Skip to main content
Spotify for Podcasters
Darovi materinstva

Darovi materinstva

By Mother Nature Slovenija

Prisluhni zgodbam žensk in izzivom ter radostim, ki jih prinaša materinstvo.

Mother Nature najdeš še na:
INSTAGRAMU: www.instagram.com/mothernatureslovenija/
FACEBOOKU: www.facebook.com/mothernatureslovenija
SPLETNI STRANI: matinarava.si
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

4: Mateja Bolčina - skozi materinstvo sem odkrila svoje poslanstvo

Darovi materinstvaOct 13, 2020

00:00
19:54
42: Adriana Aleksić - materinstvo v luči mladostniškega sanjarjenja in realnosti izkustva

42: Adriana Aleksić - materinstvo v luči mladostniškega sanjarjenja in realnosti izkustva

Adriana začne svojo zgodbo, ko je bila še deklica. Njeno zanimanje za družino je botrovalo temu, da je ob zaključku osnove šole od mame dobila knjigo v dar o nosečnosti in skrbi za dojenčka. Pot jo je zanesla na študij fotografije in sočasno se je razvila strast do porodov. Poznate jo kot družinsko in porodno fotografinjo za profilom Mesec maj. IG @mesecmaj WEB https://www.mesecmaj.si/ Prijavi se na novičnik Mother Nature tukaj, da izveš več o delavnicah o vodenju ženskih krogov. Glasba Giulio Cantore FB in ekipa Mother Nature, ki prepeva Mbele mama. Druga sezona podcasta Darovi materinstva je posneta v okviru projekta Erasmus+. Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.
Feb 01, 202351:33
41: Barbara Bubnič - življenje z alergijo ni brezizhodna situacija

41: Barbara Bubnič - življenje z alergijo ni brezizhodna situacija

Barbara deli svojo izkušnjo življenja z dvema otrokoma, ki sta alergika. Podelila bo svoje izzive s prehrano v prvih dneh in mesecih, ko je izvedela, da sta njena otroka alergična pa tudi uporabne nasvete za premagovanje vsakodnevnih izzivov v kuhinji. Recepte brez alergenov najdeš na njenem IG profilu @malialergiki. Alergije zaznamujejo tudi druga področja življenja npr. izbiro kozmetike in ustreznih oblačil. Barbara je tako začela izdelovati bambusove nogavičke za otroke, ki so anti-alergene in ustrezajo nežni in občutljivi koži. Najdeš jih na spletni strani malialergiki.com. FB  Barbara Bubnič  https://www.facebook.com/barbara.bubnic/ IG https://www.instagram.com/malialergiki/ WEB  https://malialergiki.com/ Prijavi se na novičnik Mother Nature tukaj, da izveš več o delavnicah o vodenju ženskih krogov. Glasba Giulio Cantore FB in ekipa Mother Nature, ki prepeva Mbele mama. Druga epizoda podcast Darovi materinstva je posneta v okviru projekta Erasmus+. Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.
Jan 11, 202340:56
40: Ana Bešter Bertoncelj - moja zgodba materinstva

40: Ana Bešter Bertoncelj - moja zgodba materinstva

Ana Bešter Bertoncelj je ustanoviteljica Ljubeče mame, kjer deli svoje izkušnje starševstva ter nudi staršem podporno skupnost v sodelovanju z različnimi strokovnjaki. V pogovoru deli svojo zgodbo materinstva, kako je materinstvo spremenilo njeno poklicno in partnersko pot in kako se sooča s svojimi izzivi. Pogovarjava pa se tudi o tem, kaj jo trenutno kliče k raziskovanju. Ano najdeš tu: spletna stran: www.ljubecamama.si Facebook: Ljubeča mama, Ljubeča ženska, Ljubeče partnerstvo Prijavi se na novičnik Mother Nature tukaj. Glasba Giulio Cantore FB in ekipa Mother Nature, ki prepeva Mbele mama. Opomba: podcast je bil posnet decembra 2021, objavljen pa je bil decembra 2022. Druga epizoda podcasta Darovi materinstva je posneta v okviru projekta Erasmus+. Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.
Dec 21, 202201:03:55
39: Tadeja Lapajne Hoyos - izbiram tisto, kar podpira mene in mojo družino

