Skip to main content
Spotify for Podcasters
Niet alleen ziek

Niet alleen ziek

By Stichting BMP

De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten Dallinga in deze serie, gemaakt in opdracht van Stichting BMP. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl Meer informatie: www.stichtingbmp.nl Beeldmerk: Lybrich Wieringa.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Niet alleen ziek, de partners - #4: Wie begrijpt mij?

Niet alleen ziekFeb 13, 2023

00:00
23:03
Niet alleen ziek, de partners - #4: Wie begrijpt mij?

Niet alleen ziek, de partners - #4: Wie begrijpt mij?

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. Een deel daarvan heeft ook kinderen en een partner. Hoe is het om die partner te zijn – dus om in een gezin samen te zijn met iemand die chronisch ziek is? Carina, Inja en Koos vertellen aan podcastmaker Maarten Dallinga hun verhaal. In deze afsluitende aflevering: hebben familie, vrienden, maar ook zorgverleners voldoende oog voor de impact van de situatie? Ook spreekt Maarten met Carina, Koos en Inja over de lessen die zij geleerd hebben door het leven met een chronisch zieke partner, over de mooie kanten ervan en over de toekomst. Niet alleen ziek is een podcast van Stichting BMP. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Feb 13, 202323:03
Niet alleen ziek, de partners - #3: Blijf je bij elkaar?

Niet alleen ziek, de partners - #3: Blijf je bij elkaar?

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. Een deel daarvan heeft ook kinderen en een partner. Hoe is het om die partner te zijn – dus om in een gezin samen te zijn met iemand die chronisch ziek is? Carina, Inja en Koos vertellen aan podcastmaker Maarten Dallinga hun verhaal. In deze aflevering: wat is de impact van de situatie op de liefdesrelatie? Niet alleen ziek is een podcast van Stichting BMP. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Feb 06, 202321:41
Niet alleen ziek, de partners - #2: Wat vertel je de kinderen?

Niet alleen ziek, de partners - #2: Wat vertel je de kinderen?

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. Een deel daarvan heeft ook kinderen en een partner. Hoe is het om die partner te zijn – dus om in een gezin samen te zijn met iemand die chronisch ziek is? Carina, Inja en Koos vertellen aan podcastmaker Maarten Dallinga hun verhaal. In deze aflevering: wat vertel je je kinderen wel, wat vertel je niet? Is het beter om dingen te verzwijgen en ze zo te beschermen, of is het juist beter om zoveel mogelijk te delen? Niet alleen ziek is een podcast van Stichting BMP. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Jan 30, 202323:33
Niet alleen ziek, de partners - #1: Aanpassen

Niet alleen ziek, de partners - #1: Aanpassen

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. Een deel daarvan heeft ook kinderen en een partner. Hoe is het om die partner te zijn – dus om in een gezin samen te zijn met iemand die chronisch ziek is? Carina, Inja en Koos vertellen aan podcastmaker Maarten Dallinga hun verhaal. In deze aflevering leer je hun situatie kennen. Niet alleen ziek is een podcast van Stichting BMP. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Jan 23, 202318:54
Niet alleen ziek, de partners - Trailer

Niet alleen ziek, de partners - Trailer

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. Een deel daarvan heeft ook kinderen en een partner. Hoe is het om die partner te zijn – dus om in een gezin samen te zijn met iemand die chronisch ziek is? Carina, Inja en Koos vertellen aan podcastmaker Maarten Dallinga hun verhaal. Aflevering 1 verschijnt 23 januari. Niet alleen ziek is een podcast van Stichting BMP. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Jan 13, 202301:11
Niet alleen ziek, de kinderen - #4: Wat ik anders zou doen

Niet alleen ziek, de kinderen - #4: Wat ik anders zou doen

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. En een deel daarvan heeft óók kinderen. Hoe is het om op te groeien met een chronisch zieke vader of moeder? Hoe beïnvloedt dat je leven? Journalist Maarten Dallinga praat in het derde seizoen van Niet alleen ziek vier afleveringen lang met Anne-Frieda, Martijn en Tessa, kinderen van een chronisch zieke ouder. In de slotaflevering: hoe kijken zij terug op de manier waarop hun ouders om zijn gegaan met de ziekte in het gezin? Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Luister ook naar de eerdere seizoenen. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Sep 29, 202217:18
Niet alleen ziek, de kinderen - #3: De erfenis

Niet alleen ziek, de kinderen - #3: De erfenis

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. En een deel daarvan heeft óók kinderen. Hoe is het om op te groeien met een chronisch zieke vader of moeder? Hoe beïnvloedt dat je leven? Journalist Maarten Dallinga praat in het derde seizoen van Niet alleen ziek vier afleveringen lang met Anne-Frieda, Martijn en Tessa, kinderen van een chronisch zieke ouder. In deze aflevering hoor je meer over wat de invloed is van opgroeien met een zieke ouder op hoe Anne-Frieda, Martijn en Tessa nu in het leven staan. Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Luister ook naar de eerdere seizoenen. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Sep 26, 202219:60
Niet alleen ziek, de kinderen - #2: Een gespannen laag

Niet alleen ziek, de kinderen - #2: Een gespannen laag

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. En een deel daarvan heeft óók kinderen. Hoe is het om op te groeien met een chronisch zieke vader of moeder? Hoe beïnvloedt dat je leven? Journalist Maarten Dallinga praat in het derde seizoen van Niet alleen ziek vier afleveringen lang met Anne-Frieda, Martijn en Tessa, kinderen van een chronisch zieke ouder. In deze aflevering gaan zij dieper in op de impact van de ziekte op hun kindertijd en jeugd. Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Luister ook naar de eerdere seizoenen. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Sep 22, 202217:41
Niet alleen ziek, de kinderen - #1: Een ziekte in huis

