, Barry m.fl.

Moovy Podcast har de seneste uger fokuseret på Hollywoods største filmrebel Paul Schrader, hvis film, liv og karriere er blevet gået efter i sømmene i en række Spotlight-episoder.

Nu ligger vi for en stund manden bag "Taxi Driver" og "First Reformed" på hylden, for i nyeste episode er værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, tilbage til dét de kender bedst: Anmeldelser. For selvom der er skåret ned på aktuelle titler, bliver der rigeligt at snakke om.

Robert Eggers' episke vikingedrama "The Northman" får et par ord med på vejen og så skal vi også have vendt Marvels seneste superhelteepos, nemlig Sam Raimis "Doctor Strange in the Multiverse of Madness". Beholder Joachim titlen som Marvel-haderen eller skal ansvaret måske overdrages?

Episoden kommer ellers til at stå i tv-seriernes tegn. Her er der nemlig nye sæsoner af både "Barry" og "Better Call Saul", og det kan afsløres i hvert fald én får topkarakter.

Sidse Babett Knudsen er også tilbage som politikeren Birgitte Nyborg i en ny sæson af danske "Borgen" og så vurderer vi om HBO har ramt plet med endnu en true crime-fiktionsserie i form af "The Staircase".

0:05:10 - Anmeldelse af "The Northman"

0:18:01 - Anmeldelse af "Borgen - Sæson 4"

0:27:55 - Anmeldelse af "Better Call Saul - Sæson 6"

0:34:07 - Anmeldelse af "The Staircase"

0:42:56 - Anmeldelse af "Barry - Sæson 3"

0:52:01 - Anmeldelse af "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"

1:10:40 - Ugens anbefaling (Marvel-film)

Vi lyttes ved!

May 13, 202201:15:38
Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 2)

Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 2)

I første del af vores dybdegående Spotlight-serie om manuskriptforfatteren og instruktøren Paul Schrader gennemgik vi filmmagerens spæde start, inspirationer og det store gennembrud i 1980 med "Købt af kvinder".

I en anden del fortsætter vi rejsen gennem Schraders liv og karriere, og 1980'erne er et årti, der byder på store visuelle oplevelser - og ikke mindst perverterede og vrede fortællinger, som den amerikanske mester har gjort til sit varemærke.

"Cat People" fra 1982 bliver Paul Schraders første forsøg med en gyser og her er der masser af erotik at finde, ligesom tilfældet senere bliver med den Roman Polanski-lignende thriller, "Se Venedig og dø" ("The Comfort of Strangers").

Årtiets hovedværk for Paul Schrader bliver dog den japanske "Mishima: A Life in Four Chapters" -et sanseligt og visuelt mesterværk, der bliver Schraders foreløbigt kunstneriske højdepunkt med hjælp fra kollegerne Francis Ford Coppola og George Lucas.

Mindre kedeligt bliver det ikke i de to atypiske værker "Patty Hearst" og "Vild med rock" ("Light of Day") - to film, værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel, skal finde ud af hvordan passer ind i Paul Schraders filmografi.

Og så er manden heller ikke færdig med at skrive manuskripter for andre, hvor to markante Martin Scorsese-samarbejder bl.a. kommer på banen.

Vi lyttes ved! (Bemærk: dette er anden episode ud af fire)

May 06, 202201:48:30
Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 1)

Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del 1)

Efter sidste uges opvarmning er Moovy Podcast nu klar til at skubbe rampelyset på selveste Paul Schrader i en hidtil uset firedelt spotlight-episode.

Vi tager dig med på et sonisk og ikke mindst lærerigt eventyr fra filminstruktørens spæde start som manusforfatter med "Taxi Driver" og hele vejen op til de moderne mesterværker "First Reformed" og "The Card Counter".

I dette første afsnit går vi i dybden med, hvem manusmanden Paul Schrader er, når vi kigger på hans eksistentielle drifter-karakter, der præger manuskripterne bag film som "Yakuza – den hemmelige liga", "Rolling Thunder" og selvfølgelig førnævnte "Taxi Driver".

Derudover kontekstualiserer dine værter Mikkel Abel og Joachim Jelle også Schraders tre første film som nybagt instruktør. "Knive i ryggen", også kendt som "Blue Collar", ser tre tyre tørne sammen i en porcelænsbutik i form af alfahannerne Richard Pryor, Harvey Keitel og Yaphet Kotto, der alle blev lovet, at de hver især var hovedrollen i dette humoristiske men barske klasseskelsdrama.

"Hårdkogt" ("Hardcore") med George C. Scott føles som en kynisk neo-noir, når en konservativ far mister sin datter til den snuskede pornoindustri i Los Angeles, alt i mens "Købt af kvinder" ("American Gigolo") viser sig som Paul Schraders fødsel som visuel kunstner.

Alle disse storartede titler sætter Moovy Podcast selvfølgelig i relation til Paul Schraders noget tumultariske opvækst som religiøs, rebel, misbruger og filmkritiker.

Vi lyttes ved! (Bemærk: dette er første episode ud af fire)

Apr 29, 202201:39:45
Fem til fredag #13 - Mere end Taxi Driver: Fem film du skal se af Paul Schrader

Fem til fredag #13 - Mere end Taxi Driver: Fem film du skal se af Paul Schrader

Sidste gang du havde Moovy Podcast i ørene var det med en masse anmeldelser af alt fra "Moon Knight" til pornogyseren "X".

I denne omgang varmer vi op til weekenden men også til de kommende ugers fokus på filminstruktøren Paul Schrader, der bl.a. står bag "First Reformed", "The Card Counter" og "American Gigolo". Og så har han vist også skrevet et par mulige mesterværker for Martin Scorsese såsom "Taxi Driver" og "Raging Bull – Tyren fra Bronx".

Med denne Fem til fredag tager vi fat i fem af Schraders film, der sammen vil fungere som perfekt forberedelse til vores kommende Spotlight-episoder på manden. Disse værker vil vise samtlige aspekter af den komplicerede filminstruktør, fra det positive til det negative, og så er de alle sammen fantastisk underholdende.

Der florerer både moderne værker med Nicolas Cage og Ethan Hawke i hovedroller, og så går vi ikke overraskende tilbage i tiden, hvor en ung Richard Gere charmerer sig ind på rige kvinder, alt i mens Willem Dafoe undergår en eksistentiel, hvis ikke spirituel, krise som drugdealer med søvnløshed.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Apr 21, 202235:60
Episode #23 - Moon Knight, X, Døden på Nilen, Tokyo Vice, Speak No Evil, All the Old Knives m.fl

Episode #23 - Moon Knight, X, Døden på Nilen, Tokyo Vice, Speak No Evil, All the Old Knives m.fl

Moovy Podcast er klar med en ny omgang dugfriske anmeldelser og denne gang er det især streamingtjenesterne, der fører sig frem med spandevis af nye titler.

Men om det er der er tale om kvalitet fremfor kvantitet må anmeldelserne vise, når der skal deles stjerner ud til lidt af hvert.

Marvel er aktuel igen-igen med en ny superhelteserie, hvor Oscar Isaac lider af vrængforestillinger i "Moon Knight". HBO har også fundet det tunge serieskyts frem, når de i "Tokyo Vice" slår sig sammen med legendariske Michael Mann.

Chris Pine er også aktuel hele to gange over på Amazon Prime med dansk-instruerede "All the Old Knives" og actionfilmen "The Contractor". De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, er i hvert fald ikke i tvivl om hvilken man skal bruge sin tid på.

Netflix har også linet en række film op. Richard Linklater er aktuel med den hyggelige "Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood", mens "Windfall" og "Metal Lords" er landet uden nogen har lagt mærke til det.

Gys og en tur i biografen kommer vi også, for her kan der vælges mellem Christian Tafdrups meget omtalte "Speak No Evil" og Ti Wests lumre, men kloge(!) pornoslasher "X".

0:07:48 - Anmeldelse af "Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood"

0:17:20 - Anmeldelse af "Moon Knight - Sæson 1"

0:29:12 - Anmeldelse af "Speak No Evil"

0:40:24 - Anmeldelse af "Døden på Nilen"

0:52:56 - Anmeldelse af "X"

1:03:55 - Anmeldelse af "Metal Lords"

1:16:02 - Anmeldelse af "All the Old Knives"

1:21:20 - Anmeldelse af "The Contractor"

1:28:55 - Anmeldelse af "Windfall"

1:34:00 - Anmeldelse af "Tokyo Vice - Sæson 1"

1:46:30 - Opsummering og afslutning

Vi lyttes ved!

Apr 14, 202201:53:04
Episode #22 - Oscars 2022-special: Reaktioner, CODA, Belfast, Licorice Pizza, Drive My Car, Flugt m.fl

Episode #22 - Oscars 2022-special: Reaktioner, CODA, Belfast, Licorice Pizza, Drive My Car, Flugt m.fl

Oscars 2022 har været afholdt, og det var ikke et show som gik stille for sig! Kontroversielle lussinger, historiske sejrer og masser af film stod på programmet, når den 94. udgave af showet skulle afholdes og de gyldne statuetter fordeles. 

Moovy Podcast reagerer på showet og vender alle deltaljer, mens vi også kigger nærmere på vindere og ikke mindst tabere. Blev statuetterne fordelt retteligt og hvordan gik det med Danmark, som havde rekordmange nomineringer?

Som vi vender showets mange øjeblikke kaster vi også en håndfuld anmeldelser af os af alle de Oscar-nominerede film, som vi endnu ikke har taget os af på Moovy Podcast. Vi skal blandt andet snakke den Murakami-baseret "Drive My Car", Paul Thomas Andersons seneste film "Licorize Pizza", "Flugt", den store Oscar-vinder "Coda" og mange andre.

Vi lyttes ved!