39: Tadeja Lapajne Hoyos - izbiram tisto, kar podpira mene in mojo družino

Tadeja opiše svojo izkušnjo, kako si želi biti mama, ki je izpolnjena in srečna ter kako se pogosto srečuje z neodobravanjem okolice. Svoj partnerski odnos opiše kot ljubeč in podporen ter deli izkušnje, ki so podporne za njeno družino. In preden nadaljuješ s poslušanjem tega podcasta ti zavrtim še tale posnetek, ki mi ga je Tadeja poslala 2 meseca po najinem pogovoru, ker se mi zdi, da lepo zaokroži najin pogovor. Tadejo najdeš na IG @rasteva_skupaj Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Apr 25, 202255:28
38: Hadeja Adeva Horvat - začuti, da je življenje polno nepredvidljivih situacij, skozi katere rasteš in zoriš v drugačno osebo

38: Hadeja Adeva Horvat - začuti, da je življenje polno nepredvidljivih situacij, skozi katere rasteš in zoriš v drugačno osebo

Hadeja začne svojo zgodbo s spomini na otroštvo. Kot sama reče, je živela v disfunkcionalni družini. Popelje nas skozi mladostniška leta in opisuje, kako je zorela v žensko, ki je postala mama. Pred približno 20. leti je rodila hčerkico, ki je bila težak alergik in tudi izziv, ker takrat ni bilo tako veliko zavedanja o alergijah. Potem se je ločila, spoznala svojega moža, postala “so starš” še dvema otrokoma in pri 39ih letih rodila še sinka. Potrebovala je veliko znanja, razumevanja in sprejemanja, da se je družina obdržala, oblikovala in da so napredovali kot posamezniki. Hadeja se je tekom let izobrazila še za vzgojiteljico v Waldorskem vrtcu. Danes na podlagi vseh svojih osebnih in profesionalnih izkušenj z veseljem podpira mame in očete, ki ne vedo, kako naprej in se počutijo ukleščene med tem, kar čutijo in kar bi morali čutiti. Hadejo najdeš na IG na @hadejaa Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Nov 24, 202101:15:20
37: Agata Hren - iz kaosa prihaja moja kreativnost

37: Agata Hren - iz kaosa prihaja moja kreativnost

Agatina zgodba materinstva se začne v dijaškem domu, kjer je spoznala svojega sedanjega moža in zelo hitro vedela, da je to to. Odločila sta se, da se želita živeti svoje življenje skupaj z družino in danes imata tri otroke. Agata v podcastu deli svoj odnos do kaosa, kot gonilne sile, ki ji pomaga, da raste in se razvija. Agata pomaga ženskam s programi za ženske in naravno metodo načrtovanja družine. Spremljaš jo lahko na IG profilu @rumenordeca. Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Nov 17, 202141:03
36: Irena Jamšek Halas - iz Ženske v Mamo - prebujenje Divje ženske in rojstvo nove mene

36: Irena Jamšek Halas - iz Ženske v Mamo - prebujenje Divje ženske in rojstvo nove mene

Irenina zgodba opisuje pot odvetnice, ki ima točno začrtane načrte v življenju. Ti se prvič porušijo, ko se zanositev ne zgodi ob želenem času. Prepletanje kariere in materinstva je nato Ireni pokazalo, da odvetništvo ni več prava pot zanjo in da jo kliče nekaj drugega. Potem, ko je po rojstvu tretjega otroka nekaj časa ostala doma kot samo mama, je našla tudi svoje pravo poslanstvo. Svojo pot nadaljuje kot negovalka materinstva in ženstvenosti ter facilitatorka matrescence - zorjenja ženske skozi materinstvo. Na ta način podpira ženske v času poroda, poporodnega obdobja in njihove poti skozi materinstvo, da v vsem tem lažje najdejo sebe, svojo moč in svojo novo pot. Ireno najdeš na spletni strani www.mir-na.si Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Nov 10, 202101:01:09
35: Petra Kolarič - materinstvo me je vodilo globlje v osebno rast

35: Petra Kolarič - materinstvo me je vodilo globlje v osebno rast

Petra je moja sogovornica že drugič (za njeno zgodbo materinstvo poslušaj 6. epizodo), ker sem želela, da s poslušalkami podeli svojo pot osebne rasti skozi materinstvo, ki jo je vodila čez različna učenja: od pedagogika montessori, Ljubeče mame, poporodne dule in danes raziskovalke materinstva v programu Motherhood Studies. V slovenski prostor vnaša zavedanje o mitu popolne mame ter notranjih stiskah, ki jih doživlja sodobna ženska skozi materinstvo in materinjenje. Petro najdeš na IG @petra_bodidobro FB https://www.facebook.com/bodidobro Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Nov 03, 202148:48
34: Mateja Fi - skozi nosečnost in porod sem poglabljala in negovala notranje vodstvo

34: Mateja Fi - skozi nosečnost in porod sem poglabljala in negovala notranje vodstvo

