Skip to main content
Spotify for Podcasters
RE•CONNECT | mediteer met NIELS•ON

RE•CONNECT | mediteer met NIELS•ON

By nielson

Geleide meditaties en inspiratie om het onbenut potentieel van je innerlijke genezer te activeren. Voor diepere slaap, meer rust, focus op doelen, betere relaties en intimiteit, verwerking en verhoogde weerbaarheid. Duizenden jaren oude technieken én inzichten uit neurowetenschap leren je werken met je zenuwstelsel door middel van verruiming van bewustzijn, contact met intuïtie en lichaamsfuncties.
Ga niet langer uitdagingen uit de weg. Begrijpen wat vanbinnen gebeurt, is leren met jezelf werken als sleutel tot duurzame verandering.
Verbind, verdiep, transformeer. Meer op www.nielson.be
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

STRESS RESET in 7 fases

RE•CONNECT | mediteer met NIELS•ONNov 22, 2023

00:00
16:40
STRESS RESET in 7 fases
Nov 22, 202316:40
TOLERANTIE verhogen met ankeren (korte versie zonder instructie)

TOLERANTIE verhogen met ankeren (korte versie zonder instructie)

Is deze techniek nieuw voor je? Luister dan eerst naar de opname met de uitgebreide instructies.

Deze wereld vraagt veel van ons. Een continue blootstelling aan prikkels, samen met een verhoogde (stress)gevoeligheid maakt dat stabiliteit en innerlijke rust een onmogelijke uitdaging lijkt geworden. Om je te wapenen tegen uitdagingen is een goede stresstolerantie opbouwen van belang. De effecten van stress waarnemen in je hoofd en lichaam, vanop een stabiel, veilig of ondersteunend punt is een manier om hieraan te werken. De 'lading' die in je lichaam ontstaat door stress wordt dikwijls onbewust vastgehouden. Door te leren deze waar te nemen, kan ze ook meer bewegen. En zo verhoogt je tolerantievenster. Woorden schieten altijd te kort om dit lichamelijk bewustzijnsproces uit te leggen. Met deze opname leer ik je een techniek aan die de basis legt van dit werk. Probeer het uit en wissel af met de opname rond 'oriënteren'. Met oefening en tijd zal je merken dat je deze techniek overal en altijd kan toepassen, ook zonder naar deze opname te luisteren. Ik hoor graag welke vragen opduiken. Succes! Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om de werking te steunen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267. Surf naar mijn website voor meer informatie over mijn werk, individuele en groepssessies. www.nielson.be

Nov 09, 202308:38
TOLERANTIE verhogen met ankeren (instructie)

TOLERANTIE verhogen met ankeren (instructie)

Deze wereld vraagt veel van ons. Een continue blootstelling aan prikkels, samen met een verhoogde (stress)gevoeligheid maakt dat stabiliteit en innerlijke rust een onmogelijke uitdaging lijkt geworden. Om je te wapenen tegen uitdagingen is een goede stresstolerantie opbouwen van belang. De effecten van stress waarnemen in je hoofd en lichaam, vanop een stabiel, veilig of ondersteunend punt is een manier om hieraan te werken. De 'lading' die in je lichaam ontstaat door stress wordt dikwijls onbewust vastgehouden. Door te leren deze waar te nemen, kan ze ook meer bewegen. En zo verhoogt je tolerantievenster. Woorden schieten altijd te kort om dit lichamelijk bewustzijnsproces uit te leggen. Met deze opname leer ik je een techniek aan die de basis legt van dit werk. Probeer het uit en wissel af met de opname rond 'oriënteren'. Wanneer de instructies duidelijk zijn, kan je overschakelen op de kortere opname zonder instructies. Met oefening en tijd zal je merken dat je deze techniek overal en altijd kan toepassen, ook zonder naar deze opname te luisteren. Ik hoor graag welke vragen opduiken. Succes! Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om de werking te steunen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267. Surf naar mijn website voor meer informatie over mijn werk, individuele en groepssessies. www.nielson.be