00:05:30 - Reaktioner på Oscars 2022

00:29:40 - Anmeldelse af “Flugt”

00:38:21 - Anmeldelse af “The Eyes of Tammy Faye”

00:45:00 - Anmeldelse af “The Lost Daughter”

00:58:01 - Anmeldelse af “CODA”

01:12:11 - Anmeldelse af “Drive My Car”

01:24:00 - Anmeldelse af “ Belfast”

01:32:39 - Anmeldelse af “Licorize Pizza”

01:44:00 - Afslutning m. diskussion af Bedste instruktør (Jane Campion) og Bedste film (CODA)

Mar 31, 202202:00:47
Fem til fredag #12 - De 5 bedste film af Paul Verhoeven

Fem til fredag #12 - De 5 bedste film af Paul Verhoeven

Pervers bedstefar eller tabubesat satiriker? Moovy Podcast kårer de fem bedste film af den kontroversielle hollænder Paul Verhoeven, hvor der venter sci-fi, vold, erotik og masser af provokationer.

Sidst var der Nicolas Cage på menuen da Moovy Podcast serverede en topliste, og denne gang er turen kommet til den hollandske instruktør, Paul Verhoeven.

I sidste uge var den nu 83-årige instruktør nemlig aktuel i de danske biografer på ny med nonnefilmen "Benedetta". En film, der allerede har skabt masser af saftige overskrifter med sit potent indhold.

Fordi Paul Verhoeven er en kontroversiel skikkelse, der både har forarget, provokeret, begejstret og italesat tabuer igennem flere årtier. Men er visionen altid med et glimt i et øjet med satire og kritisk sans, eller er manden blot indbegrebet af dårlig smag?

Moovy Podcast diskuterer Verhoeven som instruktør, og så kårer vi ikke mindst de fem bedste film af manden. Her gemmer der sig blandt andet sci-fi-action med Arnold Schwarzenegger og unge mennesker, fransk rape and revenge i "Elle" og erotisk neo-noir.

Vi lyttes ved!

Mar 18, 202201:08:43
Episode #21 - The Batman, Rød, Parallelle mødre, Benedetta, Fresh, The Adam Project m.fl.

Episode #21 - The Batman, Rød, Parallelle mødre, Benedetta, Fresh, The Adam Project m.fl.

"The Batman", lesbisk nonnedrama, animation fra Pixar, dobbelt op på gys på Disney+, motorsavsmassakre i Texas, Nikolaj Coster-Waldau på glat is og Steven Soderbergh med tech-thriller er at finde i denne uges episode af Moovy Podcast.

Efter både en Fem til Fredag om Nicolas Cage og en Bad Moovy Club on psykopater på motorcykler, vender Moovy Podcast tilbage med en masse anmeldelser.

Først og fremmest skal Matt Reeves’ længeventede "The Batman" drejes og vendes, der sammen med den Netflix-aktuelle "The Adam Project" er de eneste blockbusters på dagens program. Dog er de tæt efterfulgt af Disney Pixars seneste animationsfilm, "Rød".

Ellers rejser vi gennem Europa, hvor Paul Verhoevens nonnedrama "Benedetta" sammensmelter sex, skyld og synd, mens Pedro Almodóvars "Parallelle mødre" skruer op for spændende melodrama. Og så kommer danske Nikolaj Coster-Waldau på Grønlandstur i Netflix-filmen "Against the Ice".

Ikke uvant for værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle står den også på gys og spænding. Disney+ har nemlig udgivet "No Exit" – en næsten one-location thriller, hvor der er en morder blandt en gruppe indesneede mennesker – og "Fresh" med Sebastian Stan, der leger med romcom-genren.

Hvor den nye "Texas Chainsaw Massacre" på Netflix er ren og skær splat, så kører Steven Soderbergh videre med sine oversete direkte-til-streaming-film. "KIMI" er den seneste, og den har "The Batman"-aktuelle Zoë Kravitz i hovedrollen som agorafobisk technørd, der overværer et mord.

Vi lyttes ved!

00:06:54 - Anmeldelse af "The Batman"

00:29:30 - Anmeldelse af "Against the Ice"

00:36:44 - Anmeldelse af "Benedetta"

00:45:25 - Anmeldelse af "KIMI"

00:52:48 - Anmeldelse af "Parallelle mødre"

00:59:40 - Anmeldelse af "No Exit"

01:06:50 - Anmeldelse af "Fresh"

01:14:20 - Anmeldelse af "Rød"

01:23:14 - Anmeldelse af "Texas Chainsaw Massacre"

01:34:08 - Anmeldelse af "The Adam Project"

01:42:30 - Ugen anbefalinger (Film sat i snelandskaber)


Mar 12, 202201:54:38
Bad Moovy Club #2 - Motor-psykopaterne kommer! Chopper Chicks in Zombietown + I Bought a Vampire Motorcycle

Bad Moovy Club #2 - Motor-psykopaterne kommer! Chopper Chicks in Zombietown + I Bought a Vampire Motorcycle

Motor-psykopaterne slår til i nyeste episode af Bad Moovy Club, når Moovy Podcast hopper på kværnen og undersøger to mærkværdige motorcykel-gyserfilm.

Når vi ikke anmelder nye film og tv-serier, kårer toplister, eller går i dybden i et Spotlight på Moovy Podcast, er det som regel fordi turen er kommet til at dyrke den dårlige smag.

Sidste år lancerede vi Bad Moovy Club med et episk "Death Wish"-marathon, og nu er turen kommet til en ny tur ud i (gode) dårlige film. Denne gang byder programmet på motorcykler og psykopater i en vaskeægte double-feature, som byder på lidt af hvert.

Først går turen til zombieland med Tromas feministiske "Chopper Chicks in Zombietown", der byder på sløje zombier, seje kvinder og en masse politisk ukorrekt indhold. Men er der nok gas på tanken til at underholde?

Værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har store forventninger til den britiske vanvidsfilm med den mundrette titel "I Bought a Vampire Motorcycle". Her mikses vampyrmytologi med en blodtørstig kværn, der hjemsøger Londons gader i jagten på blod. Og så er der også en scene med en talende lort!

Så hop ombord på motorcyklen, fyld tanken op og sæt kursen mod den dårlige smag. Vi lover et godt grin, og masser af obskur film i denne episode af Bad Moovy Club.

Vi lyttes ved!

Mar 03, 202247:22
Fem til fredag #11 - De 5 bedste film med Nicolas Cage + Pig (m. Jarl Mengers Andersen)

Fem til fredag #11 - De 5 bedste film med Nicolas Cage + Pig (m. Jarl Mengers Andersen)

Vildt hår, ikoniske film og en masse Cage rage står på menuen, når Moovy Podcast kårer de fem bedste Nicolas Cage-film samt diskuterer fænomenet, mens biografaktuelle "Pig" også anmeldes.

All hail the Cage! I anledning af biografpremieren på den velanmeldte Nicolas Cage-film "Pig" (læs Moovys femstjernede anmeldelse her) kigger Moovy Podcast nærmere på manden, myten og ikonet: Nicolas Cage.

For er den excentriske skuespiller i virkeligheden gal eller genial? Og hvordan udviklede Cage sig fra blockbuster-stjerne og seriøs Oscar-vinder til uendelige internet memes, dårlige film på samlebånd og fænomenet Cage rage?

Alt dét kigger dine faste værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, nærmere på, når de fem bedste film med Nicolas Cage skal kåres. Her kan du blandt andet forvente 90'er-actionfilm med masser af crazy Cage og eksplosioner, mens en psykedelisk tur i skoven og druk i Las Vegas også venter.

Værterne får også hjælp af Moovys egen Nicolas Cage-ekspert, Jarl Mengers Andersen. Her byder Jarl blandt andet ind på, om Cage i virkeligheden er gal eller genial, mens I også får en masse anbefalinger af film, der ikke fandt vej til toplisten.

En anmeldelse af den biografaktuelle "Pig" er også at finde, når der deles begejstring for den eftertænksomme anti-hævnfilm. Her får Moovy Podcast også hjælp af Moovy TV's egen Johan Albrechtsen, som har interviewet filmens instruktør, Michael Sarnoski.

Den Cage-glade instruktør kommer med sin egen topliste, og du kan høre meget mere om samarbejdet med Nicolas Cage i Moovy TV's komplette, eksklusive interview.

Vi lyttes ved!

Feb 18, 202201:24:03
Episode #20 - Nightmare Alley, Scream, Peacemaker, Pam & Tommy, Severance, The Woman in the House.., m.fl.

Episode #20 - Nightmare Alley, Scream, Peacemaker, Pam & Tommy, Severance, The Woman in the House.., m.fl.

Ny uge, nye anmeldelser i Moovy Podcast! Værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har samlet et program der kommer vidt omkring i genrer og kvalitet, når stjernerne skal uddeles.

Spændende tv-serier stjæler blandt andet fokus i denne omgang. Skandalene slippes løs i "Pam & Tommy", mens John Cenas antihelt Peacemaker, kendt fra James Gunns "The Suicide Squad", har fået sin egen spin-off-serie.

Og på Netflix gøres der angiveligt grin med thrillers i serien med den mundrette titel, "The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window".

Der bydes også på gys i den James Wan-produceret serie "Archive 81", mens Apple leger med genrer i det sjove mordmysterie "The Afterparty". Og så sørger Ben Stiller for sci-fi-mystik i den klaustrofobiske "Severance".

I skal selvfølgelig ikke snydes for filmanmeldelser, og her er der masser af underholdning at finde. En af værterne er i ekstase over Guillermo del Toros seneste værk, neo-noir filmen "Nightmare Alley", mens Wes Craven og "Scream" endnu engang hyldes i form af den nye "Scream", der byder på grin og nostalgi.

Slutteligt kan du høre Dan Stevens snakke perfekt tysk i "Drømmemanden", mens ugens anbefalinger følger på på sidste års episode om film noir. Her er der nemlig moderne neo-noir (med fede danske titler!) på menuen.

Vi lyttes ved!

