Skip to main content
Spotify for Podcasters
Museum Jan Cunen

Museum Jan Cunen

By Museum Jan Cunen

Museum Jan Cunen zet het mes in allerlei thema’s die te maken hebben met onze tentoonstellingen. Een boeiend kijkje achter de schermen, met prominente gasten en inspirerende gesprekken. Luister, geniet en ontdek.. en hopelijk tot ziens in het mooiste museum van Oss.
Currently playing episode

4. De archeologie van nu

Museum Jan CunenNov 22, 2023

00:00
36:28
4. De archeologie van nu

4. De archeologie van nu

In deze aflevering verwelkomen we Jordie Rovers, die samen met Jan Cunen het mes zet in...De archeologie van nu. Merel gaat in gesprek met deze jonge beeldend kunstenaar met een passie voor archeologie. Hij deelt zijn ervaringen met metaaldetectortochten, onthult de directe lijn in zijn tekeningen, bespreekt zijn favoriete werk in De Vorst van Oss, en vertelt over zijn avonturen als deelnemer aan de Brabantse talenthub jump! 

Nov 22, 202336:28
3. Een hedendaags vorstengraf

3. Een hedendaags vorstengraf

In de derde aflevering van de podcast van Museum Jan Cunen verkent conservator Merel van den Nieuwenhof samen met beeldend kunstenaar David Bade zijn langdurige band met Museum Jan Cunen en de ontwikkelingen in kunstonderwijs, hedendaagse kunst en inclusiviteit, lang voordat dat gangbaar was. David Bade is de maker van een hedendaags vorstengraf, dat momenteel te zien is in de tentoonstelling De Vorst van Oss & Tijdgenoten - Elite in de IJzertijd.Nov 01, 202343:58
2. Het Volk & Elite in de ijzertijd

2. Het Volk & Elite in de ijzertijd

Benieuwd naar de verhalen die schuilgaan achter de tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten - Elite in de ijzertijd? In deze tweede aflevering van de podcast Museum Jan Cunen zet het mes in.....' verkent conservator Merel van den Nieuwenhof samen met, voormalig stadsarcheoloog van Oss, Richard Jansen de ijzertijd. Ze gaan dieper in gesprek over het volk & elite in de ijzertijd, het werkveld van de archeoloog en het feit dat de samenleving in de ijzertijd veel rijker was dan wij nu soms denken.


Aug 15, 202346:55
1. De ijzertijd

1. De ijzertijd

Duik in de ijzertijd met conservator Merel van den Nieuwenhof en Richard Jansen waarin we meer leren over een tijd waarvan we in de geschiedenisboeken verrassend weinig kunnen vinden.

Richard Jansen is de hoofdgast bij deze eerste podcastaflevering en hij is voormalig stadsarcheoloog van Oss, docent archeologie universiteit Leiden en gastconservator van de tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten - Elite in de ijzertijd. Van den Nieuwenhof gaat met hem in gesprek over de ijzertijd, het werkveld van de archeoloog en het feit dat de samenleving in de ijzertijd veel rijker was dan wij nu soms denken.


Aug 15, 202331:16
Introductie

Introductie

Welkom bij deze serie waarin Museum Jan Cunen het mes zet in allerlei thema’s, die te maken hebben met onze tentoonstellingen. Een boeiend kijkje achter de schermen, met prominente gasten en steeds weer een ongewisse en inspirerende afloop.

Luister, geniet en ontdek.... en hopelijk tot ziens in het mooiste museum van Oss.

Jul 27, 202301:39