Nov 09, 202319:45
VOORBIJ HET DENKEN - (her)ontdek jezelf in contact met je innerlijk dier (NL)

VOORBIJ HET DENKEN - (her)ontdek jezelf in contact met je innerlijk dier (NL)

Heb jij ook al vastgesteld dat je alles probeert op te lossen met je hoofd? En toch zie je jezelf gedragingen stellen die je niet wilt, wordt je verrast door emoties of je reacties op anderen of situaties. Wanneer je alle krediet aan je logische brein geeft, dreig je een belangrijk en essentieel deel van jezelf te negeren. De mens is een zoogdier. Een groot deel van hoe we functioneren wordt gestuurd door innerlijke, biologische processen. Vanuit deze processen worden signaalgevers aangestuurd, zoals emoties, die ons hogere brein komen vertellen welke acties nodig zijn om ons goed te voelen en te overleven. We hebben door onze levensstijl veel van deze signalen geleerd te negeren. Door je bewustzijn hier meer naar te richten, maak je stap per stap terug contact met dat 'innerlijk dier'. Zo kan je impulsen en noden beter leren begrijpen en beantwoorden.
Met deze oefening geef ik je een hulpmiddel met een dagelijkse basistraining. Zo wordt het op termijn weer heel gewoon om in contact te staan met je behoeften die op de achtergrond leven en zo vaak genegeerd en onbeantwoord blijven, met negatieve gevolgen voor ons functioneren, onze interacties en gezondheid.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te steunen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.
Oct 14, 202320:12
BEWUSTZIJN verhogen met oriënteren (NL)

BEWUSTZIJN verhogen met oriënteren (NL)

Leef jij ook 99% van de tijd in je hoofd? We kunnen leren meer afgestemd te leven, in lijn met ons hele zijn. Dat is belangrijk omdat gezondheids- en mentale problemen ontstaan wanneer we continu voorbij gaan aan de leerrijke informatie die emoties en lichamelijke signalen ons geven. Door deze oefening geregeld te herhalen zullen de principes van zintuiglijk oriënteren met de tijd een automatisme worden. En laat zintuiglijke oriëntering net de basis zijn om je aandacht voor het hier en nu te verhogen. En da's waar je wilt zijn voor persoonlijke groei en een betere verbinding met anderen en jezelf. Tip: neem pen en papier bij de hand. Ideaal om deze oefening te combineren met journaling.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te steunen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.
Oct 02, 202309:57
Overweldigd door destructieve gedachten of heftige emoties (NL)

Overweldigd door destructieve gedachten of heftige emoties (NL)

Na een gebeurtenis, op momenten waarop stress of emoties hoog zitten kunnen we overweldigd raken door gedachten. Gedachten die razen over wat we moeten doen, wie we wat moeten aandoen of destructieve gedachten over jezelf. Eerder dan deze gedachten te volgen, is het zinvol om te luisteren naar de onderliggende emotie en kwetsbaarheid. Zodat we de neiging om gevechten of discussies aan te gaan of diep bedrukt weg te zakken kunnen zien als een energetische status van ons lichaam waar we ook op een minder destructieve manier mee om kunnen leren gaan. Hoe je je nu voelt is tijdelijk. Wat je nu denkt is waarschijnlijk niet 100% waar of helpend. Je hoeft niet te doen wat je denkt. Als je contact maakt met de reactiviteit, de emoties kunnen vloeien, kan je lichaam geleidelijk weer ontspannen en zal er ruimte komen in je brein om oplossingen te bedenken. Nu is het daar niet het moment voor. Luister naar deze opname om jezelf eraan te herinneren dat je er in eerste instantie voor jezelf kan zijn nu. Leer met de hoge lading aan gedachten en emoties omgaan om zo tot constructieve zelfzorg te komen. Dit is een proces. Hoe meer je het probeert, hoe beter het zal lukken. Te moeilijk om ermee van start te gaan? Overweeg hulp van een professionele therapeut.

