
תעשיינים מדברים
By Mickey Shaposhnik
בכל פרק נראיין אנשים מעניינים עם תפקידים מעניינים ממקומות שונים בתעשיה. החל מתפעול, יצור, הרכבה, תחזוקה, איכות, ניהול פרויקטים, תפ"י, הנדסה ועד משאבי אנוש.
בפודקאסט ננסה להציף ערך אמיתי עבורכם באמצעותכם - דרך הרעיונות, הפתרונות והאתגרים שכולנו נתקלים בהם.
הפודקאסט נתמך ע"י נקסט פלוס, כלי לשיפור תהליכים אנושיים במפעלים ואופרציות תחזוקה אך אינו פודקאסט שיווקי.
לפרטים נוספים: www.nextplus.io

תעשיינים מדבריםOct 03, 2023

פרק 15 | פרק המצוינות התפעולית הגדול | שמרית אפרתי וסטיבן גלובוס
שיחה פתוחה עם שני תותחי על מתחום המצוינות התפעולית – שמרית אפרתי מחברת ליקורד וסטיבן גלובוס מ GE Healthcare
הפרק נולד מתוך קהילת המצינות התפעולית של ישראל בשיתוף חברת Lean Israel.
בין היתר מדברים על:
1. מה מקור השם מונית שרות.
2. מה היא מצוינות תפעולית
3. איך מיישמים אותה ולמה כדאי
4. טיפים של אלופים
5. מקורות ידע נוספים בתחום
6. עוד מלא מלא דברים

פרק 14 | שילוב חדשנות במפעלים כמנוף להצלחה ובידול | אריה בן הרוש
והפעם אירחתי את אריה בן הרוש, שותף מנהל בחברת אימפקטורי, העוסקים בחדשנות בתעשייה היצרנית והייטק. אריה אמון על תעשיית הייצור שם הם מתכננים ויוזמים פרויקטי חדשנות מקצה לקצה. בפרק שוחחנו על התעשיה המסורתית והגדרותיה, על מה היא בעצם חדשנות, על אתגרי העל בהם נתקלים מפעלים בישראל בין האיכות הגרמנית למחיר הסיני וכיצד שילוב חדשנות יכול לעזור בדרך למצוא את הבידול כדי לשרוד ואפילו להצליח.
אריה בן הרוש מתמחה בניהול פרויקטים טכנולוגיים, ניתוח נתונים, תכנון תכוניות למימון מיזמים טכנולוגיים והצגתם מול הרשות לחדשנות. אריה הינו בעל תואר ראשון B.A בניהול ותואר שני M.A בהתנהגות ופיתוח ארגונים מאוניברסיטת רייכמן.
חברת אימפקטורי מהווה ערוץ מקצועי, יעיל וייחודי לחדשנות ומענקים עבור חברות טכנולוגיות ויצרניות כאחד, מתווים אסטרטגיה ארוכת טווח למימון פעילויות מחקר ופיתוח, פיילוטים, שיתופי פעולה, שיווק וייצור של חברות בשלבים שונים ותעשיות מגוונות.
כמו תמיד, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל.

פרק 13 | איך מנהלים עסק קטן ויצרני | אהוד נוימן
אהוד, בעברו שף, שם הבין את המשמעות של מפעל קטן ולקח את הידע למפעל המשפחתי מולטי פק
העוסק במכונות, מערכי אוטומציה וחומרים לתעשיית הפלסטיק והדפוס.
בפרק דיברנו על מהי "תעשייה מסורתית", על חשיבות החדשנות בה (בעיקר לעסקים קטנים), על אומץ, ועל האתגרים בהם נתקלים היצרנים כשהגדול בהם הוא נושא כוח האדם.
אוהד מספר בתחילת הפרק על איך הגיע להתראיין וריגש אותי מאוד, אז אם בא לכם ללכת בדרכו ולהפגש לשיחה אתם יותר ממוזמנים ואני בהחלט מקווה שאתם נתרמים מהפודקאסט.
כמו תמיד, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל.

