Skip to main content
Spotify for Podcasters
NeprocjenjivA podcast

NeprocjenjivA podcast

By Neprocjenjiv Neprocjenjiva

Podcast o LGBT temi i vjeri kroz osobne priče, iskustva, teologiju, psihologiju i sve ono što nam je bitno za tu temu. Ovaj podcast je za LGBT+ osobe, njihove obitelji i prijatelje koji cijene duhovnost. Želimo istražiti i podijeliti s vama drugačiji stav kroz teologiju, psihologiju i priče prihvaćanja. To ćemo ostvariti kroz dijeljenje osobnih iskustava, iskustva gostiju, teologe, psihologe i sve one koji mogu donijeti nadu da vjera može biti prostor prihvaćanja, ljubavi, raznolikosti i podrške.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

2. Spominje li Biblija LGBT? 1. dio

NeprocjenjivA podcastJan 29, 2020

00:00
44:30
8. Lukina priča

8. Lukina priča

Od samog početka Neprocjenjiva podcasta veselio sam se ovakvim epizodama u kojima želim razgovarati sa LGBT osobama kojima je duhovnost važna. U ovoj epizodi razgovaram s Lukom iz Zagreba koji priča svoju priču odrastanja, samo-prihvaćanja i borbe sa svojom vjerom.

From the very beginning of the Priceless Podcast, I was looking forward to the episodes in which I will talk to LGBT people who value spirituality. In this episode, I'm talking to Luka from Zagreb who is telling his story of him growing up, self-acceptance and his struggle with faith.

Jun 29, 202040:42
7. Spominje li Biblija LGBT? 4. dio

7. Spominje li Biblija LGBT? 4. dio

Donosimo vam posljednji nastavak razgovora s ocem Makarijem. U ovom nastavku razgovaramo o Poslanicama u kojima se spominju istospolni odnosi na jedan ili drugi način. Kao i po običaju, otac Makarije i ja smo malo i otišli šire u razgovoru o svemu nečemu što nas je inspiriralo. Nadamo se da će vam i ovaj nastavak biti informativan, zanimljiv i koristan. Uživajte!

Ovaj podcast možete pronaći na: Apple podcasts, Google podcasts, Breaker, Castbox, Pocket casts, Radio public, Spotify i drugi.

www.neprocjenjiva.com

This is the last part of my conversation with father Makarije. In this part, we are talking about the epistles that mention same-sex relationships in one way or another. As in other parts, father Makarije and I were going off our conversation about different things we were inspired by. We hope that this episode will be informative, interesting and useful. Enjoy!

Jun 08, 202035:28
6. Što to sve znači?! 2. dio

6. Što to sve znači?! 2. dio

Razgovor s Danijelom Almesberger se nastavlja. Razgovaramo o tome što znači Trans*, o vrućoj temi razlike između spola i roda, o pojmu Interspolnosti, što označava riječ QUEER i o drugim pojmovima koji su važni kada pričamo o LGBTIQ.

The conversation with Danijela Almesberger continues. We talk about what Trans* means, about the hot topic of the difference between sex and gender, about the term Intersex, what QUEER means, and about other terms that are important when we talk about LGBTIQ.

May 08, 202001:13:23
5. Spominje li Biblija LGBT? 3. dio

5. Spominje li Biblija LGBT? 3. dio

U ovom dijelu razgovora sa ocem Makarijem prelazimo na Novi Zavjet. Govori li Isus o LGBT? Što je važno znati kada govorimo o povijesnom vremenu u kojem su Evanđelja i Poslanice nastale? Razgovaramo i o tome što mislimo zašto crkva ima stav koji ima i što bismo voljeli vidjeti u stavu crkve. U sljedećem nastavku možete očekivati pogled na poslanice i 3 dijela koja se koriste kao temelj stava crkve prema LGB osobama.

In this part of the conversation with father Makarije we talk about the New Testament. Does Jesus talk about LGBT? What is important to know when we talk about a time in History when the Gospels and Epistles were written? We also talk about what we think about why the Church has the stance on this topic it has and what we would like to see change in the stance of the Church. In the next part we will talk about the Epistles and 3 parts that are used as the foundation of the Churches’ stance towards LGB people.

Apr 22, 202040:01
4. Što to sve znači?! 1. dio

4. Što to sve znači?! 1. dio

U našim podcastima, a i u drugim razgovorima, spominje se LGBTIQ, spominju se i druge riječi kao što je rod, spol, homofobija i slično. Razgovarao sam s Danijelom Almesberger iz udruge LORI o tome što to sve znači. U 1. dijelu, Danijela nam daje zanimljive uvide kako je došlo do upotrebe tih riječi i kako smo došli do te kratice. Također pričamo o tome što nam se sviđa, a što ne u terminologiji koja se koristi, o čemu govorimo kada spominjemo LGBTIQ „zajednica“, zašto neke riječi ne koristiti, koja je korist toga da je u povijesti homoseksualnost bila označena kao poremećaj… U ovom dijelu poglavito razgovaramo o LGB dijelu kratice. Budite s nama u sljedećem nastavku gdje možete slušati o TIQ i drugim pojmovima koji se koriste o razgovoru o toj temi.

In our podcast as well as other conversations LGBTIQ is often mentioned. There are also words like gender, sex, homophobia, etc. I talked to Danijela Almesberger from LORI organisation about what all of this means. In the 1. part, Danijela gives interesting insights into how this all came about and how we came to this abbreviation. We also talk about what we like and dislike within the used terminology, what we are talking about when we mention the „LGBTIQ community“, why not use some words, what is the good thing about having homosexuality defined as a disorder in history… In this part, we mainly talk about the LGB part of the abbreviation. Join us in the next part where you can listen more about TIQ and other terms used when in conversation about this topic.

Mar 30, 202050:60
3. Spominje li Biblija LGBT? 2. dio

3. Spominje li Biblija LGBT? 2. dio

U ovoj epizodi razgovaramo o dijelovima iz Starog zavjeta koji se koriste za osudu istospolnih odnosa. Govorimo o priči Sodome i Gomore te Levitskom zakoniku koji jedini eksplicitno govori o istospolnim seksualnim odnosima. Kako to u razgovorima biva, odlutali smo i u druge teme koje su nam bile bitne. Objavit ćemo i 3. dio u kojem će više biti govora o Novom zavjetu.

In this episode we are talking about parts from the Old Testament used against same-sex relationships. We are talking about the story of Sodom and Gomorrah, as well as Leviticus that is the only book in the Bible where same-sex sex is explicitly mentioned. As it often happens, the conversation led us to other topics we found important. We will soon publish the 3d part where we talk about the New Testament.

Mar 13, 202052:13
2. Spominje li Biblija LGBT? 1. dio
Jan 29, 202044:30
1. O podcastu i Neprocjenjivoj
Dec 25, 201901:06:29