Mateja Fi je pevka, pedagoginja in raziskovalka glasu. Z nosečnostjo je svoje znanje glasu uporabila za globinsko občutenje sebe in svojih zaznav, za poglabljanje stika z otrokom in sproščanje telesa, kar ji je pomagalo tudi pri porodu, ki je bil zanjo in za njeno deklico sanjski. Po porodu je bil njen prvi največji izziv dojenje, danes pa ji njena hčerka nastavlja čustvena ogledala, skozi katera Mateja spoznava marsikaj o sebi. Po osebni izkušnji in predhodnem delu v polju glasu, je v lanskem letu vzpostavila projekt GlasNit, kjer mladim mamicam pomaga, da si s svojim glasom, dihom in bolj celovitim občutenjem telesa pomagajo do čim lepše doživete nosečnosti, se povežejo z otrokom in pripravijo na porod, kakršnega si v srcu želijo.  . Matejo najdeš na FB @https://www.facebook.com/mateja.fi.10 @https://www.facebook.com/GlasMost-107993334532326 @https://www.facebook.com/groups/glasnit Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Oct 28, 202147:01
33: Daša Vukašinović Zver - pri 24ih mama sinu, pri 39ih izguba otroka in pri 40ih mama hčerki

33: Daša Vukašinović Zver - pri 24ih mama sinu, pri 39ih izguba otroka in pri 40ih mama hčerki

Dašina zgodba materinstva prepleta tri različne zgodbe. Z rojstvom prvega sina je pri 24 letih začutila težo odgovornosti, ki jo prinaša skrb za še eno bitje. Precej let kasneje sta z novim partnerjem začutila, da sta pripravljena na otročka. Njun odnos je preživel težko izkušnjo izgube otroka, ker sta se odločila za splav otroka po prejetju izvidov amniocinteze. In kot Daša pravi, ji je ta otrok dal moč in smer, da je pričela raziskovati svojo žensko energijo. Na tej poti je znova postala mama hčerki ter pričela je voditi kroge za dekleta. Dašo najdeš na FB https://www.facebook.com/profile.php?id=1093115795 Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Oct 19, 202101:13:43
32: Ana Lana Vega - ko najdeš notranji mir, lahko izraziš svojo polno moč

32: Ana Lana Vega - ko najdeš notranji mir, lahko izraziš svojo polno moč

Ana je mamica dvema otrokoma. Prva izkušnja nosečnosti in poroda je bila zanimiva, ker se je dogajala na Cipru, druga pa v času prvega vala korone. Ani je materinstvo prineslo občutek, da nekaj ne štima v njenem telesu, zato je začela raziskovati in eksperimentirati s hrano in sedaj je prva Postpartum Nutrition Coach v Sloveniji. Temu pa je dodala še pomoč mamicam v čustveni stiski z metodo Emotion Code. Ano najdeš na IG @ana.lana.vega Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Oct 12, 202137:25
31: Darja Koščak in Lara Kastelic - ideje za preživljanje časa z otroki v gozdu

31: Darja Koščak in Lara Kastelic - ideje za preživljanje časa z otroki v gozdu

Današnji pogovor poteka z Darjo Koščak, še eno članico društva Preplet. Društvo Preplet koordinira projekt Mother Nature v Sloveniji, poleg tega pa že od samega začetka delovanja društva organiziramo različne aktivnost za otroke v Grosuplju. Z Darjo se bova pogovarjali o tem, kako smo pred nekaj leti pričele izvajati gozdne aktivnosti za otroke in kakšne so naše izkušnje, ki jih lahko tudi ti uporabiš na sprehodu v gozdu s svojim otrokom. IG @gozdniraziskovalci in @drustvo_preplet FB @drustvopreplet @gozdniraziskovalci E-knjiga Otroci v permakulturi https://issuu.com/childreninpermaculture/docs/vsebina_slo_4_predogled Projekt Otroci v permakulturi http://childreninpermaculture.com/sl/ Priročnik za učenje in igro v gozdu https://www.gozdis.si/f/docs/Publikacije/Prirocnik_za_ucenje_in_igro_v_gozdu_9_10_1.pdf Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Jun 08, 202101:03:52
30: Danaja Simonič - skozi materinstvo sem izgubila in spet našla sebe

30: Danaja Simonič - skozi materinstvo sem izgubila in spet našla sebe

Danaja Simonič bo podelila, kako je postala mamica prvič ter mamica drugič. Povedala bo zgodbo o svojih izzivih povezanih s stanovanjem, pa službo, pa poporodno otožnostjo. In vendar, je hvaležna, ker je na tej poti našla tudi sebe. Dajani in njenim razmišljanjem lahko slediš na blogu ter FB profilu Mami in ati na solati. https://www.mamiinatinasolati.si/ FB https://www.facebook.com/mamiinatinasolati/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Jun 01, 202157:60
29: Vesna Podlogar - materinstvo in tuja kultura me vračata k sebi