Sep 02, 202216:37
ADEMEN - 5 minuten pauze (NL)

ADEMEN - 5 minuten pauze (NL)

Even pauzeren kan wonderen doen. Met deze simpele oefening neem je de tijd om stil te staan, tussen alle impulsen en drukte door. Je geeft jezelf tijd om ruimte te creëren voor je de dag weer verder zet. Aanrader wanneer je voelt dat je interne spanning en stresslevel in stijgende lijn is. Goed dat je op tijd ingrijpt. Succes.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te blijven garanderen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.
Aug 11, 202207:09
Doorbreek slechte gewoontes (NL)

Doorbreek slechte gewoontes (NL)

Dit kennen we waarschijnlijk allemaal: We willen van een 'slechte' gewoonte af en gaan deze vervangen door een 'goede' gewoonte. Doordat we direct van A naar Z willen ontstaat er intern zoveel druk waardoor we vaak... ironisch genoeg snel weer toegeven aan die oude, 'slechte' gewoonte. 

Met deze meditatie geef je jezelf de ruimte om stil te staan bij wat er voor jou van belang is wanneer je oude patronen en gewoontes wilt doorbreken. Ik begeleid je in het tijd doorbrengen met het discomfort en de irritatie die het uitstellen van een gewoonte met zich mee kan brengen. En samen werken we naar inzicht toe over het belang van verandering en hoe je dit met zelfliefde en vanuit een groeiperspectief beter kan aanpakken. 

Alle opnames en meditaties zijn vrij te beluisteren. We moedigen echter het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE89 7310 5018 9185 met vermelding van 'gift meditatie online'.

Aug 09, 202229:59
10 minuten check-in (NL)

10 minuten check-in (NL)

Regelmaat is de sleutel tot een groeiend bewustzijn. Bouw geregeld een moment in om aandacht te brengen naar je binnenkant. Wat kan je waarnemen op vlak van gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen? Je versterkt de bewustwording door voor en/of na de meditatie hierover te reflecteren en noteren.  

Alle opnames en meditaties zijn vrij te beluisteren. We moedigen echter het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE89 7310 5018 9185 met vermelding van 'gift meditatie online'. 

Jun 04, 202211:05
Reis naar je Veilige Plek (NL)

Reis naar je Veilige Plek (NL)

Reis met deze meditatie naar een plek uit je herinnering of fantasie. Een plek die helemaal van jou is, veilig en geborgen, waar alles is zoals het moet en je helemaal jezelf mag zijn en ontspannen. Fijne reis!   

Alle opnames en meditaties zijn vrij te beluisteren. We moedigen echter het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE89 7310 5018 9185 met vermelding van 'gift meditatie online'. 

Aug 04, 202114:20
GEDICHT - De Lotusbloem (NL)

GEDICHT - De Lotusbloem (NL)

Een kort gedicht met de boodschap om het potentieel van het leven in je naar buiten te laten komen. Bloei de mooiste bloem!
Mar 23, 202103:32
MEDITATIE - Zorgende aandacht voor wat moeilijk is (NL)
Dec 17, 202026:04
Mindful & Relax - Meditatie - STIL techniek lang (18') (NL)

Mindful & Relax - Meditatie - STIL techniek lang (18') (NL)

De 4 stappen van de 'STIL' meditatie, ook gekend als 'RAIN' in het engels, bieden een ondersteuning om conflicten, moeilijke emoties of gedachten die je ervaart ruimte te geven en op te nemen in een meer verwelkomende, helende en compassievolle energie. Zo wordt het op termijn mogelijk terugkerende moeilijkheden bij jezelf beter te gaan begrijpen en er efficiënter mee om te gaan, zonder telkens in oordeel en destructieve gedachten of gevoelens te vervallen. De meditatie is een onderdeel van de les 'Mindful & Relax' - elke maandag online of uitgesteld te volgen. De les start om 20u15. Na inschrijving ontvang je ook steeds een opname van de volledig les. Inschrijven die je via nielson.be. Alle opnames en meditaties zijn vrij te beluisteren. We moedigen echter het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE89 7310 5018 9185 met vermelding van 'gift meditatie online'. 
Nov 25, 202019:49
Mindful & Relax - Meditatie - STIL techniek kort (10') (NL)

