Skip to main content
Spotify for Podcasters
[WERKTITEL]

[WERKTITEL]

By MusicalMakers

[WERKTITEL] is een gloednieuwe podcast-serie over de toekomst van het musical-genre in Nederland. Want wat ís musical nou eigenlijk? Of liever gezegd, wat kán het allemaal zijn? Vernieuwing; maar hoe dan? En waarom eigenlijk?

Tijd voor open gesprekken, open kaders, open vragen en een podcast met een open titel. [WERKTITEL] dus. Als een denktank voor de toekomst van het genre. En bij deze is IEDEREEN uitgenodigd om mee te denken. Dus kom maar op met die ideeën!

Currently playing episode

[WERKTITEL] met Anouk Beugels

[WERKTITEL] Jan 17, 2022

00:00
51:27
[WERKTITEL] met Henriëtte van Eckeveld

[WERKTITEL] met Henriëtte van Eckeveld

Wij gaan het hebben over marketing! 

De spreekwoordelijke wolf in schaapskleren of is het eerder het schaap in wolfskleren?  

Dit gesprek voeren wij met Henriëtte van Eckeveld. Henriëtte is directeur Business development & strategie bij Senf Theaterpartners en zet zich bij MusicalMakers onder andere in voor publieksverbinding, campagnes en partnerships. 

Apr 04, 202250:12
[WERKTITEL] met Manoj Kamps

[WERKTITEL] met Manoj Kamps

Trigger warning: Er wordt in deze aflevering kort gesproken over depressie en suïcidale gedachten.  

We gaan in gesprek met Manoj Kamps. 

Manoj is queer, dirigent, theatermaker en componist. Na de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd Manoj aangenomen als Junior Fellow in de orkestdirectie aan de Royal Northern College of Music in Manchester. Inmiddels heeft Manoj al een enorm cv opgebouwd. Manoj werkte o.a. bij de Nationale Opera, het Nederlands orkest en Opera North in Leeds. Daarnaast maakt Manoj deel uit van de 'The Need for legacy' dat is een stichting van jonge theatermakers van kleur die zich inspannen voor een inclusieve Nederlandse theatergeschiedenis. Binnen hun werk creëert Manoj actief ruimte om helemaal te kunnen zijn wie hen is. 

Hoe Manoj die ruimte maakt en wat dat oplevert hoor je hier!

Mar 01, 202243:53
[WERKTITEL] met Laura Trompetter

[WERKTITEL] met Laura Trompetter

Voor de vierde aflevering van [WERKTITEL] gaan wij in gesprek met percussionist en performer Laura Trompetter. Na een Master klassieke muziek aan het conservatorium te hebben afgerond gaat ze als een speer in de muziekwereld. Tijdens haar Master heeft ze tevens zang- en acteerlessen gevolgd om zichzelf nog breder in te kunnen zetten. Voor MusicalMakers heeft Laura samengewerkt met Naomi van der Linden tijdens de presentatie van de musical Nora. Wij spreken met Laura over de onbenoembare dingen, hoe je daar mee werkt en hoe verkoop je eigenlijk iets waarvan je niet weet wat het is? 
Feb 14, 202246:32
[WERKTITEL] met Chiara Re

[WERKTITEL] met Chiara Re


In deze podcastaflevering gaan we in gesprek met choreograaf en winnaar van de Charlotte Köhler Prijs 2021 Chiara Re. Al jaren levert Chiara een waardevolle bijdrage aan het musical- en theaterlandschap en werkte zij o.a. aan de musicals Evita, My Fair Lady en Kiss of the Spider Woman. Voor haar choreografie van Evita ontving Chiara Re een nominatie voor een Musical Award. Samen gingen we in gesprek over Out of the Box denken, nuttige onzekerheden en de plank volledig misslaan. Veel luisterplezier!Jan 31, 202238:14
[WERKTITEL] met Anouk Beugels

[WERKTITEL] met Anouk Beugels

In de tweede aflevering van [WERKTITEL] voeren we het gesprek met regisseur en artistiek projectleider Anouk Beugels. Lange tijd stond zij aan het roer van Codarts Muziektheater, waarbij ze de stroom van vernieuwing in het werkveld nauwlettend in de gaten hield om de studenten daar zo goed mogelijk op voor te kunnen bereiden. Inmiddels probeert ze zelf vernieuwing aan het genre vorm te geven binnen haar stichting NANOEK, waarvan de eerste projecten het afgelopen jaar werden gepresenteerd. Kortom: de ideale gesprekspartner!

Jan 17, 202251:27
[WERKTITEL] met Dick van den Heuvel

[WERKTITEL] met Dick van den Heuvel

Ervaren maker Dick van den Heuvel schrijft scenario's, boeken en theaterstukken. Samen met Dick namen we de kaders en de methoden onder de loep. We vroegen Dick naar de opgaven en de kansen die er binnen het genre voor ogen liggen en de manieren om wellicht tot vernieuwing te komen. Veel luisterplezier! 


Jan 03, 202251:01
[WERKTITEL] Intro

[WERKTITEL] Intro

Stichting Musicalmakers Amsterdam lanceert "WERKTITEL", een podcast die gericht is op (vernieuwing binnen) het musical-genre. We nemen de kaders en de methoden onder de loep, we kijken naar de opgaven en de kansen die er binnen het genre voor ogen liggen en de manieren om wellicht tot vernieuwing te komen. Deze gesprekken willen we voeren met een rijke diversiteit aan gasten; in leeftijd, geslacht, etniciteit, ambacht en ervaring. Luister nu naar de eerste aflevering met Dick van den Heuvel. 

Jan 03, 202201:00