29: Vesna Podlogar - materinstvo in tuja kultura me vračata k sebi

Vesna Podlogar bo podelila zgodbo, kako jo je iskanje sebe življenje odpeljalo na Šri Lanko, kjer je našla življenjskega sopotnika ter nepričakovano postala mama. Pravi, da ni lahko, ampak je vredno, ker se uči premagovati svoje strahove, dvome in občutek nepovezanosti. Vesna na FB https://www.facebook.com/vesna.podlogar Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
May 25, 202153:44
28: Jana Miklavčič - s hčerko sva padli v črno luknjo in tudi prilezli iz nje

28: Jana Miklavčič - s hčerko sva padli v črno luknjo in tudi prilezli iz nje

Jana Miklavčič bo z nami delila zgodbo, kako se je lepa nosečnost ter prvo poporodno obdobje spremenilo v večletno naporno preizkušnjo. Jana pravi, da sta ona in hčerka padli v črno luknjo, kjer sta si šli na živce in sta bili druga drugi naporni. Jana pove, da je bila v tem obdobju na hčerko večkrat jezna in tudi verbalno nasilna. V neki točki se je Jana odločila, da je tega dovolj, poiskala si je pomoč in danes je njun odnos povsem drugačen, miren. Jana se je odločila, da pove to zgodbo, ker želi dati vedeti ženskam, da ne smemo nasedati sporočilom na socialnih medijih ter se zavedati, da ima vsak svoje izzive. Jana na IG @jana_cezana Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
May 11, 202156:18
27: pogovor z Nino Jenštrle, Tino Trojar in Urško Repnik

27: pogovor z Nino Jenštrle, Tino Trojar in Urško Repnik

Zaklepetale smo se o tem, kaj je prineslo eno leto korone, dobre in slabe stvari, priložnosti za rast in kje so šle stvari narobe. Potem pa smo seveda zajadrale še v druge teme, se dotaknile marketinga, plesa in ženskega sodelovanja ter skupnega valovanja oceanov v naših maternicah. Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
May 04, 202101:08:40
26: Katarina Dežman - hčerke me preobražajo v žensko

26: Katarina Dežman - hčerke me preobražajo v žensko

Katarina Dežman je mamica trem deklicam. Sama pravi, da jo vsaka posebej uči, kako biti ženska in njen cilj je, da jim je dober zgled. Katarina podeli svojo zgodbo vseh treh porodov, kajti vsak je bil izkušnja z mnogimi izzivi, s katerimi se je Katarina soočila. Na tej poti pa je doživela tudi osebno preobrazbo, zaradi katere je stopila na svojo podjetniško pot. https://katarina.dezman.org/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Apr 27, 202101:01:60
25: Nika Sedmak - med porodom sem se odločila, da sem dovolj in da zmorem

25: Nika Sedmak - med porodom sem se odločila, da sem dovolj in da zmorem

Nika Sedmak je mamica enoletne deklice, ki bo z nami podelila svojo izkušnjo nosečnosti in kako je premagala strahove, ki jih je srečala. Delila bo tudi izkušnjo poroda doma in kako je zelo praktično poskrbela zase v prvem letu materinstva. Delila bo tudi svojo izkušnjo iz gozdnih aktivnosti z otroki ter kakšne načrte ima za prihodnost. Niko najdeš na FB @nika.sedmak Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Apr 20, 202142:14
24: Maja Trupi - moji trije porodi (klasični vaginalni, carski rez, sočutni vaginalni)

24: Maja Trupi - moji trije porodi (klasični vaginalni, carski rez, sočutni vaginalni)

Maja Trupi je mamica treh otrok in enega angelčka. V materinstvo se je podala popolnoma nepripravljena in izkusila poporodno depresijo. Po izkušnji spontanega splava je začela delati na sebi in spuščati previsoka pričakovanja in iluzije o popolnih materah. Izkusila je rizično nosečnost, planirani carski rez ter s pomočjo knjig in pogovorov z mamami uspela priti tudi do čudovitega poroda in izpolnjujoče vloge matere. Ker verjame, da smo mame lahko najboljša podpora ena drugi, je ustanovila fb skupino Mamice na porodniški. FB skupina Mamice na porodniški: https://www.facebook.com/groups/2663395543972249/?ref=share Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Apr 06, 202142:49
23: Nina Jenštrle - začutila sem klic, da postanem dula