00:10:07 - Anmeldelse af "Peacemaker - Sæson 1"

00:21:34 - Anmeldelse af "The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window - Sæson 1"

00:29:24 - Anmeldelse af "Pam & Tommy - Sæson 1"

00:38:14 - Anmeldelse af "Scream (2022)"

00:55:00 - Anmeldelse af "The Afterparty - Sæson 1"

01:06:19 - Anmeldelse af "Severance - Sæson 1"

01:13:50 - Anmeldelse af "Nightmare Alley"

01:27:40 - Anmeldelse af "Drømmemanden"

01:33:20 - Anmeldelse af "Archive 81 - Sæson 1"

01:42:40 - Ugens anbefalinger (Neo-noir)

Feb 07, 202201:53:08
Episode #19 - Disse film og serier skal du se i 2022!

Episode #19 - Disse film og serier skal du se i 2022!

Moovy Podcast kigger ind i krystalkuglen og tager en kæmpe tur igennem film- og serieåret 2022, hvor der snakkes alt fra Marvel, David Fincher, Ringenes herre og alt det, vi ellers glæder os til!


Moovy Podcast vender endnu engang tilbage, men denne gang er der hverken anmeldelser, spotlights eller Bad Moovy Club i sigte. Nej, dette afsnit kigger fremad på kalenderåret 2022 og på alle de film og tv-serier, der står til at skulle udgives i biograferne og på streaming – såfremt COVID-19 ikke dukker op og ødelægger alt igen.

Jeres værter Mikkel Abel og Joachim Jelle guider jer først og fremmest gennem filmene, der finder vej til det store lærred efter biografernes genåbning. Der snakkes blandt andet "Spencer", "Scream", "Pig" og "Uncharted".

Derudover bliver 2022 ikke overaskende igen-igen et blockbuster år. Vi går kronologisk igennem alle Marvels storfilm såsom "Thor 4: Love and Thunder", DC-universet modsvar i form af "The Batman" og alle de andre store franchises, som skal hive de mange dollars hjem – og muligvis redde biograferne post-corona.

Hold godt fat på hatten, brillerne og hvad der nu ellers sidder løst, for hvis du er elsker af auteurdrevne film og world cinema, tager Moovy Podcast dig med igennem spandevis af mulige mesterværker. Alt fra Movie Brats til familien Cronenberg, fra gysertriumviratet bestående af Jordan Peele, Ari Aster og Robert Eggers til tre film med Tilda Swinton – bl.a. David Finchers kommende thriller.

Udover hurtigt at snakke om de kommende danske film, går turen altså og til tv-seriernes verden. "House of the Dragon", "Ringenes Herre: Magtringene" og "His Dark Materials" bringer en masse fantasy på bordet, alt imens Star Wars-franchiset, "Westworld" og "Stranger Things" skruer op for science fiction-serierne.

Og der er meget, meget mere, så find notesblokken frem, skrive titlerne ned og glæd dig til, hvad der tyder på at blive et fænomenalt film- og serieår for fans verdenover.

Vi lyttes ved!

00:07:00 - Kommende biograffilm og blockbusters

00:31:09 - Auteur-film og World Cinema

00:55:11 - Danske film i 2022

00:59:49 - Personlige ventede

01:09:35 - Kommende serier i 2022

Jan 28, 202201:39:20
Episode #18 - Don't Look Up, The Tragedy of Macbeth, The Witcher, Yellowjackets, King Richard m.fl.

Episode #18 - Don't Look Up, The Tragedy of Macbeth, The Witcher, Yellowjackets, King Richard m.fl.

Moovy Podcast samler op på titler fra december, mens der også gemmer sig anmeldelser af streamingaktuelle "The Tragedy of Macbeth", "King Richard" og en masse tv-serier.

Ovenpå sidste uges nytårsspecial er Moovy Podcast tilbage med årets første anmeldelser, hvor der skal deles stjerner ud, når der samles op på titler fra december og nye, aktuelle titler.

Først skal julens helt store film "Don't Look Up" diskuteres, for leverer Adam McKays film med cirka alle verdens filmstjerner på rollelisten op til forventningerne?

Shakespeare skal også vendes og drejes, da Joel Coen er gået solo med sin fortolkning af "The Tragedy of Macbeth", der vækker forundring og begejstring.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, er også gået amok i tv-serier. Joachim har fået set den ventede anden sæson af Netflix' "The Witcher", mens Paramount+ har leveret gedigne overraskelser med den "Lost"-inspirerede "Yellowjackets" og Taylor Sheridans "Mayor of Kingstown".

Til gengæld er Mikkel helt på røven over true-crime serien "Landscapers" med Olivia Colman og David Thewlis - for er serien gal eller genial?

Der bliver også plads til den biografaktuelle "Petite Maman" af kvinden bag "Portræt af en kvinde i flammer", mens Will Smith imponerer i "King Richard". Og så kommer vi ikke uden om ugens anbefalinger, der byder på biografiske film

Vi lyttes ved!

0:06:10 - Anmeldelse af "Don't Look Up"

0:17:16 - Anmeldelse af "The Tragedy of Macbeth"

0:32:06 - Anmeldelse af "Yellowjackets - Sæson 1"

0:39:50 - Anmeldelse af "Mayor of Kingstown - Sæson 1"

0:48:40 - Anmeldelse af "Petite Maman"

0:52:52 - Anmeldelse af "The Witcher - Sæson 2"

0:59:40 - Anmeldelse af "King Richard"

1:09:04 - Anmeldelse af "Landscapers"

1:17:01 - Ugens anbefalinger (Biografiske film)

Jan 21, 202201:28:04
Episode #17 - Nytårsspecial 2021: Årets bedste film og tv-serier

Episode #17 - Nytårsspecial 2021: Årets bedste film og tv-serier

Moovy Podcast er er tilbage og starter 2022 med et brag! Vi skal nemlig kigge tilbage på året der gik, og finde frem til 2021's bedste film og tv-serier. Trods lockdown og biografnedlukninger har der nemlig været rigeligt med gode premierer på det store lærred og streaming.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, kårer sammen med resten af Moovys crew årets bedste fem tv-serier og film. Her skal der bl.a. snakkes gys med "Midnight Mass", kastes kærlighed på franske "Titane", mens der langt om længe også bliver mulighed for at vende "The Green Knight", "The Father" og "The Beatles: Get Back".

Udover årets bedste titler skal der også diskuteres positive overraskelser, skuffelser og ikke mindst andre gode fund. James Wans "Malignant" tager igen opmærksomheden, mens dansk dokumentarfilm sejrer med "Kandis for livet" og ""Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden". Tilgengæld har årets store blockbusters og produktive Marvel skuffet på tv-fronten.

Foruden de mange kåringer bliver der også plads til anbefalinger af alt muligt andet værterne har set i løbet af året, mens der kigges i krystalkuglen for hvad man kan forvente af Moovy Podcast i år 2022.

Vi lyttes ved!

Jan 13, 202201:24:51
Episode #16 - Spider-Man: No Way Home, West Side Story, Spencer, The Hand of God, The Power of the Dog m.fl.

Episode #16 - Spider-Man: No Way Home, West Side Story, Spencer, The Hand of God, The Power of the Dog m.fl.

Spider-Man, Steven Spielberg-musical, Kristen Stewart som Diana, en dybfølt tur til Italien og slow-burn med en modbydelig Benedict Cumberbatch samt meget mere har fundet vej til seneste afsnit af Moovy Podcast.


Vi lægger kortene på bordet. Moovy Podcast har været plaget af Gremlins, og derfor har der været en kort pause, men nu er værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle tilbage på pletten!

Der anmeldes spoilerfrit Marvels seneste blockbuster "Spider-Man: No Way Home", hvor den unge Peter Parker kæmper mod alverdens superskurke fra Spider-Man-universet. Det er kun Spielbergs "West Side Story", som kan nå Spider-Man til sokkeholderne i ren og skær storhed, og den diskuteres selvfølgelig med tilhørende sang og dans.

Netflix har også været på banen, hvor auteur-drevne film som Paolo Sorrentinos "The Hand of God" og Jane Campions "The Power of the Dog" begynder at bejle så småt til Oscar-akademiet.

Kristen Stewart kigger også direkte på statuetten, for med hendes præstation i "Spencer" er hun tættere på end nogensinde før, imens Aaron Sorkin også forsøger gennem Amazon Prime at gå turen op på scenen for at holde takketalen med Nicole Kidman-filmen "Being the Ricardos".

Derudover er der opsamling på Ridley Scotts forvirrede "House of Gucci" samt "Encounter" med Riz Ahmed, "Swan Song" med Oscar-vindende Mahershala Ali og Clint Eastwoods egen svanesang "Cry Macho".

00:05:07 – Anmeldelse af "West Side Story"

00:14:05 – Anmeldelse af "Spencer"

00:27:39 – Anmeldelse af "Panik"

00:38:27 – Anmeldelse af "The Hand of God"

00:50:23 – Anmeldelse af "Swan Song"

00:55:36 – Anmeldelse af "The Power of the Dog"

01:10:02 – Anmeldelse af "House of Gucci"

01:21:57 – Anmeldelse af "Encounter"

01:27:03 – Anmeldelse af "Being the Ricardos"

01:40:10 – Anmeldelse af "Cry Macho"

01:48:39 – Anmeldelse af "Spider-Man: No Way Home"

Vi lyttes ved!

Dec 23, 202102:00:21
Episode #15 - Ghostbusters: Afterlife, Hawkeye, Last Night in Soho, Nisser, Venuseffekten m.fl.

Episode #15 - Ghostbusters: Afterlife, Hawkeye, Last Night in Soho, Nisser, Venuseffekten m.fl.

Ny fredag, og dermed nyt afsnit af Moovy Podcast. Sidst dykkede værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, ned i det tilrøgede, sort-hvide film noir-univers med besøg af ekspert, Kristoffer Abildgaard.

Men denne gang er podcasten tilbage i vante rammer i en vaske ægte standard-episode, hvor der står der en hulens masse anmeldelser, og anbefalinger på programmet.