Mindful & Relax - Meditatie - STIL techniek kort (10') (NL)

De 4 stappen van de 'STIL' meditatie, ook gekend als 'RAIN' in het engels, bieden een ondersteuning om conflicten, moeilijke emoties of gedachten die je ervaart ruimte te geven en op te nemen in een meer verwelkomende, helende en compassievolle energie. Zo wordt het op termijn mogelijk terugkerende moeilijkheden bij jezelf beter te gaan begrijpen en er efficiënter mee om te gaan, zonder telkens in oordeel en destructieve gedachten of gevoelens te vervallen. De meditatie is een onderdeel van de les 'Mindful & Relax' - elke maandag online of uitgesteld te volgen. De les start om 20u15. Na inschrijving ontvang je ook steeds een opname van de volledig les. Inschrijven die je via nielson.be. Alle opnames en meditaties zijn vrij te beluisteren. We moedigen echter het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267 met vermelding van 'gift meditatie online'. 
Nov 17, 202011:44
Mindful & Relax - Meditatie - De connectie aangaan (NL)

Mindful & Relax - Meditatie - De connectie aangaan (NL)

Verbind met jezelf en anderen vanuit een erkenning van diepmenselijke emoties.
Nov 03, 202017:51
MBSR - Yoga Staande Houdingen (NL)

MBSR - Yoga Staande Houdingen (NL)

Deze oefening maakt deel uit van de opleiding 'Mindfulness Based Stress Reduction'. Meer weten? Ga naar www.nielson.be/Mindfulness. Alle meditaties zijn hier vrij te beluisteren. We moedigen het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267.
Jul 30, 202029:26
MBSR - Zitmeditatie (NL)

MBSR - Zitmeditatie (NL)

Deze oefening maakt deel uit van de opleiding 'Mindfulness Based Stress Reduction'. Meer weten? Ga naar www.nielson.be/Mindfulness. Alle meditaties zijn hier vrij te beluisteren. We moedigen het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267.
Jul 30, 202048:25
MBSR - Yoga Liggende Houdingen (NL)

MBSR - Yoga Liggende Houdingen (NL)

Deze oefening maakt deel uit van de opleiding 'Mindfulness Based Stress Reduction'. Meer weten? Ga naar www.nielson.be/Mindfulness. Alle meditaties zijn hier vrij te beluisteren. We moedigen het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267.
Jul 16, 202045:45
MBSR - Mindful Ademen (NL)

MBSR - Mindful Ademen (NL)

Deze oefening maakt deel uit van de opleiding 'Mindfulness Based Stress Reduction'. Meer weten? Ga naar www.nielson.be/Mindfulness

Alle meditaties zijn hier vrij te beluisteren. We moedigen het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267.
Jul 08, 202011:26
MBSR - Body Scan (NL)

MBSR - Body Scan (NL)

Deze oefening maakt deel uit van de opleiding 'Mindfulness Based Stress Reduction'. Meer weten? Ga naar www.nielson.be/Mindfulness

Alle meditaties zijn hier vrij te beluisteren. We moedigen het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267.
Jul 02, 202045:21
MEDITATIE - open je ervaring

MEDITATIE - open je ervaring

Vaak kijken we ongewild eenzijdig naar onszelf of de situatie vanuit één sterke emotie of gedachte. Zeker in moeilijke situaties kan dit ons helemaal overmannen. In deze meditatie verkennen we hoe je hieruit kan raken, zodat je terug kan komen naar de situatie en ze vanuit een meer open blik kan benaderen, in contact met jezelf en met een ruimer zicht op wat er gaande is. 