פרק 12 | אפשר לבנות תעשיה בישראל | שמואל דונרשטיין
יש פרקים שכל מילה שנכתוב עליהם היא מיותרת. שמואל דונרשטיין הוא בגדול ההגדרה המילונית של תעשיין. אדם שבנה את עצמו ועסקיו בעשר אצבעות לאימפריה אמיתית - קבוצת רב בריח.
השיחה שלנו ארוכה מהרגיל וכך מלאה בערך, תובנות ורעיונות לכל מי שמקשיב ויש לו קשר כלשהו לתעשיות יצרניות בישראל.
לאחר הראיון זכיתי לקבל משמואל גם סיור אישי במפעל החדש שהם מקימים. ראיתי מפעל או שניים בחיי, אבל זה באמת רמה אחרת מכל מה שראיתי, בטח בארץ.
החשיבה על כל פרט ופרט, רמת האוטומציה, החשיבה על רווחת כח האדם, פשוט הכל.
עזבו תקציר, פשוט תקשיבו.
שמואל הוא אחד מהתעשיינים הוותיקים והמוערכים בישראל, בעל השליטה של קבוצת רב בריח. רכש אותה במצב קשה עם מחזור של 38 מיליון ש”ח והיום עם מחזור של כמעט מיליארד ש”ח ומונפקת בבורסה.
כמו תמיד, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל.

פרק 11 | אימפקט על הביזנס באמצעות למידה | רינתיה ברוכים לוין
אחד היתרונות הגדולים בלהקליט פודקאסט הוא שאני יכול להפגש עם אנשים שאני מאוד אוהב. בפרק מלא החיוכים (והצחוק) הזה ריתניה ואני דיברנו על נושאים סופר רציניים וחשובים לאנשי ייצור (וטיפ אחד להורות על הדרך).
בין הדברים שיצא לנו לדבר עליהם בפרק:
- (מהי למידה ארגונית? (רמז: לא רק בורקסים
- כלים מעשיים מעולים לטיפול בידע הארגוני, בדגש על ארגוני ייצור
- איך נכון למדוד את עולם הלמידה הארגונית במונחי מטרות הארגון ו ROI
- טיפים למנהלים איך להצליח לצאת מ’הכאן ועכשיו’ וכיבוי השריפות ולהתעסק באסטרטגיה באמצעות ארועים כופים
- שגרות ניהוליות שעולות ממש כלום ומייצרות תפוקות אדירות לארגון (אפשר לקפוץ לדקה 35 בערך לעצלנים)
- ה-טיפים ה-כי טובים ששמעתי עד היום לשימוש בווצאפ למטרות עסקים (אם תקשיבו בערך 7 דקות מאותה נקודה)
רינתיה ברוכים לוין, מלכת הלמידה הארגונית בישראל, נמצאת בעולם הזה בערך מהיווסדו (כי היא זו שייסדה הרבה ממנו)
המנכל”ית של LIMI - הבית למקצוע הלמידה הארגונית בישראל https://limi.co.il/
וברמה האישית חברה אמיתית כבר שנים ומנטורית.
כמו תמיד, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל והפעם כם לקהילת הלמידה הארגונית המדהימה: https://www.facebook.com/groups/452576631456325

פרק 10 | אתגרי שרשרת האספקה | גיל פיינגולד
תיאור הפרק
לעיתים אני מרגיש שהחיים בתעשייה הם משחק בו בכל שלב יש משבר שצריך לצלוח כדי להתקדם לשלב הבא.
גיל ואני דיברנו על הסיבה שבגללה קשה לקנות רכב היום, איך התחיל משבר הרכבים והמחירים, משבר הקורונה (כי אי אפשר בלי..) ומי בעיקר נפגע מהמשברים הללו
(חברות ובעלי תפקידים).
על-אף, המשברים והאתגרים, זכיתי לשמוע טיפים מדהימים להתמודדות עם אתגרי שרשרת האספקה שפוקדים את התעשייה- בטוח שתסכימו איתי.
גיל פיינגולד
שועל ותיק מעולם התפעול, לשעבר סמנכ"ל בסרגון וכיום מתפקד בין שלל עיסוקיו כראש פורום סמנכ"לי התפעול. אל גיל הגעתי דרך חבר יקר ומשותף, וזה הזמן להזכיר שתמיד אשמח לקבל המלצות לחברים ומרואיינים חדשים. אז אם יש לכם המלצות או שאתם חושבים שיש לכם נושא לשתף, הכנסו לעמוד של תעשיינים מדברים, השאירו פרטים ונפגש!
כמו תמיד, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל

פרק 9 | חדשנות, תעשיה מעניינת וטיולים בעולם | שרה קורצקי רונן מנטפים
הקדמה הטכנולוגית לוקחת גם את תחום החקלאות וייצור חלקאי צעד קדימה ומיבאה איתה אתגרים חדשים
בפרק דיברנו על חדשנות בעולמות החקלאות והייצור, ניצול משאבים נכון וחיסכון כלכלי וחסכון בטביעת הפחמן (לא תאמינו למספרים).
שרה קורצקי רונן- מנהלת הטכנולוגיות והחדשנות בחטיבת הפרויקטים, החממות והשירותים, נטפים. שרה מגיע מעולם הביו-טק, חברת קיבוץ מגל ואשת מקצוע מהמדרגה הראשונה.
את שרה פגשתי לראשונה במסגרת עבודה משותפת בנטפים (דרכם ביקרנו יחד במקומות לא קונבנציונליים בעולם).חברה טובה, לקוחה ושותפה לשני תחביבים שלי- אוכל טוב ודיבור מהיר 😊.
נטפים, פועלים כ- 70 שנה עם כ- 5,000 עובדים ברחבי העולם. החברה מייצרת טפטפות, פתרונות השקיה הישר ממקור המים ועד הצמח האחרון בשדה. אם עדיין לא שמעתם את הפרק הראשון בו השתתף חבר נטפים חפשו את הפרק עם- ארנון רוזנבאום.
כמו תמיד, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל

פרק 8 | עוזרים לכם להשתפר | מירב גרוסמן מהמכון לייצור מתקדם ואורן סער מאלקטרותרם
השבוע הקלטנו פרק מיוחד מכמה בחינות. נתקלנו בתקלה טכנית שגרמה לנו לצאת מגדרנו כדי להוציא אותו לפועל, אבל הסיבה האמיתית שבגללה הוא באמת מיוחד היא האורחים המעניינים והסיפורים המצוינים שזכיתי להכיר ולשמוע.
מירב גרוסמן - המנכ"לית של המכון לייצור מתקדם, אחת הנשים המשפיעות ביותר בתעשייה היצרנית בישראל, הגיעה לספר על התהליכים שעושה המכון וכיצד הוא עוזר לתעשיינים בארץ לשפר את המפעלים שלהם, וכל זה בעזרת המדינה. למירב הצטרף אורן סער, מנכ"ל קבוצת אלקטרוטרם העוסקת בתכנון וייצור תנורים תעשייתיים - ארגון תעשייתי ישראלי מוביל. יחד הם סיפרו את סיפור ההצלחה של התהליך שבוצע באלקטרוטרם ונתנו טיפים מצוינים לתעשיינים שניתן ללמוד רק מאנשים בעלי ניסיון כמו שלהם.
בפודקאסט שוחחנו על מרכז הידע, ההדגמה וההתנסות בטכנולוגיות תעשיה 4.0 בכרמיאל שהמכון לייצור מתקדם מקים.
---
---
כמו תמיד, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל

פרק 7 | תעשיה, סביבה וניהול אנרגיה | אופיר גורן מנכ"ל איטון ישראל
משבר האקלים, אנרגיה מתחדשת וההתחממות גלובאלית אלו נושאים שאני בטוח ששמעתם לפחות פעם אחת בשבוע בשנים האחרונות. כולנו עושים מאמצים (כיחידים, בחברות שאנו עובדים וכאזרחים) בכדי להתמודד עם משבר האקלים, במיוחד בעולמות הייצור. בדיוק על כך השיחה היום עם אופיר גורן, מנכ"ל איטון ישראל ששמחתי מאוד להכיר וללמוד המון מניסיונו העצום בתחום.
Eaton איטון היא חברת ניהול אנרגיה גלובלית המחוייבת לשיפור איכות החיים והגנה על הסביבה בכל מקום. החברה מונחית ע"י המחוייבות לבצע עסקים בצורה הגונה, לפעול באופן בר קיימא ולסייע ללקוחותיה לנהל את מערכות החשמל שלהם היום ובעתיד.
באמצעות שימוש במגמות הצמיחה העולמיות של חשמול ודיגיטציה, אנו מאיצים את המעבר של כדור הארץ לשימוש באנרגיות מתחדשות, עוזרים לפתור את אתגרי ניהול החשמל הדחופים ביותר בעולם, ועושים מה שטוב לבעלי העניין שלנו ולכל החברה.
Eaton, שנוסדה בשנת 1911, רשומה ב-NYSE במשך כמעט מאה שנה. בשנת 2021 דיווחה החברה על הכנסות של 19.6 מיליארד דולר ומשרתת לקוחות ביותר מ-170 מדינות.
בארץ החברה פעלה באמצעות מפיצים משנת 1954 ומאז 2018 מוכרת באופן ישיר. איטון ישראל מציעה מבחר פתרונות לתחום החשמל התעשייתי והמסחרי ופועלת במגוון רחב של שווקים כגון: תעשייה, אגירת אנרגיה וטעינה חשמלית, בקרה ואוטומציה, מיתוג במתח נמוך, לוחות מתח גבוה, פתרונות הגנה וגיבוי (UPS) לחדרי מחשב וחוות שרתים (Data Center), פתרונות תאורת חרום, מערכות גילוי אש ועשן ועוד.
---
כרגיל, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל.

פרק 6 | חקלאות, תעשיה, חדשנות וידיים ירוקות | ארנון רוזנבאום מנטפים
לא הרבה יודעים עלי, אבל אני לא חקלאי גדול, בקושי נענע מצליחה לשרוד אצלי בגינה.
לכן, בפרק הזה שמחתי במיוחד לשבת לשיחה עם ארנון רוזנבאום - סמנכ"ל טכנולוגיה וחדשנות בנטפים.
את נטפים כנראה שרב המאזינים מכירים ולא צריך להרחיב - עם מעל 5,000 עובדים, 33 חברות בנות ו-17 מפעלים ברחבי העולם, מדובר בארגון מוביל עולמי בתחום פתרונות ההשקייה המדייקת, גאווה ישראלית אמיתית.
ארנון הביא את 20 שנות הניסיון שלו בנטפים עם חיוך גדול ורצון לשתף ולחלוק שיטות עבודה וטיפים מעשיים לכולם - גם אם אתם לא בגודל של נטפים.
מלבד השיחה המעניינת מאוד על עתיד החקלאות, מהר מאוד בשיחה התגלגלנו לפרקטיקות של חדשנות וטכנולוגיה. ממש כמו שלימד אותי בשיחה על "אצבעות ירוקות", מטרת הפרק לתת כלים מעשיים למחר בבוקר.
---
הזדמנות טובה לפרגן לנטפים שמחפשת כח אדם איכותי למגוון משרות שאפשר למצוא בלינק כאן: https://www.netafim.com/career/
---
כרגיל, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל

פרק 5 | אתגרים בתעשיה היצרנית | רונן אהרון
כשהתחלנו את הפודקאסט הזה, היו לנו המון חלומות ומעט ציפיות. לא האמנתי שארבעה פרקים לתוך הפדקאסט יזדמן לי לראיין את המנכ"ל של אחת החברות שהשם שלהן הוא כמעט הינו הך לרובוטיקה תעשייתית.
בפרק הזה היה לי הכבוד לארח את רונן אחרון, מנכ"ל ABB ישראל. ABB הינה קונצרן בינלאומי שוויצרי בן יותר מ 125 שנים, עם כ- 130,000 אלף עובדים הפועלת בלמעלה מ- 100 מדינות, עם מחזור של 36 מיליארד דולר. ABB היא חלוצה טכנולוגית פורצת דרך, הפועלת כבר למעלה מ 125 שנה, בתחום החשמל, התעשייה, התחבורה והתשתיות. את פעילותה בישראל החלה ABB עם הקמת התחנה הקיטורית הראשונה בשנת 1936. החברה בישראל, אשר מונה כ - 100 עובדים, נוסדה בשנת 1947 והייתה לאחת מהנציגויות הבינלאומיות הראשונות של ABB.
השיחה עם רונן נגעה בהמון נקודות מעניינות הקשורות לתעשייה היצרנית - מרובוטיקה, ניתוח החזר השקעה ואפילו נגענו קצת במכירות. פרק סופר מעניין שאני בטוח שיביא ערך לכל מי שבתעשיה (וגם לכאלה שלא).
---
---
כרגיל, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל.