Vi anmelder blandt andet den nye "Ghostbusters: Afterlife", som spiller højt på nostalgi, mens Marvel har smidt endnu en serie ud på Disney+. Avengers-medlemmet Hawkeye har nemlig fået sin egen serie, mens vi også har snakket med seriens producer, Trinh Tran.

Moovy Podcast har også fået sig en snak med den unge skuespiller, Vivelill Søgaard Holm, som er aktuel i noget så særegent som en dansk julegyser. På Netflix er serien "Nisser" nemlig landet. Derover kan man også se Lin-Miranda Manuels musical "tick...tick...Boom!", som værterne er dybt uenige om.

Edgar Wright er også klar med den gysende "Last Night in Soho", som der er store forventninger til, mens kærligheden har spredt sig ud i episoden med den danske romcom "Venuseffekten". Meget kærlighed er der dog ikke til julefilmen "Home Sweet Home Alone", men så er det godt man har Paul Rudd, som danner rammerne for ugens anbefalinger.

00:08:00 - Anmeldelse af "Ghostbusters: Afterlife"

00:24:40 - Anmeldelse af "Hawkeye"

00:38:04 - Anmeldelse af "Nisser"

00:50:20 - Anmeldelse af "tick...tick...Boom!"

01:02:30 - Anmeldelse af "Home Sweet Home Alone"

01:08:37 - Anmeldelse af "Venuseffekten"

01:21:40 - Anmeldelse af "Last Night in Soho"

01:41:33 - Ugens anbefalinger (Paul Rudd-film)

Vi lyttes ved!

Dec 03, 202101:49:54
Spotlight #5 - Nybegynderens guide til film noir (m. Kristoffer Abildgaard)

Spotlight #5 - Nybegynderens guide til film noir (m. Kristoffer Abildgaard)

Efter tonsvis af dugfriske anmeldelser og en maraton med Charles Bronson i vores nye Bad Moovy Club-format er det tid til et gearskifte. Tiden er inde til at smide jazz på anlægget og lade cigarettens røg danne et slør i lyset, imens du kigger ud af dine persienner på det korrupte samfund.

Med stor hjælp fra Moovy Podcasts første eksterne gæst i studiet, Kristoffer Abildgaard, indstiller værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle rampelyset på film noir – den lumske bølge af kyniske sort-hvid film, der dukkede op mellem 1940-1958.

Abildgaard er
cand.mag. i filosofi, engelsk og film, og mens han p.t. underviser i mediefag, har han også ageret vært på film-podcastene "De gnavne filmnørder" og "Filmlektionen". Først og fremmest gennemgås bølgen fra start til slut med udgangspunkt i et væld af værker – blandt andet de fremragende "Kvinden uden samvittighed" og "Sunset Boulevard", hvorefter jeres tre værter snakker om de mange troper, som er med til at gøre film noir til det, det er.

Men har film noir stadig en indvirken på moderne film? Ja, termer som neo noir, retro noir og tech noir flyver rundt, og derfor diskuteres der, hvorfor sådanne film stadig dukker op i dag. Slutteligt er der også 3x3 anbefalinger af de bedste noir-film, hvis nu nogen mangler et lille skub til at ride på en af de vigtigste bølger i filmhistorien.

Vi lyttes ved!

Nov 26, 202102:08:21
Bad Moovy Club #1 - Death Wish-marathon!

Bad Moovy Club #1 - Death Wish-marathon!

Moovy Podcast fejrer Charles Bronson, som i år ville være fyldt 100 år, med et episk "Death Wish"-marathon i første udgave af Bad Moovy Club!
Manden, myten, ikonet: Charles Bronson! I år ville den legendariske skuespiller med de sammenknebne øjne og utrolige overskæg være fyldt 100 år.
Og dét fejrer Moovy Podcast selvfølgelig med maner, når skuespilleren fra klassikere som "Syv mænd sejrer", "Den store flugt" og "Vestens hårde halse", skal hyldes og hædres.
Du kender nemlig måske allerede vores Standard-episoder, Spotlight og Fem til fredag, men nu introducerer vi et helt nyt format: Bad Moovy Club! Og hvilken bedre måde til at fejre Bronson på.
I første afsnit af Bad Moovy Club starter værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, med et brag, når de kaster sig ud i vaskeægte "Death Wish"-marathon - bedre kendt som "En mand ser rødt".
Fra originalen i 1974, der byder på grum hævnhistorie, til den vanvittigt skydegale treer og den pensionist-modne femmer, "The Face of Death", ser værterne de fem originale film i en smøre. Og der bydes på store overraskelser, kvalitet, masser af grin og fæle lavpunkter.
Her får du alle de umiddelbare reaktioner fra to "Death Wish"-jomfruer, når Charles Bronsons Paul Kersey skyder sig igennem det beskidte New York og håret over tyve års film går fra kulsort til knaldvidt.
Vi holder også kill count og finder ud af hvor skydegal hævneren virkelig er. For slår Paul Kersey flere ihjel end ikoniske slasher-skurke, som Michael Myers og Jason Voorhees?
Lyt med og find ud af det. Vi lyttes ved!
00:08:44 - "Death Wish"
00:17:45 - "Death Wish II"
00:25:11 - "Death Wish 3"
00:35:10 - "Death Wish 4: The Crackdown"
00:45:07 - "Death Wish V: The Face of Death"
00:53:01 - Afslutning
Nov 19, 202101:01:10
Episode #14 - Eternals, Red Notice, Titane, Arcane: League of Legends, HBO MAX-special, m.fl.

Episode #14 - Eternals, Red Notice, Titane, Arcane: League of Legends, HBO MAX-special, m.fl.

Moovy Podcast anmelder i denne uge intet mindre end 14 film og serier inklusiv brændvarme titler som Marvels "Eternals", Netflix' største film nogensinde "Red Notice", Guldpalme-vinderen "Titane", den populære"Arcane: League of Legends" og en HBO MAX-special.

Med skrækmåneden oktober lagt bag os bevæger Moovy Podcast sig igen mod en episode, der står i anmeldelsernes navn - hele 14 titler skal der kastes stjerner efter, og der er da nogle der får den berygtede fulde plade!

Værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle tager fat i den franske Guldpalmevinder "Titane", men også en større film i form af Marvels seneste blockbuster "Eternals" skabt af Oscarvinderen Chloe Zhao. Netflix vil dog også spænde med musklerne, så deres blockbuster-kupfilm "Red Notice" med Dwayne Johnson, Ryan Reynolds og Gal Gadot får også lov til at stjæle rampelyset.

Bliver vi på Netflix står der også spændende titler som "Dobbeltliv", "The Harder They Fall" og serien "Arcane: League of Legends" baseret på det populære spil, ja, "League of Legends".

Derudover køres der en HBO MAX-special, hvor titler som "The Conjuring: The Devil Made Me Do It", "Godzilla vs. Kong", "In the Heights", "Succession" og ikke mindst den polemiske "Malignant" alle bliver anmeldt for at se om tjenesten rent faktisk har noget at byde på.

Lidt gys har vi dog også i form af den biografaktuelle "The Boy Behind the Door", den seneste instans i found-footage-franchisen "Paranormal Activity: Next of Kin" på Paramount+ og en tilbagevenden af dræberdukken Chucky i serien "Chucky".

00:09:54 - Anmeldelse af "Red Notice"

00:21:06 - Anmeldelse af "The Harder They Fall"

00:26:15 - Anmeldelse af "Chucky"

00:33:45 - Anmeldelse af "The Boy Behind the Door"

00:39:08 - Anmeldelse af "Titane"

00:51:06 - Anmeldelse af "The Conjuring: The Devil Made Me Do It"

01:00:36 - Anmeldelse af "In the Heights"

01:06:38 - Anmeldelse af "Successsion"

01:09:43 - Anmeldelse af "Godzilla vs. Kong"

01:12:10 - Anmeldelse af "Malignant"

01:24:08 - Anmeldelse af "Paranormal Activity: Next of Kin"

01:28:35 - Anmeldelse af "Arcane: League of Legends"

01:35:05 - Anmeldelse af "Dobbeltliv"

01:42:25 - Anmeldelse af "Eternals"


Vi lyttes ved!

Nov 12, 202101:59:04
Fem til fredag #10 - De 5 bedste gyserfilm nogensinde!

Fem til fredag #10 - De 5 bedste gyserfilm nogensinde!

Dagen i dag står i gysets navn, for det er endelig Halloween. Derfor byder Moovy Podcast på den ultimative rangering af de allerbedste gyserfilm nogensinde.

Som vores podcast-feed vidner om, har Moovy Podcast i løbet af oktober væres besat af uhyggelige skrækfilm og alt, hvad det indebærer. I forrige afsnit blev der snakket udførligt om Wes Craven, hans film og hans liv, så hvis du savner noget vaskeægte filmnørderi, er det afsnittet for dig!

Tidligere har vi også stukket kniven i John Carpenter, hvor vi rangerede hans fem bedste film, og så har vi da også anbefalet fem gyserfilm fra Netflix og fem undervurderede skrækfilm, der ligger og gemmer sig på diverse streamingtjenester.

Men hele måneden har blot været opvarmning til dette afsnit. Den står nemlig på den ultimative rangering af filmhistoriens bedste gyserfilm nogensinde. Moovy Podcast har fået hjælp af hele besætningen på Moovy, så listen, vi bringer, er altså den definitive liste over den fem bedste gyserværker derude.

Selvfølgelig er der genkendelige titler på listen, men mon ikke der også er en overraskelse eller to at finde, når jeres to værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, tager fat i massevis af enestående scary movies.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Breaker, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Oct 31, 202159:23
Spotlight #4 - Fra Elm Street til "Scream": Wes Cravens morderiske mareridt (Del 2)

Spotlight #4 - Fra Elm Street til "Scream": Wes Cravens morderiske mareridt (Del 2)

Vi giver dig den ultimative gennemgang af gyserlegenden Wes Cravens karriere, når vi gennemgår alle(!) filmene og finder ud af, hvad der definerer filmmageren.