23: Nina Jenštrle - začutila sem klic, da postanem dula

Nina Jenštrle deli svojo zgodbo materinstva, ki se je prepletla z osebno rastjo ter raziskovanjem duhovnosti in jo usmerila na pot dule. Danes med drugim vodi skupinske priprave na porod in je učiteljica Shakti plesa. Njena spletna stran: http://www.rojstvoljubezni.si/ Facebook: https://www.facebook.com/nina.jenstrle Instagram: https://www.instagram.com/nina_jenstrle/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Mar 30, 202101:05:56
22: Polona Schmitzberger - ključi materinstva

22: Polona Schmitzberger - ključi materinstva

Polona Schmitzberger je mama 11-letni Avi in 2-letnemu Izaku Maju. Preden je zanosila v drugo, se je odpravila na pot raziskovanja sebe in sveta okrog sebe. Se iz športnega sveta poglobila v svet celostnega zdravja, odkrivala pomen resnične ženskosti ter se naučila duhovni svet povezati s fizičnim, povezati dušo s telesom, z namenom pristnega in polnega življenja. Danes deluje kot mentorica, zdravilka in predavateljica, ki ženske vodi nazaj k svoji izvorni Naravi. Najdete jo na Facebooku in Instagramu: FB osebni profil: https://www.facebook.com/polona.schmitzberger FB skupina Vizija Življenja: https://www.facebook.com/groups/671641626291854 FB stran Vizija Življenja: https://www.facebook.com/Vizija-%C5%BDivljenja-1416793275001887/?ref=page_internal IG: https://www.instagram.com/polona.schmitzberger/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Mar 24, 202101:03:44
21: Boni Mehle - IVF postopek nama je podaril otroka

21: Boni Mehle - IVF postopek nama je podaril otroka

Boni deli svojo izkušnjo soočanja s splavom in z neplodnostjo, ki je vodila v IVF postopek. Spregovori o soočanju z zdravniki tako med izgubo otroka, med IVF postopkom ter tudi nosečnostjo in izbiro naravnega poroda v porodnišnici. Boni me je kontaktirala, ker je tekom svoje poti ugotovila, da se o teh tematikah ne govori in ženske ne pridejo do informacij, ki bi jih potrebovale. Če bi želela stopiti v kontakt z Boni, ji lahko pišeš na boni.modic123@gmail.com. Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Mar 17, 202155:38
20: Katja Podbevšek - naravne metode kontracepcije

20: Katja Podbevšek - naravne metode kontracepcije

Katja se je že v najstniških letih pričela spraševati, če je hormonska kontracepcija zanjo najbolj primerna. V raziskovanju kaj še obstaja, je naletela na naravne metode kontracepcije pri katerih spremljaš telesne znake plodnosti. Z uporabo teh metod je okrepila stik s svojim menstrualnim ciklom in sabo. Danes je svetovalka za naravne metode kontracepcije, najdeš jo na: Instagram: https://www.instagram.com/zavedanjeplodnosti/ Facebook: https://www.facebook.com/zavedanjeplodnosti Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Mar 10, 202141:59
19: Ana Pavec - sem mama 6 otrokom in živim na polno

19: Ana Pavec - sem mama 6 otrokom in živim na polno

Ana je mama 6 otrokom, prevajalka in ustvarjalka praktičnih vsebin za mame, kjer deli svoje izkušnje vodenja gospodinjstva in vzgajanja otrok. V pogovoru z njo (predvsem v delu, ki ga nisva snemali), me je sezula s svojim humorjem in lahkotnostjo. Spletka: https://anapavec.com/ Facebook: https://www.facebook.com/stebojsem Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature). --------------------------------------------------------------- Ana v mesecu marcu pripravlja 2 delavnici: ALI KOT MAMA SPLOH KAJ NAPREDUJEM?! 9. 3. 2021 ob 9.30 o dvomih vase na poklicnem in osebnostnem področju Dvom vase je lahko jama, v katero mame pogosto pademo in le stežka zlezemo iz nje, še posebej v prelomnih obdobjih. V predavanju bom predstavila svoj pogled na osebni in poklicni napredek, ki se mi je izoblikoval med študijem ter v 13 letih skrbi za šest otrok, samostojnega podjetništva in vodenja podpornih skupin za mame ter spletnih programov. (SAMO)ORGANIZACIJA ZA MAME 26. 3. 2021 ob 9.30 Spletni seminar o tem, kako narediti potrebne korake v želeno smer, kako se zbezati iz pasivnosti in razpoloženja "saj je vseeno" ter vzeti vajeti v svoje roke ter zavihati rokave, pa naj gre za učenje nove veščine, iskanje posla, odpravljanje na dopust (kaj je že to?!), pospravljanje garderobne omare, vzdrževanje delovnega reda ali še kaj bolj zagonetnega, kot je odvajanje otroka od dojenja ali plenic, učenje smotrne rabe računalnika, priprava na velike dogodke itn. Cena spletnega seminarja je 15 eur, za oba marčevska skupaj 25 eur. Prijavite se na spletni strani anapavec.com ali po mejlu ana@anapavec.com
Mar 03, 202141:10
18: Asja Samec - moja izkušnja zgodnjega materinstva me je popeljala na pot poporodne dule