Niet alleen ziek, de kinderen - #1: Een ziekte in huis

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. En een deel daarvan heeft óók kinderen. Hoe is het om op te groeien met een chronisch zieke vader of moeder? Hoe beïnvloedt dat je leven? Journalist Maarten Dallinga praat in het derde seizoen van Niet alleen ziek vier afleveringen lang met Anne-Frieda, Martijn en Tessa, kinderen van een chronisch zieke ouder. In deze eerste aflevering maak je kennis met de kinderen en de impact van de ziekte op hun leven. Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Luister ook naar de eerdere seizoenen. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Sep 19, 202213:24
Niet alleen ziek, de kinderen - Trailer

Niet alleen ziek, de kinderen - Trailer

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte of aandoening. En een deel daarvan heeft óók kinderen. Hoe is het om op te groeien met een chronisch zieke vader of moeder? Hoe beïnvloedt dat je leven? Journalist Maarten Dallinga praat in het derde seizoen van Niet alleen ziek vier afleveringen lang met Annefrieda, Martijn en Tessa, kinderen van een chronisch zieke ouder. Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Luister ook naar de eerdere seizoenen. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl. Meer informatie: www.stichtingbmp.nl. Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar  Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Sep 12, 202201:22
Niet alleen ziek, de vaders - #4: Wat ik mijn kinderen zeggen wil

Niet alleen ziek, de vaders - #4: Wat ik mijn kinderen zeggen wil

Hoe is het om chronisch ziek te zijn als vader? Journalist Maarten Dallinga praat vier afleveringen lang met vaders Dick, Koert en Yves. In deze aflevering reflecteren zij nog eenmaal op de betekenis van hun aandoening voor het vaderschap. Ook vraagt Maarten wat Dick, Koert en Yves hun kinderen zouden willen zeggen, wanneer die deze podcast over tien jaar zouden horen. Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Eerder verschenen al vier afleveringen met moeders. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Jun 10, 202214:52
Niet alleen ziek, de vaders - #3: De huismoeder in vadervorm

Niet alleen ziek, de vaders - #3: De huismoeder in vadervorm

Hoe is het om chronisch ziek te zijn als vader? Journalist Maarten Dallinga praat vier afleveringen lang met vaders Dick, Koert en Yves. In deze aflevering vertellen zij over het verlies van werk door hun chronische aandoening. En over wat dit betekent voor de kijk op hun vaderschap. Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Eerder verschenen al vier afleveringen met moeders. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Jun 07, 202221:20
Niet alleen ziek, de vaders - #2: Tekortschieten

Niet alleen ziek, de vaders - #2: Tekortschieten

Hoe is het om chronisch ziek te zijn als vader? Journalist Maarten Dallinga praat vier afleveringen lang met vaders Dick, Koert en Yves. In deze aflevering: wat voor vader wilden zij worden, en in hoeverre lukt het om die wens in praktijk te brengen? Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Eerder verschenen al vier afleveringen met moeders. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Jun 04, 202221:03
Niet alleen ziek, de vaders - #1: Balans houden

Niet alleen ziek, de vaders - #1: Balans houden

Hoe is het om chronisch ziek te zijn als vader? Journalist Maarten Dallinga praat vier afleveringen lang met vaders Dick, Koert en Yves. In deze aflevering: waar hebben zij last van en wat betekent dit voor hun vaderschap? Niet alleen ziek is een podcastserie van Stichting BMP. Eerder verschenen al vier afleveringen met moeders. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Muziek: Blue Dot Sessions - Cigar Singles/Footsteps on Alden/Greycase (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0).

Jun 01, 202220:55
Niet alleen ziek, de vaders - Trailer
May 12, 202201:59
Niet alleen ziek, de moeders - #4: De toekomst tegemoet

Niet alleen ziek, de moeders - #4: De toekomst tegemoet

De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten Dallinga in deze serie, gemaakt in opdracht van Stichting BMP. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Gebruikte muziek (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0): Blue Dot Sessions - Algea Tender; Algea Trio; Collecting Samples; Marimo; Plate Statis; Waterbourne. 

Feb 16, 202116:41
Niet alleen ziek, de moeders - #3: Communiceren

Niet alleen ziek, de moeders - #3: Communiceren

De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten Dallinga in deze serie, gemaakt in opdracht van Stichting BMP. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Gebruikte muziek (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0): Blue Dot Sessions - Algea Tender; Algea Trio; Collecting Samples; Marimo; Plate Statis; Waterbourne. 

Feb 09, 202118:15
Niet alleen ziek, de moeders - #2: Aanvaarden

Niet alleen ziek, de moeders - #2: Aanvaarden

De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten Dallinga in deze serie, gemaakt in opdracht van Stichting BMP. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Gebruikte muziek (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0): Blue Dot Sessions - Algea Tender; Algea Trio; Collecting Samples; Marimo; Plate Statis; Waterbourne. 

Feb 02, 202118:23
Niet alleen ziek, de moeders - #1: Schuldgevoel

Niet alleen ziek, de moeders - #1: Schuldgevoel

De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten Dallinga in deze serie, gemaakt in opdracht van Stichting BMP. Reacties: nietalleenziek@stichtingbmp.nl . Meer informatie: www.stichtingbmp.nl . Gebruikte muziek (volgens voorwaarden CC BY-NC 4.0): Blue Dot Sessions - Algea Tender; Algea Trio; Collecting Samples; Marimo; Plate Statis; Waterbourne. 

Jan 26, 202119:51
Niet alleen ziek, de moeders - Trailer
Jan 14, 202102:02