Er "Shocker", "Swamp Thing", "The Serpent and the Rainbow", "Deadly Blessing", "Red Eye" og "The People Under the Stairs" titler, der vækker genklang hos dig? Ikke nødvendigvis?

Hvad så med gyserklassikere som "The Hills Have Eyes", "Scream", "The Last House on the Left" og "A Nightmare on Elm Street", hvor sidstnævnte byder på Freddy Krueger, der hjemsøger unges mareridt?

Vi snakker selvfølgelig om gysermesteren Wes Craven, der har skræmt generationer igennem mere end 40 år. I den ultimative gennemgang af den afdøde gyserlegendes filmografi gennemgår vi hver og én af de 29 værker, som Craven skabte gennem karrieren.

Tag værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel i hænderne, når vi bevæger os helt ned i Wes Cravens makabre og kulørte univers.

Fra starten som litterær og den strengt religiøse opvækst, som forbød film, over en overraskende start på filmkarrieren med en en af filmhistoriens mest chokerende film til skabelsen af nogle af gysergenrens største kassesucceser. Craven genopfandt gysergenren mindst tre gange.

Bliv klogere på de mange eventyr med tv-film og -serier, der både byder på op- og nedture. Fra biografsuccesenerne til sammenstød med producere, der har smadret Cravens visioner, samt filmmagerens evige kamp for at slippe ud af gysergenrens lænker på godt og ondt.

Så fejr "Scream"-seriens 25-års jubilæum med en maraton-gennemgang af en både undervurderet og hyldet legendes arv sammen med os på Moovy Podcast, når vi støvsuger hvert et hjørne af, hvad der definerede Wes Craven.

Vi lyttes ved! (Bemærk: episoden er i 2 dele)

Oct 27, 202159:14
Spotlight #4 - Fra Elm Street til "Scream": Wes Cravens morderiske mareridt (Del 1)

Spotlight #4 - Fra Elm Street til "Scream": Wes Cravens morderiske mareridt (Del 1)

Vi giver dig den ultimative gennemgang af gyserlegenden Wes Cravens karriere, når vi gennemgår alle(!) filmene og finder ud af, hvad der definerer filmmageren.

Er "Shocker", "Swamp Thing", "The Serpent and the Rainbow", "Deadly Blessing", "Red Eye" og "The People Under the Stairs" titler, der vækker genklang hos dig? Ikke nødvendigvis?

Hvad så med gyserklassikere som "The Hills Have Eyes", "Scream", "The Last House on the Left" og "A Nightmare on Elm Street", hvor sidstnævnte byder på Freddy Krueger, der hjemsøger unges mareridt?

Vi snakker selvfølgelig om gysermesteren Wes Craven, der har skræmt generationer igennem mere end 40 år. I den ultimative gennemgang af den afdøde gyserlegendes filmografi gennemgår vi hver og én af de 29 værker, som Craven skabte gennem karrieren.

Tag værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel i hænderne, når vi bevæger os helt ned i Wes Cravens makabre og kulørte univers.

Fra starten som litterær og den strengt religiøse opvækst, som forbød film, over en overraskende start på filmkarrieren med en en af filmhistoriens mest chokerende film til skabelsen af nogle af gysergenrens største kassesucceser. Craven genopfandt gysergenren mindst tre gange.

Bliv klogere på de mange eventyr med tv-film og -serier, der både byder på op- og nedture. Fra biografsuccesenerne til sammenstød med producere, der har smadret Cravens visioner, samt filmmagerens evige kamp for at slippe ud af gysergenrens lænker på godt og ondt.

Så fejr "Scream"-seriens 25-års jubilæum med en maraton-gennemgang af en både undervurderet og hyldet legendes arv sammen med os på Moovy Podcast, når vi støvsuger hvert et hjørne af, hvad der definerede Wes Craven.

Vi lyttes ved! (Bemærk: episoden er i 2 dele)

Oct 27, 202101:59:58
Fem til fredag #9 - De 5 bedste film af John Carpenter + Halloween Kills
Oct 17, 202101:12:42
Episode #13 - No Time to Die, Squid Game, Kastanjemanden og The Guilty

Episode #13 - No Time to Die, Squid Game, Kastanjemanden og The Guilty

Moovy Podcast tager denne gang fat i den længe ventede "No Time to Die", det sydkoreanske Netflix-hit "Squid Game", Nordic Noir-serien "Kastanjemanden" og det amerikanske remake "The Guilty" med Jake Gyllenhaal.

Selvom gys og gru står på Skræktober-programmet her på Moovy Podcast, betyder det ikke, at vores kære lyttere må undvære anmeldelser. Rent faktisk har vi hele 4 med i dag af slagsen, og det er 4 meget omtalte værker.

Ugens episode indeholder nemlig noget så dansk som Nordic Noir-serien "Kastanjemanden", hvor Danica Curcic og Mikkel Boe Følsgaard spiller to detektiver, der skal løse mysteriet om den titulære morder.

Værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle bliver på Netflix, for i samme ombæring er der en film med dansk islæt at finde. Jake Gyllenhaal har overtaget Jakob Cedergrens plads på alarmcentralen i det amerikanske remake "The Guilty", der ikke overraskende er baseret på spændingsfilmen "Den skyldige".

Det bliver dog også barnligt. Barnligt og blodigt vel at mærke. "Squid Game" har taget, bogstaveligt talt, hele verden med storm, og derfor skyndte Mikkel og Joachim at binge hele serien, så de kunne give deres besyv på om serien er god eller alt for hypet.

Men det er også tid til at sige farvel. Daniel Craig afleverer sine våben og beføjelsen til at dræbe i "No Time to Die", der altså er hans sidste eventyr som James Bond. Efter udskydelse på udskydelse grundet COVID-19 har Cary Joji Fukunagas storslåede actionbasker fundet vej til skærmen, og nu skal vi finde ud af om den får 0, 0 eller 7 stjerner.

Sidst men ikke mindst runder vi lige to anbefalinger, der på grund af den populære "Squid Game" er to voldfede sydkoreanske film, der bare skal ses - og det er lige nu!

Vi lyttes ved næste gang, hvor Moovy Podcast atter står i gysets navn!

00:07:11 - Anmeldelse af "Kastanjemand"

00:20:12 - Anmeldelse af "The Guilty"

00:37:21 - Anmeldelse af "No Time to Die"

01:03:03 - Anmeldelse af "Squid Game"

01:22:20 - Ugens anbefalinger (Sydkoreanske film)

Oct 12, 202101:37:12
Fem til fredag #8 - 5 uhyggeligt undervurderede gyserfilm

Fem til fredag #8 - 5 uhyggeligt undervurderede gyserfilm

Oktober-gyset fortsætter i Moovy Podcast og i ugens episode kigger vi nærmere på fem uhyggeligt undervurderede gyserfilm, som byder på sexede vampyrer, klamme dukker og Stephen King.


I sidste uges episode af Moovy Podcast satte vi gang i gysertemaet, som danner rammerne for oktober. Her kiggede vi nærmere på fem af de bedste originale gyserfilm, som du kan se på Netflix.

Senere er på måneden kan man se frem til vi dykker ned i Wes Cravens filmografi, kårer de bedste film af John Carpenter og finder Moovys ultimative top fem over de bedste gyserfilm - nogensinde. Men før alt dét sker kommer vi med fem anbefalinger til uhyggeligt undervurderede gyserfilm.

Dine to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har nemlig gravet dybt i filmsamlingen for at finde noget gysersnask, der ikke har fået den opmærksomhed, som filmene i sandhed fortjener.

Her snakker vi bla. om en vis Stephen King-filmatisering, Abel Ferraras bud på en "Body Snatchers"-film og så dukker der en klam, klam dukke op i det britiske slow-burn "Possum".

De film, og meget andet, kan du se frem til i episoden og så kan du godt glæde dig til endnu mere oktober-gys.

Vi lyttes ved!

Oct 08, 202131:50
Fem til fredag #7 - De 5 bedste originale gyserfilm på Netflix

Fem til fredag #7 - De 5 bedste originale gyserfilm på Netflix

Oktober betyder gyser, skræk og rædsel på Moovy Podcast og vi starter ud med fem anbefalinger til de bedste originale gyserfilm, du kan give dig i kast med på Netflix.

Moovy Podcast står i gysets tegn i denne måned! Og foruden fokus på gysermestrene Wes Craven og John Carpenter, undervurderede gyserfilm og Moovys ultimative topliste over de bedste gyserfilm nogensinde, kan du nu få fem anbefalinger til de bedste originale gyserfilm, du kan streame på Netflix.

Dine to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har nemlig gennemsøgt den populære streamingtjenesten i jagten på det bedste gys, som overrasker eller får det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Vi snakker bla. britisk arthouse-gys, hvor immigration er i centrum, mens en anden serie af "Midnight Mass"-aktuelle Mike Flanagan også er på banen. Derudover er der "Black Mirror"-inspireret dystopi på menuen, mens vi  skejer ud med gyserkomedien "The Babysitter" og går på jagt i skoven i den oversete "Calibre".

Netflix har også et bredt udvalg af både gode og knap så gode originale gyserfilm. Med en udførlig guide styrer vi dig uden om de tamme gys du ikke skal se, og hvorfor "The Raid"-instruktøren Gareth Evans "Apostle" fortjener en ny chance blandt udvalgte bobler.

Vi lyttes ved!

Oct 01, 202140:45
Episode #12 - Dune, Midnight Mass, Scenes from a Marriage, Kandis for livet, Kate m.fl.

Episode #12 - Dune, Midnight Mass, Scenes from a Marriage, Kandis for livet, Kate m.fl.

Moovy Podcast tager denne gang fat i årets største film "Dune", dansk musikdokumentar, gys og action fra Netflix samt lidt ægteskabsdrama fra HBO.