May 04, 202017:20
MEDITATIE - verbonden met jezelf en de wereld

MEDITATIE - verbonden met jezelf en de wereld

In deze meditatie maken we contact met onze natuurlijke en onlosmakelijke verbondenheid met onszelf, onze innerlijke wereld, het lichaam, en met anderen, de wereld buiten onszelf. In ons dagelijkse doen geraken we dit contact vaak kwijt, voelen we ons geisoleerd of niet helemaal onszelf. Door er bewust aandacht aan te geven kunnen we terug dieper de kracht, de warmte en de liefde van wat ons allemaal verbindt ervaren.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te blijven garanderen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.
Apr 01, 202024:53
MEDITATIE - voor betere slaap

MEDITATIE - voor betere slaap

Met deze meditatie leer je je lichaam geleidelijk aan ontspannen en je geest over te leveren aan een goede nachtrust. Voor je van start gaat, zorg ervoor dat je in bed kan liggen en je klaar bent om in slaap te vallen. Ik wens je een goede nachtrust toe.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te blijven garanderen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.
Mar 24, 202020:29
RUST VINDEN - Ademen en zacht bewegen

RUST VINDEN - Ademen en zacht bewegen

Vanuit een zithoudingen tot rust komen met enkele zachte bewegingen en ademhalingstechnieken.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te blijven garanderen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.
Mar 14, 202016:43
MBSR - Standing Yoga (E)

MBSR - Standing Yoga (E)

Feb 12, 202022:21
MBSR - Sitting Meditation (E)

MBSR - Sitting Meditation (E)

Feb 12, 202045:25
MBSR - Lying Down Yoga (E)

MBSR - Lying Down Yoga (E)

Jan 22, 202042:26
MBSR - Body Scan (E)

MBSR - Body Scan (E)

Jan 08, 202044:42
MEDITATIE - van disconnectie naar verbinding

MEDITATIE - van disconnectie naar verbinding

Neem met deze geleide meditatie de tijd om jezelf terug meer open te stellen voor datgene waar we van nature naar verlangen: erkenning in een onvoorwaardelijke, hartverwarmende verbinding met jezelf en anderen.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te blijven garanderen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.

Oct 25, 201920:05
MEDITATIE: persoonlijke intentie zetten - 25 min

MEDITATIE: persoonlijke intentie zetten - 25 min

Start je dag of je week met een persoonlijk voornemen in de vorm van een intentie. De tijd nemen om stil te staan bij wat voor jou het verschil kan maken, die ene kleine stap richting gewenste verandering, het bereiken van een persoonlijk doel, meer zelfzorg of een betere relatie met anderen.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te blijven garanderen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.
Jun 20, 201926:47
MEDITATIE:  positieve aandacht voor jezelf

MEDITATIE: positieve aandacht voor jezelf

12 minuten begeleide meditatie. Al ademend de weg vinden naar een open, verwelkomende positieve aandacht voor jezelf.

Alle meditaties zijn gratis te beluisteren. Vrije giften of donaties zijn meer dan welkom om onze werking te blijven garanderen, rek. nr. BE93 7330 5689 4267.

Mar 06, 201914:07
MBSR - Yoga liggende houdingen kort (NL)

MBSR - Yoga liggende houdingen kort (NL)

Deze oefening maakt deel uit van de opleiding 'Mindfulness Based Stress Reduction'. Meer weten? Ga naar www.nielson.be/Mindfulness

Alle meditaties zijn hier vrij te beluisteren. We moedigen het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267.
Feb 06, 201924:49
MEDITATIE - 10 minuten pauze

MEDITATIE - 10 minuten pauze

Deze oefening maakt deel uit van de opleiding 'Mindfulness Based Stress Reduction'. Meer weten? Ga naar www.nielson.be/Mindfulness

Alle meditaties zijn hier vrij te beluisteren. We moedigen het betalen van een vrije gift aan zodat we ze hier ter beschikking kunnen blijven stellen. Giften kunnen overgemaakt worden op BE93 7330 5689 4267.
Jan 30, 201911:04