פרק 4 | מתודולגיית לין | זוהר בנור מנכ"ל לין אג'ייל ישראל
אין הרבה אנשים מתאימים כמו זוהר לדבר על Lean, אז לא נותרה לי ברירה אלא לבקש מזוהר להצטרף אלי לקפה ושיחה על הנושא.
לאור הידע הענק של זוהר יצא לנו פרק ארוך מהרגיל ומלא בכל טוב. דיברנו על הרקע של זוהר, המקורות של Lean, מה זה אומר בתאכלס להטמיע Lean, טרנספורמציה דגיטאלית עיד הייצור ועוד המון. גם דיברנו על מקלות גולף - אבל זה ממש למתקדמים (לינק רלוונטי למי שצולח את הפרק)
בנימה אישית, נורא נהניתי להקליט עם זוהר את הפרק הזה, מדובר במקצוען אמיתי ואיש שיחה מדהים.
----
----
כרגיל, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל.

פרק 3 | מחשוב תעשייתי מוקשח | גלעד ליברמן מהורנביל
הפרק הצטרף אלי לקפה גלעד ליברמן מחברת הורנביל ראגד (הורן-ביל?), בכל מקרה כמו שהבטחנו בפרק פה תוכלו למצוא תמונות של הציפור המדוברת =)
בשיחה דיברנו קצת על מה זה בכלל מחשוב תעשייתי \ מוקשח, מי ולמה צריך כזה, אילו תקנים יש, כמה זה אמור לעלות (מודה - הופתעתי לטובה), על שרשרת האספקה של מחשוב מוקשח ועוד.
אם יש לכם מפעל, מרלו"ג או כל אופרציה אחרת ואתם שוקלים מחשוב תעשייתי, אלו 28 דקות שיכולות מאוד לעזור לכם לקבל החלטות טובות.
ליצירת קשר עם גלעד, זרקו לו מייל (אני מכיר אותו שנים, הוא נחמד כמו שהוא נשמע): gilad@hornbillrugged.com
---
זו הזדמנות טובה להתנצל על הזמן הארוך שעבר מהפרק האחרון, הקורונה וגל האומיקרון הקשו מאוד על התהליך הסדיר של ההקלטות, אבל עכשיו אנחנו חוזרים בכל הכח. אני יכול להבטיח שהמון פרקים מעניינים צפויים לצאת בשבועות הקרובים!
---
כרגיל, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל.

פרק 2 | חדשנות בתעשיה | אבי בובליל מכיל
בפרק הזה שמחתי לראיין את אבי בובליל היקר מכיל (ICL!)
הייתה שיחה ממש מעניינת על איך מטמיעים חדשנות בארגונים (בטח בארגונים "מסורתיים" וגדולים) כמו כיל.
בזכות השיחה על הדרך שכיל מתקדמת בהצלחה במשימה שלה להטמיע חדשנות, קיבלנו טיפים מצוינים על שיטות ורעיונות גם לארגונים קטנים יותר.
בשיחה גם הגענו למחוזות מעניינים במיוחד על מיקרוגלים ואוגרים (בטעות בפרק אמרתי עכברים).
למי שיגיע לחלק הזה בפודקאסט - לינק למקור. =)
כמו כן, אבי הזכיר שכיל כמובן מגייסת אנשים מצויינים - וכאן אפשר לראות על המשרות הרלוונטיות
כרגיל, כולכם מוזמנים להצטרף לקהילה הצומחת שלנו בפייסבוק כדי לשמוע, להשמיע, ללמוד וללמד מהאנשים בתעשייה היצרנית בישראל

פרק 1 | ייצור ללא נייר | יותם קושניר ואיתי יהודה מראדא
בפרק הראשון ראיינתי את יותם קושניר ואיתי יהודה המהממים מראדא.
שוחחנו על הרקע האישי שלהם בתעשיה, על ראדא ובעיקר על נושאים הקשורים לתהליכים ללא נייר - בתפעול ובהנדסה.
בין הנושאים שעלו, דנו לא מעט על התנגדויות (וכלים להתמודדות) בארגון לתהליכי שינוי, במיוחד בתחום של שינוי ומערכות מידע.