Snakken om Denis Villeneuve er langt fra slut her på Moovy, fordi Mikkel Abel og Joachim Jelle drejer og vender mesterinstruktørens seneste sci-fi-film "Dune". Moovy Podcast er nemlig tilbage med en stjernespækket program, der rent faktisk kaster masse stjerner fra sig - endda 6 hele til et enkelt værk.

Ugens episode har ikke kun sci-fi men også gys at komme efter. Først lidt familiegys i form af "Nightbooks" med Krysten Ritter, og dernæst Mike Flanagans skræmmende folk-horror-serie "Midnight Mass". Og på Netflix er der altså også en actionbasker med Mary Elizabeth Winston at finde - nemlig "Kate".

Ovre på HBO Nordic er der ægteskabsdrama at finde i form af Ingmar Bergman-genindspilningen "Scenes from a Marriage", imens den smukke, biografaktuelle dokumentar "Kandis for livet" måske presser en tårer eller to ud på værterne.

Så er der slutteligt også at finde to anbefalinger, og der kører værterne videre i Ingmar Bergman-sporet med to klassikere fra den svenske instruktørkonge, der skal ses.

Vi lyttes ved!

0:05:35 - Anmeldelse af "Dune"

00:30:40 - Anmeldelse af "Nightbooks"

00:40:50 - Anmeldelse af "Kandis for livet"

00:52:21 - Anmeldelse af "Scenes from a Marriage"

1:08:40 - Anmeldelse af "Kate"

1:21:21 - Anmeldelse af "Midnight Mass"

1:43:06 - Ugens anbefalinger (Ingmar Bergman-film)

Sep 22, 202101:58:38
Fem til fredag #6 - De 5 bedste film af Denis Villeneuve

Fem til fredag #6 - De 5 bedste film af Denis Villeneuve

I anledningen af premieren på "Dune" finder Moovy Podcast ud af hvilke fem film, der er Denis Villeneuves bedste.

Mange har ventet på spændte på Denis Villeneuves kommende storfilm "Dune", der efter mere end et års udskydelse endelig kan ses i de danske biografer.

Spændte har vi også været på Moovy Podcast, hvilket har givet anledning til at kigge nærmere på den fransk-canadiske instruktørs filmværker - og hvilke der er de bedste.

For nok har Denis Villeneuve ikke lavet mange film. Men de fleste kan blive enige om et højt bundniveau, hvor alle har hver deres favorit fra "Nawals hemmelighed" til "Blade Runner 2049".

Sammen med resten af Moovy Crew har de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, derfor udformet Moovys ultimative top fem over de bedste film af Denis Villeneuve. Her skal vi blandt andet snakke 3xJake Gyllenhaal, en opfølger til en sci-fi-klassiker, talende aliens og andet.

Vi kommer også nærmere ind på kritikken af Denis Villeneuve - en filmmager, mange beskriver som kold og klinisk uden hjerte. Og vi kigger også nærmere på hvad der i sandhed kendetegner en film af Villeneuve, og hvilke forventninger, der kan tages med ind til "Dune".

Vi lyttes ved!

Sep 17, 202101:08:01
Episode #11 - Shang-Chi, Candyman, What We Do in the Shadows, Miss Osaka, Brand New Cherry Flavor, After We Fell, m.fl.

Episode #11 - Shang-Chi, Candyman, What We Do in the Shadows, Miss Osaka, Brand New Cherry Flavor, After We Fell, m.fl.

Oven på sidste episode, hvor vi dykkede ned i H.P. Lovecraft og det kosmiske gys, skulle Moovy Podcast i dette afsnit havde omhandlet gysermesteren Clive Barker.

Men værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel endte med at skifte kurs og i stedet kan du se frem til et hav af anmeldelser, i hvad der ender som den foreløbigt længste episode af Moovy Podcast indtil nu!

I denne standard episode har vi nemlig et hav af biografaktuelle titler og tv-serier, som skal vendes og drejes. Tredje sæson af "What We Do in the Shadows" er landet med de gæve vampyrer. Og så er der bundkarakter til den ufrivilligt komiske "After We Fell", mens "Escape Room 2: No Way Out" kaster al logik ud af vinduet.

Turen går også til Japan i "Miss Osaka", hvor neonfarver driver ned ad væggene, og så har Joachim syret ud med den David Lynch-inspirerede Netflix-serie "Brand New Cherry Flavour".

"Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" får også Marvel tilbage på sporet af gedigen blockbusterunderholdning, og så skal det diskuteres om "Candyman" anno 2021 tackler uhyggen lige så godt som den originale.

Helt snydt bliver I dog heller ikke for Clive Barker! I ugens anbefalinger kigger vi nærmere på film af gysermesteren, hvor David Cronenberg som skurk og et irsk monster gemmer sig.

Vi lyttes ved!

00:07:30 - Anmeldelse af "What We Do in the Shadows - Sæson 3"

00:16:26 - Anmeldelse af "After We Fell"

00:25:29 - Anmeldelse af "Miss Osaka"

00:39:25 - Anmeldelse af "Brand New Cherry Flavour"

00:47:27 - Anmeldelse af "Candyman (2021)"

01:03:48 - Anmeldelse af "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings"

01:20:45 - Anmeldelse af "Escape Room 2: No Way Out"

01:30:00 - Opsummering

01:31:40 - Ugens anbefalinger (Clive Barker-film)

Sep 12, 202101:44:27
Spotlight #3 - H.P. Lovecraft og det kosmiske gys (m. Nikolai Schulz)
Aug 20, 202101:11:39
Episode #10 - Jungle Cruise, Old, Possessor, The Wolf of Snow Hollow, Ted Lasso, m.fl.

Episode #10 - Jungle Cruise, Old, Possessor, The Wolf of Snow Hollow, Ted Lasso, m.fl.

Efter en kort pause brugt med vaskeægte sommerfilm er Moovy Podcast nu tilbage med en masse anmeldelser - fra Disney blockbuster til M. Night Shyamalans tilbagevenden og hele vejen rundt om gysere på Viaplay og storhypet fodbold-sitcom.

Moovy Podcast er blevet helt solbrændte efter al den snak om sommeren og sommerfilm, så nu er værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle søgt tilbage til det vante - nemlig anmeldelser, hvor en enkelt film får de sjældne seks stjerner.

Der snakkes Disney helt store blockbuster "Jungle Cruise" med altid charmerende Emily Blunt og Dwayne Johnson i hovedrollerne. Vi bliver på de tropiske breddegrader med M. Night Shyamalans polariserende "Old", som både Mikkel og Joachim elsker og hader.

Vi bliver i mysterie/gyserland med afslutningen på "Fear Street"-sagaen og Brandon Cronenbergs "Possessor", der formentlig kan bringe glæde til body horror-fansene derude. Indiekongen Jim Cummings har også fået sin film "The Wolf of Snow Hollow" til Danmark, og den er fuld af spændende scener såvel som sort komik.

Og netop som I troede, vi ikke kunne få plads til mere på programmet, skifter vi den hjertevarme "Ted Lasso" ind på banen, alt imens actionfaren Liam Neeson transporterer livsvigtig last i actionbraget "The Ice Road". Slutteligt kommer vi som vanligt med anbefalinger - den ene er et Lovecraftian gys, den anden en svedig neo-noir!

Vi lyttes ved!

00:05:43 - "Fear Street - 1666"

00:16:54 - "Ted Lasso - Sæson 2"

00:24:39 - "The Wolf of Snow Hollow"

00:36:52 - "Jungle Cruise"

00:48:49 - "Possessor"

00:59:28 - "The Ice Road"

01:06:05 - "Old"

01:19:06 - Ugens anbefalinger

01:26:28 - Opsummering

01:28:27 - Afslutning

Aug 06, 202101:31:39
Fem til fredag #5 - Moovys sommerguide til fem svedige filmaftener (Del 2)

Fem til fredag #5 - Moovys sommerguide til fem svedige filmaftener (Del 2)

I første del af Moovys sommerguide til fem svedige filmaftener hang vi blandt andet ud med vores bedste venner, mens suns out, guns out bød på store muskler og hedebølgen fra helvede næsten tog livet af os.

Andel del af vores sommerguide byder ikke på færre film og du kan godt begynde at glæde dig. Vi kommer nemlig hele vejen rundt i genrer og lande, hvor vi skal snakke store og små klassikere, gysere, komedier og meget andet. Og så får de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, også lov til at snakke begejstret om nogle af deres absolutte yndlingsfilm!

Vi starter med Sveden daler i retssaler, hvor blandt andet 12 sure mænd virkelig får svedt igennem, når lov og retfærdighed skal vejes og afmåles. Der bliver heller Ingen sommer uden lejrtur, når vi slår telt op på Camp Crystal Lake eller tager på fedme-camp med helsepsykopaten Ben Stiller.

Vi rejser også fra Miami til Milan i den måske svedigste filmaften, ever! Her bander og svovler Ben Kingsley til den store guldmedalje, vi tager til L.A. af to omgange, slås med ninjaer i den episk dårlige "Miami Connection" og meget andet. Der bliver også sagt Køl mig ned, når vi hopper i badebandet med en hvidhaj, drikker smelte-drikken Viper eller tager til Antarktis med en mutanthund.

Hold kæft det er varmt, jeg bliver helt hævntørstig! får vi også sagt. Her går turen bla. til Asien med "The Handmaiden", mens Quentin Tarantino kører dødsræs og "Rolling Thunder" byder på det mest badass hævntogt i filmhistorien.

Vi lyttes ved, og god sommer!

Jul 30, 202152:37
Fem til fredag #4 - Moovys sommerguide til fem svedige filmaftener (Del 1)

Fem til fredag #4 - Moovys sommerguide til fem svedige filmaftener (Del 1)

GISP! En Fem til fredag-episode... på en søndag?! Ja, den er god nok. I skal nemlig ikke snydes for vores guide til de ultimativt svedigste film - både bogstaveligt og i overført betydning - du kan bruge dine sommeraftener på.

Tingene er nemlig ikke helt som de plejer i vores Fem til fredag-format. Denne gang får I ikke blot fem filmanbefalinger, men hele fem filmaftener som er spækket med svedige film.