18: Asja Samec - moja izkušnja zgodnjega materinstva me je popeljala na pot poporodne dule

Asja je poporodna dula, ki je to postala zaradi svoje lastne izkušnje. V tem podcasti deli svoja doživljala tekom nosečnosti in v prvih mesecih porodniške, da se je odločila za pot spremljanja mamic po porodu. IG: https://www.instagram.com/asja__novorojena.si/ Spletka: https://www.novorojena.si/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Feb 24, 202139:42
17: Tina Simčič - urejen dom, srečna mama in zadovoljni otroci

17: Tina Simčič - urejen dom, srečna mama in zadovoljni otroci

Tinina druga deklica je bila zelo nespeča, ona pa zelo utrujena in je v splošnem pomanjkanju energija odkrila, da jo navlaka v stanovanju še dodatno izčrpava. Ko je počasi pospravljala svoje stvari je ugotovila, da ji to prinaša notranji mir in sproščenost. Po dolgem času notranjega premlevanja se je odločila, da bo prisluhnila svojemu poslanstvu in danes podpira mamice, da so njihovi domovi urejeni. Na instagramu jo najdete na profilu Urejen dom veselja. IG: https://www.instagram.com/urejendomveselja/ FB: https://www.facebook.com/Tina-Sim%C4%8Di%C4%8D-107191570888547 Spletni tečaj Uredi srce svojega doma:  https://urejendomveselja.ck.page/b35970dee7 Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Feb 17, 202131:45
16: Tina Trojar - v ženskih krogih odkrivam sebe in prejmem podporo in navdih

16: Tina Trojar - v ženskih krogih odkrivam sebe in prejmem podporo in navdih

Tina je mamica dvema hčerkama in ženska, ki ji je tesnoba pokazala, da je edina pot tista, ki ti jo narekujeta srce in duša. Predana je temu, da čuti sebe in se odziva na svoj notranji glas. Ženskam želi biti podpora do njihove pristne narave. Ustvarja spletne skupnosti za ženske, v katerih deli vsakodnevni navdih ter vodi ženske kroge. Facebook profil: https://www.facebook.com/tina.potocnik.7/ IG profil: https://www.instagram.com/tina.trojar/ Blog: https://materina-dusica.blogspot.com/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Feb 10, 202141:03
15: Jasmina Robnik Poličnik - menstrualni počitek mi daje energijo

15: Jasmina Robnik Poličnik - menstrualni počitek mi daje energijo

Jasmina se je skozi izkušnjo materinstva pričevala spraševati o svoji ženskosti. Našla jo je preko povezovanja s svojim menstrualnim ciklom in prakse, da si med menstruacijo ponudi dan za počitek. Jasmina svoje izkušnje vzgoje in starševstva deli na spletu https://www.zotrokidoma.si/, njen mož pa ustvarja čudovite lesene igrače za otroke. Link za Facebook skupino za menstrualni počitek: https://www.facebook.com/groups/174407943722650 Vabilo vsem, ki bi radi poglobili svoje starševstvo v duhovni smeri, da se prijavijo na spletni tečaj Čuječi star: https://www.zotrokidoma-shop.si/izdelki/narava/narava-vrt-in-svet/i_1168_cujeci-stars-spletni-tecaj Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Feb 03, 202144:10
14: Ana Rozman - po knjigi Prvo leto mama, drugič mama

14: Ana Rozman - po knjigi Prvo leto mama, drugič mama

Ana je izkušnjo prve porodniške prelila v knjigo Prvo leto mama. V njej je opisala vse tiste drobne in velike stvari, ki so njeno izkušnjo naredile lepo, pa tudi zahtevno. Danes je Ana mama drugemu otroku in izkušnja materinstva je drugačna in svoja. Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Jan 20, 202138:35
13: Tina Vidaković - nisem mama, a sem vredna

13: Tina Vidaković - nisem mama, a sem vredna

Tina je uspešna podjetnica, inštruktorica naravoslovnih predmetov ter učiteljica plesa. Ukvarja se tudi s svetovanjem ženskam, ki želijo stopiti na svojo poslovno pot in jim v projektu "Jaz, mikro Podjetnica" pomaga od ideje do izvedbe ter tudi v nadaljnem poslovanju. Kljub temu, da je Tina uspešna v tem kar počne, jo to da ni mama s strani družbe bremeni in ji vzbuja občutke manjvrednosti. Vabljena, k poslušanju pogovora o soočanju z družbenimi pritiski na vprašanje "Kdaj boš pa ti imela otroke?". https://www.krea-tina.si/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Dec 16, 202036:27
12: Teja Juvan - kljub izgubi otroka, sem čutila, da sem mama