Glæd dig til Hotte hangouts med the homies, hvor vi hænger ud med de bedste venner - fra Richard Linklaters ungdomsskildringer til superstjernerne DiCaprio og Pitt i "Once Upon a Time... in Hollywood". Varmt bliver det for alvor i Hedebølgen fra helvede - her skal vi jagtes af en psykopat med motorsav, bekæmpe atommutanter, mens William Friedkin får os til at dryppe med sved i "Sorcerer" og byen koger i Spike Lees mesterværk "Do the Right Thing".

Vi finder også kærligheden i Sommerromancer, hvor det bliver overraskende lummert, hvad end det er Roman Polanskis sexede "Bitter Moon", saxofonsolo i Lucio Fulcis "The Devil's Honey" eller homoerotisk trekantsdrama i "The Talented Mr. Ripley".

Suns out, guns out byder på store og små filmmuskler, hvor rendyrket action og komedie går op i en højer enhed. Og så bliver det vanvittigt varmt i Sved på filmstrimlen. Matthew McConaughey smider trøjen i "Mud", Martin Sheen laver din bedste James Dean-efterligning i "Badlands" og så har Al Pacino valgt at begå bankrøveri på årets varmeste dag.

Vi lyttes ved!

Beverly Hills Predator: https://www.youtube.com/watch?v=6mT37JW0YCs

Jul 25, 202152:60
Episode #9 - Black Widow, Fear Street: Part I (1994) & II (1978) og Gunpowder Milkshake

Episode #9 - Black Widow, Fear Street: Part I (1994) & II (1978) og Gunpowder Milkshake

Til trods for en indholdsrig episode #8 har de to værter bag mikrofonerne på Moovy Podcast, Joachim Jelle og Mikkel Abel, simpelthen været nødt til at mødes igen, da der er for mange nye spændende premiereaktuelle titler, som har fortjent en anmeldelse og diskussion.

I dagens episode stiller vi skarpt ind på fire titler. Efter et år med tv-serier er Marvel langt om længe tilbage med en vaskeægte blockbuster i form af "Black Widow", hvor Scarlett Johansson får en værdig afsked med sin russiske spion.

Derudover er der gys at finde på Netflix. De første to kapitler af filmtrilogien R.L. Stines "Fear Street" har nemlig fået en blodig ankomst med sine referencer til slasher, spøgelseshistorier. dæmoner og meget andet. Her skal vi både til 1994 og 1978, når nostalgiporno møder vaskeægte gys i en blandet omgang.

Blodigt bliver det også med den hårdslående "Gunpowder Milkshake", der også er landet på Netflix. Her får lov Karen Gillan lov til at spilde den kvindelige pendant til "John Wick", når lejemordere mødes i en hemmelig underverden. Og så er det også filmen, der for første gang i podcastens levetid har gjort Joachim sur!

Ugens anbefalinger kommer vi selfølgelig heller ikke uden om. Mikkel har shoppet blu-rays for første gang i hundrede år, og så har Joachim set en af de mest tragiske film - ever.

Vi lyttes ved!

05:00 - Anmeldelse af "Black Widow"

32:00 - Anmeldelse af "Fear Street Part I: 1994" og "Fear Street Part II: 1978"

1:00:25 - Anmeldelse af "Gunpowder Milkshake"

1:22:00 - Ugens anbefalinger

Jul 14, 202101:28:07
Episode #8 - A Quiet Place 2, The Empty Man, The Tomorrow War, Gunda, Waves, m.fl.

Episode #8 - A Quiet Place 2, The Empty Man, The Tomorrow War, Gunda, Waves, m.fl.

Moovy Podcast er på pletten igen og i dette afsnit får du endnu engang en solid stak anmeldelser af overraskende mange forskelligt prægede film.

Vi anmelder alt fra John Krasinskis længeventede "A Quiet Place 2", mens den hypede gyser "The Empty Man" også begejstrer. Derudover skal der snakkes arthouse-dokumentar med "Gunda" og svenske "Sæson", mens værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, har helt forskellige indgangsvinkler til melodramaet "Waves".

Vi når også at diskutere den stortanlagte sci-fi basker "The Tomorrow War" med Chris Pratt, mens der også igen er en sydkoreansk repremiere at finde i de danske biografer. Bong Joon-hos "Memories of Murder" kune fornyligt set, og nu er turen kommet til "Mother" fra 2009.

Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for ugens anbefalinger. Her har Joachim taget sit comfort tv-program med, hvor der er madlavning på menuen, mens Mikkel søger mod det indonesiske mesterværk/makværk "Mystics in Bali", hvor især en heks grin irriterer!Intro

6:40 - Anmeldelse af Sæson

13:30 - Anmeldelser af Gunda

24:20 - Anmeldelse af The Empty Man

40:00 - Anmeldelse af Waves

54:40 - Anmeldelse af A Quiet Place 2

1:03:40 - Anmeldelse af The Tomorrow War

1:16:00 - Anmeldelse af Mother (2009)

1:28:30 - Opsummering

1:30:50 - Ugens anbefalinger

Vi lyttes ved!

Jul 09, 202101:37:45
Spotlight #2 - Pixar og kongerne af animation

Spotlight #2 - Pixar og kongerne af animation

Moovy Podcast er tilbage og i dagens Spotlight-episode går der fuld animation i den. Vi anledningen af premieren på Pixar seneste film, "Luca", og Moovys fokus på Pixar, kigger vi nemlig nærmere på animationsgigantens historie og hvor de står i dag.

Det byder på en historisk gennemgang af Pixars skabelse, hvor folk som George Lucas og Steve Jobs har været involveret, mens vi også snakker om hvad Pixars animationsfilm generelt har af attraktionsværdier.

De to værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, har også taget deres egne favoritter og lavpunkter med, hvor der bla. skal snakkes "Monsters Inc.", "Ratatouille" og noget kontroversielt, "Græsrødderne".

Fra "Toy Story" og op til "Sjæl" og "Luca" kigger vi nærmere på Pixars kvaliteter, hvor der også bliver plads til at kigge på animationsstudiets mange kortfilm - og så kigger vi også ind i krystalkuglen for at finde ud af hvad fremtiden bringer.

Vi lyttes ved!


Intromusik: Ethereal by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com
Music promoted by https://www.free-stock-music.com
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Jun 29, 202101:11:26
Episode 7# - Loke, Lupin - Del II, Katla, Luca m.fl.

Episode 7# - Loke, Lupin - Del II, Katla, Luca m.fl.

Det er blevet fredag og dermed tid til en ny episode af Moovy Podcast!  I dagens afsnit har værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel tager en håndfuld nye titler med, som skraber en del solide stjerner sammen.

Vi skal bl.a. snakke den nye sæson af Frank Hvam og Casper Christensens eskapader i "Klovn", mens andel del af "Lupin" og islandske "Katla" er aktuelle på Netflix. Derudover har Marvel en ny serie klar på Disney+, hvor turen denne gang er kommet til antihelten Loke - og så er den nye Pixar-film "Luca" også landet direkte på streaming.

Derudover kan man i den grad også glæde sig til ugens anbefalinger. Mikkel er helt oppe at støde over en notorisk David Cronenberg-film, der indeholder færdselsuheld, og så er der også blevet plads til vampyrerotik. Og Joachim er gået dokumentervejen, hvor vi bliver meget klogere på Terry Gilliams turbulente filmkarriere.

Vi lyttes ved!

Jun 18, 202101:21:35
Fem til fredag #3 - MUBI og fem fantastiske film du skal se på streamingtjenesten!

Fem til fredag #3 - MUBI og fem fantastiske film du skal se på streamingtjenesten!

Moovy Podcast er tilbage med endnu en episode og denne fredag skal bruges på et vaske ægte Fem til fredag-afsnit.

Denne gang er turen kommet til den mere niche-orienterede streamingtjeneste MUBI. Her kan du du se et udvalg af store filmklassikere, gammelt og nyt, alverdens arthouse, world cinema, indiefilm og meget andet.

De to værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, er særdeles glade for tjenesten og afsnittets anbefalinger kommer vidt omkring i filmverden. Der skal blandt andet snakkes italienske mesterinstruktører, morderisk giallo, Michael Manns klassiker "Heat, rotte-dokumentar og graviditets-gyser.

Vi lyttes ved!

Jun 10, 202133:40
Episode #6 - Cruella, Friends: The Reunion, Love, Death & Robots, The Underground Railroad, m.fl.

Episode #6 - Cruella, Friends: The Reunion, Love, Death & Robots, The Underground Railroad, m.fl.

Sidste gang var der zombie-sniksnak for alle penge, men i denne uge er vi tilbage i vante rammer, hvor Moovy Podcast fejrer tiende episode med hele 6 anmeldelser!

De sædvanlige værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, vender sæsonafslutningen på HBO’s seneste storhit ”Mare of Easttown” med stjernepræstationer fra bl.a. Kate Winslet. Derudover tager de på en tragisk togtur gennem USA's sydstater under slavetiden ledt an af den Oscar-vindende instruktør, Barry Jenkins, i "The Underground Railroad".

Fortvivl ej, for der er skam mere i vente. Jeres værter finder også tid til at tage fat i to specials i form af Bo Burnhams musikalske standup-show ”Inside” og den længe ventede Venner-sammenkomst ”Friends: The Reunion”.

Sidst men ikke mindst bliver Disney-oprindelsesfortælling, ”Cruella”, med selveste Emma Stone som den dalmatinerdræbende diva også anmeldt. Og så er der animationsserie for alle pengene, når Tim Miller vender tilbage med sæson 2 af ”Love, Death & Robots”, der byder på lidt af hvert.

Vi lyttes ved!

Jun 04, 202101:16:41
Fem til fredag #2 - Moovys ultimative 5 bedste zombiefilm!

Fem til fredag #2 - Moovys ultimative 5 bedste zombiefilm!