12: Teja Juvan - kljub izgubi otroka, sem čutila, da sem mama

Teja je imela lepo nosečnost in lep porod, čemur je sledil šok - njena deklica se je porodila klinično mrtva. S partnerjem sta sprejela odločitev, da jo odklopita z naprav, ki so jo ohranjale pri življenju in njuna Sofija je zapustila fizični svet. Sledilo je obdobje globokega žalovanja in vendar se je Teja odločila, da si želi še enega otroka. Deli zgodbo o ohranjanju spomina na mrtvo dete v družbi, ki je v zadregi, ko odgovoriš “to ni moj edini otrok, prva hčerka je umrla”. Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Dec 09, 202001:00:54
11: Katrin Korotaj - skozi materinstvo sem sprejela odgovornost zase

11: Katrin Korotaj - skozi materinstvo sem sprejela odgovornost zase

Katrin je mamica dvema hčerkama in skozi materinstvo ter iskanje naravnih zdravil je odkrila eterična olja. Ugotovila je tudi, da so ji najpomembnejši v življenju odnosi, zato je dala odpoved ter se posvetila vzgoji otrok ter izražanju lastnih zanimanj skozi društvene dejavnosti. Katrin lahko najdete na IG @katrin_mojsvet ter FB Katrin; Življenje skozi moje oči @katrinzivljenje. Oddaje Na vagi gosti FB https://www.facebook.com/aequilibrae Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Dec 02, 202027:39
10: Lara Kastelic - refleksija o podcastu Darovi materinstva

10: Lara Kastelic - refleksija o podcastu Darovi materinstva

Življenje je naneslo, da za ta teden nisem imela posnetka, pa sem mi je zdelo primerno, da ob okrogli, 10. epizodi, pogledam na prehojeno pot. Pri refleksiji sem se opirala na metodologijo, ki jo uporabljamo v Mother Nature. Gledala sem tudi naprej in z veseljem lahko povem, da so karte Mother Nature v slovenščini pripravljene za tiskanje!  Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Nov 25, 202034:04
9: Astrid - travelling mama

9: Astrid - travelling mama

Astrid was born in Australia but has lived in France for nearly half her life. When she met a Slovenian man a few years ago, she began to shift her life once again. They now have a baby, but the international travel hasn’t yet ended. In this podcast you will hear the story of one travelling mama’s challenges through geographical separation, pandemic distancing and some general feelings of isolation. More about Mother Nature Project, the guidebook and cards on website mothernatureproject.org Music: Dulcinea - Steve Adams and Belle mama (recording from Mother Nature training).
Nov 18, 202041:35
8: Petra - materinstvo prinaša tudi težke trenutke

8: Petra - materinstvo prinaša tudi težke trenutke

Petra je sanjala o svojem pravljičnem porodu in družinici, a se je pravljica s porodom prvega otroka dokončno podrla. Petra je tekom cele porodniške doživljala poporodno depresijo, ki jo najprej ozavestila in pričela zdraviti z deljenjem v ženskem krogu. Petra pravi, da se z otrokom odprejo rane in pokaže se tvoja ranljivost. Z možem sta uspela skupaj prehoditi to pot in danes sta druga človeka. Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Nov 11, 202046:51
7: Urša Urbančič - sem mama na invalidskem vozičku in zmorem, na drugačen način

7: Urša Urbančič - sem mama na invalidskem vozičku in zmorem, na drugačen način

Urša je od nesreče pri 28 letih oseba na invalidskem vozičku. Po nekaj letih je sprejela svoje novo fizično stanje in zopet pričela plesati DanceAbility ter se izobrazila za trenerko te metode na Dunaju. Postala je mama in se uspešno prilagaja ter išče načine, da vzgaja svojega otroka. Urša je del mednarodnega projekta Dance Out of Line v okviru katerega izvaja gibalno-ustvarjalne delavnice na šolah in razbija stereotipe o invalidnih osebah. Zgodbo o arhetipu bele halje deli Mojca Fatur v oddaji z Zvezdano https://4d.rtvslo.si/arhiv/zvezdana/174727301/ Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Nov 04, 202044:56
6: Petra Kolarič - pravica vsake mamice je, da prosi za pomoč in si najde podporo

6: Petra Kolarič - pravica vsake mamice je, da prosi za pomoč in si najde podporo

Petra Kolarič je ustanoviteljica Zavoda Bodidobro, katerega namen je poporodna podpora mamicam ter spremljanje otrokovega razvoja po načelih pedagogike montessori. Petra je ustanovila zavod po zahtevni izkušnji lastnega materinstva, ker se je v prvih mesecih in letih počutila izgubljeno. Petro lahko spremljate na http://www.bodidobro.com/ in https://www.facebook.com/bodidobro ZAHVALA Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature).
Oct 28, 202038:00
5: Nina Sikirić - materinstvo mi je dalo moč, da sem ozdravila svojo depresijo

5: Nina Sikirić - materinstvo mi je dalo moč, da sem ozdravila svojo depresijo

Nina je mlada ženska, ki se je od najstniških let soočala z depresijo. Ko je zanosila in rodila otroka, pa je v njej dozorela želja in moč, da se sreča sama s sabo in ozdravi depresijo. Po marsikateri težki izkušnji in preizkušnji ji je uspelo, da je danes pozitivna in nasmejana oseba, ki svoje življenje popisuje tudi na blogu https://alternativna-mama.si/ ter na Instagramu @alternativna_mama. ZAHVALA Socialni akademiji (https://www.facebook.com/SocAkadem), ker smo v njihovem studiu v okviru Študijskega krožka o podcastih posneli pogovor. Glasba: Dulcinea - Steve Adams in Belle mama (posnetek iz treninga Mother Nature). 
Oct 20, 202029:40
4: Mateja Bolčina - skozi materinstvo sem odkrila svoje poslanstvo

4: Mateja Bolčina - skozi materinstvo sem odkrila svoje poslanstvo

Mateja je mamica trem otrokom. Težave z dojenjem, pri prvem otročku so jo vodile na pot raziskovanja, kjer je pridobila veliko novih informacij in odkrila svoje poslanstvo. Dokončala je izobraževanje za HIBAC svetovalko za dojenje ter se izobražuje za doulo. Matejo najdete na Facebooku https://www.facebook.com/people/Mateja-Bol%C4%8Dina/1305715078 ali pa ji pišete na mateja.p10@gmail.com ZAHVALA Socialni akademiji (https://www.facebook.com/SocAkadem), ker smo v njihovem studiu v okviru Študijskega krožka o podcastih posneli pogovor. Glasba: Dulcinea - Steve Adams.
Oct 13, 202019:54
3: Maša V. Ponikvar - izguba nosečnosti

3: Maša V. Ponikvar - izguba nosečnosti

Maša je mamica 4 zvezdicam na nebu, mavričnemu sinu in je v pričakovanju še enega mavričnega dojenčka. Delila bo svojo zgodbo o spontanih splavih, ki odslikava tabuiziranost izgube nosečnosti. Zadnja izkušnja je bila še posebej boleča, saj odkriva hladnost medicinskega sistema pri obravnavi žensk v najbolj ranljivih trenutkih. Mašo je njena izkušnja navdihnila, da se kot socialna pedagoginja udejstvuje v raziskovanju ženskih tem kot obporodna in poporodna spremljevalka - doula, tudi za družine z izkušnjami izgube nosečnosti. Ustvarja Mavrično podporo ob rojstvu družine na spletni strani http://mavricna.si  ZAHVALA Socialni akademiji (https://www.facebook.com/SocAkadem), ker smo v njihovem studiu v okviru Študijskega krožka o podcastih posneli pogovor. Glasba: Dulcinea - Steve Adams.
Oct 06, 202029:49
2: Tina Koščak - porod doma

2: Tina Koščak - porod doma

S Tino Koščak se pogovarjam o tem, kako se je zaradi koronskih ukrepov tik pred zdajci odločila, da bo rodila doma. Tina pripoveduje zgodbe za odrasle. Njo ter njeno pripovedovalsko skupino najdete na Facebook strani https://www.facebook.com/zavoddevetadezela. ZAHVALA Socialni akademiji (https://www.facebook.com/SocAkadem), ker smo v njihovem studiu v okviru Študijskega krožka o podcastih posneli pogovor. Glasba: Dulcinea - Steve Adams.
Sep 30, 202032:05
1: Dobrodošla na podcastu Darovi materinstva

1: Dobrodošla na podcastu Darovi materinstva

V tej epizodi na kratko predstavim namen podcasta in projekta Mother Nature ter mojo vlogo. Mother Nature najdeš še na: INSTAGRAMU: https://www.instagram.com/mothernatureslovenija/ FACEBOOKU: https://www.facebook.com/mothernatureslovenija SPLETNI STRANI: matinarava.si
Sep 29, 202004:23