Det er blevet fredag og dermed en god anledning til Moovy Podcast gør brug af fem til fredag-formatet. I anledning af sidste uges premiere på Zack Snyders "Army of the Dead" skal vi i denne omgang kigge på de bedste zombiefilm - nogensinde.

Hele Moovy-holdet er gået sammen og fælles skabt en top fem over de ultimativt fem bedste zombiefilm. Som altid sidder værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, bag mikrofonerne til at guide igennem toplisten, når der skal snakkes zombier.

Det byder på en snak om hvad der helt nøjagtigt definerer en zombiefilm, hvornår det er voodoo-zombier, kannibalisme og kødædende monstre, og hvilke varianter genren findes i. Derudover er der en nedtælling af top fem-listen, som blandt andet byder på nye og gamle klassikere i form af sydkoreanske "Train to Busan" og George A. Romeros "Night of the Living Dead".

Moovy-holdets top fem bliver også sammenlignet med brugernes favoritter i afstemningen, som findes inde på Moovy.dk om yndlings zombiefilm, mens der også bliver tid til et par anbefalinger, hvor der især gemmer sig italiensk gore.

Vi lyttes ved!

May 28, 202145:55
Episode #5 - Kvinden i vinduet, Army of the Dead og Memories of Murder (m. Johan Albrechtsen)

Episode #5 - Kvinden i vinduet, Army of the Dead og Memories of Murder (m. Johan Albrechtsen)

Ovenpå en kort pause vender Moovy Podcast tilbage med et nyt afsnit, og der er et spækket program i vente i dagens episode!

De faste værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, skal nemlig anmelde Zack Snyders "Army of the Dead", som er "Justice League"-instruktørens tilbagevenden til zombiegenren – der hvor han brød igennem med debuten "Dawn of the Dead" fra 2004.

Og for første gang får Joachim og Mikkel også længe ventet selskab, når der skal snakkes film. Moovy TVs egen Johan Albrechtsen er nemlig også med til en snak om Zack Snyders nye zombiefilm, mens der også bliver talt om Johans interview med Snyder, som du kan se meget mere om i Moovy TV.

Og ud over at der skal kæmpes igennem zombiehorder i Las Vegas, bliver der også tid til at anmelde Netflix-thrilleren "Kvinden i vinduet" med Amy Adams samt Bong Joon-hos storværk "Memories of Murder", som netop nu har fået repremiere i de danske biografer – én af værternes ultimative favoritfilm.

Vi lyttes ved!

May 21, 202101:24:07
Spotlight #1 - Riz Ahmed og portrættet af en immigrant

Spotlight #1 - Riz Ahmed og portrættet af en immigrant

Moovy Podcast lanceret nyt episodeformat kaldet 'Spotlight'. Her indstiller vi fokus på noget helt specifikt, hvad end det er en udvalgt skuespiller, instruktør, genre, filmhistorisk bølge, nationalitet eller noget helt andet. 

I første udgave af Spotlight retter vi fokus mod skuespilleren Riz Ahmed, der for nylig blev Oscar-nomineret for bedste mandlige hovedrolle grundet sin kraftpræstation i den biografaktuelle "Sound of Metal" - en film, hvis lydside du kan læse meget mere om inde på Moovy.dk.

I dagens episode kigger vi nærmere på Riz Ahmeds personlige liv, karriere og filmene, der har formet ham og især hvordan han ofte har spillet roller, som har portrætteret immigranter og religiøse individer. Fra "Nightcrawler", "Venom", "The Night of" og "Four Lions" kommer vi rundt om Ahmeds rejse, mens der også bliver tid til at diskutere sidekarrieren som rapper, aktivist og den kontroversielle Riz Test.

Vi lyttes ved!

May 08, 202140:10
Episode #4 - Biografernes genåbning, CPH:DOX 2021 og Them

Episode #4 - Biografernes genåbning, CPH:DOX 2021 og Them

Moovy Podcast er tilbage med ny episode og denne gang skal tungen holdes lige i munden, for der skal diskuteres rigtig mange film!

Først gennemgår de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, genåbningen af biograferne og hvilke film man overhovedet kan finde i programmet. Og endnu vigtigere - hvad man kan se frem til resten af året, hvor der både er "A Quiet Place 2", nyt fra Steven Spielberg, comeback fra "Jackass"-drengene, den længeventede sci-fi epic "Dune" på programmet sammen med meget andet.

Derefter smides der også anbefalinger efter hvilke dokumentarfilm man kan tjekke ud på årets aktuelle CPH:DOX-festival. Her er der både goths i provinsen, whistleblowers, verdens klogeste hoveder, Soundcloud-rap og arkadelegenden Kim Kanonarm, som du også kan se mere til i Moovy TV.

Og som lytter skal du heller ikke snydes for en anmeldelse - denne gang har vi taget Amazon Prime-serien "Them" med, der kommer i kølvandet på racebaserede gysere som "Us" og "Get Out". En grum serie, der imponerer med sin stil.

Vi lyttes ved!

May 06, 202101:13:43
Episode #3 - Stowaway, Nomadland og Mare of Easttown

Episode #3 - Stowaway, Nomadland og Mare of Easttown

Det er blevet mandag og tid til en ny episode af Moovy Podcast.

Mens vi i sidste uge dyrkede superhelte står denne omgang på en blandet omgang med sci-fi hos Netflix i form af "Stowaway", det Oscar-sejrende drama "Nomadland" og ny, lovende krimiserie med Kate Winslet i front i "Mare of Easttown".

Men før værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle kaster sig ud i anmeldelser er der tid til at diskutere nogle af de seneste nyheder fra film- og serieland. Her er der blandt andet lagt op til dinosaurer mod nitrobiler og et svimlende beløb til den kommende "Ringenes Herre"-serie.

I ugens anbefalinger kan man blive klogere på Joachims kærlighed til racedramaet "One Night in Miami", mens Mikkel har taget en klassiker af Brian de Palma med, som virkelig overrasker.

Vi lyttes ved!

May 03, 202159:20
Fem til fredag #1 - 5 superheltefilm og -serier du skal se!

Fem til fredag #1 - 5 superheltefilm og -serier du skal se!

På denne hellige fredag lancerer Moovy Podcast nyt, kortere episodeformat!

Du kender måske vores artikelserie 'Fem til fredag' inde på Moovy.dk, hvor vi som anbefalinger til weekenden kommer med fem titler - både film og tv-serier - du kan streame henover weekenden. Til sådan fem anbefalinger hører der sig selvfølgelig en kategori eller overordnet tema, hvad end det er bedste David Fincher-film, fem film der er værd at se på Netflix eller noget helt tredje vi dykker ned i.

Som opfølgning på vores anmeldelser af "The Falcon and the Winter Soldier" og "Invincible", som du kunne høre i seneste episode, følger vi op med anbefalinger til fem fremragende superheltefilm og tv-serier du kan streame her i første podcast-udgave af Fem til fredag.

Dine to værter Mikkel Abel og Joachim Jelle får blandt andet snakket vold med "The Boys", eksistentialistiske superhelte i "Watchmen" og så bliver der hørt legendarisk musik med vampyrdræberen Blade.

Vi lyttes ved!

Apr 30, 202123:40
Episode #2 - Oscar-snak 2021, The Falcon and the Winter Soldier og Invincible
Apr 27, 202101:09:45
Episode #1 - Love and Monsters, Crip Camp og Snabba Cash

Episode #1 - Love and Monsters, Crip Camp og Snabba Cash

I det første 'rigtige' afsnit af Moovy Podcast kommer Mikkel og Joachim for alvor i gang med at snakke film og tv. 

Ugens nyheder bliver diskuteret fra en kommende "Chucky"-serie til ny, spændende casting-nyhed fra kommende film af ingen ringere end Steven Spielberg. 

Derefter stiller vi fokus på Netflix-titler, som vi kaster stjerner efter i ugens anmeldelser. "Love and Monsters" byder på visuel smuk forening af monstre og kærlighed, mens værterne er helt enige om kvaliteterne - og svaghederne - i den Oscar-nominerede "Crip Camp". Og så skal Mikkel lige bestemme sig for, hvor godt han rent faktisk kan lide svenske "Snabba Cash". 

Og så slutter vi af med ugens anbefalinger. Her er der både pool med Martin Scorsese i en vaskeægte double feature, mens der også gemmer sig en lille freaky sydkoreansk sag.

Vi lyttes ved!

Apr 25, 202101:08:59
Episode #0 - Velkommen til Moovy Podcast!

Episode #0 - Velkommen til Moovy Podcast!

I dag lancerer filmmagasinet Moovy.dk en ny medieudvidelse i form af Moovy Podcast. Podcasten kommer til at blive et sidestykke til vores hjemmeside, hvor vi kommer til at dække endnu mere af alt det der sker i film- og tv-verden i ind- og udland. 

Moovy Podcast kommer til at byde på highlights og kommentarer på ugens vigtigste nyheder, anmeldelser af nye film og tv-serier fra både biografen og streaming, mens der også bliver smidt ugentlige anbefalinger efter jer lyttere, hvor vi kommer ind på både nyt og gammelt. 

Denne episode #0 skal betragtes som en introduktionsepisode: Her kan du møde de to faste værter på Moovy Podcast, streaming- og podcastredaktør Mikkel Abel og podcastredaktør og anmelder, Joachim Jelle. De vil i hver episode guide dig igennem alt det der skal snakkes om. Som introduktion putter vi lidt ord på hvad Moovy er, og hvem der gemmer sig bag, og så lægger vi kortene på bordet i forhold til hvad du som lytter kan forvente af Moovy Podcast fremover. Men vi kan allerede nu afsløre, at der er masser af nyheder, debatter, anmeldelser, specials, interviews og andet godt i vente.

Så lyt endelig med, hvad end du er fast bruger af Moovy.dk, det tilhørende forum eller bare nytilkommen og nysgerrig. Find os på din vante podcast-afspiller.

Vi lyttes ved! 

Apr 21, 202113:25